Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

grzesiek632 23.03.2010 13:41

Pressing Iwańskiego, ****owatość Trałki i Dziewickiego, zajechany Grzyb, odzywki Piotra Brożka "To wejdż i sam zagraj'' do trenera = obraz polskiego futbolu.
To wszystko utwierdza mnie w założeniu że w następnych okienkach transferowych powinniśmy ściagac tylko obcokrajowców.
To jest jedyny sposób na podniesienie poziomu polskiej ligi.
No skoro dla polskich piłkarzy udręką staje się nawet bieganie...

PATOLOGIA!

sqallpl 23.03.2010 13:58

Media tez maja w tym swoja zasluge. Jesli kazda gazeta/portal/tv mowi o tym, ze grajac 3 mecze w ciagu tygodnia pilkarze maja prawo byc zajechani, to czego tu oczekiwac. Najsmieszniejsze zas jest to, ze kilka chwil po takich slowach zaczyna sie zachwyt nad zagraniczna pilka. Za duzo w naszej pilce jest pieprzenia, slodkiego gadania.

1q2 23.03.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 874898)
Media tez maja w tym swoja zasluge. Jesli kazda gazeta/portal/tv mowi o tym, ze grajac 3 mecze w ciagu tygodnia pilkarze maja prawo byc zajechani, to czego tu oczekiwac. Najsmieszniejsze zas jest to, ze kilka chwil po takich slowach zaczyna sie zachwyt nad zagraniczna pilka. Za duzo w naszej pilce jest pieprzenia, slodkiego gadania.

Coś w tym jest, jak dziś pamiętam jak media jechały po Petrescu - wprost broniąc grajków , że jak to może być , przyjeżdża jakiś pyskaty Rumun i każe zapierdalać po 20 kółek przed treningiem.Teraz ci sami mu dupę liżą, podkreślając jaki to on był dobry i jak to lenie go zwolniły :lol:

AS82 23.03.2010 14:45

Ogladajac PP Legia - Ruch, mozna smialo stwierdzic ,że Legia gra jeszcze wieksza katastrofe pod wodza Białasa niz grala za Urbana

MatMario 23.03.2010 15:27

Legia prowadzi ale to oc tam jest na lini kibice piłkarze to jest katastrofa,horror,mega jaja.
Zając nie strzela do pustej a na stadionie Dziękujemy! Dziękujemy.
Grzelak strzela gola biegnie di pustej trybuny i cieszy się z wyimaginowanymi kibicami...

SZOPKA

Wizard 23.03.2010 16:23

i 1-1 :). To co w tej chwili pokazała obrona Legii to żenua jakaś, a Kumbev to chyba przeszedł samego siebie :P

Zbyychu 23.03.2010 16:26

włączyłem sobie w tej chwili relację - no głowa mała. Legioniści sobie chodzą po tym boisku na zasadzie "a se kopnę, a se podam, a może se pobiegnę, a może nie". Dobrze, dobrze! oby w takiej formie do końca sezonu ;)

krasny 23.03.2010 16:27

Jeeezu. Jeśli my nie wygramy z "tą" Legią to bedziemy wiekszymi frajerami od nich.

To co grają te darmozjady warszawskie zakrawa o kpinę... Grzelak mistrz - puste trybuny szaleją razem z tobą ;p

Krissu 23.03.2010 16:34

Legia odpada, Lecha już nie ma.

W PP zostaje Pogoń, Jadźka/Korona i Ruch

Jeśli wygramy dziś z Lechią to będziemy zdecydowanym faworytem do Pucharu Polski.

Pan Jotka 23.03.2010 16:43

Ruch w pólfinale, Pogoń także pewna awansu, my(mam nadzieję!) i Korona. W pólfinale chciałbym Koronę :D

Ela 23.03.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 874951)

Jeśli wygramy dziś z Lechią to będziemy zdecydowanym faworytem do Pucharu Polski.

Powiedziałabym , że bardziej Ruch :(

Krissu 23.03.2010 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 874975)

Co wy mi tu, Principessa, defetyzm szerzycie? :-)

7 kotów 23.03.2010 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 874982)
Co wy mi tu, Principessa, defetyzm szerzycie? :-)

To nie defetyzm ino sie zas w Grzybie zakochala :/

1q2 23.03.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 874975)

Też mi się tak wydaje.Puchary rządzą się swoimi prawami i nawet w krajach gdzie mają swój prestiż, najczęściej wygrywają je zespoły najbardziej zdeterminowane a nie teoretycznie najlepsze.
Niech nasze wielkie gwiazdy najpierw Lechię ograją co wcale nie jest takie pewne.

wolfy 23.03.2010 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 874870)
Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o portal Weszlo - uważam, że w bardzo prosty sposób, poprzez złośliwość zdobyli sobie popularność. I są bardzo niewybredni w swoich tematach.
Nie mniej obecna krucjata - być może ma jakiś cień szansy powodzenia.
Nie wierzę aby piłkarze nie zdawali sobie sprawy, że stali się obecnie przedmiotem kpin.
Oby poruszyło to ich ambicję i zaczęli się bardziej starać.
Adekwatnie do ich zarobków :]

Ja rozumiem, że można nie umieć grać w piłkę, ale niektórzy nawet się nie starają. A to już przykre.
Czy oni w ogóle mają jeszcze jakąś ambicję? Czy może wszyscy którzy ją mieli już wyjechali?

Wiosna idzie, to mam depresję i pewnie dlatego tak się rozczulam nad pressingiem Iwańskiego:>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 874925)
Legia prowadzi ale to oc tam jest na lini kibice piłkarze to jest katastrofa,horror,mega jaja.
Zając nie strzela do pustej a na stadionie Dziękujemy! Dziękujemy.
Grzelak strzela gola biegnie di pustej trybuny i cieszy się z wyimaginowanymi kibicami...

SZOPKA

Może myślał, że to się później zmontuje? Co się dziwisz, jak teraz na Legii śpiewy z kasety, ultraskę Miklas robi:lol:
I znowu mnie depresyjne myśli nachodzą, bo kiedyś mecz z Legią to było przeżycie, a teraz...
Właśnie FraMat - liczyłeś, że ITI wprowadzi zachodnie standardy. Dla mnie to co robią to jest zwykły PRL -0 straszno i śmieszno zarazem.

Idę sobie ziółka zaparzyć, bo dziś przecież nasi grają.

EDIT: Właśnie się dowiedziałem, że Kasperczak Kapkę ściągnął. Nie będzie ziółek, trzeba czegoś mocniejszego...

flamengista 23.03.2010 19:29

Skąd to info? Ja chyba śliwowicę z Łącka strzelę, bo inaczej mnie strzeli:/

Ogryzek 23.03.2010 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 875025)
Ja rozumiem, że można nie umieć grać w piłkę, ale niektórzy nawet się nie starają. A to już przykre.
Czy oni w ogóle mają jeszcze jakąś ambicję? Czy może wszyscy którzy ją mieli już wyjechali?

Wiosna idzie, to mam depresję i pewnie dlatego tak się rozczulam nad pressingiem Iwańskiego:>

Może myślał, że to się później zmontuje? Co się dziwisz, jak teraz na Legii śpiewy z kasety, ultraskę Miklas robi:lol:
I znowu mnie depresyjne myśli nachodzą, bo kiedyś mecz z Legią to było przeżycie, a teraz...
Właśnie FraMat - liczyłeś, że ITI wprowadzi zachodnie standardy. Dla mnie to co robią to jest zwykły PRL -0 straszno i śmieszno zarazem.

Idę sobie ziółka zaparzyć, bo dziś przecież nasi grają.

EDIT: Właśnie się dowiedziałem, że Kasperczak Kapkę ściągnął. Nie będzie ziółek, trzeba czegoś mocniejszego...

Kasperczak? Czy Cupiał? Bo to ważne rozróżnienie. Kapka ma być asystentem Kasperczaka czy jak?

maciekmiszcz 23.03.2010 19:37

Oglądaliście Fakty na TVNie a dokładniej Sport? Wypowiedz Grzelaka wspaniała:D Prawdziwy chłopak ze wsi. Ciesze się, że kilka lat temu nie trafił do Wisły ;)

Pablooo 23.03.2010 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 875042)
Skąd to info? Ja chyba śliwowicę z Łącka strzelę, bo inaczej mnie strzeli:/

http://s24.pl/niezatapialny_wraca_do_wisly-s71227.html

flamengista 23.03.2010 19:56

Niesamowita musi być frustracja u Legionistów, skoro do takich rzeczy dochodzi.

Czy Grzelak jest wieśniakiem? Może i jest, ale co z tego? Nawet wieśniak ma poczucie własnej godności. On na swój prosty, chłopski sposób czuje się przez kibiców obrażany. I chciał zareagować. Ja się z tego nie śmieję, mi tego Grzelaka żal. Nawet byłby z niego niezły kopacz, gdyby nie ciągłe kontuzje.

Niemniej ewidentnie problem jest poważny. Na pewno spora część odpowiedzialności za fatalną grę Legii ponoszą jej kibice.

studio2 23.03.2010 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 875063)
Na pewno spora część odpowiedzialności za fatalną grę Legii ponoszą jej kibice.

Ty tak powaznie myslisz? :lol:

Fan Lecha 23.03.2010 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 874817)
Dla tych normalnych kibiców Lecha Poznań już nie ma. Proste i czytelne..

Z ciekawosci napisze: a od ktorego roku nie ma? Od 1922 po zmianie na TS Liga Dębiec? Czy może od 94 PKP Lech Poznan? 98 WKP Lech Poznan? Wybor bedziesz mial ciezki bo klub zmieniał nazwe 13 razy w historii i nienormalni kibice nadal są z nim,

Normalni kibice tez dobrze wiedza ze nie ma juz Legii, Widzewa i wiekszosci klubow.

wolfy 23.03.2010 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 875063)
Niemniej ewidentnie problem jest poważny. Na pewno spora część odpowiedzialności za fatalną grę Legii ponoszą jej kibice.

O'rly?
ITI chciało mieć zachodnie standardy kibicowania, to ma. Kibic klient nie czuje się w obowiązku dopingować, ba - może nawet zjechać kopaczy za złe wyniki. Nie po to płacił te sto parę złotych za bilet, żeby oglądać jakieś ślamazarne odrzuty piłkarskie, prawda?
Jaki emocjonalny związek miałby łączyć z kibiców Legii z tymi bumelantami?

Fan Lecha - odsyłam Cię do archiwum tematu oraz do wypowiedzi waszego prawnika.

flamengista 23.03.2010 21:25

Wolfy,

jeśli kiepskiemu kopaczowi będziesz wmawiać, że jest zerem, będziesz wyśmiewać go przy każdym złym przyjęciu piłki - to będzie jeszcze gorszy.

Mnie już dawno przestało interesować, kto w tym sporze kibice-ITI ma rację. Ale faktem jest, że przy tak nieprzychylnie nastawionych kibicach bardzo ciężko im się gra. To fakt, z którym nie sposób dyskutować.

wolfy 23.03.2010 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 875327)
Wolfy,

jeśli kiepskiemu kopaczowi będziesz wmawiać, że jest zerem, będziesz wyśmiewać go przy każdym złym przyjęciu piłki - to będzie jeszcze gorszy.

Mnie już dawno przestało interesować, kto w tym sporze kibice-ITI ma rację. Ale faktem jest, że przy tak nieprzychylnie nastawionych kibicach bardzo ciężko im się gra. To fakt, z którym nie sposób dyskutować.

Iwański pokazał klasę.
Ciężko się gra. A czy oni pokazali choćby odrobinę zaangażowania ze swojej strony?

flamengista 23.03.2010 23:12

Powiem tak: na miejscu kibiców Legii wolałbym być w sytuacji, że dałem z siebie 100%. A zawodnicy dali ciała, więc mogę ich ostro krytykować - np. na forum.

W obecnej sytuacji sami nie są bez winy, więc ci nieudacznicy-kopacze mają też swoje argumenty.

pan_premier 23.03.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 875327)
Wolfy,

z tego co sie oreintuje, w tej dzisiejszej garstce kibiców
skonfliktowanych było raczej mało.

Wyobraź sobie, ze u nas jest cisza na stadionie i słychac tylko z dziadków z Ai B.
No przecież Małecki by im od razu wyjebał.

No ale jak rozumiem SKLW zorganizowało tą szyderę?

Krissu 24.03.2010 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 875004)
To nie defetyzm ino sie zas w Grzybie zakochala :/

Bo Łobo w inne białogłowy zapatrzony

0 22 24.03.2010 09:39

Flamengista:

1. O ile się nie myle Legia jest najlepszą druzyna ligi u siebie. To prawdziwe zabójstwo dla poglądu, że 'to fakt, z którym nie sposób dyskutować'. Do tego pare dni temu zakonczylismy serie 26 meczów bez porazki u siebie.

2. Wiekszośc skonfliktowanych odpusciło i czeka na ostateczna rozgrywke na nowym stadionie - gwizdza i szydere robia Ci, którzy bucza również na SKLW. Ot, po prostu Legia gra słabo, wiec robią afere.

3. Gdybysmy dawali z siebie wszystko na 100% a krytykowali na forum to Miklas by wyskoczyl, ze protestu nie ma, na nowym stadionie byloby po 20 tysiecy ludzi i nikt by sie nie przejmował celami o ktore walczymy.

4. Doping w obecnej sytuacji to noz w plecy dla wielu kibiców ewidentnie skrzywdzonych przez jakies frustracje Miklasa.

Jeszcze dodam, ze Iwański pokazał dwa razy gest kozakiewicza trybunom. Bedzie ciekawie.

bbbnba 24.03.2010 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SeQ (Post 874851)
Mecz był wyrównany dopiero od momentu, gdy Wam wpadła bramka na 2:0, bo Jagiellonia musiała się otworzyć, żeby jeszcze szukać szansy na gola kontaktowego. Jedyne, co można tutaj pochwalić, to skuteczność. Natomiast samą organizacją gry oraz płynnością akcji Jaga znacznie Was przewyższała.

Rozumiem, że ciężko obiektywnie oceniać swój zespół, ale bez przesady. Spotkanie na pewno nie było wyrównane, a sam wynik kompletnie nie oddaje rzeczywistego przebiegu meczu. Gdybyście do przerwy dostali dwie bramki, to do nikogo nie moglibyście mieć pretensji...

Tak jak obiecywalem obejrzalem dokladnie powtorke meczu. Pora na wnioski: wedlug Twojej oceny Jagiellonia znacznie nas przewyzszala organizacja gry i plynnoscia akcji, pozwole sobie nie zgodzic sie z ta opinia, bo w pierwszej polowie obie druzyny mialy mniej-wiecej tyle samo dobrych okazji do zmiany wyniku, co procz strzelonych bramek jest wg mnie najwazniejsza statystyka. Z tego co piszesz wynikaloby, ze Jagiellonia zmiazdyla nas, bo przeciez okreslenie "znacznie przewyzszala" nie oznacza w miare wyrownanego meczu, a dominacje na boisku. Jedyne w czym przyjezdni dominowali, to dosrodkowania z ktorych niewiele wynikalo, bo przewaznie obroncy radzili sobie bez wiekszych problemow. W mojej opinii pierwsza polowa byla na remis. Poczatek drugiej czesci meczu to kolejne ataki Jagielloni, a najgrozniejsze byly 2 akcje - strzal zza pola karnego z odgwizdanym spalonym oraz indywidualna akcja Frankowskiego po bledzie w przyjeciu Mozdzenia. Procz tego nie zanotowalem zadnych innych, dobrych sytuacji Jagi. Dlatego podtrzymuje zdanie, ze mecz byl wyrownany do momentu strzelenia drugiej bramki.

Flamengista - zajmij sie jakimis analizami pilkarskimi,moze w tym sprawdzisz sie lepiej, niz w tematach kibicowskich o ktorych jak widac nie masz pojecia. Trzeba byc oderwanym od rzeczywistosci, zeby w aktualnej sytuacji kibicow Legii wymagac od nich nieprzerwanego dopingu i zezwalac na to, by dopiero po aktywnym wspieraniu druzyny mieli prawo krytykowac pilkarzy. Polej glowe woda ze szlaucha i wroc do nas :)

ps. gratuluje dobrego dealu z Lechia ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl