Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Griszka30KR 03.02.2017 12:43

http://futmal.pl/news,41473.html

????????

d 03.02.2017 12:46

Ten Videmont aż za dobrze wygląda. Co - poza tym, że w tym sezonie stracił miejsce w składzie - sprawia, że chciałby u nas grać?

CV jak na wiek i wymogi naszej ekstraklapy ma bardzo dobre, porównajcie sobie z Moulinem.

Ed: nawet nie stracił, 13 występów

nesta 03.02.2017 13:00

Serio, Junco to chyba najlepsza rzecz jaka nam się przydarzyła ostatnio...
Ale nie ma co zapeszać na razie. Videmont dopiero w drodze do nas.

wolfy 03.02.2017 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1463341)
Ten Videmont aż za dobrze wygląda. Co - poza tym, że w tym sezonie stracił miejsce w składzie - sprawia, że chciałby u nas grać?

CV jak na wiek i wymogi naszej ekstraklapy ma bardzo dobre, porównajcie sobie z Moulinem.

Bardzo solidni piłkarze przychodzą w tym okienku.
I jeśli któryś transfer z jakichś powodów nie wypalił to była gotowa opcja B.
Chyba nigdy tak nie było.

d 03.02.2017 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1463343)
Bardzo solidni piłkarze przychodzą w tym okienku.
I jeśli któryś transfer z jakichś powodów nie wypalił to była gotowa opcja B.
Chyba nigdy tak nie było.

Dokładnie tak, przed zmianą zarządu klubu w takiej sytuacji moglibyśmy liczyć na testy no name'ów z ligi indyjskiej albo serbskiej okręgówki, bez ładu i składu i żadnego planu typu odchodzi stoper, testujemy skrzydłowego.

Wiem, że to pierdoła, ale jednak dość symboliczna - Videmont gra z dychą na plecach, w całkiem nieogórkowym klubie ;)

Przybyszewski 03.02.2017 13:09

Mnie tylko zastanawia skad na to wszystko dulary jak przeciez tacy zadluzeni bylismy/jestesmy.

Ciekawe czy wpadnie jakas extra kasa czy to wszystko na kredyt znowu....

Sam spodziewalem sie raczej testow bezrobotnych jak ten Spicic a tutaj goscie ktorzy cos tam graja. Szkoda ze nie wyszlo z tym Czerwinskim bo wydawal sie lepsza opcja niz Bartkowski.

MłodePokolenie 03.02.2017 13:18

Hugo Vidémont - nie stary bo 24 lata (można ew. jeszcze na nim zarobić), 120 meczy w nieogórkowatej lidze Ligue 2, jestem za.

Szczerze mówiąc, kadra zrobiła się dosyć szeroka i nie mam pojęcia jak to poukładać, choć nie moja w tym głowa.. :)

EDIT. Hmm.. w sumie troche poleciałem z tą szerokością kadry, bądź co bądź odeszła 4 zawodników w tym okienku

FraMat 03.02.2017 13:24

Francuska wiki podaje, że Videmont jest napastnikiem chociaż ostatnio grał na skrzydle. Natomiast na stronie ligi francuskiej jest przedstawiany jako pomocnik.
Kibice na forum Ajaccio twierdzą, że utrzymanie w sezonie 2014-15 zawdzięczają głownie jemu.
Na forum małe zdziwienie, że odchodzi do... Polski, bo ponoć ostatnie pół roku miał bardzo dobre

serek.c2 03.02.2017 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1463347)
Na forum małe zdziwienie, że odchodzi do... Polski, bo ponoć ostatnie pół roku miał bardzo dobre

Bardzo dobre pół roku skrzydłowego i jedna asysta? Może Oni sobie jaja robią bo to ich "Mójta" i chcą sie go pozbyć?

szczepans21 03.02.2017 14:01

co się dzieje..ja jestem w szoku.

myślałem że będzie dramat.. a tutaj w miarę rozsądne ruchy. zobaczymy

Griszka30KR 03.02.2017 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1463348)
Bardzo dobre pół roku skrzydłowego i jedna asysta? Może Oni sobie jaja robią bo to ich "Mójta" i chcą sie go pozbyć?

Znam piłkarzy ,którzy nie zaliczają asyst(choć to jednak ważne na tej pozycji),robią więcej roboty i są bardziej przydatni niż nie jeden ,które takowe zalicza,ale np. z przypadku....

ashkeczup 03.02.2017 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1463350)
Znam piłkarzy ,którzy nie zaliczają asyst(choć to jednak ważne na tej pozycji),robią więcej roboty i są bardziej przydatni niż nie jeden ,które takowe zalicza,ale np. z przypadku....

Będzie, że się do Mójty znowu czepiam, ale on mi pierwszy na myśl przyszedł. 3 brami w 13 występach to nieźle na lewego obrońce, a chyba nikt z tego forum jakoś na boisku go nie pragnął ;)

X-Ray 03.02.2017 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1463350)

Możesz ich z ciekawości wymienić?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1463345)
Mnie tylko zastanawia skad na to wszystko dulary jak przeciez tacy zadluzeni bylismy/jestesmy.

Ciekawe czy wpadnie jakas extra kasa czy to wszystko na kredyt znowu....

Sam spodziewalem sie raczej testow bezrobotnych jak ten Spicic a tutaj goscie ktorzy cos tam graja. Szkoda ze nie wyszlo z tym Czerwinskim bo wydawal sie lepsza opcja niz Bartkowski.

Choćby kasa ze sprzedaży Jovicia i Guzmicsa + kasa za piłkarzy którzy wystąpili na Euro2016.

FraMat 03.02.2017 14:11

Znalazłem zestawienie zarobków w Ligue 2
1,3% piłkarzy w Ligue 2 zarabia poniżej 280 euro miesięcznie.
2,6% otrzymuje poniżej 940 euro netto.
10,7% zarabia pomiędzy 940 a 1 880 euro.
20,2% pomiędzy 1 880 a 3 800 euro.
22,3% pomiędzy 3 800 et 7 500 eur‚o.
Ponad 1/4 zarabia pomiędzy 7 500 a 14 000 euro netto miesięcznie.
12,9% zarabia do 28 000 euro.
Mniej niż 1% zarabia pomiędzy 28 000 a 56 000 euro.
Tylko wyjątki zarabiają ponad 95 000 euro.

Co do Ajaccio to wszystkie zarobki wszystkich piłkarzy razem wyniosły w ostatnim roku łącznie 450 000 euro.

Ciekawe w których widełkach mieścił się Videmont, że przychodzi do Krakowa?

kpn 03.02.2017 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463351)
Będzie, że się do Mójty znowu czepiam, ale on mi pierwszy na myśl przyszedł. 3 brami w 13 występach to nieźle na lewego obrońce, a chyba nikt z tego forum jakoś na boisku go nie pragnął ;)

ale co Ty z Mojta tutaj wyjezdzasz i z jego bramki czy asysytami? Koles w obronie nie potrafi grac W OGOLE a to ze zrobi rajd i da asyste czy strzeli gola z karnego nie oznacza, ze jest dobrym obroncą. Jest chvjowy jak nieszczescie i bardzo dobrze ze odszedl. W ogole z.....o, ze jakis klub z eklapy go chcial, ale widac Jankowski, Mojta = Piast. Łosie. Tylko tylko mozna napisac

ashkeczup 03.02.2017 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1463354)
ale co Ty z Mojta tutaj wyjezdzasz i z jego bramki czy asysytami? Koles w obronie nie potrafi grac W OGOLE a to ze zrobi rajd i da asyste czy strzeli gola z karnego nie oznacza, ze jest dobrym obroncą. Jest chvjowy jak nieszczescie i bardzo dobrze ze odszedl. W ogole z.....o, ze jakis klub z eklapy go chcial, ale widac Jankowski, Mojta = Piast. Łosie. Tylko tylko mozna napisac

No i co jest nie tak? Przykład piłkarza z liczbami, którego nikt tak na prawdę u nas nie chciał

Griszka30KR 03.02.2017 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1463352)

Z naszego podwórka np.Mójta i Boguski,chociaż ten w ostatnim okresie (ostatnich paru meczach) te statystyki znacznie podciągnął.
A w zasadzie może zły przykład,bo nie ta sama formacja,to może porównanie z Nicolą?

Giuly 03.02.2017 14:28

No to chyba jakiś żart, bo Mójta przydatny był jedynie w Podbeskidziu czyli jak strzelał bramki i asystował. Jak skończyły mu się liczby w ofensywie to została tylko słaba defensywa.

Boguski bez liczb, no nie zupełnie. 244 występy w Ekstraklasie 49 goli i 32 asysty.

nesta 03.02.2017 14:30

Śmiem twierdzić, że Videmont pomoże nam teraz bardziej niż Valencia. Dużo większe doświadczenie w seniorskim futbolu, nie do porównania wręcz.

Griszka30KR 03.02.2017 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Giuly (Post 1463357)

Boguski bez liczb, no nie zupełnie. 244 występy w Ekstraklasie 49 goli i 32 asysty.

Napisałem z naszego podwórka.
Czyt. statystyki grających u nas,a nie przez pryzmat ekstraklasy.

konvict1993 03.02.2017 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1463358)
Śmiem twierdzić, że Videmont pomoże nam teraz bardziej niż Valencia. Dużo większe doświadczenie w seniorskim futbolu, nie do porównania wręcz.

Niech przyjdą obaj to porównamy :)

szczepans21 03.02.2017 14:38

Cytat:

Teoretycznie Hugo powinien kumać europejski futbol. Valencia to południowiec, dla niego powrót i pomoc w defensywie to SCI-FI

X-Ray 03.02.2017 14:38

Cytat:

Zgadzam się, zwłaszcza że Valencia jest bardzo słaby w obronie. Videmont dzięki doświadczeniu na pewno będzie w tym lepszy.

Zwłaszcza że zaplecze we Francji wydaje mi się bardzo defensywna ligą.

wolfy 03.02.2017 15:45

Cytat:

Może tak być. Młody Kolumbijczyk to jednak zawsze większe ryzyko.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1463352)

Ondrasek jak na napastnika statystykami dupy nie urywa, ale dużo daje przy zawiązywaniu akcji ofensywnych. Podobnie Brożek. Mało kto liczy kluczowe podania które zapoczątkowały akcję w statystykach, a one również są bardzo ważne i często o wiele trudniejsze niż ostatnie podanie.

Poza tym taki Boguski miałby sporo więcej asyst gdyby nasi napastnicy strzelali chociaż połowę bramek. Liczy się z kim grasz w ofensywie.

Same liczby nie mówią wszystkiego.

radek2323 03.02.2017 16:06

Mahrez tez przychodził z zaplecza francuskiej ekstraklasy moze i nam sie uda ;)

Martinus 03.02.2017 16:11

d:
Cytat:

Stracił. Niby 13 spotkań, ale przełożyło się to na 500 minut. Czyli głównie wchodził z ławki.
Ok, facet nie wygląda najgorzej, ale znowu nie przesadzajmy w drugą stronę. Był zmiennikiem w 15 drużynie Ligue 2.
Z drugiej strony jest w dobrym wieku, notuje w miarę regularne występy, nawet jeśli nie w pełnym wymiarze czasowym, więc pod względem kondycyjnym jest pewnie dobrze przygotowany, ale co sobą prezentuje zobaczymy jak tu przyjdzie. CV ma przyzwoite.
O Valencii w takim razie raczej możemy zapomnieć. Szkoda, bo nawet jeżeli w defensywie początkowo by sobie nie radził, to po odpowiednim oszlifowaniu go rokował mega.

wislak2214 03.02.2017 16:15

[QUOTE=X-Ray;1463362]Zgadzam się, zwłaszcza że Valencia jest bardzo słaby w obronie. Videmont dzięki doświadczeniu na pewno będzie w tym lepszy.

Zwłaszcza że zaplecze we Francji wydaje mi się bardzo defensywna ligą.

A twierdzisz , ze Valencia jest słaby w oboronie bo co? bo widziales bramki które strzelił na mistrzostwach? ile jego meczów widzialeś?

xanti1906 03.02.2017 17:04

Rachunek prawdopodobieństwa każe twierdzić, że Valencia nie jest mistrzem destrukcji. Gość grający z "10" na plecach w reprezentacji kraju południowoamerykańskiego?
Swoją drogą jestem mega zdziwiony jak to wszystko u nas w klubie wygląda. Nie wiem tylko jakim sposobem w pół roku z poziomu "groziła likwidacja klubu" wskoczyliśmy na poziom "profesjonalna polityka transferowa".

wislakrakow124 03.02.2017 17:09

Ten Hugo Videmont przez pierwsze 10 kolejek zagral w 3 meczach co dalo cale 18min. Pozniej sie rozkrecil bo od 11 kolejki regularnie wystepowal tylko ze w roznym wymiarze czasowym. Ciekawie to wszystko wyglada. Zapowiada sie ciekawa wiosna. Duza rywalizacja. Oby tylko nowi pokazali sie z dobrej strony

staszek2309 03.02.2017 17:51

Guerrier przychodził do nas jako lewy obrońca reprezentacji Haiti, a jaki z niego był defensor to każdy z nas wie. Więc po pomocniku młodzieżowej reprezentacji Kolumbii tym bardziej nie ma co oczekiwać cudów w obronie.

X-Ray 03.02.2017 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1463366)
A twierdzisz , ze Valencia jest słaby w oboronie bo co? bo widziales bramki które strzelił na mistrzostwach? ile jego meczów widzialeś?

Przeanalizowałem 70 minut materiału z ligi i mistrzostw z jego akcji/udziałem.

regan 03.02.2017 18:01

Moze juz dosc sciagania zagranicznych pilkarzy? Znowu idziemy w kierunku zachwiania rownowagi w druzynie i sciagania na peczki obcokrajowcow jak za holendrow.

X-Ray 03.02.2017 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1463373)
Moze juz dosc sciagania zagranicznych pilkarzy? Znowu idziemy w kierunku zachwiania rownowagi w druzynie i sciagania na peczki obcokrajowcow jak za holendrow.

Mimo wszystko wydaje mi się że zagraniczni na chwile obecną będą uzupełnieniem. Trzon to Polacy

Takie są realia że w kraju ciężko o tanich zawodników którzy coś potrafią z doświadczeniem...

regan 03.02.2017 18:09

Rozumiem kilku obcokrajowcow, ale u nas powoli idzie to w kierunek holenderski. W tym oknie juz mamy 4 + szykuja nam kolejnych dwoch to 6 przychodzi + ci ktorych mamy. Za duzo.

krzaq12 03.02.2017 18:14

Cytat:

Obecnie w kadrze mamy około 23 zawodników z czego 6 to zawodnicy zagraniczni, Hugo będzie 7 takim piłkarzem.
Zawodnicy zagraniczni stanowią około 31% kadry.

Dobra proporcja wg mnie. Musimy do takiej dążyć, a docelowo ściągać wyłącznie zawodników zagranicznych którzy są o poziom wyżej niż Polacy. Tylko wtedy takie transfery będą pozytywnie odbierane. Oby nowi okazali się wzmocnieniami.

wazka 03.02.2017 18:16

zawsze komuś będzie coś niepasować, zawsze
jak byli polacy to narzekanie że są słabi, jak przyszli naprawdę dobrzy piłkarze to narzekanie że obcokrajowcy
ludzie cieszcie się że wracamy do walki o najwyższe cele, a obcokrajowców wcale nie ma tak dużo

regan 03.02.2017 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1463376)
Obecnie w kadrze mamy około 23 zawodników z czego 6 to zawodnicy zagraniczni, Hugo będzie 7 takim piłkarzem.
Zawodnicy zagraniczni stanowią około 31% kadry.

Dobra proporcja wg mnie. Musimy do takiej dążyć, a docelowo ściągać wyłącznie zawodników zagranicznych którzy są o poziom wyżej niż Polacy. Tylko wtedy będą takie transfery tak postrzegane. Oby nowi okazali się wzmocnieniami.

W tym okienku przyszedl Chorwat, drugi od czerwca 2 Hiszpanow, Stilic. To 5. Szykuja dwoch to 7. W kadrze mamy Brleka Zdenka Popovicia, czyli 10 nazwisk. Jak dla mnie juz za duzo. Do pelni szczescia btakuje tylko murzyna i muzułmanina.
Zdrowy uklad to polowa z tego.

Zaraz znowu bedziecie krzyczec "wpuscie mlodych Polakow" itp.
Znowu nie bedzie sie z kim utożsamiac, bo nasciagamy najemnikow dla ktorych tylko kasa sie liczy.
Wedlug mnie idziemy w zle proporcje. Takie moje zdanie.

tomasz_19 03.02.2017 18:24

dokładnie Mahrez też przychodził z 2 Ligi a dokładniej z Le Havre, tylko że on tam był gwiazdą... ale rzeczywiście coś w tym jest :)

krzaq12 03.02.2017 18:26

W tym okienku nie przyszedł jeszcze żaden Chorwat. W kadrze w tym momencie jest Ivan Gonzalez, Pol Llonch, Petar Brlek, Denis Popović, Semir Stilić i Zdenek Ondrasek+ewentualnie Hugo, czyli 7 zawodników to obcokrajowcy, pozostałych 16-17 to Polacy.

W erze holendrów w pierwszej 11 było aż 9-10 obcokrajowców i to był rzeczywisty problem. Obecnie w kadrze nie mamy nawet tylu zawodników zagranicznych ilu wówczas w pierwszym składzie.

tomasz_19 03.02.2017 18:30

problemem nie jest ilość obcokrajowców, a ich jakość... gdyby było odwrotnie to kluby angielskie składałyby się z samych anglików...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl