Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Adasss 27.01.2017 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 1462667)
Co ma Rafał czego nie ma Valencia? 249 meczów i 49 bramek w ekstraklasie. I trochę więcej doświadczenia kolego.

Zacznijmy od tego, że Rafał jak do nas przychodził był młodym, zdolnym POLAKIEM. Z własnego podwórka, odpadł przynajmniej temat aklimatyzacji.
...

Gwarantuję, że gdybyś miał okazję oglądać występy Boguskiego w rezerwach, zaraz po przyjściu do nas, to w życiu nie uwierzyłbyś, że chłop osiągnie tyle ile osiągnął. Miał przebłyski, ale wyprawiał też na boisku takie rzeczy, że nasi 18-latkowie robiąc coś takiego spaliliby się ze wstydu.
Opinie w tym czasie były takie, że nigdy by do nas nie przyszedł, gdyby nie to, że naszym trenerem był wtedy Engel, a w Łomży trenerem Boguskiego był ... Engel jr. O tym, że transfer odbył się co najmniej na granicy przekrętu świadczy to, że po tym, jak został sprzedany do Wisły, od razu został wypożyczony ... z powrotem do Łomży(!). Dopiero Petrescu uznał, że takie "ogrywanie" Rafała nie ma sensu i skrócił to całe "wypożyczenie".
Kolejne szczęście Rafała polegało na tym, że po paru miesiącach w naszych rezerwach trafił na kolejne wypożyczenie, do Bełchatowa, a tam na Lenczyka. I, po ponad półrocznej obróbce, Orest zrobił z niego ligowca. Podejrzewam, że gdyby nie to, to dziś nikt by już by u nas o Rafale nie pamiętał.

LucjuszWielki 27.01.2017 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1462632)
Mysmy pol roku temu byli w najczarniejszej dupie od X lat.

Z wywiadów z naszymi byłymi zawodnikami można wywnioskować, że dalej jesteśmy.

BTW: Były wcześniej jakieś przecieki odnośnie tego gościa czy dzisiaj dopiero po raz pierwszy padło jego nazwisko??

Jak dla mnie wygląda obiecująco i nie do końca wierzę w pozytywny finał tego transferu.

Guzik 27.01.2017 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1462686)
Po tych kilku dobrych występach już jego pozycja skoczyła. Początkowo miał iść do Atlético Bucaramanga, ale po dobrych występach odrzucił tę propozycje. Dzisiaj ma szanse na europejski transfer, a co za tym idzie zmiana lokalna go już nie interesuje. Bo ma świadomość że znajdzie lepszą opcje w Europie. Tam jest od groma ludzi którzy oglądają młode talenty. Więc jak nie Wisła to jestem pewien że pójdzie do innego klubu z Europy, nie wykluczam nawet że lepszego.

jest jeszcze opcja, że już podpisał, ale ma zakaz rozmów to podali info, że jeszcze czekają na jego podpis.

krzaq12 27.01.2017 21:45

Wiem, że to może głupio zabrzmieć, ale facebookowy profil ,,Myślisz Kraków, mówisz Wisła..." jakieś 3 tygodnie temu napisał, że Wisła podpisała przedwstępny kontrakt z 20-letnim skrzydłowym z Ameryki Płd"

Może rzeczywiście jakoś sie zabezpieczyliśmy i ogłoszenie transferu to formalność ;)

azkaz 27.01.2017 21:46

Mnie tam cieszą transfery za obecnej władzy. Jak to skonfrontujemy z tym co było wcześniej (np. mójta) to jest nieźle. W ogóle mechanizm jeden sprawdzony "gwiazdor" (mąka, wolski, stilic), paru solidnych + perspektywiczna młodzież mi odpowiada w obecnej sytuacji.

Zibi77 27.01.2017 22:01

Mnie również :)

s1mone 28.01.2017 00:17

Przyda się Rafałowi konkurencja, ale wcale nie uważam, że musi walkę o skład przegrać.

Jakby nie było to nasz najlepszy strzelec i może grać też w ataku. Wszak czapką pokrył całą naszą trójkę napastników w rundzie jesiennej :) Mnie cieszy jego forma, mam nadzieję, że ją podtrzyma, na pewno nie należę do ludzi, którzy by go spisywali na straty. Bo jak można skreślać gościa, który jeszcze niedawno sam nam mecze powygrywał?

Generalnie transfery fajne, przemyślane, szkoda, że nie udało się wyciągnąć tego prawego obrońcy z Katowic, ale widać, że był gotowy następca. Każdy z tych transferów ma szanse wypalić - ale może też być rozczarowaniem - taki urok piłki nożnej. Ważne, że każdy z tych chłopaków ma potencjał. Podejrzewam też, że więcej zarobiliśmy na Jovicu i Guziku niż wydaliśmy na zakupy co na pewno wydatnie wspomogło klubowe finanse.

Jedynym rozczarowaniem jest Kiko.... no ale nóż widelec okaże się, że Junco miał rację? Trzymam za to kciuki, ale ewidentnie jest to nasz najsłabszy transfer. Przynajmniej na papierze.

PS. Avatar na złość hejterom! Dziki dajesz!

leszekm 28.01.2017 07:47

" A wie Pan, jaki piłkarz przed Panem przeszedł z Wigier Suwałki do Wisły Kraków? – Patryk Małecki. Nie muszę się nawet zastanawiać nad odpowiedzią na to pytanie, bo jego koszulki wiszą wszędzie w klubie z Suwałk na ścianach. "

http://www.dziennikpolski24.pl/sport...-sie,11735770/

silver03 28.01.2017 11:07

Klub robi bardzo przemyślane ruchy transferowe, oby tak dalej.

bonawentura 28.01.2017 11:10

Klub robi przemyślane ruchy transferowe, ale nie tylko wśród piłkarzy. Myślę, że trener Wisły też okaże się całkiem niezłym nabytkiem. Na chwilę obecną jest czas treningów, ćwiczeń pewnych ustawień etc. Na wstępne oceny, ale to bardzo wstępne, a dotyczące trenera Kiko przyjdzie czas po pierwszym ligowym spotkaniu.

ArturBarlinek 28.01.2017 11:24

Jeszcze w sierpniu bałem się, że będziemy w 4 lidze. Dziś patrząc na transfery i to co robi zarząd, można być pełnym optymizmu. Prezes Sarapata powiedziała, że sprzątają w klubie po Meresińskim i Cupiale, dla których klub był niejako zabawką. Teraz zarządzany ma być profesjonalnie, a w klubie pracują sami oddani klubowi ludzie, będący jego wielkimi kibicami. Dukat powiedział to w fajnym zdaniu, że nie dadzą Wiśle zrobić krzywdy, a Sarapata, że to przez kibiców czują się zobowiązani, by prowadzić klub tak, by znów był wielki, bo Wisła znów będzie wielka. Musi być dobrze. Gdzieś słyszałem, że 3-5 lat i ma to być znów wielka Wisła. W

Blaszczu16 28.01.2017 11:24

Dajcie już spokój z tym Boguskim. Miał kilka fajnych spotkań, ale też w wielu był najgorszy na boisku. Tylko się cieszyć z tego Valencii :)

_ukoL 28.01.2017 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1462726)
Dajcie już spokój z tym Boguskim. Miał kilka fajnych spotkań, ale też w wielu był najgorszy na boisku. Tylko się cieszyć z tego Valencii :)

Uwierzę jak zobaczę!

Karherop 28.01.2017 12:18

Jeśli potwierdza sie pogloski ze poza Valencia przyjdzie także Pol Llonch to wyczuwam odejście kogoś z dwójki Mąka/Popovic. Cywka podobno ma niezle notowania u Kiko wiec pewnie zostanie. Bartosza powinni wypożyczyć bo przy takiej konkurencji chlopak sie nie ogra ani w pomocy ani w obronie. Ciekawe czasy nastały i tylko mam nadzieję że ilosc transferow nie wpłynie bardzo negatywnie na zgranie zespołu. Szczerze to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony iloscia transferow.

TonyWiślak 28.01.2017 12:21

Cytat:

A skąd wiesz, co wpisał pracownik Porto, w kajecie na jego temat?]
X-Ray wiem tyle co i ty.Gdyby miał bardzo wysokie umiejętności i predyspozycje to pewnie byłby już wyciągnięty przez kogoś lepszego.Uważasz,że gdyby ten chłopak w takim wieku strzelił z 20 bramek to teraz byśmy o nim rozmawiali?

nesta 28.01.2017 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1462730)
Jeśli potwierdza sie pogloski ze poza Valencia przyjdzie także Pol Llonch to wyczuwam odejście kogoś z dwójki Mąka/Popovic. Cywka podobno ma niezle notowania u Kiko wiec pewnie zostanie. Bartosza powinni wypożyczyć bo przy takiej konkurencji chlopak sie nie ogra ani w pomocy ani w obronie. Ciekawe czasy nastały i tylko mam nadzieję że ilosc transferow nie wpłynie bardzo negatywnie na zgranie zespołu. Szczerze to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony iloscia transferow.

Wg. mnie powinniśmy odejść od takiego myślenia. Jeśli każdy transfer DO klubu będziemy łaczyć z transferem na zewnątrz, to cały czas będziemy poruszać się w 15,16 - osobowej kadrze. Wisła musi też ściągnąć piłkarzy pod rywalizację, do poszerzenia kadry, do zapewnienia elastyczności w wyborze taktyki. Bartosz musi zostać, nie mozemy miec jednego zawodnika na pozycje. Wypadnie Bartkowski i zostaje sam Cywka na prawą, który nie jest nominalnym prawym obrońcą. Junco mówił, ze chca miec 2 pilkarzy na pozycje i do tego trzeba dązyć.

Lloncha to samo. Mamy trójkę zelaznych pomocników przy 4-5-1 (Brlek, Mąka, Stilić), ale wypada 2 i odrazu masz ogromny spadek na jakości w środku jak wstawisz Urygę czy Cywkę (Popovic jest pierwszym zmiennikiem). Jeśli będzie grał 4-4-2 to Lloncha moze dać mu natomiast więcej swobody na prawej stronie, bo moze grać na PO lub PP.

Kolejna rzecz - moze Kiko chce mieć tych pomocników o róznym profilu. Będzie mecz z trudnym, silnym rywalem to da np. do środka LLonche, bo to taki box to box pomocnik, jakiego w Wiśle w tej chwili nie ma.

Sparingi pokazują, ze kadra jest za wąska w tym momencie i trzeba wreszcie zacząć robić transfery nie 1:1, ale na poszerzenie stanu posiadania.

rafkur 28.01.2017 13:55

Kolejne x stron .......enia i 2 tys karnetów sprzedanych. Czekajcie dalej na Messiego..

Gin 28.01.2017 13:59

No to szał z tymi karnetami, żeby nie było to ja już mam .

opolan 28.01.2017 14:14

Swoją drogą przydała by się jakas alternatywa do napadu, ale nie zapowiada się, że coś się zmieni w tej kwestii w tym okienku.

Martinus 28.01.2017 14:18

Odnośnie pogłosek o naszych przyszłych ruchach.
Krytykować pomysł ściągnięcia Valencii mogą osoby, które gdy Bóg dawał rozum akurat musiały stać gdzie indziej.
Część osób mówi, że nie ma pewności czy chłop się sprawdzi - oczywiście, że nie ma. Piłka nożna to nie matematyka, pewności nie będzie nigdy. Można co najwyżej mówić o prawdopodobieństwie. A prawdopodobieństwo tego, że młody, obiecujący zawodnik, grający w młodzieżowej reprezentacji się sprawdzi jest większe niż gdy będziemy testować jakiś 30-letni szrot z II ligi bułgarskiej czy VII hiszpańskiej. Więc należy trzymać kciuki za ten transfer.
Co do Bartkowskiego. Wygląda przeciętnie, ale skoro nie jesteśmy w stanie ściągnąć nikogo bardziej ogarniętego to lepszy jeszcze niestary Polak niż ten Bułgar o którym się mówiło. Tragedii pewnie nie będzie. Na pewno nie da tyle do przodu co Jović, ale mam nadzieję, że okaże się solidniejszy w defensywie.
Llonch wygląda zdecydowanie najgorzej z całej trójki. Facet ostatnio grał w rezerwach drugoligowego klubu, w dodatku ewidentnie widać, że jest tutaj ściągany po znajomościach. Środek pola poza tym to nie jest w chwili obecnej nasz priorytet do wzmocnienia, nawet rywalizacji. No chyba, że ktoś odejdzie...

krzaq12 28.01.2017 14:36

Masz rację, 100% poparcia.
Jednak jeśli popatrzymy na naszych obecnych bocznych obrońców Sadlok, Bartosz, Pietrzak i Mójta to oprócz Sadloka, każdy z wymienionych zdecydowanie lepiej czuje się w ofensywie, niestety mając mniejsze lub większe braki w defensywie. Bartkowski ma być właśnie defensywną wersją bocznego obrońcy. Z wypowiedzi kibiców Wigier chłopak owszem podłącza się do akcji ofensywnych ale zdecydowanie pewniej czuje się w obronie.
Co do Lloncha, na początku byłem bardzo sceptyczny póki nie dowiedziałem się, że został wybrany do najlepszej 11, 3 ligi hiszpańskiej i zebrał tam na tyle dobre recenzje, że w ,,walce" o niego stanęło razem z Wisłą kilka klubów z 2 ligi hiszpańskiej o czym wspominał Ćwiąkała, mówiąc że transfer do Wisły wcale nie jest taki pewny.

opolan 28.01.2017 15:19

Na TT Futbol-Malopolski podają, że tematu Valencia nie ma

krzaq12 28.01.2017 15:21

Ciężko mi uwierzyć, że dwa wiarygodne źródła z tt i wisłaportal.pl się mylą.
Coś tu jednak nie gra.

miles 28.01.2017 15:24

Bo nie ma i nie było :) wystarczy poczytać w necie, nitk poza dziennikarzynami z PL nie mówił o przenosinach do Krakowa. Na pewno nie kluby i nie sam zawodnik:
https://translate.google.com/transla...cho-para-atras
Za to ktoś inny przyszedł:
http://www.transfermarkt.pl/pol-llon...spieler/205276
Tyle w temaci - i koniec głupiego szczekania a jak ktoś jest zaineteresowany to valencia gra w poniedziałek z las palmas

szprotson 28.01.2017 15:27

oj tam oj tam
ciekawe co na to informatorzy i pelikany które to połkneły
E:

keczup - a kto to Llonch?
p.s. granada dwójka dzis o 17.
Ma_niek - ale wejsc w sklad by nie .......ić potem kocopołów to chyba można :)

ashkeczup 28.01.2017 15:31

Jakie opinie o Llonchu?

Ma_niek 28.01.2017 15:39

Raczej nikt tu nie ogląda 3 ligi Hiszpanskiej.

Martinus 28.01.2017 15:40

Cytat:

Masz rację, 100% poparcia.
Jednak jeśli popatrzymy na naszych obecnych bocznych obrońców Sadlok, Bartosz, Pietrzak i Mójta to oprócz Sadloka, każdy z wymienionych zdecydowanie lepiej czuje się w ofensywie, niestety mając mniejsze lub większe braki w defensywie. Bartkowski ma być właśnie defensywną wersją bocznego obrońcy. Z wypowiedzi kibiców Wigier chłopak owszem podłącza się do akcji ofensywnych ale zdecydowanie pewniej czuje się w obronie.
Co do Lloncha, na początku byłem bardzo sceptyczny póki nie dowiedziałem się, że został wybrany do najlepszej 11, 3 ligi hiszpańskiej i zebrał tam na tyle dobre recenzje, że w ,,walce" o niego stanęło razem z Wisłą kilka klubów z 2 ligi hiszpańskiej o czym wspominał Ćwiąkała, mówiąc że transfer do Wisły wcale nie jest taki pewny.
Też mnie to pociesza. Z drugiej strony myślę, że gdyby rzeczywiście był na tyle ogarnięty to Granada by go po porostu przesunęła do pierwszej drużyny. Chyba, że akurat środek pola mają mocno obsadzony. Trudno wyczaić.
Co do Valencii. Pisały o nim wiarygodne źródła, więc coś na rzeczy było/jest. Z drugiej strony wislaportal pisał, że nie ma tematu Lloncha, gdy wszyscy dzięki Bochniewiczowi wiedzieli, że jakiś kontakt na pewno był. Dziwna sprawa.

ashkeczup 28.01.2017 15:48

Dobrze, że o Czerwińskim, Valencii i Gonzalezie mieliście zdanie. Pewnie każdy Segunda Division i 1. ligę ogląda. Chodziło mi bardziej o cyfry i ogólne odczucia.

Gdzie sie Bochen wygadał o kontakcie?

szprotson 28.01.2017 17:27

Bochen gdzie sie wygadał ?Zadzwon do Bochena i spytaj, jak kolega...

Ten cały pocze locze nie gra w meczu i nie ma go w kadrze na to spotkanie.

nesta 28.01.2017 17:28

Na TT pisał, że Lloncha pytał go o Kraków.

Z Valencia coś jest na rzeczy na pewno, Zetwuee wyraźnie na TT potwierdził, że chodzi o niego.
Trzeba zaczekać do przyszłego tygodnia i tyle.

ashkeczup 28.01.2017 17:29

szproston
Ale o co ci chodzi?

bonawentura 28.01.2017 18:22

Llonch ostatnio grał na środku pomocy. Ciekawe, ile nas będzie kosztował... myślę, że on będzie taką trochę zapchajdziurą na ostatnie minuty. Taki względnie uniwersalny zawodnik. Natomiast miejmy nadzieję, że sprawa z Valencią wypali, bo chłopak ma naprawdę niezłą motorykę i będą z niego ludzie.

mitmichael 28.01.2017 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1462750)
Na TT pisał, że Lloncha pytał go o Kraków.

Z Valencia coś jest na rzeczy na pewno, Zetwuee wyraźnie na TT potwierdził, że chodzi o niego.
Trzeba zaczekać do przyszłego tygodnia i tyle.

Albo to taka zagrywka zeby nikt nie szukał innego nazwiska. Z Valencia na razie dziwna jest sprawa bo wedlug Independiente Medellin jest ich zawodnikiem a według Atletico Bucaramanga jest ich zawodnikiem i pojawi sie po zakoczeniu turnieju :D

LucjuszWielki 28.01.2017 19:11

Heh wiedziałem, że z Valencia to ŚCIEMA :) Pisałem w ost komentarzu...

X-Ray 28.01.2017 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1462755)
Albo to taka zagrywka zeby nikt nie szukał innego nazwiska. Z Valencia na razie dziwna jest sprawa bo wedlug Independiente Medellin jest ich zawodnikiem a według Atletico Bucaramanga jest ich zawodnikiem i pojawi sie po zakoczeniu turnieju :D

Nie, nie ma tematu jego przejścia do Atletico. Miał przejść, ale nic nie został podpisane.

mitmichael 28.01.2017 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1462757)
Nie, nie ma tematu jego przejścia do Atletico. Miał przejść, ale nic nie został podpisane.

Bo oficjalnie podpis ma niby złozyc po powrocie. Troche to zagmatwane wiec czekamy co sie wydarzy dalej.

ashkeczup 28.01.2017 20:24

Witamy Lloncha

brylant17 28.01.2017 20:35

Masz jakieś potwierdzenie tego ?

ashkeczup 28.01.2017 20:38

Zawsze mnie ciekawiło co by to miało być?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl