Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

keth 28.10.2013 17:02

Była już kiedyś drużyna która nie strzeliła gola w grupie? Czy Legia ma szanse przejść do historii?

filemon 28.10.2013 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez keth (Post 1337221)
Była już kiedyś drużyna która nie strzeliła gola w grupie? Czy Legia ma szanse przejść do historii?

Według tego, co sprawdziłem, to Legia byłaby pierwszą drużyną, która nie strzeliła gola w grupie Ligi Europejskiej.
Jedną bramkę zanotowały w 2009/10 Lewski Sofia i 2010/11 Red Bull Salzburg.

keth 28.10.2013 17:17

dzięki. Btw, po tym jak pompowano balon walką z Lazio o pierwsze miejsce w grupie, to ich tegoroczne popisy w LE wyglądają wręcz komicznie.

Korbit 28.10.2013 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez keth (Post 1337221)

i tego ległej życzymy z całego serca wpiszcie się w historię:P:D

Dariook 28.10.2013 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Korbit (Post 1337227)
i tego ległej życzymy z całego serca wpiszcie się w historię:P:D

Oby Oby, ja trzymam mocno kciuki. Swoja postawą zasłużyli na to jak nikt inny. Gratulujemy i zyczymy dzialaczom oraz pilkarzom warszawskiego klubu dalszych sukcesów

wiesniak84 07.11.2013 23:37

Widze znow wszyscy zapomnieli o tym temacie a powinna byc zaloba. W koncu przegrala polska druzyna... szkoda Borusii ale szanse na awanse jeszcze sa:)

silver03 08.11.2013 00:01

Presja coraz większa, zero goli na koncie :D

buczo1985 08.11.2013 00:07

Wstyd jak cholera. Ciekawe czy uda im się przynajmniej bramkę strzelić do końca fazy grupowej :P

dulli78 08.11.2013 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1338562)
Presja coraz większa, zero goli na koncie :D

Jak to zero, przecież dzisiaj Junior strzelił:-P

Jakim trzeba być tłukiem, żeby twierdzić przy bilansie 0 zwycięstw - 0 remisów - 4 porażki i bramkach 0 strzelonych i 6 straconych "Przegraliśmy ale byliśmy lepsi":shock::shock::shock:

TRNKRN 08.11.2013 01:06

Parafrazując "ciepłego" prezesa klubu z Warszawki: Ale kto to jest Jasio Urban? 100 milionów wpakowanych w FC Hollywood poszło się j***ć. Zresztą nie jest to nic dziwnego, bo trudno było dostrzec sens we wzmocnieniach Legii - Pinto i Dossa Junior - po prostu nikt już im nie chciał płacić tej kasy co na Cyprze, ale jak znalazł pasowali do koncepcji? (nomen omen do tej pory nie wiem jakiej) Urbana. D(r)waliszwili też pokazał, że gra dopóki nie ma kasy na koncie, a potem jak dostał duży kontrakt od Legiunii to gra piach... Śmigacz Ojaama, który poza szybkością nie ma niczego więcej, a kopał się po głowie w mocno przeciętnej lidze szkockiej. Może na początku robiło to wrażenie, ale przy Ljuboi to i tak był piach. Legia ma swoją potęgę, którą pokazała pokonaniem Walijczyków i farciarskim przejściem Molde... Na prawdę powód do dumy. Rok po roku kompromitacja - może w końcu ktoś się mocno walnie w głowę i ogarnie, że "polska" myśl szkoleniowa, ani odrzuty w stylu Bakero nie zapewnią nam dogonienia Zachodu.... A nawet Wschodu....

speedfashion 08.11.2013 01:12

Urban popracuje do końca sezonu, jeśli nie uda mu się skok na Ligę Mistrzów, to zatrudnią Wdowczyka. :D

A tak na serio - bidna ta polska piłka, bo to już nawet nie o Legię chodzi.

AYALA 08.11.2013 04:58

Ten Helio to nieźle przepłacony kolo,on jakby gry unikał takie odniosłem wrażenie.

bez bramkarza i napastnika w Europie nic ugrać się nie da...

Wdowczyk ? Hmmm jak go pamiętam to od Austrii Wiedeń baty zbierał...

syryls 08.11.2013 06:42

Cytat:

Mateusz Borek ‏@BorekMati 7 h @W_Kowal Powiem inaczej, Kowal. Kosa to byl tata Roman, Kamil Kosowski to Kosiarka, a to jest Jakub Kosecki - kandydat na pilkarza.
Prawda jest taka że odszedł Ljuboja to punktów mniej, wystarczy 1 dobry piłkarz i 10 przeciętniaków żeby biegało(vide Melikson + Wisła 10/11) (Ljuboja Legia) itd legia nie ma w tej chwili żadnego takiego. Super transfery Pana prezesa, z tym że ciekawego co z tymi piłkarzami zrobią ni sprzedać ni wychować a chcą jeszcze paru kupić, teraz mają współczynnik 1,30 MLN za punkt w ekstraklasie najdroższa drużyna.
Po wczorajszych występach nie wiem co robi Brzyski i Jodłowiec w kadrze...

Daja`n 08.11.2013 07:34

Porażka goni porażkę i światełka w tunelu brak.A to tylko LE a co by było w LM aż strach pomyśleć.Można zadać sobie tylko jedno pytanie dokąd zmierzasz POLSKA piłko?!

shaggy 08.11.2013 08:33

(L)osersi ustabilizowali formę. Po wielkim sukcesie jakim było ogranie amatorów z Walii przyszła kolej na 8 meczów bez zwycięstwa. I na tym chyba nie koniec bo jak czytam wypowiedzi pilkarzy Legii to skoro ma się problemy z oceną rzeczywistości jak można coś w piłce i nie tylko osiągnąć...

Lazio - Legia
Kucharczyk - "Zabrakło nam dziesięciu lepszych minut w drugiej połowie. W pewnym momencie cofnęliśmy się, a Lazio miało nad nami przewagę i ja wykorzystało. Na papierze, to Włosi byli faworytem. Mam wrażenie, że na boisko byliśmy lepszą ekipą, ale wyszło jak wyszło."

Byli lepsi, zabrakło niewiele, można było urwać pkt... Biedni legioniści - Ale w następnym meczu to oni już rywalom pokażą

Legia - Apollon
Jodłowiec - "Cypryjczycy nie stwarzali sobie sytuacji, a gola strzelili po kontrze, która wzięła się z naszego pechowego błędu. Szkoda, że zabrakło nam skuteczności, bo zostawiliśmy po sobie lepsze wrażenie i stwarzaliśmy więcej okazji pod bramką Apollonu."

Zabrakło skuteczności ale wrażenie po sobie zostawili fajne ... Biedni legioniści - Ale w następnym meczu to oni już rywalom pokażą

Trabzonspor - Legia
Kosecki - "Nie chciałbym za wiele mówić o pracy sędziego, bo ewidentnie się mylił. Mieliśmy ewidentny rzut karny. W przekroju całego spotkania byliśmy lepsi, pokazaliśmy charakter, ale i tak przegraliśmy."

Wiadomo byli lepsi ale sędzia wszystko zepsuł... Biedni legioniści - Ale w następnym meczu to oni już rywalom pokażą

Legia - Trabzonspor
Kucharczyk - "Nie wiem czemu nic w Europie nie wpada nam do sieci, w ekstraklasie ta sztuka przychodzi nam znacznie łatwiej. W tych czterech meczach brakowało nam szczęścia, w każdym mieliśmy swoje sytuacje, ale piłka nie chciała znaleźć drogi do siatki."

Chłopak nie widzi różnicy między naszą Dupoklasą a LE i dziwi się, że w naszej lidze jakoś to wszystko łatwiej przychodzi. Poza tym oczywiście brak szczęścia... Biedni legioniści - Ale w następnym meczu to oni już rywalom pokażą.

QBAS 08.11.2013 09:08

A mnie się tam mecz podobał ;)
Niech władze wytrzymają jeszcze ciśnienie i dadzą Urbanowi spokojnie popracować. To samo dotyczy Rumaka. Niech Panowie dostaną prawdziwą szansę i jeszcze trochę czasu. Drużyny na pewno zaskoczą ;)

Gwiaździsty 08.11.2013 09:40

Dla mnie największym ubawem są legijni komentatorzy telewizyjni, którzy z zaskoczonymi minami próbują ekwilibrystycznymi wywodami wykazać, że Legia 0 pkt. 0 bramek jest najlepsza w tej grupie i tylko przez przypadek jest tam gdzie jest. Słowo KOMPROMITACJA nie przechodzi im przez gardła.

Drozd 08.11.2013 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1338565)
Jak to zero, przecież dzisiaj Junior strzelił:-P

Jakim trzeba być tłukiem, żeby twierdzić przy bilansie 0 zwycięstw - 0 remisów - 4 porażki i bramkach 0 strzelonych i 6 straconych "Przegraliśmy ale byliśmy lepsi":shock::shock::shock:

Wystarczy być warszawiakiem , od najmłodszych lat fałszywie utwierdzanym w przekonaniu własnej wielkości. Nie wiem czy zauważyliście jak któryś Turek tłumaczył rozżalonemu Koseckiemu żeby nie udawał. U nas sędzia gwizdnąłby wolnego i jeszcze dał czerwień, Legia by wygrała, a co bardziej nieświadomi pisaliby o dominacji. Kpina.

Korbit 08.11.2013 10:11

coś dla zakompleksionych losersów fajnie was podsumowała interia:) http://sport.interia.pl/liga-europej...ch,nId,1055289

shaggy 08.11.2013 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Korbit (Post 1338592)
coś dla zakompleksionych losersów fajnie was podsumowała interia:) http://sport.interia.pl/liga-europej...ch,nId,1055289

Interia napisała w końcu coś oczywistego... i mniej więcej to o czym napisałem w poście wyżej.
Najlepsze jest to, ze gdyby tak się tłumaczyli dla przykładu Wiślacy albo ktoś w obozie Lecha to byłby z nami pojazd z wesz(L)o na czele. Ktoś powie, że przesadzam? Oto fragment zapowiedzi dzisiejszego meczu Górnik - Wisła (fragment odnoszący się jeszcze do meczu z Podbeskidziem) w wykonaniu wesz(L)o oficjalnej strony CSKA (L)osers Warszawa:

"Po meczu zamiast szczerego „zagraliśmy źle” albo nieco odważniejszego „daliśmy dupy”, tylko jakieś niewiele znaczące formułki. Smuda mówi, że rywal walczył z determinacją, bo jak się jest na dole tabeli, to daje się z siebie wszystko... Boguski z kolei przekonuje o tym, że przeciwnik był agresywniejszy i nie odstawiał nogi... Ręce w poniedziałek opadały, naprawdę. Brak umiejętności, odrobinę pecha czy gorszy dzień jeszcze rozumiemy, ale przecież nikt wam nie zabronił zasuwać od linii do linii."

A po każdym meczu (L)osersów w LE mniej więcej taka parafraza tekstu powyżej powinna podsumowywać ich mecze m. in. w wykonaniu wesz(L)o:

"Po meczu zamiast szczerego „zagraliśmy źle” albo nieco odważniejszego „daliśmy dupy”, tylko jakieś niewiele znaczące formułki. Urban mówi, że: Podobał mi się mecz i sposób rozgrywania piłki przez naszą drużynę. W Europie stwarza się mniej okazji niż w Polsce. Mogliśmy zanotować inny wynik, bo sytuacje były. Dobrze organizowaliśmy defensywę, bo przeciwnicy nie mieli zbyt wielu okazji. ... Kucharczyk z kolei przekonuje o tym, że: Nie wiem czemu nic w Europie nie wpada nam do sieci, w ekstraklasie ta sztuka przychodzi nam znacznie łatwiej. W tych czterech meczach brakowało nam szczęścia, w każdym mieliśmy swoje sytuacje, ale piłka nie chciała znaleźć drogi do siatki. Ręce w czwartek opadały, naprawdę. Brak umiejętności, odrobinę pecha czy gorszy dzień jeszcze rozumiemy, ale przecież nikt wam nie zabronił zasuwać od linii do linii."

Pogrubionym tekstem osoby z obozu Legii ich wypowiedzi.

Blaszczu16 08.11.2013 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 1338574)
Porażka goni porażkę i światełka w tunelu brak.A to tylko LE a co by było w LM aż strach pomyśleć.Można zadać sobie tylko jedno pytanie dokąd zmierzasz POLSKA piłko?!

W naszym wypadku (polskim) awans do LM pozwala się wybić finansowo nie sportowo.

kreseq 08.11.2013 11:29

Gdyby Wisła...Gdyby Lech... No ale Lech się skompromitował o wiele wcześniej a Wisła nawet szansy nie miała, ale spokojnie, przez wasze tłuste lata wtop zaliczyliście sporo, pamięć krótka :)?
Teksty o zakompleksieniu pominę, a twierdzenie że Wesz(L)o by po kimś pojechało bo nie jest Legią to już totalny brak obiektywizmu. Weszło i Stanowski mają w dupie Legię, ale trzeba się sprawą interesować a nie powielać totalne bzdury.

Wracając do LE. Oczywiście to wstyd i nikt nie ma prawa tego negować.
Złe wzmocnienia,kilku zawodników powinno grać w lidze okręgowej, drewniany napastnik i ręcznik w bramce.
Jest powód do śmiechu i nikt nie powinien się spinać bo nie jeden raz śmiał się człowiek z Lecha,Śląska czy Wisły.
Taka rola kibica drużyny przeciwnej :D
Legia w teraźniejszym składzie i z Jankiem na ławce będzie zbierać oklep w pucharach nawet za rok. To już problem innych żeby tę Legię zrzucić z podium a najlepiej zdobyć MP. To jedyna możliwość by tych (L)oosersów ( ciekawe stwierdzenie, zalatuje przedszkolem ) nie oglądac w pucharach.Nikt nie zabrania Wiśle czy Lechowi a nawet Śląskowi wygrać tego MP i pokazać jak się gra w pucharach.
Przecież to nie nasza wina że inni byli rok temu słabsi...no oczywiście pomijając wiecznie pomagających Legii sędziów i pierdyliard karnych z dupy.

Rutkowski,Cupiał i władze Wrocławia nie są szantażowane ani ograniczane przez nikogo. Personalnie w tej chwili nasza liga jest gówniana bardziej niż 2-3-4 lata temu. Podobno idziemy do przodu :lol:

Blaszczu16 08.11.2013 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1338588)
Dla mnie największym ubawem są legijni komentatorzy telewizyjni, którzy z zaskoczonymi minami próbują ekwilibrystycznymi wywodami wykazać, że Legia 0 pkt. 0 bramek jest najlepsza w tej grupie i tylko przez przypadek jest tam gdzie jest. Słowo KOMPROMITACJA nie przechodzi im przez gardła.

A pamiętacie jak po nas jeździli praktycznie do ostatniego meczu, włacznie z pierwszą połową z Twente?

wiesniak84 08.11.2013 11:39

http://arturborucfans.blox.pl/resour...0c6a_thumb.jpg nie wiem co w tym jest z poziomu przedszkola bo na calym swiecie jest to znak loser oczywiscie poza Legia i Warszawa ale to wasza sprawa. Przynajmniej sie sprawdza w waszym przypadku w LE wiec w koncu cos z waszej strony na poziomie i zgodne z prawda a nie jak spiewanie kto jest mistrzem nim nie bedac.

kreseq 08.11.2013 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1338603)
http://arturborucfans.blox.pl/resour...0c6a_thumb.jpg nie wiem co w tym jest z poziomu przedszkola bo na calym swiecie jest to znak loser oczywiscie poza Legia i Warszawa ale to wasza sprawa. Przynajmniej sie sprawdza w waszym przypadku w LE wiec w koncu cos z waszej strony na poziomie i zgodne z prawda a nie jak spiewanie kto jest mistrzem nim nie bedac.

Temat rozmyję ale czegoś się w życiu nauczysz :) Otóż znak Looser pokazuję się przykładając prawą dłoń do czoła. Na całym świecie pokazując znak L tak jak kibice Legii nikt nie zrozumie o co Tobie chodzi. To tak na przyszłość żebyś w międzynarodowym towarzystwie został zrozumiany ;)

Idąc tym tropem wasze W zrobione z palcy w pewnym kraju oznacza przynależność do gangu ;)

shaggy 08.11.2013 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1338599)
Gdyby Wisła...Gdyby Lech... No ale Lech się skompromitował o wiele wcześniej a Wisła nawet szansy nie miała, ale spokojnie, przez wasze tłuste lata wtop zaliczyliście sporo, pamięć krótka :)?
Teksty o zakompleksieniu pominę, a twierdzenie że Wesz(L)o by po kimś pojechało bo nie jest Legią to już totalny brak obiektywizmu. Weszło i Stanowski mają w dupie Legię, ale trzeba się sprawą interesować a nie powielać totalne bzdury.

Wracając do LE. Oczywiście to wstyd i nikt nie ma prawa tego negować.
Złe wzmocnienia,kilku zawodników powinno grać w lidze okręgowej, drewniany napastnik i ręcznik w bramce.
Jest powód do śmiechu i nikt nie powinien się spinać bo nie jeden raz śmiał się człowiek z Lecha,Śląska czy Wisły.
Taka rola kibica drużyny przeciwnej :D
Legia w teraźniejszym składzie i z Jankiem na ławce będzie zbierać oklep w pucharach nawet za rok. To już problem innych żeby tę Legię zrzucić z podium a najlepiej zdobyć MP. To jedyna możliwość by tych (L)oosersów ( ciekawe stwierdzenie, zalatuje przedszkolem ) nie oglądac w pucharach.Nikt nie zabrania Wiśle czy Lechowi a nawet Śląskowi wygrać tego MP i pokazać jak się gra w pucharach.
Przecież to nie nasza wina że inni byli rok temu słabsi...no oczywiście pomijając wiecznie pomagających Legii sędziów i pierdyliard karnych z dupy.

Rutkowski,Cupiał i władze Wrocławia nie są szantażowane ani ograniczane przez nikogo. Personalnie w tej chwili nasza liga jest gówniana bardziej niż 2-3-4 lata temu. Podobno idziemy do przodu :lol:

1. To, że my i Lech notowaliśmy wtopy to fakt ale teraz to wy jesteście na świeczniku bo ani my ani pyry w pucharach nie gramy więc się nie dziw, że to z Was jest teraz polewka...Tak to się już toczy.

2. Wesz(L)o i Stanowski nie mają w dupie Legii. Tak jak nie mają w dupie Michniewicza, Szamotulskiego, Urbana (każdy inny trener po takich wynikach w Europie byłby rozsmarowywany), Niedzielana i wielu innych. Na wesz(L)o nie pisze sie obiektywnie o czym na samym poczatku wspominal redaktor z zakolami. Jest pewne grono osób o których pisze się dobrze albo neutralnie. A są ludzie do kopania i obsmarowywania (Smuda, Garguła, Rumak i wielu wielu innych). Stano w młodości legionista pełną gębą dający się za Legie pokroić teraz nagle wyzbył się wszytkich uczuć do niej - chyba w to nie wierzysz. Wiem, że Legia ma wielu kibiców sukcesu (porównaie frekwencji tegorocznej LE z tą za Skorży też o tym świadczy), ale Stano się do takich nie zalicza i dalej jest legionistą co widać niejednokrotnie...

3. Doceniam to, że masz świadomość tego, że nie jesteście silni własną mocą ale słabością innych i masz racje, ze to inni powinni sie postarac aby nie dac wam szansy na kompromitacje w pucharach za rok. Ale widzisz w tej naszj mizerii ligowej kogoś takiego?

wiesniak84 08.11.2013 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1338604)
Temat rozmyję ale czegoś się w życiu nauczysz :) Otóż znak Looser pokazuję się przykładając prawą dłoń do czoła. Na całym świecie pokazując znak L tak jak kibice Legii nikt nie zrozumie o co Tobie chodzi. To tak na przyszłość żebyś w międzynarodowym towarzystwie został zrozumiany ;)

Idąc tym tropem wasze W zrobione z palcy w pewnym kraju oznacza przynależność do gangu ;)

po pierwsze swiatowcze nie ma czegos takiego jak looser
po drugie z tym gangiem to chyba do gory nogami jednak?
po trzecie nie szukaj wymowek na sile bo na calym swiecie pokazujac znak L tak jak kibice Legii kazdy wlasnie zrozumie o co mi chodzi ale to tylko dowodzi jakie macie o sobie mniemanie - kazdy na bank na calym swiecie znak L zinterpretuje tak jak kibice Legii tego chca:D

kreseq 08.11.2013 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1338605)
...

O tym właśnie mówię, śmiać się macie prawo bo i my się śmialiśmy z Was. Za rok czy dwa znowu ktoś się z kogoś pośmieje. To norma.

Stanowski może mówić co chce, ale fakty są faktami. Jest .....m, przez kibiców Legii jest uważany za chuja więc nie ma o czym mówić. Ostatnich kilka artykułów o Legii to pojazdy,wyśmiewanie, pisanie o kompromitacji. Że dużo pisze się o Legii? A o kim mają pisać? Jak wysmarują art o Legii to wiadomo że wskoczy wyświetlanie, dyskusja a to nakręca atmosferę wokół portalu. Podpowiem : Stanowski doskonale wie że Legii delikatnie mówiąc w Polsce się nie lubi :) Artykuł o Lechii czy Widzewie wzbudzi jakieś kontrowersje a co za tym idzie wzrośnie kasa z reklam i wyświetlen? No raczej nie.
Stanowski nie jest Legionistą, to że Wy tak myślicie niczego nie zmienia.Gdybyś prześledził jego wpisy na TT czyli jego OSOBISTE zdanie, słyszał co mówi na mieście to byś go bardziej zakwalifikował jako kibica Barcelony, fana włażenia dupę kilku wysoko postawionym kolesiom i tyle.

Widzę takie kluby. Jest Lech z dusigroszami Rutkowskimi, Wisła z Cupiałem któremu może się chce a może nie i ogólnie to szkolenie ssie, oraz Zagłębie, które jest chyba najgorzej prowadzonym klubem w historii piłki nożnej.
Śląsk do czasu nowego sponsora o ile takowy będzie odpada. Reszta to piszcząca bieda. Gra ponad stan, niestabilna forma itd.
Jak widać wszystko rozbija się o sposób w jaki klub się prowadzi, w odpowiednie inwestycje, dobór ludzi etc.
Wiem że łatwo mówić i jak chcę to mogę sam ale...Ja nie chcę bo nie mam takiej kasy, a mając nawet taką kasę bym się w piłkę nie pakował bo to zabawa dla bardzo bogatych chłopców jeśli chce się coś osiągnąć w Europie.

PS: Wiesniak84 - Losers/Loser jeden ...., wiesz o co chodzi, czepiasz się szczegółu. Znak W to nie tylko USA, gangi to nie tylko USA światowcze.
Nadal znak L pokazany nie na czole będzie niezrozumiały dla innych, rzeczywistości nie oszukasz :)
Wolę robić błędy w obcych słowach, niż pisać bez wielkich liter, kropek i przecinków :)

wiesniak84 08.11.2013 11:58

legijnej rzeczywistosci nikt nie oszuka tu masz racje
chodzilo mi o loser- nie ma takiego slowa jak looser w angielskim jezyku swiatowcze
aha i podpowiedz mi z tym gangiem bo tego faktycznie nie wiem:)

Marcin_fan 08.11.2013 12:13

Mam poza konkursowe pytanie do legionistów. Ile zdeklarowanych Wiślaków intensywnie udziela sie na waszym forum ?

el Nuero 08.11.2013 12:20

Tak sobie popatrzyłem na wyniki innych drużyn we wczoraj szych rozgrywkach. Slovan Liberec potrafił zremisować na wyjeździe ze "straszną znajomą Śląska" - Sevillą - i ma duże szanse na awans, Rijeka "urwała" punkty R. Betisowi i Olympique Lyonowi, Ludogorets awansował z 10 pkt. na koncie, a "znajoma" Legii - Steaua - zaliczyła dwa remisy w LM. Tylko legionistom "nie bardzo" się udaje.

Z tych 4 meczów jeden raz, w Trabzonie, rzeczywiście zostali skrzywdzeni przez sędziego, bo karny i kartka się należały. Ale przegrać z Apollonem u siebie, który w dodatku zmarnował karnego? Dziwne, zwłaszcza jak piłkarze w komentarzach pomeczowych twierdzą, że byli lepsi. Tylko kiedy, bo nawet półamatorzy z The Saints na własnym boisku sprawiali im problemy. Okazuje się, że każda z polskich drużyn niejeden raz zaznała godziny wstydu - czy w przypadku Levadii, Żalgirisu czy Vetry, Tereka, Tbilisi czy Tobola.

W okresie pozytywizmu modne było hasło "praca od podstaw". Chyba dzisiaj, jak mało kiedy, da się zrozumieć jego konieczność. Trener z prawdziwego zdarzenia, a nie Rumak "taki ładny, hamerykański", centrum treningowe, a nie podniszczony kawałek trawnika, piłkarze którzy naprawdę grają, a nie dają d... komu popadnie mimo pensji na czas. Dużo jest do naprawienia i - nawet w przypadku kibica-piknika - można dostać wisielczego humoru nie tylko z powodu listopadowej smuty. Oczywiście, chciałbym, abyśmy za rok o tej porze byli w lepszych humorach. Tylko powiedzcie mi, gdzie znaleźć choćby niewielkie słoneczko w tunelu?

wiesniak84 08.11.2013 12:28

Ja to mysle ze swiatelko w tunelu ujrza tylko ci ktorzy dostana zawalu ogladajac wyczyny polskich druzyn w Europie.

Lukasz 08.11.2013 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1338614)
Ja to mysle ze swiatelko w tunelu ujrza tylko ci ktorzy dostana zawalu ogladajac wyczyny polskich druzyn w Europie.

Nie oglądałem, przyznaję się.
Ale z tego co czytałem tu: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-druzyna/9nryq to Warszawa grała dużo lepiej niż Trabzonspor.

Krzysztof Srogosz autor tekstu, w innym artykule twierdzi że w pierwszej części spotkania gospodarze nieco przeważali a pierwszy symptom zapowiadający kłopoty Legii był dopiero w 60tej minucie. Nawet Dwaliszwili strzelił gola (ale był na pozycji spalonej).

To jak to w końcu było?

P.S.
Oczywiście pytanie retoryczne. Nie pije do L tylko do naszej prasy. To tak a'propos światełek w tunelu.
A co do tekstu Pana Krzysztofa - Morientes czy Morales, lepsi czy gorsi, what the dyfference.
http://www.weszlo.com/news/5488-Nie_...tym_sie_zgadza

Gwiaździsty 08.11.2013 14:41

Lukasz, było tak, że Turcy przyjechali do Warszawy po wynik a nie po to aby olśniewać swoja grą nieliczną legijną publikę. Cel osiagnęli bo w futbolu chodzi o to żeby strzelać bramki. Legii chyba nikt o tym nie powiedział i dlatego wydaje im się, że są lepsi :)

Szpen 08.11.2013 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1338629)
Lukasz, było tak, że Turcy przyjechali do Warszawy po wynik a nie po to aby olśniewać swoja grą nieliczną legijną publikę. Cel osiagnęli bo w futbolu chodzi o to żeby strzelać bramki. Legii chyba nikt o tym nie powiedział i dlatego wydaje im się, że są lepsi :)

i na ch.uj się slinisz?

przypomnij sobie Karabach i Levadie ...

Legia słaba,Wisła słaba, Lech słaby. Cała liga jest słaba.

AYALA 08.11.2013 15:14

Kontrakty takie jak w Litewskich czy Estońskich klubach bym wprowadził w naszej lidze.Czyli po 1-2 max tyś € na miesiąc.W Czechach to jest 5 tyś € miesiecznie w czołowych klubach (Viktoria Pilzno).

Coś trzeba zmienić. Kadra oklep dostaje, kluby sie kompromitują a tu sie płaci po 300-500 tyś € kontrakty roczne za truchtanie po boisku

Lukasz 08.11.2013 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1338629)
Legii chyba nikt o tym nie powiedział i dlatego wydaje im się, że są lepsi :)

Wiesz Legia Legią - nie ruszam tego tematu, bo mi trochę chłopaków z L na tym forum żal. Życie im dokłada i jeszcze mam się zbijać? Bez sensu.

Piję raczej do Pana dziennikarza w różowych okularach. Jest dramat. Jeśli nie oglądniesz i nie zobaczysz meczu na własne oczy to okaże się że wygrali choć przegrali. Ten sam autor, art. pod tytułem: "Adrian Mierzejewski: cieszę się, że kibice Legii jeszcze mnie pamiętają." Pamiętają bo... ? ...bo leciały wyzwiska.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...amietaja/eteet

Cytat:

Zaskoczony takim przyjęciem nie byłem. Jak oni skandują moje nazwisko, to znaczy, że zapamiętali mnie bardzo dobrze z tamtego czasu. Z tego jestem zadowolony. Ten mecz na polskiej ziemi był dla mnie wyjątkowym przeżyciem, które będą długo pamiętać. Przyjemnie jest zagrać na takim stadionie, z takim przeciwnikiem i przy takim dopingu.
Tylko druga część wypowiedzi mi zwyczajnie nie pasuje. Chyba że Mierzejewski jest idiota i masochistą. A może jestem wyczulony?

I następny artykuł tego samego Pana : http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...warszawa/r3jgm

Cytat:

Legia grała dobrze i mieliśmy problem z przejęciem piłki.
Czyli albo jednak L grała dobrze - potwierdzają to już trzy osoby -dwóch trenerów i jeden zawodnik, albo też dziennikarz jest tak tendencyjny że aż bezczelny. Już głupieje. Coraz bardziej żałuję że jednak że tego meczu nie oglądałem.

emj10 08.11.2013 16:58

Dograć dwa mecze, a później pora wziąć się za walkę od drugi dublet z rzędu ;)

0 22 08.11.2013 17:20

Wiadomo, że zaliczamy w pucharach wtopę za wtopą i kompromitację za kompromitacją, ale..... równocześnie jesteśmy liderem ligi...... ale, nie strzelamy bramek w Europie........ ale, strzelamy najwięcej w Polsce.

Tak więc śmiać to się z nas mogą na całym świecie........ ale, u nas to raczej bym się nie wychylał z dowcipami, wszak naprawdę nic nie stało na przeszkodzie, by być w tej grupie zamiast nas :)

serek.c2 08.11.2013 17:35

E tam - w lidze też trochę śmiechu dostarczacie :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl