![]() |
Cytat:
|
A gdyby tak wyjść z prośbą do PZPN, żeby pierwsze kilkanaście kolejek zagrać na wyjeździe? :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie? To jak w ogóle te dwie sytuacje można porównywać? |
Cytat:
Po pierwsze - miasto czeka na hajs. Po drugie - piłkarze czkają na hajs. Porównujesz sytuację zadłużonego po uszy klubu, który ma nóż na gardle z sytuacją Legii? |
Cytat:
Dajmy spokoj - sytuacja w Wisle na teraz musi byc po prostu BARDZO ZLA i mowienie,ze mielismy czas i moglismy grac na rozmiekczenie pilkarza i menedzera to ponury zart... |
Cytat:
Tak, tak. A za kilka lat znowu znajdziemy się w tej samej sytuacji :> Mądre zarządzanie to nie szybka inwestycja i trzymanie kciuków za udany wynik, bo jak nie to dupa. Tutaj potrzeba spokojnego i przemyślanego działania, spokojnego realizowania planu który pozwoli na zbudowanie zdrowej struktury klubowej. Jak chyba pamiętamy, pan BC nie jest raczej człowiekiem cierpliwym, a jego impulsywność doprowadzała do szeregu dziwnych decyzji personalnych w klubie. Co, już nikt tego nie pamięta? ;) Poza tym - po tym wszystkim co BC tutaj przeżył ponowne jego wejście w ten interes można rozpatrywać w kategoriach Science Fiction. Cytat:
Ja wiem że jest tragicznie, ale ....a. Nie róbmy z pogrzebu komedii :haha: A jeszcze tak odnośnie całej sytuacji z miastem, zacytuję klasyka: Szkoda ....a gadać, szkoda strzępić ryja. Pomimo wszystkich wypadających trupów z szafy w ostatnim czasie, mam nadzieję że zarząd strzeli w końcu z rękawa czymś pozytywnym ;) |
Jest WIELE spraw, o których nie wiemy.
Możemy mity powielać jak ten choć wielce realny o terenach TSu i działań miasta jak i te gdzie miasto nie chce iść na ugodę z klubem, gdzie policja przeszukiwała budynki klubowe kilka razy w ostatnim czasie... Nie mam takich informacji, więc ciężko mi przybrać konkretną postawę. W każdym razie byłbym skłonny wspierać klub minimum 100zł miesicznie przy założeniu ze takich ja jak byłoby pare tysięcy ludzi... no, ale niestety takich ja jest może ze stu... reszta potrafi pieprzyć tylko przez net. Akja zorganizowana na ulicach Krakowa po ostatecznym fiasku rozmów to MUS - tak zjawiłbym się, wyszedłbym z roboty... Co dalej?Nie wiem... Ktoś pisał o wejściu Cupiała i 10mln w kontekście podłączenia się do walki o puchary - chłopcze takie sny można byłoby mieć przed odejściem: Pola, Carillo, Sujlica i Carlitoa a nie teraz... z Stolarem na ławce... |
Ale się dobraliśmy z tym Ruchem i Widzewem - trzy kluby przekręty tylko, że jeden już się odbił i idzie w górę, a reszta na dno.
|
@LucjuszWielki... błagam.. nie mów do mnie chłopcze... może Ty tego nie widzisz, ale ja np. tak... bardziej mi chodziło o perspektywę dla BC niż to czy naprawdę będziemy walczyć o puchary. Przed ubiegłym sezonem pani Sarapata mówiła o pierwszej 8, a niemal wyszły puchary. Nic nie wiesz co by było gdyby... pozdrawiam z szacunkiem!
|
Cytat:
Nie wiem czego ty i parę osób wyżej nie rozumie: na już potrzebowaliśmy minimum 4 miliony złotych, w praktyce chyba już 6.... Carlitosa sprzedaliśmy poniżej wartości rynkowej za 2 miliony, z czego miasto otrzymało tylko 1 milion (milion gdzieś wyparował... pewnie dowiemy się nie długo, jacy doradcy zgarnęli prowizję)... Straciliśmy, więc piłkarza nie zyskując nic, bo miasto interesuje tylko całość... To tak jakbyś miał dług u chłopaków z miasta w wysokości 40 tys zł, ci dają ci ultimatum: do jutra masz oddać całość. Całość. Nie pół, nie 10%, nie 90%, tylko całość albo Cie zakopią w lesie... Jedynym twoim majątkiem jest bmw po rodzicach warte ok. 20 tys. Sprzedajesz je dzień przed terminem za 10 tys zł? Co ci to da? I tak wylądujesz w lesie... O ile w tym drugim przypadku, można było liczyć, że im "serce pęknie" i dadzą ci trochę czasu. Miasto od początku mówiło, że: - nie chcą dać Wiśle więcej czasu. - nie mogą z punktu widzenia prawa dać Wiśle więcej czasu... |
Jeśli go sprzedaliśmy tak szybko, to nie mieliśmy czasu - nie uwierzę, że w zarządzie są debile, którzy sprzedali Hiszpana nie będąc na musiku.
Czy ten milion coś dał, to się dopiero okaże. Być może jednak nie chodziło tylko o miasto, a o np. zaległe wynagrodzenia piłkarzy? Ja Twój tok rozumowania doskonale rozumiem, uważam jednak, że nie wiemy wszystkiego odnośnie sytuacji klubu, dlatego skłaniam się ku twierdzeniu, że nie mieliśmy żadnego wyboru. |
Jeśli mitologizujemy to pogonienie Carlitosa za grosze też mogło być związane z jego niewypłaconą pensją gdzie sam zawodnik nie miał za co podatku zapłacić... widmo sprawy w uefa i odejście za darmo czy ochłap od legii??
Proszę zauważyć, że wszystkie problemy zaczęły od poszukiwaniem listem gończym M. |
,,Czy nowa umowa Krakowa z Wisłą byłaby niegospodarnością? Może. Trzeba szukać rozwiązania. Ale na pewno niegospodarnością będzie to, jeśli zbudowany za ogromne pieniądze DLA WISŁY stadion będzie stał pusty"-Stanowski na twitterze
... a pod nim komentarz ,,Jakbym był Prezydentem Miasta mającego klub z taką tradycją jak Wisła to bym raczej użył swoich wpływów i pozycji aby w tym klubie pojawił się udziałowiec, który ma odpowiedni kapitał i wiedzę aby wziąć za niego odpowiedzialność. Byłby to ważny cel polityczny, miejski. Windykacja?"-Maciej Wandzel, były współwłaściciel Legii Wszyscy, ....a wszyscy grzmią, a jebane miasto ma nas głęboko w poważaniu. Mimo wszystko doszukiwałbym się tu drugiego dna. |
Jeśli sytuacja jest naprawdę tak słaba i istnieje zagrożenie że Wisła nie będzie mogła wystąpić w rozgrywkach to można pojechać do tego Miodulskiego i przykładowo zapytać się czy nie pokryłby tej kwoty dla miasta w zamian za to że przez dajmy na to 3-4 lata Legia będzie miała pierwszeństwo w wyciąganiu 3 -4 piłkarzy za bezcen z Wisły. Nie wiem czy jest to możliwe.
|
Cytat:
|
Cytat:
..... ....... .... ja jebie ... sciagnac spodnie i zamknac oczy tez ? |
Jeszcze się zdziwicie, jak te ....y z miasta postawią TS pod ścianą w sprawie działek...
|
Nie oszukujmy się, granie w Tychach, czy innych Chorzowach to gwóźdź do trumny. Nigdzie nie wygenerujemy choćby zbliżonych wpływów z dnia meczowego jak na R22. Sytuacja finansowa będzie się pogarszać.
Jeśli nie uda się jakoś, finalnie, rzutem na taśmę wynegocjować niższego czynszu i częściowego umożenia długu, rozratowanie, czy przesunięcia w czasie płatności tegoż długu to powinniśmy bardzo poważnie rozważyć kwestie ogłoszenia upadłości. Dziś ŁKS, czy Widzew wracają na szczyt, bez długów, czyści. My też moglibyśmy wrócić. Z takim miastem trzeba byłoby jednak pomyśleć o własnych terenach i własnym, niewielkim stadionie, który mógłby dawać szansę zarobku, a w przyszłości umożliwiał rozbudowę. Jeśli wyjebiemy się do 5 ligi przez kwestie stadionowe, to nie wyobrażam sobie gry na obiekcie ,,miejskim" w przyszłości, choćby po to by zrobić i na złość, tak by zrozumieli że ten obiekt bez Wisły nie ma sensu egzystencji. |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja pier....ę! co ja tu czytam?!?!
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli nie będziemy na nim grali stadion stanie się zbędny i zamieni się w 2-3 lata w jais Reymonta Park z apartamentami po 20tys za m2. Na naszym stadionie nie gra reprezentacja, nie ma koncertów, nawet te ....a czuby z amwaya czy od Jehowy sobie tam zlotow nie robią. Zniknie Wisła ze szczebla centralnego - zniknie problem kłopotliwego najemcy. Pohuczą w gazetach wszyscy o niegospodarności, o skandalicznie wysokich kosztach budowy, o błędach, wskaże się jakiś mitycznych urzędników jako winnych błędów, stadion się zaora i zmieni użytkowanie działki. |
Cytat:
Co do piłkarzy: jeśli były zaległości to należało to olać i skupić się na stadionie. Sorry, ale nie mamy w składzie żadnych gwiazd i priorytetem jest by grać na Reymonta. Gdyby Sarapata wyszła i oznajmiła to jasno, można by to jakoś zrozumieć... Co do zarządu debili - mam niestety takie obawy. Albo robią wałki. Albo trzecia opcja: miks tych dwóch rzeczy. Bo sorry, ale wiedząc o długu wobec miasta po co zatrudniali Carillo? O ile można teraz kłamać, że chcieli powalczyć o puchary (fenomen: zatrudnienie drogiego trenera zamiast kupna dobrych piłkarzy), to z Lisem sprawa wygląda klarownie: - kupiono za 0,5 miliona złotych bramkarza, wiedząc że musimy za dwa tygodnie wyczarować kilka milionów złotych... Jak to nazwać inaczej jak wałkiem/debilizmem? Jak nazwać podpisanie kontraktu z Surmą parę dni temu? Jak nazwać testy kokoszki jedynemu gościowi który skorzystał z prawa Webstera w polskiej ekstraklasie? Debilizm, wałek. Albo miks obu. |
Cytat:
Wisła wyprowadzając się z R22 traci lwią część swoich przychodów a co za tym idzie szanse na dalszą egzystencję są nikłe. A Twój scenariusz z wyburzeniem stadionu jest całkiem prawdopodobny niestety...Co będzie oznaczać, że powrót na centralny poziom rozgrywek może okazać się niemożliwy w dającej się przewidzieć przyszłości |
Może to naiwne co teraz napisze
Ale może już czas żeby zrobić wielka zbiórkę? Nie żaden crowdfunding czy sprzedaż karnetów tylko prosta zbiórka na stadion A w związku z brakiem zaufania do zarządu jutro Mietta albo Czerwiński otwiera konto i sprawuje nad nim piecze Na samym FB Wisła ma 300 tys fanów, naglosnic tam akcje, niech 10% wpłaci 100 zł i po temacie Tak wiem, utopia ale czas chyba zacząć działać a nie tylko marudzić |
Czytali już oświadczenie zarządu?
Problemem jest okazać promesę? |
Abstrahując już od oceny zarządu, bo każdy kto ma chociaż odrobinę mózgu widzi, że są to osoby całkowicie niekompetentne, gra poza R22 to koniec klubu. I w takiej sytuacji należy rzeczywiście ogłosić upadłość, gra w Gliwicach czy innym Sosnowcu byłaby tylko odkładaniem agonii. Bo jedną rzeczą jest zgłoszenie się do rozgrywek, może nawet ich dokończenie a inną realny plan wyjścia z długów. A tego nie mamy.
Co do zbiórki wśród kibiców. Poza tym co napisałem powyżej, aby ona w ogóle mogła się udać niezbędne są dwa elementy. Przedstawienie przez obecny zarząd Wisły jej prawdziwej sytuacji finansowej a następnie podanie się do dymisji i nowe otwarcie z nowymi osobami w zarządzie. Bo znowu abstrahując od oceny zarządu całkowicie utracił on zaufanie wśród przeważającej części fanów Wisły. A to już chyba jedyny kapitał jaki ten klub jeszcze ma.. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem na jakiej podstawie tak zakładali? Promesy? Źe wcześniej się udało rozłożyć na raty i ich nie płacić? Że miasto jednak odpuści w imię tradycji? Ale to wyjaśnia te wszystkie działania |
Cytat:
Bo tak realnie na to patrząc. Nie licząc nagłego cudu pod postacią inwestora/wlasciciela jakie my mamy perspektywy na wyjście z tej sytuacji? Zwłaszcza wobec wizji gry poza Krakowem. |
Cytat:
Jeżeli dobrze liczę... to daje 3 mln pln... (nie wiem czy taka kwota wystarczy aby wrócić do negocjacji z miastem) |
Kolejne oświadczenie. W takiej sytuacji, gdzie ewidentnie klub jest współwinny całej sytuacji, oczekiwałbym raczej ugodowych sformułowań. Tymczasem Sarapata postanowiła pouczać miasto... To jest jakieś przedziwne pasmo absurdalnych decyzji w ostatnich tygodniach. Nie wiem czy ktoś nad tym panuje i o co toczy się gra teraz w ogóle.
|
Dokładnie, zamiast produkować konfrontacyjnę oświadczenia lepiej wykorzystać energię i gadać z lvbet o wcześniejszej wypłacie świadczeń, prosić Cupiala o pożyczkę albo PZPN
Cokolwiek konstruktywnego gdy widać, że ta agresywna retoryka działa na miasto jak płachta na wku.rwionego byka |
Po tym oświadczeniu idziemy na kurs kolizyjny z glebą. To się nie może skończyć dobrze :/
|
Własnie Zarząd poszedł po bandzie. Czyli jednak wojna. Niestety my jednak tej wojny nie wygramy :(
|
Widze ze co by zarzad nie zrobil to i tak źle :D
Kozioł ofiarny w czystej postaci |
Kompromitacja zarządu. Temat był palący a dopiero teraz zaczęli myśleć. Każda ich propozycja w tym momencie to jedynie ośmieszanie historii tego klubu. Zajebiście jest sprzedawać karnety gdy nie ma umowy podpisanej z miastem na stadion.
|
Cytat:
Czas na transparentność. Niech pokażą tą promese |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl