![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Śnieg nie wszystkim się podoba, i ja się do tego grona zaliczam. Jedyny plus takiego rozwiązania, że mniej będzie widać, jak trybuny będą pustawe. Ja tam wole trybuny pełne :)
Zdając sobie sprawę, że kolor czerwony trybun z różnych względów jest najbardziej trafny, nie miałbym nic przeciwko, żeby zostało tak jak było przed remontem: krzesełka niebieskie. |
Cytat:
Jak cos mowisz to uragumentuj to. |
Dla zainteresowanych, wypiska tego co oznaczone zostało jako IT w Gdańsku:
Cytat:
Nawet licząc, że część rzeczy w wypadku stadionu Wisły odleci, to i tak może być gorąco z ceną. |
Cytat:
|
Cytat:
hasła fajne ale nie ma szans żeby przeszły |
Fajnie by było, żeby jakieś hasełko było, chociażby "WISŁA".
To zawsze ciekawsze i ładniejsze niż jednokolorowość :) |
Co do wzorów była dyskusja parę stron temu z przykładowymi projektami, a teraz naglę niektórzy się obudzili:lol:
Paint nie boli jak ktoś chce to niech się pobawi i przedstawi jakiś ciekawy projekt to mozna go omówić Cytat:
|
Wcześniej pisałem, że nie podoba mi się ten super, hiper, ultra nowoczesny wzór samo zapełniający stadion. Więc zrobiłem taki jaki by mi się podobał i nie szpecił by stadionu. W prawdzie podobny był w konkursie ale nie będę rozpaczał nad tym.
http://img694.imageshack.us/img694/3636/stadiono.jpg ciekawe czy komuś bardziej 'podchodzi' ten od sraczkowego. :] |
Cytat:
Prostota i elegancja w 1. |
wonski tylko inną czcionkę i gitara :) Tak powinien wyglądać stadion. A nie jakiś bazar.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja i tak wolę projekt z trzema kolorami tylko ten biłay trzeba trochę przebudowac bo rzeczywiście wygląda jak śnieg, ale i tak ta propozycja jest najciekawsza |
crazykaro tyle tylko czy z tego projektu ilosc kratek bedzie rownala sie ilosci krzeselek.
http://libuszewski.pl/krzeselka.html |
Był, pamiętam. Jednak nikt i nic nie sprawi, że kiedykolwiek spodoba mis się 'śnieg' na trybunach.
1. Nieestetyczne jest to wg. mnie. 2. Takie rozwiązanie stosuje się przeważnie na dużych stadionach, które rzadko się zapełniają. 3. Bo tak. Jeżeli się nie zmieści taka czcionka/wielkość jak pokazałem to wzór powinien wyglądać tak: (piętro narożników i trybuny ws./ zach. czerwone, dół na niebiesko.) źródło: post #7382 LukL http://img14.imageshack.us/img14/4568/94362380.th.png |
Cytat:
Cytat:
A napis powinien wyglądać mnioej więcej tak: http://img171.imageshack.us/img171/2812/36376504.png A co do sponsora Baltic Arena (PGE) to będzie rocznie wydawał za sponsora tytularnego 7 mln zł. U nas spokojnie 5mnl by się wyciągnęło jak by ktoś oczywiście chciał |
Od kiedy na stadion ma wejść 250 pracowników? od jutra? to potwierdzona informacja?
|
Podobno tak, zobaczy się jutro
|
Tak mówił Ochalik, od jutra wchodzi 250 robotników i jadą na 3 zmiany.
|
Nie wiem czy zwróciliście na to uwagę, ale dziś przechodząc koło stadionu zauważyłem, że "ramy konstrukcji dachu" zostały solidniej obudowane (mniej więcej tak jak na wizualizacjach). Po prostu te rurki zostały zasłonięte. Muszę przyznać, że od razu lepiej to wygląda :)
|
KASY
Orientuje się ktoś jak ma być rozwiązana kwestia kas na stadionie?? bo chyba że te obecne powinny być zburzone i zaorane to nikt nie ma wątpliwości:-p
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do porównania do Legii - sądzę, iż na Wiśle suma summarum będzie potrzebne więcej wyposażenia i systemów ze względu na obecność sporej ilości biur na trybunie wschodniej, kibiców na 4 zamkniętych trybunach (2x 2 kondygnacje, 2x 1 kondygnacja). No cóż pozostaje czekać, wszystko wyjaśni najpierw odpowiedź na interpelację, ewentualnie później wynik przetargu. Cytat:
http://img192.imageshack.us/img192/961/dra1.th.jpg |
Jak tam z 250 pracownikami, wie ktoś?
|
Z kamerki na A/B mozna wnioskowac, ze ruch jest duży. Te 250 i tak trzeba podzielic na cirka 3 ekipy zmianowe.
|
dzisiaj i tak chyba nici z tych 250 pracowników straszny wiatr az kamerka na okrąglaku wariuje
|
Cytat:
|
Skąd wiesz że to są nowi pracownicy :).
Ja jakoś nie widzę narazie szczególnie większego ruchu.Przynajmniej na kamerce. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jechałem 2 h temu obok stadionu i aż się zatrzymałem, żeby zobaczyć tych 250 pracowników i nie zobaczyłem ich:P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale ich chyba powinno być cos koło 80 :P Bo 250 na 3 zmianach łącznie?
|
Na stoadionie stoją zurawie bo strasznie wieje i nic nie mogą robić na dachu ani przenosić...
Dodatkowym czynnikiem jest to ze rano kolo 8 przyjechała ciężarówka z prefabrykatami na nowe a i b i przy rozładunku wiatr złamał drzewo które przygniotło jednego z robotników... Zabrała go karetka do szpitala... Według inżyniera z którym potem rozmawiałem nie ma już zagrożenia życia, ale jest połamany.. Dalej trwają badania Miejsce wypadku owinięto taśmą i nic tam nie jest robione. |
Dziś w „Dzienniku Polskim” artykuł o stadionie. Warto przeczytać, szczególnie ze względu na słowa Pana prezydenta Majchrowskiego, szczególnie urzekł mnie fragment odnośnie zarządzania przez Wisłę stadionem: "Jeżeli nie podpiszą umowy to będą grać na stadionie Hutnika. Chyba, że wybudują swój stadion gdzieś indziej"
Po raz kolejny uspokaja też nadworny architekt, który pracuje nad rozwiazaniami umozliwiającymi fakt aby nasz stadion był również amfiteatrem! Ach, czekam na te walki gladiatorów! Boję się tylko, że jako chrześcijanin mogę skończyć w paszczy lwa! |
Cytat:
|
Ja tam byłem o 9 i pracowali w podziemiach, dzwig się obracał ale nie dzwigał. Zadnej policji, nic.
|
crazycaro to moze to było po 9? Jak tam byłes to nie widziałes tira z rozwaloną burtą i drzewem na nim?
Mi o tej "po 8" powiedział inżynier, sam byłem ok 10.30... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl