Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Marceli_szpak 28.02.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 861324)
NIe pisze w imieniu wszystkich kibiców - to raz.Gdzie to niby zauważyłeś.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 860456)
Panie Darku, jako że prawie jednogłośnie wszyscy są za takim projektem układu krzesełek: ....

Też odniosłem podobne wrażenie jak wonski_eNHa. Może i ciekawy pomysł tego śniegu, ale z pewnością nie wszystkim się podoba.

Oldpara 28.02.2010 12:55

Śnieg nie wszystkim się podoba, i ja się do tego grona zaliczam. Jedyny plus takiego rozwiązania, że mniej będzie widać, jak trybuny będą pustawe. Ja tam wole trybuny pełne :)

Zdając sobie sprawę, że kolor czerwony trybun z różnych względów jest najbardziej trafny, nie miałbym nic przeciwko, żeby zostało tak jak było przed remontem: krzesełka niebieskie.

orzeu 28.02.2010 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loomp (Post 860557)
Z tym "Wisła Pany" to chyba żart ? Tekst dobry na flagi, szaliki etc. ale nie na napis z krzesełek!

+1 dla jednolicie czerwonych siedzisk.

Bo?
Jak cos mowisz to uragumentuj to.

PiotrG 28.02.2010 13:31

Dla zainteresowanych, wypiska tego co oznaczone zostało jako IT w Gdańsku:
Cytat:

Za 71,9 mln ma zostać zrealizowane:
1. INSTALACE BEZPIECZEŃSTWA
1.1 system monitoringu CCTV
1.2 system kontroli dostępu i system sygnalizacji włamania i napadu
1.3 system biletowy
1.4 system przywoławczy dla osób niepełnosprawnych
1.5 system wideo domofonów
1.6 system monitoringu konstrukcji dachu
1.7 system zarządzania bezpieczeństwem obiektu SMS (integracja z systemem BMS i SSP)
2. INSTALACE AUDIOWIZUALNE
2.1 system nagłośnienia obiektu (zintegrowany z systemem DSO)
2.2 Digital Signage (znakowanie cyfrowe)
2.3 ekrany multimedialne
2.4 systemy audiowizualne dla sal konferencyjnych
3. INSTALACJE TELEINFORMATYCZNE I TELEKOMUNIKACYJNE
3.1 infrastruktura sieć LAN
3.2 węzły Centrum Przetwarzania Danych
3.3 węzły styku z operatorami zewnętrznymi
3.4 infrastruktura dostępu bezprzewodowego WLAN
3.5 system zarządzania urządzeniami sieciowymi
3.6 system komunikacji głosowej, wideo oraz call center.
PROJEKT I WYKONANIE SYSTEMÓW
1. System zegara centralnego
2. System do realizacji przekazu TV z wydarzeń na stadionie i zarządzanie treścią
3. Systemy teletechniczne na zewnątrz obiektu w tym:
3.1 Wyposażenie toru wrotkarskiego
3.2 System nagłośnienia wokół stadionu
3.3 System oświetlenia specjalnego
4 System parkingowy
5. Wyposażenie serwerowni – Centrum Przetwarzania Danych
6. System integrujący poszczególne komponenty/systemy ICT
7. Zarządzania nieruchomością Facility Management z funkcją Service Desk
ELEKTRYKA
1. Wykonanie zasilania dla IT i CCTV
KLIMATYZACJA
1. Wykonanie klimatyzacji dla IT
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=9420

Nawet licząc, że część rzeczy w wypadku stadionu Wisły odleci, to i tak może być gorąco z ceną.

loomp 28.02.2010 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 861464)
Bo?

Zanim zażądasz argumentów od kogoś, sam użyj rzeczowych i konkretnych.

royalmichael 28.02.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 861464)
Bo?

Walnijmy sobie od razu "opętani" :D
hasła fajne ale nie ma szans żeby przeszły

DarekK_11 28.02.2010 14:27

Fajnie by było, żeby jakieś hasełko było, chociażby "WISŁA".
To zawsze ciekawsze i ładniejsze niż jednokolorowość :)

crazykaro 28.02.2010 14:49

Co do wzorów była dyskusja parę stron temu z przykładowymi projektami, a teraz naglę niektórzy się obudzili:lol:
Paint nie boli jak ktoś chce to niech się pobawi i przedstawi jakiś ciekawy projekt to mozna go omówić

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 861472)
Dla zainteresowanych, wypiska tego co oznaczone zostało jako IT w Gdańsku:
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=9420

Nawet licząc, że część rzeczy w wypadku stadionu Wisły odleci, to i tak może być gorąco z ceną.

Co do IT to trzeba by zobaczyć co ma Legia bo naszemu stadionowi bliżej będzie do Legii niż do Gdańska jeśli chodzi o IT

wonski_eNHa 28.02.2010 16:17

Wcześniej pisałem, że nie podoba mi się ten super, hiper, ultra nowoczesny wzór samo zapełniający stadion. Więc zrobiłem taki jaki by mi się podobał i nie szpecił by stadionu. W prawdzie podobny był w konkursie ale nie będę rozpaczał nad tym.

http://img694.imageshack.us/img694/3636/stadiono.jpg

ciekawe czy komuś bardziej 'podchodzi' ten od sraczkowego. :]

Gwiaździsty 28.02.2010 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 861552)
Wcześniej pisałem, że nie podoba mi się ten super, hiper, ultra nowoczesny wzór samo zapełniający stadion. Więc zrobiłem taki jaki by mi się podobał i nie szpecił by stadionu. W prawdzie podobny był w konkursie ale nie będę rozpaczał nad tym.

Mnie się bardziej podoba Twój wzór niż ten śnieżny. Gdyby taki był na stadionie to byłoby super.
Prostota i elegancja w 1.

dj_ibutti 28.02.2010 16:26

wonski tylko inną czcionkę i gitara :) Tak powinien wyglądać stadion. A nie jakiś bazar.

Ciastek1 28.02.2010 16:45

Cytat:

Jak najbardziej jestem za takim wzorem, prosty , czytelny. Jeszcze żeby tylko przejscia nie malować na żółto. Co do sraczkowego wzoru to juz wczesniej pisałem , że to jaka s sezonowa moda i za pare lat będzie nudny , obrzydzony itp a taki wzór prosty i elegancki zawsze będzie pasował .

crazykaro 28.02.2010 16:50

Cytat:

Taki projekt już był kilka stron temu (post #7382)Tylko ten napis "Kraków" jest beznadziejny. Dlaczego? Wystarczy zobaczyć ile krzesełek jest w jednym sektorze-dwie litery tam się zmieszczą, le tylko wtedy gdy będą malutkie co psuje wygląd całości.

Ja i tak wolę projekt z trzema kolorami tylko ten biłay trzeba trochę przebudowac bo rzeczywiście wygląda jak śnieg, ale i tak ta propozycja jest najciekawsza

sztafi 28.02.2010 17:04

crazykaro tyle tylko czy z tego projektu ilosc kratek bedzie rownala sie ilosci krzeselek.

http://libuszewski.pl/krzeselka.html

wonski_eNHa 28.02.2010 17:07

Był, pamiętam. Jednak nikt i nic nie sprawi, że kiedykolwiek spodoba mis się 'śnieg' na trybunach.
1. Nieestetyczne jest to wg. mnie.
2. Takie rozwiązanie stosuje się przeważnie na dużych stadionach, które rzadko się zapełniają.
3. Bo tak.

Jeżeli się nie zmieści taka czcionka/wielkość jak pokazałem to wzór powinien wyglądać tak:
(piętro narożników i trybuny ws./ zach. czerwone, dół na niebiesko.)

źródło: post #7382 LukL
http://img14.imageshack.us/img14/4568/94362380.th.png

crazykaro 28.02.2010 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sztafi (Post 861579)
crazykaro tyle tylko czy z tego projektu ilosc kratek bedzie rownala sie ilosci krzeselek.

http://libuszewski.pl/krzeselka.html

Nad tym się nie zastanawiałem ale chyba tak. Wystarczy policzyć czy jest te 11 tys siedzeń :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 861582)
Był, pamiętam. Jednak nikt i nic nie sprawi, że kiedykolwiek spodoba mis się 'śnieg' na trybunach.
1. Nieestetyczne jest to wg. mnie.
2. Takie rozwiązanie stosuje się przeważnie na dużych stadionach, które rzadko się zapełniają.
3. Bo tak.

Jeżeli się nie zmieści taka czcionka/wielkość jak pokazałem to wzór powinien wyglądać tak:
(piętro narożników i trybuny ws./ zach. czerwone, dół na niebiesko.)

Ten mikro napis "Kraków" wygląda kanciasto i nieestetycznie bo jest za mały. Jeśli miałby być jakikolwiek napisa to powino być "WISŁA" i tyle żadnych dodatków (no chyba że reklama sponsora tytularnego :D )
A napis powinien wyglądać mnioej więcej tak:
http://img171.imageshack.us/img171/2812/36376504.png

A co do sponsora Baltic Arena (PGE) to będzie rocznie wydawał za sponsora tytularnego 7 mln zł. U nas spokojnie 5mnl by się wyciągnęło jak by ktoś oczywiście chciał

royalmichael 28.02.2010 18:06

Od kiedy na stadion ma wejść 250 pracowników? od jutra? to potwierdzona informacja?

crazykaro 28.02.2010 18:13

Podobno tak, zobaczy się jutro

rafil 28.02.2010 18:24

Tak mówił Ochalik, od jutra wchodzi 250 robotników i jadą na 3 zmiany.

emailowiec 28.02.2010 20:23

Nie wiem czy zwróciliście na to uwagę, ale dziś przechodząc koło stadionu zauważyłem, że "ramy konstrukcji dachu" zostały solidniej obudowane (mniej więcej tak jak na wizualizacjach). Po prostu te rurki zostały zasłonięte. Muszę przyznać, że od razu lepiej to wygląda :)

Pero 28.02.2010 22:26

KASY

Orientuje się ktoś jak ma być rozwiązana kwestia kas na stadionie?? bo chyba że te obecne powinny być zburzone i zaorane to nikt nie ma wątpliwości:-p

picasso 28.02.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 861823)
Orientuje się ktoś jak ma być rozwiązana kwestia kas na stadionie?? bo chyba że te obecne powinny być zburzone i zaorane to nikt nie ma wątpliwości:-p

ja jestem za tym by je wpisac do rejestru zabytków.

PiotrG 28.02.2010 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 861517)
Co do IT to trzeba by zobczyć co ma Legia bo naszemu stadionowi bliżej będzie do Legii niż do Gdańska jeśli chodzi o IT

Oczywiście, chciałem tylko uzmysłowić, ile rzeczy znajduje się pod szyldem IT.
Co do porównania do Legii - sądzę, iż na Wiśle suma summarum będzie potrzebne więcej wyposażenia i systemów ze względu na obecność sporej ilości biur na trybunie wschodniej, kibiców na 4 zamkniętych trybunach (2x 2 kondygnacje, 2x 1 kondygnacja). No cóż pozostaje czekać, wszystko wyjaśni najpierw odpowiedź na interpelację, ewentualnie później wynik przetargu.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 861823)

Znikną, przynajmniej tak mówi dokumentacja przetargowa (nie będzie też wyjść z parkingów z wiadomego powodu):
http://img192.imageshack.us/img192/961/dra1.th.jpg

Grzadq 01.03.2010 08:35

Jak tam z 250 pracownikami, wie ktoś?

Kaan 01.03.2010 09:09

Z kamerki na A/B mozna wnioskowac, ze ruch jest duży. Te 250 i tak trzeba podzielic na cirka 3 ekipy zmianowe.

Niko22 01.03.2010 09:56

dzisiaj i tak chyba nici z tych 250 pracowników straszny wiatr az kamerka na okrąglaku wariuje

zbymak 01.03.2010 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niko22 (Post 861977)
dzisiaj i tak chyba nici z tych 250 pracowników straszny wiatr az kamerka na okrąglaku wariuje

Jak sie nie pomyliłem to naliczylem 242 nowych pracownikow

Arapaho 01.03.2010 10:20

Skąd wiesz że to są nowi pracownicy :).
Ja jakoś nie widzę narazie szczególnie większego ruchu.Przynajmniej na kamerce.

WILU TS 01.03.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 861990)

IRONIA ;) Spokojnie powiedzieli że będą to będą :)

wonski_eNHa 01.03.2010 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 861990)

Zaraz będzie tych +250 robaków. Tylko programista musi dokończyć program, a w efekcie roboli będzie jak mrówków :D

sharkey 01.03.2010 12:37

Jechałem 2 h temu obok stadionu i aż się zatrzymałem, żeby zobaczyć tych 250 pracowników i nie zobaczyłem ich:P

zbymak 01.03.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sharkey (Post 862044)
Jechałem 2 h temu obok stadionu i aż się zatrzymałem, żeby zobaczyć tych 250 pracowników i nie zobaczyłem ich:P

Pewnie byli na śniadaniu

Bartii 01.03.2010 13:15

Cytat:

Mnie sie podoba, kolorystyka odpowiednia, niebieski na dole a na gorze czerwony, wystarczy sam napis na gorze (albo na dole) "WISŁA" (bez "Kraków"), oczywiscie inna czcionką.

Wichar87 01.03.2010 13:15

Ale ich chyba powinno być cos koło 80 :P Bo 250 na 3 zmianach łącznie?

maci0s 01.03.2010 13:29

Na stoadionie stoją zurawie bo strasznie wieje i nic nie mogą robić na dachu ani przenosić...
Dodatkowym czynnikiem jest to ze rano kolo 8 przyjechała ciężarówka z prefabrykatami na nowe a i b i przy rozładunku wiatr złamał drzewo które przygniotło jednego z robotników...
Zabrała go karetka do szpitala...
Według inżyniera z którym potem rozmawiałem nie ma już zagrożenia życia, ale jest połamany..
Dalej trwają badania
Miejsce wypadku owinięto taśmą i nic tam nie jest robione.

Plastman 01.03.2010 13:43

Dziś w „Dzienniku Polskim” artykuł o stadionie. Warto przeczytać, szczególnie ze względu na słowa Pana prezydenta Majchrowskiego, szczególnie urzekł mnie fragment odnośnie zarządzania przez Wisłę stadionem: "Jeżeli nie podpiszą umowy to będą grać na stadionie Hutnika. Chyba, że wybudują swój stadion gdzieś indziej"
Po raz kolejny uspokaja też nadworny architekt, który pracuje nad rozwiazaniami umozliwiającymi fakt aby nasz stadion był również amfiteatrem! Ach, czekam na te walki gladiatorów! Boję się tylko, że jako chrześcijanin mogę skończyć w paszczy lwa!

borsuk 01.03.2010 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 862065)
Na stoadionie stoją zurawie bo strasznie wieje i nic nie mogą robić na dachu ani przenosić...
Dodatkowym czynnikiem jest to ze rano kolo 8 przyjechała ciężarówka z prefabrykatami na nowe a i b i przy rozładunku wiatr złamał drzewo które przygniotło jednego z robotników...
Zabrała go karetka do szpitala...
Według inżyniera z którym potem rozmawiałem nie ma już zagrożenia życia, ale jest połamany..
Dalej trwają badania
Miejsce wypadku owinięto taśmą i nic tam nie jest robione.

No to dzis juz porobione. Hospitalizacja powyzej 7-miu dni i policja a moze i prokurator - choc nie jest to wypadek zbiorowy. Pogoda przeciwko nam. Najpierw snieg, potem mróz a teraz wiatr ;)

crazykaro 01.03.2010 14:04

Ja tam byłem o 9 i pracowali w podziemiach, dzwig się obracał ale nie dzwigał. Zadnej policji, nic.

maci0s 01.03.2010 14:18

crazycaro to moze to było po 9? Jak tam byłes to nie widziałes tira z rozwaloną burtą i drzewem na nim?
Mi o tej "po 8" powiedział inżynier, sam byłem ok 10.30...

Marszałek 01.03.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Plastman (Post 862070)
: "Jeżeli nie podpiszą umowy to będą grać na stadionie Hutnika. Chyba, że wybudują swój stadion gdzieś indziej"
!

W sumie byłoby to najlepsze rozwiązanie, i kto wie czy w przyszłości nie trzeba by nad tym pomyśleć. A tak swojądrogą ciekawe co by imś prezydent zrobił jakby Wisła grała za krakowem a stadion stał pusty:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl