![]() |
Cytat:
|
... zawsze to przykre jak kogos wyrzuca ale z drugiej strony te derby ... życie toczy sie dalej powodzenia Panie Robercie. Będzie nowy trener nowe nadzieje ... kiedy znów ten sam trener zdobędzie 2 x z rzedu MP?
|
Cytat:
|
Kim by nie był nowy trener przy tak niskim poziomie prezentowanym przez zawodników Wisły jego dni będą policzone tym bardziej, że ten zespół ma niewielkie by nie powiedzieć znikome rezerwy do tego by prezentować się lepiej. Umiejętności zawodników ograniczają możliwość tego co niby było celem i dążeniem doń władz klubu z Basałajem na czele. Ktoś ich jednak zatrudnił!
|
Trudno się nie zgodzić z FraMatem - co da zwolnienie Maaskanta?
Pomijam już jego krasomówczość, która ostatnimi czasy była zatrważająca i irytująca. Trener APOELu tez nie mial sukcesów przez 1,5 rok, a teraz swieci sukcesy w Lidze Mistrzow. Brawo Wisła, tak dalej! Niech się sypie kierownictwo, bo piłkarzy mamy w deche! :) |
To jak to jest Maaskant był świetny zdobywając MP a teraz jest slaby? Bo jak dla mnie to on ani nie był świetny (pisałem ze to inne drużyny nam dały MP bo potraciły masę punktów) ani nie jest tak słaby jak to niektórzy twierdzą, bo zapominamy że Wisła gra ostatnio bez Sobola, Małeckiego a przede wszystkim Melliksona. Z tymi trzema graczami a nawet z samym Maorem byłoby więcej punktów. Dlatego wolałbym aby reakcją na porażki była zapowiedź dalszego wzmocnienia zespołu a nie zmiana trenera, bo to może dać jedynie coś na krótko. Szkoda mi Maaskanta bo wniósł nową jakość, czasem może irytowął jego optymizm ale co miał mówić, że ma słabą drużynę?! A akurat w derbach Wisła nie grała źle tylko cholernie nieskutecznie. Gdyby Genkov, Biton czy Iliev strzelili co powinni wszyscy byliby zachwyceni. A tak to niektórzy patrzą tylko przez pryzmat wyników. WZMACNIAĆ SKŁAD A NIE BAWIĆ SIĘ W KARUZELĘ TRENERSKĄ BO TO GŁUPIE.
|
A ja się nie dziwię, że Cupiał nie wytrzymał. Włożył spore pieniądze w ten holenderski eksperyment i szlag go musiał trafiać jak patrzył na to co obecnie gramy. Takiej padliny nie graliśmy od spotkań z Karabachem. Wy tu sobie sprzed biurek bronicie trenera ale moi drodzy to nie wy mu płacicie. Przegraliśmy po raz pierwszy od ponad pół wieku z parchami! Do tego gdyby nie pomyłki sędziów bylibyśmy w ciemnej dupie ze stratą min. 12 punktów do lidera. W Europie się kompromitujemy. Jedynie Basałaj, cwaniaczek teraz oznajmia, że to on zwolnił trenera, jak to właśnie jego koncepcja wypieprzania zasłużonych zawodników i ściągania starego szrotu najbardziej zawiodła. Mam nadzieję, że będzie kolejnym do zwolnienia. Panu Robertowi dziękuje za wszystkie zasługi i życzę powodzenia w nowym klubie. Liczę, że drużyna dostanie pozytywnego kopa po tym zwolnieniu i skończy się wreszcie defensywna gra w lidze.
|
Na motywacji przed derbowej Kaziu spiewał z nami piosenki i klaskał jako jedyny
fajnie,że bedzie można mu coś krzyknąć o ile będzie na ławce trenerskiej w meczu z Górnikiem. |
Czyli mam rozumieć, że Maaskanta zwolniliśmy w ZEMŚCIE za przegrane derby (?!?!?!) To jest żenujące. Logika dziesięcolatka.
|
Abstrahując od tego czy Maaskant jest słusznie czy niesłusznie zwolniony, mam inne obawy.
Biorąc pod uwagę "realia polskiego piekiełka", czy aby po zatrudnieniu jakiegoś bardzo klasowego trenera (czy piłkarza) nie będzie takiej sytuacji, że po roku pracy/gry w Polsce nie "oduczy" się swojego fachu albo mu się wmówi niekompetencję... |
Cupiał powiedział: "Którego zatem chcecie abym wam zwolnił: Maaskanta - trenera - czy Basałaja z Suwałk"
Barabasza! Barabasza! Pardon Maaskanta, zwolnić Maaskanta! Pospólstwo się cieszyło kiedy kazał zwolnić Maaskanta. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie podniecam się informacjami o Jimenezie, oprócz sukcesów jakie odniósł (za google) nic o nim nie wiem, jeżeli zostanie on trenerem ocenie go po pewnym czasie, tak jak Maaskanta - o nim miałem coraz gorsze zdanie w ostatnich dniach/miesiącach, głównie za głupoty wygadywane na konferencjach i wywiadach, styl też nie był taki jak wszyscy oczekiwali i wcale nie zanosiło się na lepsze. Ogólnie to mimo wszystko dziękuję Maaskantowi za ten ponad rok w Wiśle... |
Cóż to teatrzyk Cupiała. To on wydaje na Wisłę pieniądze tak, że chyba oczywiste, że on podejmuje kluczowe decyzje. Może przypomnę Wam, że za czasów Cupiała zdobyliśmy 8 mistrzostw Polski.. nie zapominajcie o tym..
|
Cytat:
|
Budowanie składu drużyny na podbój Europy jest w naszym przypadku łudzące podobne do procesu budowy nowego stadionu. Co gorsza, wszystko wskazuje na to, że i efekt będzie podobny...
Co warto pamiętać z czasów pracy Maaskanta? Wygrane z Legią, Cracovią (na wiosne) oraz w miarę przyzwoitą końcówkę lata w pucharach w wykonaniu Białej Gwiazdy. |
Cytat:
|
Moim zdaniem dobra decyzja. Dla przykładu Lech - grał dobrze rok temu, a mimo to wymieniono Zielińskiego na Bakero i zaczęli grać jeszcze lepiej.
|
i dobrze, ze go zwolnik. Druzyna nie grala nic i nie miala stylu. Wczesniej indywidualne umijetnosc niektorych zawodnikow maskowaly zenade. ale maska spadla i zostal elokwentny Robcio taki jaki jest
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o Maaskanta, to mam jeden poważny zarzut - a mianowicie, brak jakiejkolwiek koncepcji jak poprawić sytuację. Jak choćby próby innego, lepszego ustawienia obrony. Dopóki mieliśmy graczy ofensywnych (Małecki, Melikson, Genkow w formie, Sobolewski w lidze) dopóty nasza obrona wydawała się grać bez zarzutu. Ale to była ułuda, powodowana tym, że nasz atak był naszą obroną. Gdy atak się posypał, środek ciężkości poszedł na obronę i ta gra, tak, jak potrafi, czyli źle. I Maaskant nie miał jakiejkolwiek koncepcji, co z tym fantem zrobić. A to już jest absolutnie podstawa do zwolnienia. |
Jesteście ku*wa żałośni, wczoraj wszyscy go zwalniali, dziś wszyscy skomlą, że zarząd jest do dupy. Opanujcie się trochę. Może mamy pyciarskich zawodników, ale oni powinni Podbeskidzie czy Cracovię pojechać min 2-0, a że treneiro na takie pi*dy wystawia 1 napastnika, to cóż się dziwić. Zero pomysłu na jakąkolwiek grę.
|
CZyli za dwa dni poznamy nowego trenera i oby nas poprowadził na Mistrza Polski
|
...Dziś o godz. 22.18 z wielką prędkością przemknęła przez Myślenice czarna limuzyna należąca do właściciela Wisły Kraków Pana Bogusława Cupiała, z tyłu zauważono sylwetkę znanego trenera, obserwatorzy nie są pewni, czy był to Wielki Mou czy też może Sir Fergie. Od kilkunastu minut wokół Santiago Bernabeu jak i Old Trafford zaczynają gromadzić się zaniepokojeni fani. The Sun donosi, że widziano dziś Sir Alexa kupującego bilet Ryanair do Krakowa, z kolei informator madryckiej Marki widział Jose wkładającego do swojego telefonu komórkowego kartę TakTaka ...
|
Zarówno Moskal jak i Kulawik mają mgliste pojęcie o trenowaniu. W ogóle sztab trenerski na czele z Bahrem powinien w trybie natychmiastowym również polecieć. jedno akurat o ironio losu w tym wszystkim będzie się zgadzało dziadowski trener będzie trenował dziadowski zawodowców.
Amen |
Cytat:
Co do trenera to nawej jak przyjdzie Jimenez będziemy grali taki sam piach jak gra teraz Lech z Bakero na ławce! |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja sie zastanawiam dlaczego nie polecial caly sztab?
mnie jakos nie przekonuje Bahr, nasi fizjoterapeuci jak zwalniac to wszystkich |
Szkoda, szkoda, szkoda, zła decyzja. Zadowolona jest spora część tego (i nie tylko) forum, zadowoleni będą eksperci, zadowolona będzie polska myśl szkoleniowa z Piechniczkiem na czele. Z dnia, na dzień znajdziemy świetnego trenera (a może nawet nie trzeba szukać?), który od razu przywróci drużynie styl. Szansę dostanie liczna grupa świetnych, a do tej pory niedocenianych wychowanków, co zaowocuje pewnym mistrzostwem i awansem do LM! Przy odrobinie szczęścia może nawet uda się uratować LE w tym roku! Zabawa trwa, media zaleje fala komentarzy, spekulacji, ruszy karuzela z nazwiskami, może nawet sam Guus Hiddink zaszczyci nas "udziałem" w tej szalonej zabawie. Tylko Wisły, żal...
|
No dzieje się, dzieje. Ciekawe jak na tę decyzję zareaguje ta banda obcokrajowców. Czy z ulgą, a może niektórzy już pakują torby ? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Maaskant sam się prosił o wylot i ja tam się akurat cieszę, ale liczyłem, że nasz zarząd wykaże więcej profesjonalizmu i poczeka, aż będzie miał kogoś jako alternatywę... |
Hehe...
Zadowoleni? No to ....a mamy normalność... Daję max 2 lata następnemu trenerowi. No chyba że awansuje do LM. Przykre, ale w tym klubie nie będzie normalnie. Lżej będzie się oglądało mecze, gdy nie będzie sensu wierzyć w puchary. Więcej można na spokojnie analizować, podpowiedzieć, zwalić winę na kogoś... http://karne.pl/obwiniony.html I roz....... trwa. |
Cytat:
|
Życzę Robertowi sukcesów w dalszej karierze.
Z takim składem będzie ciężko. Nie wiem jak patrzeć w przyszłość po tej decyzji. Oby było lepiej. |
Zastanawiam się jakie były przyczyny zwolnienia Maaskanata. I wyszło mi że Legia - dokładnie gra Legii jest tą przyczyną. Tak, tak, to zemsta Skorży:)
Pewnie gralibyśmy w LE - przegrywali tak jak Robert chce 4-1 czy 3-1 lub wygrywali gdy gramy w przewadze, a tu Skorża wyciął numer ze swoim "polskim drewnem" okraszonym serbską omastą i zdystansował nas w pucharach. Boguś zobaczył ze się da grac skutecznie w Europie i go krew zalała z zazdrości:D Ja wam mówię - to przez Legię i Skorżę. Nie dało się teraz ładować kitów o ciężkiej grze na 3 frontach przez Roberta, Boguś już wiedział swoje. Legia potrafi, a My? To była przyczyna zwolnienia Maaskanta - zespół do porównania z nami. I co gorsza lepszy w bezpośrednim meczu. Porażkach w derbach to już był gwóźdź do trumny... A na poważnie - nie wiem czy takie decyzje na gorąco mają sens. Na razie Kaziu Moskal poprowadzi zespół do zimy... a potem poczekamy na nowego idola z Zachodu:) Trzeba być optymistą, sam byłem niepocieszony po odejściu Skorży, załamany Kasperczakiem a zjawił się Maaskant i odzyskał MP. Może teraz będzie podobnie, albo jeszcze lepiej? |
Cytat:
|
Ciekawe czy Cupiał zwolniłby trenera gdyby Genkov strzelił wczoraj z kilku metrów... pewnie po raz kolejny jedzie na spontanie bez żadnej koncepcji... a bazy treningowej jak nie było tak nie ma a jak nie otworzy sejfu to przecież CI piłkarze znikąd do nas nie przyjdą... chcesz mieć jakość musisz zapłacić, wygrać rywalizacje o piłkarza z innym klubem itd a nie grzebać w piłkarskich śmieciach.
Na Interii IMO już miedzy wersjami się wygadali kto podjął decyzję. Zwolnienie trenera to nie decyzja Basałaja. Żeby to wszystko się tylko nie posypało jak domek z kart, bo teraz nie jesteśmy zbytnio zorganizowanym klubem, ale pamiętajmy że możemy popaść jeszcze w tzw brudel, czyli wszystko do góry nogami co już się zdarzało. |
Cytat:
Takie zmiany nie dzieją się z dnia na dzień. Może Pan Józio ma rehabilitować kontuzjowanych piłkarzy |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl