![]() |
Niezwykle ucieszyła mnie informacja,że Skorża poprowadzi Legię w przyszłym sezonie. Jeszcze bardziej robi się weselej kiedy czyta się,że Skorża wyszukuje nowych kopaczy dla Legii:). Lewandowski z Amiki i Peszko odejdą to w sumie w przyszłym sezonie spokojna droga nas czeka. Pewnie Legia z zaciągiem Beto podobnych zaskoczy w 13 kolejce:) a Amica bez swoich dwóch liderów nie będzie już "szła na mistrza":)jak to ma w zwyczaju. Pytanie brzmi kto będzie z nami rywalizował o MP?
A skoro od Legia zacząłem to na Legii skończę.Ze Skorża na ławce, to Legia bez taktyki i bez poważnych kopaczy i chyba bez kibiców, a tylko ich żal. ITI robi wszystko aby nowy stadion świecił pustkami. |
Przynajmniej sparingi bedą mieć z Liverpoolem :P
|
a ja jakos nie jestem tego taki pewny, jakos boje sie przyszlej Legii, Skorża bedzie mial lepsza wspolprace z zarzadem niz u nas co moze zaowocuje lepszymi transferami.. nie bedzie szukal darmowych kopaczy jak za czasow R22.
a Lech bez Lewego i Peszki i tak beda mistrzem i tak... bo przeciez Lech jest najlepszy w Polsce! haha |
Cytat:
Może Ruch? może Jaga? szczerze to mnie już nudzi Legia i Amica chciałbym aby ktoś z nami powalczył.A Amica i Legia skończyły w środku tabeli :P |
Cytat:
2. U nas też nie było taktyki, a te dwa mistrzostwa zawdzięczamy TYLKO I WYŁĄCZNIE niezwykle utalentowanym fenomenalnym piłkarzom, jakich mamy. Znaczy oprócz Diaza, Jirsaka, Łobodzińskiego, Marcelo i Singlara, bo oni byli ściągnięci za Skorży, a on jest debilem, więc jak mógł ściągnąć dobrych zawodników? |
Cytat:
Diaz i Singlar są solidni, "Łobo" i Jirsak to niesamowite wtopy. Wyniki Skorzy jako samodzielnego menedżera to Ba, który sam się do nas zgłosił, Hristov (bez komentarza, w dodatku za kasę) i Juszczyk (tym bardziej bez komentarza). No i jeszcze Alvarez, Kirm i Jop, załatwiani za plecami Bednarza. Alvarez ujdzie, choć IMHO Singlar lepszy, pozostałych dwóch pozostawię bez komentarza. To tak w ramach demitologizacji naszego byłego trenera. Jeżeli Skorża zostanie szkoleniowcem w Legii, to ciekawe czy będzie próbował wygryźć Dowhania (zgaduję że tak) i czy mu się to uda (pewnie nie zdąży). To jedyne, co tak naprawdę mnie interesuje w tym kontekście, bo nie ukrywam, że bardzo chciałbym porządnego trenera bramkarzy w Wiśle. Wiem, wiem - szans na to praktycznie nie ma, ale ITI zrobiło już tyle debilnych ruchów z korzyścią dla nas, że jeden więcej naprawdę im nie zrobi różnicy. Szkoda, żeby się taki fachowiec marnował, na obecną Legię w zupełności wystarczy Łaciak. |
Cytat:
No fakt. Amika jak juz wytransferuje Peszke i Lewandowskiego straci wg mnie 70% zespolu.Przynajmniej odejdzie od nich łatka "idąccyh na Majstra" ,bo juz nie bedzie miał kto isc. Legia jak zatrudni Maćka to niech sobie najpierw znajdzie paru gosci do szatni ktorzy beda potrafili "wstrzasnąc" zespolem ,bo Skorza zły nie jest ale motywator zniego zaden. Dobrze ze bierze Janasa ze sobą,jestem spokojniejszy ,drzyjcie rywale Legii w Pucharach !!! :) |
Cytat:
|
Do wszystkich ludzi którzy mówią że Skorża zniszczy Legię w przyszłym sezonie tylko jedno do powiedzenia.
Jesteście żałośni... |
Ale proroków mamy. W Mahometa się bawicie?
Jejku, czas pokaże. Naprawdę żal czytać, to co wypisujecie niektórzy. |
Cytat:
|
Też byłbym ostrożny z tym przepowiadaniem. Na pewno w Legii gorzej nie będzie jak jest teraz :P A może akurat Skorża załapie klimat w stolicy. Wydaje mi się, że o wiele poważniejsza jest sprawa konfliktu kibice -ITI. To będzie wciąż rzutowało na paskudną aurę wokół (pseudo)piłkarzy. Jak się tak zastanowić to stołeczni mają olbrzymie kłopoty. Trzeba naprawdę faceta...facetów z jajami, żeby to odbudować. W tej chwili nie ma Legii. To tylko wspomnienie po drużynie, którą kiedyś była.
Czy Skorża sobie z tym poradzi, nie wiem. Na miejscu Legionistów, obawiałbym się jednak o te transfery. Problemem Skorży jest jednak chyba to, że nie potrafi jeszcze łączyć funkcji trenera i managera. W moim odczuciu to jest ponad jego siły. Ja bym chciał zobaczyć jakby sobie koleś poradził z jakąś przeciętną czy wręcz słabą drużyną z dołu tabeli. Byłby to najlepszy wyznacznik jego myśli szkoleniowej i systemu motywacyjnego w stosunku do piłkarzy. Kończąc, patrząc chociażby jak gra Jagiellonia, niekoniecznie wychwalałbym Skorżę, przypinając mu etykietę najlepszego trenera młodego pokolenia w Polsce. |
Kasperczak juz trenowal jedna druzyne ktora spuscil do 1 ligi...
wiec jak sie okazuje to zaden wyznacznik mysli trenerskiej.. i tym tokiem rozumowania mozna by rzec ze motywator z niego zaden, a tym bardziej trener.. co do transferow to nie problemem jest ten kto sie nimi zajmuje (w jakims tam stopniu pewnie tak) , tylko kwota na nie przeznaczane.. albo nic, albo Juszczyki.. bo nie uwerze ze mial do dyspozycji jakas tam kwote na dobrego bramkarza, czy kogos w zamian za Christova a mimo to wybral ich, zreszta co do Christva to sie okaze.. wpierw mielenie z blotem, a potem okazuje sie jaki jest na prawde, czas pokaze, dlatego radze jeszcze nie osadzac |
No i oczywiscie zaczyna sie propaganda...za dobre transfery odpowiadal Bednarz, za zle Skorza :D...istne jaja tych "ekspertow". Ale juz podobnie bylo z Kasperczakiem...wszystkie dobre transfery za jego kadencji, to nie jego zasluga, a wszystkie zle to juz tak. Przypominam, ze trener ogladal wszesniej tych pilkarzy, zapewne z nimi rozmawial, a potem podejmowal decyzje(czy chce takowego pilkarza czy nie), wiec wszystkie transfery ida takze na konto Skorzy, a nie samego Bednarza, jak to niektorzy tutaj probuja wmawiac, a ktorzy maja male pojecie o funkcjonowaniu klubu pilkarskiego. Obrazania Macka roznymi inwektywami nie chce sie nawet komentowac, bo rece opadaja. Klub zawdziecza mu 2 MP i zostawienie zespolu na 1 miejscu w tabeli, i za to wielkie brawa i wielki szacunek.
Jesli rzeczywiscie do Legii zostana sprowadzeni wartosciowi pilkarze i jesli rzeczywiscie Skorza zostanie trenerem, to bedzie nasz glowny rywal do MP w przyszlym sezonie. Swietny trener(najbardziej utytulowany w ostatnich latach z polskich), a nie pseudo, jak Bialas czy Urban. Zycze mu 2 miejsca w przyszlym sezonie ;). |
Cytat:
Dokładnie zaznaczyłem za które transfery odpowiada bezpośrednio Skorża, radzę przeczytać mój post jeszcze raz. |
trochę przesadzacie z tym jednoznaczną oceną Skorży, zarówno jedni jak i drudzy. To zwykły, normalny i inteligentny facet, ani jednoznacznie biały, jak by chcieli zwolennicy , ani czarny jakim malują go przeciwnicy.
Ja tam będę pamiętał jak po kompromitującym sezonie z 8 miejscem objął drużynę i w cuglach wygrał ligę już w rundzie wiosennej , przywrócił wiarę. To był jednocześnie jakby górny pułap, później krok po kroczku było coraz gorzej. Prawdopodobnie sytuacja go przerosła, kontuzje, brak geldu na nowych , nacisk z góry i mediów - nie zawsze dawał sobie z tym radę. Chyba górę zaczęła brać cecha jego charakteru, by jakoś w tym lesie lawirować zamiast w pewnym momencie walić pięścią w stół i powiedzieć dość. Jednego jestem pewny - na tyle mądry chłop, że przemyśli i dojdzie przyczyn. Jednocześnie nie wiadomo , czy wyciągnie wnioski , bo troszkę zbyt zadufany w sobie jest. Jeśli zacznie działać w Legii (piszę "jeśli" bo jeszcze nic na 100% nie wiadomo) to jestem dziwnie spokojny , że na dzień dobry zespół ułoży. Kłopoty przyjdą później , jak u nas. Ale bać się Legii na razie nie ma co. Bardzo ładnie klub jest rozwalany od środka przez swoich (każdą ze stron , tu nie ma świętych) i niech to trwa jak najdłużej. Bo jak się kiedyś dogadają, to będą mocni. Może za mocni, lepiej niech będzie tak jak jest :) |
Tak to jest, że jeden trener w klubie sie sprawdzi, drugi nie. Jeden trener w klubie zostanie na lata drugi mimo, że idzie dobrze szybko pomysł mu sie wypala. W jednym miejscu będzie niesamowity w drugim sie skompromituje. Skorża to bez wątpienia obok Kasperczaka i Smudy najlepszy Polski trener, co do tego nie mam wątpliwości. Poprostu jego pomysł na drużyne po bardzo dobrych dwóch latach sie wypalił to wszystko. Jednak dwa jego pierwsze lata w Wisłe były bardzo dobre. Dwa MP, pierwsze w rewelacyjnym stylu, drugie gdzie drużyna pod koniec pokazała wielki charakter. Eliminacja Beitaru który ma dwukrotnie wiekszy budżet od Wisły i zwycięstwo z Barcelona która sięgnęła po LM dodać trzeba jeszcze to co zrobił z Groclinem który nas powiózł 0-4. Później Maciek sie pogubił, przyttrafiła się gigantyczna kompromitacja i wszystko sie sypneło. Kompromitacja na którą miały wpływ trzy składniki 1) za późne transfery, a w dodatku kilka kontuzji 2) totalne zlekceważenie rywala 3) kolesiostwo, niestety Maciek zbyt kierował sie sympatiami w doborze ludzi którzy mu pomagali.
Mimo tego co działo się w trzecim sezonie gdzie Skorża powinnien sie grzecznie pożegnać po skończeniu rundy jesiennej, to jestem przekonany, że Legia będzie miała duży skok jakościowy po jego przyjściu. Tylko u nich jest taki problem, że maja zamiar rozstać się z 10 zawodnikami z pierwszej drużyny, a na transfery maja 2,5mln euro. Co jest śmieszne w obliczu strat ilościowych, w dodatku same zgranie może dużo zająć. |
dla mnie najlepszym trenerem w naszej lidze obok Henia oczywiście jest Probierz.Chciałbym żeby za jakiś czas poprowadził Wisełke.
W odróżnieniu od Skorży Probierz ma charakter i doświadczenie z boiska czego Maciejowi brakuje. |
Cytat:
nie sprawdza bo jakby bylo inaczej to bysmy grali w LM od kilku ladnych sezonow - smieszne Cytat:
pilkarski szrot zamiast porzadnych grajkow. A tak na serio to co do Ba to chyba wlasnie zalsuga Skorzy. ze w kolesiu, ktory nie gral w pilke od kilku miesiecy i brykajacym sie z roznymi urazami dostrzegl jakis potencjal. Ba wyglada obiecujaco ale oczywiscie jesli okaze sie, ze jest graczem kontuzjogennym bedzie, ze SKorza sprowadzil kaleke, prawda ? Co do Juszczyka to chyba dobrze, ze przyszedl taki bramkarz na jakiego bylo nas stac- chyba jednak lepszy on niz nikt. Przynajmniej sie nie spala psychicznie tak jak kiedys Jarosinki jak przyszlo mu stanac w bramce. Czy moze wolalbys widziec wlasnie Jarosinskiego albo Kurto teraz w decydujacych meczach ? O Hristovie ciezko sie wypowiadac bo po jednym obiecujacym meczu wiecej szans nie dostal. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przepraszam, ja też nie jestem za bezsensownym gnojeniem naszego byłego trenera na każdym kroku, ale... Nie zmienia to mojej oceny jego dokonań. Z rundy na rundę nasza drużyna była coraz gorzej przygotowana do sezonu, trener zamiast wyciągać wnioski jeszcze bardziej paprał swoją robotę. Nie miał żadnego autorytetu w szatni, niech koronnym dowodem będzie zachowanie Piotra Brożka- nie wyobrażam sobie żeby ten sam zawodnik odważył się na podobny wyskok wobec Kasperczaka( nie chodzi mi tu o gloryfikowanie naszego obecnego trenera, bo ma on swoje wady, ale nie można mu odmówić autorytetu). Kompletnie nie umiał przygotować drużyny od strony mentalnej do najważniejszych starć. Fatalny bilans z Legią i bardzo słaby z Lechem, przegrane derby, przerażenie wizją zwycięstwa na wyjeździe do Jerozolimy, przerażenie wizją zwycięstwa u siebie z Tottenhamem, ucieczka po klęsce w Barcelonie. Na całą przygodę Skorży z Wisła drużyna prawdziwy charakter pokazała chyba dwa razy, w rewanżu z Beitarem i w zeszłym sezonie z Lechią. Z Barceloną nie było żadnej presji na drużynie, w pierwszym meczu z Tottenhamem wyszliśmy nastawieni poprawnie, ale za to, że coś nie jest zaepsute nie wypada chwalić. W dodatku drużyna nie prezentowała żadnego stylu, grała długą dzidę na aferę. No i ta obsesja na punkcie centymetrów w ataku i przekonanie o świetności polskich kopaczy( Łobo, Iwański, Grzelak).
http://www.weszlo.com/news/4942 No to chyba mamy potwierdzenie tego kto trenerem przy Łazienkowskiej. |
Cytat:
Masz coś jeszcze do powiedzenia wroniecki moralizatorze? A może chciałbyś się skupić na swoim zasranym podwóreczku, zanim zaczniesz uczyć "wstydu" całą Polskę? Powiedz, kibicu Amici/ Lecha (?) Jeśli chcesz, to powiem Ci, OBIEKTYWNIE (pewnie nie znasz tego słowa) jak wyglądała sytuacja mniej więcej rok temu o tej porze. Otóż żydy były na miejscu "zapewniającym" im spadek do starej drugiej ligi. Wy byliście niezagrożeni na miejscu 3. (7 pktów nad Gorclinem- podobnie jak Wy, cierpiącym na rozdwojenie jaźni). Żydy, gdyby wygrały mecz u Was, to przy korzystnym układzie tabeli (który się przytrafił), gwarantowały sobie pozostanie w starej I lidze. Skończyło się remisem, który nic nie zmieniał, bo dziewczyny miały gorszy stosunek, że tak powiem, bezpośrednich spotkań ze wszystkimi drużynami, które miały tyle samo punktów. Teoretycznie- lecą. Praktycznie, jak było widać, trudno się wyzbyć ot tak kurewskich nawyków, nawet kiedy patrzy cała Polska (bo w Krakowie chyba nikogo nie zaskoczyli), więc poszły doniesienia, nastąpiło utrudnianie śledztwa itd- no kurewstwo pełną gębą. I co? I udało się, bo trafiło na "grunt" złożony z podobnych kurew jak i oni- czyli "działaczy piłkarskich". A to, że Wy ten wynik i ten mecz jakoś ****a ubraliście w ideologię, nadaliście wyruchaniu Cracovii jakiś tam sens i przekazaliście to reszcie Polski na stuprocentowej napince jako prawdę objawioną, to niczego nie zmieni, oprócz tego, że ludzie zamiast się dziwić zaistniałej sytuacji, zaczną się z niej (Was) śmiać. Tak to wygląda OBIEKTYWNIE i pewnie OBIEKTYWIZMEM kierował się Flamengista, pisząc swojego posta. Dziękuję, dobranoc. (mam nadzieję, że ten mały off topic zostanie mi wybaczony :lol: ) |
Sie okazało, że Niedzielan zupełnie przypadkowo i nieumyślnie się zderzył z łokciem Cionka.
I to już drugi raz w tym sezonie. Dawidowski - 2 mecze zawieszenia za uderzenie bez piłki. Szkoda że nie karzą za umyślne czerwone kartki. http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.o...0_05_2010.html |
Cytat:
Co byście złośliwcy nie pisali - Grzelak jest wysoki. |
A mi się wydaje, że Grzelak po sezonie odejdzie.
Z twarzy pasuje do Cracovii, tylko czy będzie chciał grać w 1 (drugiej) lidze? |
Ja kiedyś chciałem widzieć go w Wiśle...
przepraszam... |
Gazeta.pl przechodzi samą siebie. Ja rozumiem mieć sympatie klubowe, ale to zwykłe przegięcie:
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,78...wego_orla.html Cytat:
Cytat:
|
Nie martw się Proud, ja również. I strasznie się wkurzałem, że poszedł do Legii.
Jak się okazuje, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :) |
Cytat:
spaniel: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do naszego niby "ciągłego pokrzywdzenia"... nostradamus: Cytat:
Chcecie uczciwości to WON do okręgówki za korupcje, awansujcie sobie jak Lechia po szczeblach do elity i będzie ok. Tak czy nie? Jak ty w ogóle możesz na tym forum wspominać o spiskach? Najbardziej krystalicznie czysta drużyna w ekstraklasie a kibic najbardziej korupcyjno-sprzedajnego klubu ma czelność wspominać o przekrętach :-/ W główkach sie po*******iło:-/ spaniel Cytat:
|
Cytat:
typowy obiektywizm... oczywiście na tym forum nie było postów o tym żeby zmłócić Lechię w przedostatniej kolejce jak najwyżej się da nie patrząc na to że mogą spaść taka jest piłka. i piłkarze mają grać do końca. @Kordel_Walker... :) poszukać ci teorii spiskowych na KAŻDYM forum? włącznie z Twoim ulubionym? |
Cytat:
Pozostałe dwie to nie są inwektywy w moim odczuciu, chyba że każdą krytykę nazwać inwektywą. Widzisz, jaki z Ciebie kłamca i manipulant? Nie wstyd Ci? Nie musisz się ze mną zgadzać, ale nie rób ze mnie chama tylko dlatego, że tak Ci łatwiej mnie zaatakować. |
Cytat:
Amikarze nie mają prawa głosu a skttrbrain śmie tu pisać, że domeną tego forum są spiski, na forum Amiki spiskowe teorie...obłuda, zakłamanie, fałsz, dwulicowość...żal. |
Cytat:
P.S - Dziekuje za wycieczke osobista i za obrazanie mojej osoby :), kultura osobista sie klania... |
Cytat:
Wystarczylo ze na ostatnia kolejke zroilibyscie sie Amika, a jako ze Wronki i koszernymi i sledziami maja kose, to sprawa prosta jak dupcenie. Kazdy by zrozumial. Wygrywacie z bydlem, spuszcacie areczke, feta na trybunach, a np po 2 dniach znowu sie robicie Lechem i oplakujecie niegodziwosc wiesniakow z Wronek. |
Cytat:
jakich dylematów moralnych? chyba niezależnie z kim grasz grasz do końca... chyba że dla ciebie normalne jest odpuszczanie meczy |
Ruch 1-0!!!!!!!!!!!!! Wisła do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Ruch prowadzi! Dziekuje !
|
Na razie realizowany jest czarny scenariusz dla Śląska. Arka wygrywa, Śląsk dostaje od Odry.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl