Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

ReMix 29.06.2022 14:36

Krolewicz mial wylaczyc zydom internet..

aNouc 30.06.2022 09:22

Trening piłkarzy Wisły w Myślenicach:

https://www.youtube.com/watch?v=Jx9hm27i-Ic

krysztal 30.06.2022 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587107)
Problem w tym że wiele osób (już nie chce wskazywać które), przywiązuje zbyt wielką wagę do sparingów, gdzie to normalna jednostka treningowa, tyle że w starciu z rywalem. Jakoś nie widzę aby ktokolwiek żądał bramek z dzisiejszego treningu.

Nie obracaj kota ogonem.Nie chodzi o wagę sparingów tylko chęć zobaczenia jak drużyna której kibicujesz strzela bramki a to zawsze cieszy obojętnie czy jest to sparing czy ligowy mecz

krysztal 30.06.2022 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1587110)
Dlaczego wydymany na silverze? Byłem pare razy na goldzie z cateringiem i ciut lepszymi meijscami,ale czemu silver wydymka skoro sporo taniej?

Na silverze dostajesz jedno danie(czyli bułkę z kiełbasą)i kubek napoju.Na goldzie pijesz i jesz w opór

azor 01.07.2022 05:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587188)
Na silverze dostajesz jedno danie(czyli bułkę z kiełbasą)i kubek napoju.Na goldzie pijesz i jesz w opór

Pewnie stąd różnica w cenie ;)

aNouc 01.07.2022 18:51

Transmisja wideo z jutrzejszego sparingu Wisła vs GKS Jastrzębie zostanie przeprowadzona na kanale Wisły na YouTube:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=xmS02CxZeOI

Początek o godz. 11:30

krysztal 02.07.2022 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1587224)
Pewnie stąd różnica w cenie ;)

Ale mi nie chodzi o różnicę w cenie między silver a gold tylko między silver a "zwykłym sektorem"Z resztą nie narzekam.Świadomie wybieram silver bo według mnie to poza skyboxami te miejsca dają największy zysk dla klubu

Szneka 02.07.2022 10:09

Kolejny mecz dziś gdzie nie ma Bashy w składzie. Co się z Nim dzieje?

ciacho 02.07.2022 10:39

Basha chyba wczoraj dopiero dołączył do zespołu

wolfy 02.07.2022 12:23

Nie tylko Bashy zabrakło, to był skład złożony głównie z młodych zawodników.

Karherop 02.07.2022 23:23

Fajny sparing z GKSem. Można pochwalić intensywność, powtarzalne budowanie akcji, widać że wielu młodych wyczuło szansę walki o 1 skład.

Myślę że fakt "oszczędzania" paru piłkarzy miał też ma celu odpoczynek przez Hapoelem Beer Scheva. Czeka nas bardzo ciężko sparing, wszakże rywal jest bardzo mocny. Oczywiście kwestia okresu przygotowawczego i na jakim poziomie mogą być Izraelczycy .

PS. Ci wszyscy którzy klnęli na klub za brak transmisji to oglądali? Czy było tylko narzekanie dla samego narzekania?

wolfy 03.07.2022 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587285)
Fajny sparing z GKSem. Można pochwalić intensywność, powtarzalne budowanie akcji, widać że wielu młodych wyczuło szansę walki o 1 skład.

Myślę że fakt "oszczędzania" paru piłkarzy miał też ma celu odpoczynek przez Hapoelem Beer Scheva. Czeka nas bardzo ciężko sparing, wszakże rywal jest bardzo mocny. Oczywiście kwestia okresu przygotowawczego i na jakim poziomie mogą być Izraelczycy .

PS. Ci wszyscy którzy klnęli na klub za brak transmisji to oglądali? Czy było tylko narzekanie dla samego narzekania?

Sądząc po braku reakcji - nie oglądali.

Niemal w każdym okresie przygotowawczym jest taki mecz - ze słabszym rywalem, bez większości zawodników pierwszego składu, z eksperymentalnym składem ławkowiczów i młodych. Uważam że młodzi nie pokazali się jakoś szczególnie dobrze - za wyjątkiem może Starzyńskiego który naprawdę ładne bramki zdobył i na bank nieprzypadkowe - obie z podobnej pozucji. Poza tym Sobol bardzo dobrze wychodził na pozycje i pressował bramkarza oraz obrońców, ale nie dostał żadnej piłki przodem do bramki.

Osobiście nie jestem jednak tak pozytywnie nastawiony jeżeli chodzi o młodych - katastrofalne straty, złe przyjęcia, generalnie nie wyglądali dobrze na tle drugoligowca. Nie liczyłbym że wywalczą pierwszy skład i będą mocnym elementem, raczej uzupełnieniem, jak się poprawią. Kilku pewnie pójdzie na wypożyczenia żeby grać.

s1mone 03.07.2022 09:15

No chyba Ty nie oglądałeś Wolfy, bo druga bramka Starzyńskiego to dobitka na pustaka z 5tego metra, a drugi gol z dystansu to strzał Fazlagicia.

wolfy 03.07.2022 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1587287)
No chyba Ty nie oglądałeś Wolfy, bo druga bramka Starzyńskiego to dobitka na pustaka z 5tego metra, a drugi gol z dystansu to strzał Fazlagicia.

To musiałem pomylić. Oglądałem tylko raz, ale faktycznie - chyba druga to była dobitka.
Bardziej zwróciłem uwagę na przyjmowanie piłki na trzy metry i straty w środku boiska które z poważniejszym rywalem skończyłyby się groźną kontrą. Tutaj zwykle kończyły się niczym bo podobni technicy byli po drugiej stronie i nawet jak piłka im nie odskoczyła to kopali ją przed siebie i próbowali dogonić, co - dopóki w obronie grał pierwszy garnitur - oczywiście też prowadziło do straty.

Karherop 03.07.2022 14:34

Młodych można wyróżnić, wszakze grali z 2 ligowcem, a cała nasza ofensywa to byli młodzieżowcy: Szywacz, Chmiel, Duda, Młyński i Plewka, najstarszy z nich (22 lata). Do tego Wachowiak i Biegański.

Stworzyli całkiem sporo zagrozenia, powiem nawet że zdominowali spadkowicza z 1 ligi i z tego punktu można ich pochwalić.

Młodzi będą funkcjonować w tym zespole, ale nie wszyscy na raz i bardzo stopniowo. Mam jednak wrażenie że gdybyśmy na dziś mieli wystawić 11 under 22 lata to bylibyśmy top 3 w Polsce.

Biegański - Gruszkowski, Hoyo, Niewiadomski, Wachowiak- Starzyński, Plewka, Szywacz, Duda, Młyński - Barton

Każdy z szansami na grę w 1 lidze

aNouc 03.07.2022 15:13

Gole z wczorajszego sparingu Wisła 3-0 GKS Jastrzębie:

https://www.youtube.com/watch?v=KYNVlEuHHSc

Pulpet 03.07.2022 15:44

Ktoś, gdzieś już niestety nie pamiętam gdzie rzucił opinią, że niejaki Gądek na tą chwilę przerasta słynnego Gerrarda z Liibiąża.

Patryko 03.07.2022 15:45

Nie odbierajcie Danielowi Brudowi przydomku wiślackiego Gerrarda, na który tak ciężko zapracował.

Karherop 03.07.2022 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1587292)
Ktoś, gdzieś już niestety nie pamiętam gdzie rzucił opinią, że niejaki Gądek na tą chwilę przerasta słynnego Gerrarda z Liibiąża.

Jak już to Kante z Libiąża

Oglądałem mecz z odtworzenia już po hurra optymostycznych opiniach o Gądku i ani trochę nie podzielam tych opinii. Poprawny mecz na tle 2 ligowcow.

Chłopaczek jeszcze siedzi mocno w juniorach. Przyszłaby liga to by został zjedzony przez kibiców za swoją grę na alibi. Fizycznie to też mu dużo brakuje do seniorów.

krysztal 04.07.2022 06:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587294)
Jak już to Kante z Libiąża

Oglądałem mecz z odtworzenia już po hurra optymostycznych opiniach o Gądku i ani trochę nie podzielam tych opinii. Poprawny mecz na tle 2 ligowcow.

Chłopaczek jeszcze siedzi mocno w juniorach. Przyszłaby liga to by został zjedzony przez kibiców za swoją grę na alibi. Fizycznie to też mu dużo brakuje do seniorów.

Tak oglądali.Czyli jednak można zrobić normalną transmisję i ani klub od tego nie zbankrutuje ani nie odkryjemy się z naszą super nowatorską taktyką i unikalnym ustawieniem

wolfy 04.07.2022 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587295)
Tak oglądali.Czyli jednak można zrobić normalną transmisję i ani klub od tego nie zbankrutuje ani nie odkryjemy się z naszą super nowatorską taktyką i unikalnym ustawieniem

To Mielec zabronił transmisji, podobnie jak z Koroną Kielce, wiec odwal się od klubu. Chcesz się wypowiadać, to zadaj sobie minimum trudu i sprawdź jak naprawdę było.

krysztal 04.07.2022 09:13

Przecież ty mnie podobno do ignorowanych dodałeś to po uja się oddzywasz?

wolfy 04.07.2022 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587302)
Przecież ty mnie podobno do ignorowanych dodałeś to po uja się oddzywasz?

Czasem sprawdzam czy ktoś zmądrzał. W Twoim przypadku to chyba jednak strata czasu.

Maine_Coon 04.07.2022 09:36

Wchodzę czasem na to forum. Widzę że wszystko po staremu :D

wolfy 04.07.2022 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maine_Coon (Post 1587304)
Wchodzę czasem na to forum. Widzę że wszystko po staremu :D

Przecież tu średnia stażu to jakieś 15 lat :D Chcesz powiewu świeżości na forum na którym Ci sami ludzie dyskutują o tym samym od dwóch dekad?

krysztal 04.07.2022 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1587303)
Czasem sprawdzam czy ktoś zmądrzał. W Twoim przypadku to chyba jednak strata czasu.

Zabawna sytuacja,jeden z większych głupków ocenia czy ktoś zmądrzał czy nie

KOALIK 04.07.2022 12:20

Po największej kompromitacji w historii Wisły słowa ,,odwal się od klubu" w wykonaniu naczelnego propagandzisty skompromitowanej władzy brzmią bardzo niesmacznie.

Dynamiczny Królik 04.07.2022 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1587306)
Przecież tu średnia stażu to jakieś 15 lat :D Chcesz powiewu świeżości na forum na którym Ci sami ludzie dyskutują o tym samym od dwóch dekad?

Bo tu się chyba nie da zarejestrować :D
Próbowałem z rok temu założyć konto ojcu. Link aktywacyjny nigdy do niego nie dotarł.
Może to jest przyczyna, że nie ma świeżej krwi :D

LucjuszWielki 04.07.2022 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1587306)

Dużo stałych bywalców zaprzestało pisania. Ciekawe czy uciekli na FB/tłitera czy im się Wisła znudziła.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1587309)
Po największej kompromitacji w historii Wisły słowa ,,odwal się od klubu" w wykonaniu naczelnego propagandzisty skompromitowanej władzy brzmią bardzo niesmacznie.

Jakbyś choć trochę pomyślał to nie pisałbyś takich bzdur. Rozumiem, że jesteś/byłeś jasnowidzem lub działałeś głęboko w strukturach klubu by wiedzieć, że słowa sarapaty i dukata to kłamstwa? Widziałeś umowy, gdzie były firmy po znajomości ze stawkami z kosmosu ? Podejrzewam, że nie, tylko srałeś dla zasady jak to robisz od lat :) Nie dlatego, że "wiedziałeś" czy tym bardziej "wymyśliłeś" co się dzieje od wewnątrz, a dlatego żeby się wysrać. W początkowych fazach sarapaty nie było racjonalnych przesłanek, aby oskarżać ich o kłamstwa. Księgowi się nawet nie połapali a koalik rozkminił wszystko :D Uwielbiam takich wypominaczy bez pojęcia.

kopaczoholik 04.07.2022 15:28

Forum zrzesza weteranów Wislackiego kibicowania ;) Fajnie jest sobie przejrzeć komentarze i dyskusje z początku istnienia forum... I to tylko pokazuje jaki zanotowaliśmy sportowy upadek...

Tak czy inaczej kibicem jest się a nie bywa ;)

Obyśmy w tym sezonie odbili się od dna, a nie robili pod nim podkop ;)

aNouc 04.07.2022 17:08

Jak poinformował klub, środowy sparing Wisła vs Hapoel Beer Szewa będzie do obejrzenia na oficjalnym kanale Wisły na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=SScq9iFXUVw , początek o godz. 17:00

Karherop 04.07.2022 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1587313)
Forum zrzesza weteranów Wislackiego kibicowania ;) Fajnie jest sobie przejrzeć komentarze i dyskusje z początku istnienia forum... I to tylko pokazuje jaki zanotowaliśmy sportowy upadek...

Tak czy inaczej kibicem jest się a nie bywa ;)

Obyśmy w tym sezonie odbili się od dna, a nie robili pod nim podkop ;)

Jak TWSD nigdy nie wywala z serwera (co wątpliwe) to będzie jeszcze bardziej groteskowe za te 40 lat. "Wnuczku nie teraz bo KOALIK znowu próbuje ze mnie zrobić Kiewicza"

Jestem spokojny o to że się odbijemy. Arka, Łęczna, Termalika - nasi główni rywale w walce o awans osłabiły się nie mniej niż my.

bridgeburner 06.07.2022 17:20

Oprócz napastnika na przedwczoraj potrzebny jest lewy obronca, Wachowiak wyglada dramatycznie
35 letni skrzydlowy murzynek nie ma juz szybkosci ani sil do biegania -ostatnio tak zaskoczony bylem jak po wtorku nastapila środa
Poza tym, o dziwo nie wyglada to przynajmniej w sparingu zle, wreszcie mamy silna 6 ktory zabezpieczy środek pola, gra obronna wyglada calkiem niezle

Arronax 06.07.2022 17:25

Aż taki problem z tym Wachowiakiem? Jak to widzicie, melodia przyszłości czy ... ?

Testujemy Bartosza Talara z rezerw Lyonu ... środkowy pomocnik, 19 lat.

Może ma zaległości fizyczne jeszcze :P .

bridgeburner 06.07.2022 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1587358)
Aż taki problem z tym Wachowiakiem? Jak to widzicie, melodia przyszłości czy ... ?

Testujemy Bartosza Talara z rezerw Lyonu ... środkowy pomocnik, 19 lat.

Może ma zaległości fizyczne jeszcze :P .

pamietasz Patryka Fryca? Wachowiak bardzo mi go przypomina w grze
Powiedziałbym ze z równie nienachalna boiskowa inteligencja, do tego jeszcze beznadziejnie gra w obronie

serek.c2 06.07.2022 17:34

Nie bez przyczyny priorytetem do pozyskania - oprócz napastnika - jest lewy obrońca.

Arronax 06.07.2022 17:35

Pewnie, że pamiętam. To już wszystko wiem ... ;) .

Ciężko o takiego, no ale muszą szukać, to nie misja niewykonalna.

Oby.

Elendil 06.07.2022 19:53

to Niewiadomski nie miał grać na LO? Czy gra na tym samym poziomie?

LucjuszWielki 06.07.2022 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1587359)
pamietasz Patryka Fryca? Wachowiak bardzo mi go przypomina w grze
Powiedziałbym ze z równie nienachalna boiskowa inteligencja, do tego jeszcze beznadziejnie gra w obronie

Nie no Fryc był poziom wyżej od Wachowiaka....

bridgeburner 06.07.2022 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1587369)
to Niewiadomski nie miał grać na LO? Czy gra na tym samym poziomie?

Pierwszy raz gościa dzisiaj widziałem
No nie zachwycił .Tak to delikatnie ujmijmy
Co chwilę było słychać Brzeczka jak go strofował

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1587370)
Nie no Fryc był poziom wyżej od Wachowiaka....

To miałem na myśli pisząc że do tego Wachowiak beznadziejnie broni

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl