![]() |
Krolewicz mial wylaczyc zydom internet..
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Transmisja wideo z jutrzejszego sparingu Wisła vs GKS Jastrzębie zostanie przeprowadzona na kanale Wisły na YouTube:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=xmS02CxZeOI Początek o godz. 11:30 |
Cytat:
|
Kolejny mecz dziś gdzie nie ma Bashy w składzie. Co się z Nim dzieje?
|
Basha chyba wczoraj dopiero dołączył do zespołu
|
Nie tylko Bashy zabrakło, to był skład złożony głównie z młodych zawodników.
|
Fajny sparing z GKSem. Można pochwalić intensywność, powtarzalne budowanie akcji, widać że wielu młodych wyczuło szansę walki o 1 skład.
Myślę że fakt "oszczędzania" paru piłkarzy miał też ma celu odpoczynek przez Hapoelem Beer Scheva. Czeka nas bardzo ciężko sparing, wszakże rywal jest bardzo mocny. Oczywiście kwestia okresu przygotowawczego i na jakim poziomie mogą być Izraelczycy . PS. Ci wszyscy którzy klnęli na klub za brak transmisji to oglądali? Czy było tylko narzekanie dla samego narzekania? |
Cytat:
Niemal w każdym okresie przygotowawczym jest taki mecz - ze słabszym rywalem, bez większości zawodników pierwszego składu, z eksperymentalnym składem ławkowiczów i młodych. Uważam że młodzi nie pokazali się jakoś szczególnie dobrze - za wyjątkiem może Starzyńskiego który naprawdę ładne bramki zdobył i na bank nieprzypadkowe - obie z podobnej pozucji. Poza tym Sobol bardzo dobrze wychodził na pozycje i pressował bramkarza oraz obrońców, ale nie dostał żadnej piłki przodem do bramki. Osobiście nie jestem jednak tak pozytywnie nastawiony jeżeli chodzi o młodych - katastrofalne straty, złe przyjęcia, generalnie nie wyglądali dobrze na tle drugoligowca. Nie liczyłbym że wywalczą pierwszy skład i będą mocnym elementem, raczej uzupełnieniem, jak się poprawią. Kilku pewnie pójdzie na wypożyczenia żeby grać. |
No chyba Ty nie oglądałeś Wolfy, bo druga bramka Starzyńskiego to dobitka na pustaka z 5tego metra, a drugi gol z dystansu to strzał Fazlagicia.
|
Cytat:
Bardziej zwróciłem uwagę na przyjmowanie piłki na trzy metry i straty w środku boiska które z poważniejszym rywalem skończyłyby się groźną kontrą. Tutaj zwykle kończyły się niczym bo podobni technicy byli po drugiej stronie i nawet jak piłka im nie odskoczyła to kopali ją przed siebie i próbowali dogonić, co - dopóki w obronie grał pierwszy garnitur - oczywiście też prowadziło do straty. |
Młodych można wyróżnić, wszakze grali z 2 ligowcem, a cała nasza ofensywa to byli młodzieżowcy: Szywacz, Chmiel, Duda, Młyński i Plewka, najstarszy z nich (22 lata). Do tego Wachowiak i Biegański.
Stworzyli całkiem sporo zagrozenia, powiem nawet że zdominowali spadkowicza z 1 ligi i z tego punktu można ich pochwalić. Młodzi będą funkcjonować w tym zespole, ale nie wszyscy na raz i bardzo stopniowo. Mam jednak wrażenie że gdybyśmy na dziś mieli wystawić 11 under 22 lata to bylibyśmy top 3 w Polsce. Biegański - Gruszkowski, Hoyo, Niewiadomski, Wachowiak- Starzyński, Plewka, Szywacz, Duda, Młyński - Barton Każdy z szansami na grę w 1 lidze |
|
Ktoś, gdzieś już niestety nie pamiętam gdzie rzucił opinią, że niejaki Gądek na tą chwilę przerasta słynnego Gerrarda z Liibiąża.
|
Nie odbierajcie Danielowi Brudowi przydomku wiślackiego Gerrarda, na który tak ciężko zapracował.
|
Cytat:
Oglądałem mecz z odtworzenia już po hurra optymostycznych opiniach o Gądku i ani trochę nie podzielam tych opinii. Poprawny mecz na tle 2 ligowcow. Chłopaczek jeszcze siedzi mocno w juniorach. Przyszłaby liga to by został zjedzony przez kibiców za swoją grę na alibi. Fizycznie to też mu dużo brakuje do seniorów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przecież ty mnie podobno do ignorowanych dodałeś to po uja się oddzywasz?
|
Cytat:
|
Wchodzę czasem na to forum. Widzę że wszystko po staremu :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Po największej kompromitacji w historii Wisły słowa ,,odwal się od klubu" w wykonaniu naczelnego propagandzisty skompromitowanej władzy brzmią bardzo niesmacznie.
|
Cytat:
Próbowałem z rok temu założyć konto ojcu. Link aktywacyjny nigdy do niego nie dotarł. Może to jest przyczyna, że nie ma świeżej krwi :D |
Cytat:
Cytat:
|
Forum zrzesza weteranów Wislackiego kibicowania ;) Fajnie jest sobie przejrzeć komentarze i dyskusje z początku istnienia forum... I to tylko pokazuje jaki zanotowaliśmy sportowy upadek...
Tak czy inaczej kibicem jest się a nie bywa ;) Obyśmy w tym sezonie odbili się od dna, a nie robili pod nim podkop ;) |
Jak poinformował klub, środowy sparing Wisła vs Hapoel Beer Szewa będzie do obejrzenia na oficjalnym kanale Wisły na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=SScq9iFXUVw , początek o godz. 17:00
|
Cytat:
Jestem spokojny o to że się odbijemy. Arka, Łęczna, Termalika - nasi główni rywale w walce o awans osłabiły się nie mniej niż my. |
Oprócz napastnika na przedwczoraj potrzebny jest lewy obronca, Wachowiak wyglada dramatycznie
35 letni skrzydlowy murzynek nie ma juz szybkosci ani sil do biegania -ostatnio tak zaskoczony bylem jak po wtorku nastapila środa Poza tym, o dziwo nie wyglada to przynajmniej w sparingu zle, wreszcie mamy silna 6 ktory zabezpieczy środek pola, gra obronna wyglada calkiem niezle |
Aż taki problem z tym Wachowiakiem? Jak to widzicie, melodia przyszłości czy ... ?
Testujemy Bartosza Talara z rezerw Lyonu ... środkowy pomocnik, 19 lat. Może ma zaległości fizyczne jeszcze :P . |
Cytat:
Powiedziałbym ze z równie nienachalna boiskowa inteligencja, do tego jeszcze beznadziejnie gra w obronie |
Nie bez przyczyny priorytetem do pozyskania - oprócz napastnika - jest lewy obrońca.
|
Pewnie, że pamiętam. To już wszystko wiem ... ;) .
Ciężko o takiego, no ale muszą szukać, to nie misja niewykonalna. Oby. |
to Niewiadomski nie miał grać na LO? Czy gra na tym samym poziomie?
|
Cytat:
|
Cytat:
No nie zachwycił .Tak to delikatnie ujmijmy Co chwilę było słychać Brzeczka jak go strofował Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl