![]() |
Przykre? Estonia teraz to nie jest tak do konca druzyna do bicia jakby sie wszystkim wydawalo. Oni w eliminacjach do Euro doszli do barazy a Nasi jakby w tych eliminacjach grali to by na pewno tak daleko nie doszli. Mielismy tylko to szczescie, ze bylismy gospodarzami.
|
Mówicie o Estonii tak jak kilka lat temu mówiło się o cypryjskich klubach w europejskich pucharach.. Trzeba znać swoje miejsce w szeregu. Szkoda tylko, że kosztem kardy Ruch stracił trenera, dzięki któremu walka o MP była ciekawsza. Bo teraz to wątpię, żeby Niebiescy do walki o czołowe lokaty się włączyli.
|
Brawo Estonia !!
Chyba tylko narodowa klęska otworzy ludziom oczy co się dzieje ze sportem w tym kraju. Przerżnąć eliminacje, policja niech pozamyka wszystkie stadiony w....u, firmy się wycofają w cholerę i zostanie nam tylko Mucha :D |
muszą teraz coś wygrać bo im panienki przestaną dawać dupy na zgrupowaniach. Kiedy gramy z San Marino?
|
Pupil Piechniczka może polecieć szybciej niż nam się wydaje:-D
Ciekawe jak szatnia odebrała wybór Fornalika. |
Jak widze obecna zbieraninie kopaczy to zal nawet na to patrzec .ba! Dopoty z Grzesiem za sterami ,i cala ta bandą starych dziadów w PZPN bede za klęską w eliminacjach ,za zburzeniem calego PZPN ,wywaleniu kazdego zapijaego jego czlonka ,niech wejdzie kurator zaora to gowno a potem budujmy to wszystko na zdrowych warunkach ,bedzie to trwalo i to dlugo ale mysle ze warto,bo na obecny stan nie mozna juz patrzec ,ani na PZPN ani na kadre.
|
Kurator gowno pomoze gdy kluby maja takie podejscie "cupiałowe" do szkolenia. Jak klubom nie zależy żeby mieć piłkarzy co potrafia grać, to czemu kilku dziadkom ma zależeć.
Dlatego własnie bagno było, jest i będzie. |
Cytat:
Czy słusznie ? nie mnie to już oceniać, kazdy ma własne zdanie. Jednak ostatnio gdy patrzę i słucham kwiatków Smudy to poprostu mi zaczyna być gościa żal i czuję dziwny niesmak. Kozioł i to dosłowny się znalazł więc reszta się wypieła. |
Wow.
Inaczej nie potrafię tego opisać. Wow. P.S. Pomyśleć, że była awantura o brak orzełka na koszulce. Ja bym im go odebrał... |
Ale na Czarnogórę będą gotowi :)
|
O ....a... Oglądałem tę żenadę do 90 minuty i do terazi myślałem że było 0-0 a tu taka niespodzianka! Czapki z głów przed naszymi orłami, naprawdę nie lada wyczyn. Kiedyś mistrz Polski dostał z Estończykami, dzisiaj repra. Ostatnio MP przegrał z Czarnogórcami a kadra niedługo z nimi gra więc... Wiele kart jeszcze zostało do zapisania przez naszych reprezentantów! Powodzenia, pięknie jest przejść do historii!
|
Nie oglądałem 2 połowy bo mi się nie chciało. To co odwalał Robercik to była jakaś kopanina podwórkowa.
Teraz, czekam na porażkę z San Marino i Wyspami Owczymi :lol: "Graja jak za Smudy a może i gorzej" - znamienny tekst, który wczoraj kilkukrotnie przewijał się w rozmowach. |
Do Czarnogóry dam mu(Fornalik) osobiście szansę, jak przegrają, nie chcę go juz widzieć w roli trenera, zresztą Piechniczka w PZPN też nie chce widzieć.
|
Co za pech.
Jakby Estonia zagrała z kimś mocniejszym, dajmy na to z Piastem Gliwice przynajmniej przekonalibyśmy się w jakiej formie jest Sergiej. A tak dupa :-/ I ten wstawka komentatora przed wolnym. Wyspy Owcze dały sobie wbić dwie bramki w doliczonym czasie gry, Ale spokojnie my nie wyspy Owcze No, rzeczywiście nie jedną tylko daliśmy :haha: |
Żenada straszna, lecz wina Fornalika znikoma, a właściwie żadna. Zmiany 2-3 nazwisk w powołaniu niewiele by dały, prawda jest taka, że ci kopacze z takimi rywalami jak Estonia powinny wygrywać bez trenera - z marszu, powinni z nimi wygrać nawet jakby wstali w środku nocy i wyszli na boisko. Wystarczy porównać kluby w jakich grają Polacy a w jakich Estończycy. U nas są topowi zawodnicy BVB czy Arsenalu, u nich niekwestionowaną gwiazdą jest Pareiko z Wisły czy Vasilliev z Amkar Perm. Z całym szacunkiem, ale gdzie Wisła a gdzie Arsenal? Przegraliśmy z rywalem, którego populacja jest mniejsza niż liczba ludności Warszawy.
Jakby się kopaczom chciało to by wygrali. A tak to słyszymy jedynie gadki "staraliśmy się grać piłką, mieliśmy momenty, wiedzieliśmy z czego są groźni Estończycy". Wstyd i kompromitacja piłkarzyków. |
Cytat:
Serio. |
Cytat:
|
Z Czechami nie wygrali bo byli po prostu słabsi. Porównywanie kadry Czech do kadry Estonii jest delikatnie mówiąc nietrafione. W tej pierwszej grają bądź co bądź zawodowcy, w tej drugiej kelnerzy-amatorzy. Z Estonią powinni wygrać przez sam fakt, że grają z ludźmi, którzy w piłkę grają głównie dla rozrywki, nie licząc kilku piłkarzy z zagranicznych lig (wśród których i tak najsilniejszym klubem jest Wisła..)
|
Cytat:
Bo ja od czterech lat nie ogladam bez john'ego. |
Zwykle staram się ludzi bronić, ale to co wczoraj grał Lewandowski to jest...nie wiem co to jest, ale mógł powiedzieć trenerowi że mu się nie chce grać i niech da Piecha. Obejrzałem mecz Superpucharu Niemiec, tam Lewandowski grał naprawdę dobrze, strzelił bramkę, widać było jakość. A tu? Coś próbował ale najczęściej w slow motion. Może dlatego, że w BVB momentalnie ma kilka opcji do podania, a tu rozglądał się, rozglądał i nic.
,,Piech nie dostał w reprezentacji prawdziwej szansy" - coś takiego powiedział Fornalik przed meczem. I dał mu 10 minut gry (swoją drogą, w tym czasie zrobił więcej niż Lewy). To jest ta prawdziwa szansa, czy dostanie ją z Anglią? Mam go (WF) za inteligentnego człowieka, ale tego posunięcia zupełnie nie rozumiem. Szczęsny - bronił na dobrym poziomie, trudno powiedzieć czy miał szansę przy bramce. Piszczek - słaaba forma, jak na niego Wasyl - ech..lubię go strasznie, ale dał się ogrywać ogórkom. Perquis - brak szybkości tak jak u Wasyla. Musimy mieć przynajmniej 1 szybkiego stopera...Wie ktoś jak prezentuje się Glik pod tym względem? Wawrzyniak - Na moje oko solidnie. Borysiuk - duży plus dla tego pana. Powinien się zadomowić w pierwszej 11 obok Ojgena. Polanski - Solidnie, ale nic nie grał do przodu. Kuba - bez niego chyba byśmy jednej dobrej akcji nie zrobili. Rybus - na swoim, niezłym poziomie. Sobiech - bez komentarza. Mierzejewski - aktywny, niezły występ |
Cytat:
Pomijając fakt jak się może reprezentantowi "nie chcieć"? To przecież gorzej niż gdyby był za słaby. |
Jak Estonia strzeliła cieszyłem się jak dziecko i ja Pareiko na konie obronił:) też byłem jak koledzy wyżej ostro naje.....
|
Waldek King przewali te trzy jesienne mecze i pewnie beda prosili Skorże ale czy to pomoże ??
|
A gdzie sie schował ten co namaścił Fornalika czyli Piechniczek ? Antonii, gdzie jesteś ? Chetnie posłuchałbym twoich wywodów ale nie publikuje ich żadna medialna szmata.
Ale w końcu pewnie i tak cie dopadną, niie teraz to po Czarnogórze lub innej Armenii. Na całe szczęście od lat nie ogladam (poza jednym wyjatkiem) tego kabaretu objazdowego i mam zaoszczędzone wiecej nerwów na mecze Wisły. |
Cytat:
Próbujesz mnie przekonać, że Lewandowski, Piszczek, Szczęsny, Kuba czy też druga linia kadry tj. Rybus, Sobiech etc. są słabsi od amatarów. Że nie stanowimy drużyny? I tak i nie. Nie stanowimy - bo nie mamy stylu (hello Franz). Stanowimy - grają ze sobą od kilku lat w bardzo podobnym składzie - chyba sam grałeś na podwórku i bardziej się kumałeś ze swoimi z dzielnicy, aniżeli z kim innym - nawet gdy nie było taktyki, trenera etc - po prostu kojarzy się kto jaki ma styl gry. Oni po prostu siebie znają. Kuba wie co z piłką zrobi Robert, Robert wie co z piłką zrobi Rybus. Przy odrobinie większej chęci ze strony kopaczy, taki rywal jak Estonia to powinien być spacerek. Co do ostatniego akapitu to zgoda. Takie jednak mamy pokolenie, takie wychowanie, taką obecną mentalność. Za dużo pieniędzy, za dużo sławy, za duże lenistwo. |
Na temat meczu z Estonią tylko jeden komentarz: buahahahahahahaha hłe hłe hłe :D
|
Najwięcej piany na ryju mają ci, co chcą jak najgorszych wyników reprezentacji kraju, w którym żyją. Trochę to dziecinne. Nie macie naprawdę innych zmartwień, tylko czyhacie na każde potknięcia kadry? Wynik z Estonią jest gówno warty, bo to był mecz towarzyski. Dopiero po Czarnogórze uzasadniona będzie jazda po reprezentacji w przypadku porażki.
A już goście cieszący się z porażek reprezentacji Polski to zwykli... |
Cytat:
PS. Dwa lata przed Euro też tak mówiono, że te mecze są nieważne blablabla, a potem wszyscy zaskoczeni, że na Euro była taka kompromitacja. |
Nikt chyba przy zdrowych zmysłach nie wierzy, że ta wesoła kompania zagra w Brazylii. Są tacy naiwni na tym forum ? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Skoro od lat nic sie nie zmienia to chyba czas się pogodzić z tym, ze taki jest nasz poziom piłkarski - stać nas na pojedyncze dobre mecze i pojedyncze niespodzianki. Oczywiście może i na papierze mamy jakiś tam potencjał ale jeszcze dochodzą inne czynniki - to tutaj w kraju, w naszej lidze wychowujemy cale grupy zmanierowanych, przepłacanych miernot (To chyba znamienne, ze na euro najwięcej ambicji pokazali i najbardziej przezywali niepowodzenie goście, którzy nigdy w Polsce nie grali - Perquis i Polanski). Coz, trudno wymagać od kogoś ambicji skoro dostaje pieniądze kilka razy większe od jego umiejętności. Przecież taki gość wie, ze pewnego poziomu już nie przeskoczy tak i sportowego jak i finansowego. I niestety sam tez się do tego przykładasz wiec proponuje nie obrażać się na rzeczywistość bo to trochę śmieszne. Cytat:
|
Komentarz
Ostry i złośliwy komentarz do meczu z Estonią i "występu polskich" reprezentantów.
http://polskapilkanozna.com/panie-pi...ily-z-estonia/ Tylko, czy oprócz złośliwości nie ma tu ziarna prawdy? Jak to jest, że ci sami którzy wygrywają Bundesligę, tak marnie prezentują się w kadrze (wcześniej Euro, teraz mecz towarzyski). Czyżby za mało biletów / ptasiego mleka dostali? |
Cytat:
Podstawowa sprawa to "selekcjoner". Benchaker jakoś dziwnym trafem wygrał eliminacje z Portugalią, dało się ? Popatrz jakim składem. Jak to sie stało? Ano powoływał najambitniejszych tych którym się chce a nie tych których podpowiada stado leśnych dziadków. Jeżeli jedyną reakcją na skandaliczną postawę jak w ostatnim meczu nie mówiąc już o euro, będzie chyba czas się pogodzić z tym, ze taki jest nasz poziom piłkarski To strzelmy sobie o razu w łeb, bo taki jest poziom. Albo cieszmy się, bo przecież mogliśmy z Estonią przegrać 0:5. Myslisz że takim tumiwisizmem wspierasz nasze barwy? Tolerowanie olewactwa to Twoim zdaniem wsparcie? Nie rozśmieszaj mnie. Cytat:
|
Cytat:
Przecież największy procent przychodów polskich klubów jest przejadany przez pensje tych miernot. |
Kadra Czarnogory na mecz eliminacji z kadra PZPN
BRAMKARZE: Srdan Blażić (Anorthosis Famagusta), Mladen Bożović (Videoton), Vukasin Poleksić (Debrecen); OBROŃCY: Marko Basa (Lille), Vladimir Bożović (Rapid Bukareszt), Miodrag Dżudović (Spartak Nalczyk), Milan Jovanović (Crvena Zvezda Belgrad), Savo Pavićević (Omonia Nikozja), Stefan Savić (Manchester City); POMOCNICY: Marko Ćetković (Buriram United), Luka Djordjević (Zenit Sankt Petersburg), Nikola Drincić (FK Krasnodar), Mitar Novaković (Amkar Perm), Milorad Peković (Greuther Fürth), Vladimir Volkov (Partizan Belgrad), Simon Vukcević (Blackburn Rovers), Elsad Zverotić (Young Boys Berno); NAPASTNICY: Fatos Bećiraj (Dinamo Zagrzeb), Aleksandar Boljević (Zeta Golubovci), Dejan Damjanović (FC Seul), Andrija Delibasić (Rayo Vallecano), Stevan Jovetić (Fiorentina), Filip Kasalica (Crvena Zvezda Belgrad) Mirko Vucinić (Juventus Turyn). No to jednym słowem - umarł w butach |
Zobaczcie jaki maja wybor napastnikow.
|
U nas bedzie Lewandowski i... Saganowski :lol: i Piech...do tego Wawrzyniak...heh ;)
Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal), Wojciech Szczęsny (Arsenal), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven) Obrońcy: Marcin Komorowski (Terek Grozny), Damien Perquis (Betis Sevilla), Kamil Glik (Torino), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Marcin Wasilewski (Anderlecht), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (TSV 1860 Monachium Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Ariel Borysiuk (1.FC Kaiserslautern), Kamil Grosicki (Sivasspor Kulübü), Grzegorz Krychowiak (Stade de Reims), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor Kulübü), Rafał Murawski (Lech Poznań), Ludovic Obraniak (FC Girondins Bordeaux), Eugen Polanski (1.FSV Mainz), Maciej Rybus (Terek Grozny), Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław) Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów), Marek Saganowski (Legia Warszawa) |
Cytat:
Co do naszej kadry - chyba pierwszy raz od kilku lat została powołana rzeczywiście najsilniejsza kadra, a nie ludzie za zasługi jak u Smudy. Fornalik nie bał się postawić na Komorowskiego, Glika, Saganowskiego i Sobotę, którzy rzeczywiście ostatnio są w formie, czy z młodych Borysiuka i Krychowiaka, którzy popisują się dobrą formą w Kaiseslautern i Reims. Myślę, że skład powinien wyglądać następująco: Tytoń - Piszczek, Glik, Perquis, Komorowski - Krychowiak, Polański - Błaszczykowski, Obraniak, Grosicki - Lewandowski |
Trzeba przyznać, że powołania Saganowskiego czy Soboty jednak są pewnym rodzajem zaskoczenia, choć z ligowców to takie dwie postaci, które prezentują się ostatnio naprawdę dobrze. Szkoda mi troszkę, że nie ma jeszcze miejsca dla Milika lub Makuszewskiego, ale to chyba nie czas na tego typu eksperymenty. Na pewno należy się spodziewać jakichś przetasowań w "11", zobaczymy co Fornalik wymyśli. ;)
|
Milik jest w kadrze "rezerwowej". Jak dla mnie - nadal za wcześnie, w zeszłym sezonie nie był jakimś nadzwyczajnym objawieniem, a w tym rozegrał dwa mecze i też bez przesady, że jakoś rzucił na kolana. Nie lubię tego pojękiwania, że jak ktoś zagra dwa mecze na solidnym poziomie, to od razu jego miejsce jest w kadrze. Milik jak będzie dalej się rozwijał, to jeszcze zdąży w tej kadrze sobie pograć. Póki co i tak wątpliwe, byśmy wystawili więcej niż jednego nominalnego napastnika Lewandowskiego, więc jego zmiennicy to sprawa drugorzędna.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl