Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

GregorTS 20.08.2014 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coob (Post 1373448)
W tym wszystkim co piszecie jest jeden haczyk. To nie B podzielił kibiców tylko "prawdziwi kibice" wyzywający pozostałych od pikników czy januszy i vice versa. Ta pogarda (obustronna) była już wcześniej i nie potrzeba do tego żadnego prezesa z myjką ciśnieniową. I teraz "dla dobra Wisły", na pohybel Bednarzowi i na chwałę ruchu kibicowskiego następuje gremialna kompromitacja.

True. 10 znaków.

63.5 Kg 20.08.2014 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GregorTS (Post 1373492)
True. 10 znaków.

Brak slow......

pan Dudi 20.08.2014 18:09

Cytat:

Spółka Polskie Górnictwo Naftowe i Gazowe SA została nowym sponsorem Ruchu Chorzów.
Logo tej firmy pojawi się na koszulkach piłkarzy chorzowskiego klubu.
Jak widać, jak się chce i potrafi, to nawet w Chorzowie można zdobyć sponsora.

Zastanawiałem się ostatnio, czy wszystkie te żałosne wpadki i kolejne niepowodzenia Bednarza wynikają tylko z jego złej woli, czy z faktu, że jest po prostu nieudacznikiem. I nie wiem, która wersja byłaby dla nas lepsza.

ABGwislakABG 20.08.2014 18:12

karcherowiec oddał przecież pion marketingu tak? ufo szuka sponsora?

palikot 21.08.2014 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coob (Post 1373448)
W tym wszystkim co piszecie jest jeden haczyk. To nie B podzielił kibiców tylko "prawdziwi kibice" wyzywający pozostałych od pikników czy januszy i vice versa. Ta pogarda (obustronna) była już wcześniej i nie potrzeba do tego żadnego prezesa z myjką ciśnieniową. I teraz "dla dobra Wisły", na pohybel Bednarzowi i na chwałę ruchu kibicowskiego następuje gremialna kompromitacja.

Akurat bycie piknikiem czy januszem to nic złego, nie wiem czemu ktoś za takie określenie miałby się obrazić. Sam wiele razy jestem na meczu piknikiem ;)
To tak jakby Czarnemu powiedzieć, że jest czarny i miałby się obrazić. Bez sensu.
Raczej były spięcia między kibicami dotyczące ignoranckiej postawy jednych(Hymn na siedząco, brak odpowiedzi na doping, itp.) na niektórych meczach, być może w mało parlamentarny sposób. Oczywiście to przerodziło się teraz w pogardę obustronną, co widać na przykładzie komentarzy wislaportal.pl

7 kotów 21.08.2014 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1373531)
To tak jakby Czarnemu powiedzieć, że jest czarny i miałby się obrazić. Bez sensu.l

Ale czarni sie wlasnie o to obrazaja :(

wiesniak84 21.08.2014 08:52

Bo czarnuchy to najwieksi rasisci.

ABG Bochnia 21.08.2014 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1373531)
Akurat bycie piknikiem czy januszem to nic złego, nie wiem czemu ktoś za takie określenie miałby się obrazić. Sam wiele razy jestem na meczu piknikiem ;)
To tak jakby Czarnemu powiedzieć, że jest czarny i miałby się obrazić. Bez sensu.
Raczej były spięcia między kibicami dotyczące ignoranckiej postawy jednych(Hymn na siedząco, brak odpowiedzi na doping, itp.) na niektórych meczach, być może w mało parlamentarny sposób. Oczywiście to przerodziło się teraz w pogardę obustronną, co widać na przykładzie komentarzy wislaportal.pl

Co do wislaportal.pl - pamiętam jak kiedyś pojawił się news, jeszcze sporo przed konfliktem, że redakcja wislaportal została również redakcją oficjalnej strony Wisły. Teraz, czytając komentarze śmiem twierdzić, że większość komentarzy jest podstawiona, bo to co tam ludzie wypisują to ludzkie pojęcie przechodzi. Tym bardziej, że tylko w komentarzach tej właśnie strony można wyczuć takie poparcie dla miłościwie rządzącego prezesa. Świetna zagrywka panie jacku!

63.5 Kg 21.08.2014 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABG Bochnia (Post 1373576)
Co do wislaportal.pl - pamiętam jak kiedyś pojawił się news, jeszcze sporo przed konfliktem, że redakcja wislaportal została również redakcją oficjalnej strony Wisły. Teraz, czytając komentarze śmiem twierdzić, że większość komentarzy jest podstawiona, bo to co tam ludzie wypisują to ludzkie pojęcie przechodzi. Tym bardziej, że tylko w komentarzach tej właśnie strony można wyczuć takie poparcie dla miłościwie rządzącego prezesa. Świetna zagrywka panie jacku!

To nic nowego na owej stronie...
Już od dłuższego czasu poparcie pana B. jest na poziomie 101%...

Mario Nh 21.08.2014 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1373550)
Bo czarnuchy to najwieksi rasisci.

Nie ma reguły.
Polecam Ci obejrzeć film: "Zniewolony. 12 Years a Slave".

Sorry za spam.

coob 21.08.2014 12:51

Cytat:

Słowo czarnuch jest w polszczyźnie pogardliwe[5] i obraźliwe o zdecydowanym wydźwięku rasistowskim chociaż w języku czeskim pokrewna forma černoch jest neutralna.

Według słowników – w tym Słownika Języka Polskiego PWN – słowo Murzyn jest neutralne[6] i nie jest opatrzone kwalifikatorem pogardliwie, tak jak w przypadku słowa czarnuch[5]
to za wikipedią.
Janusze i pikniki też są używane pogardliwie - tak samo jak wymowa słowa kibol. To taki semantyczny offtop.

63.5 Kg 21.08.2014 13:40

Trybuny szaleją:

Od poniedziałku rusza.......

.....sprzedaz internetowa biletow.....:shock:

wiesniak84 21.08.2014 13:41

Gowno wiecie i w dupie byliscie ujme krotko. Chetnie mozemy podyskutowac na tematy rzekomego rasizmu i strasznego, okrutnego wrecz losu czarnych w USA badz semantyki na wikipedii przy slowie czarnuch na PW zeby nie zasmiecac tematu.

coob 21.08.2014 13:43

Zakładam, że piszesz do mnie w liczbie mnogiej. Pisz.

wiesniak84 21.08.2014 13:47

To zle zakladasz bo odnioslem sie tez do wpisu Mario Nh, ktory przytoczyl film czarnego rezysera o losach czarnego bohatera na podstawie ksiazki czarnego autora ale skad ty to mozesz wiedziec, co nie?

coob 21.08.2014 14:51

Zapraszałeś na priv by nie robić offtopu to zapraszam na priv gdzie możesz mi odpowiedzieć dlaczego zakładasz moją ignorancję w ww. temacie.

gypsy 21.08.2014 15:06

Cytat:

Tą teorię musisz włożyć między bajki, bo to nie redaktorzy wislaportal.pl przeszli do Biura Prasowego Wisły, ale tsw.com.pl (w związku z tym strona została zawieszona): https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...76734780_n.jpg

wiesniak84 21.08.2014 15:23

A czy to z gory wyklucza wersje podstawianych komentarzy???

Cytat:

Zapraszałeś na priv by nie robić offtopu to zapraszam na priv gdzie możesz mi odpowiedzieć dlaczego zakładasz moją ignorancję w ww. temacie.
kibol=kibic i nie pogardliwie a pospolicie
janusza w ogole nie ma
piknik= wycieczka poza miasto połączona z zabawą i zjedzeniem zabranej ze sobą żywności

za slownikiem PWN, z ktorego korzysta wikipedia, z ktorej skorzystales i co teraz?

ABG Bochnia 21.08.2014 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1373603)
Tą teorię musisz włożyć między bajki, bo to nie redaktorzy wislaportal.pl przeszli do Biura Prasowego Wisły, ale tsw.com.pl (w związku z tym strona została zawieszona): https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...76734780_n.jpg

O rzeczywiście, przepraszam - w takim razie mój błąd. Cóż, to nie zmienia faktu, że i tak w komentarzach na wislaportal.pl ktoś maczał palce.

muerte 21.08.2014 15:24

Cytat:

Nie została. Tsw.com.pl tworzy Biuro Prasowe.

coob 21.08.2014 16:12

Cytat:

kibol=kibic i nie pogardliwie a pospolicie
janusza w ogole nie ma
piknik= wycieczka poza miasto połączona z zabawą i zjedzeniem zabranej ze sobą żywności

za slownikiem PWN, z ktorego korzysta wikipedia, z ktorej skorzystales i co teraz?
Jak to co teraz. Teraz z największym zdumieniem na jakie mnie stać spytam czy naprawdę wierzysz, że słowa kibol i czarnuch nie mają aktualnie znaczenia pejoratywnego (zadziwiające też, że tak często są spotykane razem)? Toż to zbliżona historia do swastyki - przecież to symbol szczęścia, więc o co kaman? Język jest fajnym tworzywem - żywym i plastycznym więc to my tworzymy go na bieżąco. Przejrzyj sobie nawet na tym forum komentarze, w których występują "pikniki" i "janusze" i znajdź proszę te pozytywnie o tych osobach się wyrażające - porównaj też sobie jak użytkownicy forum kojarzą słowo piknik. Potem sprawdź sobie jakie artykuły i zdjęcia kojarzone są ze słowem kibol i zapisz sobie na dysku wszystkie te, które nie będą kojarzone z przemocą i kominiarkami.
Potem się zastanów co piszesz buraku (i nie obrażaj się - burak to popularne określenie wieśniaka przecież ;) )

wiesniak84 21.08.2014 16:23

Język jest fajnym tworzywem - żywym i plastycznym więc to my tworzymy go na bieżąco. O to wlasnie chodzi. Tak samo dla jednego czarnuch (nigger badz nigga ma dla murzynow inny wydzwiek z ust bialego (a i to nie zawsze) a inne z ust czarnego)) moze miec wiele znaczen tak samo dla innego kibol , np w gwarze wielkopolskiej albo dla profesora Miodka czy Bralczyka (bo oni tworza slownik PWNu) misiaczku wiec sorry ale nie zablysnales zbytnio.

ociec Ciemka 21.08.2014 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABG Bochnia (Post 1373605)
O rzeczywiście, przepraszam - w takim razie mój błąd. Cóż, to nie zmienia faktu, że i tak w komentarzach na wislaportal.pl ktoś maczał palce.

e tam maczał palce, są knajpy dla homo może też być strona dla miłośników Jacka, czyż nie? Przecież tacy są, czyż nie?

coob 21.08.2014 16:40

Widzę, że żywo korzystasz z gwary wielkopolskiej, aktywnie wspierając się wyszukiwarką :)
Skocz więc sobie buraczku na Acton albo przejedź się do Paryża na Doudeville i zaczep ziomków pod sklepem per "nigga". Ciekawe jaki byłby z Ciebie kozak :-D
Strasznie się pogubiłeś.
Swoją drogą - sądzę, że ta dyskusja pogłębia gremialną kompromitację, o której wspomniałem parę postów wyżej. Czas się zająć Pogonią, Stępińskim i formą Burligi i skończyć z idiotycznymi tłumaczeniami rodem z prokuratury białostockiej. Do zobaczenia na meczu buraku.

palikot 21.08.2014 16:43

To jak już wy to i ja dorzucę 3 grosze:
Ten kto obraża się za etykietkę którą ktoś mu narzuca za jakieś zachowanie, po prostu potwierdza to, że ten kto mu ją narzuca ma rację. :)
Mnie słowo ani piknik ani kobol nie obraża, bo wiem, że czasem sam stoję na pustym sektorze albo sektorze wypełnionym piknikami i nie będę sam do siebie darł ryja jak głupi. Tak samo mi się zdarzy być czasem kibolem, czyli brzydko krzyczeć, czy skakać za bary a nawet jakąś butelką rzucić jak trzeba. ;)
To jaką ktoś rolę pełni na stadionie to jest jego wybór, czasem niezależny przymus. Problemem jest to, czy przestrzega się jakieś ogólne zasady, czy się je łągodnie mówiąc pierd.... Jak komuś zwraca się uwagę, na to że nie przestrzega zasad i on się na to obraża, to znaczy, że ma świadomość, że robi źle, bo mu się nie chce robić inaczej, bądź robi to celowo.To jest proste. Obraza byłaby wtedy, gdyby te zasady szanował i je stosował, a wtedy ktoś by mu zarzucał, że robi je źle (słynna z polityki sprawa JKM z Bonim).
Ja o tym mówiłem, dlatego z tym czarnym(nie czarnuchem!) chciałem zaznaczyć, że jest on czarny a nie biały, więc tak jak mnie nie może obrazić określenie biały, białas, itp. tak, czarnego nie może obrazić czarny, czy czarnuch.Jeśli zostałbym pomówiony to tak jest to obraza.
Oczywiście aktywiści, mocno powiązani z UE i USA, którzy szukają przywilejów dla pewnych grup społecznych, wykorzystują semantykę do walki o wpływy(np, homoseksualisci, żydzi, czarni itp.) ale to każdy logicznie myślący człowiek jest wstanie wiedzieć o co chodzi.
Koniec OFF TOP z moje strony

wiesniak84 21.08.2014 16:47

Oczywiscie ale jak widac niektorzy wola zeby wikipedia za nich myslala:D

coob 21.08.2014 17:22

Dżizys dzieciaku.. Podałem Ci chyba 4 sposoby na skonfrontowanie Twoich wyobrażeń z rzeczywistością, nauczyłem Cię trudnego słowa, a Ty mylisz myślenie z cytowaniem. To chyba dla takich osób jak Ty 20 lat temu wprowadzono na maturze źródła ale jak widać system edukacji wciąż zawodzi (zakładam, że masz maturę, n'est ce pas?)
Palikot - zauważ jakie czynności wymieniłeś opowiadając o swoim "kibolstwie".
Pax Romana Panowie - pohejtujcie internetowy system sprzedaży biletów.

wiesniak84 21.08.2014 17:35

Faktycznie dajmy sobie spokoj bo slowo pisane do Ciebie nie dociera. Ty powyzywaj sobie SKWK i posluchaj byle jakiego murzynskiego rapu gdzie slowo na N pada w co drugim wersie jak nie czesciej i nikt nie robi z tego problemu.

palikot 21.08.2014 17:39

jak już to takie ważne kibolstwo to dla np GW to stanie na młynie w koszulce i szaliku a nawet gorzej bo pisali kiedyś, że pseudokibice :)

arti 21.08.2014 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1373496)
Jak widać, jak się chce i potrafi, to nawet w Chorzowie można zdobyć sponsora.

Zastanawiałem się ostatnio, czy wszystkie te żałosne wpadki i kolejne niepowodzenia Bednarza wynikają tylko z jego złej woli, czy z faktu, że jest po prostu nieudacznikiem. I nie wiem, która wersja byłaby dla nas lepsza.

a jeśli jest nieudacznikiem ze złą wolą i zakutą pałą?

OnizukaTSW 22.08.2014 21:40

palikot: O Wyborczej to nawet szkoda gadać ;) W naszym coraz bardziej lewackim świecie i dyktaturze politycznej poprawności wystarczy powiedzieć słowo "Żyd" żeby uznać kogoś za rasistę, faszystę, ksenofoba itd.
Ja uważam, że miejsce na stadionie jest zarówno dla ultrasów (do czasu bojkotu sam się do nich zaliczałem) jak i dla pikników. Niestety Bednarz ma inne zdanie i atmosfera oraz frekwencja na R22 jest po prostu tragiczna.

pan Dudi 25.08.2014 11:10

Stało się!

Jacek Bednarz zostaje z dniem dzisiejszym niemiłym wspomnienem. Wszyscy po bilety i karnety!

Wisła wygrała. Oby to był początek czegoś wielkiego i bezwarunkowego porozumienia kibiców na stadionie. Piekny poniedziałek. :)

Griszka30KR 25.08.2014 11:10

Co prawda informacja z 12:15, jest 12:09,ale.....
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ze_stanowiska/

Revolver 25.08.2014 11:13

OBY to była prawda, oby. Mam tylko wrażenie, że to byłoby zbyt proste i za pół godziny dowiemy się, że nie jest już prezesem, tylko np. v-ce prezesem.

forthy 25.08.2014 11:18

Nie uważałem Bednarza za całe zło Wisły, ale tak brak kibiców na stadionie, że w sumie ta informacja mnie cieszy ;)

Ventigo 25.08.2014 11:18

Oby tych karnetów dużo się sprzedało bo facet miał kontrakt do 2015 roku i nie sądzę żeby z tych pieniędzy dobrowolnie zrezygnował.

filemon 25.08.2014 11:19

TAK! 10 znaków

heoij 25.08.2014 11:21

Nareszcie wR22acamy ! Czas świętować :D

Kamson 25.08.2014 11:23

https://www.youtube.com/watch?v=xVkSxl0EaTs

W końcu!!!!!!!! Szacun dla nas - dla tych którzy wytrwali :)

Hives4 25.08.2014 11:24

Jedyny poniedziałek, który będę wspominał z uśmiechem :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl