![]() |
Uwielbiam takie sytuacje. Chłopak jeszcze do nas nie przyszedł, nie zagrał żadnego meczu, ale już forumowi znawcy są pierwsi do krytykowania. A jak (NIE DAJ BOŻE) chłopak odpali, to oczywiście głowy w piasek.
Dajcie typowi czas zagrać, dajcie zarządowi kredyt zaufania i przestańcie wiecznie, ....a mać, narzekać. |
Wy jesteście poebani... Mączyński w 123 meczach ekstraklasy ma 4 bramki i 11 asyst. Przypomnę tylko, że jeszcze w Górniku był wystawiany wyżej niż 6. Od obrońcy oczekujecie lepszych liczb niż mają nasi napastnicy i pomocnicy. Proponuję przy następnym wyborze bramkarza sprawdzić czy coś strzela czy tylko na swojej połowie gra-cienias.
|
Cytat:
Po drugie - nie wiesz, jakie będzie miał staty w Wiśle |
Hmmm...
Rozegrane 54 mecze w ekstraklasie Kapitan swojego zespołu Może zagrać na obu flankach defensywy Wyższy od Jovicia Po filmiku widzę że lewej nogi nie boi się używać, trochę tak ze sposobu poruszania się przypomina Sadloka. Podsumowując: Transfer na papierze wygląda solidnie jak na kondycje finansową naszego klubu. Po cichu liczę że niedoszły transfer Czerwińskiego wyjdzie nam na dobre, bo nie ma tego złego... ;) |
Jakiś fan 1 ligi wspominał na TT, że on jest lepszy od Czerwinskiego.
Kilka moich przemyśleń: 1. Jovica nie przeceniajmy, solidny, dobrze sie podłączał, ale to żaden wybitny obrońca nie był, którego byłoby cieżko zastąpić. 2. Facet jest kapitanem drużyny w wieku 25 lat wiec można przypuszczać, że jest mocny psychicznie. A takich zawodników nam trzeba w Wisle gdzie jest taka presja. 3. Lepszy ktos taki niz jakie no-name Bulgar, który był tez opcją. Innymi słowy transfer wyglada na solidny i trzeba dać mu szanse przed ocena. |
Do Mójty i Pietrzaka dodam jeszcze najlepszego swego czasu PO pierwszej ligi Patryka Fryca którego ściągnęliśmy. Ktoś powie że była większa rywalizacja, był Smuda i się nie przebił.
Owszem. Ale czasami zdarza mi się oglądać Nieciecze i chłopak nie gra jakiejś kichy ale wpadł w typową ligową szarzyznę... Ktoś powie że to ok. Ale ja wymagam od PO (sam grałem na tej pozycji) solidności w defensywie (typu Baszczu) i inklinacji do gry ofensywnej (typu Jovic, Piszczek czy Bereszyński). Sorki ale nie zadowala mnie gość będący uzupełnieniem składu. |
Dla mnie ten transfer na + ciesze się że są transfery bo w sierpniu myślałem ze będą ale z klubu! Oby tylko Kiko ogarnął...
|
Co wy macie z tymi naszymi finansami k... przecież Jović został sprzedany i guzmic kasa za transfery plus zeszli ze swoich kontraktów ,no chyba że tak ma wyglądać ratowanie klubu sprzedanie co chca od nas kupić i uzupełnic grajkami z 1 ligi .Oczywiście że są tam piłkarze powiedzmy talenty które trzeba wyciagać i myslałem że to jest tak przynajmniej pisano ten Czerwinski a ten Bartkowski to na sile jest brany.Bedzie do kolekcji kontraktów Cywki itp. Mam nadzieje że sie mylę i gość bedzie dobrym grajkiem a zarząd będzie chodzil z podniesiona glową ze mieli racje.A i mam nadzieje że zaczną coś grac bo narazie w sparingach totalna brydza.
|
Rozpaczać to można było po Baszczyńskim, a nie po Jovicu, który przep.olił nam 2 najważniejsze mecze sezonu (nawet nie chce mi się pisać jakie bo każdy powienien wiedzieć o jakie mecze chodzi).
Śmieszy mnie podpalanie się i opieranie na komentach jakiś gimbusów z for internetowych oraz TT... Dzieci piszą, że kapitan, nie odstawia nogi przecież! O tak to musi być obiektywne i wiarygodne w 100%! Dobrze, że nie zostajemy z samym Bartoszem. Kiedy Pietrzak wraca do zdrowia? |
Cytat:
|
Mnie bardziej śmieszą osoby opierajace się na filmiku z YT.
Przecież nawet z poprzedniej rundy z Mójty by zmontował całkiem niezły filmik. A efekt boiskowy? Żaden. Zgadzam się z @pokus że transfer tego Bartkowskiego całkowicie na siłę. Nie mogę o nim wiele merytorycznie powiedzieć bo w akcji widziałem go 1,5 meczu. Mój wniosek jest taki że gdyby w tym co go widziałem grał za niego Bartosz to nie byłoby różnicy.... |
Wydaje mi sie, ze obracamy sie po prostu w określonej rzeczywistości finansowej. Stać nas na ten moment na takiego zawodnika. Pewnie byłoby stać na lepszego, ale zarząd planuje być moze ściągnąć Arsenica jeszcze w tym okienku, rozmawia ze skrzydłowym, Gonzales i Stilic tez swoje dostali. Wiec trzeba sie umiejętnie w danym budżecie poruszać.
I nikt mysle nie każe sie zachwycać, tylko apel jest o to, aby dać szanse. Bo pozytywne opinie o nim pochodzą nie z gimbazy tylko od kibiców Wigier i osób śledzących 1 ligę. Czas pokaże, ale krytyka na wstępie na pewno mu w nowym klubie nie pomoże. |
Cytat:
|
@nesta jakbym słyszał o zainteresowaniu Cywką albo Mójtą jakiegos klubu którego kibice nie byliby w stanie ich ocenić to sam na TT, fejsie czy gdzie indziej bym ich wychwalał pod niebiosa żeby ich tylko zgarneli.
Może nawet przy odrobinie wolnego czasu zmontuje takie filmiki dla nich. Jeżeli przysłużą się do ich transferu to nawet zrezygnuje z prowizji od klubu :D |
Cytat:
|
Pytanie w ilu meczach widzieli go nasi skauci...?
Panowie trochę luzu. Ja lubię wrzucić jakiś granat w dyskusji bo uważam że na tym to polega. Oczywiście zależy mi na dobru klubu i aby okazał się wzmocnieniem drużyny. Ale spina niektórych zawsze wywołuje mój uśmiech. Trochę dystansu. Na transferze czy nawet testach medycznych Bartowskiego świat się nie kończy ... |
Pero
Jak śmiesznie to nie brzmi to Fryc gra obecnie w 4 zespole ligi więc zrobił krok w przód :D |
Cytat:
|
^
18nastoletniego :D |
Cytat:
|
tomasz_19 napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
mitmichael napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif Ciekawy zawodnik, bardzo chwalony w 1 lidze no i Polak. Juz testy medyczne wiec po malu mozemy go witac w druzynie. Fajnie, ze moze grac na obu bokach obrony bo tacy zawodnicy sa bardzo cenieni w Europie. bez przesady, to zwykły wyrobnik... dajcie spokój ani on Wisły nie zbawi ani zbytnio nie zaszkodzi... ot taka zapchajdziura.... szkoda bo spodziewałem się kogoś z mocniejszym CV... Odpalamy za grosze najlepszego PO w lidze, a bierzemy w jego miejsce 25 letniego noname'a... No bo Ty pewnie chciałbys w Wisle zobaczyc kogos w stylu Philippa Lahma Nie, ja chce zawodnika, który nie stoi w tym samym rzędzie co Mójta i Cywka... po co nam kolejne tego typu wynalazki... Czerwiński przy nich wyglądał na profesora, umówmy się... myślałem, że w przypadku fiaska rozmów z Czerwińskim wezmą kogoś jeszcze lepszego, a tu się okazało, że ten Czerwiński był pierwszym wyborem, a jak się nie zgodził to wzięli chłopaka z łapanki... Szkoda, bo zamiast wzmacniać skład to uzupełniamy go o przeciętniaków pokroju wyżej wymienionych a w przypadku naszych problemów finansowych zatrudnianie takich 26 letnich! nonamów mija się z celem... Tak to widzę... |
Cytat:
A kim był ten Piszczek w wieku 25 lat? Przeciętnym obrońcą spadkowicza z Bundesligi (Herty), przerobiony na siłę z napastnika... gdyby go BVB nie kupiła to mógłby popaść w przeciętność jak np Olkowski. Bartkowski ma 25 lat i dopiero wkracza w najlepszy wiek dla obrońcy. A dodajmy do tego, że jest już ograny, więc frycowe zbierał gdzie indziej. Oczywiście jest zagrożenie, że będzie prezentował poziom Mójty czy Pietrzaka, ale... ile razy będziemy tak kiepsko trafiać? Chłopak wydaje się mieć głowę na karku i to, że był kapitanem w Wigrach też o nim dobrze świadczy. |
Cytat:
|
Transfer wygląda na naprawdę sensowny. Chłopak radzi sobie w pierwszej lidze, ma obycie w Ekstraklasie i w odróżnieniu od Czerwińskiego - jaja. Czy się sprawdzi to już inna sprawa, ale na papierze OK.
Niektórzy kręcą nosem na pierwszą ligę bo piłkarze stamtąd czasem się nie sprawdzają (co jest normalne i wpisane w ryzyko każdego transferu). Skąd wy byście chcieli brać piłkarzy? Z Premiership? Kompletnie was już powaliło od Futbol Managera? Jović akurat był dobry głównie w ofensywie, defensywnie sprawdzał się tak sobie. |
Transfer Bartkowiaka jest całkiem w porządku. Spodziewam się, że będzie spokojnie lepszy od Bartosza.
|
Jaki Bartkowiak?
|
Bartkowski, wiadomo o kogo mi chodziło :)
|
Cytat:
To jest miłość do klubu własnie. Jak z miłościa do kobiety. Poznajesz, zako.....sz sie i ta koieta dla ciebie ciagle jest piekna, mimo iz lata mijają. Ty głupi zakochany nie widzisz zmarszczek, obwisych cockow czy innych cech ktore sa maskowane przez miłosc. I tacy własnia sa nasi niektorzy forumowicze. Bo przeciez nie sa po prostu jebnieci w dekiel? a co do piłkarza. Oceni go liga. Przykład Pietrzaka pokazuje ze mozna byc niezły w pierwszej lidze i dac dupy wyżej. Przykład Roberta Lewandowskiego yy no dobra bez jaj, przyklad np. Jacka Góralskiego pokazuje jednak ze mozna z ligi nizszej wyciagnac Pana Piłkarza. |
Ja powiem tylko jedno zdanie. Gorszym obronca od Bartosza raczej nie bedzie
|
|
I to jest dobry news. Ten kierunek mi się podoba. Oby się udało !!
|
Bardzo fajnie, oby się udało.
Podobno daliśmy sobie spokój z testowanym Chorwatem, a tymczasem on chyba dalej trenuje z drużyną. Zdjęcie z dziś. http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...artegia/96383/ |
może nie do pary zawodników pojechało na obóz :D
|
Może wyjdę na malkonenta, ale czym my się mamy jarać? Everem Valencią? Spoko, koleś jest na Mistrzostwach Ameryki Płd do lat 20, ale w poważnej, seniorskiej piłce zagrał zaledwie kilka spotkań (wygląda na to, że końcówki) Przy swoich 20 latach, to szału nie robi... Oczywiście może wypalić, ale może być takim samym strzałem jak Quioto czy Nunez. To nie jest Marcelo, którego ściągaliśmy z Santosu po kilkudziesięciu występach. Dałbym sobie na wstrzymanie z wielkim optymizmem :P
|
http://www.90minut.pl/news/24/news249235.html
Ciekawe komentarze... W czwartej lidze grał? Trafił tylko dzięki wujkowi, co on wie o poważnej, seniorskiej piłce... Niech i teraz historia się powtórzy ;) |
Proponuję się nie napalać na razie, bo po udanych mistrzostwach będzie się kręcić obok niego zaraz x agentów i obiecywać złote góry.
Nasza szansa leży w przekonaniu go, że pójście odrazu do klubu w silnej lidze to ogromny przeskok i ryzyko, że przepadnie jest po takim ruchu ogromne. w PL nauczy się europejskiej piłki, przygotuje taktycznie itp. Do tego fakt hiszpańskojęzycznego trenera i prezesa również moze pomóc w tym transferze. Golym okiem widac jakie chlopak ma papiery na granie. Zarowno na YT jak i mowią to osoby na TT, oglądające mistrzostwa. Ja się nie nastawiam na transfer, bo po się rozczarować. |
Wam to nie dogodzi. 25 lat stary, 20 lat ok, ale nie ograny w seniorskiej piłce, .... że gra dobrze w reprezentacji U-20 Kolumbii, tamten z I ligi to ogór, bo pierwsza liga to dno, ale w sumie Polak, a to plus itp itd. weźcie skończcie tutaj pierd...lić trzy po trzy, bo żałosne to jest. kupować karnety i czekać na pierwszy mecz. koniec malkontentów!
|
Beto też grał w U20 Brazylii... Po prostu stwierdzam, że nie ma się czymś jarać...
|
Mysmy pol roku temu byli w najczarniejszej dupie od X lat, a teraz mamy szanse na utalentowanego 20 latka z Ameryki Poludniowej, na ktorym mozna w przyszlosci niezle zarobic... Jakby ktos to powiedzial pare miesiecy temu to bym mu powiedzial, ze śni... Właśnie jak najbardziej jest się czym jarać. Jak nie konkretnym grajkiem to chociażby tym, ze wychodzimy na prosta i stajemy sie normalnym klubem.
|
Nesta, polać mu!!!! :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl