Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 18.01.2017 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1462044)
Wiem, że wielu z Was wmawia sobie że już jest różowo ale nie jest. Przykładem choćby to że dla takiego Słomki propozycja Wisły wcale nie była jakoś specjalnie atrakcyjna.
Oczywiście taki Semir czy Ivan moga wypalić i być filarami zespołu ale też może być różnie....

Po pierwsze - nigdy nie ma gwarancji sukcesu transferu. Wystarczy wiedzieć cokolwiek o futbolu żeby znać nazwiska piłkarzy którzy kosztowali dziesiątki milionów euro, byli sprowadzani przez kluby których nikt normalny nie oskarży o brak profesjonalizmu i okazywali się niewypałami.

Po drugie - w swoim opisie chamsko manipulujesz, wyszukując problemów zawodników pomijając ich mocne strony. Dla lepszego efektu? To nie onet.

Po trzecie - jakie Twoim zdaniem pieniądze powinien dostawać chłopak przychodzący z piłkarskiego grajdołka który nic dotąd nie pokazał?! Słomka jest ściągany jako zawodnik z którego da się zrobić materiał przynajmniej ekstraklasowy. Ma dostać od czapy "duże" pieniądze? A potem będzie zdziwienie, że hazard, alko i kluby nocne...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1462045)
propozycja nieatrakcyjna a kolo podpisuje kontrakt
znaczy zmusili go

widzę tu braki logiczne w tym wywodzie

Bo wywód jest w sumie w całości na siłę pisany.

Pero 18.01.2017 13:10

Nie jest na siłe pisany. Po prostu jak czytam takie teksty:
Cytat:

jakby ktoś pare msc temu powiedział mi o takim okienku zimowym na pewno bym nie uwierzył
To się zastanawiam czy ominęły mnie jakieś fakty z ostatnich dni ...

nesta 18.01.2017 13:19

Po prostu uważam, że jeśli pare miesięcy temu zewsząd dochodziły głosy jak jest źle, i jak trzeba sprzątać, i jak na nic nie ma kasy, a teraz bierzesz Stilica, obronce z przeszłością w LaLiga czy podstawowego, młodego obrońce 3 drużyny w lidze chorwackiej za ~ 100 tys. EUR, mimo ze za pół roku możesz go mieć za darmo i wreszcie masz kase, aby aktywować klauzulę odejścia za wyróżniającego się gracza I ligi - to źle nie jest delikatnie mówiąc.
Jeśli w kilka miesięcy temu udało się zrobić taki progres to ja czekam na to co będzie za rok, dwa i dalej.

Kasa za sprzedaż - owszem - ale gdyby Wisła miała nóż na gardle to nikt by nie myslal o takich zawodnikach tylko kasa szła by na długi, a przychodzili by gracze jak do Korony, Lecznej czy Piasta np., byleby sie utrzymać.

wolfy 18.01.2017 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1462047)
Nie jest na siłe pisany. Po prostu jak czytam takie teksty:

To się zastanawiam czy ominęły mnie jakieś fakty z ostatnich dni ...

Minęło cię ostatnie kilka miesięcy, w tym sprzedaż klubu Meresińskiemu. Większość spodziewała się totalnego szrotu z testów, a zabiegamy o i ściągamy zawodników z całkiem niezłym CV. Są zawodnicy doświadczeni, są i młodzi na których jest szansa kiedyś zarobić. Porównując Mójtę z Arseniciem to chyba jednak widać różnicę na poziomie potencjału? A zapowiadało się, że będziemy uzupełniać braki takimi "Mójtami" i murzynami z piątej ligi Burkina Faso.

Nie wiem czego Ty oczekujesz, ale jestem pewny że nie są to realne oczekiwania.

Martinus 18.01.2017 13:45

Cytat:

A zapowiadało się, że będziemy uzupełniać braki takimi "Mójtami" i murzynami z piątej ligi Burkina Faso.
W sumie to właśnie testujemy Hiszpana, który miał kłopoty z grą w pierwszej lidze - bynajmniej nie hiszpańskiej.
Żeby była jasność, nie zamierzam hejtować poczynań zarządu, bo podstaw do tego nie ma. Ale posty z których niemalże wynika jakbyśmy byli królami okienka transferowego także są mocno przedwczesne.
Póki co mamy 1 do 1 w przypadku wymiany Guzmics - Ivan, do tego dziura po Joviciu, ale za to wzmocnienie środka Semirem. Jeżeli nikt z ważnych zawodników nie odejdzie, uda się ściągnąć już teraz Arsenicia, LO i ogarniętego skrzydłowego (Omara do tej kategorii nie zaliczam) to będzie można okienko chwalić. Na razie optymizm jest mocno przedwczesny. Zwłaszcza, że gdzieś tam cały czas słyszy się o możliwości odejścia np Mąki.

brylant17 18.01.2017 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1462048)
Po prostu uważam, że jeśli pare miesięcy temu zewsząd dochodziły głosy jak jest źle, i jak trzeba sprzątać, i jak na nic nie ma kasy, a teraz bierzesz Stilica, obronce z przeszłością w LaLiga czy podstawowego, młodego obrońce 3 drużyny w lidze chorwackiej za ~ 100 tys. EUR, mimo ze za pół roku możesz go mieć za darmo i wreszcie masz kase, aby aktywować klauzulę odejścia za wyróżniającego się gracza I ligi - to źle nie jest delikatnie mówiąc.
Jeśli w kilka miesięcy temu udało się zrobić taki progres to ja czekam na to co będzie za rok, dwa i dalej.

Kasa za sprzedaż - owszem - ale gdyby Wisła miała nóż na gardle to nikt by nie myslal o takich zawodnikach tylko kasa szła by na długi, a przychodzili by gracze jak do Korony, Lecznej czy Piasta np., byleby sie utrzymać.

Dokładnie tak jak mówisz, tak samo Sarapata mówiła w stan futbolu,że będą takie transfery w zimowym okienku transferowym to by nie uwierzyła

wolfy 18.01.2017 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1462051)
W sumie to właśnie testujemy Hiszpana, który miał kłopoty z grą w pierwszej lidze - bynajmniej nie hiszpańskiej.

No i testujemy. Jak przyjdzie i będzie słabo albo wcale grał, to będzie o co kopię kruszyć. Poza nim jak na razie mamy podpisanych całkiem niezłych (przynajmniej na papierze) piłkarzy.

Ale jak ktoś ma takie odloty że oczekiwał jeszcze więcej, to już jego problem. Nie jesteśmy bogaci, ale nasze obecne ruchy można opisać jednym słowem - rozsądne. Biorąc pod uwagę, że wcześniej byliśmy w ciemnej dupie i wszystkie media przepowiadały nam upadłość i/lub wyprzedaż to czy tak trudno zrozumieć optymizm?

Naprawdę nie rozumiem tępaków którzy próbują oceniać transfery w oderwaniu od sytuacji finansowej. Tak się nie da, inaczej ocenia się transfery Legii, Amici, a inaczej nasze. Nie podoba się? To zacznijcie kibicować klubom gdzie są duże (jak na nasze warunki) pieniądze.

Tasio1906 18.01.2017 14:10

Jak dla mnie póki co okienko na + . Jeśli prawdą jest milion za Gumisia i 300 000 za Bobana to popatrzcie na to z perspektywy jaką wysyłamy w świat: "przyjdź do Nas. Wypromuj się. W razie interesują cej oferty nie będziemy sprawiać trudności". Co do strat piłkarskich to umówmy się ani Boban ani Rysiek piłkarskimi wirtuozami nie są. Stilić i Ivan nie muszą odrazu wejść do pierwszej "11" na pozycji stopera może zagrać: Sadlok, Alan czy Żemło bądź Kujawa. Kandydatów do gry w środku pomocy też jest kilku. Popović Brlek Mąka, grywał tam też Boguś, były też próby cofania/podwieszania pod napastnika Brożka. Jeśli uda się sprowadzić skrzydłowego np. Mazka i np. Chrapka z opcją rozsądnego wykupu to będzie bardzo dobre okienko. Co do Czerwińskiego jak ktoś już zauważył nie jest powiedziane że nie przyjdzie w lipcu

Ma_niek 18.01.2017 14:19

Milion zlotych za Guzmicsa chciales napisac.

Martinus 18.01.2017 14:23

Cytat:

No i testujemy. Jak przyjdzie i będzie słabo albo wcale grał, to będzie o co kopię kruszyć. Poza nim jak na razie mamy podpisanych całkiem niezłych (przynajmniej na papierze) piłkarzy.

Ale jak ktoś ma takie odloty że oczekiwał jeszcze więcej, to już jego problem. Nie jesteśmy bogaci, ale nasze obecne ruchy można opisać jednym słowem - rozsądne. Biorąc pod uwagę, że wcześniej byliśmy w ciemnej dupie i wszystkie media przepowiadały nam upadłość i/lub wyprzedaż to czy tak trudno zrozumieć optymizm?

Naprawdę nie rozumiem tępaków którzy próbują oceniać transfery w oderwaniu od sytuacji finansowej. Tak się nie da, inaczej ocenia się transfery Legii, Amici, a inaczej nasze. Nie podoba się? To zacznijcie kibicować klubom gdzie są duże (jak na nasze warunki) pieniądze.
Nie wiem dlaczego każda najmniejsza nawet nie krytyka a wątpliwość w ocenie działań zarządu od razu powoduje jakąś histeryczną reakcję z Twojej strony i sugestie żeby zmienić klub do kibicowania.
Zgadzam się z tym, że póki co działamy rozsądnie. Ale od tego do hura optymizmu jest daleko. Okienko trwa i jego ocena może pójść jeszcze w dwie strony. Tylko tyle.

Tasio1906 18.01.2017 14:28

Może byc i milion zł ;) Rysiek miał jeszcze 6 miesięcy kontraktu. Cieszy też podpisanie Słomki. Ciekawe też ile prawdy w zainteresowaniu Mójtą przez Śląsk (niedawno Śląsk chyba pytał też o Cywke)

ABGwislakABG 18.01.2017 14:31

Mójta i Cywka w Śląsku?

Reaktywacja zgody?

Ja jedynie czegoś takiego życzyłbym kurviszonowi zza miedzy :haha:

pomeran 18.01.2017 14:39

Okienko trwa i nie ma co robić ostatecznych rozliczeń na +/-. Obiektywnie można tylko stwierdzić, że jest przyzwoicie. Koniecznym jest prawy obrońca i prawy skrzydłowy. Jeśli te dziury uda się w miarę przyzwoicie załatać, będzie można powiedzieć - jest ok. Układ Mazek-Czerwiński wydawał sie bardzo ok, nie wypaliło - trudno. Patrzymy ma plan b.
Na pewno musimy powoli rozejrzeć się za bramkarzem bo kontakty kończą się całej 3 a ja jakoś nie mam przekonania czy którykolwiek z nich zasługuje na to zeby byc chociaz rezerwowym. Są niestety słabi.

AlvaroTS 18.01.2017 14:40

gdzieś takie info znalazł?

bridgeburner 18.01.2017 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1462058)
Mójta i Cywka w Śląsku?

Reaktywacja zgody?

Ja jedynie czegoś takiego życzyłbym kurviszonowi zza miedzy :haha:

Jezeli to prawda to ja sie jestem gotow dolozyc do biletow dla nich
W jedna strone

szprotson 18.01.2017 15:13

Cywka w Ślasku to był przed Wisłą. Byli juz dogadani, ba, nawet miał byc na prezentacji.
Takie info wyszlo pare dni temu, wiec teraz mozecie sami sobie odpowiedziec kto ma informacje a kto je po prostu kopiuje :)

Gero 18.01.2017 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1462061)
Jezeli to prawda to ja sie jestem gotow dolozyc do biletow dla nich
W jedna strone

dorzucimy jeszcze "ręcznik" z bramki

krzaq12 18.01.2017 15:56

A wszystkim narzekający, proponuję wpłatę na fans4club. Po wypełnieniu 1 celu (jeszcze tylko 2%) każda złotówka zasila budżet transferowy.
https://fans4club.com/project-bohater

Nie narzekać, działać!!!! ;)

wolfy 18.01.2017 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1462056)
Nie wiem dlaczego każda najmniejsza nawet nie krytyka a wątpliwość w ocenie działań zarządu od razu powoduje jakąś histeryczną reakcję z Twojej strony i sugestie żeby zmienić klub do kibicowania.
Zgadzam się z tym, że póki co działamy rozsądnie. Ale od tego do hura optymizmu jest daleko. Okienko trwa i jego ocena może pójść jeszcze w dwie strony. Tylko tyle.

Tu nie ma żadnej histerii, po prostu niektórzy mają jakieś abstrakcyjne oczekiwania. Tylko tyle.

regan 18.01.2017 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1462055)
Milion zlotych za Guzmicsa chciales napisac.

przecież podawali że milion euro.

Prezydentowa 18.01.2017 16:56

Ja myślę, że niektórzy po prostu wolą jak jest źle, albo snują czarne scenariusze tylko po to, żeby w razie porażki powiedzieć "a nie mówiłem?" i udawać, że wcale nie są rozczarowani

Cieszcie się, ludzie, z małych postępów, bo inaczej wiecznie będziecie z Wisły niezadowoleni i zgorzkniejecie do reszty.

Będzie dobrze!

Blaszczu16 18.01.2017 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1462069)
przecież podawali że milion euro.

Kto podawał? Nikt niczego takiego nie pisał/mówił.

Ma_niek 18.01.2017 17:07

Transfermarkt :D

brylant17 18.01.2017 17:49

Ja wrzucałem

http://images84.fotosik.pl/275/2ed3c636fbcac18cgen.jpg

wolfy 18.01.2017 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1462077)

Ciężko powiedzieć czy to prawda. Dla Chińczyków 1 mln. euro to są grosze, a podejrzewam że i tak to nic w porównaniu na premię za podpis i apanaże dla Ryśka. Bardziej chodzi im o aspekty czysto marketingowe niż realną wartość (przez co rozumiem - ile kosztowałby w Europie). Ściągają reprezentacyjnego stopera który grał w 1/8 Euro 2016. A w ich lidze pewnie sobie poradzi.

Nie zdziwiłbym się, gdyby na samych koszulkach i gadżetach wyszli na plus. Nie bez powodu jeżdżą tam na tourne topowe europejskie kluby, pewnie Chińczycy stwierdzili że równie dobrze oni mogą na własnych fanach zarabiać. Potencjał ludnościowy jest nieporównywalny z żadnym innym krajem, mogą takie koszulki sprzedawać za grosze a i tak wyjdą na swoje.

Zmierzam do tego, że to kompletnie inny rynek.

ashkeczup 18.01.2017 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1462037)
Słuchaj, bo już mnie to wku*wia. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale logika podpowiada, że ciężar dowodu leży po stronie osoby, która stawia jakąś tezę. Jednym słowem - jeżeli nie posiadasz niczego wiarygodnego do podparcia swoich wywodów, to po prostu licz się z tym, że możesz zabrzmieć jak pajac.

Szukasz tu atencji i poklasku, czy co?

Zara przypominam sobie z liceum indukcje matematyczną i dowód jest robiony. A tak na poważnie to co? Mam mu wysłać pismo do podpisania o treści jego wypowiedzi kończący się słynnym tekstem Jerzego Urbana "Tak było. Nie zmyślam"? Co was tak boli? Klub grający w LE dzięki skończeniu na 4 miejscu czy ten, który skończył na 9 a ostatnim razem w LE grał 5 lat temu?

Btw. gdzie tam teza?

masada 18.01.2017 20:53

Weź ty idź chłopie w czołgi pograć, czy co tam robiłeś wcześniej z wolnym czasem, zanim postanowiłeś się na tym forum zarejestrować..

ashkeczup 18.01.2017 20:55

Chyba ty.
Dziękuje za kolejny jakże rzeczowy komentarz. Za dużo argumentów.

LucjuszWielki 18.01.2017 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1462078)
Ciężko powiedzieć czy to prawda. Dla Chińczyków 1 mln. euro to są grosze, a podejrzewam że i tak to nic w porównaniu na premię za podpis i apanaże dla Ryśka. Bardziej chodzi im o aspekty czysto marketingowe niż realną wartość (przez co rozumiem - ile kosztowałby w Europie). Ściągają reprezentacyjnego stopera który grał w 1/8 Euro 2016. A w ich lidze pewnie sobie poradzi.

Nie zdziwiłbym się, gdyby na samych koszulkach i gadżetach wyszli na plus. Nie bez powodu jeżdżą tam na tourne topowe europejskie kluby, pewnie Chińczycy stwierdzili że równie dobrze oni mogą na własnych fanach zarabiać. Potencjał ludnościowy jest nieporównywalny z żadnym innym krajem, mogą takie koszulki sprzedawać za grosze a i tak wyjdą na swoje.

Zmierzam do tego, że to kompletnie inny rynek.

Dziękujemy za fachową analizę rynku azjatyckiego, ale abstracyjne/niepoważne/śmieszne jest twierdzenie o sprzedaży koszulek jakiegoś NO-NAME z Węgier.... To nie Tevez czy inny gość z poważnej ligi czy reprezentacji aby ktoś się o nim dowiedział.
Gra na Euro Węgier nic tu nie zmienia, to nie jest ekipa z semi-top nawet...

ashkeczup 18.01.2017 21:47

>no-name z węgier
>ćwierćfinalista euro (pierwsza 11)
Wybierz jedno

LucjuszWielki 18.01.2017 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462085)
>no-name z węgier
>ćwierćfinalista euro (pierwsza 11)
Wybierz jedno

Wybieram inną odpowiedź: BABOLE w ekstraklapie i przyczynienie się do TOP miejsca w straconych bramkach.

PS. Może sobie być nawet etatowym reprezentanem Brazylii czy Niemiec, a w swoim klubie byle jaki Karabach albo Dynamo gruzinskie stuknie mu kilka baramek..

ashkeczup 18.01.2017 21:57

Widzisz... Ja postrzegam to troszkę inaczej. Węgry czy Walia tak samo jak Leicester w poprzednim roku zrobili dużo hałasu wokół siebie. Walia wyszła z 1 miejsca nad Rosją i Anglią tak samo jak Węgry, którzy mieli 2pkt przewagi po fazie grupowej nad trzecią Portugalią, która zwyciężyła cały turniej. Czyż nie większą sensację wywołał tytuł mistrzowski Lisów niż gdyby po raz kolejny zdobył go Man City czy Chelsea? Weź pod uwagę kwotę odstępnego i płacę Guzmicsa i porównaj do Teveza. Za małe pieniądze ściągasz ćwierćfinalistę największej imprezy sportowej na starym kontynencie. To jest zły ruch marketingowy?

LucjuszWielki 18.01.2017 22:13

Ściągnięcie solidnego ligowca kopiącego w Polsce nie jest dobrym ruchem marketingowym. U nas był to dobry ruch marketingowy?? Też był reprezentantem.. Przyszedł bez wielkich emocji i podniet. Poza tym nie wiem za jaką sumę odstępnego odszedł. Nie ma co wałkować tematu, zrozumcie, że u nas ostatni czasy poza Donaldem, Stilicem i Wolskim (który nie odnalazł się w Lechii) to banda przeciętniaków lub zasłużonych graczy z piękną przeszłością.

Już dawno skończyła się era: Czerwca, Frankowskiego, Żurawskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka, Uche, Meliksona, Marcelo czy młodych Brożków.

ashkeczup 18.01.2017 22:26

Mieszkamy w Polsce! Nie w Chinach! U nas też byłby do dobry ruch, ale nie tyle marketingowy co wzmacniający drużynę.
IMO Donald był przeciętniakiem.

LucjuszWielki 18.01.2017 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462090)
Mieszkamy w Polsce! Nie w Chinach! U nas też byłby do dobry ruch, ale nie tyle marketingowy co wzmacniający drużynę.
IMO Donald był przeciętniakiem.

Też tak myślałem do momentu, aż sobie uświadomiłem, że strzelił 20 bramek mimo wielu głupkowatych zachowań.

wazka 18.01.2017 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462079)
Co was tak boli? Klub grający w LE dzięki skończeniu na 4 miejscu czy ten, który skończył na 9 a ostatnim razem w LE grał 5 lat temu?

Tylko że klub który grał 5 lat temu w lidze europy wyszedł z grupy i prawie awansował do 1/8 (przegraliśmy bramkami wyjazdowymi ) i nie skompromitował się z amatorami z Skhendiji Tetowo

ashkeczup 18.01.2017 23:07

Oczywiście. Tylko dużo łatwiej pasuje się reputację niż ja odbudowuje. Teraz ludzie którzy interesują się Wisłą widza, że wszystko zaczyna zmierzać w dobrym kierunku. Niestety wsparcia od mediów nigdy nie mieliśmy o w dużej mierze to one tworzą opinie. Ileż to już tekstów widziałem o spadającej Gwiezdzie przy czym porażki z potegami ligi łotewskiej nie będą tak piętnowane w przypadku Ruchu czy Zaglebia

AntyMod 18.01.2017 23:55

ze tez wam sie chce z takim trolem dyskutowac

speedfashion 19.01.2017 01:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1461971)
Jesli to bylo do mnie to chce wyjasnic, ze ja sie nie odnosilem do samej kwestii zakontraktowania Uche a jedynie to watpliwosci podnoszonych tu przez niektorych kolegow, ze facet jest za stary.
Napewno jest za stary aby go dalej sprzedac ale nie jest za stary na tu i teraz.

Nie pisałem do kogoś konkretnego. :) Po prostu jestem zdania, że takie dyskusje fundują dzialalność gimbusiarskich stronek facebookowych, które później są brane na poważnie przez innych gimbusów. A że gimbusy te są "wymagające", to później obrażają się na Wisłę, bo nie ma Uche ani południowoamerykańskiego skrzydłowego. A to przecież takie okazje były. I bez nich Wisła już nigdy nie będzie wielka.

Wiem, że dyskutowaliście raczej o aspektach sportowych, ale to taka refleksja z mojej strony.

A jeśli chodzi o obecne okienko transferowe, to naprawdę warto docenić to, co mamy. Jeszcze pół roku temu wszyscy (także piłkarze) zastanawiali się, czy do zimy dociągniemy. Teraz, owszem, pożegnaliśmy dwóch zawodników z pierwszego składu, ale za to przywitaliśmy Hiszpana z ciekawą przeszłością, cenionego w Krakowie i w całej Polsce Bośniaka, obiecującego Polaka, w drodze podobno jest kolejny Chorwat, a na testach mamy gościa, który może coś tam wnieść do naszej gry. Warto też pamiętać, że jeszcze przed otwarciem okienka odwiedziło nas kilku rasowych kopaczy w towarzystwie Jagiełły. Przez chwilę można było więc pomyśleć, że będziemy desperacko wyszarpywać takie ochłapy z europejskiego rynku (nie piszę tu o Jagielle, który w odróżnieniu od nich najwyraźniej coś prezentował).

Dobrze byłoby, gdyby te gorsze momenty nauczyły nas szacunku do ludzi zarządzających tym klubem, do piłkarzy, którzy w większości meczów nie przynieśli wstydu, i do wszystkich kibiców. Każdy przecież dołożył cegiełkę do tego, żeby wygrzebać się z tego bagna.

LucjuszWielki 19.01.2017 12:27

Nie wyobrażam sobie grać Bartoszem na prawej przez całą rundę.. Włączam na 5 sekund spring, pika górna leci, Bartosz źle przyjmuje, jakaś szamotanina i piłka pod nogami Załuski, który wali w aut... ehhh Konieczne wzmocnienie prawej strony na wczoraj!!

Po tym całym zamieszaniu Czerwiński już do nas raczej nie przyjdzie nawet po braku awansu Katowic...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl