Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ashkeczup 17.01.2017 18:44

I zarabia z 5x tyle co w Polsce pewnie.

Wojtas 17.01.2017 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1461980)
Tematu Uche w ogóle nie ma z tego co mi wiadomo, albo już nie ma (omnibusem nie jestem).

Nie wiem czemu taka tęsknota za nim. Nie pamiętacie już jak to chciał uciekać na zachód (chyba Ajax) i został zawieszony? Może zmądrzał przez te kilka lat ale dla mnie nie ten kierunek....

Kalu 'Kocham Was wszytskich " Uche ?
zamiast tego powinien wtedy na koszulce miec dopisane "Kocham Was wszytskich -a najbardziej kocham pieniadze.|
Z drugiej strony to byl chyba najlepszy obcokrajowiec w lidze Polskiej,Moze jeszce z Luboją i Meliksonem.Ale dla mnie jest on takim symbolem piłkarza dla ktorego liczyły sie tylko $$ i tak go zapamietałem.

fialo 17.01.2017 20:51

Uche to stary zdrajca, który wypiął się na Wisłę, szantażował ją, a na koniec uciekł jak szczur. Nie widzę sensu w podawaniu mu pomocnej dłoni, kiedy juz jest stary jak świat (pewnie ma z 40tkę na karku, licząc lata normalne, a nie murzyńskie) i po drugiej stronie rzeki.

Stawiajmy na młodych, na których można zarobić, a nie wiekowych dezerterów. Ja rozumiem nostalgię do dawnych czasów, ale to se ne vrati, są inne czasy i Wisła jest innym klubem niż 10 lat temu. Patrzmy do przodu.

ashkeczup 17.01.2017 21:01

10 lat temu to właśnie stawialiśmy na młodych. Teraz musimy się ratować jak tylko się da chyba, że w 1 lidze chcecie się odbudowywać i wprowadzać młodych. Lepiej ściągnąć kogoś na pół roku, który da dużo jakości niż młodego gościa, który na poziomie ekstraklasy będzie za 4 lata. Szkoda tylko, że wtedy może już nie być ekstaklasy w Krakowie. W chwili obecnej należy dbać tylko o obecne wyniki. Najlepiej, żebyśmy najpierw zakwalifikowali się do 8mki, a potem jakimś cudem puchary (chociaż jeślibyśmy ściągnęli konkretnego prawego obrońcę i prawego skrzydłowego to szansę są naprawdę wysokie). Oznaczałoby to ogromny zastrzyk gotówki I WTEDY możemy myśleć o sprowadzaniu młodych perspektywicznych, którzy w chwili obecnej postrzegają naszą Wisłę jako relikt z bogatą historią.

wiesniak842 17.01.2017 21:05

Ta, wyłącz Football Managera.

ashkeczup 17.01.2017 21:14

To nieźle merytoryczny komentarz. Stilić da jakość od 1 meczu czy raczej nie? Wg. mnie tak. 28 letni wówczas Guzmics? Też. A wiesz kto jej nie dał? Kościelniak, Kamiński, Kuczak, Żemło, Marszalik, a nawet Bartosz. Ty wyłącz FM, bo nie każdy zawodnik ma potencjał w gwiazdkach i po roku dobrych występów zgłosi się po niego Kaiseslautern wykładając przy tym 3mln ojro. Chłopaki wygrali CLJ pokonując m. in. sąsiadkę 10:0.

Zapomniałem o Zającu, który teraz ma problemy w hegemonie naszej ligi Koronie Kielce. W tym roku 22 lata. Był lansowany na nowego Frankowskiego...

PhantomRanger 17.01.2017 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1461989)
Najlepiej, żebyśmy najpierw zakwalifikowali się do 8mki, a potem jakimś cudem puchary (chociaż jeślibyśmy ściągnęli konkretnego prawego obrońcę i prawego skrzydłowego to szansę są naprawdę wysokie). Oznaczałoby to ogromny zastrzyk gotówki I WTEDY możemy myśleć o sprowadzaniu młodych perspektywicznych, którzy w chwili obecnej postrzegają naszą Wisłę jako relikt z bogatą historią.

Ten ogromny zastrzyk gotówki będzie, jeśli awansowalibyśmy co najmniej do grupy LE to raz. Jak to różnica sprowadzić młodego piłkarza za pół roku czy teraz? Przykład Błaszczykowskiego pokazuje, że nawet z 4 ligi da się od razu dobrze grać w Ekstraklasie i tą drogą powinniśmy podążać. Ściąganie zawodników na pół roku, nie jest chyba celem Wisły, a jeśli awansujemy do 8 to właśnie młodzi powinni dostać większy przedział czasowy, bo cel na ten sezon zostałby osiągnięty.

ashkeczup 17.01.2017 21:49

Przykładem zawodnika z IV ligi jest również Drzazga. Jak sobie radzi? A był to fenomen, który strzelał więcej bramek niż zagrał meczów. Różnica jest taka, że w chwili obecnej nikt do nas nie chcę dołączyć. Czerwiński, Mazek to tylko z ostatnich dni. Rozmawiałem z kolega, który obecnie gra za granicą, ma 20 lat i dzwoniła do niego Wisła, ale wyśmiał ofertę, bo stwierdził, że jeśli Kraków to parchy, bo u nas nie ma żadnej organizacji. Chcę tylko podkreślić, że gra w rezerwach owego klubu.

Valdi88 17.01.2017 22:20

Wyśmiać to mogą pozostali użytkownicy twój post panie Kolego.

ashkeczup 17.01.2017 22:24

To akurat jest fakt. Tak było. Nie zmyślał. Skoro mogą wyśmiać, to chętnie podejmę z kimś dyskusję i jeśli mnie przekona to na pewno przyznam mu racje. Póki co jednak pojawiają się same posty, że głupoty plotę, szkoda, że bez żadnych kontrargumentów.

Mixu 17.01.2017 22:33

Ten twój kolega kiedy dostał ofertę od Wisły? Bo jeśli narzeka na brak organizacji to mu się nie dziwię skoro pare miesięcy mieliśmy Mereśińskiego i widmo upadku klubu. Teraz są budowane struktury i pani Prezes ostatnio mówiła że Junco to wielki profesjonalista. Mogła koloryzować ale jakoś tak przekonująco to mówiła.
Kolega powiedział że do parchów? Że tam niby jest organizacja? I gówno im z tej organizacji. Jak się już dostali do pucharów to odpadli z pastuchami. Do następnych pucharów raczej szybko się nie dostaną. Raczej temu koledze (jeśli faktycznie istnieje) to organizację pomylił ze słowem "pieniądze". Bo to że Filipiak tam był (jest?) dojony to raczej nie tajemnica poliszynela.

Ostatnio coś o transferach jakby przycichło. Cisza przed burzą? Czas do końca lutego jest z resztą.

borys 17.01.2017 22:35

20 letni kolega gra w jakiej lidze?

bódyń 17.01.2017 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1461994)
Przykładem zawodnika z IV ligi jest również Drzazga. Jak sobie radzi? A był to fenomen, który strzelał więcej bramek niż zagrał meczów. Różnica jest taka, że w chwili obecnej nikt do nas nie chcę dołączyć. Czerwiński, Mazek to tylko z ostatnich dni. Rozmawiałem z kolega, który obecnie gra za granicą, ma 20 lat i dzwoniła do niego Wisła, ale wyśmiał ofertę, bo stwierdził, że jeśli Kraków to parchy, bo u nas nie ma żadnej organizacji. Chcę tylko podkreślić, że gra w rezerwach owego klubu.

No to wychodzi, ze chodzi o Kapustkę:):):) Bo wszystko sie zgadza
Faktycznie mogł wyśmiać Wisłe bo wiadomo, ze nie może reprezentowac 3 klubów w sezonie:)
Zapytaj kolegę czy treningi Ranierego róznia sie od Zielińskiego

jason wiślak 17.01.2017 22:49

Skoro "wyśmiał" ofertę to źle świadczy tylko o nim, a nie o Wiśle. Pomijając ze cała historyjka zapewne jest wyssana z palca.

picasso 17.01.2017 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1461997)
To akurat jest fakt. Tak było. Nie zmyślał. Skoro mogą wyśmiać, to chętnie podejmę z kimś dyskusję i jeśli mnie przekona to na pewno przyznam mu racje. Póki co jednak pojawiają się same posty, że głupoty plotę, szkoda, że bez żadnych kontrargumentów.

a jak z głupotami merytorycznie dyskutować?

ashkeczup 17.01.2017 23:16

Nie Kapustka. Nie będę zdradzał danych personalnych. Ci co chcą to uwierzą. Było to rok temu, zgadza się. Czy wy żyjecie w innym świecie? W chwili obecnej zaczyna się dziać lepiej, ale jeszcze niedawno to był nieustanny zjazd w dół. Przykro się o tym mówi, ale zna ktoś drugą taką kompromitacje jak sytuacja z Meresińskim?

Tak, powiedział że parchy i Zagłębie są dla niego dużo bardziej atrakcyjne. Co z tego, że odpadną na samym początku? Lepiej kończyć sezon na 9 miejscu?

Nie jest kibicem żadnej z drużyn z Krakowa dlatego podejrzewam, że jest to obiektywna ocena...

najm 17.01.2017 23:45

Z Młodych co ostatnio odmówili Wiślę to pamiętam Piotra Parzyszka i Krystiana Popielę (choć nie pamiętam, czy to nie Wisła go nie ostatecznie nie chciała),

laurence 17.01.2017 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462006)
Nie Kapustka. Nie będę zdradzał danych personalnych. Ci co chcą to uwierzą. Było to rok temu, zgadza się. Czy wy żyjecie w innym świecie? W chwili obecnej zaczyna się dziać lepiej, ale jeszcze niedawno to był nieustanny zjazd w dół. Przykro się o tym mówi, ale zna ktoś drugą taką kompromitacje jak sytuacja z Meresińskim?

Tak, powiedział że parchy i Zagłębie są dla niego dużo bardziej atrakcyjne. Co z tego, że odpadną na samym początku? Lepiej kończyć sezon na 9 miejscu?

Nie jest kibicem żadnej z drużyn z Krakowa dlatego podejrzewam, że jest to obiektywna ocena...

Wiem, ale nie powiem...
A czy przypadkiem to nie jest taki kolega co to go nikt nie widzi a Ty rozmawiasz z nim tylko na osobności?

ashkeczup 18.01.2017 00:29

Widzę, że to nie ma sensu. Shitstorm wywołany kilkoma słowami prawdy. Nawet jakbym podał nazwisko to i tak byście zaprzeczyli, bo przecież nie mam tego na piśmie. Gra w ciepłym kraju na południowy zachód od Polski. Chyba, że to moja druga osobowość to wszystko zmyśliła.

ashkeczup 18.01.2017 00:34

Nie. Informacja nawet nie sprzed roku tylko z jesieni. Dalej gra poza granicami naszego kraju :)

filemon 18.01.2017 06:27

Zrób coś pożytecznego dla świata i spożytkuj gdzieś takie pokłady energii i weny :-)

jonaf 18.01.2017 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462012)
Nie. Informacja nawet nie sprzed roku tylko z jesieni. Dalej gra poza granicami naszego kraju :)

Skoro info z jesieni, to nie dziwne, że tak mógł powiedzieć, bo wtedy w Klubie był bajzel.
Pomijając to, że Dawidowicz już nie w Portugalii gra , a siedzi na wypożyczeniu w VFL Bochum. Więc 2.Bundesliga i nawet sporo tam gra. a nawet rezerwy Benfiki to dalej II liga Portugalii, więc ma się gdzie rozwijać.

Siemion 18.01.2017 09:28

Kocham takie posty. Przecież mogłeś się doskonale spodziewać, że nikt ci nie uwierzy, bo niby na jakiej podstawie? W jaki sposób 20-letni gówniarz może się wypowiadać o organizacji w klubie piłkarskim? Pracował kiedyś na stanowisku dyrektora/prezesa w tak dużej spółce? Wie jak wygląda od podszewki prowadzenie biznesu? W Polsce może z 3 kluby mają to poprawnie uporządkowane, a wśród nich na pewno nie ma cracovii. Piszesz tak okrętnie, że nie dziw się reakcji forumowiczów.

ashkeczup 18.01.2017 09:48

upx10
Ten tekst nie był o organizacji klubu, a o jego atrakcyjności dla zawodników. Przeczytajcie go jeszcze raz

silver03 18.01.2017 09:52

Dobry troll, skutecznie wciągnął użytkowników w swoje bajki :D

szczepans21 18.01.2017 10:09

weźcie zmieńcie temat bo już nudno się robi. Ktoś coś powiedział/strollował przez 2 strony. Niech se gra chłop nawet w uber parchy team.
Liczy się tylko Wisła i to czy Arsenić przyjdzie teraz i kogo pozyskamy do przodu.

MaLk 18.01.2017 10:47

Doprawdy nie wiem jak można traktować poważnie teksty gościa, który najpierw pisze o Wiśle per "my" i "nasza Wisła", by kilka postów dalej twierdzić, że nie jest kibicem żadnej drużyny z Krakowa :D

tomasz_19 18.01.2017 10:50

Chorwackie media trąbią, że Arsenić przeniesie się do Wisły już zimą... i to byłoby bardzo dobre rozwiązanie!
Potrzebujemy w obronie wzmocnień, mam nadzieję że uda im się go pozyskać przed wyjazdem do Turcji no i oczywiście jakiegoś prawego obrońcę!

ashkeczup 18.01.2017 11:24

MaLK
Nie wiem jak można traktować gościa, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
NIE JEST=/= nie jestem.

ArturBarlinek 18.01.2017 11:29

cofam moje słowa

Przybyszewski 18.01.2017 11:36

Chlopak pisze ze jego kolega kopacz nie jest kibicem a on sam jest :)

Co nie zmienia faktu ze wielkie mi rzeczy, jakis junior poszedl do zydkow - oh ah.

rozarian 18.01.2017 11:41

Nie ma się co dziwić takim opiniom o Wiśle wśród piłkarzy. Czarny pijar wobec naszego klubu jest uskuteczniany od dawna. Nawet kibice Gieksy uważają Wisłę (niezależnie od niechęci związanej z układem z Ruchem) za gorzej niż jakiegoś dziada kalwaryjskiego. Co by nie uważać o złośliwości warszawskich przekaźników, to praprzyczyną jest rola jaką odegrał Bednarz w tej propagandzie.

szczepans21 18.01.2017 12:14

Minie dużo wody w Wiśle zanim wrócimy do postrzegania Nas na zewnątrz jako klub stabilny.

Revolver 18.01.2017 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1462010)
Widzę, że to nie ma sensu. Shitstorm wywołany kilkoma słowami prawdy. Nawet jakbym podał nazwisko to i tak byście zaprzeczyli, bo przecież nie mam tego na piśmie. Gra w ciepłym kraju na południowy zachód od Polski. Chyba, że to moja druga osobowość to wszystko zmyśliła.

Słuchaj, bo już mnie to wku*wia. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale logika podpowiada, że ciężar dowodu leży po stronie osoby, która stawia jakąś tezę. Jednym słowem - jeżeli nie posiadasz niczego wiarygodnego do podparcia swoich wywodów, to po prostu licz się z tym, że możesz zabrzmieć jak pajac.

Szukasz tu atencji i poklasku, czy co?

Pero 18.01.2017 12:34

Szkoda tylko że Arsenić nie jest żadnym wybawieniem na boku obrony. Tzn w defensywie może być ok ale w ofensywie koleś nie istnieje.
Kolega który zna jego potencjał porównał go do Głowackiego który w pewnym okresie pobytu w Wiśle z braku laku grał na lewej obronie...

No chyba że z tego wszystkiego wrócimy do 3-5-2-1...

nesta 18.01.2017 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1462036)
Minie dużo wody w Wiśle zanim wrócimy do postrzegania Nas na zewnątrz jako klub stabilny.

Czyny nie słowa i będzie dobrze :) Tak jak do tej pory.
Podobnie jak pani prezes - jakby ktoś pare msc temu powiedział mi o takim okienku zimowym na pewno bym nie uwierzył.

regan 18.01.2017 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1462036)

Nie musi duzo wody upływać, wystarczy ze bedzie tylko stabilnie :)

funkykoval 18.01.2017 12:50

Nie wiem czy Wisła to klub w tej chwili szczególnie stabilny, ale jednak patrząc na lidera ESA, w której kontrakty miesięczne nie przekraczają kwoty 40 tys zł (razem 480 tys zł rocznie czyli niewiele ponad 100 tys euro), to chyba jesteśmy na najlepszej drodze do tego, aby stać się klubem stabilnym. Najwiekszy dług w stosunku do miasta spłacany jest w ratach, a aktualne koszty wynajmu stadionu myślę, że regularnie są płacone (inaczej wierzyciel nie poszedłby na ugodę w spłacie zaległości). Widać, że jesteśmy w stanie zaproponować niezłe warunki finansowe skoro zakontraktowailśmy Arsenicia czy Stilicia.
Co do Czerwińskiego - to nie wiem po co ten cały wylew pomyj na kolesia - wszak stwierdził, że dogra końcówkę kontraktu w Gieksie. A od lipca wcale nie jest powiedziane, że nie może trafić na Reymonta ;-)

Pero 18.01.2017 12:57

Trochę zimnej głowy. Jakie okienko? popatrzcie na bilans
odchodzą:
-Rysiek - podstawowy zawodnik, reprezentant kraju
-Boba - podstawowy zawodnik, reprezentant kraju
-Drzazga - wypożyczenie

przychodzą:
-Semir - bez meczu od kilku miesięcy
-Ivan - tak naprawdę wielka niewiadoma, ostatnio bez stabilizacji na dodatek nie zna angielskiego (Przykład z Arsenalu gdzie Kościelny kiedyś stwierdził że nie lubi grać z Gabrielem bo nie może się z nim skomunikować. Gabriel od 2 lata w Anglii i ni w ząb angielskiego)
-Słomka - raczej melodia przyszłości
-być może Arsenic - jak dla mnie wypełnienie defensywy gdyby Sadlok odszedł

Przedłużone kontakty:
-brak

Pozyskani sponsorzy:

-brak

Pozyskani trenerzy
-Kiko - jeden z 360 trenerów z ligi z której spaść można już tylko do ligi osiedlowej...

To oznacza, że w całym okienku bazujemy na kasie za Ryśka i Bobana.

Wiem, że wielu z Was wmawia sobie że już jest różowo ale nie jest. Przykładem choćby to że dla takiego Słomki propozycja Wisły wcale nie była jakoś specjalnie atrakcyjna.
Oczywiście taki Semir czy Ivan moga wypalić i być filarami zespołu ale też może być różnie....

emjot 18.01.2017 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1462044)
Trochę zimnej głowy. Jakie okienko? popatrzcie na bilans
odchodzą:
-Rysiek - podstawowy zawodnik, reprezentant kraju
-Boba - podstawowy zawodnik, reprezentant kraju
-Drzazga - wypożyczenie

przychodzą:
-Semir - bez meczu od kilku miesięcy
-Ivan - tak naprawdę wielka niewiadoma, ostatnio bez stabilizacji na dodatek nie zna angielskiego (Przykład z Arsenalu gdzie Kościelny kiedyś stwierdził że nie lubi grać z Gabrielem bo nie może się z nim skomunikować. Gabriel od 2 lata w Anglii i ni w ząb angielskiego)
-Słomka - raczej melodia przyszłości
-być może Arsenic - jak dla mnie wypełnienie defensywy gdyby Sadlok odszedł

Przedłużone kontakty:
-brak

Pozyskani sponsorzy:

-brak

Pozyskani trenerzy
-Kiko - jeden z 360 trenerów z ligi z której spaść można już tylko do ligi osiedlowej...

To oznacza, że w całym okienku bazujemy na kasie za Ryśka i Bobana.

Wiem, że wielu z Was wmawia sobie że już jest różowo ale nie jest. Przykładem choćby to że dla takiego Słomki propozycja Wisły wcale nie była jakoś specjalnie atrakcyjna.
Oczywiście taki Semir czy Ivan moga wypalić i być filarami zespołu ale też może być różnie....

propozycja nieatrakcyjna a kolo podpisuje kontrakt
znaczy zmusili go

widzę tu braki logiczne w tym wywodzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl