Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

azkaz 17.01.2017 01:17

Taaaaaaa, tak jak Grosicki przyszedł tak i Kuba przyjdzie :hahaha: marketingowcy (7) puszczają co jakiś czas takie ploty, żeby budować mit warszawskiego ligowego bogacza.

ashkeczup 17.01.2017 01:20

Obraniak w Pogoni

Wojtas 17.01.2017 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1461916)
Chyba Puchatek lub Rzezniczak :haha:

albo Rozpruwacz hahaxD

to juz predzej na TVN-nie zaczna mówic prawdę niz Kuba w Legii wyląduje.
Ale im sie tam nudzi w tej warszafce,niech na ferie gdzies jadą.

"Jeszcze tu wrócę" i tyle w temacie.

R33 17.01.2017 01:58

Nie wiem czy pamiętacie ale jak jeszcze Kuba grał w Wiśle to Filipiak też bardzo chciał go u siebie mieć, proponował wtedy chyba 1 mln euro i nieudaną próbę skwitował tekstem ,,Pytać każdy może.". :D

regan 17.01.2017 02:39

Powtórze info bo nie wszyscy załapali...
Szykuje sie transferowa bomba... :)

konik28 17.01.2017 04:49

Oby tak było trzymam kciuki :)

Maciek17 17.01.2017 05:32

Ale bohaterem nie będzie nikt z dwójki Mączyński - Uche?

nesta 17.01.2017 07:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1461924)

Mam nadzieje, że chodzi o transfer DO klubu..
Ten tydzień?

krzaq12 17.01.2017 07:16

Ciekawe czy ewentualny transfer Uche można rozpatrywać w kategoriach bomby?! Tak tylko spekuluje sobie.

nesta 17.01.2017 07:25

Nie wiem czy z Uche jest coś na rzeczy, ale jeśli udałoby sie wynegocjować rozsądne zarobki + umowa na pół roku z opcją na rok to why not? Ryzyko małe, a zyskać można.

tommiyacht 17.01.2017 07:31

Kalu Uche i bomba ?? Moze 5 lat temu tak...

Ogryzek 17.01.2017 09:12

Kalu Uche? Ten gość jest o rok starszy od Brożka. To nie byłaby żadna bomba tylko zatrudnianie bezrobotnego wypalonego weterana.

Jeśli ktoś mówi bomba to ma być bomba a nie "dziadek" :)

tomasz_19 17.01.2017 09:21

regan

info własne czy z TT jakiegoś 'informatora' ?

mitmichael 17.01.2017 09:24

Dokladnie, przyjscie 35 letniego Uche to zadna wielka bomba, ot taki bardzo ciekawy powrot pilkarza zza granicy, ktory w Polsce z gry pozostawił bardzo dobre wrazenie. Powrot Kuby to byłby hit dziesieciolecia, skonczylo by sie podniecanie jakimis Jędrzejczykami. A co do Blaszcza tak wypowiedział sie 2.5 roku temu:

Z tego klubu wypłynąłem na szerokie wody. W Wiśle dostałem szansę i możliwość sprawdzenia się. Udało mi się tę szansę wykorzystać. Z Wisłą byłem i nadal czuję się związany -€“ przyznaje pomocnik Borussii Dortmund.

A tak sie wypowiedział co moze sie stac po wypełnieniu umowy (wtedy jeszcze z Borussia) i powrocie do Wisły (kontrakt skonczyłby mu sie w 2018 roku):

Chciałbym tego bardzo, ale parę warunków musi zostać spełnionych. Po pierwsze musi dopisywać zdrowie. Po drugie nie wiem, czy moje umiejętności za te kilka lat będą jeszcze upoważniały do gry w Wiśle. Generalnie plan jest taki, by to Wisła była moim ostatnim klubem w karierze. To moje marzenie

wiec informatorzy z Polsatu Sport niech nie gadaja glupot, ze Kuba nigdy nie deklarował fanatycznego przywiązania do naszych barw bo to wierutna bzdura. Moze fantatycznie nie kibicował na trybunie (chocia ja tego nie wiem) ale Wisła jest dla niego szczegolna. Transfer do Legii? to chyba tam musiałby zakonczyc kariere i wycofac sie z powyzszych slow. Zreszta wiele razy grajac jeszcze w BVB jezdzil na Nasze mecze ligowe a nie na mecze Legii wiec to tez cos znaczy

emjot 17.01.2017 09:44

Jak dzieci...
ktoś gdzieś coś komuś
a tu gównoburza

jak dzieci ....

wiesniak842 17.01.2017 09:52

Jak co pół roku:D

brylant17 17.01.2017 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1461924)

Emmanuel Sarki ? :D

ABGwislakABG 17.01.2017 10:29

Sarki, Seler. Bomba witaminowa, wszystko się zgadza.

Ewentualnie bomba w sensie dosłownym i Nourdin Boukhari. :D

zim zum 17.01.2017 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1461937)
Dokladnie, przyjscie 35 letniego Uche to zadna wielka bomba, ot taki bardzo ciekawy powrot pilkarza zza granicy, ktory w Polsce z gry pozostawił bardzo dobre wrazenie. Powrot Kuby to byłby hit dziesieciolecia, skonczylo by sie podniecanie jakimis Jędrzejczykami. A co do Blaszcza tak wypowiedział sie 2.5 roku temu:

Z tego klubu wypłynąłem na szerokie wody. W Wiśle dostałem szansę i możliwość sprawdzenia się. Udało mi się tę szansę wykorzystać. Z Wisłą byłem i nadal czuję się związany -€“ przyznaje pomocnik Borussii Dortmund.

A tak sie wypowiedział co moze sie stac po wypełnieniu umowy (wtedy jeszcze z Borussia) i powrocie do Wisły (kontrakt skonczyłby mu sie w 2018 roku):

Chciałbym tego bardzo, ale parę warunków musi zostać spełnionych. Po pierwsze musi dopisywać zdrowie. Po drugie nie wiem, czy moje umiejętności za te kilka lat będą jeszcze upoważniały do gry w Wiśle. Generalnie plan jest taki, by to Wisła była moim ostatnim klubem w karierze. To moje marzenie

wiec informatorzy z Polsatu Sport niech nie gadaja glupot, ze Kuba nigdy nie deklarował fanatycznego przywiązania do naszych barw bo to wierutna bzdura. Moze fantatycznie nie kibicował na trybunie (chocia ja tego nie wiem) ale Wisła jest dla niego szczegolna. Transfer do Legii? to chyba tam musiałby zakonczyc kariere i wycofac sie z powyzszych slow. Zreszta wiele razy grajac jeszcze w BVB jezdzil na Nasze mecze ligowe a nie na mecze Legii wiec to tez cos znaczy

Każdy patrzy na pieniądze i nie ma sensu podniecać się takimi deklaracjami.

siedzenaganku2 17.01.2017 10:40

A ja sie tylko was zapytam. W jakim wieku przechodzil Pirlo z Milanu do Juve. I tutaj koncze dyskusje na temat wieku graczy. Podejrzewam , ze wiekszosc z nas jest po 30 , i sami wiecie jak dobrze sie czujecie fizycznie

siedzenaganku2 17.01.2017 10:42

A Vasiliev taki stary a jak wymiata

Siemion 17.01.2017 10:45

Porównania mają sensu, gdy weźmiesz zawodników na podobnym poziomie i pozycji. Porównywanie Pirlo, który był maestro, bazował na technice i inteligencji nie potrzebując przy tym mega kondycji do Uche, o którym były pozytywne wzmianki kilka lat temu, a jego pozycja wymaga kondycji do latania po skrzydle jest trochę nie na miejscu. Miał fajną przygodę z ligą hiszpańską, ale od kilku lat włóczy się bez celu po Indiach i podobnych "kolebkach" piłki nożnej.

nesta 17.01.2017 10:52

Dlatego nie wiek jest kluczowy - 34/35 to nie 40. W dużo lepszych ligach grają z powodzeniem zawodnicy w tym wieku. Najważniejsza jest forma sportowo-fizyczna. Czy on trenował, może z marszu wejść do przygotowań itp. Zreszta nawet nie wiemy czy to jest realnie rozważana opcja. Natomiast pewnie pare osób więcej na stadion by przyszło.

tomasz_19 17.01.2017 10:59

wiek nie gra roli, Uche może pograć jeszcze na wysokim poziomie około 2 lat
wszystko zależy od niego, czy będzie mu się chciało

ABGwislakABG 17.01.2017 11:05

34 lata pewnie z przebitymi blachami, 7 miesięcy bez treningów, gość już od dawna nie jest skrzydłowym tylko środkowym napastnikiem. Finansowo jednak opłacalny, poza tym - polska ekstraklasa.

Cytat:

wiek nie gra roli, Uche może pograć jeszcze na wysokim poziomie około 2 lat
Akurat na skrzydle / schodzącym napastniku gra. Szpica to samo, widać idealnie na przykładzie Brożka.

aNouc 17.01.2017 11:09

Predzej Boruca zobacze w Wisle niz Kube w Legii. A jak bedzie chcial zarobic pieniadze ktorych i tak ma majątek to pojedzie na jeden sezon do Chin a nie ochlapami w wawie sie degustowal

tomasz_19 17.01.2017 11:36

ABGwislakABG

nie porównywałbym Brożka do Uche... Uche grał w poważniejszych ligach... właśnie GRAŁ... Brożek tylko otarł się delikatnie o poważne granie... Uche zebrał mnóstwo doświadczenia i byłby bezcennym wzmocnieniem składu już nie mówiąc o świetnym zabiegu marketingowym... więcej kibiców przyszłoby na stadion tylko po to by zobaczyć w akcji Nigeryjczyka.

zresztą i tak to tylko mrzonki, Uche tu nie trafi... traktowałbym zainteresowanie nim jako s-f, ktoś sobie wymyślił, a reszta podchwyciła... chociaż chciałbym się mylić...

As 17.01.2017 12:34

OK Uche to to tylko plotki ale teoretycznie niech przyjdzie.

Wisla deklaruje, ze chca sprobowac awansowac do pucharow juz w tym roku wiec potrzebuja ludzi, ktorzy na wiosne beda w stanie pociagnac Wisle w gore tabeli.
Nalezy sobie zatem zadac pytanie czy Uche bylby w stanie zagrac dobrze pol sezonu i ewentualnie dostac przedluzenie na kolejny. Wg mnie 35 lat to jeszcze nie emerytura i o ile sie facet dobrze prowadzil i nie jest zapuszczony to jak najbardziej jest w stanie byc w Ekstraklasie postacia wiodaca.

royalmichael 17.01.2017 12:37

Zasadniczo to 34 (urodziny ma w połowie listopada), Radović jest od niego młodszy o 14 miesięcy... a to trochę inna półka piłkarza...

speedfashion 17.01.2017 12:43

Nie dajcie się zwariować. Nie będzie tu Uchce, choćby dlatego, że jego sprowadzenie byłoby nie do końca zgodne z tym, co mówiła pani prezes.

tomasz_19 17.01.2017 12:49

speedfashion

nie można opierać drużyny wyłącznie o młodych niedoświadczonych zawodników...

przecież to jest logiczne, że dla najlepszego balansu w drużynie muszą być też starsi doświadczeni zawodnicy, od których młodzież będzie miała się czego uczyć i którzy nie posrają się w meczach o stawkę...

Uche gdyby przyszedł byłby sygnałem dla młodych również, że klub walczy o coś więcej niż tylko o utrzymanie..

speedfashion 17.01.2017 13:03

Jasne, trudno nie zgodzić się z tym, co napisałeś.

Ale co my tak naprawdę wiemy o Kalu? Początki jego europejskiej kariery sięgają czasów, kiedy przybyszom z Czarnego Lądu przekręcano liczniki lepiej niż w polskich warsztatach. Poza tym dla młodszych kibiców gość jest raczej anonimowy, a starsi mogą mieć z nim niezbyt miłe wspomnienia.

W tym okienku ściągnęliśmy już gracza, który więcej stoi, niż biega.

jonaf 17.01.2017 13:12

Nawiązując do tego, że i tak zawodnika raczej nie będzie u nas, to w 130 paru meczach Almerii grał jako NŚ. Nie jako skrzydłowy. W Turcji też można go było widzieć na NŚ.

Plusem jest, że posiada paszport z UE [Hiszpania].

Jego bramki to między innymi takie strzały:
https://www.youtube.com/watch?v=8QbRrj4ggFQ

https://www.youtube.com/watch?v=qWTncdtJZds

https://www.youtube.com/watch?v=eApzwtYrwQM

Natomiast w kwietniu ktośwrzucił jak trenuje. Miał wtedy spory porblem by trafic do brameczki;
https://www.youtube.com/watch?v=pppnkgUCE9A

As 17.01.2017 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1461964)
Nie dajcie się zwariować. Nie będzie tu Uchce, choćby dlatego, że jego sprowadzenie byłoby nie do końca zgodne z tym, co mówiła pani prezes.

Jesli to bylo do mnie to chce wyjasnic, ze ja sie nie odnosilem do samej kwestii zakontraktowania Uche a jedynie to watpliwosci podnoszonych tu przez niektorych kolegow, ze facet jest za stary.
Napewno jest za stary aby go dalej sprzedac ale nie jest za stary na tu i teraz.

sportnh 17.01.2017 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1461921)
Obraniak w Pogoni

Zmien dilera gosciu

brylant17 17.01.2017 15:27

To była ironia do transferu Kuby do Legii....

Pero 17.01.2017 16:15

Tematu Uche w ogóle nie ma z tego co mi wiadomo, albo już nie ma (omnibusem nie jestem).

Nie wiem czemu taka tęsknota za nim. Nie pamiętacie już jak to chciał uciekać na zachód (chyba Ajax) i został zawieszony? Może zmądrzał przez te kilka lat ale dla mnie nie ten kierunek....

krzaq12 17.01.2017 16:28

W takim razie ucieszyłem się trochę, bo raczej chciałbym zawodnika młodszego, przynajmniej o 6-7 lat.

ps. wiesz może czy są jakieś konkretne oferty za naszych zawodników i czy istnieje ryzyko, że kogoś ważnego jeszcze stracimy? A może zarząd nie chce już nikogo puszczać, przynajmniej przez najbliższe pół roku.

Levis88 17.01.2017 18:01

A Dani Quintana co porabia?

brylant17 17.01.2017 18:31

Gra sobie w..... Qarabag Agdam

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl