Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

bbbnba 09.05.2010 18:44

Nie ogladalem waszego meczu na zywo, wiec w momencie, gdy dowiedzialem sie o wyniku spotkania pomyslalem, ze wszystko pozamiatane i wypada pogratulowac mistrzostwa :). Zapoznalem sie z przebiegiem meczu i note gratulacyjna wkladam do szuflady.
W obecnej sytuacji o zmianie lidera moze zadecydowac tylko cud, a ciezko wymagac cudu od takich zespolow, jak Odra czy tym bardziej Cracovia. Oby walka o mistrzostwo trwala do ostatniej kolejki.

Stavanger 09.05.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 895548)
Gdybyś był inteligentniejszy to byś wiedział o czym dokładnie jest ten artykuł,

Poznańska grupa szybkiego reagowania zawsze na miejscu. A wracając do tematu ekstraklasowych meczów, to zauważam pewien paradoks. Kilka lat wcześniej liga wyglądała inaczej, znacznie inaczej. Śmiem twierdzić, że poziom był wtedy dużo wyższy niż teraz. Ale wtedy nie było emocji. Bo MP wędrowało do Wisły bądź Legii. Dziś narzekanie w mediach, że źle i słabizna. Ale właśnie w tym czasie do końca niewiadome, kto zostanie mistrzem. Przecież to są właśnie emocje. Nie rozumiem współczesnych mediów sportowych...

skttrbrain 09.05.2010 18:50

@ spoxter

spiski i ciągłe pokrzywdzenie to akurat domena tego forum. ;)
poza tym, póki co, to napinacie się wy, ja nawet nie jestem pewien czy Lecha stać na komplet punktów w ostatnich dwóch meczach, nie mówiąc o tym, że Wisła coś straci. Jeśli przegramy MP, to przegramy przez Zielińskiego i asekuracyjną grę w Krakowie. Trza było iść na wymianę ciosów, wóz albo przewóz i nikt by nie miał do nikogo pretensji, jakbyśmy PO WALCE, a nie jej markowaniu, dostali patelnię na Suchych Stawach. A tak mamy remis, który w końcowym rozrachunku i tak pewnie gówno nam da. Zresztą jak popłaca agresywna i otwarta gra było widać wczoraj, kiedy mecz był wygrany w 30. minucie, bo wreszcie zagrali jak trza.

Stavanger 09.05.2010 18:59

Wiesz, czy na Suchych Stawach był asekuracyjny mecz, to nie wiem. Przecież okazje były, brakowało szczęścia, a mieli je bramkarze ( Pawełek, Kotorowski zagrali bardzo dobre zawody). My się nie napinamy, tylko rozważamy warianty. Jakby to wytłumaczyć, zdobywanie MP nam tak spowszedniało, że obecna sytuacja w tabeli nas wręcz zaciekawia, bo powiewa tu nowością, odmiennością. ( Bez napinki, ja sam zakładałem sezony temu, że będziemy mieli Legię na karku - teraz pojawił się Lech i to poważnie wszedł do czołówki 2 lata temu i jest zgoła inaczej).

BTW. Jeśli Ci tu tak źle, to po co nas odwiedzasz? :)

skttrbrain 09.05.2010 19:08

nie napisałem nigdzie, że mi tu źle, podzieliłem się swoją obserwacją. ;) Czytanie tego forum przynosi mi nawet trochę specyficznej formy przyjemności. Ot, taki amikowski masochizm plus sygnaturki niektórych są tego źródłem ;)

moim zdaniem na SS było obustronne kalectwo, wynikające z tego, że obydwa zespoły były nastawione wyłącznie na przeszkadzanie. I uważam, że lepiej bym się czuł gdyby Lech ten mecz przegrał, ale zawalczył o zwycięstwo. Bo patrząc na tabelę to ten remis jest porażką, a boli fakt, że był oczekiwany i trener nie chciał powalczyć o te 3 punkty.

rabi86 09.05.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 895563)
nie napisałem nigdzie, że mi tu źle, podzieliłem się swoją obserwacją. ;) Czytanie tego forum przynosi mi nawet trochę specyficznej formy przyjemności. Ot, taki amikowski masochizm plus sygnaturki niektórych są tego źródłem ;)

Zobacz na sygnaturki swoich kolegów z Poznania.

A co do Twojego poprzedniego posta, to rzeczywiście otwarta gra opłacała się z Polonią Bytom, która przyjechała z totalnymi ogórkami w podstawowym składzie. Czasami mam wrażenie, że koledzy z Poznania zapominają, że gra się tak jak przeciwnik pozwala.

Kamson 09.05.2010 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 895563)

Najlepszą "sygnaturkę" miał wasz guru na jakimś wyjazdowym meczu w zeszłym sezonie :)
Przekreślona Biała Gwiazda zawieszona na szyi to nowe logo Amiki?

Jaroo1 09.05.2010 20:02

Cytat:

poza tym, póki co, to napinacie się wy
trik polega na tym ze Wy sie nie mozecie napinac za bardzo. Nie mozecie bo napinaliscie sie juz caly tamten sezon i polowe tamtego a po tym co przezyliscie w tamtym sezonie nie macie prawa do tego zeby i teraz robic taka sama napinke, nie macie prawa bo wstyd by był jakby znowu poszla az taka napinka i znowu 2 miejsce za Wisełka. To tak jak u nas nie bedzie juz napinki ze oo Levadia w pucharach, ale ogorki. Tak Wy sie boicie i asekuracyjnie sie nie napinacie :D A w sytuacji jestesmy dokladnie takiej samej. Wisła przed pucharami bedzie tak samo w ciemnej dupie jak rok temu. Czyli wszystkopo staremu, liczymy na cud i dobry wystep w pucharach a Wy w tym sezonie jestescie dokladnie w takiej samej sytuacji jak wtedy. Gonicie nas a My skutecznie (oby do konca) uciekamy. Dokladnie takie same scenariusze

Arturo Qr2nów 09.05.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 895555)
Zresztą jak popłaca agresywna i otwarta gra było widać wczoraj, kiedy mecz był wygrany w 30. minucie, bo wreszcie zagrali jak trza.

To jak mniemam tylko takie luźne wtrącenie... Chyba nie sądzisz, iż gdyby Lech zagrał tak, jak z juniorami i rezerwami, o nic nie walczącej Polonii Bytom, to wygrałby z Wisłą w Krakowie 3:0 "jak trza"... ;)

rafkur 09.05.2010 20:25

Tak się zastanawiam jaka jest realna siła naszej drużyny. Jeżeli gramy mając w składzie 1/8 Brożka, 1/8 Boguskiego, 1/2 bramkarza, 1/2 Małeckiego itd, właściwie przez 80% sezonu jesteśmy źle przygotowani do gry a jednak chyba zmęczymy to mistrzostwo, to jakby to wyglądało gdyby większość była w pełni sprawna i w przyzwoitej formie? Ok ligę wygralibyśmy na luzie ale czy w tym składzie przy optymalnym przygotowaniu mamy realne szanse pokazać coś w pucharach? Przyszły sezon powinien dla nas być łatwiejszy. Legia w przebudowie, Lech pewnie bez swoich najlepszych, Ruch też pewnie po wyprzedaży. Kolekcjonowanie mistrzostw jest fajne i się nie nudzi tylko, żeby to się na sensowny wynik w Europie przekładało.

AdiWiślak. 09.05.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 895607)
czy w tym składzie przy optymalnym przygotowaniu mamy realne szanse pokazać coś w pucharach?

Skoro Lech dał rade to my też byśmy dali (a co tam, damy radę !). Bo gdyby ta cała Barcelona Wschodu grała tak super, elo , cool , to by te ligę w cuglach wygrywali. Tylko czymś się od nich różnimy.. Scouting , polityka klubu - tego u nas brakuje. Mam nadzieję , że sprowadzimy jakiegoś ciekawego bramkarza, kogoś w pole , Broziu się odnajdzie, będzie lepsze przygotowanie do sezonu i coś może w końcu ugramy w pucharach. Oby !

yogul 09.05.2010 20:41

Cytat:

1/2 bramkarza

jak dla mnie to jest zbyt duży komplement dla Juszczyka ;)

SpoXsteR 09.05.2010 20:46

Cytat:

Tak się zastanawiam jaka jest realna siła naszej drużyny. Jeżeli gramy mając w składzie 1/8 Brożka, 1/8 Boguskiego, 1/2 bramkarza, 1/2 Małeckiego itd, właściwie przez 80% sezonu jesteśmy źle przygotowani do gry a jednak chyba zmęczymy to mistrzostwo,

nie zapominaj ze nie gramy na Reymonta.. i dlatego musimy drzec o koncowy wynik, nasz stadion i atmosfera to zawsze byla wielka sila.. przez te Hutniki i Sosnowce bardzo duzo stracilismy.. i w pucharach i w lidze

Jaroo1 09.05.2010 20:56

Cytat:

nie zapominaj ze nie gramy na Reymonta.. i dlatego musimy drzec o koncowy wynik, nasz stadion i atmosfera to zawsze byla wielka sila.. przez te Hutniki i Sosnowce bardzo duzo stracilismy.. i w pucharach i w lidze
a teraz troche bardziej optymistycznie. Przed nami OSTATNI nareszcie mecz "u siebie". Pomysl jak zajeeeebiscie bedzie znowu zagrac przy Reymonta 22! To bedzie miazga. Po roku meczarni, znowu u siebie, znowu z jednym z lepszych dopingow w Polsce, znowu w naszym teatrze marzen. To bedzie cos niesamowitego znowu grac na R22. Juz widze ten doping jak pojedziemy na pelnej ****ie, ehhh Szkoda ze na razie tylko 3 trybunki ale lepsze 3 swoje niz 15 obcych, a wykonczonego stadionu tez sie niedlugo doczekamy.

SpoXsteR 09.05.2010 20:57

Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to w najlepszym wypadku zagramy przy 3 trybunach... ale sami wiemy (zapewne nie wszyscy wiedza bo ich zakres zainteresowania konczy sie na spojrzeniu w galerie z budowy :D) jakie sa jaja z tym stadioniem wiec i to nie jest pewne, samo postawienie trybun nic nie zmieni, trzeba to jeszcze wykonczyc a na to sie nie zanosi.. ale trzeba wierzyc, ale przez to tez zrobia prowizorke i bedzie jak z D ze na dokonczenie budowy bedziemy czekac kilkanascie lat.. ale chce juz wydrzec jape juz na Reymonta bo szlag trafia.. wiec niech chociaz postawia dwa kible, zrobia szatnie i miejsce dla prasy :D

skttrbrain 09.05.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 895601)
To jak mniemam tylko takie luźne wtrącenie... Chyba nie sądzisz, iż gdyby Lech zagrał tak, jak z juniorami i rezerwami, o nic nie walczącej Polonii Bytom, to wygrałby z Wisłą w Krakowie 3:0 "jak trza"... ;)

'jak trza' - taki regionalizm ;)
nie uważam, żebyśmy wygrali 3:0, uważam że dalibyśmy sobie szansę na to, żeby może wygrać. Grając na remis takiej możliwości prawie nie było, zgodzisz się ze mną?

wolfy 09.05.2010 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 895642)
nie uważam, żebyśmy wygrali 3:0, uważam że dalibyśmy sobie szansę na to, żeby może wygrać. Grając na remis takiej możliwości prawie nie było, zgodzisz się ze mną?

Ja się z Tobą zgodzę:-) Sam się zdziwiłem, że Lech grał tak ostrożnie, nie mając przecież czego bronić.

Wojtas 09.05.2010 22:04

Wyczytałem ze Skorza do Legii sprowadzi naszego ulubieńca Rafała Janasa :)

zyczymy skucesów zwlaszcza w temacie dobóru taktyki na odpowiedni mecz :)

tofik 09.05.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 895650)
Wyczytałem ze Skorza do Legii sprowadzi naszego ulubieńca Rafała Janasa :)

zyczymy skucesów zwlaszcza w temacie dobóru taktyki na odpowiedni mecz :)

Mam nadzieję, że nie zapomni o makaronie piosenkarzu/fizjologu. W końcu to taki wybitny fachowiec.

wolfy 09.05.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 895659)
Mam nadzieję, że nie zapomni o makaronie piosenkarzu/fizjologu. W końcu to taki wybitny fachowiec.

Trener bramkarzy też się przyda.

tomo 09.05.2010 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 895660)
Trener bramkarzy też się przyda.

Taa Łaciaka niech zabierze stąd na praktyki do Dowhania. W sumie w spierdalaniu za kasą Łaciak jest dobry... .

Edit:

Skoro lista życzeń powstała to niech sobie jeszcze Niezatapialnego wezmą w pakiecie !

Żmijka 09.05.2010 23:21

I lekarza niech weźmie! I masażystów! I fizjoterapeutę! I sprzątaczki! I kierowcę tez! Wróć, nie mamy kierowcy ...ale autobus niech zabierze! W sumie to i murawę możnaby poskładać i niech bierze! Też była winna! A jak!

Luuudzie ... :|

szczebrzeszcz 09.05.2010 23:28

łaska kibica Wisły na pstrym koniu jeździ:P

0 22 09.05.2010 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 895676)
I lekarza niech weźmie! I masażystów! I fizjoterapeutę! I sprzątaczki! I kierowcę tez! Wróć, nie mamy kierowcy ...ale autobus niech zabierze! W sumie to i murawę możnaby poskładać i niech bierze! Też była winna! A jak!

Luuudzie ... :|

Zarty, zartami ale naprawde wszystkie te odpady od Was spowodowały, że idziemy na dno :)

EDIT: Mariusz nie kryje się z tym, że kocha Wisłę Kraków :)

Żmijka 09.05.2010 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 895680)
Zarty, zartami ale naprawde wszystkie te odpady od Was spowodowały, że idziemy na dno :)

Tzn kto?
Bo poza Richardem nikogo "od nas" u Was w klubie sobie nie przypominam ...

MatMario 10.05.2010 00:34

Ciekawe czy koszerni pamiętają jak ich Amica Poznań ratowała rok temu?!

Gramy do końca czy jeszcze jeden było? :)

kubawislak 10.05.2010 08:45

Aby wytłumaczyć, że poziom naszej ligi spadł drastycznie wystarczy, pomyśleć o bramkach strzelonych przez nasze kluby bezpośrednio z rzutów wolnych...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/dzi...wiadomosc.html

Fuks 10.05.2010 08:51

swietne tam mają informacje, bo ja pamietam bramke Zienczuka w meczu z Lechią rok temu, a oni piszą ze Wisła ostatnio tak trafila w 2008 ..

Ela 10.05.2010 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 895681)
Tzn kto?
Bo poza Richardem nikogo "od nas" u Was w klubie sobie nie przypominam ...

A Franz Smuda ? :)

Wtedy Legii nie udało się do pucharów zakwalifikować ;)

szprotson 10.05.2010 11:34

ma ktos gdzies bramke Jarosinskiego z ME, bo na srtonie tvp mi nie smiga.ok mam.

tofik 10.05.2010 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 895705)
Aby wytłumaczyć, że poziom naszej ligi spadł drastycznie wystarczy, pomyśleć o bramkach strzelonych przez nasze kluby bezpośrednio z rzutów wolnych...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/dzi...wiadomosc.html

Bo nie trenują. Co oni myślą, że to samo przyjdzie ? Wolne trzeba całą karierę do zaj..tłuc na treningach. Oddać tysiące strzałów. Wtedy można mówić o efektach.

Krissu 10.05.2010 14:13

Wyborcza na celownik wzięła Ruch

Awansują to znaczy, że zasłużyli. Proste jak konstrukcja cepa.

flamengista 10.05.2010 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 895683)
Ciekawe czy koszerni pamiętają jak ich Amica Poznań ratowała rok temu?!

Gramy do końca czy jeszcze jeden było? :)

No właśnie, dlatego teksty że "liczą na przyjaźń Pasów" są zwyczajnie głupie.

Liczyć powinni na to, że są to jednak Derby a Pasy grają o utrzymanie. To i tak wystarczająca motywacja. A powoływanie się na przyjaźń świadczy tylko o tym, że wstydu nie mają.

[Pamiętać należy, że w tamtym meczu dwie bramki padły z ewidentnych spalonych]

wolfy 10.05.2010 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 895676)
I lekarza niech weźmie! I masażystów!

Odpiszę Ci tak - wysłać ich, jak najbardziej, ale na zieloną trawkę. Nie jestem aż tak zacięty, żeby życzyć jakiemukolwiek piłkarzowi takich przejść podczas powrotu do zdrowia, jakie mają nasi. Przypadki Dawidowskiego, Niedzielana, Brożka czy Garguły myślę że mówią same za siebie. Zresztą, jest tego znacznie więcej.

7 kotów 10.05.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 895839)
No właśnie, dlatego teksty że "liczą na przyjaźń Pasów" są zwyczajnie głupie.

Po tamtym meczu pelnym przyjaznych gestow, ****idolek cracovia.krakow.pl eksplodowal nienawiscia do Amiki. Jak to sie mowi, prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie : )

wolfy 10.05.2010 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 895919)
Jak to sie mowi, prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie : )

To stawia w zupełnie nowym świetle decyzję o zostawieniu Cracovii w ekstraklasie kosztem ŁKS-u. Mają zgodę z PZPN-em?

Żmijka 10.05.2010 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 895847)
Odpiszę Ci tak - wysłać ich, jak najbardziej, ale na zieloną trawkę. Nie jestem aż tak zacięty, żeby życzyć jakiemukolwiek piłkarzowi takich przejść podczas powrotu do zdrowia, jakie mają nasi. Przypadki Dawidowskiego, Niedzielana, Brożka czy Garguły myślę że mówią same za siebie. Zresztą, jest tego znacznie więcej.

Odpiszę Ci tak - zapytaj chociazby tych wyżej wymienionych o naszych maserów (Zbyszka i Marcina) czy fizjoterapeutę (Filipa). Zobaczymy co Ci powiedzą :) Podpowiem, żebyś nie musiał generować kosztów - Dawidowski odpowiada w ostatnim wywiadzie. Ciekawe też że maser pracuje w klubie dłużej niż pewnie większość z nas mu kibicuje (bo nie było ich na świecie, lub mieli po pare latek). Nikt "po drodze" nie poznał się na jego braku umiejętności? Hmm ...
Pomijając ten fakt, wypowiedź miała charakter mocno ironiczny i przesmiewczy bo po prostu nektórzy już popadają w totalną paranoję wszukaniu winnych porażek i słabych meczy. A mamy ich wszystkich (okolo 20) nadal w klubie ...

mr_kwolf 10.05.2010 18:27

Czytaliście wywiad z Okońskim w dzisiejszym dodatku do Przeglądu Sportowego? Zastanawia mnie czy on jest opłacony przez Lecha, sam padł ofiarą propagandy sukcesu Lecha czy może jest aż tak głupi. Najlepszy jest fragment o najbliższych meczach Wisły i Lecha. Wisła gra z Cracovią i Odrą więc może stracić punkty bo to że jest lepsza to nic nie znaczy ale Lech na pewno wygra z Ruchem bo... jest lepszy :D Ogólny przekaz z wywiadu to że nawet jak Lech nie będzie mistrzem (a na pewno będzie) to i tak będzie mistrzem. A fragment ze Lewandowski powinienen iść do Bayernu to już w ogóle śmiech na sali. "Mając taki dogrywających jak Ribery i Robben to strzeliłby na pewno więcej niż Mueller".

PS. Czytałem ten artykuł w pracy i nie mam gazety przed sobą więc lekko mogłem coś pokręcić ale ogólny sens wypowiedzi chyba ujałem dobrze. Kto czytał wywiad ten wie o co chodzi.

wolfy 10.05.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 895958)
Odpiszę Ci tak - zapytaj chociazby tych wyżej wymienionych o naszych maserów (Zbyszka i Marcina) czy fizjoterapeutę (Filipa). Zobaczymy co Ci powiedzą :)

Co to ma za znaczenie co mi odpowiedzą, skoro perypetie zdrowotne naszych piłkarzy to takie "neverending story"? I nagle się okazuje, że Dawidowski jednak może grać w piłkę, Niedzielan jakoś sobie radził dopóki mu głowy nie rozbili, a Gargułę to chyba jednak nie Fass popsuł.
Do sprzątaczek nic nie mam, murawa na Reymonta faktycznie wymagała wymiany.
Chyba tyle:)

Mareq 10.05.2010 18:31

Cytat:

Czytaliście wywiad z Okońskim w dzisiejszym dodatku do Przeglądu Sportowego? Zastanawia mnie czy on jest opłacony przez Lecha, sam padł ofiarą propagandy sukcesu Lecha czy może jest aż tak głupi. Najlepszy jest fragment o najbliższych meczach Wisły i Lecha. Wisła gra z Cracovią i Odrą więc może stracić punkty bo to że jest lepsza to nic nie znaczy ale Lech na pewno wygra z Ruchem bo... jest lepszy :D Ogólny przekaz z wywiadu to że nawet jak Lech nie będzie mistrzem (a na pewno będzie) to i tak będzie mistrzem. A fragment ze Lewandowski powinienen iść do Bayernu to już w ogóle śmiech na sali. "Mając taki dogrywających jak Ribery i Robben to strzeliłby na pewno więcej niż Mueller".

PS. Czytyałem ten artykuł w pracy i nie mam gazety przed sobą więc lekko mogłem coś pokręcić ale ogólny sens wypowiedzi chyba ujałem dobrze. Kto czytał wywiad ten wie o co chodzi.

Ale zaraz , zaraz .
O jakim on Lechu w tym wywiadzie mówi ?
Lecha przecież nie ma.

Cytat:

"Tak szczerze? To nie jest już Lech. To jest Amica!"
M.Okoński

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl