![]() |
Nie ogladalem waszego meczu na zywo, wiec w momencie, gdy dowiedzialem sie o wyniku spotkania pomyslalem, ze wszystko pozamiatane i wypada pogratulowac mistrzostwa :). Zapoznalem sie z przebiegiem meczu i note gratulacyjna wkladam do szuflady.
W obecnej sytuacji o zmianie lidera moze zadecydowac tylko cud, a ciezko wymagac cudu od takich zespolow, jak Odra czy tym bardziej Cracovia. Oby walka o mistrzostwo trwala do ostatniej kolejki. |
Cytat:
|
@ spoxter
spiski i ciągłe pokrzywdzenie to akurat domena tego forum. ;) poza tym, póki co, to napinacie się wy, ja nawet nie jestem pewien czy Lecha stać na komplet punktów w ostatnich dwóch meczach, nie mówiąc o tym, że Wisła coś straci. Jeśli przegramy MP, to przegramy przez Zielińskiego i asekuracyjną grę w Krakowie. Trza było iść na wymianę ciosów, wóz albo przewóz i nikt by nie miał do nikogo pretensji, jakbyśmy PO WALCE, a nie jej markowaniu, dostali patelnię na Suchych Stawach. A tak mamy remis, który w końcowym rozrachunku i tak pewnie gówno nam da. Zresztą jak popłaca agresywna i otwarta gra było widać wczoraj, kiedy mecz był wygrany w 30. minucie, bo wreszcie zagrali jak trza. |
Wiesz, czy na Suchych Stawach był asekuracyjny mecz, to nie wiem. Przecież okazje były, brakowało szczęścia, a mieli je bramkarze ( Pawełek, Kotorowski zagrali bardzo dobre zawody). My się nie napinamy, tylko rozważamy warianty. Jakby to wytłumaczyć, zdobywanie MP nam tak spowszedniało, że obecna sytuacja w tabeli nas wręcz zaciekawia, bo powiewa tu nowością, odmiennością. ( Bez napinki, ja sam zakładałem sezony temu, że będziemy mieli Legię na karku - teraz pojawił się Lech i to poważnie wszedł do czołówki 2 lata temu i jest zgoła inaczej).
BTW. Jeśli Ci tu tak źle, to po co nas odwiedzasz? :) |
nie napisałem nigdzie, że mi tu źle, podzieliłem się swoją obserwacją. ;) Czytanie tego forum przynosi mi nawet trochę specyficznej formy przyjemności. Ot, taki amikowski masochizm plus sygnaturki niektórych są tego źródłem ;)
moim zdaniem na SS było obustronne kalectwo, wynikające z tego, że obydwa zespoły były nastawione wyłącznie na przeszkadzanie. I uważam, że lepiej bym się czuł gdyby Lech ten mecz przegrał, ale zawalczył o zwycięstwo. Bo patrząc na tabelę to ten remis jest porażką, a boli fakt, że był oczekiwany i trener nie chciał powalczyć o te 3 punkty. |
Cytat:
A co do Twojego poprzedniego posta, to rzeczywiście otwarta gra opłacała się z Polonią Bytom, która przyjechała z totalnymi ogórkami w podstawowym składzie. Czasami mam wrażenie, że koledzy z Poznania zapominają, że gra się tak jak przeciwnik pozwala. |
Cytat:
Przekreślona Biała Gwiazda zawieszona na szyi to nowe logo Amiki? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak się zastanawiam jaka jest realna siła naszej drużyny. Jeżeli gramy mając w składzie 1/8 Brożka, 1/8 Boguskiego, 1/2 bramkarza, 1/2 Małeckiego itd, właściwie przez 80% sezonu jesteśmy źle przygotowani do gry a jednak chyba zmęczymy to mistrzostwo, to jakby to wyglądało gdyby większość była w pełni sprawna i w przyzwoitej formie? Ok ligę wygralibyśmy na luzie ale czy w tym składzie przy optymalnym przygotowaniu mamy realne szanse pokazać coś w pucharach? Przyszły sezon powinien dla nas być łatwiejszy. Legia w przebudowie, Lech pewnie bez swoich najlepszych, Ruch też pewnie po wyprzedaży. Kolekcjonowanie mistrzostw jest fajne i się nie nudzi tylko, żeby to się na sensowny wynik w Europie przekładało.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to w najlepszym wypadku zagramy przy 3 trybunach... ale sami wiemy (zapewne nie wszyscy wiedza bo ich zakres zainteresowania konczy sie na spojrzeniu w galerie z budowy :D) jakie sa jaja z tym stadioniem wiec i to nie jest pewne, samo postawienie trybun nic nie zmieni, trzeba to jeszcze wykonczyc a na to sie nie zanosi.. ale trzeba wierzyc, ale przez to tez zrobia prowizorke i bedzie jak z D ze na dokonczenie budowy bedziemy czekac kilkanascie lat.. ale chce juz wydrzec jape juz na Reymonta bo szlag trafia.. wiec niech chociaz postawia dwa kible, zrobia szatnie i miejsce dla prasy :D
|
Cytat:
nie uważam, żebyśmy wygrali 3:0, uważam że dalibyśmy sobie szansę na to, żeby może wygrać. Grając na remis takiej możliwości prawie nie było, zgodzisz się ze mną? |
Cytat:
|
Wyczytałem ze Skorza do Legii sprowadzi naszego ulubieńca Rafała Janasa :)
zyczymy skucesów zwlaszcza w temacie dobóru taktyki na odpowiedni mecz :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Edit: Skoro lista życzeń powstała to niech sobie jeszcze Niezatapialnego wezmą w pakiecie ! |
I lekarza niech weźmie! I masażystów! I fizjoterapeutę! I sprzątaczki! I kierowcę tez! Wróć, nie mamy kierowcy ...ale autobus niech zabierze! W sumie to i murawę możnaby poskładać i niech bierze! Też była winna! A jak!
Luuudzie ... :| |
łaska kibica Wisły na pstrym koniu jeździ:P
|
Cytat:
EDIT: Mariusz nie kryje się z tym, że kocha Wisłę Kraków :) |
Cytat:
Bo poza Richardem nikogo "od nas" u Was w klubie sobie nie przypominam ... |
Ciekawe czy koszerni pamiętają jak ich Amica Poznań ratowała rok temu?!
Gramy do końca czy jeszcze jeden było? :) |
Aby wytłumaczyć, że poziom naszej ligi spadł drastycznie wystarczy, pomyśleć o bramkach strzelonych przez nasze kluby bezpośrednio z rzutów wolnych...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/dzi...wiadomosc.html |
swietne tam mają informacje, bo ja pamietam bramke Zienczuka w meczu z Lechią rok temu, a oni piszą ze Wisła ostatnio tak trafila w 2008 ..
|
Cytat:
Wtedy Legii nie udało się do pucharów zakwalifikować ;) |
ma ktos gdzies bramke Jarosinskiego z ME, bo na srtonie tvp mi nie smiga.ok mam.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Liczyć powinni na to, że są to jednak Derby a Pasy grają o utrzymanie. To i tak wystarczająca motywacja. A powoływanie się na przyjaźń świadczy tylko o tym, że wstydu nie mają. [Pamiętać należy, że w tamtym meczu dwie bramki padły z ewidentnych spalonych] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pomijając ten fakt, wypowiedź miała charakter mocno ironiczny i przesmiewczy bo po prostu nektórzy już popadają w totalną paranoję wszukaniu winnych porażek i słabych meczy. A mamy ich wszystkich (okolo 20) nadal w klubie ... |
Czytaliście wywiad z Okońskim w dzisiejszym dodatku do Przeglądu Sportowego? Zastanawia mnie czy on jest opłacony przez Lecha, sam padł ofiarą propagandy sukcesu Lecha czy może jest aż tak głupi. Najlepszy jest fragment o najbliższych meczach Wisły i Lecha. Wisła gra z Cracovią i Odrą więc może stracić punkty bo to że jest lepsza to nic nie znaczy ale Lech na pewno wygra z Ruchem bo... jest lepszy :D Ogólny przekaz z wywiadu to że nawet jak Lech nie będzie mistrzem (a na pewno będzie) to i tak będzie mistrzem. A fragment ze Lewandowski powinienen iść do Bayernu to już w ogóle śmiech na sali. "Mając taki dogrywających jak Ribery i Robben to strzeliłby na pewno więcej niż Mueller".
PS. Czytałem ten artykuł w pracy i nie mam gazety przed sobą więc lekko mogłem coś pokręcić ale ogólny sens wypowiedzi chyba ujałem dobrze. Kto czytał wywiad ten wie o co chodzi. |
Cytat:
Do sprzątaczek nic nie mam, murawa na Reymonta faktycznie wymagała wymiany. Chyba tyle:) |
Cytat:
Ale zaraz , zaraz . O jakim on Lechu w tym wywiadzie mówi ? Lecha przecież nie ma. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl