Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

s1mone 26.06.2022 20:48

Żółć jeszcze w całości się nie zlała.

Drozd 26.06.2022 21:07

Jeszcze długo się nie zleje...

Bo refleksji nie ma żadnej.

Czy władze znalazły przyczynę dramatu sportowego poza sędziami i kontuzją właściciela? Nie mówiąc o wyciągnięciu konsekwencji. Bawią się chłopaki w grubą kreskę i na co liczą?

wolfy 26.06.2022 21:13

Ignoruj - i po kłopocie. Po co czytać dwadzieścia razy to samo?

azor 26.06.2022 21:24

lepiej dwadzieścia razy wylizać jajka ;)

Drozd 26.06.2022 21:25

Pewnie, kolego inteligencie :). Najlepiej rozbić termometr...

KOALIK 26.06.2022 21:40

Faktycznie, lepiej dwadzieścia razy pochwalić jaki wspaniały jest Jurek, Dawid i reszta tych, którzy doprowadzili Wisłę do spadku.

W końcu minął miesiąc od spadku i dalej nic nie wiemy.

Kompletnie nie ma winnych odnośnie polityki transferowej, którą mogę określić mianem burdelu - kilkadziesiąt nieudanych transferów.

Do tego kwestia kompetencji Dawida i Jurka, niezrealizowana obietnica Dawida w temacie europejskich pucharów, zapowiadanych inwestorów przez Jarka, polityka ciągłego klakierstwa i wiele innych spraw - razem to kompletne rozmycie odpowiedzialności.

krysztal 27.06.2022 09:22

Nie no akurat tu sie z Drozdem zgodzę.Brak transmisji sparingu tylko jakieś 40 sekundowe wrzutki z drona to kabaret i to pokazuje że nie wyciągnięto żadnych wniosków albo wyciągnięto ale niestety błędne.To idealnie wpisuje się w ton jaki panowie prezentowali na słynnej konferencji,jest jej dopełnieniem.Nie podobało się wam kibicom jak gramy to nie patrzcie i cyk kamerka do lombardu

Pulpet 27.06.2022 09:27

Wiem, że dla niektórych to będzie doczepianie się na siłę, ale uważam że te bramki z drona to jakaś pie***lona kpina z kibiców. Jaki jest wgl sens takiego filmowania?
Ktoś coś wspominał o sprzęcie od Socios do nagrywania?

silver03 27.06.2022 09:42

Ciesz się, że łaskawie w ogóle jakąkolwiek bramkę udostępniają.

ReMix 27.06.2022 10:03

Cieszmy sie, ze w ogole cos strzelaja..

wiesniak842 27.06.2022 10:32

https://www.skysports.com/watch/vide...cs-tool/more/6

Ciesze sie, ze moglem pomoc. Przeciez kuerwa nikt nie uzywa drona po to zeby latal 90 minut i nagrywal ewentualne zdobyte bramki.

s1mone 27.06.2022 12:17

Przecież to tylko sparingi, 99% klubów nie ma nawet bramek z drona tylko suchy wynik i tyle. Już nie macie się czego czepiać.

Już widzę to masowe podcinanie żył, jakbyśmy któryś przegrali. A tak nie ma na co wylewać żółci to się drona czepiają :D

Co do gry Savicia i Zukowa to widocznie trener uznał, że nie ma do wpuszczenia nikogo kto byłby do gry nawet w przyszłości na ławce. Też się temu dziwię, ale to była decyzja trenera. Ma przygotować zespół do gry na odpowiednim poziomie i skoro go nie wywalono (za czym optowałem) to trzeba mu dać pracować. Może uznał, że dobre wyniki w sparingach budują odpowiednią atmosferę wśród tych młodych ludzi?

Nie będę zgrywał znawcy i uznawał tego za błąd. Trenerowi albo się ufa, że przygotuje odpowiednio drużynę albo się go zwalnia. Nie zwolniono, więc niech przygotowuje drużynę w spokoju i podejmuje autonomiczne decyzje.

Ja bym postąpił inaczej i odsunął tych zawodników od drużyny, ale to nie ja jestem trenerem i nie ja biorę odpowiedzialność za wyniki.

Drozd 27.06.2022 12:29

Jak się liga zacznie to też bym kibiców nie wpuszczał, a telewizji to już zwłaszcza. Bo się debile będą czepiać, żółć się będzie wylewać, po co to komu. Dawać kasę, a co dalej to nie plebsu sprawa...

s1mone 27.06.2022 12:34

A nie przyszło Ci do głowy, że to mogło być żądanie Stali?

Przecież na poprzednim meczu byli kibice, więc trenerowi raczej ich brak nie przeszkadza.

Z resztą często tak bywało w pojedynczych sparingach w przeszłości, nie rozumiem czego się tu czepiać.

Nawet jeśli trener uzna, że woli mieć treningi/sparingi zamknięte to nie jest to jakaś kontrowersja. Niektórzy trenerzy tak mają i już.
Nie wiadomo od kogo wyszła ta inicjatywa.

Drozd 27.06.2022 12:42

Można powiedzieć dlaczego latał dron i nagrywał mecz, a nie można go zobaczyć. Bo my nie chcemy pokazać, bo Stal nie chce pokazać, cokolwiek. A tu cisza... Co oni łaskę robią? Że cokolwiek powiedzą czy pokażą kibicom? Tajemnice?

s1mone 27.06.2022 12:50

Powiedz mi czy filmy z drona są udostępniane masowo przez kluby, które je wykorzystują czy może jednak nie??

I po co byłby jakiemukolwiek kibicowi cały mecz z tej perspektywy?? Oglądałbyś??

A widzisz dla trenerów, którzy analizują ustawienie a nie oglądają mecz to bardzo fajne narzędzie taktyczne. I nie mówimy koniecznie tylko o trenerach Wisły Kraków. Resztę sobie dopisz bo mi się nie chce.

Karherop 27.06.2022 12:57

Przegrana w lidze: " pie***** nie oglądam tych błaznów"
Wisła gra sparing: "gdzie transmisja i skróty, plujecie nam w twarz"

Albo: " co to za ch***** kamera, to już nie potraficie zainwestować w profesjonalny sprzęt patałachy"

Albo: "co oni odwalają w tym sparingu? My do 2 ligi spadniemy"

"Co oni robią? Tajemnice?"

Tak, wypracowane schematy na treningach to nie powinna być wiedzą ogólnodostępna.

Jakbym był trenerem to o ile sparing nie ma być czymś na kształt briefingu/próby generalnej lub zebraniem kasy z biletów to też bym wolał aby kibice i rywale nas nie podglądali. A Wiśle w 1 lidze będą bacznie obserwować wszyscy.

Jakby ktoś też nie zauważył to tniemy koszty gdzie popadnie i jeśli od transmisji jednego sparingu ma zależeć czy starczy kasy na pensje dla jakiejś osoby w klubie to wolę aby przeznaczono ja na to drugie.

Elendil 27.06.2022 13:00

Akurat jeżeli chodzi o taktyczny aspekt (a po to są w końcu sparingi) to obraz z drona pokaże o wiele więcej niż z lini murawy - od razu widac kto, gdzie i kiedy stal, biegl itp. Jasne, byloby spoko gdyby byly te sparingi takze streamowane, ale serio... tak wam jest to niezbedne do zycia?

MaLk 27.06.2022 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1587025)
Można powiedzieć dlaczego latał dron i nagrywał mecz, a nie można go zobaczyć. Bo my nie chcemy pokazać, bo Stal nie chce pokazać, cokolwiek. A tu cisza... Co oni łaskę robią? Że cokolwiek powiedzą czy pokażą kibicom? Tajemnice?

Dron to akurat w miarę oczywiste - w celach treningowo-taktycznych.

Przecież nikt nie organizuje normalnych transmisji meczowych w ten sposób. Bez przesady.

krysztal 27.06.2022 17:23

A to nie można dla celów szkoleniowych nagrywać dronem a kibicom zrobić transmisję sparingu w tradycyjny sposób?
Karherop odleciałeś totalnie?Co to za wiedza tajemna jak można sobie na każdym treningu stanąć za siatką i nikt nie sprawdza czy to kibic ,analityk przeciwnika czy zamachowiec samobójca?No na prawdę wielka tajemnica co my na treningach robimy.

Drozd 27.06.2022 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1587030)
Dron to akurat w miarę oczywiste - w celach treningowo-taktycznych.

Przecież nikt nie organizuje normalnych transmisji meczowych w ten sposób. Bez przesady.

A niby dlaczego? Jednym z minusów oglądania meczu w telewizji jest to że nie widać całego boiska. Taki kadr jak na urywku z bramkami jest dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania, a można by go było jeszcze przybliżyć. Moim zdaniem dużo ciekawsze niż z wysokości 5 m przy linii bocznej kiedy całej drugiej strony praktycznie nie widać. I nikt nie mówi o transmisji. Tylko o możliwości oglądnięcia.

ps. Pamięta ktoś sensible soccer? To była najlepsza kamera ;).

Karherop 27.06.2022 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587035)
A to nie można dla celów szkoleniowych nagrywać dronem a kibicom zrobić transmisję sparingu w tradycyjny sposób?
Karherop odleciałeś totalnie?Co to za wiedza tajemna jak można sobie na każdym treningu stanąć za siatką i nikt nie sprawdza czy to kibic ,analityk przeciwnika czy zamachowiec samobójca?No na prawdę wielka tajemnica co my na treningach robimy.

Jeśli moje podejście popiera sztab szkoleniowy Wisly oraz naszych przeciwników to może całkiem nie odleciałem?

Co innego oglądanie na żywo z kiepskiej perspektywy, a co innego nagranie video

krysztal 28.06.2022 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587069)
Jeśli moje podejście popiera sztab szkoleniowy Wisly oraz naszych przeciwników to może całkiem nie odleciałem?

Co innego oglądanie na żywo z kiepskiej perspektywy, a co innego nagranie video

O tak oglądanie na żywo to nie to samo co nagranie video.Możesz być jeszcze bardziej dumny bo takie samo zdanie mają nasi super profesjonalni skauci.
Rozumiem zamknięcie treningu na zgrupowaniu reprezentacji.Jest do dyspozycji kilka jednostek treningowych i faktycznie za zamkniętymi drzwiami stadionu można przećwiczyć jakieś nietypowe rozegrania stałych fragmentów czy taktykę.To po prostu kolejna fanaberia Brzęczka.
Z resztą ja poruszyłem temat mając na uwadze wszystko co dzieje się w tej chwili w klubie.Gdyby chodziło o jedną sprawę można by było machnąć ręką.Jak dodasz do siebie fatalną politykę sportową,spadek do niższej ligi i ogólnie to co się dzieje przez ostatnie półtora miesiąca to każdy kolejny głupi ruch drażni coraz bardziej

Greg25 28.06.2022 13:05

Po kiego tam chciałeś być, czy też to oglądać, przecież i tak wszystko jest do dupy! Przecież jeszcze niedawno narzekaliście, że trener ma za słabą pozycję w klubie, bo piłkarz jest właścicielem, to teraz trenerowi nie wolno mieć fanaberii...?!

Karherop 28.06.2022 13:23

@krysztal mam nadzieję że już sprawdziłeś ile klubów 1 ligi transmituje wszystkie swoje sparingi, żeby się nie okazało że to co dla ciebie jest fanaberia, to jest rzeczywistość.

krysztal 28.06.2022 13:32

Chciałeś być,narzekaliście....kurvva zastanów się czy rozmawiasz ze mną czy z kilkoma użytkownikami na raz.
Powtórzę jeszcze raz może zrozumiesz choć wielkiej nadziei sobie nie robię.Gdyby trener miał takie widzimisie a cała reszta spraw była w najlepszym porządku to trudno,uznał bym to właśnie za jego fanaberie.Jak popatrzysz na całość spraw jakie się dzieją w klubie to nawet nie jest przypierdalanie na siłę bo wiele rzeczy wydaje się teraz stać na głowie

krysztal 28.06.2022 13:38

Co mnie obchodzą inne kluby???Jakby mnie inne obchodziły to nie pisał bym tutaj na forum kibiców Wisły.
Rozumiem że uważasz nas już za takich dziadów którzy muszą wpisać się w tą pierwszoligową szarzyznę i postępować jak Chrobry ,Sandecja czy Puszcza Niepołomice.Tylko czy te kluby żyją z kibiców tak jak Wisła???

Jagul 28.06.2022 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587099)
Co mnie obchodzą inne kluby???Jakby mnie inne obchodziły to nie pisał bym tutaj na forum kibiców Wisły.
Rozumiem że uważasz nas już za takich dziadów którzy muszą wpisać się w tą pierwszoligową szarzyznę i postępować jak Chrobry ,Sandecja czy Puszcza Niepołomice.Tylko czy te kluby żyją z kibiców tak jak Wisła???

Nadrobimy cenami karnetów :D będzie ekskluzywnie wtedy.

Karherop 28.06.2022 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1587100)
Nadrobimy cenami karnetów :D będzie ekskluzywnie wtedy.

Ja mam nadzieję że kolega @krysztal nie powie złego słowa na ceny karnetów, a nawet dopłaci, wszakże my jesteśmy Wisła Kraków i musimy się cenić

Kolego jesteśmy w 1 lidze pora się obudzić

krysztal 28.06.2022 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587101)
Ja mam nadzieję że kolega @krysztal nie powie złego słowa na ceny karnetów, a nawet dopłaci, wszakże my jesteśmy Wisła Kraków i musimy się cenić

Kolego jesteśmy w 1 lidze pora się obudzić

Nie kupuję karnetu.Kupiłem raz w poprzednim sezonie.Zazwyczaj na pojedyncze mecze kupuję silver rzadziej gold.Po 3-4 meczach i tak wychodzi więcej niż za karnet na inny sektor.
Dodam że kupując silver czujesz się chyba najbardziej wydymany na całym stadionie.

Pulpet 28.06.2022 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1587097)
@krysztal mam nadzieję że już sprawdziłeś ile klubów 1 ligi transmituje wszystkie swoje sparingi, żeby się nie okazało że to co dla ciebie jest fanaberia, to jest rzeczywistość.

Ty i inni dlaczego zakrzywiacie temat pod swoją tezę?
Niech nie transmitują sparingów niech ukrywają treningi. Jeśli tego potrzebują to ja się zgadzam BO NIE O TO MI CHODZI

Czy naprawdę nie można pokazać dwóch bramek w normalny sposób? bo chyba nie powiesz, że cokolwiek zobaczyłeś na ujęciu z drona?
Na pewno stanie się niesamowita krzywda i Wiśle i Stali i Garbarni jeśli kibice obejrzą jak padały bramki.

Karherop 28.06.2022 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1587103)
Niech nie transmitują sparingów niech ukrywają treningi. Jeśli tego potrzebują to ja się zgadzam BO NIE O TO MI CHODZI

Czy naprawdę nie można pokazać dwóch bramek w normalny sposób? bo chyba nie powiesz, że cokolwiek zobaczyłeś na ujęciu z drona?
Na pewno stanie się niesamowita krzywda i Wiśle i Stali i Garbarni jeśli kibice obejrzą jak padały bramki.

Problem w tym że wiele osób (już nie chce wskazywać które), przywiązuje zbyt wielką wagę do sparingów, gdzie to normalna jednostka treningowa, tyle że w starciu z rywalem. Jakoś nie widzę aby ktokolwiek żądał bramek z dzisiejszego treningu.

wolfy 28.06.2022 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1587103)

Ja osobiście nie widzę sensu nagrywania osobno całego sparingu z boku skoro i tak nie może być pokazany, żeby pokazać ew. bramki (o ile padną). Materiał z drona był do celów taktycznych, wycięli bramki i pokazali.
Niedługo mecze o punkty, ważne żebyśmy wtedy strzelali bramki. Waga tych sparingowych jest żadna, wielu już w sparingach strzelało - a potem w meczach o punkty znikali.

Drozd 28.06.2022 22:07

I co to będzie jak mecz o punkty będzie w TV i wszyscy zobaczą ? Całe skrywane zazdrośnie manewry wylezą na wierch. Czy to tak wypada?

LucjuszWielki 28.06.2022 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1587102)
Nie kupuję karnetu.Kupiłem raz w poprzednim sezonie.Zazwyczaj na pojedyncze mecze kupuję silver rzadziej gold.Po 3-4 meczach i tak wychodzi więcej niż za karnet na inny sektor.
Dodam że kupując silver czujesz się chyba najbardziej wydymany na całym stadionie.

Dlaczego wydymany na silverze? Byłem pare razy na goldzie z cateringiem i ciut lepszymi meijscami,ale czemu silver wydymka skoro sporo taniej?

MaLk 29.06.2022 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1587108)
Waga tych sparingowych jest żadna, wielu już w sparingach strzelało - a potem w meczach o punkty znikali.

Tym bardziej, że nawet nie wiadomo czy przypadkiem połowy z tych zawodników, którzy tam grali i strzelali za dwa dni nie będzie w klubie.

Tak czy inaczej, ostatnim naszym problemem w tym momencie jest to, z jakiej kamery pokazują bramki z (wczesnego) sparingu, tak jak bez większego znaczenia jest to, czy wrzucając zdjęcia z treningu będą one robione zza bramki w chwili treningu strzeleckiego czy ze środka w momencie wykonywania podskoków. W normalnych okolicznościach może i można byłoby zastanawiać się nad tym, co i jak wypada pokazywać kibicom, żeby czuli się dopieszczeni, ale obecnie normalnych okoliczności nie ma. Jesteśmy w chwili fundamentalnej zmiany... wszystkiego. Dajcie spokój.

Jaroo1 29.06.2022 13:02

Teraz to nasz problem polega na tym, ze Bałaziński odchodzi a miało być tak pięknie i mieli do końca okienka posad się trzymać. Tymczasem, gościu spierdala 2 tygodnie po konferencji gdzie zapowiedzieli krótkoterminowy "plan" - na zasadzie, że nie robimy roszad teraz w zarządzie żeby dodatkowo nie dokładać problemów i nie robić chaosu.

Także jak widać, już się słowa nie sprawdziły i kolejny plan nie wypala.

Arkadiusz.Czerepach 29.06.2022 14:20

serio Bałazinski odchodzi ?

chyba trio po lekturze forum doszlo do wniosku że to jednak przypał z tym nieprzyjeciem dymisji , problem w tym że nie te osobe z zarzadu pogonili ;)

Jaroo1 29.06.2022 14:20

https://sport.tvp.pl/60991062/wisla-...oradca-zarzadu

Arkadiusz.Czerepach 29.06.2022 14:30

no to cyrku c.d.

a to nie firma Królewskiego miała opracowywac ten algorytm ? coś mi umknęło

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl