Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Kowalski 02.10.2010 09:50

Wracając na chwilę do Chaveza. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Pan Rudnev w meczu bodajże ze Śląskiem także przygwieździł i była jakaś kara?

JrQ- 02.10.2010 10:23

http://www.sportfan.pl/artykul/8446/...karze-glupieja
Naszych też to dotyczy. Stare, ale nie wiem czy było.

szprotson 02.10.2010 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 989754)
Małecki zbluzgał dzisiaj Paljica, bo ten mu niecelnie podał. Nerwy, gwizdy, atmosfera, mecz pod górkę, zrozumiałbym - gdyby ten sam Małecki robił na boisku coś więcej niż wiatr. Fatalne zachowanie.

Ciekawe w jakim języku to zrobił....

Titto 02.10.2010 17:34

Czy ktoś wie może do którego roku kontrakt ważny ma Boguski?

Stavanger 02.10.2010 17:39

Z mojego punktu widzenia, Patryk Małecki nic nie wniósł do wczorajszej gry ( oczywiście i u innych piłkarzy nie wszystko było przepiękne ). Dośrodkowania, rzuty wolne i rożne to chyba nie dla niego zajęcie. Czy on nie może nad tym popracować na treningach?

tarantulaw2 02.10.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 990254)
Czy ktoś wie może do którego roku kontrakt ważny ma Boguski?

30 czerwca 2015r.

Marcin_fan 02.10.2010 18:38

w jakim języku Małecki zbluzgał Paljica ?? po łacinie !

Uran235 02.10.2010 18:42

Żuraw jutro w Cafe Futbol. Polsat Sport 11:00

wolfy 02.10.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 990299)
Żuraw jutro w Cafe Futbol. Polsat Sport 11:00

Znowu będzie "To nie ja, to oni"?

19sebawro06 02.10.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 990301)

jesteśmy banda kopaczy i nie odpowiedzialnych ludzi

tarantulaw2 02.10.2010 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 990306)
jesteśmy banda kopaczy i nie odpowiedzialnych ludzi

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 990301)

Nie no, tym razem coś innego :P

rafil 02.10.2010 19:59

"Wypada przeprosić kibiców"

cfa 02.10.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 989931)
Nie ma o co podnosic lamentu - komentator c+ powiedzial, ze Mały miał pretensje do Paljicia i na forum zgraja dzieciaczkow musi przypierdzielic Patrykowi - standard ;]

Tyle że Patryk bardzo często gra egoistycznie, nie dla drużyny i jakoś nie widziałem żeby ktokolwiek z tego tytułu go zjechał na boisku.

wolfy 02.10.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 990342)
"Wypada przeprosić kibiców"

To teraz w Legii słyszą. Oby po tym meczu również:-)

LUKAS77 02.10.2010 20:09

tu nie chodzi o pretensje Patryka do Paljicia, tylko o styl w jakim to robi. Bo wymachiwanie rekami do kolegi z druzyny a stylu "bo ci ryj jebne" nie podobal sie komentatorom i mi. zachowanie Maleckiego ma bardziej charakter destrukcyjny niz mobilizujacy

konaar 02.10.2010 20:32

chlopaki sie integruja :P Sergio Branco widziany na statoilu na Armii Krajowej, kupowal 0,7 wyborowej i hot doga 'no pork'

White Star86 02.10.2010 20:52

Czy to prawda że w jutrzejszym Cafe Futbol gościem będzie Maciej Żurawski? Coś mi się obiło o uszy ale nie jestem pewien.

Oldpara 02.10.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konaar (Post 990374)
chlopaki sie integruja :P Sergio Branco widziany na statoilu na Armii Krajowej, kupowal 0,7 wyborowej i hot doga 'no pork'

haha.... no pork, ale wóda czemu nie :) Zupełnie jak nasi katolicy wpieprzający schabowe w piątek. Dogadają sie :)

QBAS 02.10.2010 21:33

Znając temperament niektórych naszych zawodników, żeby się to bójką nie skończyło ;)

ypeeh 02.10.2010 22:06

Niech popiją razem, pojedzą, pogadają... może za kilka miesięcy będziemy mówić o tym, jak się drużyna narodziła na domówkach u Branco (vide grille u Kosy). :)

tomsts 02.10.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ypeeh (Post 990442)
Niech popiją razem, pojedzą, pogadają... może za kilka miesięcy będziemy mówić o tym, jak się drużyna narodziła na domówkach u Branco (vide grille u Kosy). :)

kto wie, moze i tak sie sprawy potoczą :D A tak BTW biedny chłopak z niego. jest tak charakterystyczny, że zawsze znajdzie sie w pobliżu ktoś kojarzący jego osobę. także będziemy na bieżąco w kwestii budowania 'Wisla's team spirit'

wolfy 02.10.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomsts (Post 990457)
kto wie, moze i tak sie sprawy potoczą :D A tak BTW biedny chłopak z niego. jest tak charakterystyczny, że zawsze znajdzie sie w pobliżu ktoś kojarzący jego osobę. także będziemy na bieżąco w kwestii budowania 'Wisla's team spirit'

A ktoś go zmusił, żeby walnął sobie blond irokeza? Zwłaszcza, że jest murzynem:rotfl:

dj_ibutti 02.10.2010 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ypeeh (Post 990442)

Żeby pogadać do Patryk musiałby angielski znać. ;) Bo póki co to się "nie trzyma" z zagranicznymi piłkarzami, co było dość ewidentnie widać na MESie.

szczebrzeszcz 02.10.2010 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 990390)
Zupełnie jak nasi katolicy wpieprzający schabowe w piątek. Dogadają sie :)

można już jeść mięso w piątki :-)

ichigo 03.10.2010 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konaar (Post 990374)

A ja dla odmiany widziałem go dziś robiącego razem z dziewczyną/żoną zakupy w Carrefourze w Galerii Krakowskiej, ale nie przyjrzałem się, co kupowali :P I tak przy okazji - on ma na imię Serge, nie Sergio - to nie Brazylijczyk :P

wolfy 03.10.2010 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 990506)
można już jeść mięso w piątki :-)

Ale jakie to ma znaczenie? To jest stara dobra szkoła, teraz kontynuowana przez Palikota - ważne, że chłopak czuje się lepszy od polskich katolików. Wiadomo, nie dość że polscy, to jeszcze katolicy - podwójna ciemnota.

A ten Branco to faktycznie muzułmanin, czy może po prostu nie przepada za świńskimi podrobami? Bo jeśli to pierwsze, to dobrze że już po Ramadanie:>

szczebrzeszcz 03.10.2010 00:24

nie wiem o co Ci chodzi, mimo wszystko przyjąłem post Oldpary z przymrużeniem oka
a zresztą nie ważne

no właśnie, też parówek świńskich nie jadam a muzułmaninem nie jestem :P

Ps. do wódki to chyba nie trzeba znać języka
a ramadan w każdym kraju wypada w innym terminie,

może tego chłopaka z Cracovii wyciąga?
gorzej jak go dopadła jesienna depresja jak Yahayę :(

wolfy 03.10.2010 01:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 990514)
gorzej jak go dopadła jesienna depresja jak Yahayę :(

Ten to się już chyba ustatkował, żonę ma, dzieci. Jak długo nie trafi do najdroższego hotelu w kraju, to będzie OK:-)

polska.mysl.szkoleniowa 03.10.2010 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 989931)
Nie ma o co podnosic lamentu - komentator c+ powiedzial, ze Mały miał pretensje do Paljicia i na forum zgraja dzieciaczkow musi przypierdzielic Patrykowi - standard ;]

Ależ on nie miał pretensji do Paljica, tylko nazwał go "....ą". Było to na powtórce tak wyraźne, że aż zatkało komentatorów c+. Pretensje do miał do wszystkich, po staremu, w swoim stylu - ale o tym nie wspominałem.

Zgadzam się, że Patryk ma serce do gry. Ale co z tego? Wszystkie jego wrzutki były zupełnie bez sensu, bo pozorowane dośrodkowania wybijały z rytmu nie przeciwnika, a naszych napastników; zaś te właściwe były bite donikąd. A skoro nie jest wzorowy, to mógłby pochylić głowę i skupić się na doskonaleniu własnej gry, a nie dyrygowaniu kolegów. Aż taki ma talent? Coś osiągnął? Jest doświadczony? Ktoś go zrobił kapitanem?

Zupełnie czym innym jest wyzywanie i obrażanie kolegów. Dla mnie to już przesada. I nie chodzi tu już o pogarszanie tzw. atmosfery w szatni, ale totalne burzenie pracy zespołu i sztabu szkoleniowego. Lubię to jego zaangażowanie i niewyparzoną gębę, ale nie na tyle, żeby poświęcać dla niego dobro całej Wisły i to miałem na myśli.

I być może w Twoim środowisku ludzie rzucają do siebie w pracy lub po pracy pieszczotliwe: "ty ....o". W moim nie. I jako kibic Wisły nie życzę sobie takiego chamstwa na boisku.

For_FuN_ 03.10.2010 12:17

Dzisiaj Zurawski w Cafe Futbol potwierdzil, ze sa podzialy tj. Polacy vs Obcokrajowcy. Zespol nie istnieje. Po drugie odpowiednio tez skomentowal polityke transferowa klubu i jakosc nowych pilkarzy, oczywiscie w slowach bardzo dyplomatycznych. Dobrze, ze Maciek jest szczery. Mowil tez o tym, o czym ja pisalem tu niedawno...wymagac to przede wszystkim trzeba od nowych(ktorzy kosztowali nie male pieniadze i ktorzy maja dlugoletnie kontrakty).

Maciuś 03.10.2010 12:23

Nie zdziwie sie jak po tych slowach Zurawia Basalaj zostanie wezwany na dywanik do Cupiala za rozwalanie druzyny :)

dj_ibutti 03.10.2010 12:24

A ja się nie zdziwie, jak to Żurawskiego wezwą ;)

MCX 03.10.2010 12:41

Czy ktoś ma link do tego Cafe Futbol? Chętnie bym posłuchał, co Żuraw dokładnie mówił.

brylant17 03.10.2010 12:46

No to już się pozbyć Polaków i po problemie :P sprawdzić na ich miejsce zagranicznych im się zechce...Może ten Polski coś pomoże

KOALIK 03.10.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 990637)
Dzisiaj Zurawski w Cafe Futbol potwierdzil, ze sa podzialy tj. Polacy vs Obcokrajowcy. Zespol nie istnieje. Po drugie odpowiednio tez skomentowal polityke transferowa klubu i jakosc nowych pilkarzy, oczywiscie w slowach bardzo dyplomatycznych. Dobrze, ze Maciek jest szczery. Mowil tez o tym, o czym ja pisalem tu niedawno...wymagac to przede wszystkim trzeba od nowych(ktorzy kosztowali nie male pieniadze i ktorzy maja dlugoletnie kontrakty).

Żurawski powiedział samą prawdę. Ściągnięto grupę marnych obcokrajowców. Grupa z ,,otoczenia" Wisły (mniejsza o konkretne dane) zrobiła propagandę na kilku stronach, obrażano ludzi (w tym mnie), że nie znają się na piłce. Dwumecz z Karabachem dobitnie pokazał o poziomie wynalazków, np.: Cikosa, Bunozy i Jovanicia. Szkoda, że Burliga był kontuzjowany, bo na pewno nie grałby gorzej od piłkarza z drugiej ligi ze Słowacji. Paljić to lepszy zawodnik, ale porównując go tylko do innych zakupów. Jedynie Riosa można nazwać takim na prawdę dobrym graczem, ale nie umie wykorzystać swoich umiejętności. Liga jeszcze dobitniej ukazała brak kompetencji władz Naszego klubu. Cleber (mimo ogromnego szacunku wobec tego piłkarza) na wiosnę przegrywał rywalizację z Jopem, a teraz jest najlepszym stoperem w klubie (choć Chavez może okaże się lepszy, bo Bunoza nim nie będzie). Świadczy to tylko o zdecydowanym spadku poziomu potencjału w drużynie. W meczu ze Śląskiem, Kowalski zagrał lepiej niż ,,Wasiluk"... Najlepszy bramkarz w lidze Serbii przegrywa rywalizację z Pawełkiem... Wolałbym młodego Filipa ogrywać. Basałaj coś mowił o Lidze Mistrzów w 2011 roku. Widać, że kłamał, bo z taką grą do pucharów nie awansujemy. W ostatniej chwili sprowadzono dwóch bezrobotnych piłkarzy. Jeden, który oprócz oryginalnej fryzury niczym nie wyróżnia się (choć od Cikosa gra lepiej, ale to marne pocieszenie), a drugi widać, że był kiedyś dobry, a teraz odcina kupony od dawnej sławy. Czeka nas powtórka sezonu 2006/2007.

aNouc 03.10.2010 12:49

Żuraw niech lepiej nic nie mówi, tymi słowami znów się ośmieszył, komentuje politykę klubu a sam jest cząstką jej po przyjściu do Wisły więc to tak jakby przyznawał się do tego że jest jedną wielka pomyłką i Wisła zrobiła błąd zatrudniając go, to jest ta "jakość piłkarzy którzy przyszli do Wisły" o której mówi Pan Żurawski, ale cwaniacko chciał się wykręcić mówiąc że trzeba wymagać od nowych, przede wszystkim od tych którzy mają długie kontrakty, z podkreśleniem "długoletnie" kontrakty bo sam na rok, Panie Żurawski, żeby czegoś od kogoś wymagać a tym bardziej od młodych to samemu trzeba zacząć coś grać i jako starszy dać przykład, bo na dziś dzień prezentuje Pan gorszy futbol od choćby Cikosa czy Bunozy, zacznij Pan grać, a nie udawaj Pan prezesa czy właściciela, Pan tu jest żeby grac, a nie komentować politykę klubu, takie zachowanie powinno mieć swój koniec na dywaniku u Cupiału żeby chłopak wkuł sobie do łba że nie robi tu za mędrca tylko za piłkarza, zrozumiałbym jakby coś grał, choćby jakąś asystę w meczu zaliczył, on nawet bramki na koncie nie ma i śmie komentować innych piłkarzy, jaja, mi by było po prostu głupio, Panu Żurawskiego widocznie nie jest

Grisza1 03.10.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 990651)
Czy ktoś ma link do tego Cafe Futbol? Chętnie bym posłuchał, co Żuraw dokładnie mówił.

Podbijam...:)

polska.mysl.szkoleniowa 03.10.2010 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 990637)

Wymagać trzeba od siebie. Naucz się tego w życiu. Pomaga.

Gdyby każdy piłkarz Wisły wymagał od siebie, mielibyśmy szatnię profesjonalistów, a nie bandę nieodpowiedzialnych ludzi : )

PS Cleber kiedyś krytykował Pawełka? Krzywił się, jak Brożek nie strzelał bramek? Nie, nie sądzę.

TS Girl 03.10.2010 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 990656)
on nawet bramki na koncie nie ma i śmie komentować innych piłkarzy

Ma - z Polonią Bytom :-p Ale poza tym masz całkowitą rację.

MatMario 03.10.2010 13:29

Żuraw zostanie męczennikiem w wojnie za lepszą Wisłę! Odsunięty na ławkę po kontrowersyjnym wywiadzie :) Tak kiedyś napisze w swej biografii.

Jego gra jest beznadziejna a wywleka płacze jak stara baba na placu. Szkoda.

W wymiksowywaniu się ze swej odpowiedzialności osiągnął kolejny poziom.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl