Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Jaroo1 11.06.2010 16:16

Cytat:

Nie ma takiej alternatywy, albo szkolenie, albo "Nowak za 2 mln euro". Wartosciowych piłkarzy można pozyskiwać zza granicy znacznie taniej (Marcelo. Stilic,Arboleda, Kalu Uche,Cleber,Rengifo, Diaz etc.). Masz błedne założenia.
Ja o tym a Ty o tamtym. Mozna byc Arsenalem ktory stawia na mlodziez, szkoli ja i utrymuje sie na topie, albo wydawac grube mln jak Real Madryt za grube mliony a nie znaczy ze efekt bedzie lepszy. Zakladasz ze mozna znalezc Marcelo, kupic tanio Stilicia. Owszem mozna ale tez trzeba chciec a jak sie nie chce to mamy to co w Wisle. Raz na 3 lata przyjdzie ktos wartoscowy za male pieniadze. Jesli obierac Twoja droge to tez mi sie ona podoba ale wtedy trzeba z kolei zainwestowac w skauting i napewno moznaby powylawiac pilkarzy takich jak Marcelo dziesiatki, znalezc takich jak Stilic wielu ale tez trzeba chciec a nie czekac z zalozonymi rekami. Inaczej mamy to co w Wisle. Jest Cleber i Glowa, przychodzi Marcelo, zastepuje Clebera. Marcelo i Głowa to czolowi nasi stoperzy, czas mija dalej a my nie mamy nikogo na zastepstwo dla tych pilkarzy, dlaczego? Bo z Marcelo to nam sie trafilo jak slepej kurze ziarno.

Cytat:

Sam sobie odpowiadasz, to kończy tu dyskusje. Liczą się fakty i praktyka, a nie to, kim był przed paroma laty Peszko, czy ktokolwiek inny i co czuł wobec Wisły, Lecha etc.
Wlasnie fakty sa takie ze Peszko ucieknie z Lecha bo mu ten klub zwisa i powiewa, spedzil w nim 2 czy 3 lata i idzie dalej za kasa a klub ma w dupie. A na jego miejscu Kuba, Mały czy Brozki zostaliby na kolejne pol roku albo rok. Tak jak Paweł miał wyjezdzac rok temu po zdobyciu Mistrza ale polecialo slodkie (:P) "jeszcze pol roku" i zostal. Jak dalej historia sie potoczyla to wiemy ale wtedy mogl uciekac a pewnie dla kibicow zostal i probowal po raz kolejny walczyc z Wisla o LM. A tych szans juz bylo wiele mimo to nadal Brozio wierzyl ze sie uda i zostal a teraz postaw Wisle na miejscu Lecha. Zdobywamy Mistrza po 17 latach przerwy, czeka nas 1 batalia o wejscie do LM od dawien dawna, apetyt jest ogromny bo przeciez Wisla to pierwszy klub w Polsce ktory chce cos osiagnac tworzac do tego warunki (namiastka profesjonalizmu)- w takiej sytuacji napewno bez wahania chlopaki by zostali w klubie bo czuja do niego sentyment bo sie w nim wychowali ale Peszko i Lewy beda uciekac bo Lech to tylko przystanek w drodze do kariery. I nie liczy sie ten klub, nie liczy sie LM tylko jak najszybciej uciec z Polski za kariera, za kasa.

BiałaGwiazda 11.06.2010 16:40

Wolałbym wyłożyć 500 tysięcy euro na Grosickiego z Jagi.On przynajmniej nie jest szklany.A tak damy 200 tysiecy Bełchatowowi,plus Nowakowi kontrakt na poziomie 250-300 tysięcy na rok,a ten okaże się drugim Dawidowskim albo Gargułą.Dość już mamy w kadrze zawodników co wiecznie się leczą.

Jaroo1 11.06.2010 16:42

Z Dawidowskim, Guła i Nowakiem to inna sprawa. Z Dawidowskiego i Guły to Wisla zrobila kaleki a Nowak ta kaleka juz jest. W Wisle pewnie by go calkowicie wykonczyli

szprotson 11.06.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 912352)
Z Dawidowskim, Guła i Nowakiem to inna sprawa. Z Dawidowskiego i Guły to Wisla zrobila kaleki a Nowak ta kaleka juz jest. W Wisle pewnie by go calkowicie wykonczyli

Jak Dawidowski przyszedł do Wisły, to juz był "zepsuty". Garguła - ponowna operacja - przeciez to pech jest a nie wina Wisły.
Taki Kamil Oziemczuk co swego czasu był w Auxerre, zerwał tam po raz drugi więzadła, to też wina sztabu medycznego?

jedni mają końskie zdrowie, inni nie.

saklak1906 11.06.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 912354)
Jak Dawidowski przyszedł do Wisły, to juz był "zepsuty". Garguła - ponowna operacja - przeciez to pech jest a nie wina Wisły.
Taki Kamil Oziemczuk co swego czasu był w Auxerre, zerwał tam po raz drugi więzadła, to też wina sztabu medycznego?

jedni mają końskie zdrowie, inni nie.

Albo po prostu pecha, zaden zawodnik nie mysli o kontuzji tylko dla tego zeby nic nie robic i inkasowac co miesiac kase.

Markus 11.06.2010 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 912338)
Ja o tym a Ty o tamtym. Mozna byc Arsenalem ktory stawia na mlodziez, szkoli ja i utrymuje sie na topie, albo wydawac grube mln jak Real Madryt za grube mliony a nie znaczy ze efekt bedzie lepszy.

Ty poważnie uważasz, że jakikolwiek polski klub KIEDYKOLWIEK może być takim Arsenalem czy nawet tylko Ajaksem? I mieć choć w 10% taką samą efektywność w szkoleniu młodzieży? :rotfl: Dzięsiątki klubów na całym świecie regualarnie tego próbuje podążając podobną drogą - bezskutecznie. W tym momencie, choć to temat s.f, kończymy dyskusję o utopi. My jeszcze długo stawiając na szkolenie będziemy mogli być najwyżej takim Górnikiem Zabrze jak za Koźmińskiego, który już to przerabiał.

Cytat:

Wlasnie fakty sa takie ze Peszko ucieknie z Lecha bo mu ten klub zwisa i powiewa, spedzil w nim 2 czy 3 lata i idzie dalej za kasa a klub ma w dupie. A na jego miejscu Kuba, Mały czy Brozki zostaliby na kolejne pol roku albo rok. Tak jak Paweł miał wyjezdzac rok temu po zdobyciu Mistrza ale polecialo slodkie (:P) "jeszcze pol roku" i zostal. Jak dalej historia sie potoczyla to wiemy ale wtedy mogl uciekac a pewnie dla kibicow zostal i probowal po raz kolejny walczyc z Wisla o LM. A tych szans juz bylo wiele mimo to nadal Brozio wierzyl ze sie uda i zostal a teraz postaw Wisle na miejscu Lecha. Zdobywamy Mistrza po 17 latach przerwy, czeka nas 1 batalia o wejscie do LM od dawien dawna, apetyt jest ogromny bo przeciez Wisla to pierwszy klub w Polsce ktory chce cos osiagnac tworzac do tego warunki (namiastka profesjonalizmu)- w takiej sytuacji napewno bez wahania chlopaki by zostali w klubie bo czuja do niego sentyment bo sie w nim wychowali ale Peszko i Lewy beda uciekac bo Lech to tylko przystanek w drodze do kariery. I nie liczy sie ten klub, nie liczy sie LM tylko jak najszybciej uciec z Polski za kariera, za kasa.
To jedynie spekulacje i życzeniowość, niczym nie poparta, nic więcej. Setki wychowanków zachowuje się dokładnie tak samo jak inni piłkarze, tak samo łaszą się na byle korzystniejszą ofertę, tak samo potrafią korzystać z prawa Webstera, tak samo myślą głównie o własnym interesie, a Ty cały czas budujesz jakąś ideologię przyjmującą za pewnik i aksjomat, że zachowają się inaczej.

Więc jakie gadanie że X ucieknie z klubu, a Y na pewno nie, budowanie jakiś teorii na osobie Brożka, przesądzanie, że w jakiejś sytuacji "chłopaki na pewno bez wahania zostaną w klubie", że jakiś Y będzie traktował klub tylko jako przystanek w karierze, a X wychowany w klubie nie... :rotfl: ? A kim Ty jesteś, żeby o tym przesądzać?

To wszystko tylko Twoje wyobrażenia i niczym nie poparte spekulacje, przykro mi.

kubryc 11.06.2010 18:34

Tylko, że Arsenal nie szkoli od podstaw. Oni już pozyskują ukształtowanego piłkarza.

koyoot 11.06.2010 18:58

Bardzo mi dzisiaj w meczu przypadl do gustu pilkarz z RPA Teko Modise. Wikipedia podaje ze moze jest on ofensywnym pomocniekiem. Ale w dzisiejszym meczu gral na prawej pomocy. Jest bardzo szybki i chyba sposrod pilkarzy z RPA jest najlepiej wyszkolony technicznie. Gra w zespole w RPA wiecgdyby byl ktos odpowiednio rozsadny w naszym klubie moglby sie nim zainteresowac.

Arturo Qr2nów 11.06.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 912414)
Bardzo mi dzisiaj w meczu przypadl do gustu pilkarz z RPA Teko Modise. Wikipedia podaje ze moze jest on ofensywnym pomocniekiem. Ale w dzisiejszym meczu gral na prawej pomocy. Jest bardzo szybki i chyba sposrod pilkarzy z RPA jest najlepiej wyszkolony technicznie. Gra w zespole w RPA wiec gdyby byl ktos odpowiednio rozsadny w naszym klubie moglby sie nim zainteresowac.

Dodałbym do tego strzelca bramki i bramkarza. Warte uwagi jest to, że wszyscy oni grają w RPA.

przemek1902 11.06.2010 19:14

Rafał Kujawa chce rozwiązać kontrakt z ŁKS z winy klubu, bo ten nie płaci mu wynagrodzenia. Gdybym.. to bym go przygarnął :-) Chłopak ma na pewno duuuży potencjał.

Uran235 11.06.2010 20:05

Wujek Uran o Kujawie pisał już po sezonie 2007/2008, ale... od tamtej pory sporo się zmieniło. Kujawa nie dostał się do składu ŁKS-u tak szybko jak powinien, zmarnował w zasadzie pół sezonu. Następnie degradacja ŁKS-u i przymusowa odsiadka w 1. lidze gdzie chłopak nie rozwijał się optymalnie. Zamiast dwóch sezonów w ekstraklasie ma pół, 22 lata w metryce... Chłopak ma potencjał, ale obawiam się, że mógł stracić już zbyt wiele czasu aby w pełni wykorzystać swój talent. Spójrzmy prawdzie w oczy, w Wiśle miejsca za piękne oczy nie dostanie, a szanse na to, że przebije się do pierwszego składu są nieduże. Względnie dobrą opcją mogłoby być podpisanie kontraktu i natychmiastowe roczne wypożyczenie do Polonii Bytom( brakuje im napastników, szczególnie dobrych). Tylko w takim wypadku i tylko jeżeli chłopak jest do wyjęcia za grosze, to ryzyko niepowodzenia jest akceptowalne w stosunku do ewentualnych korzyści( chłopak tak czy tak powinien być lepszy od Ćwielonga, czyli przynajmniej zyskamy niezłego rezerwowego na ligę).

pawelwislak 11.06.2010 20:33

Jak ktoś mi mówi że wolałby siedzieć w poznaniu i tam grać we "wspaniałym" polskim klubie i zarabiać 200tys E rocznie ( koło 0,8 mln zł) a wyjechać do Aten gdzie ćwiczyć z profesjonalnym sztabem(uciec od PZPN byle dalej) grać z zawodnikami o poziomie nieporównywalnie lepszym niż w naszej ekstraklasie i kosić po 600tys E rocznie (czyli lekką ręką 2,5 mln zł) już pomijając aspekty klimatu i ogólnie środowiska to śmiem twierdzić że żadna racjonalna rozmowa z taką osobą nie ma sensu!! Bo pomimo tego że ciężko mi sobie wyobrazić bańkę polskich nowych tak zawód to zawód i różnica w zarobkach na poziomie o 100-200% więcej robi swoje !! to nie jest 20-30 % a prawie 3krotne zarobki 3sezony za granicą to finansowe 9 w Polsce!! Dziękuje dobranoc!

arti 11.06.2010 22:04

Racja.tym bardziej zadziwiającą sprawą było zatrzymanie w Wiśle przez ładnych parę lat składu z Żurawiem,Frankiem,Szymkiem,Głową,Baszczem,Mauro.al e..odbiegliśmy chyba nieco..zbymak,maci0s-macie jakieś gorące newsy?prosiemy...

zbymak 11.06.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 912500)
Racja.tym bardziej zadziwiającą sprawą było zatrzymanie w Wiśle przez ładnych parę lat składu z Żurawiem,Frankiem,Szymkiem,Głową,Baszczem,Mauro.al e..odbiegliśmy chyba nieco..zbymak,maci0s-macie jakieś gorące newsy?prosiemy...

Maci0s jest na urlopie a jak cos bedzie konkretnego to sie napisze

Chesteroski 12.06.2010 08:19

Tak bardziej z fiction, Stachowiakowi kończy się z czerwcem kontrakt w Odrze, pamiętam go ze świetnych występów zanim ściągnięto Onyszkę i myśle, że byłby to pewniejszy drugi bramkasz niż Juszczyk.

Proud 12.06.2010 08:24

Jeśli chodzi o tego bramkarza z Serbii, dostałem priva od pewnego forumowicza że Wisła go podpisała jeszcze przed informacjami w prasie na jego temat:) czyli coś musiało być na rzeczy.

Nie będę pisał, jaki to forumowicz, jak będzie chciał to się sam ujawni :) jeśli transfer dojdzie do skutku to Kolego gratuluję info :)

zbymak, maci0s, wiecie coś na ten temat?

ps: mam nadzieję że wspomniany Forumowicz nie obrazi się że to napisałem, ale w tym zamęcie z bramkarzami już nie mogłem wytrzymać :)

grzesiek632 12.06.2010 09:17

Milan Jovanic

Data urodzenia: 31 Lipiec 1985
Miejsce urodzenia: Novi Sad, Serbia
Wzrost: 188 cm
Waga: 81 kg
Pozycja: Bramkarz

Kariera:
2002–2004 - FK Veternik ( 38 występów )
2005–2006 - Perth Glory ( 1 występ )
2006–2009 - FK Novi Sad ( 62 występy )
2009 - Spartak Subotica ( 29 występów )

Bramkarz młodzieżowych reprezentacji Serbii.
Debiut w seniorskiej reprezentacji: 7 kwietnia 2010

Wideo:
- http://www.youtube.com/watch?v=1pnc2ytQHYg
- http://www.youtube.com/watch?v=yqBjaDaXLKo

Sprowadzenie Jovanicia pewnie wyklucza sprowadzenia jakiegoś innego bramkarza. Bo nie sądzę żeby zawodnik za którego Wisla zpłaciła 400 tys euro siedział na ławce.

Piettras 12.06.2010 09:41

Teraz wystarczy tylko sprowadzić z wolnego transferu Bartosza Białkowskiego na drugiego bramkarza i sprzedać Pawełka i problem z obsadzeniem pozycji golkipera mamy z głowy. Czekam na więcej!! :)

grzesiek632 12.06.2010 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piettras (Post 912613)
Teraz wystarczy tylko sprowadzić z wolnego transferu Bartosza Białkowskiego na drugiego bramkarza i sprzedać Pawełka i problem z obsadzeniem pozycji golkipera mamy z głowy. Czekam na więcej!! :)

Fajnie by było gdyby drugim bramkarzem został Navas. Będzie daromowy prawdopodobnie 30 czerwca.
Pożyjemy zobaczymy;)

bearex 12.06.2010 09:49

Sobiech i Sadlok podobno mają iść do Polonii W bo przebiła Lecha.
Wątpie więc że będziemy się licytowali z Wojciechowskim. A szkoda.

tormenthor 12.06.2010 10:00

Pomimo, że nie lubię zarówno Mariusza Lewanodwskiego, a także Smolarka, to jednak może warto byłoby się nimi zainteresować. Lewandowskie jest ograny i ma charakter, podobno jest w stanie rozwiązać swój kontrakt z Szachtarem. W obliczu odejścia Głowackiego mógłby zastąpić Arka na stoperze. Smolarek myślę, że odbudowałby się w Wiśle, a przecież ten zawodnika w formie to klasa europejska.

Kordel_Walker 12.06.2010 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 912628)
Pomimo, że nie lubię zarówno Mariusza Lewanodwskiego, .

W sumie dobry pomysł. Podchody pod niego robiła Jagiellonia, więc chyba i nas stać..

MCX 12.06.2010 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 912628)
Lewandowskie jest ograny i ma charakter, podobno jest w stanie rozwiązać swój kontrakt z Szachtarem.

http://www.stawiam.com/beta/czytaj/n...powiedzia.html

No ma charakter, nie ma co...

Naprawdę chcielibyście kogoś takiego?

Bez żartów!

Kordel_Walker 12.06.2010 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 912666)
http://www.stawiam.com/beta/czytaj/n...powiedzia.html

No ma charakter, nie ma co...

Naprawdę chcielibyście kogoś takiego?

Bez żartów!

Pazerny na kase jak 99,999% piłkarzy i ludzi w ogóle. Wolał bym jego niż Sadloka czy Glika za te same pewnie pieniądze. Jedyną jego wadą jest wiek..Nigdy nie byłem zwolennikiem sprowadzania starszych zawodnikow i w dodatku Polaków ale poprzez mecze reprezentacji utkwił mi w pamięci jako solidny piłkarz.

IncognitoTSW 12.06.2010 11:08

Zawsze był kiepski. Ładował z 30 metrów co się dało i nigdy nie trafiał.

TSW06 12.06.2010 11:14

Mariusz Lewandowski? no nie wiem jak dla mnie to on był takim przedstawicielem starej szkoły defensywnych pomocników w Polsce, czyli odbierz i łup do przodu. do tego jest stary i pewnie chciałby wysokiego kontraktu. 3 x nie

Fantomas 12.06.2010 18:38

Prowadzimy negocjacje jak pisałem w temacie Polityka Transferowa - w kwestii obrońców z zawodnikami z ligi brazylijskiej (zastępstwo za Głowę, prawy obrońca ewentualnie lewy) - prawdopodobnie któryś w przyszłym tygodniu pojawi się w Krakowie na testach medycznych...

Co do napastnika zrezygnowano z polskich kandydatów - szukamy w Portugalii, Serbii i Chorwacji (w tym wypadku jakiś konkretów nalezy się spodziewać dopiero podczas zgrupowania w Niemczech...

Poza tym wyselekcjonowano grupę zawodników których będziemy testować w najbliższym czasie - są to głównie młodzi zawodnicy....

zbymak 13.06.2010 13:39

Dobra panowie krótko i na temat.Mam nadzieje ,że ci kibice co czuli sie zawiedzeni ,że pisałem o niespodziance dla kibiców w tym tygodniu zrozumieja male przesunięcie w terminie.Tak więc jak już sie nic nie zmieni jutro o godz.15 jest konferencja prasowa na R22 i ma być zaprezentowany Jovanic .Dla tych co sie cieszą i wierzyli mam jeszcze jedna informacje.Nie jest to ostatnia niespodzianka w tym tygodniu a nie wykluczone ,że będą takie jeszcze 3 niespodzianki.Glowa niestety nas opuszcza a w jego miejsce jest rozważany wariant zastępczy Glik-Sadlok .To tyle co miałem i mogłem wam przekazać.

piter116 13.06.2010 13:45

Ciekawe jak zakończy się temat Djurovskiego, jeżeli w ogóle taki temat był. Trudno uwierzyć, by nasi działacze byli w stanie zapłacić prawie milion euro za pomocnika.

rafalek 13.06.2010 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 913210)
Dobra panowie krótko i na temat.Mam nadzieje ,że ci kibice co czuli sie zawiedzeni ,że pisałem o niespodziance dla kibiców w tym tygodniu zrozumieja male przesunięcie w terminie.Tak więc jak już sie nic nie zmieni jutro o godz.15 jest konferencja prasowa na R22 i ma być zaprezentowany Jovanic .Dla tych co sie cieszą i wierzyli mam jeszcze jedna informacje.Nie jest to ostatnia niespodzianka w tym tygodniu a nie wykluczone ,że będą takie jeszcze 3 niespodzianki.Glowa niestety nas opuszcza a w jego miejsce jest rozważany wariant zastępczy Glik-Sadlok .To tyle co miałem i mogłem wam przekazać.

Pozwól, że zapytam o to, czy jutro na tej konferencji z Jovanicem już ktoś będzie czy to kwestia kolejnych dni? Oczywiście nie wymagam od Ciebie dokładnych dat ani godzin, ale tak z ciekawości pytam.

Wiesz jeszcze może chociaż o jakie pozycje chodzi w tych trzech niespodziankach?

Pozdrawiam!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl