![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Wolałbym wyłożyć 500 tysięcy euro na Grosickiego z Jagi.On przynajmniej nie jest szklany.A tak damy 200 tysiecy Bełchatowowi,plus Nowakowi kontrakt na poziomie 250-300 tysięcy na rok,a ten okaże się drugim Dawidowskim albo Gargułą.Dość już mamy w kadrze zawodników co wiecznie się leczą.
|
Z Dawidowskim, Guła i Nowakiem to inna sprawa. Z Dawidowskiego i Guły to Wisla zrobila kaleki a Nowak ta kaleka juz jest. W Wisle pewnie by go calkowicie wykonczyli
|
Cytat:
Taki Kamil Oziemczuk co swego czasu był w Auxerre, zerwał tam po raz drugi więzadła, to też wina sztabu medycznego? jedni mają końskie zdrowie, inni nie. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Więc jakie gadanie że X ucieknie z klubu, a Y na pewno nie, budowanie jakiś teorii na osobie Brożka, przesądzanie, że w jakiejś sytuacji "chłopaki na pewno bez wahania zostaną w klubie", że jakiś Y będzie traktował klub tylko jako przystanek w karierze, a X wychowany w klubie nie... :rotfl: ? A kim Ty jesteś, żeby o tym przesądzać? To wszystko tylko Twoje wyobrażenia i niczym nie poparte spekulacje, przykro mi. |
Tylko, że Arsenal nie szkoli od podstaw. Oni już pozyskują ukształtowanego piłkarza.
|
Bardzo mi dzisiaj w meczu przypadl do gustu pilkarz z RPA Teko Modise. Wikipedia podaje ze moze jest on ofensywnym pomocniekiem. Ale w dzisiejszym meczu gral na prawej pomocy. Jest bardzo szybki i chyba sposrod pilkarzy z RPA jest najlepiej wyszkolony technicznie. Gra w zespole w RPA wiecgdyby byl ktos odpowiednio rozsadny w naszym klubie moglby sie nim zainteresowac.
|
Cytat:
|
Rafał Kujawa chce rozwiązać kontrakt z ŁKS z winy klubu, bo ten nie płaci mu wynagrodzenia. Gdybym.. to bym go przygarnął :-) Chłopak ma na pewno duuuży potencjał.
|
Wujek Uran o Kujawie pisał już po sezonie 2007/2008, ale... od tamtej pory sporo się zmieniło. Kujawa nie dostał się do składu ŁKS-u tak szybko jak powinien, zmarnował w zasadzie pół sezonu. Następnie degradacja ŁKS-u i przymusowa odsiadka w 1. lidze gdzie chłopak nie rozwijał się optymalnie. Zamiast dwóch sezonów w ekstraklasie ma pół, 22 lata w metryce... Chłopak ma potencjał, ale obawiam się, że mógł stracić już zbyt wiele czasu aby w pełni wykorzystać swój talent. Spójrzmy prawdzie w oczy, w Wiśle miejsca za piękne oczy nie dostanie, a szanse na to, że przebije się do pierwszego składu są nieduże. Względnie dobrą opcją mogłoby być podpisanie kontraktu i natychmiastowe roczne wypożyczenie do Polonii Bytom( brakuje im napastników, szczególnie dobrych). Tylko w takim wypadku i tylko jeżeli chłopak jest do wyjęcia za grosze, to ryzyko niepowodzenia jest akceptowalne w stosunku do ewentualnych korzyści( chłopak tak czy tak powinien być lepszy od Ćwielonga, czyli przynajmniej zyskamy niezłego rezerwowego na ligę).
|
Jak ktoś mi mówi że wolałby siedzieć w poznaniu i tam grać we "wspaniałym" polskim klubie i zarabiać 200tys E rocznie ( koło 0,8 mln zł) a wyjechać do Aten gdzie ćwiczyć z profesjonalnym sztabem(uciec od PZPN byle dalej) grać z zawodnikami o poziomie nieporównywalnie lepszym niż w naszej ekstraklasie i kosić po 600tys E rocznie (czyli lekką ręką 2,5 mln zł) już pomijając aspekty klimatu i ogólnie środowiska to śmiem twierdzić że żadna racjonalna rozmowa z taką osobą nie ma sensu!! Bo pomimo tego że ciężko mi sobie wyobrazić bańkę polskich nowych tak zawód to zawód i różnica w zarobkach na poziomie o 100-200% więcej robi swoje !! to nie jest 20-30 % a prawie 3krotne zarobki 3sezony za granicą to finansowe 9 w Polsce!! Dziękuje dobranoc!
|
Racja.tym bardziej zadziwiającą sprawą było zatrzymanie w Wiśle przez ładnych parę lat składu z Żurawiem,Frankiem,Szymkiem,Głową,Baszczem,Mauro.al e..odbiegliśmy chyba nieco..zbymak,maci0s-macie jakieś gorące newsy?prosiemy...
|
Cytat:
|
Tak bardziej z fiction, Stachowiakowi kończy się z czerwcem kontrakt w Odrze, pamiętam go ze świetnych występów zanim ściągnięto Onyszkę i myśle, że byłby to pewniejszy drugi bramkasz niż Juszczyk.
|
Jeśli chodzi o tego bramkarza z Serbii, dostałem priva od pewnego forumowicza że Wisła go podpisała jeszcze przed informacjami w prasie na jego temat:) czyli coś musiało być na rzeczy.
Nie będę pisał, jaki to forumowicz, jak będzie chciał to się sam ujawni :) jeśli transfer dojdzie do skutku to Kolego gratuluję info :) zbymak, maci0s, wiecie coś na ten temat? ps: mam nadzieję że wspomniany Forumowicz nie obrazi się że to napisałem, ale w tym zamęcie z bramkarzami już nie mogłem wytrzymać :) |
Milan Jovanic Data urodzenia: 31 Lipiec 1985 Miejsce urodzenia: Novi Sad, Serbia Wzrost: 188 cm Waga: 81 kg Pozycja: Bramkarz Kariera: 2002–2004 - FK Veternik ( 38 występów ) 2005–2006 - Perth Glory ( 1 występ ) 2006–2009 - FK Novi Sad ( 62 występy ) 2009 - Spartak Subotica ( 29 występów ) Bramkarz młodzieżowych reprezentacji Serbii. Debiut w seniorskiej reprezentacji: 7 kwietnia 2010 Wideo: - http://www.youtube.com/watch?v=1pnc2ytQHYg - http://www.youtube.com/watch?v=yqBjaDaXLKo Sprowadzenie Jovanicia pewnie wyklucza sprowadzenia jakiegoś innego bramkarza. Bo nie sądzę żeby zawodnik za którego Wisla zpłaciła 400 tys euro siedział na ławce. |
Teraz wystarczy tylko sprowadzić z wolnego transferu Bartosza Białkowskiego na drugiego bramkarza i sprzedać Pawełka i problem z obsadzeniem pozycji golkipera mamy z głowy. Czekam na więcej!! :)
|
Cytat:
Pożyjemy zobaczymy;) |
Sobiech i Sadlok podobno mają iść do Polonii W bo przebiła Lecha.
Wątpie więc że będziemy się licytowali z Wojciechowskim. A szkoda. |
Pomimo, że nie lubię zarówno Mariusza Lewanodwskiego, a także Smolarka, to jednak może warto byłoby się nimi zainteresować. Lewandowskie jest ograny i ma charakter, podobno jest w stanie rozwiązać swój kontrakt z Szachtarem. W obliczu odejścia Głowackiego mógłby zastąpić Arka na stoperze. Smolarek myślę, że odbudowałby się w Wiśle, a przecież ten zawodnika w formie to klasa europejska.
|
Cytat:
|
Cytat:
No ma charakter, nie ma co... Naprawdę chcielibyście kogoś takiego? Bez żartów! |
Cytat:
|
Zawsze był kiepski. Ładował z 30 metrów co się dało i nigdy nie trafiał.
|
Mariusz Lewandowski? no nie wiem jak dla mnie to on był takim przedstawicielem starej szkoły defensywnych pomocników w Polsce, czyli odbierz i łup do przodu. do tego jest stary i pewnie chciałby wysokiego kontraktu. 3 x nie
|
Prowadzimy negocjacje jak pisałem w temacie Polityka Transferowa - w kwestii obrońców z zawodnikami z ligi brazylijskiej (zastępstwo za Głowę, prawy obrońca ewentualnie lewy) - prawdopodobnie któryś w przyszłym tygodniu pojawi się w Krakowie na testach medycznych...
Co do napastnika zrezygnowano z polskich kandydatów - szukamy w Portugalii, Serbii i Chorwacji (w tym wypadku jakiś konkretów nalezy się spodziewać dopiero podczas zgrupowania w Niemczech... Poza tym wyselekcjonowano grupę zawodników których będziemy testować w najbliższym czasie - są to głównie młodzi zawodnicy.... |
Dobra panowie krótko i na temat.Mam nadzieje ,że ci kibice co czuli sie zawiedzeni ,że pisałem o niespodziance dla kibiców w tym tygodniu zrozumieja male przesunięcie w terminie.Tak więc jak już sie nic nie zmieni jutro o godz.15 jest konferencja prasowa na R22 i ma być zaprezentowany Jovanic .Dla tych co sie cieszą i wierzyli mam jeszcze jedna informacje.Nie jest to ostatnia niespodzianka w tym tygodniu a nie wykluczone ,że będą takie jeszcze 3 niespodzianki.Glowa niestety nas opuszcza a w jego miejsce jest rozważany wariant zastępczy Glik-Sadlok .To tyle co miałem i mogłem wam przekazać.
|
Ciekawe jak zakończy się temat Djurovskiego, jeżeli w ogóle taki temat był. Trudno uwierzyć, by nasi działacze byli w stanie zapłacić prawie milion euro za pomocnika.
|
Cytat:
Pozwól, że zapytam o to, czy jutro na tej konferencji z Jovanicem już ktoś będzie czy to kwestia kolejnych dni? Oczywiście nie wymagam od Ciebie dokładnych dat ani godzin, ale tak z ciekawości pytam. Wiesz jeszcze może chociaż o jakie pozycje chodzi w tych trzech niespodziankach? Pozdrawiam! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl