Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

snyrting 18.06.2010 18:44

No rzeczywiście Paweł Brożek to ma tyle charyzmy, że hoho.On sie tak nadaje na kapitana jak Małecki na szachistę.
Zostawcie go w spokoju, niech zajmuje się tylko strzelaniem bramek, bo to czasami mu jeszcze wychodzi.

DarekK_11 18.06.2010 18:56

Paweł Brożek kapitan... ktoś tu chyba zwariował :>
Sobol na kapitana ;) Nie wiem kto inny mógłby być zamiast niego.

cisse1906 18.06.2010 19:20

Pozwolę sobie przekopiować mój post sprzed kilkunastu dni
Cytat:

Mi się marzy, żeby Heniek złapał ich za jaja. Ta drużyna musi mieć charyzmę, ambicję, honor. Gdyby tak było nie musielibyśmy się martwić o transfery.
Za rok, dwa widziałbym w roli kapitana...Małeckiego. Tak, tego gościa co macha rękami i drze się na wszystkich. Tylko TRZEBA solidnie z nim rozmawiać, kształtować nie przez tydzień, miesiąc. Cały czas, żeby dojrzewał do roli kapitana. Myślę, że w 2 lata możnaby oduczyć Małego machania rękami, wyżywania się na kolegach za swoje nieudane zagrania, chamskich odzywek i nauczyć bycia najważniejszą osobą w szatni.

tofik 18.06.2010 20:08

Kapitanem powinien być najlepszy zawodnik na boisku. Który daje drużynie najwięcej, wybitny. Ewentualnie taki zasłużony Wiślak z krwi i kości z charyzmą. Niestety nie widze nikogo takiego. A w ogóle to od podawania proporczyków przed meczem i innych pierdół z moneta to może być kierownik drużyny :))

willow 18.06.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 916502)
Kapitanem powinien być najlepszy zawodnik na boisku. Który daje drużynie najwięcej, wybitny. Ewentualnie taki zasłużony Wiślak z krwi i kości z charyzmą. Niestety nie widze nikogo takiego. A w ogóle to od podawania proporczyków przed meczem i innych pierdół z moneta to może być kierownik drużyny :))

Najbardziej do tych cech pasuje Sobol i szczerze mówiąc, nie widzę lepszej kandydatury.

tofik 18.06.2010 21:12

Raczej tak będzie. A zastępcą kto ? Chyba Paweł Brożek jednak.

Wojtas 18.06.2010 22:56

Brakuje mi kogos jak Baszczynski do dzisiejszej Wisly

albo jak Kosowski ,kogos kto poderwie zespol

dzis niestety jest coraz mniej tych "zadziornych" a coraz wiecej "machających rekami"....

MCX 19.06.2010 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 916631)
Brakuje mi kogos jak Baszczynski do dzisiejszej Wisly

albo jak Kosowski ,kogos kto poderwie zespol

dzis niestety jest coraz mniej tych "zadziornych" a coraz wiecej "machających rekami"....

Niestety, jest tak jak mówisz i każdy to widzi.

Ostał się jedynie Sobol i Cleber, który jednak chyba pozostanie rezerwowym jeśli ściągniemy kogoś konkretnego na środek defensywy, a nie ma się co czarować - musimy.

mrawczu 19.06.2010 00:49

jeszcze jeden materialik z konferencji z Głową

http://kiks.tv/2010/06/pozegnanie-kapitana/

żal mi, ach żal mi...

powodzenia Kapitanie!!!

Fuks 19.06.2010 22:19

Małecki widziany 2 godziny temu z siatką pełną piw na Nowowiejskiej , widac bardzo mu sie ta przerwa od treningow przydaje ....

DarekK_11 19.06.2010 22:29

ale się czepiasz...
piłkarz też człowiek. ma urlop to się bawi. ważne żeby jak wróci do treningów to wtedy ambitnie zapieprzał i myślał tylko o piłce.

tofik 20.06.2010 07:55

Hm. Od piwska się tyje. Żeby z nadwagą nie wrócił.

fanfan 20.06.2010 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 917126)
ale się czepiasz...
piłkarz też człowiek. ma urlop to się bawi. ważne żeby jak wróci do treningów to wtedy ambitnie zapieprzał i myślał tylko o piłce.

Owszem piłkarz też człowiek ale są pewne granice. Małecki ma teraz wolne i może sobie wybić piwko ale mam nadzieję że stara się utrzymać dobrą dyspozycję fizyczną ponieważ okres przygotowawczy jest krótki a jak Mały teraz będzie tylko chlał piwo i przytyje to nie mamy co się spodziewać że będzie w dobrej formie na początku rundy jesiennej i żeby później nie było zaskoczenia że znów odpadliśmy szybko z europejskich pucharów jeśli część naszych piłkarzy będzie podchodzić do tego sportu w ten sam sposób. Popatrz na Baszczyńskiego - jeszcze nie rozpoczął jego zespół przygotowań ale on dba o swoją formę fizyczną i stawił się nawet na trening Wisły . W zachodnioeuropejskich klubach jest większa dyscyplina i jak jakiś piłkarz wraca do treningów z brzuszkiem to się z nim nie cackają tylko wysokie kary finansowe , przesunięcie do drugiej drużyny lub karnet na trybuny bądź miejsce na ławie i tak powinno być też u nas . W drużynie która chce coś zdziałać powinno być miejsce tylko dla profesjonalnych piłkarzy którzy poważnie podchodzą do swojego zawodu i chcą się rozwijać i ciężko pracować nad swoją formą.

zjkz 20.06.2010 08:43

Panowie, od piwa się nie tyje, bez przesady:p Ale od dodatków - kiełbaski z grilla, golonki, chipsy itp już tak. A Mały pewnie ogląda mistrzostwa w RPA, więc piwo to obowiązkowy dodatek do meczu.

Jagul 20.06.2010 09:24

U nas jest taka tendencja, że jak ktoś zobaczy piłkarza z piwem albo na dyskotece to od razu jest uważany za gwiazdora prowadzącego nocne życie i obijającego się na treningach. Jakoś nie widzę, żeby ktoś się czepiał siatkarzy, szczypiornistów itp. Piłkarz też człowiek i on także potrzebuje czasem się odstresować. Dla mnie Małecki może pić codziennie ale na meczach i treningach ma dawać z siebie 100%.

Karherop 20.06.2010 09:34

czytam to i oczom nie wierzę

Na jakim świecie żyjecie ? 90% piłkarzy chleje piwsko i wóde jak normalni ludzie ( od czasu do czasu ) , nie przeszkadza im to w wyczynowym uprawiianiu sportu . Jeśli ktos chciałby linczować Małeckiego za wypicie kilku piw to niech sam sie uderzy w pierś czy nigdy nie przesadził z alkoholem . Piłkarz to nie jest celibat i jeśli tylko będzie dobrze grał to jak dla mnie może robic po meczu co mu się żywnie podoba .

Od piwa sie tyje .. kolejny zajeb*** argument . Od pączków też , a jakos nigdy na forum nie pojawił się komunikat : " Małecki kupował pączki w supermarkecie , ludzie powstrzymajcie go ! "

Wiadomo że są przypadki ala Sypniewski , ale to są skrajne sytuacje .

AYALA 20.06.2010 09:42

jeśli sie to nie odbije na formie Małego to niech sobie pije piwko.2-3 browary dziennie działają dobroczynnie na ogranizm

Krzysiek 20.06.2010 09:52

Ale piwo sprawia, że spada wydolność zawodnika. Mam nadzieję, że 'Mały' te piwa solidnie wybiega, bo zawodowiec (a kimś takim Patryk jest) nie może pozwolić sobie na taką amatorkę.

brylant17 20.06.2010 10:32

Oj się czepiacie nie wiem czego, poszukajcie sobie fot z zakończenia sezonu gdzie piłkarze się spotykają i spędzają chwile przy piwku :P

Mishau 20.06.2010 10:43

Nie chodzi o to że pije piwo w ogole. Chodzi o to ze zaczely sie przygotowania a on spaceruje po mieście z siatką piwa. Chcecie profesjonalizmu a pochwalacie takie zachowanie. Mały powinien brac przyklad z Baszcza u ktorego przygotowania do sezonu ie jeszcze nie zaczely a on juz trenuje bo chce byc naprawde dobrze przygotowany. Pozdrawiam:-/

pablo92TSW 20.06.2010 10:50

Tylko, że jak tamci odpoczywali to Mały trenował z kadrą. trenował dłużej przedtem, zacznie później od nich...

dj_ibutti 20.06.2010 10:55

A może kupił, bo przegrał z kimś zakład o zgrzewkę? Albo dla gości, a sam pije soczek w tym czasie. Nie wyciągaj wniosków, jak nie wiesz.

willow 20.06.2010 11:03

Słuchajcie, to nie chodzi o jedno czy dwa piwa, tylko o to, kto te piwa pije. Nie wiadomo, jaką Mały ma psychikę, u jednego skończy się na symbolicznym piwku, inny zaś pije póki nie spadnie. Większość ludzi mających problem z alkoholem zaczynało od jednego piwa.

Poza tym nikt mi nie wmówi, że alkohol ni ma wpływu na młody organizm. Dlatego uważam, że Mały powinien się powstrzymać. Nie mówiąc o tym, że to nie jest odosobniony przypadek, wszyscy wiemy, że Mały lubi sobie pochodzić po klubach krakowskich, a tam nie pije mineralnej...

Jest na początku obiecującej kariery i nie powinien ryzykować jej zniszczeniem.

fanfan 20.06.2010 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 917211)
jeśli sie to nie odbije na formie Małego to niech sobie pije piwko.2-3 browary dziennie działają dobroczynnie na ogranizm

2-3 piwa dziennie z pewnością odbiją się na formie fizycznej piłkarza. Narzekamy że Polacy nie wytrzymują trudów sezonu , że nie są w stanie grać co trzy dni a jak grają to w kolejnych meczach widać już przemęczenie - alkohol ma na to wpływ. Nie mówię ,że nic nie powinni pić ale jakiś umiar jest wskazany jeśli coś chcą osiągnąć i nie atakuję Małeckiego bo nie wiem ile on pije ale mówię ogólnie o wszystkich Polskich piłkarzach. Sport wyczynowy to też wyrzeczenia i ciężka praca, dam przykład Forlana - on dba o swój organizm, przestrzega specjalnej diety i widać tego efekty - bardzo dobra wydolność , świetnie przygotowany pod każdym względem a przecież już młodzieniaszkiem nie jest.

dj_ibutti 20.06.2010 11:49

Tak w temacie, to jedno piwo dziennie jest wg. niektórych specjalistów zalecane, ze względu na jego wpływ na zakwasy i obecność witamin ;)

Reser 20.06.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 917277)
Tak w temacie, to jedno piwo dziennie jest wg. niektórych specjalistów zalecane, ze względu na jego wpływ na zakwasy i obecność witamin ;)

Prawda jest taka, że w jednym pomoże, a w drugim przeszkodzi.

MCX 20.06.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 917202)
Jakoś nie widzę, żeby ktoś się czepiał siatkarzy, szczypiornistów itp.

To chyba kwestia tego, że wyżej wymienieni przez Ciebie osiągają dobre wyniki w swoich dyscyplinach.

ociec Ciemka 20.06.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 917277)

Z tymi witaminami to średnia prawda, no chyba, że pijasz piwo niepasteryzowane, co polecam :)

grzesiek632 20.06.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 917245)
Tylko, że jak tamci odpoczywali to Mały trenował z kadrą. trenował dłużej przedtem, zacznie później od nich...

Z tego co wiem Diaz też trenował z kadrą...

IncognitoTSW 20.06.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 917206)
czytam to i oczom nie wierzę

Na jakim świecie żyjecie ? 90% piłkarzy chleje piwsko i wóde jak normalni ludzie ( od czasu do czasu ) , nie przeszkadza im to w wyczynowym uprawiianiu sportu .

Polskim piłkarzom chyba jednak coś przeszkadza w wyczynowym uprawianiu sportu bo grają jak amatorzy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl