Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

K_2 14.08.2008 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kejt (Post 585425)
Komentator przy golach Legii darł sie jakby zdobyli MŚ hehe. Legia może nie grała tak tragicznie, cos tam w końcówce starali się zrobić ale tak strasznie woooolno.

Wiem ze bede nie stronniczy ,ale w porownaniu z meczem Wisly z Beitarem ktory byl 3 x razy lepszy od tego FK Moskwa(ci goscie momentami podawali na aut) to byla zenada po calosci

Kijek 14.08.2008 19:10

Niestety,
Te FK to gorsze 5 razy niz Beitar..
jak sie w obronie ma bocznych obronców w takiej formie jak Kiełbowicz i Rzeźniczak to... ;/ Ciekawe co sie musi wydarzyc zeby Wawrzyniak dostał szanse? Jak długo Descarga bedzie dochodził do formy, w listopadzie dostanie 30 minut szansy?

zreszta, jeb**.
Miklas spier**** wszystko co bylo do spier****

K_2 14.08.2008 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kijek (Post 585430)
Niestety,
Te FK to gorsze 5 razy niz Beitar..
jak sie w obronie ma bocznych obronców w takiej formie jak Kiełbowicz i Rzeźniczak to... ;/ Ciekawe co sie musi wydarzyc zeby Wawrzyniak dostał szanse? Jak długo Descarga bedzie dochodził do formy, w listopadzie dostanie 30 minut szansy?

zreszta, jeb**.
Miklas spier**** wszystko co bylo do spier****

To wg mnie nie jest kwestia jednego Rzezniczaka czy Warzyniaka,gra calego zespolu kuleje i chyba przygotowanie fizyczne tez bo grali jak na zwolnionych obrotach

joshi 14.08.2008 19:13

poziom spotkania żenujący, FK dwa strzały na bramkę i dwa gole, Rzżniczak zapatrzył się w Mauro i odpuścił gościa w polu karnym ( gol na 1-0 ) komentator beznadziejny, już nie mówię o samym komentarzu i pianiu po bramkach Legii, ale ogólnie był cienki jak sik pająka, nie wiedział co się dzieje na boisku, W ogóle ten styl darcia się po bramkach jak w Ameryce Południowej mi nie odpowiada. Rozumiem jakby to była bramka jakaś szczególnie ważna,np. w finale albo na wagę awansu, ale nasi super redaktorzy wydzierają się przy byle okazji jakby to było niewiadomo co.
Przygotowanie fizyczne? Ruszard Szul!! nasz człowiek w stolicy :)
trochę nie rozumiem tej polityki, facet się nie sprawdził były do niego zastrzeżenia a Legia wzięła go jako zbawcę, teraz widać jaki z niego fachowiec

WISŁA 1906 NH 14.08.2008 19:15

Po tym meczu nie wiem mam płakać czy śmiać się ? trybuny dno, gra dno. Z czym do ludzi ? Gdyby Legia trafiła na Beitar pewnie Izraelczycy dwa razy by z nimi pojechali po 4-0 i dowidzenia. Początek sezonu Legia nie ma hormonu szybkości i tak gra hahaha xD. W pucharach tylko Wisla ewentualnie Lech coś zdziałają(Smuda nie pozwoli przejśc obok meczu) reszta to minimaliści. Niech Legia wygrywa dalej w Gliwicach i Bytomiu a TVN niech się zachwyca pięknymi bramkami Iwańskiego z rzutów wolnych szkoda że tylko z takimi przeciwnikami a nie w Europie.
Czekamy na Lecha, jestem pewien że włożą więcej serca w gre niż Legiunia.

nesta 14.08.2008 19:16

Jest olimpiada, 3 mecze w dwa dni do komentowania wiec brakuje im ludzi i sciagaja z glebokich rezerw. Ale lepsze od reakcji na bramke dla Legii bylo to co zrobil jak byla bramka ze spalonego na 2-2.
Goool !!! Achhhh boze Roger achhh.. i wtedy okazalo sie, ze jest spalony :D A on - nie bylo spalonego x4, powtorka pokazala, ze byl, ale jazda..

A co do gry Legii: to niech dalej Urban uczy pilkarzy o takich umiejetnosciach gry ala Barcelona. Takim druzynom jak Wisla czy Legia to tylko pozostaje gra jakiej uczy Wislakow Skorza. Pressing, swietna taktyka, dyscyplina i organizacja gry - to co mielismy z Beitarem. Do tego umiejetne trzymanie pilki jak sie da. Ale samymi umiejetnosciami tak jak to sobie wymarzyl Urban to mozna wygrywac z druzynami klasy Homel. Naszych druzyn niestety na taka gre nie stac.

No ale niech panowie Urban i Szul sa tam jak najdluzej :D Ten drugi robi dokladnie to samo co w Wisle. Legia ma wytrzymalosc, ale nie ma blysku i przyspieszenia, tak jak i Wislakow ich tez przygotowal jak maratonczykow.

Devonisch 14.08.2008 19:16

Temat po części polityczny po części sportowy.

http://www.niezalezna.pl/article/show/id/6537

K_2 14.08.2008 19:18

Mozemy wylosujemy to FK Moskwa to pomscimy Legie jak keidys Schalke :rotfl:

alexion 14.08.2008 19:35

Z ciekawości zapytam - gdzie są te wszystkie Trzeciakowe "Hiszpany"??? Dlaczego nie grają???

piotr 0704 dortmund 14.08.2008 19:38

Bo to takie gwiazdy ze trzeba im placic 1 mln euro za to ze zechca usiasc na trybunach

dorotja 14.08.2008 19:42

Konferencja prasowa po meczu z FK Moskwa
Cytat:

- Dlaczego nie zatrzymano meczu gdy kibice skandowali obraźliwe hasła pod adresem Rosji? Czemu skandowano Gruzja? Należy traktować przeciwnika niezależnie od tego skąd pochodzi. Trzeba szanować każdego. Jeżeli wprowadzimy politykę do sportu to nic z tego dobrego nie będzie. Zgłoszę do UEFA w trybie formalnym to co działo się dziś na trybunach. Nie rozumiem wielu decyzji sędziego zarówno w jedną jak i drugą stronę. Sędziowanie było dosyć dziwne i nie odpowiada randze tego spotkania. Jest jeszcze drugi mecz i wszystko się może zdarzyć - podsumował oburzony trener FK Moskwa Oleg Błochin.

- Wiemy, że FK na wyjazdach grają dużo lepiej. Wiedzieliśmy, że z kontrataku grają dużo lepiej. Chcieliśmy zniwelowoać ich atut w tej postaci i to się nam udało. Możemy mieć zastrzeżenia do naszej gry ofensywnej. Zbyt dużo nerwowości niedokładnych zagrań. Niestety straciliśmy bramkę po kontrataku. Przy 2:0 przejęliśmy inicjatywę i zaczęliśmy grać dużo lepiej. Jednak nie oszukujmy się, zespół nie może zaczynać gry dopiero gdy przegrywa, i nie ma już presji. W europejskich pucharach tak się nie gra. Wielu zawodników dziś nie wytrzymalo presji PUEFA- powiedział trener Legii Jan Urban.

- Dickson Choto ma prawdopodobnie skręcone kolano. Nie wiem jeszcze na tą chwilę co się dokładnie mu stało. Będzie musiał przejść badania. Wiemy, że zachowanie naszych kibiców było nieeleganckie. Jednak nie mamy zamiaru naszych kibiców wywozić na jakąś edukacje. Trener Błochin grał w wielu klubach i wielu miejscach i doskonale wie jak wyglądają animozje między kibicami, i jak to wygląda na świecie.

- Zastąpiłem Takesure Sebastianem Szałachowskim, który nie jest nominalnym napastnikiem. Nie zagraliśmy najlepiej, wielu piłkarzy zjadła trema, w lidze ci sami będą grać zupełnie inaczej. Jednak FK tak wielu groźnych sytuacji nie stworzyło. Na boisku nie słychać naszej drużyny. Jeżeli panuje cisza, to w ten sposób przekazuje się sobie nawzajem strach. W momentach kiedy nam się układa gra, mamy zawodników którzy nie boją się ryzyka. Jednak gdy już coś nie idzie nie ma piłkarza, który weźmie ryzyko na siebie. Moim zawodnicy są bardziej przejęci tym, żeby się nie ośmieszyć niż tym żeby wygrać. Mamy problemy ze swoją mentalnością i jesteśmy zakompleksieni. Nawet po meczu Wisły z Barceloną człowiek w studio gadał takie rzeczy jakby nigdy w piłkę nie grał. Wisła zagrała na swoim poziomie, bez strachu, jednak na Barcelonę to było za mało. Czy tak trudno było powiedzieć, że Barcelona była za silna dla nas? Nie lepiej jest jechać po bramkarzu, który wybronił nie wiadomo ile okazji. W Polsce nie ma konstruktywnej krytyki, są tylko skrajności.

- FK Moskwa nie jest lepszą drużyną od Legii. Jednak byli pewni siebie. Mentalnie lepiej podeszli do tego meczu.

- Arruabareena jest fizycznie przygotowany do meczów jednak jest bez formy i nie ma dla niego miejsca w składzie. To, że przyjechał z Hiszpanii nic nie znaczy, najpierw musi udowodnić , że jest lepszy.

- Błochin zachowuje się jakby nigdy w piłkę nie grał . Zawsze były animozje między kibicami tak samo w lidze jak i w rozgrywkach międzynarodowych. Ma rację, że spiker nie zachował się odpowiednio, ale przesadza.

- Ja gdy przestałem w Hiszpanii strzelać bramki, trener przyszedł do mnie zaproponował mi żebym się spotkał z psychologiem pogadać. Poszedłem i już po pierwszym spotkaniu zacząłem strzelać bramki. Nie wiem jak piłkarze tutaj podchodzą do tego. Psycholog wcześniej czy później w piłce się pojawi. Nawet w małej Osasunie juniorzy mają do dyspozycji psychologów.

- Rewanż gramy dopiero za dwa tygodnie. Przed nami mecz z Odrą Wodzisław i na niej się koncentrujemy. Zobaczymy czy będąc na przegranej pozycji będziemy potrafili zagrać z FK tak jak dziś pod koniec drugiej połowy.

Trener FK Moskwa Oleg Błochin:

- Byłem obrażany osobiście w czasie pierwszej połowy. Prowadzący powinien upomnieć kibiców, tak się dzieje na stadionach świata. U nas będzie jeszcze gorzej, a jak to się okaże. Mam czterech piłkarzy z porozbijanymi głowami.

źródło: Legia.Net

Pan Jotka 14.08.2008 19:47

Widac ze Rosjanom najlepiej wychodzi grozenie i odgrazanie sie. I kto tu miesza polityke do sportu panie Błochin???
PS> J* RUSKOW !!! J*!!!!

Schabek 14.08.2008 19:48

Cytat:

Nawet po meczu Wisły z Barceloną człowiek w studio gadał takie rzeczy jakby nigdy w piłkę nie grał. Wisła zagrała na swoim poziomie, bez strachu, jednak na Barcelone to było za mało. Czy tak trudno było powiedzieć, że Barcelona była za silna dla nas? Nie lepiej jest jechać po bramkarzu, który wybronił niewiadomo ile okazji.
Kto i kiedy jechał na Pawełka ?? Chyba Urbanowi się przyśniło ( dawno po dobranocce :P)

Gin 14.08.2008 19:59

No i Leszki jadą ze Szwajcarami , Smuda ma jaja nie to co Urban

Joe Cole 14.08.2008 19:59

KAPITALNIE gra Lech!! może chociaż on!!

Ten Stilic jest świetny.

Maciuś 14.08.2008 20:00

Nie zdziwie sie jak kiedys Stilic odejdzie z Lecha za 3 mln euro.

Crusi 14.08.2008 20:00

No Miszcze jada ostro ze szwajcarami, dobrze ze chociaz oni, moze bedziemy miec chociaz dwie druzyny w fazie grupowej...

Lunar 14.08.2008 20:00

2:0 dla Lecha. :) Leszek powinien pojechać tych kelnerów i przynajmniej będą dwie polskie drużyny w I rundzie P UEFA, a nie takie dno jak rok temu.

Ogryzek 14.08.2008 20:00

Lech juz prowadzi 2-0 (Rengifo i Lewandowski) a mecz + doping ciekawy. Zawsze cos przyjemnego po tej siermięznej kopaninie Legii:D

Pan Jotka 14.08.2008 20:01

Brawo Lech! To sie nazywa gra w piłke. Atmosfera swietna, gra pilkarzy bardzo dobra, stadion coraz fajniejszy. To bedzie nasz glowny przeciwnik w walce o MP. ZYcze im awansu (mimo szczerej nienawisci do Pyr!) do fazy grupowej UEFA.

gigant 14.08.2008 20:01

W sumie ten Lewandowski słaby jest. Po co nam był potrzebny, jak strzela marną 4 bramkę w czwartym meczu. Lepiej chyba ponurkować.

Serce mnie boli, że to Lech chyba uratuje honor naszej piłki, a i w lidze namieszają.

harthausen 14.08.2008 20:02

mimo lekkiej rezerwy do Lecha (wiadomo za co :) ) to uznanie za ładny początek. Kwadrans nie minął a już dwie ładne brameczki. Mecz też całkiem całkiem.

konrad1991tsw 14.08.2008 20:17

Trzeba jasno powiedziec że Legia gdyby nie trafiła na tak słabego przeciwnika w poprzedniej rundzie to najprawdopodobniej by już nie grała w PUEFA. A to co dziś pokazali to po prostu żenada. Gdzie te ich super wzmocnienia ( Arruabarrena, Tito, Descarga ) ? Fajnie że Lech gra dobrze bo są w stanie dojśc do fazy grupowej PUEFA. Tylko w ich przypadku nie wiadomo kiedy popełnią błąd w defensywie ( vide Bełchatów).
Liczę że w tym sezonie się zdarzy cud i dwie Polskie drużyny dojdą chociaż do fazy grupowej.

PS. Spójrzcie na wyniki drużyn z Cypru:
3 runda el.LM: Anorthosis 3-0 Olympiakos Pireus
2 runda el.PUEFA: APOEL Nikozja 2-2 Crvena Zvezda
AEK Ateny 0-1 Omonia Nikozja ( do przerwy).

Jak to wytłumaczyc?

Joe Cole 14.08.2008 20:25

Zajebisty ten Stilic

Gin 14.08.2008 20:25

Ten Stilic to jest prze huj

Pan Jotka 14.08.2008 20:27

Mnie zastanawia jedna sprawa. Skad Lech bierze takich Stilica czy Rengifo? Chyba nie z ogloszenia w gazecie panie Wilczek!

hoolifan 14.08.2008 20:28

Brawo Lech

I teraz wszyscy widzą jak szkoda ze nie dała Wisły tych pary groszy więcej za Lewandowskiego.
Mógłby być dla nas zbawieniem.

Crusi 14.08.2008 20:30

Lech bierze takich Stilicow dlatego ze tam sobie Smuda sam wyszukuje zawodnikow, a prezesura mu na nich daje kase, proste ;]

Pan Jotka 14.08.2008 20:33

No tak...U nas brakuje tego drugiego elementu ..

e 14.08.2008 20:34

Brawo Lech!

Mam nadzieje ze wejdziecie do PU a najlepiej do LM i zawojujecie Polska liga na kilka dobrych lat!

ale co tam, pkt bedziemy miec!

:lol: :rotfl:

Ogryzek 14.08.2008 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jedTS (Post 585475)
Mnie zastanawia jedna sprawa. Skad Lech bierze takich Stilica czy Rengifo? Chyba nie z ogloszenia w gazecie panie Wilczek!

Dobrze powiedziane:D

Podobno Rengifo kosztował 500 tys USD a Stilić 500 tys EUR - wiec na pewno bysmy ich nie łykneli bo NIE SĄ ZA DARMO! :D

Ale pomarzyc można że do naszej Wisełki bedą jakieś gotówkowe transfery.... :)

Pan Jotka 14.08.2008 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 585484)
Dobrze powiedziane:D

Podobno Rengifo kosztował 500 tys USD a Stilić 500 EUR - wiec na pewno bysmy ich nie łykneli bo NIE SĄ ZA DARMO! :D

Ale pomarzyc można że do naszej Wisełki bedą jakieś gotówkowe transfery.... :)

Jezeli te kwoty sa prawdziwe to wymiana tych dwoch pilkarzy na 36% Dudki to wg mnie bylby trafiony transfer.
Do e: Za ewentualne "trudnosci" w lidze polskiej "podziekowania" kieruj do Zarzadu.A nie tego ze Lech gra dobrze.

Joe Cole 14.08.2008 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 585483)
Brawo Lech!

Mam nadzieje ze wejdziecie do PU a najlepiej do LM i zawojujecie Polska liga na kilka dobrych lat!

ale co tam, pkt bedziemy miec!

:lol: :rotfl:

zważywszy że Lech ma bardzo młodą drużynę to bardzo prawdopodobne. Jaka tam jest średnia wieku? Chyba tylko Arboleda i ten drugi stoper mają powyżej 26 lat:)
Ale generalnie nie przeceniałbym ich bo to bardziej zasługa tego że to my się do nich zbliżamy a nie oni do nas. Gdyby poszły 4 dobre trasnfery w tej rundzie nie mieliby nic do powiedzenia. A tak przyjdzie jakiś kryzys znowu wzmocnien nie będzie i może być różnie.

Pastor777 14.08.2008 20:40

Lech będzie miał pożytek z Lewandowskiego i Stilica. Wróżę im karierę... Bardzo dobrze prezentuje się również Peszko i Murawski, mimo to po pierwszych kilkunastu minutach gra się nieco wyrównała, więc pogromu raczej nie będzie.

piotr 0704 dortmund 14.08.2008 20:41

e - nie stresuj sie tak. Bez silnych Legii i Lecha nie bedzie silnej ligi ,a bez silnej ligi nie bedzie silnej Wisly.
Po wczorajszym meczu trzeba to zrozumiec.

"Chcesz byc mistrzem klatki schodowej ? Ja pie***le takie podium, inna stawka jest teraz !"

LooNatyk 14.08.2008 20:43

Prawda taka, ze Franciszek zawsze mial jednak nosa do zawodnikow. Moze nie do wszystkich, ale potrafil znalezc perelki. Przypomne tylko, ze nam wyszukal m.in. Uche..

jasnyGwint 14.08.2008 20:48

Najśmieszniejsze jest to że Lech zaczął na poważnie budować drużyne gdy awans do LM będzie o wiele łatwieszy niż teraz, my natomiast wyraźnie odpuściliśmy. Może być tak że Lech za jednym zamachem załatwi dwie sprawy a mianowicie MP i LM bo trafi na jakieś ogórki.

Pan Jotka 14.08.2008 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 585490)
Prawda taka, ze Franciszek zawsze mial jednak nosa do zawodnikow. Moze nie do wszystkich, ale potrafil znalezc perelki. Przypomne tylko, ze nam wyszukal m.in. Uche..

A Cantoro to nie jego pomysl? Nie wymienie calej plejady polskich"gwiazdorow" z owczesnego okresu.Ach to byly czasy...A teraz walczymy o wydanie na jednego zawodnika.

Joe Cole 14.08.2008 20:54

Bobadia jeszcze lepszy niż Stilic:)

Szwajcarzy tez mają ciekawą drużynę.
BRAWO! już ich prawie mieli ale Lech kontruje:)

Szwajcarzy moim zdaniem zlekceważyli Lecha a teraz są w kiepskiej sytuacji z lekka...

Etiop 14.08.2008 21:04

Co to za flaga wisi na wysokości linii środkowej boiska?Tak jakby Legii?

EDIT:
Mecz oglądam na kompie i mam słabą jakość obrazu. Włączyłem tv i zobaczyłem, że to jednak nie jest flaga Legii.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl