Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9448)

Padre1906 03.05.2015 18:41

Jakiś Ty groźny :D

Drozd 03.05.2015 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399185)
Ja napisałem, że nie będę glosował ani na wielkie ani na małe gówno, ponieważ Polska zasługuje na coś więcej.

U jakich tuzów polskie prawicy? Co ty .......isz manipulancie?

I mam prośbę. Skoro się nie chcesz spotkać, tylko w głowie ci trolling internetowy to się od....... od mojej osoby i nie odpowiadaj na moje posty. Jesteś jebanym bytem internetowym, który ma za zadanie siać zamęt tak samo jak Andrzejek.

Tak tak, ty nie będziesz, bo Polska zasługuje, a w efekcie pod żyrandolem wielkie g.... . Taki właśnie jesteś.

Napisał ci Smuga jakich, tych którym PiS przeszkadza bardziej niż PO.

Trzeba było nie bluzgać na mnie w co drugim zdaniu to bym w życiu na ciebie uwagi nie zwrócił, a teraz już za późno. Jak będziesz bredził w stylu "wasz Andrzejek" to się spodziewaj reprymendy.

63.5 Kg 03.05.2015 18:57

Bardzo zaluje ze nie może dojść do sytuacji w której Kowalski,Braun,Wilk czy JKM przekazują swoje glosy na Kukiza...
Oni zrobić nic nie mogą...On dzięki temu moglby...

Jaroo1 03.05.2015 19:00

Smuga, a po co mam szukać? Przecież wiadomo, że jak wódz powiedział, że Hadacz spoko to każdy leming przytakiwał. Czuby popierały czuba a teraz myślą, że normalni ludzie będą popierali czubów bo ręce podali Winnickiemu, Mikke czy uj wie co. Nie osądzajcie wszystkich swoją miarą.
Jakoś nie pamiętam żeby PiS lub jego wyborcy sie odcinali od największych czubów z pod krzyża, od tych krzykaczy pokroju Hadacza.

PS A co Ty mi tu wkleiłeś o tym RN i Kobylańskim? Kolejny jakiś super ekstra dowód na coś? Tylko przeczytałem i nie rozumiem co tam takiego tajemniczego.

Drogi drozdzie, reprymendy możesz udzielać swojemu chłopakowi a nie mi ;)
Nie chcę mi się już z podejrzanym, śmierdzącym trollem dyskutować więc ignoruję cię agencie po-wski / pożyteczny idioto pisowski, jednym słowem, debilu. Żegnaj.

Drozd 03.05.2015 19:16

Dla prawicowca Jaroo1 największe czuby spod krzyża to nie ci którzy sikali do zniczy, nie ci którzy przepychali siedemdziesięcioletnie babcie. Dla niego czuby to ci którzy nie chcieli żeby krzyż z tego miejsca zniknął. Czy jest sens cokolwiek komentować?

Smuga 03.05.2015 19:29

Prezydentem będzie albo Bronisław Komorowski albo Andrzej Duda. Proste?

Padre1906 03.05.2015 19:59

Ten tekst przekonał mnie aby zagłosować już w pierwszej turze na Dude.

kerim1906 03.05.2015 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1399198)
Ten tekst przekonał mnie aby zagłosować już w pierwszej turze na Dude.

nie widzę w Twoim stwierdzeniu ironii , jeżeli to bez ironii to z ciekawości napisz dlaczego ?

Padre1906 03.05.2015 20:13

To był własnie pokaz poziomu ironii prezentowanego tu już nie raz.
Kerim zostaje przy swoim o czym już rozmawialiśmy kilkukrotnie.
Do czasu aż nie przyszedł tu smuga i drozd mimo nerwów i ogromnej różnicy zdań dało się wymienić uwagi. Niestety, do czasu...

kerim1906 03.05.2015 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1399200)
To był własnie pokaz poziomu ironii prezentowanego tu już nie raz.
Kerim zostaje przy swoim o czym już rozmawialiśmy kilkukrotnie.
Do czasu aż nie przyszedł tu smuga i drozd mimo nerwów i ogromnej różnicy zdań dało się wymienić uwagi. Niestety, do czasu...

no to mnie wkręciłeś :neutral: , nie jestem adwokatem Smugi czy Drozda ale przyznasz że ich poziom dyskusji nie odbiega od normy w przeciwieństwie do ostatnich "występów" użytkownika Jaroo1 , napisz merytorycznie co Ci przeszkadza bo nie rozumiem do końca Twojego stanowiska

pysio 03.05.2015 20:31

Przejrzałem na oczy!

MÓJ GŁOS ZAWĘDRUJE DO:

PAWŁA KUKIZA!

Smuga 03.05.2015 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399193)
PS A co Ty mi tu wkleiłeś o tym RN i Kobylańskim? Kolejny jakiś super ekstra dowód na coś? Tylko przeczytałem i nie rozumiem co tam takiego tajemniczego.

Jaroo1 03.05.2015 20:49

Może rzeczywiście coś ze mną nie tak, ponieważ dalej nie rozumiem Smuga o co ci chodzi. Co na tym filmiku masz takiego kontrowersyjnego?

kerim1906 03.05.2015 20:53

ciekawy sondaż , wygląda na bardziej wiarygodny niż te podawane pzez reżimowe sondażownie

http://pressmix.eu/2015/05/02/pilne-...nowszy-sondaz/

Smuga 03.05.2015 20:55

Sendecki jest stałym bywalcem bankietów organizowanych przez Kobylańskiego, który po cichu wspiera finansowo Ruch Narodowy. Teraz już rozumiesz? Jeżeli nie, to nie mam w zanadrzu żadnego pomysłu jak Ci, to wytłumaczyć. :shock:

Jaroo1 03.05.2015 21:09

No i co w związku z tym? To, że jakiś dziadek (Kobylański) ma kolegę chorego psychicznie (Sendecki), który ma kolege chorego psychicznie (Hadacz) i ten dziadek ma jakies powiązania z RN a oni siłą rzeczy gdzieś tam, kiedyś tam spotkali się z tym całym Sendeckim to? Gdzie tu jest ten problem?
To mnie najbardziej rozbraja. Szukanie chuja do dupy wszędzie a u siebie wybielanie tego, że się pieniądze oddaje Żydom, że się jeździ na obrady Knesetu, lata w żydowskich jarmułkach, ze sie z Millerami bije pionę a Oleksego nazywa "lewicowym politykiem starszego pokolenia". Żałosne. Idź teraz kolejna aferę wysmaż bo jakiś no name Sendecki chodzil do szkoły z matką Tumanowicza czy .... wie co. PiSowska patologia.

Smuga 03.05.2015 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399209)
No i co w związku z tym? To, że jakiś dziadek (Kobylański) ma kolegę chorego psychicznie (Sendecki), który ma kolege chorego psychicznie (Hadacz) i ten dziadek ma jakies powiązania z RN a oni siłą rzeczy gdzieś tam, kiedyś tam spotkali się z tym całym Sendeckim to? Gdzie tu jest ten problem?
To mnie najbardziej rozbraja. Szukanie chuja do dupy wszędzie a u siebie wybielanie tego, że się pieniądze oddaje Żydom, że się jeździ na obrady Knesetu, lata w żydowskich jarmułkach, ze sie z Millerami bije pionę a Oleksego nazywa "lewicowym politykiem starszego pokolenia". Żałosne. Idź teraz kolejna aferę wysmaż bo jakiś no name Sendecki chodzil do szkoły z matką Tumanowicza czy .... wie co. PiSowska patologia.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...159a39b472b0d8

:lol:

Cytat:

09 kwietnia 2015 - to dzisiaj, a nie jutro jest dokładnie rocznica kiedy prezydenta zamordowali w pałacu prezydenckim - taka teza, o tym że to nie był zamach ani katastrofa, lecz wyrok stawiana jest przez środowisko portalu www.zamach.eu. Funkcjonariusze Służb Polskich mieli działać rozwścieczeni tym, że budżet WSI zamiast być rozdysponowanym między Polaków - został przez Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego przelany do Izraela. Ostrożne szacunki tego budżetu to około 300 mld dolarów.
Bystry obserwator polityki polskiej, obrońca Krzyża i celebryta Andrzej Hadacz był świadkiem jak dyplomatyczne służby niemieckie kilkadziesiąt minut po oficjalnym ogłoszeniu przez media rzekomej godziny katastrofy inicjują stawianie zniczy i kwiatów pod pałacem prezydenckim przy Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Ten wątek nie został podniesiony do tej pory - poza TELEWIZJĄ NARODOWĄ.
Obecnie trwa kampania prezydencka i się epatuje Polaków Jürgenem Rothem,niemieckim lewackim dziennikarzem, który po pięciu latach porusza pewne wątki zabójstwa Lecha Kaczyńskiego. Posiłkuje się materiałami Służb Niemieckich na temat zamachu smoleńskiego. Ciekawe, że żaden z dziennikarzy nie zadał pytania - co robiły te Służby pod pałacem prezydenckim? Dlaczego nie powiedziały, nie ostrzegły, chociaż o wszystkim wiedziały?
Masakra. :haha:

Bronowianin 03.05.2015 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399209)
się pieniądze oddaje Żydom, że się jeździ na obrady Knesetu, lata w żydowskich jarmułkach

Jaroo1 ksenofobie zrozum, że te pieniądze się po prostu Żydom należą. Podobnie jak należało zbudować Muzeum Historii Żydów Polskich, gdyż historia Polski to w dużej mierze historia Żydów - Polska jest ich ojczyzną. Nie można być polskim patriotą nie kochając Żydów.

Choroba psychiczna Korwin-Mikkego drastycznie się nasila. Tym razem prorosyjski zwolennik totalitaryzmu chce odebrać znacznej części obywateli prawo wyborcze, m. in. chce pozbawić głosu urzędników i osoby pobierające zasiłki!!! Wariat w akcji: http://fakty.interia.pl/raporty/rapo...la,nId,1727331

heoij 03.05.2015 21:42

Panowie, temat polityczny na forum Wisły Kraków zasługuje na coś więcej niż zajmowanie się jakimś chorym psychicznie Andrzejkiem który wspierał już wszystkie partie od bronienia krzyża na Krakowskim Przedmieściu przez występowanie na paradzie równości z Palikotem, proteście rolników (stał przy Izdebskim) czy teraz wsparciem Komorowskiego, dajcie sobie z nim spokój bo tego nie da się czytać ... Gość widać ma nierówno pod sufitem albo jest jakimś prowokatorem i tyle, szkoda czasu na zajmowanie się jego osobą, są ważniejsze tematy :-)

http://natemat.pl/64987,andrzej-hada...ch-manipulacji

http://natemat.pl/133209,andrzej-spo...-znajoma-twarz

AYALA 03.05.2015 22:06

To jest mocne.Hadacz o spotkaniu z szefem BOR https://www.youtube.com/watch?v=TH57hLb-tcs

Smuga 03.05.2015 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1399217)
To jest mocne.Hadacz o spotkaniu z szefem BOR https://www.youtube.com/watch?v=TH57hLb-tcs

Coś jeszcze mocniejszego. :D

Padre1906 03.05.2015 22:35

Kerim chętnie odpowiem jutro.

Bronowianin ty głupia ..... wbij sobie do tego pustego łba że od tego kraju żyd nie powinien dostać złamanego grosza.

Bronowianin 03.05.2015 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1399219)
ty głupia ..... wbij sobie do tego pustego łba że od tego kraju żyd nie powinien dostać złamanego grosza

Możesz uzasadnić dlaczego? Oczywiście wszelkiego rodzaju odpowiedzi podszyte ksenofobią i prymitywnym nacjonalizmem, jak być może się domyślasz, nic nie wnoszą do dyskusji. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.

wiesniak842 03.05.2015 23:02

Dlatego, ze twym ojcem byl Hermann Goring.

Arsenal 04.05.2015 00:42

@Bronowianin
Nie wiem skąd taka miłość do Judaizmu ale przepraszam bardzo za co im mamy dawać pieniądze,stawiać muzea i pomniki?My?
Broniliśmy ich w czasie II wojny światowej.Kiedy Polskie królestwo było największe w Europie dawaliśmy im schronienie przed zachodnią europom.
Kiedy oni mają już swój kawałek świata i w dużej mierze zamieszkują też Stany Zjednoczone żyją pewnie w bardzo dobrych warunkach.
Więc czemu powiedz mi mamy im dawać to wszystko?
Nigdy nie stanowili oni dużej wartości etnicznej i raczej nie utożsamiali się z naszym narodem tak jak i teraz o nas zapominają więc skończ proszę tak miłować tych żydów.
Bo co oni zrobili takiego dla nas?

Bronowianin 04.05.2015 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arsenal (Post 1399223)
@Bronowianin
Nie wiem skąd taka miłość do Judaizmu ale przepraszam bardzo za co im mamy dawać pieniądze,stawiać muzea i pomniki?My?
Broniliśmy ich w czasie II wojny światowej.Kiedy Polskie królestwo było największe w Europie dawaliśmy im schronienie przed zachodnią europom.
Kiedy oni mają już swój kawałek świata i w dużej mierze zamieszkują też Stany Zjednoczone żyją pewnie w bardzo dobrych warunkach.
Więc czemu powiedz mi mamy im dawać to wszystko?
Nigdy nie stanowili oni dużej wartości etnicznej i raczej nie utożsamiali się z naszym narodem tak jak i teraz o nas zapominają więc skończ proszę tak miłować tych żydów.
Bo co oni zrobili takiego dla nas?

Oprócz tego, że wielu Polaków bohatersko pomagało Żydom, było również niestety wielu zdrajców i kolaborantów którzy ich zabijali lub zdradzali nazistom. Przez wieki nie obyło się bez pogromów żydowskich i tumultów. Wcale więc nie było tutaj raju dla Żydów - przypadki nietolerancji i zbrodniczości wobec ich społeczności są oczywiste.

To, że ktoś się nie utożsamiał z jakimś narodem nie ma żadnego znaczenia w tej sprawie. Jednak Twoja teza że byli rzekomo niewartościowi jest błędna - przedstawiciele Żydów byli członkami polskich elit. Dzięki ich wyższemu poziomowi wykształcenia czy kultury przez wieki przyczyniali się do rozwoju państwa polskiego. Zresztą polskie kompleksy względem Żydów, niechęć do nich, brały się właśnie z zazdrości, bowiem stanowili elitę, dzięki swej pracowitości, braku nałogów, wysokiej inteligencji, osiągali duże sukcesy, w tym także ekonomiczne. Dlatego część Polaków żywiła wobec nich resentyment - modelowym przykładem są kompleksy endecji, które cichutkim echem odbijają się w pewnych, wymierających już na szczęście kręgach, do dziś.

Pablo84 04.05.2015 07:23

YYy. Co to ma być?

http://i61.tinypic.com/34y5wnn.jpg

Komorowski ma fanów w Norwegii?

ABGwislakABG 04.05.2015 07:51

Raczej obserwatorów sytuacji. Tyle naszych tam zjeżdża, że nawet oni się interesują Gajowym Maruchą.

Co do wczorajszych wpisów jest mi naprawdę żal. Ludzie (poza ciężkim przypadkiem Bronowianina) określający się jako prawicowcy zamiast spędzić aktywnie dzień 3 maja bądź zważając na obecne czasy porozmawiać odnośnie aktualności Konstytucji obecnie, propozycjami zmian, przestrzeganiem zapisów czy pojawieniu się naruszeń i przedyskutować zdanie poszczególnych polityków ubiegających się bądź nie na urząd Prezydenta RP zrobiliście wczoraj wielkie gówno, które jakbym był moderatorem z chęcią bym posprzątał. Udało Wam się przebić zarówno Dudę (małe gówno) jak i Bronka (duże gówno). Tak jebnęliście nim, że od razu pojawiło się szambo.

Gratulacje "prawicowcy". Dobór daty znakomity. Winszuję.

rafkur 04.05.2015 08:24

3/4 powyższej dyskusji świetnie obrazuje polskie społeczeństwo. Dać im igrzyska -Kukiz, Korwin Mikke ( mający zerowe szanse na ostateczny sukces) i skupią się na pierdołach a w ostatecznej rozgrywce wygra głos rozsądku czyli.... Komorowski. Gratuluję Panowie ( i być może Panie). Cała nieudolna kampania Bula ukierunkowana jest na dyskredytację Dudy, który być może nie jest idealnym kandydatem ale mimo wszystko x razy lepszym od obecnie urzędującego. Wszyscy zgodnym chórem twierdzą, że "każdy tylko nie Komorowski" po czym połowa ( podobno prawicowego elektoratu bo teoretycznie głównie takowy na tym forum jest) realizuje punkt po punkcie plan wyznaczony na tą kampanię przez stronników rządzącej partii. A oni ilu by ich nie było ( 25%?) na dzień dzisiejszy nie dyskutują nad tym komu oddać głos tylko niecierpliwie i być może w popłochu czekają na wybory.
Przecież Kukiz to Tymiński naszych czasów. Obiektywnie gość z dupy wzięty w polityce, na którym teraz nagle skupia się cała uwaga "ludu". Każde wybory prezydenckie mają zawsze dwóch potencjalnych zwycięzców. Polskie społeczeństwo od dawna jest podzielone. Wyborcy Komorowskiego nie zagłosują na Dudę i odwrotnie. Podczas kampanii nigdy nie pracuje się nad poparciem dla swojego a nad odebraniem głosów konkurentowi. Odebraniem głosów niezdecydowanych. Nie poprzez pokazanie swojego kandydata jako najlepszego ( bo w to już nawet byli pegieerowcy i lemingi nie wierzą) a nad pokazaniem, że mimo wszystko jest mniej zły niż konkurent. Wystawia się noname, który zawsze coś tam w I turze zgarnie a potem czeka jak w drugiej turze jego wyborcy nie mając "swojego" kandydata w II turze wybiorą przydomowego grilla. Zdecydowani i tak pójdą i drugi raz zakreślą to samo nazwisko.

mtk 04.05.2015 08:58

Cytat:

3/4 powyższej dyskusji świetnie obrazuje polskie społeczeństwo. Dać im igrzyska -Kukiz, Korwin Mikke ( mający zerowe szanse na ostateczny sukces) i skupią się na pierdołach a w ostatecznej rozgrywce wygra głos rozsądku
Jakbym czytał manifest z 89.
To może zagłosuj zamiast na dudę to na Kukiza lub Korwina. Przecież wiadomo, że żyd w drugiej turze polegnie z jak to ująłeś "głosem rozsądku". Czyli również realizujesz nieudolną politykę Bredzisława.
Cytat:

Przecież Kukiz to Tymiński naszych czasów. Obiektywnie gość z dupy wzięty w polityce, na którym teraz nagle skupia się cała uwaga "ludu".
A może elektrykiem naszych czasów. Przypuszczam, że ten gość z dupy wzięty żyje w tym chorym kraju 2 razy dłużej niż ty, a dawno temu spokojnie mógł s.......ić gdzie tylko chciał, stać go było. Tym samym jest bardziej wiarygodny niż bula i z dupy wzięty żyd.
W 2010 kandydował bez powodzenia z ramienia PiS na prezydenta Krakowa, uzyskał mandat radnego miasta. Nawet w Krakowie woleli czerwonego Jacka, od pacynki Prezesa. I takie coś miałoby być prezydentem kraju?

Arkas 04.05.2015 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1399224)
Oprócz tego, że wielu Polaków bohatersko pomagało Żydom, było również niestety wielu zdrajców i kolaborantów którzy ich zabijali lub zdradzali nazistom. Przez wieki nie obyło się bez pogromów żydowskich i tumultów. Wcale więc nie było tutaj raju dla Żydów - przypadki nietolerancji i zbrodniczości wobec ich społeczności są oczywiste.

To, że ktoś się nie utożsamiał z jakimś narodem nie ma żadnego znaczenia w tej sprawie. Jednak Twoja teza że byli rzekomo niewartościowi jest błędna - przedstawiciele Żydów byli członkami polskich elit. Dzięki ich wyższemu poziomowi wykształcenia czy kultury przez wieki przyczyniali się do rozwoju państwa polskiego. Zresztą polskie kompleksy względem Żydów, niechęć do nich, brały się właśnie z zazdrości, bowiem stanowili elitę, dzięki swej pracowitości, braku nałogów, wysokiej inteligencji, osiągali duże sukcesy, w tym także ekonomiczne. Dlatego część Polaków żywiła wobec nich resentyment - modelowym przykładem są kompleksy endecji, które cichutkim echem odbijają się w pewnych, wymierających już na szczęście kręgach, do dziś.

Pozwolę sobie tylko napisać, że żydzi byli w naszym kraju jedynie gośćmi, to nie ich kraj żeby mogli się panoszyć i dla mnie śmieszne jest że teraz jakieś chcą rekompensaty.

wiesniak842 04.05.2015 09:06

Mnie to dziwi i zastanawia takie podejscie ludu wlasnie. Jest dwoch glownych kandydatow (przedstawicieli jakby nie bylo dwoch glownych partii w tym kraju), ktorzy traktowani sa jak swiete krowy i z gory zaklada sie, ze im nalezy sie 100 procent wszystkich glosow. Kto zaglosuje inaczej ten nie glosuje na tego kogo chce tylko odbiera swietym krowom glosy do tego glosuje na: faszyste, oszoloma, ruskiego agenta, Tymochowicza, Palikota wersje2.0 czy co tam tylko wymysla przedstawiciele.... swietych krow. Gdy w boju pozostana juz tylko swiete krowy wtedy w biegu przez plotki liczy juz sie tylko podstawienie nogi kontrkandydatowi. Cyrk trwa w najlepsze a swiete krowy i ich partie maja sie w najlepsze i tak juz od ladnych paru lat. Cytujac klasyka: " I nie zmienia sie nic".

kerim1906 04.05.2015 09:25

mtk "A może elektrykiem naszych czasów"

he, he jest to bardzo prawdopodobne że Kukiz to elektryk obecnych czasów :D

wiesniak842 04.05.2015 09:27

Dla mnie moze byc i szambelanem albo smieciarzem naszych czasow o ile bedzie dbal o interesy polskie i Polakow.

mtk 04.05.2015 09:42

Cytat:

he, he jest to bardzo prawdopodobne że Kukiz to elektryk obecnych czasów
Chyba mnie nie zrozumiałeś, elektryk swego czasu rozwalił system, a święte krowy poszły w odstawkę. Nie widzę w tym nic śmiesznego.

rafkur 04.05.2015 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1399234)
Jakbym czytał manifest z 89.
To może zagłosuj zamiast na dudę to na Kukiza lub Korwina. Przecież wiadomo, że żyd w drugiej turze polegnie z jak to ująłeś "głosem rozsądku". Czyli również realizujesz nieudolną politykę Bredzisława.
A może elektrykiem naszych czasów. Przypuszczam, że ten gość z dupy wzięty żyje w tym chorym kraju 2 razy dłużej niż ty, a dawno temu spokojnie mógł s.......ić gdzie tylko chciał, stać go było. Tym samym jest bardziej wiarygodny niż bula i z dupy wzięty żyd.
W 2010 kandydował bez powodzenia z ramienia PiS na prezydenta Krakowa, uzyskał mandat radnego miasta. Nawet w Krakowie woleli czerwonego Jacka, od pacynki Prezesa. I takie coś miałoby być prezydentem kraju?

Kukiz żyje raptem 13 lat dłużej niż ja. To dłużo i mało. Pewnie mniej więcej 5 lat mniej niż średni wiek jego wyborców.
Kłócimy się dalej broniąc jego czy Mikke jak niepodległości a będziemy dalej oglądać Komorowskiego na piedestale.
To są wybory prezydenckie a nie parlamentarne. To w parlamentarnych powinno się głosować na inne niż PO czy PIS partie. W wyborach prezydenckich końcem końców i tak zawsze zostaje dwóch z największym poparciem i nie ma tu miejsca na folklor. PO w przypadku poprzednich wyborów wepchało Komorowskiego na zasadzie głoszonego wszem i wobec mniejszego zła. Tu w drugiej turze będzie podobnie.
Pierdzielenie o układzie jest w tych wyborach o tyle zabawne, że piewcy tejże teorii zapominają o jednym ważnym szczególe: ilu wyborców w II turze jest w stanie zebrać tenże Kukiz o Mikke mającym 85% negatywnego elektoratu nie wspominając. Rożnica pomiędzy Dudą a pozostałymi kontrkandydatami Komorowskiego jest taka, że on mimo wszystko ma za sobą potencjalny porównywalny do Komorowskiego stały elektorat. Inni tego nie mają. Jak powiedziałem - nie jest moim kandydatem idealnym ale Komorowskiego nie chcę dalej oglądać.

mtk 04.05.2015 09:50

No to będziemy oglądać Komorowskiego, a kto ma rację ja (próbując zmiany) czy Ty (głosując na mniejsze zło)?

wiesniak842 04.05.2015 09:51

Zabawne. Negujesz duopol wladzy jednoczesnie stwierdzajac iz takowy istnieje. To do rafkura oczywiscie.

DevilMayCry 04.05.2015 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin;1
399224

To może my też żądajmy odszkodowań? Ilu żydów, ratując skórę, sprzedawało Polaków? hmmm?

Albo nie odpisuj. I tak tego nie odczytam.

ABGwislakABG 04.05.2015 09:58

I totalnie nie rozumiem co tam robi Kukiz. Jego JOWy przecież ten duopol tylko powiększą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl