![]() |
Cytat:
Jak dla mnie Moskal OK. Tak trzymać. Stopniowo wzmacniać drużynę i poprawiać zgranie. |
Jaka szydera? Przed meczem każdy na forum obsrany że przejebiemy. A my gramy dobrą piłkę (oprócz początku 1 połowy) i przejmujemy inicjatywę w środku pola tak że żydy nie mogły sobie pohasać. To prawda że graliśmy asekuracyjnie, ale widać było że najważniejsze dla Moskala było to by nie przegrać. Zdobyliśmy punkt na cięzkim terenie, graliśmy lepiej. Jest postęp i ta drużyna ma potencjał. Niektórzy to by chcieli by ktoś pomachał różdzką i żebyśmy jebali wszystkich 3-0 jak za czasów Żurwawia i Franka. To nie ta Wisła i nie ci piłkarze, szczególnie że mamy niezgraną jeszcze drugą linie która z meczu na mecz gra lepiej.
|
Cytat:
Co kto woli. Trener ma skład jaki ma i na podstawie tego co widzę, dalej wierze, że zbuduje dobry zespół. Dać mu czas, skrzydłowych i będzie dobrze. |
Akurat zgadzam się z FraMat-em może i nie napie*dala bidonami, koszulkami i nie drze ryja na sędziów jak Probierz :P ale po co to miał robić skoro zawodnicy grali na b. wysokim poziomie(jak na naszą lige). Mogl wcześniej zrobić zmiany, ale mimo zmęczenia zawodnicy grali dobrze. To, że nasz polski Messi(Rafał B.)nie umie przyjąć piłki to nie wina zmęczenia tylko umiejetnosci.
|
Cytat:
|
Panie trenerze 29 pkt. nie da nam górnej 8, czasami warto zagrać o zwycięstwo.
|
Cytat:
Poczeka Pan jeszcze chwilę? I nie 29 a 28 :> Mieliśmy -1 na początku. |
Cytat:
|
Ponieważ to już 15 mecz Moskala postanowiłem zrobić małe podsumowanie i porównanie jego wyników z pierwszymi 15 meczami pod wodzą Tomasza Kulawika, statystyka prezentuje się tak:
Moskal Punkty zdobyte: 18 Średnia ilość punktu na mecz: 1,2 3 zwycięstwa, 4 porażki, 8 remisów (ostatnia wygrana na początku maja) Kulawik Punkty zdobyte: 20 Średnia ilość punktu na mecz: 1,33 5 zwycięstw, 5 porażek, 5 remisów Chociaż lubię Moskala za to, że jest Wiślakiem z krwi i kości, to niestety jest gorszym trenerem od Kulawika!! Oceniać trenera można na wiele sposobów i każdy robi to subiektywnie, ale matematyka ma to do siebie, że nigdy nie kłamie i jest w 100% obiektywna... |
Narzekacze, narzekacze... Ostatnio był jechany od najgorszych Jovic, dzisiaj jeden z lepszych (obok Mąki) zawodników na boisku. Drużynie brakuje czasu i zgrania co pokazała stracona bramka i błąd Arka (niestety kolejny, w meczu z Górnikiem była podobna gafa, która nie zakończyła się stratą bramki) śmiało można rzec jednej z Legend Białej Gwiazdy, który w tej chwili widać ewidentnie nie łapie kontaktu z nowym bramkarzem (po kontuzji Buchalika i wcześniejszym urazie Miśka, sprowadzonym w trybie awaryjnym). Dalej .urwa najeżdżajcie na Kazka, przyjdzie jakieś barachło, które bęcki będzie dostawać z Termalicą. Powtarzam do jakiejkolwiek oceny zarówno tej drużyny, jak i pracy z nią trenera potrzeba czasu i cierpliwości!
|
Gówno prawda Stelio. Graliśmy mecze z górną połową tabeli. W dodatku co najmniej 10 punktów straciliśmy przez kiksy piłkarzy.
Dajcie trenerowi czas i skrzydłowych. Gramy naprawdę dobrze. Trzeba mierzyć siły na zamiary, a niektórym chyba trudno pogodzić się z tym, że... MY NIE WALCZYMY O MISTRZOSTWO POLSKI. |
Cytat:
Inaczej twoja matematyka jest warta tyle, co papier toaletowy. |
Cytat:
:mysli: |
takiej prawdziwej szansy nie dostał tutaj również trener Nawałka, Wiślak z krwi i kości... a szkoda bo późniejsze jego wyniki tylko pokazały, że jest dobrym fachowcem... może to samo będzie z Kaziem Moskalem? dajmy mu czasu trochę i wiary...
|
Cytat:
|
jak to w życiu czasem też robisz coś dobrze długi czas i nie udaje się bo brakuje farta.
Ale jak już zaskoczy to lecisz sztosem. A Kazikowi zaskoczy, spokojnie, mamy cały sezon i ciężki początek. Będzie git. |
Nie no spoko całe forum Smudę wywalało po 4 meczach. A tutaj dajmy Moskalowi nas spokojnie spuścić do 1 ligi bo to swój chłop.
W ogóle sam pech po prostu, wina wszystkich tylko nie Moskala. Trenerem jest miernym i tyle z całym szacunkiem ale ja mogę uwierzyć że w 2 meczach ma się pecha ale realnie rzecz biorąc to te zwycięstwa są wypadkiem przy remisowo porażkowej pracy naszego aktualnego trenera. Ostatni mecz wygraliśmy w maju nie wiem czy zdajecie sobie sprawę ale za dobre wrażenie punktów nie dają. No i te świetne zmiany wprowadzające ożywienie i wcale nie przeprowadzone za późno... Jeśli by ułożyć tabele od momentu wejscia Moskala do Wisły to jesteśmy gdzieś na dnie. I to bardziej do mnie przemawia niż mityczny pech. To trener ma dbać o koncentrację i ustawienie w końcówkach meczy. A tu ewidentnie o problemie wiedział i nie zrobił nic. No ale po co miałby coś robić jeśli on biedny ma pecha? |
Cytat:
|
Stelio z Ajaxem poprowadzą drużynę, z pewnością będzie... śmieszniej.
|
Jestem ciekaw co za m.enda uklada nam juz ktorys sezon terminarz
derby ,zaraz mecz z Legia ,teraz Amika przypadek ze te mecze mamy zaraz polaczone ze sobą.Nie snuje teorii ,ale fakt jest zastanawijacy i drapiacy w dupe A Kazek i jego wizja,jesli dolaczymy do tego skutecznosc i jakiesgos napastnika to moze byc dobrze. |
Cytat:
|
Cytat:
http://i59.tinypic.com/2s1864o.png |
Cytat:
|
Ciezkie jest zycie Kazia Moskala
|
Statystyki po tylu meczach zaciemniają sytuację. Graliśmy w tym czasie z drużynami z czuba (Legia Jaga Śląsk), a potem w grupie mistrzowskiej jeszcze raz z tymi drużynami. Cracovia np. w tym czasie miała przeciwników z dolnych rejonów i to widać. Żeby realnie ocenić trenera potrzeba czasu. Osobnicy nawołujący do zmiany lub piszący, że się nie nadaje są zupełnie niepoważni. Lepiej jakby ta dyskusja toczyła wokół tego co wg nich trener robi dobrze a co nie, a nie zagrał kilka meczy i już będą go zwalniać. Mam nadzieję że Gaszynski nie jest w gorącej wodzie kąpany.
Mi nasza gra za Kazka bardzo odpowiada. Przegraliśmy pechowo kilka meczy, ale w końcu można z przyjemnością oglądać grę (nie zawsze ale widać jakaś koncepcję, czego zupełnie nie było za Smudy). Jak pomyślę że mielibyśmy trenera który miałby lepsze statystyki, a my gralibyśmy jak pbb czy korona, czyli stałe fragmenty, przerywanie gry i jej ciągle zwalnianie to bardzo dziękuje... . |
Powyższy wpis dokładnie oddaje atmosferę. Grupka nawiedzonych przyp..... się do trenera z zawziętością piranii w czasie kiedy i on i zepół powinni mieć spokój. Pytanie jaki jest powód, za Probierza czy Smudy takich zawziętych krytyków nie było mimo że powodów było nieporównywalnie więcej. Wtedy winni byli piłkarze teraz powiesić trenera bo" jak kur.wa mać można stać i siedzieć sobie ". Za takie wpisy autor powinien dostawać dopisek. Król tępoty
Cytat:
Pejsy były bezsilne rzucali się napinali i nic im z tego nie wychodziło, jednym słowem. Na dzisiaj jesteśmy lepsi niż Lechia i to w dużym stopniu zasługa trenera. Więc wszystkie żydowskie płaczki wsadźcie sobie dyńki pod zimną wodę i łapy precz od naszego trener, jak nie oprzytomniejecie to będziecie sobie biadolić za rok... teraz milczeć. |
Cytat:
|
Nie. Chyba nie.
Fiksowałem sam na Moskala ale za wczorajszy mecz naleza mu sie brawa. Jakby nie swojak to mielismy szansę wyjechac z 3 punktami. |
No i który to już mecz z gatunku "gdyby nie swojak/parodia w obronie"? O ile dobrzę liczę to co najmniej 5, więc sorry, ale naszym grajkom brakuje albo kogoś od przygotowania mentalnego albo umiejętności, tego Kazek jednak nie naprawi.
|
Skąd wiesz, że nie naprawi po dwóch meczach? A wiem, Twój podpis mi uzmysłowił, że jesteś smutnym malkontentem, a opiniami takich nie należy się przejmować.
|
Progress miedzy meczem z Gornikiem a Cracovia jest. Brakuje nam ciagle najlepszego zawodnika "ery Moskala" czyli DG ktory z Lechem juz zagra, a wtedy nasza gra powinna wygladac jeszcze lepiej.
Fakt faktem ze po tym morderczym starcie przyjda mecze ktore bedziemy musieli wygrac, na chwile obecna nawolywanie do zmiany czy sama zmiana trenera przed koncem tej rundy to bylby jawny sabotaz |
Zobaczymy w jakim miejscu Wisła będzie po 5 kolejkach wtedy ocenimy tak na prawdę na co stać drużynę. Uważam, że bez wzmocnień na skrzydłach i w ataku będzie nam bardzo ciężko załapać się do grupy mistrzowskiej. W obu dotychczas rozegranych spotkaniach strzeliliśmy dość przypadkowe gole a z akcji praktycznie nie stwarzamy żadnego zagrożenia albo Brożek jest spóźniony do piłki albo Boguski i inni podają piłkę bramkarzowi przeciwnika. Brak jakości czyli czysto piłkarskich umiejętności u zawodników jest widoczny na każdym kroku a tego trener tym bardziej przeciętny jakim jest Moskal nie zmieni. Mnie zastanawia, który z pomocników sprowadzonych w tym okienku jest rzeczywiście ofensywnie usposobiony, mam pewne obawy że razem wzięci nie powtórzą statystyk z ostatnich dwóch sezonów Semir Stilić. Dodatkowo trzeba zauważyć regres w grze obronnej Wisły po przejęciu jej przez K. Moskala.
|
Cytat:
|
każda strona ma swoje argumenty, ale ku..a tyle głupich bramek czy to w końcówce meczu czy po babolach straciliśmy za Moskala to naprawdę nie pamietam drugiego takiego okresu. Kaziu jest jakich pechowy czy czerwień Czekaja z Liege czy stracony awans z Termalica, z nami te bramki .... nie wiem serio nie wiem. Do tego remis za remisem
|
Uważam, że Kazek powinien zostać minimum do końca rundy, a nawet sezonu. Bezwzględnie.
Powtórzę już któryś raz - sto milionów razy wszyscy czytali i podniecali się, jak to na zachodzie jest komfort pracy, trener pracuje długo i ma na wszystko wpływ, a nie jest zwalniany co chwilę. A jak przyjdzie co do czego, jakby jakimś psim swędem ktoś z narzekających został prezesem klubu, to zachowywałby się właśnie tak jak gros naszych rodzimych włodarzy z Filipiakiem na czele : wypieprzać po dwóch remisach. Bo nie rokuje. Bo nie krzyczy. Ja widzę w Moskalu inteligentnego faceta, za którego nie muszę się wstydzić. Słuchając jego wypowiedzi, odnoszę wrażenie, że wie o czym mówi, prawidłowo ocenia piłkarzy i wyjątkowo często to, co mówi, jest tym, co sam chciałbym słyszeć. Dostrzega elementy, którego dostrzegają fachowcy/kibice i nie boi się o tym głośno mówić. W przeciwieństwie do potluczonego Smudy, za którym tutaj widzę się tęskni, to jest to niebo a ziemia. Czasem wstyd było słuchać argumentów i bzdur z ust Franka. Uważam, że drużyna jest lepiej przygotowana szybkościowo, niż przez Smudę, i jeśli tylko zmieni się pogoda, będzie to bardziej widoczne. Już teraz na derbach było widać, że Paweł łapie gaz. Powtórzę moje słowa z kilku stron wstecz: 1. Nie stać nas na lepszego trenera 2. Nie ma po prostu na rynku lepszego trenera 3. Bo Moskal NIE jest tak zły jak się go maluje i gdyby nie jego wiślacka przeszłość byłby odbierany moim zdaniem dużo bardziej poważnie. A ja dodam, że życzyłbym sobie aby klub w miarę możliwości inwestował w trenera, dopłacając do szkoleń, dokształcenia. Widziałbym jako kandydata np. Sobola, Głowackiego - i w ten sposób przygotowywać sobie trenera na lata. Aha, i ten pojebany (pojebany!) argument, że Moskal stoi jak drewno - no puknijcie się w łeb. Po pierwsze było idealnie wczoraj widać, że potrafi gestykulować i krzyczeć (do sędziego np.), kiedy jest taka potrzeba, a po drugie naprawdę jeśli ktoś uważa, że od tego piłkarze grają lepiej... to gratuluję. Chyba nie grał w piłkę. |
Cytat:
|
kiedyś Capello powiedział, ze dobry trener to taki który pojawia sie w odpowiednim klubie w odpowiednim momencie i cos w tym jest. P.s. wiadomo w ogóle kiedy Sarki wróci do treningów ?
|
Cytat:
|
Moskal buduje nową drużynę od 3 tygodni. Ile oni zagrali ze sobą spotkań ? 3 sparingi i 2 oficjalne ? Remis z Górnikiem i remis w dobrym stylu z bardzo mocną ostatnio Cracovią to tak naprawdę tragedia na początek sezonu ? Rok temu zaczeliśmy od remisu z Łęczną na wyjeździe i u siebie z Piastem (trzeci mecz też był z Amicą :D).
Każdy z nowych piłkarzy ma potencjał na Ekstraklasę, ale potrzebują zmiany a nie nowego trenera :o |
Cholera ale czy przypadkiem Moskal nie pracuje w Wiśle od marca? Bo czytając niektóre komentarze mam wrażenie, że biedak ma dopiero dwa mecze na koncie.
Może jestem szalony ale tych meczy było (UWAGA - ta wiadomość może niektórych zwalić z nóg!!) Osiemnaście. I od początku pracy drużyna popełnia te same grzechy niezależnie od składu cz zgrania. Wygraliśmy 3 (słownie: TRZY) mecze. Zwracam też uwagę, że: - "pechowe" bramki tracimy non stop - w obu meczach strzeliliśmy bramki z dupy czyli po błędach przeciwników. - w derbach była jedna dobra, przemyślana akcja zakończona strzałem - Głowacki nie został kupiony w tym oknie transferowym on już w Wiśle grał (wiem szok) - Moskal na siłę forsuje taktykę do której nie ma zawodników - te "dobre sygnały" to już się ciągną od marca ale nic z tego nie ma - nie widzicie że gra w poprzednim i tym sezonie wygląda bardzo podobnie - stare grzechy nie są poprawiane A no i Irytuje mnie, że Smudę wszyscy zwalniali po 4 gorszych meczach (rudna jesienna była świetna) a Kazimierz Moskal wałkuje te same błędy i wyniki na poziomie strefy spadkowej od 18 meczy i wszyscy chcą dać mu czas bo zagrał dwa mecze:D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl