Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Europy Polska-Ukraina EURO 2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8756)

Grzadq 22.06.2012 19:02

A moim zdaniem właśnie spieprzyli. Dużo, duuuużo za szybko. Jak sobie nawet pod nosem podśpiewuje to "sportowy, sportowy, sportowy" obślinić się można co najwyżej. Bębny za szybko. Do poprawki IMHO :)

*Potencjał jest.

mitmichael 22.06.2012 21:38

Swietny mecz, na prawde godny cwiercfinału. Zakonczyl sie tak jak miał - Niemcy w połfinale i czekaja na swojego rywala. Anglia i Wlosi juz niech sie boją :)

Mario Nh 22.06.2012 21:59

Policjantka niczego sobie. :D
W sumie bez emocji pomimo tylu goli bo i tak wiedziałem że Niemcy rozjadą Grecję.

Stanlej13 23.06.2012 00:50

Panowie, Polacy zrobili to samo. Wcześniej :)
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gZhwlQbSmsQ

dynek.pl 23.06.2012 21:38

Hiszpania-Francja - miał byc hit, a wyszedl co najwyżej średni mecz. Hiszpanie nie zachwycają, a Francuzi w ogóle nie potrafili wejść w ten mecz - cośtam poszarpali w drugiej połowie bez ładu i składu. Bez sensu Blanc przekombinował z tą defensywną taktyką. Włosi i Prandelii pokazali, że z Hiszpania wcale nie trzeba się bronić.

mitmichael 23.06.2012 22:01

Nie dobral dobrze skladu Blanc, gdyby gral od poczatku Nasrim w srodku za Maloude (najwieksze nieporozumienie tego skladu dzisiaj) i Menezem na boku zamiast typowym prawym obronca (Debuchy tez moze grac na pomocy ale tam jest bezproduktywny) to by na pewno to inaczej wygladalo. Najlepsi w składzie Francji M'Vila i Koscielny, ktory tak byl w studiu obgadowany przez ekspertow ale pokazał, ze gowno o Nim wiedza. Mam nadzieje, ze Portugalia sie z Hiszpania rozprawi

martin_6 23.06.2012 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1259366)
Hiszpanie nie zachwycają

Ale po co mają zachwycać? Zrobili swoje, od pierwszej do ostatniej minuty ani przez chwilę nie miało się wątpliwości co do końcowego rezultatu. Taktyczna i techniczna deklasacja jak dla mnie.

serek_dj 24.06.2012 00:16

Wszyscy już z Hiszpanią defensywnie wychodzą... i dobrze :D Hiszpanie na mistrza :D

A tak bardziej poważnie:
Malouda dzisiaj dno totalne... co miał piłkę to w jakiś kretyński sposób stracił... Blanc go za późno zdjął żeby ten mecz mógł nabrać rumieńców... Ribery w Bayernie też się chyba od Robbena nauczył gwiazdorzenia... bo po każdej akcji co go reżyser transmisji pokazał to miał pretensje do wszystkich...
Nigdy nie lubiłem francuzów więc po nich nie płacze...
I tak dla przekory co poniektórym , pomyślcie co by było gdyby Hiszpanie grali w każdym meczy z napastnikiem przez 90 minut :P

Jutro stawiam na Włochów 1-0... Anglia bez polotu... Włosi też, ale oni zawsze tak grają więc doświadczeniem powinni wygrać z "Synami Albionu"

Marszałek 24.06.2012 13:35

Dziś jedyny sensowny mecz. Wcześniejsze byłby nudne i łatwe do przewidzenia. Myślę,że dzisiejsze kopanie będzie wisienką na torcie. A finał pewnie będzie Niemcy Hiszpania. Nudny finał.

Donki 24.06.2012 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1259425)
Dziś jedyny sensowny mecz. Wcześniejsze byłby nudne i łatwe do przewidzenia. Myślę,że dzisiejsze kopanie będzie wisienką na torcie. A finał pewnie będzie Niemcy Hiszpania. Nudny finał.

No niestety wszystkie spotkania na tych mistrzostwach w wykonaniu Hiszpanów beznadziejnie sie ogląda, te ich ciągłe podania pilki są strasznie denerwujące. Osobiscie licze na Finał Portugalia - Niemcy.
Niemcy grają zdecydowanie najlepiej, i moim zdaniem na 80 % zdobędą Mistrzowstwo.

RAF 24.06.2012 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1259427)
No niestety wszystkie spotkania na tych mistrzostwach w wykonaniu Hiszpanów beznadziejnie sie ogląda, te ich ciągłe podania pilki są strasznie denerwujące. Osobiscie licze na Finał Portugalia - Niemcy.
Niemcy grają zdecydowanie najlepiej, i moim zdaniem na 80 % zdobędą Mistrzowstwo.

Jezeli do finalu dojdzie Hiszpania (a wszystko na to wskazuje) to Niemcy nie maja zadnych szans. Bedzie podobnie jak w 2008 w Wiedniu. Deklasacja techniczo taktyczna.

For_FuN_ 24.06.2012 15:18

Dzisiaj gladko Wlosi poradza sobie z Anglikami i nie bedzie zadnych zaskoczen, co do obsady polfinalow.

Wydaje mi sie, ze juz Portugalia ogra Hiszpanow, a to dlatego, ze Ci drudzy sa juz syci(wygrali wszystko, brak odpowiedniej motywacji i moim zdaniem bardzo srednie przygotowanie fizyczne). Po drugie, to nie jest Barcelona...futbol jednak na troche nizszym poziomie, a biorac na uwage, ze nawet Barca jest do ogrania.. Kto inny w koncu przejmie paleczke ;).

Gwiaździsty 24.06.2012 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1259440)
Dzisiaj gladko Wlosi poradza sobie z Anglikami i nie bedzie zadnych zaskoczen, co do obsady polfinalow.

He,he,he, zobaczymy to "głądko". Liczę na wojnę w Warszawie Anglia - Niemcy oby z podobnym wynikiem jak w 1940 r. :)

Proud 24.06.2012 16:58

A ja bym chciał na przekór. :)

Włosi dziś wygrywają z Anglią, a następnie radzą sobie z Niemcami w półfinale :)

Hiszpanie natomiast odpadają z Portugalią. I mamy finał: Portugalia - Włochy.

Jednak bardziej prawdopodobny jest finał Niemcy - Hiszpania. I ostateczne zwycięstwo Xaviego i spółki.

jurukuru 24.06.2012 17:59

Ja tam bym chciał dziś zobaczyć wynik remisowy do 90 minuty i ostatecznie w rzutach karnych awans Anglii :)

El'kabat 24.06.2012 19:02

Ja tak samo myślę,że dziś pierwszy raz będziemy mieć dogrywkę. po 90 minutach 1-1 ;)

Marcin_fan 24.06.2012 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 1259457)
Ja tam bym chciał dziś zobaczyć wynik remisowy do 90 minuty i ostatecznie w rzutach karnych awans Anglii :)

Podpisuje sie pod tym 4 łapami :D

RAF 24.06.2012 22:37

Wiec Wlosi... ja sie tylko zastanawiam kto ustawil terminarz, Niemcy maja 2 dni wiecej odpoczynku. Oprocz tego Wlosi musza leciec do Polski.. Daleki jestem od dorabiania jakis teorii ale jest to po prostu nie fair. Ja rozumiem ze ze wzgledu na grupy ktos zaczyna wczesniej, ktos pozniej ale.. na pewno daloby sie ustawic terminy meczow w taki sposob zeby nie faworyzowaly one niektorych druzyn az w tak bardzo.

irman 24.06.2012 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1259526)
Oprocz tego Wlosi musza leciec do Polski.. .

Skąd? Z Krakowa?

kriswisla 24.06.2012 22:57

A juz myslałem ze rozpirdola ta "warszafke "kibole z niemiec i angole,takie naparzania przeszły obok a i kibicowsko by sie działo na stadionie ,a makaroniarze to ....y a nie kibice ,siedzi jeden z drugim przy piwie trzy godziny,jednym zaznaczam i drze kopare Italia,italia pajace:pala:

filemon 24.06.2012 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1259532)
Skąd? Z Krakowa?

Kijów-Kraków-Warszawa

el Nuero 24.06.2012 23:18

kriswisla - jak akurat miałem to (nie)szczęście, że oglądałem mecz z grupą Włochów. Właściciel baru wystawił duży ekran na zewnątrz, dzięki czemu mógł liczyć na sporą grupę klientów- tifosich. Ciekawe było, kiedy jeden z Włochów - po sytuacji schrzanionej przez Balotelliego - nazwał piłkarza "ty czarna bohaterko Italii" :D. Najbardziej rozbawiło mnie natomiast, że flaga Włoch przy ekranie tv wisiała na opak, i nikt nie zwrócił uwagi, patrioci za eurocenta. W każdym razie trąbienia klaksonów, masowego wcinania pizzy i narzekania na Niemców - można się w Warszawie przy okazji półfinału spodziewać na bank.

PS. Jak dla mnie - Buffon man of the match. Obronił świetną okazję Anglików w pierwszej połowie, a potem jeszcze karnego. Balotelli - minus długi jak Rzymu do Krakowa, a nawet do Białegostoku :pala::shock:

dynek.pl 24.06.2012 23:32

Chciałem półfinału Niemcy-Anglia ale Angole nie zrobili nic żeby na awans zasłużyć. Fuksa mieli z Ukrainą ale się skończył. Zostały więc w turnieju cztery drużyny grające do przodu i tylko szkoda, ze Anglicy zamęczyli Włochów bo ci mogliby Niemcom sprawić kłopot.

!!IRIVER!! 24.06.2012 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1259526)
Wiec Wlosi... ja sie tylko zastanawiam kto ustawil terminarz, Niemcy maja 2 dni wiecej odpoczynku. Oprocz tego Wlosi musza leciec do Polski.. Daleki jestem od dorabiania jakis teorii ale jest to po prostu nie fair. Ja rozumiem ze ze wzgledu na grupy ktos zaczyna wczesniej, ktos pozniej ale.. na pewno daloby sie ustawic terminy meczow w taki sposob zeby nie faworyzowaly one niektorych druzyn az w tak bardzo.

No tak samo Portugalia ma dwa dni więcej od Hiszpanii. Generalnie, to na turniejach zawsze tak było, że ktoś ma lepiej. Najlepiej zawsze ma grupa A, bo zawsze najwcześniej grupę zaczyna i ją kończy a potem czeka.. Natomiast drabinka ustalona była od początku do końca w momencie losowania. Już wtedy było wiadome, że będą takie przerwy i było to znane zanim Niemcy trafili do grupy B, a Włosi do C. ;)

Finał Niemcy-Hiszpania bardzo prawdopodobny. Portugalię może uratować geniusz CR7, Włochów z kolei stosunkowo słaba obrona Niemców i jakieś genialne zagranie Balotellego.

TymonPRO 25.06.2012 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1259544)
No tak samo Portugalia ma dwa dni więcej od Hiszpanii. Generalnie, to na turniejach zawsze tak było, że ktoś ma lepiej. Najlepiej zawsze ma grupa A, bo zawsze najwcześniej grupę zaczyna i ją kończy a potem czeka.. Natomiast drabinka ustalona była od początku do końca w momencie losowania. Już wtedy było wiadome, że będą takie przerwy i było to znane zanim Niemcy trafili do grupy B, a Włosi do C. ;)

Finał Niemcy-Hiszpania bardzo prawdopodobny. Portugalię może uratować geniusz CR7, Włochów z kolei stosunkowo słaba obrona Niemców i jakieś genialne zagranie Balotellego.

Sam CR7 meczu nie wygra ale Portugalia na tym turnieju gra zespołowo a przy odrobinie szczęścia mogą odesłać Hiszpanie do domu

Finał Ligi Mistrzów Real-Barcelona miał być pewny a jak było każdy wie tak więc dopóki piłka w grze wszytko możliwe

PS:Hiszpanie pokryją Ronaldo jak nikogo wcześniej a wtedy potrzebna będzie nie tylko jego rewelacyjna gra ale także całej reszty.

RAF 25.06.2012 02:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1259548)
Sam CR7 meczu nie wygra ale Portugalia na tym turnieju gra zespołowo a przy odrobinie szczęścia mogą odesłać Hiszpanie do domu

Finał Ligi Mistrzów Real-Barcelona miał być pewny a jak było każdy wie tak więc dopóki piłka w grze wszytko możliwe

PS:Hiszpanie pokryją Ronaldo jak nikogo wcześniej a wtedy potrzebna będzie nie tylko jego rewelacyjna gra ale także całej reszty.

Ja trzymam kciuki za Hiszpanow bo tylko oni moga wygrac z Niemcami... Kazda inne druzyne niemiecki zespol zmeczy a z Hiszpanami praktycznie sa bez szans.

arti 25.06.2012 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1259553)
Ja trzymam kciuki za Hiszpanow bo tylko oni moga wygrac z Niemcami... Kazda inne druzyne niemiecki zespol zmeczy a z Hiszpanami praktycznie sa bez szans.

No nie wiem czy bez szans. Niemcy jak dotąd wydają się być jeszcze lepsi niż na MS 2010, a Hiszpanom mimo wszystko dokucza brak Villi. Dla mnie Niemcy tym razem będą lekkim faworytem, choć oczywiście będę kibicował Hiszpanom. Ale oczywiście skład finału może być również inny...

Marszałek 25.06.2012 08:46

Hiszpanie gdy pokryją Ronaldo to jeszcze muszą coś zrobić Nanim, bo dla mnie nie jest on wcale gorszy od Ronaldo. Sęk w tym kto wykorzysta podania Naniego czy Ronaldo. Niemniej nie uważam aby Portugalczycy ograli Hiszpanów. Cervatesy zamęczą potomków Henryka Zeglarza milionem podań wszerz i kilkoma wzdłuż. Problem Portugalii polega na tym ,że ma inklinacje do gry podobej do Hiszpanów i nie grają siłowo. Ciekawe co to wymyśli Bento. Bo to on ma problem nie Cernavntesy.

Co do Anglii to żal patrzeć jak są słabi a ozdobą tej reprezentacji niewątpliwie jest Caroll, takiego drewna na tym poziomie to trudno szukać.

For_FuN_ 25.06.2012 15:45

Tak, jak przewidywalem, nastapila deklasacja Anglikow...szkoda tylko, ze sprawy nie udalo sie zakonczyc wczesniej. Hodgson, jak Smuda, poprostu sie skompromitowal. Majac niezly potencjal ludzki zaproponowal futbol oparty na staniu calej druzyny na 20 m przed wlasna bramka...zero taktyki, stawianie na slabych pilkarzy(Young, Milner) i dziwne zmiany. Anglia moze za 20 lat o cos powalczy, jesli popracuje na powaznie nad mlodzieza. Ta generacja pilkarzy potrafi tylko kopnac pilke przed siebie i szybko biegac, a to troche za malo na arenie miedzynarodowej w XXIw. Przykra sprawa, bo majac taka lige, na kazdej imprezie jest zenada.

spirit 25.06.2012 17:38

Czytaliście wywiad na Onecie o naszych Orłach?
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...5,artykul.html

Najbardziej mi się spodobał fragment:

Czy ci piłkarze są pracowici?
Tak. Nie mają wyjścia. Na zgrupowaniu kadry nie można powiedzieć: "Przepraszam bardzo, jestem zmęczony, idę się przespać". Ci ludzie schodzili z treningu na czworakach. Tarzali się ze zmęczenia. Nic dziwnego, treningi trwały po dwie godziny, dwa razy dziennie. Maksymalnie siłowe: bieganie z obciążeniem, poza tym ćwiczenia wydolnościowe, kondycyjne, wytrzymałościowe, a potem jeszcze na koniec normalny mecz, na pełnych obrotach. Wieczorem to samo. Nie, nie można im zarzucić, że się nie przygotowali do tego turnieju. Co zawiodło? Nie wiem.

:rotfl:

ciacho 25.06.2012 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 1259540)
...
PS. Jak dla mnie - Buffon man of the match. Obronił świetną okazję Anglików w pierwszej połowie, a potem jeszcze karnego. Balotelli - minus długi jak Rzymu do Krakowa, a nawet do Białegostoku :pala::shock:

Co ty gadasz. Przecież wszystkowiedzący Trzeciak twierdzi, że Buffon już jest stary i nie ma tego refleksu co kiedyś:D Dla mnie na równi z Buffonem najlepszy Pirlo. Co ten człowiek wyprawia w środku pola i jakie "rzuca" piły to się w głowie nie mieści. I ten karny w takim momencie:shock:

For_FuN_ 25.06.2012 18:13

Haha, dobre. Kolejny selekcjoner, ktory przygotowuje pilkarzy do imprezy, jak do nowego sezonu :D...kiedy tacy Niemcy wyleguja sie na lezakach, plywaja w basenie, relaksuja sie po meczacym sezonie, a nasi zapier... ;). Tempe glowy chyba nigdy nie pojma, ze po calym roku gry, przygotowania powinny polegac na cwiczeniu schematow, taktyki, rozpracowaniu rywala i na rozgrywaniu stalych fragmentow.

arti 25.06.2012 20:12

Smuda w tvp 1:)
"Gdybym jeszcze raz zaczynał to euro - zrobiłbym to samo. Zebraliśmy świetnych trenerów, fantastyczne warunki stworzone przez PZPN..."
- Co poszło źle?
- Zabrakło skuteczności - mogliśmy z Grecją prowadzić 3-0 do przerwy, mogliśmy wygrać z Rosją.
Podpowiedzi trenera nie dochodziły do piłkarzy bo było 60 tysięcy dopingujących kibiców itp. itd.

Marcin_fan 25.06.2012 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1259863)
Smuda w tvp 1:)

Jego wykształcenie widać po wyrazie twarzy ;)

Ravers 25.06.2012 21:16

Dla Smudy sukcesem jest to, że nie dostawaliśmy piątki/szóstki z tyłu w każdym meczu, a do remisu z Rosją wracał jakbyśmy wygrali z Hiszpanią, więc na co my liczyliśmy myśląc o awansie :D

mr_kwolf 26.06.2012 17:59

Ciekawostką jest fakt, że w półfinałach są trzy drużyny, które bardzo zawodziły w sparingach przed turniejem;
Niemcy (porażka ze Szwajcarami)
Portugalia (porażka z Turasami, remis z Macedonią)
Włochy (porażka solidna o Ruskich)

Jak widać tamci selekcjonerzy wiedzieli na kiedy przygotować odpowiednią formę.

Gwiaździsty 27.06.2012 07:39

Wywiad ze Smudą oddaje w pełni stopień zakłamania jakim karmieni są nadal ludzie przez cały ten przemysł zwany Euro. Lata przygpotowań, nakładów finansowych, naturalizacja farbowanych lisów, propaganda w mediach taka, że większość naprawdę wierzyła, ze reprezentacja jest ...najlepsza od 20 lat (jak pisano) :). Kompromitujace dla gospodarza ostatnie miejsce w słabej grupie, raptem 2 pkt. zdobyte i 2 bramki to jaqk widać w dalszym ciągu wielki sukces :) bo słowo to wg propagandy rządowej ma być odmieniane cały czas wbrew temu co widać.
Krajobraz po bitwie jest taki jak widać. Archaiczny sposób gry prezentowany przez słabych kopaczy może uspokoi rozbuchane nadmiernie nadzieje sławiących pod niebiosa tzw. "polską myśl szkoleniową" oraz przekonanych o wielkiek klasie rodzimych kopaczy. Może nauczy to trochę pokory. Taki 5 mln euro Mierzejewski co zaprezentował ? kolejny wielki internacjonał Piszczek ogrywany i ośmieszany przez Czechów, kreowany na króla strzelców turnieju 1 bramka Lewandowski zanim zaczął już skończył (akurat może najmniej winny z tego towarzystwa)towarzystwa). Murawski amikowy pajacyk, obwołany gwiazdą naszej ligi co grał ?
Jak wynika ze statystyk oni nawet biegac dobrze nie chcieli ( o 10 km mniej przebiegu od średniej turniejowej) a tu trwało i trwa nadal wielkie bicie w bęben jak to w sumie było super.

el Nuero 27.06.2012 08:52

A co o tym panowie sądzicie?
http://euro.wp.pl/title,O-krok-od-sk...wiadomosc.html

Nawet takiego spokojnego piknika jak ja w pewnym momencie trafia ku****. Trener, który nie potrafi się wysłowić, przeprowadzić właściwych zmian i jeszcze broni swoich głupich decyzji; zawodnicy którym bardziej zależało na biletach niż np. na małym słówku "przepraszam" za schrzanione mistrzostwa; teraz kolejna (która to już?) akcja pzpn, tym razem w sprawie dokumentów dla kadrowiczów. Ale skoro zdaniem tłuściochów ze związku można było grać bez orła, to bez Boenischa, Polanskiego i Perquia chyba też?

Jeśli jakiś reżyser zechce nakręcić komedię sportową związaną z Euro, to materiału na "Piłkarski poker 2" będzie miał nie na jeden, ale na jedenaście odcinków :-)

qchar90 27.06.2012 08:57

Kołton wielki dziennikarz, odkryl taki temat, ciekawe czemu siedzi cicho i nie mowi nic o Smudzie, jak zawalil Euro, siedzi cichutko
znajduje sie tematy zastepcze jak bilety, premie, teraz uprawnienie farbowanych lisow
a Smuda w wywiadach mowie ze nie czuje sie winny, on by jeszcze raz tak zrobil, wszystko bylo dobrze, tylko goli braklo
przeciez kibice skandowali pilkarzom nic sie nie stalo i tak jest co impreze, nie wychodzimy z grupy, przeciez to jest normalne, walczyliscie, nic sie nie stalo

paszczak 27.06.2012 10:20

Też z zażenowaniem oglądam to co sie dzieje wokół polskiej piłki.
Wczoraj oglądając "Wiadomości" natknąłem się na jakiś sondaż, z którego wynika,że...60 pare % polaków dobrze ocenia występ Polski na Euro!!! Szok normalnie. Teraz dopiero zaczynam rozumieć mechanizmy rzadzące polityką, dlaczego Donka i Bronka lubi 80% a stan wojenny dobrze ocenia 50 pare. Gigantyczna fala propagandy - wieczne "szukanie pozytywów" po klęsce, Zimochowe tandetne akcje z wywieszaniem flag mimo wszystko, afirmacja postawy "nic sie nie stało", na onecie co drugi dzień nr 1 to "niemiecka prasa chwali...". Żygać się chce. Potem taki Smuda wyjdzie i powie : Co wy chcecie? graliśmy dobrze, ludzie mnie kochają. I Wszystko zostaje po staremu
Tak samo jest z Latą. Że to buc i dziad to wiadomo, ale próba przekierowania na niego wszytskich złych emocji po Euro jest podła.Akurat na Euro PZPN stworzył dobre warunki reprezentacji, mieli co chcieli i spieprzyli sprawe sami. Już dawno mówiłem, że to nie PZPN jest wrogiem nr 1 mocnej piłki w Polsce tylko te TVNy, Platformy i Wyborcze, a PZPN jako w miare niesterowalna instytucja stoi na drugiej (po kibolach - z tych samych powodów) linii frontu. Kurator w PZPN to oddanie ostatniej instytucji w Polsce w łapska PO.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl