Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

LooNatyk 16.07.2010 08:44

Litwini wyszli z jednego slusznego zalozenia, ze liczy sie tylko oborona. Dlatego nie stworzyli w meczu chyba ani jednej sytuacji groznej dla nas.
Nasi widac jeszcze przydymieni, do tego boisko bylo jakies strasznie dziwne, caly czas lataly wielkie placki trawy ;)

Wiadomo, ze do konca sie to nie moglo podobac, ale ja sie juz przyzwyczailem, ze w takich meczach nie da sie grac pieknie.. Dlatego dla mnie liczy sie wygrana. I kropka.

7 kotów 16.07.2010 08:56

Na plus jedynie Jirsak, bo mial udzial przy obu golach.
Minus Brozki, Malecki.
Piotrek Brozek - czerwien za chamskie kopniecie Litwina, Pawel za zmarnowanie 2 setek. Malecki katastrofa. Idiotyczny wystep Patryka.

grogoriogreg 16.07.2010 09:11

Ja mam tylko jedną wielką prośbę- jeśli ktoś spotka gdzieś Brożka (Pawła), nie wiem na treningu w sklepie (może jakiś Piłkarz/Trener to czyta) to na miłość Boską, niech mu powie, że jeżeli jest na 20 metrze od bramki i nie stoi do niej tyłem, tylko ma bardzo dobrą sytuację, to nie strzeli tak jak zdobywał golę za najlepszych czasów, sprzed kontuzji! 20 metr od bramki, zamiast zrobić zwód do prawej nogi i strzelić po ziemi przy słupku (mecz z Czechami i z Pogonią/Ruchem) to on na siłę szuka partnerów, którzy po prostu są gorzej od niego ustawieni.
Nigdy nie wróci do dawnej formy, jeśli będzie bał się strzelać, później przychodzą takie sam na sam i widać brak pewności siebie, zdecydowania. Bo to jest jedyny nasz Napastnik, typowy napastnik, dobrze byłoby, by miał swobodę gry i podejmowania decyzji. Lepszy napastnik samolub (choć Brożek od zeszłego sezonu pokazuje, że też jest dobrym asystentem) niż napastnik unikający strzałów.

WiślakMyślenice 16.07.2010 09:13

Cytat:

jeśli będzie bała się strzelać
Rozumiem że jesteś rozgoryczony/a ilością setek jakie zmarnował, ale nie pozbawiaj go rzeczy cenniejszej niż złoto :)

bear 16.07.2010 09:23

uważam, że zagrali świetnie, widąć super zgranie już, obaj skrzydłowi zagrywali świetne piłki do Brożka, który świetnie wychodził na pozycje i finalizował całość. Cleber z Kowalskim super zamknęli środek obrony, a Garguła świetnie rozdzielał piłki.

hehe, to tylko tak dla kontrastu, bo wszyscy tylko nauczyli się tutaj krytykować ;) A prawda jest taka, że polska piłka jest troszeczkę tylko nad Litweską i trzeba zacząć pracować od podstaw i cieszyć się z każdego zwycięstwa :)

Marcinnno 16.07.2010 09:32

Nowego bramkarza bardzo trudno ocenić gdyż miał mało okazji ( dzięki Bogu) by zaprezentować swoje umiejętności. Junior Diaz trochę mnie rozczarował , mało włączał się do akcji ofensywnych tak samo jak Cikosz, który rozegrał przyzwoite spotkanie. Cleber grał trochę bojaźliwie- wydaje mi się, że Kasperczak kazał mu asekurować Kowalskiego , bo moim zdaniem było widać obawy piłkarzy aby nie powtórzyła się Levadia. Środek pomocy bardzo, bardzo zawiódł mnie Sobolewski, który pokazywał swoim kolegą ręką aby grali piłkę do tyłu. Garguła bez szału , ale moim zdaniem już widać poprawę w środku pola dzięki Łukaszowi. Piotrek niestety słabo duży straconych piłek, jedyny plus to zdobyty gol. Najgorszymi piłkarzami byli : Rafał Boguski i Patryk Małecki. Według mnie Boguski wogule nie powinien grac. Ja nie wiem co ludzie w nim widzą. Ten facet nawet piłki nie umie przyjąć, a gdy ją przyjmuje piłka odskakuje mu na dwa lub więcej metrów. Strasznie dużo chaosu wprowadza w szeregi drużyny. Na dzień dzisiejszy dla mnie jest to ławka rezerwowych. Małecki również słabo przede wszystkim chodzi o jego gwiazdorskie zachowania. Ktoś musi z tym człowiekiem coś w końcu zrobić, bo on nie może i nie ma prawa się tak zachowywać. Cieszą gole Brożka, ale wraca stary Brożek. Na 5 sytuacji jak strzeli dwie bramki jest dobrze ; ) I powrót Żurawia widać mimo lat , że będzie coś tego. Wrócił się dwa razy do środka pola rozegrał piłkę jak to Żuraw za starych dobrych czasów :)

Nie jest zle , ale musi być lepiej ; ]

AS82 16.07.2010 09:39

Czikos ,nieco zagubiony na boisku , Małecki mu pokazywał jak ma biegać ,bo nie wiedział kiedy sie wlaczyc do akcji a kiedy nie
Sobolewski drazni mnie jego calkowiy brak techniki
Ogolnie duzo niedokladnosci w grze , nie za duze zaangazowanie,nie wiem czy to jest 100% mozliwosci tej druzyny ,jesli tak to tych pucharów napewno nie zawojujemy..

anthony09 16.07.2010 09:54

Kto mówi, że Cikos zagrał dobry mecz ? Przecież widać gołym okiem, że jest to zawodnik drugiej kategori na Wisłę, tak jak się selekcjonuje jajka na kategorie a,b,c ... to w Wiśle znajdują się zawodnicy kategorii D ale ten Cikos to wybitnie pokazuje, że nawet biegać nie potrafi... kontrast do Alvareza, który po prostu przyjęcie, zagranie, kombinacyjną grą pokazał że jest bdb zawodnikiem a Cikos jest grajkiem co najwyżej na Arke Gdynia tak jak Bozok
Sobol niestety nie wypadł zbyt dobrze ;/ Według mnie powinniśmy zmienić system na 2 równorzędnych PŚ, graliby Jirsak, Garguła i wydaje mi się że na takich ogórków to byłby dobry wariant, bo Sobol nie potrafi rozgrywać i my gramy tylko jednym pomocnikiem w pomocy

bonawentura 16.07.2010 10:07

Nam brakuje dobrych skrzydłowych, bo ani Piotr Brożek ani Łobodziński ani Małecki takimi klasycznymi skrzydłowymi nie są, nie potrafią pociągnąć gry. Co do Cikosa - uważam, że chłopak jak na mecz z tak mało wymagającym przeciwnikiem spisał się dyplomatycznie rzecz ujmując bardzo przeciętnie. Cały czas zagrywał do tyłu, nie potrafił rozegrać piłki. Cóż - może to się zmieni, może jeszcze nie ma zrozumienia między piłkarzami. Zobaczymy.

Mixu 16.07.2010 10:19

anthony09 przecież Czikos o mało co nie zaliczył asysty, bardzo ładnie podał wzdłuż bramki, tylko szkoda że Paweł tego nie strzelił. Wtedy innaczej na pewno by się oceniało Słowaka. Dajmy mu czas, to w końcu pierwszy mecz.

brylant17 16.07.2010 10:23

Pytanie z innej beczki jest gdzieś w tv losowanie? nsport czy polsat? Czy tylko pozostaje śledzenie w internecie?

snyrting 16.07.2010 10:24

Może na moją ocenę Czikity wpłynął fakt, że do przerwy byłem już po trzech piwach, ale na mnie on zrobił bardzo pozytywne wrażenie.

Biegał po tej prawej stronie, podawał, starał się dośrodkowywać. Nie wiem z czego wy wyciągacie wnioski, że jest o dwie klasy gorszy od Alvareza.

Birsa 16.07.2010 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 935762)
Pytanie z innej beczki jest gdzieś w tv losowanie? nsport czy polsat? Czy tylko pozostaje śledzenie w internecie?

Powinna być transmisja na uefa.com. Podczas poprzedniego losowania można było je oglądnąć.

Bóg Trybun (objawion) 16.07.2010 10:29

Bardzo daleko od siebie caly mecz grali pomocnicy. Szczegolnie luka miedzy Sobolem ( ktorego Henry zredukowal juz chyba nieodwracalnie do roli rozpierdalatora ) a Gargula dawala po oczach.

Boki bez pomyslu, malo obiegow bocznych obroncow, choc - paradoksalnie - to prawa, "problemowa" strona daje wieksze nadzieje na progres ( i Maly i Czikosz przejawiaja checi do biegania, konstruowania - chociaz obydwaj zafundowali wczoraj taki chaos, jakiego dawno nawet w Wisle nie widzialem ).

Za to po lewej jest dramat. "Nie_umiem_kiwac" Pietia + "5_kontaktow_i _dzida" Diaz poza solidnym odbiorem nie prezentuja niczego, co moze zaskoczyc rywali. Po pierwsze zamiana miejscami na boisku przynioslaby chyba troche wiecej pozytku (Diaz schodzi z pilka do srodka, czesto szuka kiwki, probuje robic przewage po grze 1 na 1 - szkopul w tym, ze na swojej polowie), po drugie - momentow, w ktorych na lewej flance dzialo sie cos, co wykraczalo poza schemat "do linii i wrzutka", nie zobaczylem w przeciagu calego spotkania ani raz. Moze przysnalem ;-)

Obrona dosc asekuracyjnie na 20 metrze ( kiedys Skorza opowiadal o tym, jak trudno mu bylo przekonac Clebera, by nie trzymal sie kurczowo wlasnego pola karnego, wyznaczajac linie spalonego... ), dopiero w drugiej polowie probowalismy lapac rywali wyzej. Ogolnie cieszy wynik i ... liczba pudel Brozka - bo wole juz Brozka marnujacego sety niz niedochodzacego do sytuacji strzeleckich wcale (jak to mialo w zeszlym sezonie). Marne pocieszenie, no ale...
Alleluja i do przodu jak mawial klasyk. Na sezon i kolejne rundy to zdecydowanie za malo.

BęczarkaTS 16.07.2010 10:38

Da ktoś link do transmisji?

tomek100 16.07.2010 10:40

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/draws/index.html

zloto 16.07.2010 11:40

Jedno co mnie strasznie denerwowało(oprócz skuteczności, ale ta pewnie przyjdzie z kolejnymi meczami) To wymiana piłki zSobola z obroną przy stanie 0-0, wyglądało to tak jakbyśmy mieli z parę godzin na strzelenie im bramki, a obrona tak pięknie sobie piłkę wymieniała(jedynie Cleber czasem coś podał prostopadle). Takich ogórków, powinniśmy cisnąć cały czas na ich połowie, zabiegać na śmierci, a ruchu bez piłki było mało. Mam nadzieje, że z czasem te mankamenty znikną, ale narazie jakoś idealnie to nie wygląda.

Darson1986 16.07.2010 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 935850)
III runda jest ostatnią przed fazą grupową ??

jeszcze jest IV runda ,w której nie będziemy rozstawieni

massoud 16.07.2010 12:37

http://video.uefa.com/video/Competit...ideoFlash.html

Simao1 16.07.2010 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 935903)
zaczęło się, emocje

tam na uefa.com jest tylko ta taka tabelka, tak?

http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/draws/index.html

Kliknij na żółty button - "oglądaj losowanie na żywo"

Sensej 16.07.2010 12:38

na dole masz link do live z obrazem

WislaOnly 16.07.2010 12:45

Czujecie to napięcie??:D

xanti1906 16.07.2010 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 935909)
Czujecie to napięcie??:D

napięcie będzie przy następnym losowaniu o IV rundę

Czyli najłatwiejsze z możliwych chyba :)

radek2323 16.07.2010 12:46

ruch- austria

Sensej 16.07.2010 12:47

Czechy odpadły nam :(

przemek1902 16.07.2010 12:47

Dobre losowanie :)

Wojtator 16.07.2010 12:47

No to mamy Portadown FC (Irandia Północna) – FK Qarabağ (Azerbejdżan) (1:2)
Pierwszy mecz u siebie

Nehiar 16.07.2010 12:47

Dobre losowanie :)

emailowiec 16.07.2010 12:48

Portadown albo Qarabag

Zienczuk8 16.07.2010 12:48

najlepsze co moglo sie stac:) znowu leszcze;)

radek2323 16.07.2010 12:49

wisla- portadown/qarabag

Sensej 16.07.2010 12:49

Najlepsze sportowo mozliwe dla Wisły

Areo 16.07.2010 12:49

No to Portadown lub Quarabag. Proste losowanie i raczej łatwy awans, ale wolałbym Dinamo.

Kon®ado 16.07.2010 13:13

po wczorajszym meczu narazie nie mozna byc zadowolnym ale jest jeden pozytyw grajac slabo wygrali na wyjezdzie :) ale tyle zmarnowanych sytuacji to nawet w lidze podworkowej nie ma ;/ ale dobrze ze znow latwe losowanie chodz z 2 strony moze lepeij podnies poprzeczke bo dalej juz takich latwych przeciwnikow nie bedzie..

rabi86 16.07.2010 13:13

Qarabag - w poprzednim roku doszli do IV rundy kwalifikacji ligi europejskiej. Pokonali Rosenborg i jakąś fińską drużynę. Odpadli z Twente przegrywając na wyjeździe 1-3 i remisując u siebie 0-0.

!!IRIVER!! 16.07.2010 13:16

Właśnie dobrze, że pierwszy mecz u siebie.
Dlaczego?
1. Bo będę mógł obejrzeć go na żywo. :P
2. Bo nasze gwiazdy będą musiały spiąć dupska na całego i rozstrzygnąć dwumecz w pierwszym meczu...

massoud 16.07.2010 13:17

tu macie tabele Ligi Azerskiej

http://www.affa.az/index.php?r=78&lang=en

stadion na 2 (4,3) tysiące miejsc, a wikipedia mówi kilka słów o kibicach:

Supporters

Although a large part of Qarabağ's support is drawn from the local Aghdam population, they remain immensely well supported in the rest of Azerbaijan. This is mainly due to their being the only team to represent war-torn Nagorno-Karabakh region in the league. The club is a sole remnant of the past and a living symbol of hope and pride for over half a million Azerbaijani internally displaced people. In recent years, thanks to achievements on the pitch, the club has been able to inspire and initiate special projects enforcing stability and development in the IDP-settlements near the border of Nagorno-Karabakh.[18][19]

They have supporting groups such as Imarat.[20] These groups often receive free tickets to Karabakh's games and they also have many people involved in the group, which helps Karabakh to have more support from true fanatic supporters.

buczo1985 16.07.2010 13:17

^^ I dlatego nie wolno lekceważyć przeciwnika i cieszyć się, że jakie to niby leszcze. Z całym szacunkiem ale nasi piłkarze w obecnej formie to też leszcze :/

BRTS39 16.07.2010 13:18

Ale sie ucieszyłem gdy sie okazało że Maccabi jedzie do Pireusu. A Galta gdzieś jeszcze indziej.

Ma ktos może kontakt do tego Pana co wczoraj na blogu podał potencjalnych przeciwników?

Filippo123321 16.07.2010 13:21

Dobrze, ze nie Maccabi, szkoda, ze nie Victoria.

Chce tylko przypomniec, ze Quarabagh w tamtym sezonie wyeliminowal Rosenborg, pozniej jakis Finow, a na koniec wyszarpali u siebie remis z Twente.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl