Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - inne dyscypliny (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=9)
-   -   KOSZYKARKI - Wisła Can-Pack Kraków w sezonie 2009/2010 - informacje, komentarze etc. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6300)

Kermorvan 11.04.2010 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rikut1906TSW (Post 883250)
dostają w dupsko
Ale wydaje mi sie że one tak właśnie lubią

Pewno właśnie dlatego są w Final Four .....

rafil 11.04.2010 16:05

masakra, 60:35... ciekaw jestem czym to jest spowodowane... zmęczeniem? brakiem ambicji?

Kosa93 11.04.2010 16:07

Pozostaje czekać na decyzje o dzikich kartach na kolejny sezon... Ale brawa za to co zrobiły :)

masterlag 11.04.2010 16:16

Cytat:

dostają w dupsko

To co powiemy o piłkarzach ?

Dla koszykarek brawa za to co zrobiły i tak nikt tyle w EL od nich nie wymagał. Po wynikach widać, że chyba za dużo nagle wszyscy od nich zaczęli wymagać. Widziałam piątkowy mecz- poza tym, że Valencia miała komfort gry przed własną publicznością [:evil:] to trafiała praktycznie wszystkie rzuty szczególnie te za 3pkty, a u nas to można było liczyć na Ewelinę Kobryn i... Ewelinę Kobryn- reszta niestety nie dała rady, ale cóz... Pierwszy taki nasz sukces i oby następnym razem było lepiej.
Mam nadzieję, że w następnym sezonie więcej ugrają też w polskiej lidze. ;)

Dzięki dziewczyny.

mlody_ale_wierny 11.04.2010 16:26

brawo dziewczyny to i tak sukces ;)

seba 11.04.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mlody_ale_wierny (Post 883258)
brawo dziewczyny to i tak sukces ;)

oczywiscie... zwlaszcza w lidze pokazaly jakie sa świetne

na co komu ta euroliga?

mlody_ale_wierny 11.04.2010 16:50

nie mowie tu o lidze tylko o europejskich rozgrywkach wiec o co ....?

Pawlolek 11.04.2010 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 883254)
masakra, 60:35... ciekaw jestem czym to jest spowodowane... zmęczeniem? brakiem ambicji?

Tym, że po prostu rywalki są lepsze, a większość naszych dziewczyn gra po raz pierwszy na takim poziomie i są bardzo mocno stremowane i grają pod dużą presją?

LanceTS 11.04.2010 17:35

Szkoda, bo była szansa na powalczenie. Teraz trzeba podziękować im za walke. Stawmy się w pokaźniej liczbie na ostatnim meczu.

rafil 11.04.2010 17:39

Racja, tego nie wziąłem pod uwagę. Mój błąd. Aczkolwiek nie sądziłem, że przegrają aż tak wysoko.

katiusza 11.04.2010 17:43

Cytat:

dostają w dupsko

A mi się wydaje, żę Ty chyba tak lubisz..
A do normalnych.. pierwsze to i tak sukces! Porównując do osiągnięć piłkarzy to i tak inna galaktyka.
Myślę, że gdyby nie ta katastrofa lotnicza to pewnie by powalczyły, natomiast niestety takie wydarzenia siadają na psychice. I tak brawa dla nich!

Cinek1906 11.04.2010 17:46

Nsaze koszykarki umią tylko grać przy fanatycznych kibicach :P

poprostu, zabrakło nas tam w wiekszej liczbie ;)

PvD 11.04.2010 20:02

Wszystkie trzy drużyny poza zasięgiem Wisły. Więc takie wyniki nie dziwią mogły by być oczywiście ciut mniejsze ale co by to zmieniło?! Dzieli nas jeszcze dużo do tych najlepszych potęg zwłaszcza rosyjskich.

Brawa za Final Four

DAMIAN8887 12.04.2010 03:59

A na deser wywiad z Dianą Taurasi... ;)

http://www.koszykowkakobiet.pl/news/...e-uczucie.html

Roger_biezanow 12.04.2010 13:28

Cytat:

A na deser wywiad z Dianą Taurasi... ;)
To do deseru jeszcze wisienka.. ;)
Galerie z meczów Final Four - zdjęcia z finału uzupełnię wieczorem -> KLIK

DarekK_11 12.04.2010 18:12

szkoda...

pozostaje czekać na nowy sezon...

mlody_ale_wierny 12.04.2010 18:25

nie wiadomo i tak gdzie będziemy grali.

DarekK_11 12.04.2010 18:29

Z tego co mi wiadomo - na hali Hutnika.

mlody_ale_wierny 12.04.2010 18:37

z tym że ta jest podobno w opłakanym stanie więc to też do końca nie wiadomo. przynajmniej tak w jednym z artykułów było napisane.

DarekK_11 12.04.2010 18:40

Nie wiem, informację podała mi koszykarka Wisły (zapewne tak "zasłyszała"), a one raczej nie są jakoś dobrze poinformowane o stanie tej hali więc wszystko możliwe :(

Oby w Krakowie...

DAMIAN8887 13.04.2010 17:13

Agnieszka Bibrzycka po meczu z Wisłą

Agnieszka Bibrzycka po meczu z Wisłą:

http://www.koszykowkakobiet.pl/news/...enerwowal.html

Skoro mieszkanie w Krakowie już jest, to może czas niedługo zmienić też barwy klubowe... :)

krzysiekkk1906 13.04.2010 17:29

ja słyszlem ze mecze moga byc rozgrywane na hali korony w podgórzu

TEDAN 13.04.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiekkk1906 (Post 884066)
ja słyszlem ze mecze moga byc rozgrywane na hali korony w podgórzu

Nie wiem kto ci taką fantastyke przekazał, skoro w zeszłym sezonie Korona wywalczyła sobie awans do PLKK, a nie zgrała w tych rozgrywkach, właśnie z powodu swojej hali

__Cobra__ 13.04.2010 19:22

http://img28.imageshack.us/img28/9642/img6230z.th.jpg

"Jestesmy zawsze tam ... "

DarekK_11 15.04.2010 09:59

Janell Burse zostaje w Wiśle!

Nareszcie jakaś dobra wiadomość ;)

Grubaska 15.04.2010 19:29

Strasznie jestem ciekawa jak reszta dziwczyn:-D
Ktos moze ma jakies przecieki?
Na pewno Paula zostaje ale co dalej...
Dzisiaj na wislakosz.pl napisali ze są szanse na Eurloige pod warunkiem znalezienia hali...

Pawlolek 15.04.2010 21:51

http://wislakosz.pl/n/587.html

Ałgaja 15.04.2010 22:11

Marta dostała propozycję z klubu lepszego, raczej też atrakcyjniejszą finansowo, dodatkowo blisko domu, a właściwie prawie jak w domu, więc trudno się dziwić, że pewnie tak to się skończy. Szkoda, bo znaleźć europejkę podobnej klasy do Marty będzie piekielnie ciężko. Już pomijając nawet to, że Marta jest b.fajnym człowiekiem, o czym nie raz mogły się pikniki podróżujące po Polsce przekonać.
Trochę śmiesznie brzmi news o tym, że za Martę przychodzi Lecia...nie ta klasa, a co ważniejsze nie ta pozycja. Lecia to ew. może przyjść za Wielebną...

DarekK_11 16.04.2010 08:17

Szkoda, że odchodzi, ale trudno się dziwić... jakby nie było "wraca do siebie":)

Dobrze by było jakby klub zorganizował jakiś "meczyk pożegnalny" :P

CarloResoort 16.04.2010 08:39

Oj to raczej nie wchodzi w grę gdyż w dniu wczorajszym odbył się ostatni trening w tym sezonie, po którym zawodniczki wspólnie ze sztabem szkoleniowym udały się na kolację.

Co do Marty to trudno się jej dziwić skoro w planach w niedalekiej przyszłości zmienia stan cywilny ;)

DAMIAN8887 19.04.2010 14:35

Leciejewska do Wisły, Kobryn do Lotosu?

http://www.koszykowkakobiet.pl/news/...ie-Gdynia.html

To chyba nie byłaby dla nas korzystna wymiana. Swoją drogą, taka Gruda by się przydała... ;)

Roger_biezanow 19.04.2010 20:14

Jak dla mnie mało prawdopodobne, żeby Ewelina wróciła do Lotosu. Jeśli już opuści Kraków, to raczej za granicę. A Gruda.. Hmmmm nie wiem czy którys Polski klub na nią stać;)

DarekK_11 19.04.2010 21:01

Też wątpię w odejście Eweliny (do Lotosu) :)

Wiadomo kiedy mniej-więcej startuje nowy sezon? Wrzesień/Październik? :)

Jurand 19.04.2010 21:09

Tak się zastanawiam a propos hali. Nie wiem jakie są dokładnie wymogi, ale czy np. hala UEKu albo Bronowianka nie spełniłyby ich? Wiadomo, że ich pojemność jest malutka (chociaż nie wiem czy dużo mniejsza niż Tomexu), chyba główną kwestią jest czy można dopuścić do rozgrywek te wysuwane trybuny, bo odpowiednie zaplecze na pewno jest.

DarekK_11 20.04.2010 15:05

Cytat:

Na chwilę obecną skład krakowskiej Wisły Can Pack na sezon 2010/2011 wygląda następująco: Janell Burse (kontrakt do 2011), Paulina Pawlak (kontrakt do 2011), Maja Vucurović (kontrakt do 2012). Pozostałe zawodniczki otrzymały czas do końca tygodnia, aby podjąć decyzję odnośnie swojej przyszłości. Drużynę poprowadzi oczywiście hiszpański duet: Jose Ignacio Hernandez - Jordi Aragones. Drużynę poprowadzi oczywiście hiszpański duet: Jose Ignacio Hernandez - Jordi Aragones.

(WislaKosz.pl)
Mam nadzieję, że skład nam się nie posypie...

Ałgaja 20.04.2010 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 886410)
Mam nadzieję, że skład nam się nie posypie...

Skład się raczej bardzo zmieni, a nie posypie (o posypaniu można by chyba mówić gdyby w plkk gra wyglądała tak jak w euro, a skoro tak nie wyglądała to potrzebne/konieczne są zmiany..)
Dobrze że zostaje Janell, szkoda że pewnie nie zostanie Marta, oby udało się zatrzymać Ewkę, oby została też Pałka.
Ew. pozostanie w Krakowie pozostałej trójki zagranicznych chyba nie jest traktowane priorytetowo, jeśli klub z nimi rozmawia to bardziej asekuracyjnie, na zasadzie jeśli nie uda się pozyskać pani x czy pani y.

Także zanosi się w najlepszym wypadku na zostanie 2 zawodniczek z s5, która wywalczyła F4...czyli rewolucja...podobna do tej ubiegłorocznej, a oby i większa (czyli ze sporymi zmianami wśród polskich zawodniczek)

Grubaska 20.04.2010 16:55

Fajnie że Janel zostanie. Szkoda bardzo Marty a tym bardziej Eweliny ale jeszcze nic nie przesądzone więc trzeba trzymać kciuki...:-D
Na wislaportal pisali że Cohen raczej sie z nami pożegna a co do Izi i Katki nie wiadomo... Podobno Katka nie zadowolona jest z roli rezerwowej a jesli chodzi o Izi to zarzucali jej chimeryczną grę...co akurat sie zgadza... Przyznam szczerze ze myślałam że nie az tak wiele sie zmieni..nie wiem czy budowanie druzyny od poczatku jest dobrym pomysłem...ale cóż nie ma ludzi niezastąpionych:-D
Ciekawe kto do nas dołączy, macie jakieś info?

DAMIAN8887 23.04.2010 00:26

KONKURS - Liga Kibiców Koszykówki

SPORTEAM ZBIGNIEW RYBIŃSKI oraz portal KoszykowkaKobiet.pl ogłaszają konkurs Liga Kibiców Koszykówki! Sportowe niespodzianki czekają na zwycięzców.

Wiesz, kto wygra - Gorzów czy Lotos? Która zawodniczka zdobędzie najwięcej punktów? Koszykówka kobiet nie ma dla Ciebie tajemnic? Typuj i zgarniaj nagrody!

Koszykówka kobiet to teraz podwójne emocje dla kibiców. SPORTEAM ZBIGNIEW RYBIŃSKI oraz KoszykowkaKobiet.pl zachęcają do typowania wyników spotkań finałowych Ekstraklasy Kobiet oraz do przewidywania tego, co wydarzy się na parkiecie.

Już w niedzielę w Gorzowie pierwszy mecz finałowy, pomiędzy miejscowymi akademiczkami a broniącym mistrzostwa kraju Lotosem Gdynia.

Aby wziąć udział w konkursie, spróbuj przewidzieć:
1. Który zespół zostanie zwycięzcą niedzielnego starcia?

2. Która zawodniczka zdobędzie podczas tego spotkania najwięcej punktów?

Spośród tych, którzy poprawnie odpowiedzą na oba pytania (lub - w razie braku dwóch poprawnych odpowiedzi - przewidzą wynik spotkania i będą najbliżej wytypowania liderki punktowej) zostanie rozlosowanych 5 sportowych nagród-niespodzianek od firmy SPORTEAM ZBIGNIEW RYBIŃSKI.

Odpowiedzi należy przesyłać drogą mailową (podając swoje imię i nazwisko), na adres [email protected], do 25 kwietnia (niedziela), do godziny 19.00.

Każdy może wysłać tylko jedną wiadomość.

źródło: www.koszykowkakobiet.pl

DAMIAN8887 23.04.2010 00:28

KONKURS - GORZOWIANKA KOLEJKI!

SPORTEAM ZBIGNIEW RYBIŃSKI i portal KoszykowkaKobiet.pl zapraszają do wzięcia udziału w konkursie Gorzowianka Kolejki. Jako, że najbliższe spotkania finałowe Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet odbędą się w Gorzowie, kibicom proponujemy wybór miejscowej zawodniczki I (niedzielnego) meczu finałowego, by koszykówka kobiet zamieniła się w emocje także poza parkietem.

Głosowanie odbywa się drogą mailową. Swoje głosy ze wskazaniem na najlepszą koszykarkę I meczu finałowego (wraz z podaniem swojego imienia i nazwiska) należy przesyłać na adres [email protected].

Plebiscyt rozpoczyna się po zakończeniu niedzielnego (25.04.) spotkania, a kończy 26 kwietnia (poniedziałek), o godzinie 12.00.

Spośród uczestników biorących udział w konkursie, wylosujemy 5 osób, które nagrodzimy sportowymi nagrodami-niespodziankami od firmy SPORTEAM ZBIGNIEW RYBIŃSKI.

Każdy może głosować tylko raZ.

źródło: www.koszykowkakobiet.pl

ann 24.04.2010 11:19

ciekawe co wspólnego mają powyższe informacje z Wisłą...

a wracając do tematu, Ewka jest na campie w Washington Mistics:) powodzenia!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl