Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Egzamin Gimnazjalny! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=577)

kamilll1906 09.05.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rainha (Post 892513)
A tuż za VII pod względem poziomu jaka jest szkoła mega Wiślacka?

poza tym że osiedle jest jakie jest, to VIII Wiślacka- icki są w niewielkich ilościach, nie ujawniają się a ich działalność kończy sie jedynie na pisaniu po kiblach...
ale tak to w szkole tylko barwy Wiślackie :D

z tego co wiem to jeszcze II jest Wiślacka

RecordAble 09.05.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorin320 (Post 895608)
ekonomiku na kapucyńskiej ?

Jeśli jesteś pewny, że będziesz chciał wykonywać dany zawód po tej szkole to ok. Ale jeśli nie jesteś niczego pewien, to nie pchaj się tutaj na 4 lata, bo to może być tylko stracony czas.

Jeśli jeszcze jakieś pytania, to służę ; )

Coal 12.05.2010 17:19

A jak na szkolnym mechanik ?

LeszekABG 12.05.2010 20:55

Polecam IX LO, blisko centrum. Jak macie pytania to walić na priv.

kosaTS 12.05.2010 21:21

Zapraszamy do XIII LO :D TYLKO WISŁA

rafil 23.05.2010 21:42

mógłby ktoś przybliżyć IV LO? ile trzeba tam ptk (orientacyjnie), jacy ludzie itp.

Cinek1906 25.05.2010 17:12

Jak wyglada sytuacja kibicowska na os. szkolnym?:>
Chodzi tam ktoś może do technikum mechaninczego?:>

nienormalny989 25.05.2010 23:24

witać cie nie będą na pewno jeżeli jesteś z Płaszowa. w szkole hutnik i cracovia. nie chodziłem tam zeby nie było, ale troche się słyszało.

blanco 27.05.2010 21:37

A wybiera się w ogóle ktoś z Was do V albo do II LO ? Myślicie,że trochę powyżej 150 pkt mi starczy ?

LanceTS 27.05.2010 22:05

do VLO z tego co pamietam to do najsłabszej klasy trzeba było mieć roku temu jakos ponad 175pkt, a do IILO chyba coś koło 165...

blanco 28.05.2010 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 905542)
do VLO z tego co pamietam to do najsłabszej klasy trzeba było mieć roku temu jakos ponad 175pkt, a do IILO chyba coś koło 165...

Więc mogę sobie wybić z głowy te licea :(

LeszekABG 28.05.2010 15:00

Nie polecam II, V itp. Kolega z klasy chodzi do jednego z nich. Tam tylko zadania, nauka, praca, zadania... Jak będziecie się systematycznie uczyć to i tak osiągniecie wyniki na maturze, a główna zasługa reputacji V i II to ilość słynnych absolwentów...

Amptiq 28.05.2010 17:49

Też nie polecam II czy V, nie słyszałem chyba żadnej obiektywnie pozytywnej opinii o tych szkołach. Osobiście polecam licea w stylu VI, VII, VIII czy X.

crazykaro 28.05.2010 18:10

^^^^ Stereotypowe wypowiedzi osób które nie wiedzą o czym piszą

rainha 28.05.2010 18:47

Nie ma się z czego śmiać i nie są to strereotypy bo jak nie może być wkuwania przez cały czas jak w V w jednej klasie jest koło 20 olimpijczyków...
Ja składam w pierwszej kolejności do VII później chyba X. Nie wiem natomiast zupełnie jaką dać 3 ciut słabszą od tych...

JacobusTSW 28.05.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 905527)
A wybiera się w ogóle ktoś z Was do V albo do II LO ? Myślicie,że trochę powyżej 150 pkt mi starczy ?

Do II możesz próbować ale dopiero w drugiej rekrutacji masz szansę z takim wynikiem.

Kurt 28.05.2010 22:10

Do II do Humanów możesz spokojnie startować ze 150 pkt a przy farcie i nawet 145 jeżeli tylko test nie był za łatwy. Na Pierwszą rekrutację klasy ścisłe tak 165pkt poza biolchemami gdzie 170 i w II odejmij sobie 10 pkt. Humany na pierwszej rekrutacji to około tak 160-164 pkt. Weź poprawkę na łatwość testu, w moim był dosyć łatwy mat-przyr a dużo osób traciło na humanach.

Do V pierwsza rekrutacja od 174 punktach w humach i wyżej ;). Po drugiej może spadną o 5-7pkt.

Co do II-ójek V-tek I-ynek ;) Szkoły jak szkoły... Trafią Ci się nauczyciele którzy Cię zmuszą do nauki i dobrze Cię nauczą, ale często zdarza się też że nawet na przedmiotach kierunkowych trafisz na nauczycieli dzięki którym odkryjesz że w szkolę można przespać się przez 2-3h. To naprawdę wszystko zależy na jakich trafisz ludzi, okey w II,V czy I trafią Ci się tacy z którymi pewnie języka nie złapiesz, ale nie wszyscy olimpijczycy to osoby, które w 90% siedzą przed książką i nie poruszaj się bez niej. Często to osoby, które po prostu ograniczyły swoją obecność w gimnazjum do jednego konkursu.
Jeżeli chodzi o dwójkę, to naprawdę da się chodzić do tej szkoły, chodzić na mecze i jeździć na wyjazdy ;) Naprawdę znajdziesz tu trochę osób, które na Wisłę chodzą czy w jakiś sposób się udzielają. żydów kibicujących brak. Na + można zaliczyć też Turniej Gwiazdkowy na naszej hali i "Świętą Wojnę" na Wawelu, gdzie szkoły rywalizują między sobą, tworzy się oprawy.
Nie taki straszny diabeł jak go malują. ;)

Choć gdybym miał wybrać drugi raz to poszedłbym do VII :D

blanco 29.05.2010 14:40

Kurt i JacobusTSW dziękuje za odpowiedzi. Nie pozostało mi nic,jak złożyć podanie i czekać :) Bardziej jednak wolałbym chyba iść do II, bo poziom wysoki i ludzie fajni. Jedyne co jest niepokojące to ustne matury z polskiego. Dużo ludzi ma problem ze zdaniem :/

AniaD303 29.05.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 906173)
Bardziej jednak wolałbym chyba iść do II, bo poziom wysoki i ludzie fajni. Jedyne co jest niepokojące to ustne matury z polskiego. Dużo ludzi ma problem ze zdaniem :/

Panie Jolanty sobie lubią poszaleć na maturach ;)

szkoła mega Wiślacka, bezcenne było usłyszeć na lekcji od nauczyciela: 'Ania, kupiłaś już bilet na Legię?' 'Tak. A pani na jaki sektor się wybiera?' ;D

Alexander94 30.05.2010 19:10

Proszę o pomoc ;p.
Myślę już tylko pomiędzy I, II,V i pijarami. Nie wiem jeszcze na jakie profil ,ale na pewno coś z mat.
Z dostaniem się nie będzie problemu ,bo mam laureata ;d.
Więc co moglibyście polecić? Oczywiście chcę szkołę z wysokim poziomem i dobrym profilem matematycznym ,ale nie mam ochoty całego dnia spędzać z książkami. Jakieś rady?

Wasiu 30.05.2010 20:33

W II matma stoi na wysokim poziomie. Przynajmniej 2 lata temu tak bylo. Jest klasa mat-fiz i mat-chem. W tamtym roku chyba mieli wprowadzac algorytmy na ksztalt tych z V, ale nie wiem czy zrobili to ostatecznie.
A opinie o tym, ze trzeba sie uczyc caly czas i siedziec nad ksiazkami to jakies brednie. Kto sie chce wiecej pouczyc to sie pouczy, a kto woli sie obijac to moze to spokojnie robic i jechac na nizszych ocenach. Nie ma zamordyzmu. Nowa hale sportowa oddali jakis czas temu i prezentuje sie swietnie. Boisko ze sztuczna nawierzchnia jest. Wuefisci tez nie robia problemu jesli chodzi o to, co sie na zajeciach robi. Lokalizacja szkoly bardzo dobra, blisko rynku, swietne polaczenia komunikacyjne we wszystkie strony. Porterka tylko jebnieta i regulamin troche ostry, ale da sie przezyc. Poza tym moze cos sie zmienilo przez ten czas.

Alexander94 30.05.2010 20:37

A tak oprócz poziomu nauczania? Atmosfera w porządku ? ;) Pytam zarówno o I,II,V, pijarów...

Amptiq 30.05.2010 20:50

Jako, że osobiście się znam mało na tych szkołach to bazuje na opowieściach innych osób, które tam uczęszczają bądź uczęszczały. A z owych wynika, że II jest nie fajna, I jest całkiem spoko a V jest bardzo mocno hardcorowa, ale da się przeżyć.

johny96 30.05.2010 21:01

Myśli ktoś z Was nad III lo ?

Wasiu 30.05.2010 21:10

Atmosfera zalezy w duzej mierze od Ciebie. Wolisz zadawac sie z osobami, ktore nie rozstaja sie z ksiazka - bedziesz zadowolony. Interesuja Cie osoby bardziej rozrywkowe - tez nie ma problemu. Tak jak wszedzie, w II sa rozni ludzie. Klasa sa liczne, zajecia z jezykow odbywaja sie w wymieszanych grupach, nowych znajomosci duzo nawiazesz, pokrewne dusze tez napewno znajdziesz. Ja nie narzekalem i dalej nie narzekam - z wieloma osobami utrzymuje staly kontakt 2 lata po maturze.

Mam rowniez duzo znajomych po I i po V. V atmosfere w duzej mierze zawdziecza wylajtowanemu dyrektorowi. Ma liberalne poglady i pozwala uczniom na bardzo wiele. Wielu kujonow tu trafia ale w duzej mierze to bardzo fajni ludzie. Rowniez Wiślacka szkoła, czego dowody mozna uswiadczyc na corocznych turniejach gwiazdkowych, ktore nawet maja na forum swoj temat.
Znajomi I oceniaja najbardziej krytycznie z tych 3 szkol. Podobno atmosfera nieciekawa i nauczyciele potrafia dowalic, ale nie mnie oceniac bo nie uczeszczalem do tej szkoly. Mysle, ze troche przesadzaja.

Liceum tak naprawde nie ma wielkiego wplywu na to kim bedziesz w zyciu. Masz juz wybrany zawod to idz do technikum. Jezeli nie to liceum, ale tutaj nie ma wielkiego znaczenia jakie. To ile sie bedziesz uczyl i jak zdasz mature zalezy wylacznie od Ciebie. Wiadomo, ze koledzy z klasy maja ogromy wplyw na nasze zachowania i ksztaltowanie charakteru. Nie ma sie co oszukiwac - w szkole teoretycznie "gorszej" nad ksiazkami spedzisz mniej czasu, ale jak juz mowilem dalsza edukacja zalezy wylacznie od Ciebie.

crazykaro 30.05.2010 21:28

Co do I to tak jak II i V to szkoła wiślacka. Swego czasu to pamiętam jak był organizowana szkolna wycieczka na mecz z Lazio :D (szczególnie jeden nauczyciel geografii jest wielkim fanem) A co do ludzi to bardzo różni jak wszędzie ale atmosfera bardzo fajna. A co do poziomu to największy w humanach i chyba tam jest największy hardcore (jednak jestem umysł ścisły więc dla mnie historia i łacina to ogólnie jest hardorem :p). Ogólnie poziom wysoki a wymagania zależą od nauczycieli. Już jestem parę lat po liceum więc na pewno wiele się zmieniło

Alexander94 31.05.2010 17:40

Hmm... Chyba się zdecyduję na II LO, ale niepokoi mnie jedna rzecz; trochę czytam na necie o tej szkole i dużo osób wypowiada się o chorej atmosferze, niezdrowym podejściu do ucznia itd...
Mógłby jakiś uczeń/absolwent II się ustosunkować do tego?
I czy rzeczywiście profil ekonomiczny jest najgorszy w szkole i nie warto na niego się wybrać?

PawełABG 13.06.2010 12:19

Złożone paiery już macie ?? Jeśli tak to napiszcie szkoły i ile punktów w przybliżeniu będziecie mieli ?

Faitmen 13.06.2010 13:00

X LO jest Wiślackie??

PawełABG 13.06.2010 13:16

Kleparz więc niewiadomo

Faitmen 13.06.2010 13:39

Moze jacys uczniowie sie wypowiedzą co do X LO??

StelmiOriginal 13.06.2010 13:57

Bo to jest ****a najważniejsze, czy szkoła jest Wiślacka, czy nie.... Ludzie, opamiętajcie się! Idziecie sie uczyć, poznawać ludzi, czy łazić z szalem na szyi?! :)

Faitmen 13.06.2010 14:07

Dla mnie to jest wazne, wiec sie tak nie pluj...

KacJKG 13.06.2010 14:19

Wybiera się ktoś do tej szkoły http://zsoms.krakow.pl/ ?

wislabielany 13.06.2010 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Faitmen (Post 913208)
Moze jacys uczniowie sie wypowiedzą co do X LO??

Raczej większość to Wisła. ;)
Jakichś spięć nie ma jak ktoś chodzi po szkole w jakiejś koszulce, zresztą i tak się to rzadko zdarza, chyba że na WFie, to zdecydowanie więcej w Wiślackich koszulkach.

chemik85 13.06.2010 15:38

Jakie są dobre licea w Krakowie poza V i I?

PawełABG 13.06.2010 16:21

II VIII 10 znaków

mlynnek 13.06.2010 16:25

Dzięki Bogu, że są takie głosy zdrowego rozsądku jak Wasiu który potafi jakoś obiektywnie podejśc do sprawy. Reszty nie skomentuje bo juz mi sie nie chce. Dawno sobie obiecałem, że szkoda mojego czasu na dementowanie poglądów osób które z racji na ograniczone predyspozycje umysłowe się do V nie dostały i potem się wyżywają, Jak czytam posty typu "no bo jak tam są olimpijczycy to musi byc tak siak i owak" to już nawet sie czlowikowi z politowanie zaśmiac nie chce. w dupie byłeś gów** widziałes wiec głosu nie zabieraj :)

Osobiści skończyłem rok temu V. 3 lata dobrej zabawy, ze swietnymi ludzmi na bardzo wysokim poziomie. Szkoła kompletnie wiślacka i partnerskie stosunki z nauczycielami :) ale nie. lepiej jest przeczytac w wyborczej, że jemy dzieci a nauczyciele dają nam koks żebyśmy mieli lepsze wyniki :]

pozdro dla tych co trzeźwo myślą

Młyn

chemik85 13.06.2010 16:29

A VII i X-co byście o nich powiedzieli?

wislabielany 13.06.2010 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chemik85 (Post 913293)
A VII i X-co byście o nich powiedzieli?

Wiadomo, że słabsze niż I, II, V czy VIII, ale myślę że jeśli o Krakowskie Licea to X i VII są zaraz za tymi najlepszymi. Po za tym, jak będziesz się chciał uczyć to będziesz się uczył, to zależy w większości od Ciebie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl