![]() |
Cytat:
ale tak to w szkole tylko barwy Wiślackie :D z tego co wiem to jeszcze II jest Wiślacka |
Cytat:
Jeśli jeszcze jakieś pytania, to służę ; ) |
A jak na szkolnym mechanik ?
|
Polecam IX LO, blisko centrum. Jak macie pytania to walić na priv.
|
Zapraszamy do XIII LO :D TYLKO WISŁA
|
mógłby ktoś przybliżyć IV LO? ile trzeba tam ptk (orientacyjnie), jacy ludzie itp.
|
Jak wyglada sytuacja kibicowska na os. szkolnym?:>
Chodzi tam ktoś może do technikum mechaninczego?:> |
witać cie nie będą na pewno jeżeli jesteś z Płaszowa. w szkole hutnik i cracovia. nie chodziłem tam zeby nie było, ale troche się słyszało.
|
A wybiera się w ogóle ktoś z Was do V albo do II LO ? Myślicie,że trochę powyżej 150 pkt mi starczy ?
|
do VLO z tego co pamietam to do najsłabszej klasy trzeba było mieć roku temu jakos ponad 175pkt, a do IILO chyba coś koło 165...
|
Cytat:
Więc mogę sobie wybić z głowy te licea :( |
Nie polecam II, V itp. Kolega z klasy chodzi do jednego z nich. Tam tylko zadania, nauka, praca, zadania... Jak będziecie się systematycznie uczyć to i tak osiągniecie wyniki na maturze, a główna zasługa reputacji V i II to ilość słynnych absolwentów...
|
Też nie polecam II czy V, nie słyszałem chyba żadnej obiektywnie pozytywnej opinii o tych szkołach. Osobiście polecam licea w stylu VI, VII, VIII czy X.
|
^^^^ Stereotypowe wypowiedzi osób które nie wiedzą o czym piszą
|
Nie ma się z czego śmiać i nie są to strereotypy bo jak nie może być wkuwania przez cały czas jak w V w jednej klasie jest koło 20 olimpijczyków...
Ja składam w pierwszej kolejności do VII później chyba X. Nie wiem natomiast zupełnie jaką dać 3 ciut słabszą od tych... |
Cytat:
|
Do II do Humanów możesz spokojnie startować ze 150 pkt a przy farcie i nawet 145 jeżeli tylko test nie był za łatwy. Na Pierwszą rekrutację klasy ścisłe tak 165pkt poza biolchemami gdzie 170 i w II odejmij sobie 10 pkt. Humany na pierwszej rekrutacji to około tak 160-164 pkt. Weź poprawkę na łatwość testu, w moim był dosyć łatwy mat-przyr a dużo osób traciło na humanach.
Do V pierwsza rekrutacja od 174 punktach w humach i wyżej ;). Po drugiej może spadną o 5-7pkt. Co do II-ójek V-tek I-ynek ;) Szkoły jak szkoły... Trafią Ci się nauczyciele którzy Cię zmuszą do nauki i dobrze Cię nauczą, ale często zdarza się też że nawet na przedmiotach kierunkowych trafisz na nauczycieli dzięki którym odkryjesz że w szkolę można przespać się przez 2-3h. To naprawdę wszystko zależy na jakich trafisz ludzi, okey w II,V czy I trafią Ci się tacy z którymi pewnie języka nie złapiesz, ale nie wszyscy olimpijczycy to osoby, które w 90% siedzą przed książką i nie poruszaj się bez niej. Często to osoby, które po prostu ograniczyły swoją obecność w gimnazjum do jednego konkursu. Jeżeli chodzi o dwójkę, to naprawdę da się chodzić do tej szkoły, chodzić na mecze i jeździć na wyjazdy ;) Naprawdę znajdziesz tu trochę osób, które na Wisłę chodzą czy w jakiś sposób się udzielają. żydów kibicujących brak. Na + można zaliczyć też Turniej Gwiazdkowy na naszej hali i "Świętą Wojnę" na Wawelu, gdzie szkoły rywalizują między sobą, tworzy się oprawy. Nie taki straszny diabeł jak go malują. ;) Choć gdybym miał wybrać drugi raz to poszedłbym do VII :D |
Kurt i JacobusTSW dziękuje za odpowiedzi. Nie pozostało mi nic,jak złożyć podanie i czekać :) Bardziej jednak wolałbym chyba iść do II, bo poziom wysoki i ludzie fajni. Jedyne co jest niepokojące to ustne matury z polskiego. Dużo ludzi ma problem ze zdaniem :/
|
Cytat:
szkoła mega Wiślacka, bezcenne było usłyszeć na lekcji od nauczyciela: 'Ania, kupiłaś już bilet na Legię?' 'Tak. A pani na jaki sektor się wybiera?' ;D |
Proszę o pomoc ;p.
Myślę już tylko pomiędzy I, II,V i pijarami. Nie wiem jeszcze na jakie profil ,ale na pewno coś z mat. Z dostaniem się nie będzie problemu ,bo mam laureata ;d. Więc co moglibyście polecić? Oczywiście chcę szkołę z wysokim poziomem i dobrym profilem matematycznym ,ale nie mam ochoty całego dnia spędzać z książkami. Jakieś rady? |
W II matma stoi na wysokim poziomie. Przynajmniej 2 lata temu tak bylo. Jest klasa mat-fiz i mat-chem. W tamtym roku chyba mieli wprowadzac algorytmy na ksztalt tych z V, ale nie wiem czy zrobili to ostatecznie.
A opinie o tym, ze trzeba sie uczyc caly czas i siedziec nad ksiazkami to jakies brednie. Kto sie chce wiecej pouczyc to sie pouczy, a kto woli sie obijac to moze to spokojnie robic i jechac na nizszych ocenach. Nie ma zamordyzmu. Nowa hale sportowa oddali jakis czas temu i prezentuje sie swietnie. Boisko ze sztuczna nawierzchnia jest. Wuefisci tez nie robia problemu jesli chodzi o to, co sie na zajeciach robi. Lokalizacja szkoly bardzo dobra, blisko rynku, swietne polaczenia komunikacyjne we wszystkie strony. Porterka tylko jebnieta i regulamin troche ostry, ale da sie przezyc. Poza tym moze cos sie zmienilo przez ten czas. |
A tak oprócz poziomu nauczania? Atmosfera w porządku ? ;) Pytam zarówno o I,II,V, pijarów...
|
Jako, że osobiście się znam mało na tych szkołach to bazuje na opowieściach innych osób, które tam uczęszczają bądź uczęszczały. A z owych wynika, że II jest nie fajna, I jest całkiem spoko a V jest bardzo mocno hardcorowa, ale da się przeżyć.
|
Myśli ktoś z Was nad III lo ?
|
Atmosfera zalezy w duzej mierze od Ciebie. Wolisz zadawac sie z osobami, ktore nie rozstaja sie z ksiazka - bedziesz zadowolony. Interesuja Cie osoby bardziej rozrywkowe - tez nie ma problemu. Tak jak wszedzie, w II sa rozni ludzie. Klasa sa liczne, zajecia z jezykow odbywaja sie w wymieszanych grupach, nowych znajomosci duzo nawiazesz, pokrewne dusze tez napewno znajdziesz. Ja nie narzekalem i dalej nie narzekam - z wieloma osobami utrzymuje staly kontakt 2 lata po maturze.
Mam rowniez duzo znajomych po I i po V. V atmosfere w duzej mierze zawdziecza wylajtowanemu dyrektorowi. Ma liberalne poglady i pozwala uczniom na bardzo wiele. Wielu kujonow tu trafia ale w duzej mierze to bardzo fajni ludzie. Rowniez Wiślacka szkoła, czego dowody mozna uswiadczyc na corocznych turniejach gwiazdkowych, ktore nawet maja na forum swoj temat. Znajomi I oceniaja najbardziej krytycznie z tych 3 szkol. Podobno atmosfera nieciekawa i nauczyciele potrafia dowalic, ale nie mnie oceniac bo nie uczeszczalem do tej szkoly. Mysle, ze troche przesadzaja. Liceum tak naprawde nie ma wielkiego wplywu na to kim bedziesz w zyciu. Masz juz wybrany zawod to idz do technikum. Jezeli nie to liceum, ale tutaj nie ma wielkiego znaczenia jakie. To ile sie bedziesz uczyl i jak zdasz mature zalezy wylacznie od Ciebie. Wiadomo, ze koledzy z klasy maja ogromy wplyw na nasze zachowania i ksztaltowanie charakteru. Nie ma sie co oszukiwac - w szkole teoretycznie "gorszej" nad ksiazkami spedzisz mniej czasu, ale jak juz mowilem dalsza edukacja zalezy wylacznie od Ciebie. |
Co do I to tak jak II i V to szkoła wiślacka. Swego czasu to pamiętam jak był organizowana szkolna wycieczka na mecz z Lazio :D (szczególnie jeden nauczyciel geografii jest wielkim fanem) A co do ludzi to bardzo różni jak wszędzie ale atmosfera bardzo fajna. A co do poziomu to największy w humanach i chyba tam jest największy hardcore (jednak jestem umysł ścisły więc dla mnie historia i łacina to ogólnie jest hardorem :p). Ogólnie poziom wysoki a wymagania zależą od nauczycieli. Już jestem parę lat po liceum więc na pewno wiele się zmieniło
|
Hmm... Chyba się zdecyduję na II LO, ale niepokoi mnie jedna rzecz; trochę czytam na necie o tej szkole i dużo osób wypowiada się o chorej atmosferze, niezdrowym podejściu do ucznia itd...
Mógłby jakiś uczeń/absolwent II się ustosunkować do tego? I czy rzeczywiście profil ekonomiczny jest najgorszy w szkole i nie warto na niego się wybrać? |
Złożone paiery już macie ?? Jeśli tak to napiszcie szkoły i ile punktów w przybliżeniu będziecie mieli ?
|
X LO jest Wiślackie??
|
Kleparz więc niewiadomo
|
Moze jacys uczniowie sie wypowiedzą co do X LO??
|
Bo to jest ****a najważniejsze, czy szkoła jest Wiślacka, czy nie.... Ludzie, opamiętajcie się! Idziecie sie uczyć, poznawać ludzi, czy łazić z szalem na szyi?! :)
|
Dla mnie to jest wazne, wiec sie tak nie pluj...
|
Wybiera się ktoś do tej szkoły http://zsoms.krakow.pl/ ?
|
Cytat:
Jakichś spięć nie ma jak ktoś chodzi po szkole w jakiejś koszulce, zresztą i tak się to rzadko zdarza, chyba że na WFie, to zdecydowanie więcej w Wiślackich koszulkach. |
Jakie są dobre licea w Krakowie poza V i I?
|
II VIII 10 znaków
|
Dzięki Bogu, że są takie głosy zdrowego rozsądku jak Wasiu który potafi jakoś obiektywnie podejśc do sprawy. Reszty nie skomentuje bo juz mi sie nie chce. Dawno sobie obiecałem, że szkoda mojego czasu na dementowanie poglądów osób które z racji na ograniczone predyspozycje umysłowe się do V nie dostały i potem się wyżywają, Jak czytam posty typu "no bo jak tam są olimpijczycy to musi byc tak siak i owak" to już nawet sie czlowikowi z politowanie zaśmiac nie chce. w dupie byłeś gów** widziałes wiec głosu nie zabieraj :)
Osobiści skończyłem rok temu V. 3 lata dobrej zabawy, ze swietnymi ludzmi na bardzo wysokim poziomie. Szkoła kompletnie wiślacka i partnerskie stosunki z nauczycielami :) ale nie. lepiej jest przeczytac w wyborczej, że jemy dzieci a nauczyciele dają nam koks żebyśmy mieli lepsze wyniki :] pozdro dla tych co trzeźwo myślą Młyn |
A VII i X-co byście o nich powiedzieli?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl