Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Snow 24.07.2008 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 573473)
Tak to, że cały burdel na obecną chwilę zrobił PKOl i Ekstraklasa S.A, więc za przeproszeniem: ****A ZAMILCZ...

To Ty za przeproszeniem ****A ZAMILICZ"

PKOl podjął taką decyzję na podstawie tego, że wcześniejsza decyzja PZPN była niezgodna z ich własnym statutem. I teraz pomyśl: jakim imbecylem i dyletantem trzeba być by przeczyć swoimi decyzjami, swojemu własnemu statutowi?

To się w głowie nie mieści!

janko04 24.07.2008 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 573484)
Widać, że zajebiście śledzisz to co dzieje się w polskiej piłce :lol::rotfl:

PZPN podjął decyzję kto gra w lidze. Zagłębie, Korona i Widzew były zdegradowane. Było 16 zespołów (nie będę ci ich wymieniał bo jeszcze się pogubisz), które jutro miały zainaugurować (rozpocząć) rozgrywki. Ale niestety Zagłębie, Korona i Widzew skuliły ogonki i poprosiły ładnie na kolankach (dały pieniążki pod stołem) władzom PKOl (Trybunałowi Arbitrażowemu) i ten niestety przychylił się do ich próśb (zrobił laskę), a tym samym zrobił syf, jakiego nie było nigdy nigdzie na świecie.

Dziękuję za uwagę.

zwracam honor :) ale i tak w PZPN sami zlodzieje:)

!!IRIVER!! 24.07.2008 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 573486)
ale i tak w PZPN sami zlodzieje:)

Tu mi się nie wypada nie zgodzić... Koźmiński choć raz 'przyznał się do błędu' z tym pokazaniem jaj...:-P Tak abstrahując - jak mi przepadnie drugi mecz z karnetu (poza tym, który mi z przyczyn wakacyjnych miał przepaść) to mnie trafi... :foch::-/ Człowiek wydaje pieniądze, bo chce obejrzeć mecze ukochanej drużyny a nie potrafią się dogadać i narażają na koszty...

Rob_Zombie 24.07.2008 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 573485)
PKOl podjął taką decyzję na podstawie tego, że wcześniejsza decyzja PZPN była niezgodna z ich własnym statutem. I teraz pomyśl: jakim imbecylem i dyletantem trzeba być by przeczyć swoimi decyzjami, swojemu własnemu statutowi?

wtf?
Trybunał Arbitrażowy podjął taką decyzję bo uznał że sprawa się przedawniła! PZPN nie ma w statucie żadnych zapisów o przedawnianiu się korupcji.

7 kotów 24.07.2008 16:32

KOMUNIKAT:

Chlopaki, hamujcie bajere, bo nie chce mi sie kasowac pojedynczyc postow, a za klniecie w slusznej sprawie banow wlepiac nie bede. Ale przyjdzie ktos lewa nozka, i tyle bedzie Waszego.

A do Pana Kreseqa: Kolego, DYSKOPOLO bedzie tak samo rozumiane jak Leg£a.

WrbJohny 24.07.2008 16:32

Tyle się czekało na start ligo i co...?? Trza jeszcze trochre poczekać.. A tak na poważnie to jest jakiś kabaret...:-/

Krissu 24.07.2008 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 573479)
PZPN akurat w tym momencie zachował się tak jak powinien. Nie uznał tej śmiesznej decyzji PKOlu i postanowił że liga gra normalnie. To Ekstraklasa poszła w ślady PKOlu w podejmowaniu dziwnych decyzji i postanowiła przełożyć kolejkę.

No to też nie jest tak do końca
PZPN zawiesił Zagłębie i Koronę.
Ekstraklasa żeby nie było jaj związanych z dodawaniem drużyn do ekstraklasy w trakcie trwania rozgrywek po prostu je opóźniła do czasu rozwiązania sytuacji.
Z ich punktu widzenia, z punktu widzenia C+ to słuszna decyzja.

Snow 24.07.2008 16:37

Czyli co?
PZPN to jest państwo w państwie i nie podlega prawu polskiemu ?

PoloniaDumaStolicy 24.07.2008 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 573472)
CWKS ma nadal 10 % akcji w KP Legia. Na przyszłość, bądź bardziej precyzyjny

To skoro CWKS ma 10 procent w KP Legia, to czemu nie zgadza sie na uzycie tego Waszego herbu? Chca kasy sami od siebie :lol: No sorry, ale to sie kupy nie trzyma. Jak kogos oceniacie, to najpierw patrzcie na siebie.

hoolifan 24.07.2008 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 573495)
Czyli co?

Nie właśnie, To Trybunał arbitrażowy PKOL podejmuje decyjze wbrew prawu i to jest powodem całego zamieszania.
Przenieśli kolejkę gdyż chcieli dać więcej czasu na poukładanie interesów klubom jak np Arka.

Jedyne zamieszanie to takie ze PZPN i Ekstraklasa SA nie potrafią wydać jednoliltej decyzji po 3 godzinnym posiedzeniu (piciu).

Wojtas 24.07.2008 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 573493)
No to też nie jest tak do końca
PZPN zawiesił Zagłębie i Koronę.
Ekstraklasa żeby nie było jaj związanych z dodawaniem drużyn do ekstraklasy w trakcie trwania rozgrywek po prostu je opóźniła do czasu rozwiązania sytuacji.
Z ich punktu widzenia, z punktu widzenia C+ to słuszna decyzja.

No wlasnie do CZASU ROZWIAZANIA SYTUACJII ,a kto da gwarancje ze sytuacja rozwiaze sie do rozpoczecia 2 -giej kolejki ligowej.Widzac tempo roznego rodzaju decyzjii ,ta liga mzoe wystartowac z duzym opoznieniem...

Szkoda ze mimo wszysko z Ruchem nie zagramy,bylby dobry sprawdzian generalny przed Jerozolimą ,a tu bez tego przyjdzie zagrac za pare dni na gorącym terenie....Ech szkoda...

ToTylkoJa 24.07.2008 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 573496)
To skoro CWKS ma 10 procent w KP Legia, to czemu nie zgadza sie na uzycie tego Waszego herbu? Chca kasy sami od siebie :lol: No sorry, ale to sie kupy nie trzyma. Jak kogos oceniacie, to najpierw patrzcie na siebie.

hmm bo większościowym udziałowcem jest ITI? Ty chyba nie wiesz o czym my tu piszemy. CWKS chce od większościowego udziałowca kasy za korzystanie z herbu. Odpowiedź mi na jedno pytanie- dlaczego KP Legia nie musiała odkupywać tradycji od CWKS? No ciekawe dlaczego, pomyślmy:) PS i czy Legia łączyła się z jakimś innym klubem? Człowieku, mylisz pojęcia. Co innego wejście udziałowca do klubu, a co innego fuzje czy przejmowanie klubu przez klub:lol: ITI zrobiło to samo z Legią, co Telefonica z Wisłą(Wisła też zmieniła wygląd swojego herbu jakbyś nie zauważył)- wszedł po prostu właściciel. Ale skoro nie widzisz różnicy, to już nie moja wina. Za 50 zł są porady prawne w niektórych kancelariach, zapłacisz, a oni Ci wszystko wyjaśnią co i jak. Pozdrawiam i narka

PS widzę, że upodabniasz się do ziomali z polonijnego forum, co 3 osoba ma opis związany z Legią:lol:(aż takie kompleksy? Bo jak to inaczej nazwać? Może pomożesz?)

WrbJohny 24.07.2008 16:47

To samo na konferencji powiedział Skorża, że mecz z Ruchem byłby dobrym przetarciem przed meczem z Beitarem, a tak to jutro będą grali sparing z drużyną Młodej Ekstraklasy, z całym szacunkiem dla naszej młodej drużyny ale to nie to samo...

hoolifan 24.07.2008 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WrbJohny (Post 573504)
To samo na konferencji powiedział Skorża, że mecz z Ruchem byłby dobrym przetarciem przed meczem z Beitarem, a tak to jutro będą grali sparing z drużyną Młodej Ekstraklasy, z całym szacunkiem dla naszej młodej drużyny ale to nie to samo...

dlatego koniecznie trzeba poszukać kogoś mocniejszego na sobote albo nawet niedziele. Np Banik Ostrava

PoloniaDumaStolicy 24.07.2008 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 573503)
hmm bo większościowym udziałowcem jest ITI? Ty chyba nie wiesz o czym my tu piszemy. CWKS chce od większościowego udziałowca kasy za korzystanie z herbu. Odpowiedź mi na jedno pytanie- dlaczego KP Legia nie musiała odkupywać tradycji od CWKS? No ciekawe dlaczego, pomyślmy:) PS i czy Legia łączyła się z jakimś innym klubem? Człowieku, mylisz pojęcia. Co innego wejście udziałowca do klubu, a co innego fuzje czy przejmowanie klubu przez klub:lol: ITI zrobiło to samo z Legią, co Telefonica z Wisłą(Wisła też zmieniła wygląd swojego herbu jakbyś nie zauważył)- wszedł po prostu właściciel. Ale skoro nie widzisz różnicy, to już nie moja wina. Za 50 zł są porady prawne w niektórych kancelariach, zapłacisz, a oni Ci wszystko wyjaśnią co i jak. Pozdrawiam i narka

PS widzę, że upodabniasz się do ziomali z polonijnego forum, co 3 osoba ma opis związany z Legią:lol:(aż takie kompleksy? Bo jak to inaczej nazwać? Może pomożesz?)

Ty nie rozumiesz o co chodzi. Dlaczego nie chodzicie na mecze CWKS Legia? Przeciez to tam gra druzyna z nazwa, ktora skandujecie na wyjazdach albo skandowaliscie jeszcze nie tak dawno u siebie.

PS: no ciekawe z tymi opisami... Widzialem moze z 5 czy 6. I to jest, co trzecia osoba? W opisie nie mam nazwy Legia, wiec cos musi byc na rzeczy. Nie moja wina, ze razem z Lechem uwazacie sie za pepek swiata. Ale juz niedlugo rzeczywistosc sprowadzi Was brutalnie na ziemie.

macku06 24.07.2008 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 573500)
No wlasnie do CZASU ROZWIAZANIA SYTUACJII ,a kto da gwarancje ze sytuacja rozwiaze sie do rozpoczecia 2 -giej kolejki ligowej.Widzac tempo roznego rodzaju decyzjii ,ta liga mzoe wystartowac z duzym opoznieniem...

co najlepsze sytuacja bedzie rozwiązana najprawdopodobniej nie wczesniej niz bodajze 20 sierpnia, gdyż wtedy PKOL ma wydać decyzję w sprawie Zagłębia...
a do tego czasu Korona pewnie zdąży zaskarżyć decyzję PZPN-u do PKOL-u i znowu bedziemy czekac na nową decyzję. I tak w kółko...:shock:

dlatego nie bardzo rozumiem co daje nam decyzja Ekstraklasy, jest to raczej uciekanie od problemu. czekam na jakieś info co dalej, ale sam też nie bardzo widzę jak możnaby rozwiązać tę sytuację

ToTylkoJa 24.07.2008 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 573508)
Ty nie rozumiesz o co chodzi. Dlaczego nie chodzicie na mecze CWKS Legia? Przeciez to tam gra druzyna z nazwa, ktora skandujecie na wyjazdach albo skandowaliscie jeszcze nie tak dawno u siebie.

PS: no ciekawe z tymi opisami... Widzialem moze z 5 czy 6. I to jest, co trzecia osoba? W opisie nie mam nazwy Legia, wiec cos musi byc na rzeczy. Nie moja wina, ze razem z Lechem uwazacie sie za pepek swiata. Ale juz niedlugo rzeczywistosc sprowadzi Was brutalnie na ziemie.

nie odpowiedziałeś na zasadnicze pytanie, które zadałem. I jak tu można dyskutować?
Poza tym przecież napisałem Ci, że CWKS nadal ma swoje udziały w KP Legia. A Polonia(stara) , jak wynika z wypowiedzi Kolatora, nie będzie miała nic wspólnego, z tą nową Polonią(?). Tak wiem, zaraz napiszesz, że co Cię obchodzą słowa Kolatora. Tyle, że on widział te wszystkie dokumenty i wie co mówi:)
I jeszcze raz- jest różnica między wejściem udziałowca, a połączeniem klubów. I tylko wy twierdzicie inaczej:) A, no i możesz rozwinąć swoje ostanie zdanie? Będziecie nas straszyć z ziomalami z Grodziska czy jak?:lol:
Szczerze, to coraz bardziej rozumiem stosunek Wisły do Cracovii. Kiedyś się temu dziwiłem, ale teraz zaczynam chwytać o co chodzi

Ja tu o klubach i formalnościach z nimi związanymi, a ten tu mi zaraz o jakiś flagach, bitkach itp. Daj spokój, żenada. Dopisz jeszcze kilka linijek opisu o Legii. Wtedy będziesz cool. Inne kluby też piszą, że nie ma już Polonii, ale tak, to tylko Legia nie ma honoru. Motasz się w temacie że hoho (PS kibice Cracovii pisali, że jak Śląsk połączy się z Grodziskiem, to będą śpiewać Groclin Wrocław. Ciekawe jak zagrają z Polonią, co będą śpiewać:roll:) Koniec tematu, wszyscy piszą 'x', a Polonia i tak napisze 'y'

PoloniaDumaStolicy 24.07.2008 17:07

ToTylkoJa. A cu to odpowiadac? Skoro Wy i tak wiecie lepiej. Co nie zrobicie, to jest honorowe. Jak podprowadziliscie nam flagi z magazynu, to wtedy stwierdziliscie jaka to zajebista akcja, Legia pokazala Polonii miejsce w szyku, itd.
A czy bedziemy straszyc z ziomalami z Grodziska? Nie musimy. Moze Wasi ziomale beda Was straszyc? W sumie, to jak Zaglebie trafilo Pogon, to przy okazji kilku Legionistow obili :)

Gucio25 24.07.2008 17:12

tylko pytanie, co to ****a da? za tydzień będzemy w tej samej czarnej dupie, co dziś.
nie wierzę, że w tydzień nagle wszyscy weźmą się do pracy i w sprawach Zagłębia, Widzewa, Korony itd. wszystko będzie jasne.

choć raz popieram PZPN, który podjął (chciał podjąć) słuszną decyzję. brawa dla pana Rusko i EKSTRAKLASY S.A. burdel był ogromny, robimy jeszcze większy. za tydzień liga ruszy i dalej nic nie będzie wiadomo. i wszystko dzięki jednej decyzji PKOl, oby Sąd Najwyższy przynajmniej anulował decyzje TA i podjął jedyną normalną i słuszną decyzję, co do klubów umoczonych w korupcji po uszy. w Ekstraklasie poprostu grać nie mogą!

Bronex 24.07.2008 17:14

Witam ,

Winnym całej tej sytuacji jest oczywiście PZPN. To jest przerażające,że związek nie potrafi wykształcić jakichkolwiek procedur i jest nieudolny decyzyjnie. . Relikt komunizmu ,który zatruwa polską piłkę nożną i nie może się oczyścić. Bez zewnętrznej ingerencji i pozbawienia tych ociężałych umysłowo aparatczyków władzy nie ruszymy z miejsca. O tym ,że prokuratura wrocławska prowadzi śledztwo wielowątkowe Listkiewicz wie od dawna ale te całe medialne gadanie o chęci współpracy z wymiarem sprawiedliwości do zwykła ściema. Jakakolwiek kooperacja jest dla Misia i przydupasów traktowana jak zło konieczne. Co oni się wczoraj urodzili ? Jak tak dalej pójdzie z tymi odwołaniami to jutro się obudzimy i przeczytamy :
"GARBARNIA SZCZAKOWIANKA JAWORZNO W EKSTRAKLASIE". PKOl podjął decyzje na ostatnią chwilę i s.......ili ****a decydenci na wakacje co za ****a bagno. Nie dziwi mnie przy takiej skali niepewności i gnoju brak sponsora tytularnego. Brak jasnych procedur w kwestii wymierzania kar i odwołania , degrengolada czasowa i cała ta rozlazłość jest strasznie w****iająca. A Misio znowu w wywiadzie powie w sprawie swojej dymisji "no co ja na to poradzę ,że uefa mnie chce".

Niedługo to się będą odwoływać do Polskiego Związku Pszczelarzy i Producentów Miodu... co za kraj ****a. Polska w UNII.

Coglin 24.07.2008 17:18

tak czytam dyskusje ToTylkoJa i PoloniaDumaStolicy i mam pytanie (nawet nie jedno) do Poloni...:
co ty chlopie pieprzysz?
nie mozesz odpowiedziec na pytanie tylko musisz wmyslac jakies farmazony?
czyzby brakowalo argumentow?

Paparapa 24.07.2008 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 573491)
KOMUNIKAT:

Chlopaki, hamujcie bajere, bo nie chce mi sie kasowac pojedynczyc postow, a za klniecie w slusznej sprawie banow wlepiac nie bede. Ale przyjdzie ktos lewa nozka, i tyle bedzie Waszego.

A do Pana Kreseqa: Kolego, DYSKOPOLO bedzie tak samo rozumiane jak Leg£a.

a za Żydzew poleca bany dozywotnie,nie? :>

A masz jakis problemik z tym, Kolego ? Tzn ze zrozumieniem tekstu pisanego ?

tomasz1906 24.07.2008 17:34

ToTylkoJa i PoloniaDumaStolicy nie macie swojego forum na takie rozkminki? Pogadajcie sobie na privie..

Kiedy Korona sie odwolala bo moze mi cos umknelo? Czemu od razu wczoraj sie nimi nie zajeli? Mowie o tym calym pkol-u.

hoolifan 24.07.2008 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz1906 (Post 573532)
ToTylkoJa i PoloniaDumaStolicy nie macie swojego forum na takie rozkminki? Pogadajcie sobie na privie..

Kiedy Korona sie odwolala bo moze mi cos umknelo? Czemu od razu wczoraj sie nimi nie zajeli? Mowie o tym calym pkol-u.

Tomaszewski miał rację jak ich zjechał na pełnym gazie. Nazwał Trybunałem Hańby.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,54...otestuje_.html

wojteq_NH 24.07.2008 17:59

ciekawi mnie jak się będą tłumaczyć z odwołania kolejnych kolejek, bo niby jak ma się cały ten bajzel uporzadkowac w tydzień? canal+ (czy raczej -) stracił w moich (i podejrzewam, że nie tylko moich) oczach bardzo wiele. stracę 2 mecze, ktorych i tak bym nie zobaczył, bo wyjeżdżam, ale nie pójde jutro na inauguracyjny mecz, na który jak wszyscy czekałem z wielką niecierpliwością :(

jedynym rozsądnym i nie bedącym krzywdzącym dla kibiców - bo przeciez o nas tez tutaj główni chodzi - o nas nikt nie myśli - o karnetowiczach, wyjazdowiczach itd - byłoby rozpoczęcie rozgrywek po decyzji Trybunału Hańby ws. Zagłębia czyli po 22 sierpnia.

To wszystko jak i nasz cały kraj jest CHORE!!!

Zieniu17 24.07.2008 18:00

Cytat:

Nie jesteśmy drużyną 1. ligi tylko ekstraklasy i dlatego normalnie przygotowujemy się do rozpoczęcia rozgrywek - powiedział rzecznik prasowy KGHM Zagłębia Lubin Jan Wierzbicki.
Na specjalnym posiedzeniu zarząd PZPN zadecydował w czwartek, że Zagłębie jest nadal w pierwszej lidze, ale do czasu wyroku Trybunału Arbitrażowego przy PKOl nie będzie uczestniczyć w rozgrywkach.

Jak podkreślił Wierzbicki, klub uznaje wydany w środę wyrok Trybunału, który wstrzymał wykonanie kary degradacji wobec lubinian. "Trybunał jest organem nadrzędnym wobec Wydziału Dyscypliny, dlatego decyzja Wydziału Dyscypliny jest tym samym nieważna. Zagłębie zakończyło rozgrywki w zeszłym sezonie na piątym miejscu w ekstraklasie i jest klubem ekstraklasy" - dodał Wierzbicki.
Rzecznik podkreślił, że zawodnicy normalnie trenują i przygotowują się do rozgrywek ekstraklasy, które mają się rozpocząć w przyszłym tygodniu. "Po tym co zdarzyło się dzisiaj, nie zdziwię się jeśli jutro wydarzy się coś równie niesamowitego."

W czwartek zarzad PZPN zdecydował, że w ekstraklasie wystąpi szesnaście zespołów. Zagrają w niej kluby, które były uprawnione do tego przed środowymi decyzjami Trybunału Arbitrażowego.

Chyba kpisz człowieku...

Rob_Zombie 24.07.2008 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 573495)
Czyli co?

W pewnym sensie. Podlegają pod UEFA i FIFA i w tym konkretnym przypadku to ich prawo (czyli brak przedawnienia jakiejkolwiek korupcji) powinno być respektowane.

dynek.pl 24.07.2008 18:09

Nie ma co rozpoczac, ze nie ma meczu - jesli chcemy rozliczyc lige z przeszlosci to trzeba to jakos przecierpiec. Wlosi czesto przytaczani jako przyklad jak poradzili sobie z korupcja mieli przeciez start rozgrywek opozniony o miesiac.
Tak na chlodno jednak patrzac jezezli sklad ligi i terminarz pozostaja bez zmian to odwolanie ligi nie ma zadnego sensu. Zaglebie jest zamrozone choc na 99% ich wyrok bedzie anulowany bo skoro przestepstwa Widzewa popelnione sezon pozniej ulegly przedawnieniu to te Zaglebia tym bardziej. I co po 22 sierpnia ?
Bedziemy miec 17 zespolow w lidze ? Do tego cala 16 ma weekendy zajete wg starego terminarza wiec mecze Zaglebia moglyby odbywac sie tylko w tygodniu. Do tego pozostaje sprawa Korony, ktora musialaby byc mega frajerami zeby w obecnej sytuacji nie zlozyc odwolania do PKOL. Powinno sie wykorzystac ten tydzien jak najlepiej.
Drzewiecki zamiast opowiadac komunaly moglby w koncu cos zrobic i zmusic te lesne baby z PKOL (chyba on jest ich zwierzchnikiem ?) zeby jak najszybciej rozpatrzyly odwolania Zaglebia i Korony - przeciez to i tak tylko formalnosc. Powinno sie wylosowac nowy terminarz dla 18 druzyn no ale do tego trzeba zjazdyu PZPN, ktory sie dzisiaj odbyl i nic nie wniosl.Zazwyczaj nie najezdzam na pzpn ale dzisiejsza ich decyzja, ktora wlasciwie jest tylko umyciem rak pokazuje, ze siedza tam kretyni, ktorzy dodatkowo boja sie jakiejkolwiek odpowiedzialnosci. Przeciez jezezli ta liga ma miec jakies rece i nogi to nie ma innej mozliwosci niz 18 zespolow z Korona i Zaglebiem. Nadal na to licze. Z punktu widzenia kibicowskiego byloby nawet ciekawiej.

dynek.pl 24.07.2008 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 573546)
W pewnym sensie. Podlegają pod UEFA i FIFA i w tym konkretnym przypadku to ich prawo (czyli brak przedawnienia jakiejkolwiek korupcji) powinno być respektowane.

Chyba jedbnak podelegaja. Przeciez uznali decyzja PKOL w sprawie Widzewa.
Widzew zagra w 1 lidze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz1906 (Post 573532)

Korona jeszcze nie odwolywala sie do PKOL tylko do kolejnych instancji w PZPN.

WISŁAZWE 24.07.2008 18:13

czyli jak Pzpn zamierza powiekszyc ligie do 18 zesp[olow i dokoptowac do tego Zaglebie i Korone oznacza to ciag dalszy korupcji w Polskiej pilce kupujesz sprzedajesz i tak bedziesz gral w ekstraklasie. dla mnie to porostu paranoja dziwne ze Gornik Polkowice dalej gra w 4 lidze Kszo Ostrowiec w 3 i Gornik Leczna w 1 czyli jak te kluby sie odwolaly to tego nie uwzgledniono a jak tam jakas Korona i Lubin sie odwoluja to Trybunal przyznaje im racje!!!!! szok teraz jeszcze Arka odwola sie do UEFA bo dostala papiery od Pzpn ze gra w ekstraklasie a 2 dni potem odwoluje ta decyzje.To samo jest z barazami najpierw decyzja ze beda baraze potem ze nie ma barazy a teraz znowu maja byc baraze.Wcale sie nie zdziwie jak ruszymy z ta liga we wrzesniu bo jeszcze warto przypomniec ze decyzja w sparawie Zaglebia Lubin dopiero 22 sierpnia bo aktualnie czlonkowie Trybunalu sa na wakacjach!!!!! POPROSTU SKANDAL!!!!!!!!

zawiesic Lige Do Konca Wyjasnienia Tej Calej Korupcji!!!!!!!takie Jest Moje Zdanie!!!!!!

nie ma sensu zaczynac ligii za tydzien bo trzeba czekac na decyzje Trybunalu w sprawie Zaglebia... zaczniemy lige za tydzien bez Zaglebia i co wtedy jak ten caly Trybunal przyzna racje Lubinowi???? 2 wariant zaczynamy lige z Zaglebiem a potem okazuje sie ze Trybunal podejmuje nie korzystna decyzje dla Lubina aaaaaaaa no i jeszcze jest Korona Kielce..... ZAWIESIC LIGE !!!!!!!!PO CO MAMY SIE OSMIESZAC PRZED CALA EUROPA???? I POMYSLEC ZE TAKI KRAJ JAK MY MA ORGANIZOWAC EURO.... TYLKO ZEBY SIE NIE OKAZALO NA 2 DNI PRZED EURO ZE TRZEBA PRZELOZYC ZAWODY Z BRAKU TERMINIARZA....POPROSTU SMIECH NA SALI :))

hoolifan 24.07.2008 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 573553)
zawiesic Lige Do Konca Wyjasnienia Tej Calej Korupcji!!!!!!!takie Jest Moje Zdanie!!!!!!

Popieram ale co wtedy z LM, Pucharem UEFA i naszą organizacją EURO 2012?

tomasz1906 24.07.2008 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 573551)
Chyba jedbnak podelegaja. Przeciez uznali decyzja PKOL w sprawie Widzewa.
Widzew zagra w 1 lidze.

Korona jeszcze nie odwolywala sie do PKOL tylko do kolejnych instancji w PZPN.

To skoro sie nie odwolala to dlaczego nie wystartuje normalnie w 1 lidze?
Ups.. zapomnialo mi sie ze rozmawiamy o pzpn, jak moglem liczyc na jakas logike:foch:

karmel1906 24.07.2008 18:27

WISLAZWE istnieje taka opcja edytuj, a nie nabijaj bezsensownie 3 postow jeden pod drugim.
EOT

WISŁAZWE 24.07.2008 18:31

co do LM to i tak przystepujemy do tego meczu bez rozegrania meczu z Ruchem
PUEFA Legia ma raczej marne szanse na awans :) zostaje tylko Lech... Pozostaje organizacja meczow sparingowych albo jakis turniejow.... a co do Euro 2012 to patrzac z perspektywy Uefa to jak Polska nie potrafi sobie poradzic z wyeliminowaniem korupcji z polskiego sportu(proces ten trwa w Polsce przeciez ladnych pare lat) to jak poradzi sobie z organizacja E2012????

Lysy 24.07.2008 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 573188)
Gdzie ?? Chyba Europie Wschodniej i to tez z wyjatkami.

Daleko nie sięgając: Niemcy (osobiście piłem piwo na Bundeslidze) W kilku zachodnich krajach również sprzedają piwo na stadionach. Nigdzie natomiast nie spotkałem się z tym by tak surowo karali za POSIADANIE piwa. Paranoja.

hoolifan 24.07.2008 18:48

Cytat:

Pierwsza kolejka Ekstraklasy na przełomie października i listopada
Ekstraklasa SA, działając na wniosek partnera medialnego Canal+, podjęła decyzję o przełożeniu 1. kolejki piłkarskiej Ekstraklasy w sezonie 2008/2009 z 25/27 lipca 2008 roku na 30/31 października i 2 listopada 2008 roku.

Jednocześnie zarząd Ekstraklasy SA wystosował prośbę do Trybunału Arbitrażowego przy Polskim Komitecie Olimpijskim o jak najszybsze rozstrzygnięcie spraw Zagłębia Lubin i Korony Kielce, których sytuacja prawna ma fundamentalne znaczenie dla prawidłowego prowadzenia i przebiegu rozgrywek piłkarskiej Ekstraklasy i I Ligi w sezonie 2008/2009.

W przyszłym tygodniu zbierze się rada nadzorcza Ekstraklasy SA, która przeanalizuje możliwe konsekwencje prawne podjętej w dniu 24 lipca 2008 roku uchwały zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w zakresie dotyczącym rozgrywek piłkarskiej Ekstraklasy.

źródło: Ekstraklasa SA
Co do piwa to w Niemczech i w Anglii napewno mozesz pic piwo alkoholowe na stadionach.

Illargui 24.07.2008 19:00

Moim skromnym zdaniem jedynym sposobem na przerwanie tej parodii jest zawieszenie ligi na okres, pozwalajacy na podjęcie wiążacych decyzji wobec klubów. Co da przełożenie startu rozgrywek o tydzień czy dwa? Wolałabym żeby liga nie grała całej rundy czy sezonu, ale aby w momencie jej startu nie było możliwości pojawienia się tak skandalicznych decyzji, jak ta wczorajsza.
Rozgrywanie meczów w obecnym stanie faktycznym jest nieporozumieniem.

Krissu 24.07.2008 19:28

Tak trochę odbiegnę od tematu
Cytat:

Na specjalnej konferencji prasowej, która odbyła się w warszawskim hotelu Kyriad Prestige, ogłoszono partnera strategicznego Ruchu Chorzów. Została nim Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. - Do tej pory nikomu nie oddaliśmy znaczka WOŚP, ale dziś powierzamy go w ręce Ruchu. Cieszę się ogromnie, że mogę brać udział w akcji, dzięki której wydarzenia sportowe staną się atrakcją dla całych rodzin - powiedział Jerzy Owsiak.
"Niebiescy" w najbliższym sezonie będą grać w barwach Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Chorzowska firma, wzorem Barcelony noszącej na koszulkach znak UNICEF-u, przekazała na rzecz WOŚP "wszystko to, co ma najlepsze", czyli awers koszulki meczowej przeznaczony dla Partnera Strategicznego. To pierwszy taki przypadek w Polsce.
- Nie chcemy, aby futbol w Polsce kojarzył się jedynie z korupcją i pseudokibicami na stadionach. Piłka nożna powinna łączyć pokolenia i stać się widowiskowym, ale i bezpiecznym spektaklem, który na stałe wróci do kalendarza imprez rodzinnych. Ruch Chorzów wraz z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy chcą jako pierwsi wypracować standardy niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa na stadionach, tak aby przywrócić piłce jej dawną magię, którą będą mogli cieszyć się najmłodsi wraz z rodzicami i dziadkami. Zobowiązuje nas do tego niebieskie szlachectwo - mówi Katarzyna Sobstyl, Prezes Ruchu Chorzów.
Jerzy Owsiak swoje dzieciństwo spędził blisko stadionu Legii, ale miło wspomina także zespół Ruchu. - Wychowałem się na Czerniakowie, chodziłem na mecze Legii z całą rodziną. Była to jeszcze drużyna Lucjana Brychczego, więc naprawdę stare dzieje. Mimo tego, Ruch to dla mnie firma. Od najmłodszych lat słyszałem wiele o tym zespole - opowiada.
- Na początku rozmów zapytałem działaczy Ruchu, czy ich obiekt jest bezpieczny, czy ludzie przychodzą oglądać piłkę nożną czy "podymić". Pokazano mi wiele filmów i zobaczyłem na nich ładny, bezpieczny stadion. Kibice mają jednak potężny głos i byłem ciekawy co oni na to. Dostałem odpowiedź, że się na to zgadzają. Być może niedługo inne kluby będą chciały z nami współpracować, ale chwała Ruchowi za to, że zrobił to jako pierwszy - dodał.
Założyciel fundacji WOŚP obiecał, że w najbliższym czasie przekaże Ruchowi kilka defibrylatorów, dzięki czemu chorzowski stadion będzie pierwszym w Polsce, który będzie je posiadał. - Muszę przyjechać na Cichą jako cichy kibic i zobaczyć, jak to jest z tym Ruchem naprawdę. Później wejdę na mecz w niebieskim szaliku, a potem na ryzyko z zielonym Legii - uśmiechał się.
Współpraca Ruchu z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy będzie trwać przez rok. - Jest to umowa bardzo dżentelmeńska, nie jest obwarowana tysiącem różnych punktów. U nas w firmie od razu pomyśleliśmy: Ruch Chorzów to nie ryzyko. Zyskiem dla klubu będzie pełny stadion i sprzedane wszystkie bilety. To jest inwestycja na przyszłość, która nie będzie Niebieskich nic kosztowała - twierdzi Owsiak.

Na koniec konferencji zaprezentowane zostały nowe koszulki piłkarzy Ruchu. Jeden trykot, z znaczkiem WOŚP z przodu i numerem 17 z tyłu, wręczono Jerzemu Owsiakowi. - Być może to serce na koszulce będzie łagodzić obyczaje na boisku, na którym są ogromne emocje, a wszystkim zawodnikom adrenalina skacze bardzo wysoko. Nie zawsze udaje się nad tym zapanować - zauważył Wojciech Grzyb. - Ale my, piłkarze lubimy, gdy na trybunach jest rywalizacja, a żywiołowy stadion pobudza nas do jeszcze większego wysiłku. Doceniamy kibiców, którzy zdzierają dla nas gardła - zakończył kapitan chorzowskiej jedenastki.
http://niebiescy.pl/album/konferencj...01/duze/14.jpg

kreseq 24.07.2008 19:29

Widze serduszka Owsiaka ....szczytne ale z drugiej strony...
Przynajmniej spokojniej na forum.
Widze bany polecialy...Slusznie. Panie od kotkow: Jak mam nazywac ten twor? Polonia go zwac nie bede wiec prosze wymysl cos na poziomie"pejsow" bo za to nie ma banow i ostrzezen. Czekam na Twoja wene i inwencje :)
Pozdrawiam.

South 24.07.2008 19:40

Pierwsza kolejka za 3 miesiące ,paranoja

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl