![]() |
Cytat:
ps. Morele to drogi sklep i bynajmniej ich nie reklamuje :/ |
zestaw PROC + GRAFIKA + RAM+ PŁYTA do ok 1000pln
z grafiki chyba 4850 aod kogo (firma), no i zeby chlodzenie dobre bylo i ciche, moze Sapphire Radeon HD4850 512MB ? reszta nie wiem. doradzajcie prosze |
skladam nowego kompa, w sumie juz jest w drodze - phenom II, 4 gb ram itd.
jaki system do tego zainstalowac? oplaca sie juz wrzucic Windowsa 7? czy moze wstrzymac sie jeszcze chwile i przeczekac na XP albo Viscie jak ludzie sprawdza 7? |
Coglin, nie ma sensu czekac na Win7 az ludzie go sprawdza bo ja jade na tym systemie juz jakies 9 miesiecy i jest ok. Naprawde chyba najlepszy system operacyjny jaki Microsoft wydal do tej pory.
Tommiyacht - Procek C2d E5300 2,6 GHz, plyta pod to najzwyklejsza i 2GB ramu. I masz zajebisty zestawik komputerowy. Cytat:
|
Planuję zainwestować w nowy monitor i nagrywarkę DVD.
Może mi ktoś dobry sprzęt polecić? Monitor 19 - 22 cali. |
Mógłby mi ktoś złożyć coś za 2,600
Samego kompa bez monitora. |
Cytat:
Co do monitora to dużo Ci nie pomogę. Obecnie posiadam samsunga i jestem zadowolony. edit Asusa nie próbowałem :) |
Cytat:
|
Ja obecnie mam NECa, ale od jakiegoś czasu przestaje mi czytać płyty. I to zarówno te, co przed chwilą nagrałem jak i oryginalne.
A jeśli chodzi o monitor to co sądzicie o tym: http://www.lcd4you.pl/monitor/samsun....php?podzial=2 ? |
Cytat:
Gigabyte MA770T-UD3P /AMD 770, DDR3 1333/ 285zł G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 RL 339zł Gigabyte Radeon HD4890 OC 1024MB DDR5 /256bit/ DP, HDMI, DVI 699zł Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 169zł Samsung SH-S223F SATA (black) 99zł SilentiumPC Gladius 400 Pure Black (bez zasilacza) 190zł BeQuiet PurePower L7 530W 250zł Razem: 2625zł |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
co do monitora to sam wlasnie jestem na kupnie i zastanawiam sie jaka wielkosc wziasc? obecnie siedze na CRT 17" i zastanawiam sie czy LCD 22" to nie bedzie przesada i nie wziasc lepiej 19"? do gier kompa nie uzywam. |
Jakiego moglibyście polecić laptopa tak do 1800-2000zł ? Tak o do codziennego użytkowania, internet, itd. nic szczególnego. Z góry dziękuje za pomoc.
|
moze jak skladacie nowe skrzyneczki, ktos mial by do sprzedania cos jeszcze nie bardzo przestarzalego bo ja stanąłem kilka lat temu na PC JEDNOPROCESOROWY ACPI, NVIDIA GEFORCE 6600, AMD SEMPRON 2500,
JAK BY KTOS MIAL PLYTE Z PROCESOREM I DO TEGO GRAFIKE TO PROSZE NA PRIV |
Potrzebuję "apdejtować" kompa. Mam Sony Vaio VGC-RA830G z kartą GeForce 6600. Czy karta Gigabyte Radeon HD4650 1GB DDR2 128bit PCI-E (GV-R465OC-1GI) jest dużo lepsza ? Nie mam kasy żeby mocno go podrasować, lecz delikatnie muszę coś zmienić. Moja płyta główna to jakaś Gigabyte (o końca sam nie wiem, ale myślę że to nie ma znaczenia większego jeśli chcę radeona). Do tego chcę jeszcze dysk 500gb bo mi właśnie jeden poszedł się jeb.ać. Pomożecie !!
|
Witam! mam do sprzedania komputer i prosił bym o wycenę tego sprzętu!
Procesor - AMD Athlon 2000 Mhz Pamięć - 512 ram Karta Graficzna - Ati Radeon 9500 PRo/9700 (128MB) Dysk 20 GB Nagrywarka cd Monitor - Getway 17" http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2prwyso&s=6 Mysz Klawiatura |
chudy
200 do 250zł |
Cytat:
Dzięki! |
a taki komp:
Intel Celeron 2,66GHz Ram 768 grafika: GeForce Nvidia 5200 (128mb) dysk 160gb dwie nagrywarki DVD - Pioneer 109 (lub 110) i Liteon monitor Avacs 17'' tuner telewizyjny mysz, klawiatura jaka byłaby jego cena? |
ATI Control Panel się Ci włącza. Pogrzeb w panelu w opcjach i to wyłącz, a ć zrobisz tak : naciskasz caps locka + alt + c. Jeżeli chcesz MAŁĄ literkę, bez capsa jak WIELKĄ. Pzdr z Gdańska :)
|
Nie wiem czy w dobrym temacie, ale tutaj chyba najbardziej pasuje.
Jestem na kupnie słuchawek do kompa, dokładniej do słuchania muzyki czyli bez mikrofonów i takich tam zbędnych gadżetów. Potrzebuje coś czego nie da się łatwo zaorać głośną muzyką i mocnym basem. Budżet to 70-80 zł z góry dzięki za pomoc |
Postanowilem zmodernizowac swojego blaszaka, dokupilem sobie takie czesci:
- plyta glowna: Gigabyte GA-MA770T-UD3P - procek: AMD Phenom II X2 550 3,1 GHz - grafa: Geforce 9800GT 1GB DDR3 GE - Kingston 2 GB 1333 MHz DDR3 Montaz przebiegl bezproblemowo. Odpalam komputer i niestety sygnal jakby nie dochodzi do monitora i nic sie nie wyswietla. Dzisiaj dokupilem nowy zasilacz Modecom Carbon MC530 530W ATX ale niestety to nie rozwiazalo mojego problemu. Chyba, ze cos jednak zle polaczylem ale karta zdaje sie nie potrzebuje dodatkowego zasilania. Jest tez taki problem, ze komputer nie wylacza sie po dluzszym trzymaniu wcisnietego przycisku power na obudowie - nie wiem, moze teraz plyty tak maja ? Nie skaldalem kompa od 4 lat. Jakies pomysly ? |
po pierwsze, kupno tego ModeCom Carbon jest lekką głupotą, ten producent nie należy do czołówki. po drugie: 9800GT potrzebuje dodatkowego zasilania(przejściówka 6pin PCI-E, powinien mieć ją zasilacz, jeśli nie ma, podepnij przejściówkę dodaną do karty do złącza MOLEX na zasilaczu). sprawdź jeszcze, czy dobrze podpiąłeś kable z obudowy do płyty głównej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm a moze poprostu monitor podpiąłeś tam gdzie nie trzeba?? w starszych kartach graf. do podłączenia monitora nie trzeba bylo mieć żadnej przejściówki ale w tych już trzeba. Ja jak złożyłem kompa się na to naciąłem właśnie i w pudełku z karty graf. znalazłem przejściówke :D pozdrawiam |
Cytat:
To wtedy by się wyłaczał raczej po przytrzymaniu powera. Cytat:
Karta z tego co widziałem w zapowiedzi na PCLab nie potrzebuje zasilania. Inna opcja jakby po podłączeniu zasilania nic się nie zmieniło spróbuj inna karte podpiąc i zrób update biosu płyty głównej. |
Cytat:
no niekoniecznie bo by komputer sie włączył ale pokazywało by mu na monitorze ze brak sygnału ;) |
Kibicka .... Też tak miałem. U mnie pomogło zainstalowanie nowszych sterów i w panelu sterowania albo w panelu sterowania w sterownikach możesz sobie poustawiać odpowiednio głośność, bass czy co tam chcesz.
|
nosze sie z zamiarem malego wzmocnienia sprzetu poprzez nową karte graficzną, ale mam pewien dylemat, co w obecnym momencie sie bardziej oplaca, wymienic karte na mocniejszą czy kupic drugą o slabszych parametrach, moze byc uzywana ale dzialająca w trybie crossfire z moją obecną?
posiadam ASUS Radeon EAH 3870 HD 512MB DDR4 rozumiem ze musialbym kupic taką samą do trybu crossfire? płyta Asus P5K-E procesor E2180 zasilacz Chieftec GPS-450AA 450W |
Genio poczekaj jeszcze troche, bo lada chwila wyjda nowe grafy z serii Fermi od NVidii. W testach syntetycznych sa poki co prawdziwa REWOLUCJA jesli idzie o grafiki(powiem ze znacznie wieksza niz byla nia GTX 280), ale poczekajmy do wypuszczenia kart przez Zotaca wtedy bedziemy madrzejsi. Na ten moment nie oplaca sie budowac komputera. Ja tez sie z tym wstrzymuje do momentu wydania kart z serii fermii, bo dosc powiedziec ze prawdopodobnie jedna karta z 3 GB ram(czyli z polki high endowej) bedzie wydajniejsza niz GTX 295(!). Oczywiscie bez systemu 64 bitowego do tych kart nawet nie podchodz.
I Jeszcze jedno - zasilacz tak czy siak bys musial zmienic. |
czy Core2Duo E8400 obsluzy mi Windowsa 7 64bit ?
|
Znawcy tematu, szukam RAMu do mojej plyty Abit IP35E, mam teraz 2GB Kingston'a i spotkalem sie z opiniami, że XP może ogarnąć max 3GB ramu na płycie, prawda to?
Chodzi mi głównie o wyciśnięcie czegoś, z piecyka, żeby GTA IV mi jakoś chodziło... Jeśli to się może przydać to: Intel C2D 2,13GHz XFX Radeon 4850 512MB DDR3 ABIT IP35E Rozumiem, że pamięć muszę mieć 800MHz? http://allegro.pl/item860007904_ocz_...tinum_cl5.html ?? http://allegro.pl/item860007739_ocz_..._gold_cl5.html ?? Czym to się różni? Jest sens kupić 4GB i zostawić te 2 co już mam? 6GB na XP? |
XP, który jest 32bitowy obsłuży Ci max 3.5GB RAM, reszta będzie się marnować, tylko systemy 64Bit czytają więcej niż te 3.5GB. aha, Twój procesor ogranicza w dużej mierze kartę graficzną, tzn. grafika nie pracuje na 100% swoich możliwości, możesz to zmienić poprzez OC procesora gdzieś na 3GHz, tyle właśnie potrzebuje HD4850 do pełnego wykorzystania. a co do samych pamięci - brałbym te z serii Platinium, dobrze się podkręcają, poza tym OCZ dobra marka.
|
Cytat:
|
Tyle, ze ja sie w podkrecanie nigdy nie bawiłem :)
No chyba, że któryś z forumowiczów by się tego podjął? Co do tego ramu, to w takim razie kupienie OCZ 2x2GB i wywalenie tych starych kingstonów? Takie rozwiązanie najlepsze? |
jeszcze 3 miesiące temu bałem się otworzyć obudowy żeby czegoś nie spieprzyć, teraz sam wymieniam chłodzenia, zasilacze, grafiki, itp itd, podkręcam procesory bez obaw. poczytaj trochę na necie o tym, jeśli nie przypieprzysz za dużego napięcia na procesor to mu się nic nie stanie. aha, podaj pełną nazwę procesora.
|
ZASILACZ: BEQUIET PUREPOWER L7 530W (BN106) 80+
GRAFIKA: XFX ATI RADEON HD4850 512MB DDR3/256BIT T/D PCI-E PROCESOR: Intel Core2Duo 6420 2,13GHz PŁYTA: ABIT I-35E RAM: 2x1GB KINGSTON Tak to wygląda :) |
masz stabilny zasilacz, więc nie będziesz miał z nim problemów, tzn. problemów z utrzymaniem napięć do procesora. Twój procesor jest w technologii 65nm, czyli max. napięcie to 1.5V(choć raczej nie należy przekraczać 1.4V). a co do samego procesora i płyty - nie wiem jak wygląda OC, czy jest duże, czy małe. poszukaj na necie coś o Twojej płycie i procesorze, czy dobrze procesor się podkręca, czy płyta jest do tego dobra.
|
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3426-all
Gdzieś w okolicach polowy strony jest info nt. tego mojego procesora, z tego co zrozumiałem mogę skorzystać z tych ustawień, które mają wpisane na fotkach dla mojego procka i mojej płyty :) No zobaczymy co to będzie :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl