Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

Arkadiusz.Czerepach 11.03.2018 16:47

nikt nie przestrzegał przed stechwertem głośniej ode mnie , a przede wszystkim wcześniej ode mnie !

pepe72 12.03.2018 19:00

Dyskusje o szansach na top8 / "meczach o głowę trenera" przenoszę do wątku o statystyce: https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=635

Dariook 12.03.2018 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1496171)
nikt nie przestrzegał przed stechwertem głośniej ode mnie , a przede wszystkim wcześniej ode mnie !

Dzieki byku!

funkykoval 13.03.2018 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1496243)
Dzieki byku!

he he he Byku - dobre.....

szczepans21 13.03.2018 12:10

Ostatnie posty wyglądają jak po nieudanym puczu pojawią się "najwierniejsi" i stają z powrotem przy królu...

bez napinki.
dobrego dnia ;)

Marcinnno 15.03.2018 20:18

Coraz częściej pojawiają się różne plotki i głosy o naszym trenerze. Jedną z nich jest to, że podobno w ogóle nie rozmawia z Patrykiem Małeckim. Takie informacje wypływają od dziennikarzy. Drugą, bardziej przykrą jest to, że trener w ogóle swojej decyzji nie wytłumaczył Arkowi Głowackiemu...

demoon 15.03.2018 20:39

..........

Glazik 15.03.2018 20:43

Spekulacje czy fakty?

Gin 15.03.2018 20:45

Biedny Mały trener z nim nie gada

Patryko 15.03.2018 20:48

Jeśli to o Małym to prawda, to prędzej czy później taka sytuacja + ławka rezerwowych skończą się grubą dramą. Co do Arka - jest na tyle inteligentny, że wie, dlaczego coraz więcej czasu będzie spędzać na ławce rezerwowych.

ashkeczup 15.03.2018 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1496418)
Coraz częściej pojawiają się różne plotki i głosy o naszym trenerze. Jedną z nich jest to, że podobno w ogóle nie rozmawia z Patrykiem Małeckim. Takie informacje wypływają od dziennikarzy. Drugą, bardziej przykrą jest to, że trener w ogóle swojej decyzji nie wytłumaczył Arkowi Głowackiemu...

Co to znaczy, że nie rozmawia z Małeckim? Nie wychodzą na browara razem, czy gdy czegoś od niego chce, to przekazuje wiadomość węgrowi, ten odwraca się do Małeckiego, przekazuje informacje, odbiera zwrotną, wykonuje obrót o 180 stopni i tak w kółko? Co do Głowy, to przecież on sam zdaje sobie sprawę, że nie ma 27 lat i niekoniecznie będzie grał wszystko od dechy do dechy.

brylant17 15.03.2018 21:07

Trener zły trener nie dobry zwolnić natychmiast!

Karherop 15.03.2018 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1496418)

Trener oglasza skład na mecz godzine przed meczem. Ma on kazdemu tłumaczyć czemu jest na ławce trybunach?

Ja to widzę tak. Mamy 28 graczy w kadrze. 10 jest na trybunach. 7 jest na ławce. 11 gra w pierwszym składzie. Jeśli trener mialby tłumaczyć każdemu dlaczego jest w tym miejscu w ktorym jest to by nic innego nie robił.

To raczej od zawodnika powinna wyjsć inicjatywa rozmowy z trenerem. Co poprawic w swojej grze itd. Jeśli oczywiscie chce zmienić swoją sytuację.

PSYCHOLTSW 16.03.2018 07:23

jeżeli to prawda z Małeckim, to czas żeby opuścił Wisłę, bo gość ma problemy z egzystencją i odbiorem życia. po co nam ktoś kto psuje atmosferę w szatni. może by się skupił na treningach a nie tym co mu wychodzi najlepiej :P szczerze, myślałem że się już ogarnął ale on chyba tego nigdy nie zrobi...

silver03 16.03.2018 09:23

Podoba mi się to, że trener o wyjściowej 11 informuje w ostatniej chwili. Przez to teoretycznie, każdy zawodnik daje z siebie maks na treningu i przygotowuje się pod granie w meczu.

Co do małego sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa. Małecki jest oczywiście wqrwiony, bo nie gra i przy tym trenerze grac zapewne nie będzie. Carrillo preferuje na skrzydłach graczy, którzy potrafią poklepać, dlatego właśnie gra Boguski, a nie Małecki. Mały nawet w swojej szczytowej formie charakteryzował się rajdem przed siebie, zejściem uderzeniem/dośrodkowaniem na przysłowiową pałę i zerową grą zespołową/klepką. Z tym trenerem to raczej nie przejdzie.

wazka 16.03.2018 10:04

Ludzie błakam, skoro dziennikarzyn napisały taki tekst o ,,złych relacjach Małego z trenerem Carillo" to z góry wiadomo że jest to nieprawda
A dlaczego?
Po pierwsze od wielu wielu lat media zawsze starały się oczernić Patryka i wypisywały wiele oszczerstw na jego temat i do dni dsisiejszego to się nie zmieniło
Po drugie czy Wy naprawde nie widzicie, że odkad TS przejął piłkarską spółke to media robią wszystko żeby tylko storpedować działania Zarządu ? Ciągłe najeżdżanie na Wisłe, pisanie nieprawdy, wymyślanie problemów których nigdy nie było itd ...

Dariook 16.03.2018 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1496431)
Trener oglasza skład na mecz godzine przed meczem. Ma on kazdemu tłumaczyć czemu jest na ławce trybunach?

Ja to widzę tak. Mamy 28 graczy w kadrze. 10 jest na trybunach. 7 jest na ławce. 11 gra w pierwszym składzie. Jeśli trener mialby tłumaczyć każdemu dlaczego jest w tym miejscu w ktorym jest to by nic innego nie robił.

To raczej od zawodnika powinna wyjsć inicjatywa rozmowy z trenerem. Co poprawic w swojej grze itd. Jeśli oczywiscie chce zmienić swoją sytuację.

Nie zgadzam sie.

Po:
1. Godzine przed meczem skład jest podany do wiadomosci publicznej a nie wewnetrznej. Przypuszczam ze kilka dni przed meczem juz wiadomo jakim zestawieniem wyjdziemy. Nie da sie prowadzic treningu nie skupiajac sie na wyjsciowej 11.

Bo niby jak? Trzem pomocnikom lub 4 napastnikom wbija sie do glowy przez tydzien jak maja sie zachowywac od pierwszego gwizdka ? Przeciez kazdy ma inne predyspozycje . Wariant wyjsciowy to 11 zawodnikow. Oczywiscie sa cwiczone inne warianty np. na wypadek kontuzji ale to sa warianty rezerwowe i kazdy o tym wie.

2. To trener jest od tego by wytlumaczyc swoja wizje i porozmawiac z zawodnikami . Musi uczynic to nawet z kazdym osobiscie gdy wymaga tego sytuacja lub gdy widzi gdy rodzi sie kwas. Jest od rozladowania atmosfery a nie jej zaogniania. Po tym poznaje sie dobrego trenera...

silver03 16.03.2018 11:21

Piłkarze dowiadują się w ostatniej chwili jaki jest skład wyjściowy, któryś piłkarz w jednym z wywiadów to potwierdził. "18 meczowa znana jest dzień przed spotkaniem, wyjściową 11 poznajemy parę minut wcześniej niż wy (telewizja)" - jakoś tak, chyba Sadlok to mówił.

Dariook 16.03.2018 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1496446)
Piłkarze dowiadują się w ostatniej chwili jaki jest skład wyjściowy, któryś piłkarz w jednym z wywiadów to potwierdził. "18 meczowa znana jest dzień przed spotkanie, wyjściową 11 poznajemy parę minut wcześniej niż wy (telewizja)" - jakoś tak, chyba Sadlok to mówił.

To takie pierd...

Jesli ktos gral nawet amatorsko w pilke lub mial przygode w juniorach wie ze jest inaczej. Pare treningow wczesniej wiadomo jak to bedzie wygladac.

I nie jest to godzina przed meczem :D

CrazyBoy96 16.03.2018 12:12

Grałem amatorsko w piłkę i skład był ustalany pare minut przed wejściem na boisko :D

Dariook 16.03.2018 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CrazyBoy96 (Post 1496452)
Grałem amatorsko w piłkę i skład był ustalany pare minut przed wejściem na boisko :D

Pewnie dlatego tylko amatorsko :D Oprocz kontuzji dochodzily pewnie jeszcze inne problemy.

Widocznie ja gralem w bardziej rozwinietej taktycznie druzynie :D

nesta 16.03.2018 13:27

Trener powinien dbać o atmosferę w zespole, to również jego rola. Ale.. zbyt często w najnowszej historii Wisły występowały sytuację, w których trener zawodnikom się nie podobał więc postanowili go zwolnić. Teraz mamy do czynienia z plotkami oczywiście, które podsycili dziennikarze w ostatniej audycji na weszlo.fm, ale znając charakter Małeckiego, biorąc pod uwagę, że trener jest fanem bardzo ciężkich treningów i generalnie nie jest typem sympatycznego trenera-kolegi, to być może jest w tym ziarno prawdy.

Tak czy inaczej wydaje mi się, że zmierzamy nieubłaganie do momentu, w którym należy podziękować Brożkowi, Boguskiemu i Małeckiemu. Raz to forma sportowa, ale dwa - to zawsze była grupa, która miała wpływ na szatnię, atmosferę, zawodników. Nie zdziwiłbym się gdyby wraz z ich odejściem, powiem dyplomatycznie i delikatnie, każdemu trenerowi pracowałoby się w Wiśle łatwiej.

Znów można przywołać przykład Probierza. Wszyscy stukali się w głowę jak czyścił szatnię Cracovii, dziwili się kogo się pozbywa. A on rozbił kilka klik i układów i teraz zbiera plony ze swojej roślinki, mając grupę chętnych do pracy zawodników. Po prostu nie chciał, aby spotkało go to samo co w Wiśle.

Dariook 16.03.2018 13:33

Przeciez Rafal Boguski jest podstawowym zawodnikiem trenera. No to jak mu podziekowac? :)
Przekonamy sie o tym na godzine przed meczem .

brylant17 16.03.2018 13:34

Ciekawe czy Mały też jęczał jak trzeba było trenować o 5 rano w Szczecinie :rotfl: ktoś puścił drugi to podchwycił a trzeci przekoloryzował

Marcinnno 16.03.2018 13:59

Ja jestem takiego zdania, że trener powinien niektórym wytłumaczyć swoje decyzje. Dziwne są też zachowania Carillo, że nie podaje piłkarzom ręki podczas zmiany. Nie jestem fanem Małeckiego, ale czy jest aż w tak słabej formie by się nie mieścić do meczowej 18 -stki ? To jest zastanawiające. Jak pożegnać się z Mały, jak on niedawno kontrakt dopiero przedłużył?

swiety37 16.03.2018 14:09

^^^ wystarczy by był w słabszej formie od np Wojtkowskiego.
Na ławkę łapie się 7 graczy, wśród których raczej powinien być 1 bramkarz, 1 środkowy obrońca, 1 boczny obrońca, 1 napastnik. Dla skrzydłowych i pomocników zostają 3 miejsca... Jako skrzydłowy niech będzie Wojtkowski, to pozostałe dwa miejsca zostają dla Lloncha i Halilovicia (patrząc na ostatni mecz).

Karherop 16.03.2018 14:20

Z jednek strony można się zastanawiać dlaczego taki piłkarz jak Malecki nie mieści się w 18, z drugiej strony przegral on rywalizację "tylko" z Brozkiem i Wojtkowskim. Nikogo innego na ławce w ostatnim meczu nie było kto byłby dla niego konkurencją. Patrząc szerzej i tak ma na wiosnę najwięcej minut na boisku z wszystkich graczy "rezerwowych" linii ofensywnej.

Reasumując nie róbmy (i niech Malecki nie robi) dramatu z wypadniecia ze składu. Co mecz 15 zawodników będzie chodziło rozczarowanych i to jest normalna kolej rzeczy przy tak licznej kadrze.

Inna sprawa, że zaskoczyło mnie jak malo rotacji stosuje Carillo , nawet przy grze co 3 dni.

Dariook 16.03.2018 14:29

A gdzie niby Malecki robi dramat?
To raczej pismaki widza problem w komunikacji i glownie chodzilo o sytuacje z Arkiem . No ale nasz coach jest trenerem z licencja i 50 letnim stazem wiec pewnie nie ma dyskusji.

Ogolnie nie słuzy to dobrze atmosferze ...a z reszta zaraz polowy tych pewniakow moze nie byc w czerwcu wiec beda inne problemy.

Karherop 16.03.2018 15:13

Zgadzam się z tym, że to pismaki robia gownoburze, aczkolwiek gdzieś może w tym byc ziarno prawdy. Małecki nie jest pewnie zadowolony ze swojej pozycji w zespole, ale nie sądzę że będzie swirowal jak 7 czy 8 lat temu.

W czerwcu będzie duza rotacja i to jest pewne.

czaro 16.03.2018 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1496433)
jeżeli to prawda z Małeckim, to czas żeby opuścił Wisłę, bo gość ma problemy z egzystencją i odbiorem życia. po co nam ktoś kto psuje atmosferę w szatni. może by się skupił na treningach a nie tym co mu wychodzi najlepiej :P szczerze, myślałem że się już ogarnął ale on chyba tego nigdy nie zrobi...

Wisła to nie jest klub Małeckiego, ale Małecki to nie jest też w Wiśle najemnik, sierota, czy gość. On tu jest jednym z gospodarzy, ponieważ współtworzy ten klub od lat i to współtworzenie wkłada wiele serca. W relacji trener-zawodnik wyżej w hierarchii stoi oczywiście trener, ale tyczy się to spraw sportowych i dyscypliny. Nie wyobrażam sobie, by trener Carillo, który zawitał tu trzy miesiące temu nie uwzględniał w swoim postępowaniu doświadczenia Małeckiego. Tym bardziej nie wyobrażam sobie, by traktował go (albo kogokolwiek) gorzej niż innych. Jeżeli trener widzi, że narasta problem, rozeznał się w temperamencie Małeckiego i posłuchał, ile lat on tu siedzi, to powinien go zaprosić do siebie i z nim pogadać, powiedzieć mu, czego oczekuje.

Ale to oczywiście tylko takie gadanie, bo nie wiemy, czy problem istnieje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl