Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

radek2323 02.09.2016 14:15

Brawo cos sie rusza! W koncu dobre wiadomosci.

nesta 02.09.2016 14:18

Dokładnie - zaczynamy od podstaw czyli solidnych stalowych konstrukcji :)!

Krok po kroku, budowac sieć sponsorów z 1-2 strategicznymi, mądre zarządzanie i będzie dobrze! Tak na prawdę wszystkie kluby w Polsce działają w takim lub podobnym modelu. Nie ma jednego magnata, ale wielokanałowa sieć dochodów i następnie ich mądre wykorzystanie. Do tego na czele ludzie wywodzący się z regionu, dla których klub coś znaczy (patrz Legia, Lech).

enzo 02.09.2016 14:19

W sumie to sam Krzysztof nawet tutaj na forum ostatnio wyraźnie wspominał o tym, że chce wejść w sponsoring - tak że z pieśniami pochwalnymi na cześć pani prezes bym się jednak jeszcze wstrzymał. Bo raczej to nie TS znalazł w tym przypadku sponsora, ale Sponsor sam od pewnego czasu zabiegał o to, żeby do Wisły dołączyć ;)

suikoden 02.09.2016 14:22

Damian Juszczyk: Logotyp nie będzie widniał na strojach meczowych.

nesta 02.09.2016 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1452694)
W sumie to sam Krzysztof nawet tutaj na forum ostatnio wyraźnie wspominał o tym, że chce wejść w sponsoring - tak że z pieśniami pochwalnymi na cześć pani prezes bym się jednak jeszcze wstrzymał. Bo raczej to nie TS znalazł w tym przypadku sponsora, ale Sponsor sam od pewnego czasu zabiegał o to, żeby do Wisły dołączyć ;)

No może, ale i tak są plusy chociażby w procedowaniu sprawy. Jestem pewien, że za TF rzecz ciągnęłaby się miesiącami. A to akceptacja ich RN, a to ktoś by zapomniał, a to ktoś by odradził Cupiałowi, a to zarząd by musiał czekać z podpisem na akcept TF, a to ktoś by chciał kogoś u.......ić i specjalnie by wstrzymywał.. żyg.

Teraz plusy właściciela oddanego sprawie. D

czaro 02.09.2016 14:47

Cytat:

O to to. Ale może pozwoli to wzmocnić ten pozytywny pr, który próbują teraz robić w klubie.

serek.c2 02.09.2016 15:48

Cytat:

Oczywiście, że tak - nikt jednak tu peanów na cześć pani prezes nie wznosi... Ot - mówiła Ona wyraźnie o odzewie małopolskiego biznesu na problemy klubu i jak widać nie było to czcze gadanie. Tylko tyle i aż tyle.

Markus 02.09.2016 19:27

TS niestety Wisły nie zbawi - nie ma na to środków. Długoterminowo nie utrzyma klubu na godnym poziomie, co jest oczywiste i o czym sami przedstawiciele TS mówią. Dla Wisły jedynym wyjściem pozostaje więc poszukiwanie nowego nabywcy, tym razem odpowiedzialnego i "z możliwościami", a nie oszusta - i na tym powinny skupiać się wysiłki życzliwych jej osób.

FraMat 02.09.2016 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1452726)
TS niestety Wisły nie zbawi - nie ma na to środków. Długoterminowo nie utrzyma klubu na godnym poziomie, co jest oczywiste i o czym sami przedstawiciele TS mówią. Dla Wisły jedynym wyjściem pozostaje więc poszukiwanie nowego nabywcy, tym razem odpowiedzialnego i "z możliwościami", a nie oszusta - i na tym powinny skupiać się wysiłki życzliwych jej osób.

Samo TS nie, ale TS, które pozyska siatkę stabilnych sponsorów ma taką możliwość.
Pytanie czy sponsor będzie chciał pozostać sponsorem (czyli tylko czysta chwała) czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).
Cupiał szukał sponsorów a nie chętnych na akcje.
TS nie sprawia wrażenia psa ogrodnika.

serek.c2 02.09.2016 19:37

Chyba nikt nie spodziewa się, że TS w pojedynkę utrzyma Wisłę...

A czy jedynym wyjściem jest poszukiwanie nabywcy? Niekoniecznie - wystarczy kilku/kilkunastu możnych sponsorów. I wolałbym szczerze mówiąc taki model finansowania klubu niż znowu bycie uzależnionym od kaprysów właściciela.

Dariook 02.09.2016 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1452686)
Firma PROFIX Sponsorem Wisły Kraków! Witamy w naszej drużynie! https://twitter.com/suikoden1988/sta...92394878119936

Cytat:

Jestem zwykły prosty Małym przedsiębiorcą kochający Piłkę Nożna a zawłasza moja Wisłę Kraków
Zmien opis, byk na byku - byku ;)

arti 02.09.2016 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1452728)
Samo TS nie, ale TS, które pozyska siatkę stabilnych sponsorów ma taką możliwość.
Pytanie czy sponsor będzie chciał pozostać sponsorem (czyli tylko czysta chwała) czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).

TS nie stać na bycie psem ogrodnika...
Tylko trzeba jeszcze takich, których stać/chcą płacić miliony na Wisłę..

Matti1231 02.09.2016 20:29

Czyli teraz TS może wprowadzić swoje gadżety do klubowego sklepiku? Bo nie oszukujmy się ale ilość gadżetów z oficjalnego sklepu to dno i metr mułu.

rav 02.09.2016 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1452669)
Pytanie dlaczego ? Brzemię 110-letniej historii było zbyt ciężkie ?

Bynajmniej. Po prostu strony nie dogadały sie co do dalszego funkcjonowania współpracy. I obie miały swoje racje.

Cytat:

... czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).

Nawet nie tyle przychody co wpływ na decyzje.

dj_ibutti 02.09.2016 23:04

Z innej beczki - wie ktoś ocb z Adamczewskim? Ja wiem, że Meresiński, że kolega Citki itp. ale skoro gościa zatrudniliśmy, to czemu zabraniamy mu pracowac? :> Ktos liczy, ze sam sie zwolni, czy jak?

nesta 02.09.2016 23:08

Też się właśnie zastanawiam w czym rzecz.. Jaki facet ma feler, że nie pozwalają mu wchodzić na teren klubu. Przecież nie mamy trenera do przygotowania fizycznego. Może Wdowczyk go nie chce?

dj_ibutti 02.09.2016 23:09

Mamy - Zuchowicza.

mr.eko 03.09.2016 07:01

Adamczewski to nie jest u nas trener przygotowania, tylko koordynator pionu szkolenia. Pewnie chcą wymóc na nim zwolnienie, żeby nie płacić.

Ogryzek 03.09.2016 08:10

Cytat:

To może być Nasza szansa.

A co do pamiątek klubowych - może wreszcie powrót do Naszego prawdziwego herbu, wspólnego z TS? Jak nie teraz to kiedy?

Dariook 03.09.2016 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1452757)
To może być Nasza szansa.

A co do pamiątek klubowych - może wreszcie powrót do Naszego prawdziwego herbu, wspólnego z TS? Jak nie teraz to kiedy?

No właśnie.

Ja osobiście nic nie kupuję co ma herb S.A, wyjątkami są otrzymywane i darowane prezenty.
To nie jest herb mojego klubu.

Prezydentowa 03.09.2016 08:25

Dobrze, że to poruszyliście. Też mnie zastanawia, jak teraz formalnie wyglądałby powrót do prawdziwego herbu. Też zasadniczo nie kupuję pamiątek z logo SA i to nie z powodu jakiegoś buntu, ale dlatego, że to logo jest wstrętnie brzydkie, odpustowe.Nie utożsamiam się z nim specjalnie.
Wielu znajomych mnie pytało, czy teraz wrócimy do właściwego herbu i nie potrafiłam odpowiedzieć. Ktoś wie, czy jest to w klubie rozważane?

wiesniak842 03.09.2016 08:32

Właśnie. Też mnie to gryzie. Niby dalej jest SA, co jednak nie znaczy, ze nowy wlasciciel, czyli TS, nie moglby zmienic herbu. Formalnie jednak nie mam zielonego pojecia jak to by mialo wygladac i od czego to zalezy.

Dariook 03.09.2016 08:45

Pewnie musieli by do napisu nad gwiazdą dodac s.a i usunać T.S.
Moze zostawić samo Wisła, gdyz chyba nikt nie ma w herbie s.a a jest wymóg posiadania spółki.
Jak dla mnie, pełna akceptacja.

Davey777 03.09.2016 09:16

Czyżby TF wrociła do końca roku na koszulki ? Wie ktoś czemu grali z tym logo sparing z Kalwarianką ?

sndr 03.09.2016 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1452765)
Czyżby TF wrociła do końca roku na koszulki ? Wie ktoś czemu grali z tym logo sparing z Kalwarianką ?

Bo pewnie Adidas nie zdołał przygotować "pustych" kompletów rezerwowych. Ewentualnie, w ramach oszczędności, wykorzystujemy te koszulki, bo i tak nie ma co z nimi zrobić. Nie szukałabym tutaj sensacji.

czaro 03.09.2016 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1452760)
Właśnie. Też mnie to gryzie. Niby dalej jest SA, co jednak nie znaczy, ze nowy wlasciciel, czyli TS, nie moglby zmienic herbu. Formalnie jednak nie mam zielonego pojecia jak to by mialo wygladac i od czego to zalezy.

Jeżeli chodzi o samą spółkę, to od wewnętrznych regulacji. Jeżeli herb TSu jest zarejestrowany jako znak towarowy to pewnie dla świętego spokoju trzeba by było podpisać jakąś umowę pomiędzy TS a SA. Czy klub może zmienić herb w trakcie rozgrywek tak, żeby odzwierciedlone to było w materiałach promocyjnych ekstraklasy i podmiotów współpracujących, tego już nie wiem.

silver03 03.09.2016 09:33

Jak dla mnie herb S.A. całkiem ładnie się prezentuje, nie ma sensu robić teraz zamieszania z podmiankami.

Dariook 03.09.2016 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1452769)
Jeżeli chodzi o samą spółkę, to od wewnętrznych regulacji. Jeżeli herb TSu jest zarejestrowany jako znak towarowy to pewnie dla świętego spokoju trzeba by było podpisać jakąś umowę pomiędzy TS a SA. Czy klub może zmienić herb w trakcie rozgrywek tak, żeby odzwierciedlone to było w materiałach promocyjnych ekstraklasy i podmiotów współpracujących, tego już nie wiem.

Kiedy był już nawet nowy herb...to w relacjach pokazywał się herb gts-u. Więc z tymi materiałami bym nie przesadzał :D

ABGwislakABG 03.09.2016 10:07

Taka sytuacja była z Zawiszą, gdy pinokio zmienił biały na żółty.

17wojownik 03.09.2016 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1452775)
Taka sytuacja była z Zawiszą, gdy pinokio zmienił biały na żółty.

Dokładnie, też to pamiętam, to żaden problem. Ekstraklasa zostałaby jedynie powiadomiona o fakcie, telewizje zmieniłyby swoje grafiki, nie widzę problemu. Ja też jestem jak najbardziej za logo TS, bo jak dobrze pamiętam, logo zmieniono nie dlatego, że zmieniła się forma prawna pod koniec lat 90., tylko ze strony TF. Ale umówmy się, pewnie jest miliard pilniejszych spraw teraz. A przy okazji - już od długiego czasu na koszulce meczowej jest tylko biała gwiazda, tak też było przecież wiele lat przed TF, o ile nie zawsze.

Co do Marzeny - w wywiadach prasowych czy tv można wyczuć, że to nie jest tępa baba i IMO przerasta swoich rozmówców o 2 klasy a) kompetencją, b) inteligencją, c) wykształceniem, d) klasą, no i wiadomo że e) znajomością tematu, bo jest insiderem w Wiśle. I bądźmy poważni, nawet mimo że nie ma już "niewidzialnej ręki TF" w klubie, która musiała klepnąć każdą decyzję, to przecież nie jest tak, że wszystko robi osobiście prezes klubu (czy jakiejkolwiek innej spółki). Świat tak nie funkcjonuje. Wisła to nie jest firemka: właściciel + 2 pracowników, tylko duża struktura.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl