![]() |
Brawo cos sie rusza! W koncu dobre wiadomosci.
|
Dokładnie - zaczynamy od podstaw czyli solidnych stalowych konstrukcji :)!
Krok po kroku, budowac sieć sponsorów z 1-2 strategicznymi, mądre zarządzanie i będzie dobrze! Tak na prawdę wszystkie kluby w Polsce działają w takim lub podobnym modelu. Nie ma jednego magnata, ale wielokanałowa sieć dochodów i następnie ich mądre wykorzystanie. Do tego na czele ludzie wywodzący się z regionu, dla których klub coś znaczy (patrz Legia, Lech). |
W sumie to sam Krzysztof nawet tutaj na forum ostatnio wyraźnie wspominał o tym, że chce wejść w sponsoring - tak że z pieśniami pochwalnymi na cześć pani prezes bym się jednak jeszcze wstrzymał. Bo raczej to nie TS znalazł w tym przypadku sponsora, ale Sponsor sam od pewnego czasu zabiegał o to, żeby do Wisły dołączyć ;)
|
Damian Juszczyk: Logotyp nie będzie widniał na strojach meczowych.
|
Cytat:
Teraz plusy właściciela oddanego sprawie. D |
Cytat:
|
Cytat:
|
TS niestety Wisły nie zbawi - nie ma na to środków. Długoterminowo nie utrzyma klubu na godnym poziomie, co jest oczywiste i o czym sami przedstawiciele TS mówią. Dla Wisły jedynym wyjściem pozostaje więc poszukiwanie nowego nabywcy, tym razem odpowiedzialnego i "z możliwościami", a nie oszusta - i na tym powinny skupiać się wysiłki życzliwych jej osób.
|
Cytat:
Pytanie czy sponsor będzie chciał pozostać sponsorem (czyli tylko czysta chwała) czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody). Cupiał szukał sponsorów a nie chętnych na akcje. TS nie sprawia wrażenia psa ogrodnika. |
Chyba nikt nie spodziewa się, że TS w pojedynkę utrzyma Wisłę...
A czy jedynym wyjściem jest poszukiwanie nabywcy? Niekoniecznie - wystarczy kilku/kilkunastu możnych sponsorów. I wolałbym szczerze mówiąc taki model finansowania klubu niż znowu bycie uzależnionym od kaprysów właściciela. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tylko trzeba jeszcze takich, których stać/chcą płacić miliony na Wisłę.. |
Czyli teraz TS może wprowadzić swoje gadżety do klubowego sklepiku? Bo nie oszukujmy się ale ilość gadżetów z oficjalnego sklepu to dno i metr mułu.
|
Cytat:
Cytat:
|
Z innej beczki - wie ktoś ocb z Adamczewskim? Ja wiem, że Meresiński, że kolega Citki itp. ale skoro gościa zatrudniliśmy, to czemu zabraniamy mu pracowac? :> Ktos liczy, ze sam sie zwolni, czy jak?
|
Też się właśnie zastanawiam w czym rzecz.. Jaki facet ma feler, że nie pozwalają mu wchodzić na teren klubu. Przecież nie mamy trenera do przygotowania fizycznego. Może Wdowczyk go nie chce?
|
Mamy - Zuchowicza.
|
Adamczewski to nie jest u nas trener przygotowania, tylko koordynator pionu szkolenia. Pewnie chcą wymóc na nim zwolnienie, żeby nie płacić.
|
Cytat:
A co do pamiątek klubowych - może wreszcie powrót do Naszego prawdziwego herbu, wspólnego z TS? Jak nie teraz to kiedy? |
Cytat:
Ja osobiście nic nie kupuję co ma herb S.A, wyjątkami są otrzymywane i darowane prezenty. To nie jest herb mojego klubu. |
Dobrze, że to poruszyliście. Też mnie zastanawia, jak teraz formalnie wyglądałby powrót do prawdziwego herbu. Też zasadniczo nie kupuję pamiątek z logo SA i to nie z powodu jakiegoś buntu, ale dlatego, że to logo jest wstrętnie brzydkie, odpustowe.Nie utożsamiam się z nim specjalnie.
Wielu znajomych mnie pytało, czy teraz wrócimy do właściwego herbu i nie potrafiłam odpowiedzieć. Ktoś wie, czy jest to w klubie rozważane? |
Właśnie. Też mnie to gryzie. Niby dalej jest SA, co jednak nie znaczy, ze nowy wlasciciel, czyli TS, nie moglby zmienic herbu. Formalnie jednak nie mam zielonego pojecia jak to by mialo wygladac i od czego to zalezy.
|
Pewnie musieli by do napisu nad gwiazdą dodac s.a i usunać T.S.
Moze zostawić samo Wisła, gdyz chyba nikt nie ma w herbie s.a a jest wymóg posiadania spółki. Jak dla mnie, pełna akceptacja. |
Czyżby TF wrociła do końca roku na koszulki ? Wie ktoś czemu grali z tym logo sparing z Kalwarianką ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dla mnie herb S.A. całkiem ładnie się prezentuje, nie ma sensu robić teraz zamieszania z podmiankami.
|
Cytat:
|
Taka sytuacja była z Zawiszą, gdy pinokio zmienił biały na żółty.
|
Cytat:
Co do Marzeny - w wywiadach prasowych czy tv można wyczuć, że to nie jest tępa baba i IMO przerasta swoich rozmówców o 2 klasy a) kompetencją, b) inteligencją, c) wykształceniem, d) klasą, no i wiadomo że e) znajomością tematu, bo jest insiderem w Wiśle. I bądźmy poważni, nawet mimo że nie ma już "niewidzialnej ręki TF" w klubie, która musiała klepnąć każdą decyzję, to przecież nie jest tak, że wszystko robi osobiście prezes klubu (czy jakiejkolwiek innej spółki). Świat tak nie funkcjonuje. Wisła to nie jest firemka: właściciel + 2 pracowników, tylko duża struktura. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl