Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

kreseq 01.11.2013 13:02

Napinających się bajkopisarzy w Warszawie i Krakowie nie brakuje. Aglomeracja warszawska większa więc i więcej napinaczy. W pewnym wieku po prostu wyrasta się napinania, albo dostaje się na mieście gonga i wyrastanie następuje natychmiastowo. Lepiej wyluzować.
Odnośnie stopera to dobry ruch, przyjechać ma jeszcze 2 innych z tej samej reprezentacji. Zawsze to jakieś ruchy kadrowe :D

Wracając do ligi. Ciekawi mnie co stanie się z Widzewem w przerwie między rundami. Nie mają szans na wzmocnienia, taktycznie są chaotyczni, puchną już na początku drugiej połowy i perspektyw brak.
Trzy kolejne spotkania też nie zapowiadają choćby 3 punktów. Chociaż w przypadku meczu z nami wszystko jest możliwe :D
Jestem w 99% przekonany że spadnie z ligi Podbeskidzie i Widzew, owszem pałęta się tam jeszcze Korona i Zagłębie, ale znając te zespoły odpalą, a jak nawet będą się potykać to w bezpośrednich spotkaniach zrobią swoje.
Małe wróżenie z fusów :
Co do górnej części tabeli pozostanie bez zmian jeśli chodzi o kluby w grupie mistrzowskiej. Jedyny wyjątek to Lechia, która zamieni się ze Śląskiem miejscami.

Karherop 01.11.2013 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1337739)
Co do górnej części tabeli pozostanie bez zmian jeśli chodzi o kluby w grupie mistrzowskiej. Jedyny wyjątek to Lechia, która zamieni się ze Śląskiem miejscami.

została jeszcze cała runda , to wszystko może odwrócić się do góry nogami , choć też obstawiam że Śląsk załapie się do 8 , ale niekoniecznie kosztem Lechii

arti 02.11.2013 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1337739)
Jestem w 99% przekonany że spadnie z ligi Podbeskidzie i Widzew, owszem pałęta się tam jeszcze Korona i Zagłębie, ale znając te zespoły odpalą, a jak nawet będą się potykać to w bezpośrednich spotkaniach zrobią swoje.
Małe wróżenie z fusów :

Lubin powinien ruszyć w górę chyba, że Lenczyk już w zimie pokłóci się z kim się da. Pytanie czy uda im się odrobić to co posiali do tej pory i wskoczyć do 8.
Zdziwię się jak Zawisza skończy w górnej 8. Poza tym jak dotąd na plus zaskakuje KSG, Wisła, Pogoń i pejsy.

Kocur 02.11.2013 19:21

hehehehehe, garbaci :D

Nie chce mi się szukać ale ostatnio ktoś pisał że grają "najładniejszą" piłkę w lidze.
Zobaczymy co pograją jak im murzyna wykartkowali.

Lukasz 02.11.2013 19:26

OT/:
Jesu. Czytam relacje z meczu Widzewa i Pogoni na Onecie (!).

Cytuję opis przy 2:1:
Cytat:

Co za odkupienie win Lafrance'a! Coś niesamowitego, co tu się dzieje! Obrońca Widzewa doskonale wpadł w pole karne i dostawił nogę do dośrodkowania kolegi z zespołu, dzięki czemu pokonał Janukieiwcza. Lafrance dokonuje ekspiacji, strzela dwa gole w minutę, z tym że jeden do własnej bramki, a jeden do bramki Pogoni. To się nie mieści w głowie!
Ekspiacja... co to za słowo, ksiądz czy polonista relacjonuje spotkanie? :D
Albo ja taki niedouczony? :-P

Ostania kolejka klasycznie, musi być kolejką 'cudów'.

keth 02.11.2013 19:28

chyba jednak ksiądz
Ekspiacja (łac. „odpokutowanie za winę, oczyszczenie”) – ludzkie działanie o charakterze religijnym (pokuta), mające na celu przywrócenie jedności z Bogiem naruszonej grzechem samego pokutującego lub innego człowieka czy społeczności.

matysiuk 02.11.2013 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1337848)
Zobaczymy co pograją jak im murzyna wykartkowali.

Ale chyba będzie mógł zagrać w najbliższym meczu bo to się liczy jako dwie zółte a nie czerwona. Pauzowałby jakby to była 4 zółta na przykład :)

Bik 02.11.2013 19:56

Widzew ogrywa Pogoń. Kończymy runde jesienną na pudle :). Przed sezonem kto by w to uwierzył.

Kocur 02.11.2013 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matysiuk (Post 1337852)
Ale chyba będzie mógł zagrać w najbliższym meczu bo to się liczy jako dwie zółte a nie czerwona. Pauzowałby jakby to była 4 zółta na przykład :)

Proszę nie psuć mi humoru :-p

E: Jeszcze brakuje żeby Zagłębie poszło dzisiaj z koksem to Podbeskidzie się zesra na boisku żeby nie zostać kompletnie na końcu ...

gigant 02.11.2013 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1337855)
Proszę nie psuć mi humoru :-p

Żartujesz kocurze? Co moze zepsuć humor w dniu parchatej porażki?
Chyba tylko brak browara i viagry w domu.

Elendil 02.11.2013 22:28

Cytat:

Nie chce mi się szukać ale ostatnio ktoś pisał że grają "najładniejszą" piłkę w lidze.
to byłem ja. Przepraszam. Poniosło mnie. Dziś ulżyło. Jednak wciąż są garbaci.

DevilMayCry 02.11.2013 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1337861)
to byłem ja. Przepraszam. Poniosło mnie. Dziś ulżyło. Jednak wciąż są garbaci.

Garbaci to byli, są, i będą. W ekstraklasie to i PBB możę grać piękną piłkę (wiosna 2013). Tu chodzi o cały sezon, a nie o 4-5 spotkań z rzędu.

Ogryzek 03.11.2013 10:43

Niech mecz zakompleksionych w paski z zakompleksionymi z Kielc będzie ostrzeżeniem dla naszych kopaczy przed jutrzejszym meczem z Podbeskidziem. Tam wszystko się może zdarzyć i nie można lekceważyć piłkarzy z Bielska-Białej.

BTW
Korona była lepsza, miała więcej "setek" wynik sprawiedliwy, a Saidi dostał 2 i 3 żółtą więc w Gliwicach zagra.

rafkur 03.11.2013 11:24

Meczu nie widziałem ( bo po co?) ale byłem na spacerze z żoną i dzieckiem na Plantach w okolicach Filharmonii, piłem sobie czekoladę z Chocoffee i zastanawiała mnie jedna rzecz - ciągle słyszałem tych ćwoków z Kielc a garbaci jacyś milczący )))

DeadOrAlive 03.11.2013 11:41

Wiem, że nie powinienem wysuwać na podstawie tego jakiś dziwnych spiskowych teorii, ale oceńcie sami :

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...57588733_n.jpg

gigant 03.11.2013 12:21

Niech się cieszą laski w paski, że trenerem buraków już nie jest Ojrzyński, bo Nowak i ulubieniec Małego "spie.rdalaj czarnuchu", scyzorykowa rzeźnia wysłałaby na L4 na długie miesiące.

QBAS 03.11.2013 12:42

Taką tiki-takę to prawdziwa przyjemność oglądać ;)

Mam tylko nadzieję, że Smuda nie pozwoli naszym jutro wyjść na Podbeskidzie bez należytego nastawienia. Jesteśmy wysoko w tabeli, ale piłkarsko nie jesteśmy wiele lepsi od większości ekstraklasy. Zwyciężamy walecznością, kolektywem etc. Więc niech tych cech nam jutro nie zabraknie.

Korbit 03.11.2013 12:54

żydowskie ścierwa już nie zapunktują:D teraz mają Piasta, który musi zacząć wygrywać a pejsy jadą tam bez czarnucha, potem mają kuchenki więc pewnie bęcki i jeszcze na wyjeździe Ruch więc przewiduje w tych meczach okrągłe 0 pkt pedałów:D

gigant 03.11.2013 12:59

Padłem, komentarz z Krakowskiej:

Cytat:

Niech ktoś mi odpowie jak to działa.
Wisła gra w środku tygodnia o 20.30 w zimnicy, po słabych dwóch meczach w tym porażce w beznadziejnym stylu i na stadionie jest 10500 kibiców.
Cracovia gra w środku długiego weekendu przy pięknej pogodzie po serii czerech zwycięstw, wychwalana przez media i na stadionie jest 10500 kibiców.
Dlaczego kibice nie akceptują Cracovii?
Przecież mają piękną uciemiężoną martyrologiczną przeszłość, byli klubem najpierw Cyrankiewicza "Towarzyszu Cyrankiewicz pozdrawia Cię Twoja Cracovia", później klubem papieża "Ojcze święty pozdrawia Cię Twoja Cracovia", później znów pod skrzydła komunisty i tak w koło. W pucharach europejskich też nieźle, a przepraszam to nie ten klub, ale reszta się zgadza. Co z nimi jest nie tak?

keth 03.11.2013 14:21

Cytat:

Wisła gra w środku tygodnia o 20.30 w zimnicy, po słabych dwóch meczach w tym porażce w beznadziejnym stylu i na stadionie jest 10500 kibiców.
Cracovia gra w środku długiego weekendu przy pięknej pogodzie po serii czerech zwycięstw, wychwalana przez media i na stadionie jest 10500 kibiców.
chvj z tym jakie były warunki, i tak powinno być nas znacznie więcej niż garbatych, bo to po prostu nie wypada by przychodziło tyle samo ludzi na Reymonta i do kauflanda.

kreseq 03.11.2013 16:07

Spaść nie spadną, to chyba jedyne co można już teraz wywnioskować jeśli chodzi o Cracovię.
Mecz Lechii ze Śląskiem, przynajmniej w pierwszej połowie która trwa zapowiada nudny remis.
Jednak brak Mili to jakieś 30%+ jeśli chodzi o grę WKSu. Na wyjazdach zdobycz punktowa...powiedzmy że słaba, żeby nie być brutalnym. Levy wybitnie nie potrafi ich złapać za jaja i zmotywować do lepszej gry.
Może wieczorny "hit kolejki" będzie na wysokim poziomie, bo do tej pory wszystkie mecze były po prostu słabe... Poprzednie dwie kolejki trochę nas rozpieściły, a teraz wracamy do normalności... niestety.

Gwiaździsty 03.11.2013 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez keth (Post 1337898)
chvj z tym jakie były warunki, i tak powinno być nas znacznie więcej niż garbatych, bo to po prostu nie wypada by przychodziło tyle samo ludzi na Reymonta i do kauflanda.

Widziałeś może wczorajszą frekwenjcę lidera ekstraklasy i MP z 2 milionowego miasta ? No to zobacz, granie na późnej jesieni o 20.30 wszędzie przetrzebia trybuny. Tak się składa, że my 90 % meczów gramy o tej porze i to w dodatku w środku tygodnia a parchy do tej pory tylko 1. To niestety ma wpływ na frekwencję. Polska to nie Hiszpania.

stawski 03.11.2013 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1337906)
Widziałeś może wczorajszą frekwenjcę lidera ekstraklasy i MP z 2 milionowego miasta ? No to zobacz, granie na późnej jesieni o 20.30 wszędzie przetrzebia trybuny. Tak się składa, że my 90 % meczów gramy o tej porze i to w dodatku w środku tygodnia a parchy do tej pory tylko 1. To niestety ma wpływ na frekwencję. Polska to nie Hiszpania.

Dokładnie... Nie każdy może się wybrać na mecz we Wtorek o 20:30... Dla mnie, to kolejny dowód na to, że reforma jest do De. Co mi z tego, że więcej meczy rozegranych, jak nie mogę na nie iść, a i w tv nie zawsze dam radę obejrzeć. Już mi w tym sezonie dwa mecze tak uciekły - tylko wynik mogłem sprawdzić...:evil:

keth 03.11.2013 17:24

20.30 nie jest zbyt dobrą porą niezależnie od dnia. Bodajże na meczu z Zagłębiem też było słabo, a był w sobote. Gdyby poprawić warunki komunikacyjne w dniu meczu. więcej busów, dłuższe godziny kursowania itp, to nawet we wtorek można by dobić do powiedzmy 15 tys. Wiem że to bardziej skomplikowana sprawa i nie stanie się to z dnia na dzień, ale potencjał jest.

stawski 03.11.2013 18:03

Gdyby mecze były w weekend i powiedzmy w środę, to sądzę, że zainteresowani mogli by się zorganizować, nie wiem, zamienić się w pracy, albo opiekunkę do dziecka załatwić. A tak to raz grają w poniedziałek, raz we wtorek przecież to jest chore... nie wiem, czy te kilka meczy u siebie zrekompensuje straty spowodowane grą we wtorek... co prawda mecze z czołówką zawsze przyciągają więcej kibiców, ale nie wiadomo czy u siebie będziemy grać dajmy na to z Legią...

keth 03.11.2013 18:14

a to fakt, za granicą jakoś nie jest przeszkodą 5 meczy w ten sam dzień o tej samej godzinie, a u nas rozciąga się kolejke do 4 dni gdzie przy graniu 2 razy w tygodniu, dwa dni by spokojnie wystarczyły

stawski 03.11.2013 18:25

I anal+ nie może się tłumaczyć że chcą pokazać wszystkie mecze, bo kanałów teraz mają od... groma... a ja jestem zmuszony czekać na mecz Wisły oglądając szlagiery typu Zagłębie - Podbeskidzie...

RAFi89 03.11.2013 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 1337915)
Gdyby mecze były w weekend i powiedzmy w środę, to sądzę, że zainteresowani mogli by się zorganizować, nie wiem, zamienić się w pracy, albo opiekunkę do dziecka załatwić.

Ale terminy spotkań zazwyczaj znane są dużo wcześniej, więc czas na zorganizowanie się jest. Jeszcze jakiś czas temu głównym problemem był brak internetowej sprzedaży biletów, dzisiaj problemem już są godziny rozgrywania spotkań. Owszem nie raz każdemu dany termin może nie pasować ale ogólnie idzie się wyrobić.

Nie ma nawyku chodzenia na stadion, poziom jest jaki jest, rywale też nie przyciągają a internet i telewizja sprawiają że wygodniej zostać w domu. Zamiast czasu spędzonego w drodze na stadion i do domu można obejrzeć ligę angielską czy hiszpańską.
Fajnie że pojawiła się akcja z zorganizowanymi grupami dzieci, bo widzę po dzieciakach z mojej okolicy że bez względu na to z kim Wisła gra i kiedy to ciągnie ich na stadion.

K2sprzyk 03.11.2013 19:03

Oglada ktos Lech-Górnik ? Faktycznie ich tak gniotą ?

Kocur 03.11.2013 19:08

Co to znaczy "faktycznie"?

Kto powiedział że ktoś kogoś gniecie? Ja widzę wynik 0:1 który gówno znaczy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl