![]() |
Ja tylko czekam teraz aż MaLk znów zacznie dowodzić, jak ważna do odnoszenia zwycięstw w Polsce jest wcześniejsza znajomość naszej ligi czy polskich zespołów i jak się wyłożyli ci, którzy mówili, że nie jest niezbędna.:rotfl:
Wszak jak trener jej nie ma to fatalnie i to szalenie utrudnia albo wręcz uniemożliwia wygrywanie. :evil:Więc wcześniejsza znajomość polskich lig jako ważne kryterium budowy silnego zespołu i zatrudniania trenerów musi być!:lol: |
Cytat:
Tak, i dodatkowo z możliwą zadyszką, ale być może z już innym mentalem. Podbudowanym. |
Ważna wygrana. Zagraliśmy dużo lepiej niż z Tychami widać było arytmię, po powolnym rozgrywaniu w tyłach nagłe przyspieszenie. Od początku było tempo, koncentracja, zaangażowanie. Błędem było to, że za szybko Rude uwierzył, że nic złego się nie stanie.
|
Co ty bredzisz... Przecież to się niczym nie różniło... po prostu dzisiaj wpadły dwa farfocle.
|
Dokładnie, mecz był kalką meczu z Tychami.
Brzydko, wolne, ospale. Dwa rykoszety sprawiły, że nawet sam Raton nie był w stanie nam meczu spierdzielić. :D:D Ja mam nadzieję, że chociaż lider u siebie nie postawi autobusu w bramce, bo już mam dość takich meczy. |
Cytat:
|
Cytat:
Co tu pisać o deklach dla których dobry mecz = ładny. Nie zgodzę się że Rude uwierzył w zwycięstwo, on musiał zmienić tych których zmienił. Ba - po Sobczaku widać było zmęczenie mimo że grał tak krótko. Następnym razem zamiast Olejarki wejdzie Żyro (o ile jeszcze będzie zdrowy :>), ale czy to będzie jakaś wielka zmiana jakościowa? |
Dzisiaj było jeszcze ciaśniej niż z Tychami, a mimo to Goku miał patelnie już w okolicach 10 minuty, kontry też były dobrze kasowane w pierwszej połowie nie było w sumie zagrożenia pod naszą bramką. W drugiej tylko strzał obroniony przez Ratona to powinna być bramka. Karny z kapelusza, po karnym bez zagrożenia mimo pracy sędziego. Widać progres.
|
Cytat:
Czy byłeś z nim gdzieś na piwie? |
Pewnie chodziło o Dudę. Bo zagrał do końca z Widzewem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Piszes dużo, często i całkowicie bez sensu. Będę chciał być złośliwy to zacytuję Twoje majaki z poprzedniego okienka transferowego. O Warczaku, Olejarce i reszcie kloców których jedynym atutem jest PESEL. @FraMat - każdy się może przejęzyczyć, gorzej jak się człowiek myli w kwestiach zasadniczych - tak jak Ty co chwila. P.S. A chodziło mi oczywiście o Sobczaka. |
oczywiście :)
|
Cytat:
Co trzeba zrobić, żeby tak przekręcić wyraz Sobczak, żeby wyszedł z tego Sapała? :-D To, co ci się wydarzyło to w najlepszym razie malapropizm malapropizm - użycie innego wyrazu niż zamierzony, zazwyczaj z mimowolnie komicznym efektem. Chociaż przychylam się do twojej opinii, że to zwykłe brednie :-D No i tak: każdy może, oczywiście. :-D |
A co powiecie o konferencji po meczu.
Rude zaczyna rozumieć, że kluczem jest efektywność w atakowaniu drużyn broniących się w 11 na własnym polu karnym. Myślę że szybko wymyśli sposoby. |
Ale z niego bystrzak.
|
Cytat:
W normalnych ligach to co pokazała Odra raczej nie występuje. Rude przyznał że spodziewał się innej postawy gospodarzy. |
Cytat:
|
Ale w przerwie powiedział co trzeba. Bo w 50 minucie było już 2:0. Prawdziwy fachowiec.
|
Cytat:
Zastanawia mnie tylko czego on się spodziewał po Odrze, bo oczywiste było, że raczej będą murować i grać z kontry. |
Cytat:
Dawno nie było w Wiśle trenera, który czyta grę i wymyśla rozwiązania na bieżąco. Nie bez powodu zazwyczaj zmiany są w 60 minucie. Cytat:
Przecież napierdalanie w Pana Trenera Alberta Rude (wygrał ostatnie 2 mecze to należy to uszanować w pisowni :> ) w tym temacie jest praktycznie od dnia kiedy pojawiła się informacja, że przychodzi do Wisły. |
Cytat:
|
3 mecze, Z-P-Z, niski koszt nauki.
Zobaczymy czy teraz znajdzie rozwiązanie. |
Przypuszczam, że to nie trener uczy się ligi. Bardziej dociera do niego jak archaicznie, drużyny w lidze rozwiązują problemy boiskowe. Sposoby jak sobie z tym poradzić już dawno wymyślono i są one skuteczne, dlatego nikt już nie stawia autobusów bo zawsze piłka może się odbić od lusterka i efekt jest taki jak wczoraj. Teraz wystarczy przećwiczyć te sposoby na treningach i bramki będziemy strzelać wcześniej.
|
Cytat:
|
Odra postawiła autobus, a myśmy się od niego odbijali do pierwszej bramki.
Więc zarówno "nikt nie stawia autobusów" jak i "sposoby by sobie z tym radzić" w przypadku 1 ligi i nas są niezbyt prawdziwe. Zobaczymy za 2 tygodnie, bo obstawiam, że Arka autobusu nie postawi. |
Cytat:
Zresztą, jeśli nawet piłkarze przyznają że pierwsze dwa spotkania były złe (choćby Jaroch o tym mówił w dzisiejszym wywiadzie w GK), to tylko znaczy że obawy o dalszy rozwój sytuacji były uzasadnione. Optymizm się pojawia (i słusznie), ale jak to bywa w naszym półświatku każdy kolejny mecz będzie weryfikacja postępów drużyny. Mamy niestety taka a nie inną sytuację w tabeli ze każda wpadka w lidze może być brzemienna w skutkach. |
Cytat:
|
Cytat:
Generalnie z tego co obserwuję to jest próba porównywania Rude z Sobolewskim i na tej podstawie ocena jego umiejętności. Jest to karkołomne i bezsensowne. Sobolewski to parodysta totalny i bycie lepszym od niego nie jest żadnym wyznacznikiem. |
Cytat:
Czemu za dwa tygodnie? Mecz już w piątek. Arka zagra tak jak Widzew. Efekt będzie podobny. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl