Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

arti 15.01.2017 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1461728)
Przecież to nie ma byc za półroczne wypożyczenie, tylko za definitywny transfer już teraz.

jak on będzie i tak u nas od 1lipca to za jaki de facto okres miałoby być te sto czy ileś tysięcy euro?nazewnictwo nie ma znaczenia.

najm 15.01.2017 20:21

Ten nowy testowany hiszpan ma tego samego managera co Guzmics, Popovic czy Drzazga. To chyba tłumaczy testy:

http://www.transfermarkt.pl/schlage-...a/berater/2889

Wojtas 15.01.2017 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1461694)

A jego wczorajsza wypowiedz o zaangażowaniu Szymańskiego w projekt "Stilic" od listopada pokazuje największy skarb tego klubu obecnie. Czyli emocjonalnie zaangażowanych ludzi. Juz widzę jak jakiś najemnik z Telefoniki namawia Stilica przez kilka msc aby przyszedł do Wisly. Teraz widać jak brakowało tam serca. Przecież Legia jest tam gdzie jest, nie dzieki wielkim pieniądzom tylko właśnie kibicom klubu, którzy nim rządzą. Bo Leśny od zawsze był kibicem elki.

Tak bo Legii choc nie lubię,tam widać to ze wsyztscy są jednością ,wszedzie.Na trybunach ,w zarządzie,kazdy jest "bratem".U nas to troche puste słowa ,choc sytuacja sie ustabilizowała.
Te Praskie,Basałaje,Kapki,to byly pasozyty które wypijały z Wisły i Cupiała wsyztsko ,przez tyle lat,a potem jak sie obudzislismy bez tego wszystkiego to az dziwne to było.

ashkeczup 15.01.2017 20:24

Rzeczywiście moja pomyłka z liczba wystepów. Ma ich 67 w ciągu 2,5 roku(26/sezon).12 w tym sezonie czyli 5 mniej niż Mączyński. Nie wiem jak ty ale ja bym tego odsunięciem od składu nie nazwał.

Jaka zmiana tematu? Porównuje się tylko piłkarzy z tej samej pozycji?

Tak, reprezentacja to jest argument na umiejętności...

Zaciekawiłeś mnie tymi polakami na ŚO. Sprawdziłem składy z 20 kolejki i tylko w Koronie i Jadze na tej pozycji nie zagrał Polak w wyjściowej. Czy twój argument właśnie stał się inwalidą?

Arti

To chinole zapłacili (wierząc transfermarktowi) milion ojro za wypożyczenie półroczne. Nie mozna na to z tej strony patrzeć. To jest pół roku, które być może będzie potrzebne dla niego na aklimatyzacje, a w nagłym wypadku może zastąpić kogoś z 11, zaliczyć dobry występ i odpalić na stałe. 150k € to nie są żadne pieniądze w profesjonalnej piłce i jeśli na tym miałoby się skończyć to moi zdaniem warto.

ABGwislakABG 15.01.2017 20:31

Cytat:

Rzeczywiście moja pomyłka z liczba wystepów. Ma ich 67 w ciągu 2,5 roku(26/sezon).12 w tym sezonie czyli 5 mniej niż Mączyński. Nie wiem jak ty ale ja bym tego odsunięciem od składu nie nazwał.
Gdy ma się jednego LO i 2 ŚO, przy czym jeden kończy karierę dziwią Cię występy?

JEŻELI RYSIEK I GŁOWA MOGLI WYSTĄPIĆ (brak kartek, kontuzji) TO WYSTĘPOWALI.

Uryga zawsze był zapchajdziurą czy na DP czy ŚO.

Dlaczego tyle nie grał przy Jaliensie, Branco, Chavezie? Czyżby nie mógł się przebić przez tak spektakularny poziom?

Cytat:

Tak, reprezentacja to jest argument na umiejętności...
Nie U21.

Cytat:

Zaciekawiłeś mnie tymi polakami na ŚO. Sprawdziłem składy z 20 kolejki i tylko w Koronie i Jadze na tej pozycji nie zagrał Polak w wyjściowej. Czy twój argument właśnie stał się inwalidą?
Hmm, faktycznie. Wyciągnij pojedynczą kolejkę. Tak to i ja mogę wyciągnąć wpierrdol 6-2 w Szczecinie z zestawieniem Uryga-Żemło. Czy Twój kontrargument stał się właśnie inwalidą?

nesta 15.01.2017 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1461744)
Tak bo Legii choc nie lubię,tam widać to ze wsyztscy są jednością ,wszedzie.Na trybunach ,w zarządzie,kazdy jest "bratem".U nas to troche puste słowa ,choc sytuacja sie ustabilizowała.
Te Praskie,Basałaje,Kapki,to byly pasozyty które wypijały z Wisły i Cupiała wsyztsko ,przez tyle lat,a potem jak sie obudzislismy bez tego wszystkiego to az dziwne to było.

Dokładnie. To byli ludzie, którzy tylko patrzyli jak sie dorobić kosztem Wisły i Cupiala. No przecież aż boli takie porównanie, ze kiedyś za Wisle odpowiadał np. Rogala jako naczelny podpowiadacz Cupiała.

Naprawdę dać tym ludziom czas, sponsorów, chwile spokoju i będziemy wielcy.

ashkeczup 15.01.2017 20:39

Ok zrobiłem to dla ciebie. Sprawdziłem również 19 kolejkę, ale ostrzegam-to już ostatnia. W 19 kolejce na środku obrony przynajmniej jeden Polak nie wystąpił w zawrotnej liczbie ekip-2: Jaga, Piast.

Czemu Uryga nie występował 5 lat temu? Stary chłop, 17 lat miał. Ja w jego wieku nie takich na orliku wygryzałem. Głowacki to klasa sama w sobie a Rysiek to reprezentacyjny obrońca ćwierćfinalisty Euro 2016- jak Pazdan ze stolycy.
Nie wiem co cię tu dziwi bo mnie nic.

ABGwislakABG 15.01.2017 20:47

Cytat:

Nie wiem co cię tu dziwi bo mnie nic.
Mnie również nie dziwi, zwłaszcza krótka ludzka pamięć.

Jeżeli dla Ciebie 22/23 latek nie znający piłkarskiego abecadła, gdzie normalnie uczysz się tego w żaczkach/żuczkach jest faktycznie młody, gniewny, perspektywiczny, to nie mamy o czym gadać.

Też chciałbym żyć w takiej bajce, ale niestety mam za dużo nałogów, nie chcę dokładać do kolekcji narkotyków.

Bez odbioru.

wolfy 15.01.2017 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461746)
JEŻELI RYSIEK I GŁOWA MOGLI WYSTĄPIĆ (brak kartek, kontuzji) TO WYSTĘPOWALI.

Gdyby Uryga w wieku 19-20-21 lat prezentował wyższy poziom niż Głowacki lub Guzmićś to aktualnie grałby minimum w lidze holenderskiej, jak nie Bundeslidze i pukał do pierwszej reprezentacji. Na stopera to nie jest zaawansowany wiek.

Zastanów się czasem zanim coś napiszesz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461753)
Mnie również nie dziwi, zwłaszcza krótka ludzka pamięć.

Jeżeli dla Ciebie 22/23 latek nie znający piłkarskiego abecadła, gdzie normalnie uczysz się tego w żaczkach/żuczkach jest faktycznie młody, gniewny, perspektywiczny, to nie mamy o czym gadać.

Też chciałbym żyć w takiej bajce, ale niestety mam za dużo nałogów, nie chcę dokładać do kolekcji narkotyków.

Bez odbioru.

Ale tak konkretnie, czego Uryga nie zna? Jakich podstaw na pozycji stopera nie opanował? Ja już wiem, że w tym momencie po prostu dorabiasz teorię do głupoty którą palnąłeś, chcę tylko żebyś się podłożył.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1461734)
Jeśli przyjdzie Omar to będzie lekkie rozczarowanie. Tym bardziej dlatego, że z tego samego poziomu rozgrywek testowaliśmy o 7 lat młodszego Jagiełłe. Liczyłem, że jak już z niego rezygnujemy to dlatego że mamy jakiegoś kozaka na oku..

A zrezygnowaliśmy z niego? Czy po prostu nie jest numerem jeden na naszej liście?
Nie wiem, w życiu go nie widziałem w akcji. W komentarzach na 90 minut piszą, że wymiata, ale kij go wie. Dziwnie to wygląda.

ABGwislakABG 15.01.2017 21:02

Cytat:

Gdyby Uryga w wieku 19-20-21 lat prezentował wyższy poziom niż Głowacki lub Guzmićś to aktualnie grałby minimum w lidze holenderskiej, jak nie Bundeslidze i pukał do pierwszej reprezentacji. Na stopera to nie jest zaawansowany wiek.

Zastanów się czasem zanim coś napiszesz.
Obejrzyjcie jakikolwiek mecz Wisły z Urygą w składzie zanim coś napiszecie.

Cytat:

Ale tak konkretnie, czego Uryga nie zna? Jakich podstaw na pozycji stopera nie opanował? Ja już wiem, że w tym momencie po prostu dorabiasz teorię do głupoty którą palnąłeś, chcę tylko żebyś się podłożył.
Krycie na raz, podania wyłącznie do tyłu, podania w światło bramki do bramkarza, gdy bardzo mocno naciska go napastnik drużyny przeciwnej, odpuszczanie krycia przy stałych fragmentach gry.

Nie wiem, chodzi któryś z Was na stadion? Powie mi któryś zwolennik, w czym gość jest faktycznie dobry?

Miał jakiś mecz, gdzie nie odpierrdolił jakiejś idiotycznej kartki, karnego?

nesta 15.01.2017 21:04

Kompilacja bramek Monterde by A. Delimat:

https://twitter.com/a_delimat/status/820717381823524866

morganfield 15.01.2017 21:04

ABGwislakABG
Co to jest "Krycie na raz"?

FraMat 15.01.2017 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1461759)

Krycie na raz to w przypadku buhaja.
:p
Kolega miał na myśli atakowanie przy odbiorze piłki "na raz"

ABGwislakABG 15.01.2017 21:10

Cytat:

Jednokrotna próba odbioru piłki zawodnikowi atakującemu spowodowana błędnym ustawieniem się obrońcy.

Ktoś kiedykolwiek grał w piłkę?

FraMat 15.01.2017 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461757)
Krycie na raz, podania wyłącznie do tyłu, podania w światło bramki do bramkarza, gdy bardzo mocno naciska go napastnik drużyny przeciwnej, odpuszczanie krycia przy stałych fragmentach gry.

Podania wyłącznie do tyłu to były wtedy gdy Alan grał defensywnego pomocnika.
Od chwili gdy gra na obronie podaje dużo do przodu.
Atakowanie "na raz" owszem, jeszcze mu się zdarza, ale wcale nie często.
Podanie w światło bramki? Nie widziałem.
Odpuszczanie krycia przy stałych fragmentach? To chyba raczej nie Alan

LucjuszWielki 15.01.2017 21:11

Cytat:

Prawdziwym hitem transferowym jest narazie... Junco i cały zarząd

Nie podniecajcie się tak. Ocenimy niebawem, wiadomo, że robią robotę, ale jakie efekty tego będą ocenimy za pół roku...

Cytat:

A jego wczorajsza wypowiedz o zaangażowaniu Szymańskiego w projekt "Stilic" od listopada pokazuje największy skarb tego klubu obecnie. Czyli emocjonalnie zaangażowanych ludzi. Juz widzę jak jakiś najemnik z Telefoniki namawia Stilica przez kilka msc aby przyszedł do Wisly.

To prawda.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1461721)
Są jeszcze Uryga z Żemło na pozycję stopera. Obaj kiedy na niej grali grali dobrze.

:haha: Szczególnie w rewanżowym meczu z Amicą....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1461721)
Jak ktoś wszedł do składu (a tak traktuję grę Urygi i Żemło na stoperze, bo to ich pozycja) i nie zawalił to warto byłoby jednak traktować go fair

Z Amicą prostopadłe piły przechodziły przez nich jak przez sito! O czym Ty piszesz chłopie??? Uryga statystował i robił głupie karne, jak miał przy boku Głowę, jakby był w parze z Sadlokiem czy z Zemłą to 2-3 gole na mecz tracimy minimum.

ashkeczup 15.01.2017 21:13

Urydze można zarzucić, że gra za daleko rywala, ale nie że idzie na raz... Podania do tyłu jak grał ŚPD i widzę, że krótka pamięć bo miałeś nadzieję, że sobie już wyjaśniliśmy o jakiej pozycji rozmawiamy. Nie wiem czy po błędzie Urygi straciliśmy ostatnio gola po stałym fragmencie czego nie mogę powiedzieć o Sadloku czy Joviciu

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461761)
Jednokrotna próba odbioru piłki zawodnikowi atakującemu spowodowana błędnym ustawieniem się obrońcy.

Ktoś kiedykolwiek grał w piłkę?

Nie no pijany lub niespełna rozumu. Krycie czyli "bieganie" i próba uniemożliwienia dojścia do piłki jakiemuś zawodnikowi ma być na raz?

morganfield 15.01.2017 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461761)

Próba odbioru piłki = krycie.
No tak też można.

jason wiślak 15.01.2017 21:15

Uryga nie idzie na raz? To zobacz sobie jak sprokurował karnego w meczu z Lechią u siebie. A takich sytuacji w meczach jest całkiem sporo.

ABGwislakABG 15.01.2017 21:23

Wisła 1-1 Łęczna, poprzedni sezon, bramka na 1-1 Danielewicza. 8, stoper. Kto to taki?

Wcześniej? Ze Śląskiem, z amiką też, bramka nie padła na szczęście.

Cytat:

Od chwili gdy gra na obronie podaje dużo do przodu.
Cytat:

Podanie w światło bramki? Nie widziałem.
Bo specjalnie dla niego reaktywowali sweepera, czyli archaicznego obrońcę grającym tuż przed bramkarzem. Faktycznie wielki postęp osiągnął Uryga, podać albo do ustawionego PARĘ METRÓW do przodu, czyli Guzmicsa albo Głowy. zAJebisty.

Cytat:

krótka pamięć bo miałeś nadzieję, że sobie już wyjaśniliśmy o jakiej pozycji rozmawiamy.
Ty akurat z jakiejś mańki wj3bałeś Boguskiego. Reszta jak wyżej.

ashkeczup 15.01.2017 21:23

up
Ja to widzę trochę inaczej niemniej jednak jako błąd. Jako "pójście na raz" uważam agresywną, dynamiczną próbę odbioru piłki, która przy zmianie kierunku biegu atakującego i braku trafienia w piłkę obrońcy kończy się jego objechaniem. Uryga stał w miejscu i tylko wystawił nogę. Moim zdaniem to nie jest hehe "krycie na raz".

wislak
Nie rozumiesz czemu dałem za przykład Boguskiego? Spieszę z pomocą.
Moim zdaniem ci dwaj panowie to na chwilę obecną największe pokraki u nas w drużynie. Różnica jest miedzy nimi taka, że 22 letni Alan może się jeszcze czegoś nauczyć, natomiast 10 lat starszy Rafał to tak średnio bym powiedział.

ABGwislakABG 15.01.2017 21:33

Uryga pokraka. Miło, że się zgadzamy.

Cytat:

Różnica jest miedzy nimi taka, że 22 letni Alan może się jeszcze czegoś nauczyć
A między nami taka, że 22 letni Alan już się niczego nie nauczy.

ashkeczup 15.01.2017 21:36

Tak sobie myśle, że jesteś książkowym przykładem Janusza piłki nożnej, który 2 lata temu ogladał mecze reprezentacji i krzyczał do swojej Grażyny "TYN LEWANDOSKIJ DLA SZWABÓW ZA PINIONDZE TO SZCZYLO A REPREZENTACJI TO ZA GROSZE NIE BEDZIE". Marcin Kuźba może się czuć zagrożony na swojej pozycji scouta bo z tego co widzę, to umiesz ocenić piłkarza po tym jak wchodzi po schodach (kmwtw,pdk).

ABGwislakABG 15.01.2017 21:48

A ja myślę, że nie masz żadnych argumentów, gdyż bazujesz na badziewiach typu obrazek czy dla żartu wpisany "kumaty" skrót.

To nie jest żaden scouting. Na Zachodzie 22-23 letni piłkarz jest już w pełni ukształtowany, biologia i dojrzewanie idą z tym w parze. Ale dopóki nie ma bliżej niż dalej do 3 z przodu, tym nadal będzie młodym, perspektywicznym talentem.

ABGwislakABG 15.01.2017 21:52

http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...-bramki/eb1gkz

Od 1:37. Wyraźnie spóźniony zawodnik z nr 8 nie dogonił zawodnika z nr 4, po czym stoi jak kołek osinowy.

http://ekstraklasa.tv/skroty/arka-gd...-bramki/fjv0nx

1:00. Zbyt daleko od atakującego.
1:41 - Kogo krył?

http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...t-meczu/zjtg34

0:45 - pressing Maćka Iwańskiego. Uwaga, kto dostrzeże różnice?

1:07 - OLE! SIATA!

1:32 - kolejny pressing Pączka.
2:09 - Alan nie odpuszcza stałych fragmentów gry?
2:52 - porywające tempo.
3:29 - porywające krycie.

http://ekstraklasa.tv/skroty/zaglebi...t-meczu/9h4j5h

1:10 - wybitne krycie Nespora.
2:30 - Znów dziś, przeszła obok mnie...

Lecieć do końca rundy, czy jednak bastiony padają?

wolfy 15.01.2017 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1461765)
Próba odbioru piłki = krycie.
No tak też można.

No nie bałdzo.

Na tej samej zasadzie kopnięcie piłki = podanie.

Krycie to ustawianie się i poruszanie względem zawodnika drużyny przeciwnej (z piłką czy bez). Odbiór piłki jest tym co wynika z nazwy, odbierać piłkę może zawodnik który nie kryje przeciwnika (np. wbiegający z tyłu albo nadbiegający na zawodnika).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461771)
A ja myślę, że nie masz żadnych argumentów, gdyż bazujesz na badziewiach typu obrazek czy dla żartu wpisany "kumaty" skrót.

i

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461769)
Uryga pokraka. Miło, że się zgadzamy.

Taaak.

Fajne klipy. A na nich Uryga grający na DP. Teza brzmiała, że Uryga o wiele lepiej gra jak stoper i to de facto jest jego pozycją.
Zapytam wprost - rozumiesz temat dyskusji, czy liczyłeś że nikt nie zauważy że piszesz nie na temat? A może kmwtw?

ashkeczup 15.01.2017 21:57

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180
Ile grał Broziu w wieku Alana?
Czekam na twoje argumenty szczególnie w kwestii środkowych obrońców rodem z Polski na boiskach ekstraklasy.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180
Ile grał Broziu w wieku Alana?
Czekam na twoje argumenty szczególnie w kwestii środkowych obrońców rodem z Polski na boiskach ekstraklasy.

wislak
Po pierwsze popraw minuty. Po drugie czy ty winisz Uryge za to,że Miskiewicz odjebał maniane top EU? Przy rożnym krył nr 4, nie 3. Łysy1=/=łysy2.

morganfield 15.01.2017 22:00

wolfy
Ja sobie kpiłem z kolegi piszącego coś o kryciu na raz.

wolfy 15.01.2017 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1461775)
wolfy
Ja sobie kpiłem z kolegi ABG.

A, to wybacz. Musiałem przeoczyć.

ABGwislakABG 15.01.2017 22:05

Tyle, że Brożek dostał od Bozi dar w postaci szybkości i umiejętności wykańczania akcji, zmysłu strzeleckiego, przewidywania gdzie znajdzie się futbolówka. A to kluczowe dla jego pozycji. Jakie umiejętności ma Alan? Brozkow dobrze zrobiło wypożyczenie do katowickiej gieksy, czego Alan niestety nie doświadczył.

Związku upatruje we wprowadzeniu limitu obcokrajowców, przez co takie tuzy jak Alan mogą grać co nie znaczy, że poziom sportowy polskich jest wyższy od wspomnianego okresu, gdzie mogłeś policzyć polskich stoperów na palcach jednej ręki.

ashkeczup 15.01.2017 22:09

Ludzie trzymejcie mnie bo nie wyczymie. Przeczytałem tylko pierwsze zdanie. Brożek ma szybkość i dar wykańczania akcji tak? Czy on nie jest przypadkiem znany z tego, że wykorzystuje mniej więcej 2/10 stuprocentowych okazji czego dowodzi non-stop? Przecież w chwili to z lis pola karnego żaden. Przydatny jest tylko jako dziewiątka coby sklepać z wchodzącymi w pole karne pomocnikami.

LucjuszWielki 15.01.2017 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1461772)
....

Kolego ABG odpisz gimbusowi, który niedawno poruszał się busem, a teraz zgrywa filantropa, że przykład gry Urygi jako środkowego obrońcy ma w meczu Wisła - Amica 30 listopada 2016r... Jest to tzw "szach mat". Do tego śmiało można dopisać Żemłe.

Z szybkością Brożka troche przesadziłeś, chyba, że chodzi Ci czasy 10 lat wstecz.

ABGwislakABG 15.01.2017 22:13

To, o czym piszesz to skuteczność. Szybkość niestety stracił z wiekiem.

Nie, nie potrafi się znaleźć futbolówki w polu karnym, przed nią. To się kłóci z tymi 8/10 sytuacji zmarnowanych.

Nie ma instynktu ani wykończenia akcji. Tylko to się kłóci, że jest w top10 wszechczasów strzelców tej ligi.

ashkeczup 15.01.2017 22:21

Bo ta liga jest żałosna. Co ty pleciesz? Zacytuj proszę gdzie podważyłem twoje słowa o zmyśle strzeleckim i przewidywaniu. A jeśli nie znajdziesz to czemu mnie bijesz?

ABGwislakABG 15.01.2017 22:29

Stajesz do mnie w opozycji więc mniemalem, że będziesz kontrowac czy też punktowac w każdą moją wypowiedź, więc w taki, a nie inny sposób ja argumentowałem. Ty uważasz, że z Alana da się coś więcej wycisnąć, ja uważam, że nie. Ja nie uznaje, że młody, zdolny, może się rozwinąć. Gość na ten wiek powinien być już piłkarzem w pełni ukształtowanym. Ja oprócz jego postury fizycznej i faktu polskiej narodowości nie widzę zadnych plusów. Chętnie zmienię zdanie, będę dzięki temu lepiej spał. Ale argument, że ostatnio jakby mniej baboli robi do mnie nie trafia z racji przedstawionych wyżej skrótów, meczu rewanżowej z amika, w Szczecinie z paprykarzami jak i tym, ze gra zaraz z przodu bramkarza, więc siłą rzeczy musi podawać do przodu o kilka metrów.

s1mone 15.01.2017 22:36

Nasz najlepszy strzelec, exeqo piąty snajper ligi, będący równocześnie biegającym po całej długości boiska pomocnikiem a nie na napastnikiem to pokraka:D

Dobrze się uśmiałem. Jestem przekonany, że Paweł Brożek w najmokrzejszych snach marzy w tym momencie o takiej rundzie jaką miał Boguski. Najbardziej mi się podobał argument, że poza bramkami to nic nie pokazał :D

Szczerze to Rafał pierwszą połowę rundy przespał i miał zwyczajnie słabą, ale w drugiej to był nasz najlepszy piłkarz. W interesie nas wszystkich jest to, żeby tą formę utrzymał.

Tyle w temacie.

ashkeczup 15.01.2017 22:37

Chętnie bym odpowiedział na wstawione skróty jeśli poprawisz minuty jego błędów. JanuszWielki skreśla Uryge po jednym meczu? Głowacki w 08 bardzo możliwe, że samobójczym trafieniem zabrał nam awans samobójczym trafieniem. Wracając do puntkowania wypowiedzi przeczytaj moją poprzednią i się zastanów. Ja potrafiłem przyznać się do błędu gdy źle podałem ilość występów Urygi.

up
Zobaczymy opinie na temat Boguskiego po rundzie wiosennej bo jestem niemalże pewny, że nie przekroczy magicznego progu 4 bramek w 17 meczach. Chwała mu za te 6 bramek w dwóch meczach. Niemniej jednak nadal jestem zdania, że od zawodnika ofensywnego wymaga się czegoś więcej niż biegania od linii do linii końcowej, a tylko to nam zapewniał przez ostatnia 2 lata nie licząc oczywiście tej zwyżki formy.

s1mone 15.01.2017 22:46

Spójrzmy na to tak.
Rafał ma świetne liczby w tym sezonie, które go bronią (jak na pomocnika).
Rafał miał dobre liczby w poprzednim sezonie, które go broniły (jak na pomocnika).
Rafał dużo biega.
Rafał często gra z klepy.
Rafał jest Wiślakiem z krwi i kości.

Ja rozumiem, że jego 'odskakujące przyjęcie' bywa wkurzające i że potrafi czasem zniknąć na większość meczu.
Ale nazywanie go pokraką to gruba przesada.

Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ludzie tak tu po nim jadą. Przyjmuję do wiadomości, że potrafi coś co świetnie sam wykombinował spektakularnie spieprzyć - przez co bywa wkurzający, ale nigdy nie zrozumiem jak można gościa, który powinien być uznawany za ikonę klubu na równi z Sobolewskim czy Głowackim tak objeżdżać. Rozumiem, że gość nie jest tak charyzmatyczny jak wymieniona dwójka, ani nigdy nie był uznawany za najlepszego w lidze na swojej pozycji (przynajmniej od czasów wycięcia go przez tego buca borysiuka), ale czy to wystarczający powód?

ashkeczup 15.01.2017 22:49

W sumie masz trochę racji. Oceniam go głównie jako skrzydłowego, na którego się nie nadaje. Szybkość, drybling, dośrodkowanie to raczej nie są jego najmocniejsze strony. Za dużo otwierających podań też nie ma. No i chyba przede wszystkim jak patrzę na jego styl poruszania się na boisku to już taki troche el emerito.

ABGwislakABG 15.01.2017 22:52

Ależ ja się przyznaje do błędu o tej ilości obrońców. Błędy podawalem od momentu rozpoczęcia sytuacji bądź powtórki, gdzie ten błąd widać.

Głowacki, Brożek też mógł karnego strzelić i mielibyśmy 1 ósemkę. Byle jakość, a co najbardziej boli brak woli walki.

Ty sądzisz, że się rozwinie Alan, ja nie, gdyż wiek już zbyt zaawansowany i poza polskim obywatelstwo i postura fizyczna nie widzę jego atutów. Bardzo chętnie poznam, będę lepiej spał.

Na kontrargumenty negujace moje argumenty i zawarte w nim jego braki w wyszkoleniu też się nie doczekałem poza "kpinami" i wytknieciem mojego błędu, że to nie krycie na raz, tylko próba dbioru piłki jednym atakiem, co i tak potwierdza jeden z moich argumentów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl