![]() |
Cytat:
|
Ten nowy testowany hiszpan ma tego samego managera co Guzmics, Popovic czy Drzazga. To chyba tłumaczy testy:
http://www.transfermarkt.pl/schlage-...a/berater/2889 |
Cytat:
Tak bo Legii choc nie lubię,tam widać to ze wsyztscy są jednością ,wszedzie.Na trybunach ,w zarządzie,kazdy jest "bratem".U nas to troche puste słowa ,choc sytuacja sie ustabilizowała. Te Praskie,Basałaje,Kapki,to byly pasozyty które wypijały z Wisły i Cupiała wsyztsko ,przez tyle lat,a potem jak sie obudzislismy bez tego wszystkiego to az dziwne to było. |
Rzeczywiście moja pomyłka z liczba wystepów. Ma ich 67 w ciągu 2,5 roku(26/sezon).12 w tym sezonie czyli 5 mniej niż Mączyński. Nie wiem jak ty ale ja bym tego odsunięciem od składu nie nazwał.
Jaka zmiana tematu? Porównuje się tylko piłkarzy z tej samej pozycji? Tak, reprezentacja to jest argument na umiejętności... Zaciekawiłeś mnie tymi polakami na ŚO. Sprawdziłem składy z 20 kolejki i tylko w Koronie i Jadze na tej pozycji nie zagrał Polak w wyjściowej. Czy twój argument właśnie stał się inwalidą? Arti To chinole zapłacili (wierząc transfermarktowi) milion ojro za wypożyczenie półroczne. Nie mozna na to z tej strony patrzeć. To jest pół roku, które być może będzie potrzebne dla niego na aklimatyzacje, a w nagłym wypadku może zastąpić kogoś z 11, zaliczyć dobry występ i odpalić na stałe. 150k ⏠to nie są żadne pieniądze w profesjonalnej piłce i jeśli na tym miałoby się skończyć to moi zdaniem warto. |
Cytat:
JEŻELI RYSIEK I GŁOWA MOGLI WYSTĄPIĆ (brak kartek, kontuzji) TO WYSTĘPOWALI. Uryga zawsze był zapchajdziurą czy na DP czy ŚO. Dlaczego tyle nie grał przy Jaliensie, Branco, Chavezie? Czyżby nie mógł się przebić przez tak spektakularny poziom? Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Naprawdę dać tym ludziom czas, sponsorów, chwile spokoju i będziemy wielcy. |
Ok zrobiłem to dla ciebie. Sprawdziłem również 19 kolejkę, ale ostrzegam-to już ostatnia. W 19 kolejce na środku obrony przynajmniej jeden Polak nie wystąpił w zawrotnej liczbie ekip-2: Jaga, Piast.
Czemu Uryga nie występował 5 lat temu? Stary chłop, 17 lat miał. Ja w jego wieku nie takich na orliku wygryzałem. Głowacki to klasa sama w sobie a Rysiek to reprezentacyjny obrońca ćwierćfinalisty Euro 2016- jak Pazdan ze stolycy. Nie wiem co cię tu dziwi bo mnie nic. |
Cytat:
Jeżeli dla Ciebie 22/23 latek nie znający piłkarskiego abecadła, gdzie normalnie uczysz się tego w żaczkach/żuczkach jest faktycznie młody, gniewny, perspektywiczny, to nie mamy o czym gadać. Też chciałbym żyć w takiej bajce, ale niestety mam za dużo nałogów, nie chcę dokładać do kolekcji narkotyków. Bez odbioru. |
Cytat:
Zastanów się czasem zanim coś napiszesz. Cytat:
Cytat:
Nie wiem, w życiu go nie widziałem w akcji. W komentarzach na 90 minut piszą, że wymiata, ale kij go wie. Dziwnie to wygląda. |
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, chodzi któryś z Was na stadion? Powie mi któryś zwolennik, w czym gość jest faktycznie dobry? Miał jakiś mecz, gdzie nie odpierrdolił jakiejś idiotycznej kartki, karnego? |
|
ABGwislakABG
Co to jest "Krycie na raz"? |
Cytat:
:p Kolega miał na myśli atakowanie przy odbiorze piłki "na raz" |
Cytat:
Ktoś kiedykolwiek grał w piłkę? |
Cytat:
Od chwili gdy gra na obronie podaje dużo do przodu. Atakowanie "na raz" owszem, jeszcze mu się zdarza, ale wcale nie często. Podanie w światło bramki? Nie widziałem. Odpuszczanie krycia przy stałych fragmentach? To chyba raczej nie Alan |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Urydze można zarzucić, że gra za daleko rywala, ale nie że idzie na raz... Podania do tyłu jak grał ŚPD i widzę, że krótka pamięć bo miałeś nadzieję, że sobie już wyjaśniliśmy o jakiej pozycji rozmawiamy. Nie wiem czy po błędzie Urygi straciliśmy ostatnio gola po stałym fragmencie czego nie mogę powiedzieć o Sadloku czy Joviciu
Cytat:
|
Cytat:
No tak też można. |
Uryga nie idzie na raz? To zobacz sobie jak sprokurował karnego w meczu z Lechią u siebie. A takich sytuacji w meczach jest całkiem sporo.
|
Wisła 1-1 Łęczna, poprzedni sezon, bramka na 1-1 Danielewicza. 8, stoper. Kto to taki?
Wcześniej? Ze Śląskiem, z amiką też, bramka nie padła na szczęście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
up
Ja to widzę trochę inaczej niemniej jednak jako błąd. Jako "pójście na raz" uważam agresywną, dynamiczną próbę odbioru piłki, która przy zmianie kierunku biegu atakującego i braku trafienia w piłkę obrońcy kończy się jego objechaniem. Uryga stał w miejscu i tylko wystawił nogę. Moim zdaniem to nie jest hehe "krycie na raz". wislak Nie rozumiesz czemu dałem za przykład Boguskiego? Spieszę z pomocą. Moim zdaniem ci dwaj panowie to na chwilę obecną największe pokraki u nas w drużynie. Różnica jest miedzy nimi taka, że 22 letni Alan może się jeszcze czegoś nauczyć, natomiast 10 lat starszy Rafał to tak średnio bym powiedział. |
Uryga pokraka. Miło, że się zgadzamy.
Cytat:
|
Tak sobie myśle, że jesteś książkowym przykładem Janusza piłki nożnej, który 2 lata temu ogladał mecze reprezentacji i krzyczał do swojej Grażyny "TYN LEWANDOSKIJ DLA SZWABÓW ZA PINIONDZE TO SZCZYLO A REPREZENTACJI TO ZA GROSZE NIE BEDZIE". Marcin Kuźba może się czuć zagrożony na swojej pozycji scouta bo z tego co widzę, to umiesz ocenić piłkarza po tym jak wchodzi po schodach (kmwtw,pdk).
|
A ja myślę, że nie masz żadnych argumentów, gdyż bazujesz na badziewiach typu obrazek czy dla żartu wpisany "kumaty" skrót.
To nie jest żaden scouting. Na Zachodzie 22-23 letni piłkarz jest już w pełni ukształtowany, biologia i dojrzewanie idą z tym w parze. Ale dopóki nie ma bliżej niż dalej do 3 z przodu, tym nadal będzie młodym, perspektywicznym talentem. |
http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...-bramki/eb1gkz
Od 1:37. Wyraźnie spóźniony zawodnik z nr 8 nie dogonił zawodnika z nr 4, po czym stoi jak kołek osinowy. http://ekstraklasa.tv/skroty/arka-gd...-bramki/fjv0nx 1:00. Zbyt daleko od atakującego. 1:41 - Kogo krył? http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...t-meczu/zjtg34 0:45 - pressing Maćka Iwańskiego. Uwaga, kto dostrzeże różnice? 1:07 - OLE! SIATA! 1:32 - kolejny pressing Pączka. 2:09 - Alan nie odpuszcza stałych fragmentów gry? 2:52 - porywające tempo. 3:29 - porywające krycie. http://ekstraklasa.tv/skroty/zaglebi...t-meczu/9h4j5h 1:10 - wybitne krycie Nespora. 2:30 - Znów dziś, przeszła obok mnie... Lecieć do końca rundy, czy jednak bastiony padają? |
Cytat:
Na tej samej zasadzie kopnięcie piłki = podanie. Krycie to ustawianie się i poruszanie względem zawodnika drużyny przeciwnej (z piłką czy bez). Odbiór piłki jest tym co wynika z nazwy, odbierać piłkę może zawodnik który nie kryje przeciwnika (np. wbiegający z tyłu albo nadbiegający na zawodnika). Cytat:
Cytat:
Fajne klipy. A na nich Uryga grający na DP. Teza brzmiała, że Uryga o wiele lepiej gra jak stoper i to de facto jest jego pozycją. Zapytam wprost - rozumiesz temat dyskusji, czy liczyłeś że nikt nie zauważy że piszesz nie na temat? A może kmwtw? |
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180
Ile grał Broziu w wieku Alana? Czekam na twoje argumenty szczególnie w kwestii środkowych obrońców rodem z Polski na boiskach ekstraklasy. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180 Ile grał Broziu w wieku Alana? Czekam na twoje argumenty szczególnie w kwestii środkowych obrońców rodem z Polski na boiskach ekstraklasy. wislak Po pierwsze popraw minuty. Po drugie czy ty winisz Uryge za to,że Miskiewicz odjebał maniane top EU? Przy rożnym krył nr 4, nie 3. Łysy1=/=łysy2. |
wolfy
Ja sobie kpiłem z kolegi piszącego coś o kryciu na raz. |
Cytat:
|
Tyle, że Brożek dostał od Bozi dar w postaci szybkości i umiejętności wykańczania akcji, zmysłu strzeleckiego, przewidywania gdzie znajdzie się futbolówka. A to kluczowe dla jego pozycji. Jakie umiejętności ma Alan? Brozkow dobrze zrobiło wypożyczenie do katowickiej gieksy, czego Alan niestety nie doświadczył.
Związku upatruje we wprowadzeniu limitu obcokrajowców, przez co takie tuzy jak Alan mogą grać co nie znaczy, że poziom sportowy polskich jest wyższy od wspomnianego okresu, gdzie mogłeś policzyć polskich stoperów na palcach jednej ręki. |
Ludzie trzymejcie mnie bo nie wyczymie. Przeczytałem tylko pierwsze zdanie. Brożek ma szybkość i dar wykańczania akcji tak? Czy on nie jest przypadkiem znany z tego, że wykorzystuje mniej więcej 2/10 stuprocentowych okazji czego dowodzi non-stop? Przecież w chwili to z lis pola karnego żaden. Przydatny jest tylko jako dziewiątka coby sklepać z wchodzącymi w pole karne pomocnikami.
|
Cytat:
Z szybkością Brożka troche przesadziłeś, chyba, że chodzi Ci czasy 10 lat wstecz. |
To, o czym piszesz to skuteczność. Szybkość niestety stracił z wiekiem.
Nie, nie potrafi się znaleźć futbolówki w polu karnym, przed nią. To się kłóci z tymi 8/10 sytuacji zmarnowanych. Nie ma instynktu ani wykończenia akcji. Tylko to się kłóci, że jest w top10 wszechczasów strzelców tej ligi. |
Bo ta liga jest żałosna. Co ty pleciesz? Zacytuj proszę gdzie podważyłem twoje słowa o zmyśle strzeleckim i przewidywaniu. A jeśli nie znajdziesz to czemu mnie bijesz?
|
Stajesz do mnie w opozycji więc mniemalem, że będziesz kontrowac czy też punktowac w każdą moją wypowiedź, więc w taki, a nie inny sposób ja argumentowałem. Ty uważasz, że z Alana da się coś więcej wycisnąć, ja uważam, że nie. Ja nie uznaje, że młody, zdolny, może się rozwinąć. Gość na ten wiek powinien być już piłkarzem w pełni ukształtowanym. Ja oprócz jego postury fizycznej i faktu polskiej narodowości nie widzę zadnych plusów. Chętnie zmienię zdanie, będę dzięki temu lepiej spał. Ale argument, że ostatnio jakby mniej baboli robi do mnie nie trafia z racji przedstawionych wyżej skrótów, meczu rewanżowej z amika, w Szczecinie z paprykarzami jak i tym, ze gra zaraz z przodu bramkarza, więc siłą rzeczy musi podawać do przodu o kilka metrów.
|
Nasz najlepszy strzelec, exeqo piąty snajper ligi, będący równocześnie biegającym po całej długości boiska pomocnikiem a nie na napastnikiem to pokraka:D
Dobrze się uśmiałem. Jestem przekonany, że Paweł Brożek w najmokrzejszych snach marzy w tym momencie o takiej rundzie jaką miał Boguski. Najbardziej mi się podobał argument, że poza bramkami to nic nie pokazał :D Szczerze to Rafał pierwszą połowę rundy przespał i miał zwyczajnie słabą, ale w drugiej to był nasz najlepszy piłkarz. W interesie nas wszystkich jest to, żeby tą formę utrzymał. Tyle w temacie. |
Chętnie bym odpowiedział na wstawione skróty jeśli poprawisz minuty jego błędów. JanuszWielki skreśla Uryge po jednym meczu? Głowacki w 08 bardzo możliwe, że samobójczym trafieniem zabrał nam awans samobójczym trafieniem. Wracając do puntkowania wypowiedzi przeczytaj moją poprzednią i się zastanów. Ja potrafiłem przyznać się do błędu gdy źle podałem ilość występów Urygi.
up Zobaczymy opinie na temat Boguskiego po rundzie wiosennej bo jestem niemalże pewny, że nie przekroczy magicznego progu 4 bramek w 17 meczach. Chwała mu za te 6 bramek w dwóch meczach. Niemniej jednak nadal jestem zdania, że od zawodnika ofensywnego wymaga się czegoś więcej niż biegania od linii do linii końcowej, a tylko to nam zapewniał przez ostatnia 2 lata nie licząc oczywiście tej zwyżki formy. |
Spójrzmy na to tak.
Rafał ma świetne liczby w tym sezonie, które go bronią (jak na pomocnika). Rafał miał dobre liczby w poprzednim sezonie, które go broniły (jak na pomocnika). Rafał dużo biega. Rafał często gra z klepy. Rafał jest Wiślakiem z krwi i kości. Ja rozumiem, że jego 'odskakujące przyjęcie' bywa wkurzające i że potrafi czasem zniknąć na większość meczu. Ale nazywanie go pokraką to gruba przesada. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ludzie tak tu po nim jadą. Przyjmuję do wiadomości, że potrafi coś co świetnie sam wykombinował spektakularnie spieprzyć - przez co bywa wkurzający, ale nigdy nie zrozumiem jak można gościa, który powinien być uznawany za ikonę klubu na równi z Sobolewskim czy Głowackim tak objeżdżać. Rozumiem, że gość nie jest tak charyzmatyczny jak wymieniona dwójka, ani nigdy nie był uznawany za najlepszego w lidze na swojej pozycji (przynajmniej od czasów wycięcia go przez tego buca borysiuka), ale czy to wystarczający powód? |
W sumie masz trochę racji. Oceniam go głównie jako skrzydłowego, na którego się nie nadaje. Szybkość, drybling, dośrodkowanie to raczej nie są jego najmocniejsze strony. Za dużo otwierających podań też nie ma. No i chyba przede wszystkim jak patrzę na jego styl poruszania się na boisku to już taki troche el emerito.
|
Ależ ja się przyznaje do błędu o tej ilości obrońców. Błędy podawalem od momentu rozpoczęcia sytuacji bądź powtórki, gdzie ten błąd widać.
Głowacki, Brożek też mógł karnego strzelić i mielibyśmy 1 ósemkę. Byle jakość, a co najbardziej boli brak woli walki. Ty sądzisz, że się rozwinie Alan, ja nie, gdyż wiek już zbyt zaawansowany i poza polskim obywatelstwo i postura fizyczna nie widzę jego atutów. Bardzo chętnie poznam, będę lepiej spał. Na kontrargumenty negujace moje argumenty i zawarte w nim jego braki w wyszkoleniu też się nie doczekałem poza "kpinami" i wytknieciem mojego błędu, że to nie krycie na raz, tylko próba dbioru piłki jednym atakiem, co i tak potwierdza jeden z moich argumentów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl