![]() |
Oglądnijcie sobie 3 ostatnie mecze... Co byłem na trybunach to kto zayebał?? POPO!! POPO pod nogi, raz dwa trzy! Żal mi ludzi, którzy piszą, że to porządny piłkarz i że bez niego mamy lipe. Czy z nim czy bez i tak oddajemy środek! Popovic zagrał 2-3 mecze POPRAWNE czyli bez wielkiego zawalenia i bez przebłysków , 23- NEUTRALNE mecze. A KAłużny był plajmejkerem??? Cantoro więcej robił z przodu niż Popovic do najbliższego, do boku do tyłu i chowaj sie zamiast wyjśc do gry lub kretyński faul ...
Co z Jagiełło??? |
Mi sie wydaje, ze mozemy sie spodziewac pilkarza na nasza lewa strone, bo Ramirez mowi, ze to nasza najslabsza strona i trudno z nim sie nie zgodzic.
|
WioReXXX ale lewa obrona? Bo jak pomoc to ciężko się z tym ZGODZIĆ. Przecież Boguski to farciarz rundy. Czy ten gość z gry zasługiwał na dwa hattricki? Bądźmy poważni. Jak trener oduczy Małego zamykania oczu i jazda w przód jak ma piłkę to jest on na pewno dużo lepszym piłkarzem niż Boguś.
|
Cytat:
Facet w 11 meczach ekstraklasy strzelil 2 gole, to lepsza srednia niz u niektorych napastnikow. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli powrót Stilića się potwierdzi to będzie to fantastyczna wiadomość. Ten piłkarz jest stworzony żeby u nas grać. Co z tego, że nie gra w obronie jak w ofensywie dodaje 50% do wartości zespołu? To jest Ekstraklasa, kompletnych piłkarzy tu nie uświadczymy. Wybrzydzanie na Stilića jest trochę nie na miejscu moim zdaniem.
|
Musi jeszcze prezentować jakąś formę, bo jak bedzie człapens to moga se piły z Popem podawac na srodku boiska.
|
Cytat:
|
@LucjuszWielki
To jest tak oczywiste, że nawet nie ma co o tym pisać ;) Ponoć dobre przygotowanie fizyczne to domena naszego enigmatycznego trenera. Oby tak było. |
Bośniak ma już swoje lata a jak wiemy motorycznie ten zawodnik nie był nigdy na wysokim poziomie, dodatkowo duże problemy z grą obronną. Jak na razie transfery w naszym wykonaniu to klasyczne łatanie dziur....
|
Merkury to kto wg Ciebie byłby odpowiedni? który zawodnik nie byłby tylko łataniem dziur a dużym wzmocnieniem Wisły?
|
W Wiśle coraz lepiej, to i Merkury się wkoorwił.
|
Ja się zastanawiam, jak będzie wyglądała linia pomocy po przyjściu Stilica -ktoś z dwójki Brlek/Popovic wyląduje na ławie (chyba, że jakieś mityczne opowieści o odejściu Mąki do Legii nagle się spełnią )...
|
Cytat:
Swoją drogą, trzeba nie mieć pojęcia o piłce, żeby deprecjonować pozycję i zadania Popovicia. Z Craksą np. zagrał słabo pamiętam, no i zobaczcie jak to wyglądało, to samo Ruch bez niego. |
Cytat:
Niestety nie mog znalezc statystyki odbiory/straty ale jestem pewien ze tu rowniez wypadlby na plus. |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Ja polecam więcej dystansu do świata :)
Co do Semira to myślę, że ma to nie tylko ogromny plus marketingowy, ale też spory wpływ na zespół. Zawsze morale wzrasta, jak przychodzi gość z takimi umiejętnościami do zespołu, jak on. Oby tak dalej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No rzeczywiście nie są to petrodolary.
Wygląda na to, że niespełna 1,5 mln zł. plus około 400 tys. zł. bonusu. |
Bo prezes tak powiedzial:D
|
Cytat:
|
No to niestety pierwsza lekka wtopa Junco. 300k Euro to zdecydowanie za mało. Kolejnych 100k możemy równie dobrze nigdy nie zobaczyć znając sposób, w jaki Turasy robią interesy. Jovic musiał mu bardzo płakać w gabinecie, że Junco puścił go za pół-darmo.
|
Jeśli to prawda z tymi 300 K €, to trochę pozostawia smak trampka w gębie. Jović prawie siedem razy gorszy od Bereszyńskiego jest ? :-/
|
Z tym pół darmo to zawsze jest problem. Jakoś nikt inny na Jovana nie polował. Widać pewnie tyle był wart...
Ale faktycznie - szału nie ma. rozaraian Bereszyński grał w LM. Jović nie. Bereszyński wg mnie to półka wyżej. |
No dobra grał W LM Bereszyński (już abstrahuję od tego ile obrona Legii dostała bramek), ale aż niespełna 7-krotna różnica? Tak sprzedają paserzy (nikogo nie obrażając).
|
Cytat:
Ja mogę napisać tak - Jović słaby fizycznie - nie wytrzyma bardziej intensywnej gry. Błyszczał na razie tylko w naszej ekstraklasie, podobnie jak Stilić. Stilić nie istniał za granicą (Turcja, Ukraina) to gwiazda tylko ligi polskiej i bośniackiej. Z Jovicem może być podobnie. Może tak sobie myślał kupujący. Za duże ryzyko - dlatego dał tyle ile dał Bereszyński ma większy potencjał. Dał radę w lidze mistrzów - jest szybszy, silniejszy. Technicznie chyba nawet lepszy. Ma większy potencjał. Półka wyżej. Ja przynajmniej tak to widzę. Ale oczywiście gdyby Jovic zagrał w pucharach i coś tam pokazał to cena mogłaby być za niego większa. btw Zawsze pisałem że z naszej ligi statystycznie najwięcej zarabia się na sprzedaży polskiego "drewna" i dlatego tak ważne jest żeby to utalentowane "drewno" wyławiać, szlifować i czasem coś sprzedać :) |
Nie, ale ma znaczenie pozycja druzyny. Jestem pewny, ze Boban na poziomie powiedzmy europejskim dalby rade, ale jestemy tu gdzie jestesmy. Czyli wychodzi na to, ze za Ryska i Bobana wzielismy okolo 600-700k euro.
|
Podejrzewam że gdyby grał w Legii poszedł by za 1mln ojro
|
Jakby byl wiecej wart to wiecej by za niego zaplacili.
|
Czyli mozemy sie tylko domyslac ile klub zainkasowal za Ryska? Mozemy sie tylko domyslac ze to suma pomiedzy 200 tys eu a milion choc pewnie w tej dolnej granicy ?
|
Kradzież, tyle powiem.
|
Cytat:
Poszedł do ligi tureckiej, a nie do Bundesligi z tych samych powodów dla których Guzmić wylądował w lidze chińskiej. Na ekstraklasę byli OK (chociaż to raczej stany średnie), ale to chyba tyle. Trzeba spojrzeć realnie, a nie przez pryzmat sympatii, bo wszyscy mamy związane z nimi przyjemne wspomnienia. Moglibyśmy na nich zarobić jakby się trafił "frajer". Widocznie takiego nie było. Rynek wycenił ich jak wycenił. Wybaczcie, ale Bereszczyński ma o wiele lepsze CV i sprawdzał się na tle poważniejszych rywali niż Górnik Łęczna. |
a czy to nie jest tak, ze cena zalezy od dwoch zasadniczych rzeczy obok umiejetnosci oczywiscie.
1. Ilosci klubow chetnych kupic 2. Determinacji klubu aby sprzedac W tym wypadku cena jest jakby wypadkowa tych dwoch rzeczy. Pol Europy sie niestety o Bobiego nie zabijalo oraz to, ze Wisla chciala sprzedac. |
300tyś. ⏠za gościa któremu kończył się kontrakt to mało?O.o
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl