Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

For_FuN_ 06.12.2010 16:18

Wybory PN to jedna wielka kompromitacja i nie mowie tu tylko o odkryciu roku(kim jest Jankowski? Myslalem, ze po pierwsze trzeba grac, po drugie dobrze to robic, zeby byc nominowanym...a tutaj takie walki :D), ale i o druzynie roku i o ligowcu roku. Jawna kpina.

Wojciechowski, to nastepna "smieszna" historia z naszego piekielka. Co ten czlowiek wygaduje, to sie w glowie nie miesci. Mysle, ze Smuda z Wojciechowskim, to bylaby "wspaniala" mieszanka ;).

przemo 06.12.2010 17:03

Cytat:

Zbigniew Drzymała, od którego kupił Pan kiedyś Groclin, twierdzi, że wciąż uczy się Pan futbolu.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez JW
Na pewno nie nauczę się tej jednej rzeczy, którą on doskonale opanował..

Czy tylko ja wyczuwam w tym stwierdzeniu drugie dno?

Józek jest szalony, ale w swoim szaleństwie jest konsekwentny i może się okazać że w tym szaleństwie jest metoda. Mała jest na to szansa ale nigdy nic nie wiadomo. Zawodników ma z dużym potencjałem ( duża część użytkowników tego forum przed sezonem wskazywała Dysko-Polo jako jednego z faworytów) i właściwie nikt nie wie jak to się stało że są na tym miejscu na którym są.

Osobiście wole styl naszego Bossa który się nie lansuje. Wręcz przeciwnie, co czyni z niego człowieka z jeszcze większą klasą.

atomek21 06.12.2010 17:15

Widzieliście głównego newsa aktualnie na sport.pl? Rzeczywiście najciekawszy moment jesieni... ja .......ę.

flamengista 06.12.2010 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemo (Post 1022609)
Józek jest szalony, ale w swoim szaleństwie jest konsekwentny i może się okazać że w tym szaleństwie jest metoda. Mała jest na to szansa ale nigdy nic nie wiadomo. Zawodników ma z dużym potencjałem ( duża część użytkowników tego forum przed sezonem wskazywała Dysko-Polo jako jednego z faworytów) i właściwie nikt nie wie jak to się stało że są na tym miejscu na którym są.

Osobiście wole styl naszego Bossa który się nie lansuje. Wręcz przeciwnie, co czyni z niego człowieka z jeszcze większą klasą.

Józek może wreszcie osiągnąć sukces, jak postawi na profesjonalistów i da im przynajmniej rok czasu. Moim zdaniem powinien być to sztab trenerski zza granicy, ale nie szaman pokroju Bakero tylko człowiek poważny. Wojciechowskiego stać na to, by pozyskać niezłego trenera z zachodu. Myślę, że jeszcze nie raz nas zaskoczy.

Co do naszego Bossa. Ja myślę, że Boguś jest podobny do Wojciechowskiego (zarówno pod względem manier, jak i temperamentu), tylko on zdaje sobie z tego sprawę i nie obnosi się z tym publicznie. O klasie to raczej nie świadczy, ale o inteligencji - z pewnością.

canarinhos 06.12.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atomek21 (Post 1022619)
Widzieliście głównego newsa aktualnie na sport.pl? Rzeczywiście najciekawszy moment jesieni... ja .......ę.

Tytuł żenujący. Ciekawe czemu nie dali tytułu o Leszkach, Legiach tylko ciągle jest temat Wisły i to w kontekście tego jak gość zrobił jakiś rajd, czy coś w tym stylu. Jeśli to ma być wydarzenie rundy to gratuluje gazecie inteligencji i kreatywności.

Szarny 06.12.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atomek21 (Post 1022619)

W tym podsumowaniu NAJ rundy jesiennej na pierwszy rzut oka brakuje:

Największy wpierdo(L)
Wisła 4-0 Legia :lol:

Filippo123321 06.12.2010 18:48

Był wiekszy - Lech - Cracovia 5:0.

CH. 06.12.2010 19:22

Niby tak tyle tylko że Legia i Wisła to kandydaci do Mistrzostwa, a różnica między Lechem, a Cracovią jest wiadomo jaka, pierwsi o MP, drudzy o utrzymanie
podsumowując lepsze wrażenie robi wygrana Wisły nad Legią 4-0 niż Lechitów z Cracovią 5 do jaja

0 22 06.12.2010 22:38

Nie przypominam sobie po 5-1 czy 4-1 tytułów "Najwiekszy (W)pier dol rundy".

grzechu1991 06.12.2010 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1022741)

Nie bierz wszystkiego do siebie. Po prostu artykuł jest tak denny, że taki głupi tytuł by się w niego doskonale wpisywał... Ciekawi mnie czy Józio wykupi Peszke i Arbolede, bo wtedy Kuchnie będą już mega rozbite...

wisl@k_TS 06.12.2010 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1022741)

Bo 4-0 jest bardziej efektowne niż 5-1 :foch:

0 22 06.12.2010 23:14

Ja bym się nie zamienił, bo liczy się też kontekst. Gdybyśmy jakimś cudem zdobyli w maju mistrza to nikt nie bedzie odczuwał juz tego wstrząsu. Natomiast 5-1 'nieco' zaburzyło atmosfere świetowania mistrza :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 1022750)
Nie bierz wszystkiego do siebie.

Ależ nie biorę. Nie chce mi się po prostu enty raz tłumaczyć, że 'sportowa wyborcza' to w wiekszosci ludzie przyjezdni do Warszawy, nie majacy z Legia nic wspolnego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991
Po prostu artykuł jest tak denny, że taki głupi tytuł by się w niego doskonale wpisywał.

Zadna nowosc :)

grzechu1991 06.12.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1022752)
Ja bym się nie zamienił, bo liczy się też kontekst. Gdybyśmy jakimś cudem zdobyli w maju mistrza to nikt nie bedzie odczuwał juz tego wstrząsu. Natomiast 5-1 'nieco' zaburzyło atmosfere świetowania mistrza :)

Ależ nie biorę. Nie chce mi się po prostu enty raz tłumaczyć, że 'sportowa wyborcza' to w wiekszosci ludzie przyjezdni do Warszawy, nie majacy z Legia nic wspolnego.

Zadna nowosc :)

Spoko rozumiem, ani mi sie śniło sugerowac, że wybiórcza ma coś wspólnego z Legią! Nie wiem czy widzieliście na weszło podsumowanei ekstraklasy, ale niektóre rzeczy naprawdę śmieszne!

Sartre 07.12.2010 00:33

Cytat:

No nie do końca. Jest sportowa wyborcza papierowa, gdzie to stwierdzenie jest jak najbardziej prawdziwe.

Jest też internetowa sportowa wyborcza, która bierze artykuły z papierowej wersji gazety, w tym lokalnych wkładek. A z lokalnych wkładek warszawska jest chyba najprężniejsza - codziennie są jakieś newsy o Legii, które później trafiają do internetu, i chyba stąd nadreprezentacja Legii w sport.pl - bo ta jest zdecydowanie widoczna.

Ale i tak w serwisie chyba głównie newsy wrzucają kibice Legii i Lecha ;) Byliśmy chyba jedynym zespołem ekstraklasy, który dostał swoje "na żywo" z meczu MESA :D (wtedy, kiedy spuszczeni do ME byli Pączek, Koksiarz i Giza). Poza tym kibicami Legii są w Wyborczej Dybalski (jak ja typa nie znoszę krańcowo), Pękacki i Błoński.

flamengista 07.12.2010 08:48

Skorża po raz kolejny pokazuje, jak słabym jest trenerem:

http://sport.onet.pl/wiadomosci/skor...wiadomosc.html

Przecież w tym zawodzie musi być konsekwencja! Czy Iwański dokonał radykalnej transformacji duchowej, spędzając 6 miesięcy w klasztorze buddyjskim na medytacjach, pijąc jedynie ziołową herbatkę i jedząc suchy chleb?

Nie, pozostał tym samym Pączkiem co poprzednio. Pyskatym, leniwym zawodnikiem który pod koniec kontraktu troszkę bardziej się zmobilizował.

Skorża ma ten komfort, że może wywalić Iwańskiego na zbity pysk i w jego miejsce pozyskać lepszego piłkarza. Są na to pieniądze, jest zielone światło z ITI. Tymczasem woli się kompromitować, zupełnie wycofując się z wcześniejszych ustaleń. Pączek psuł atmosferę, nie słuchał trenera i się obijał. Mimo to jest chęć zaproponowania mu nowego kontraktu.

Czy jest to wychowawcze? Z pewnością nie. Teraz pozostaje czekać, aż kolejnym Legionistom odbije "sodówa". Pan Maciej im wyraźnie pokazał, że to oni są od niego ważniejsi.

arti 07.12.2010 09:03

Zobaczymy na końcu sezonu co to da.

Sartre 07.12.2010 10:30

Póki co, info jest takie, że sprawa ew. odejścia/pozostania Pączka w Legii jest otwarta i rozstrzygnie się na wiosnę. I tak Skorża póki co na jego miejsce nikogo nie ściągnie, bo są inne priorytety transferowe, zielone światło ma na 2-3 transfery, a pilniejsze jest ściągnięcie ŚO w miejsce Choto, napastnika w miejsce paruletniej czarnej dziury oraz skrzydłowego, najlepiej lewego, w miejsce Słitaśnej Fotki z doświadczeniami w reprezentacji. Na środku w tej chwili czaruje Radović i jako jeden z niewielu nie zawodzi, Iwański jest jego zmiennikiem. Dlatego też nie dziwię się, że Skorża nie chce wypuścić niezłego piłkarsko rezerwowego ze składu, bo na wiosnę miałby problem ze zmiennikami na środku pola (Giza już wyleciał, a i tak się do niczego nie nadawał, Cabral już prawdopodobnie nigdy nie wyjdzie na polskie boisko na dłużej niż 5 minut/mecz, młodzi - wiadomo, ani pewności że dadzą radę, ani u nas nie ma tradycji stawiania na młodych), a w naszej lidze rzadko się zdarza by na jakiejkolwiek pozycji był tak mocny rezerwowy. Tak więc z krytyką Skorży w tym względzie proponuję wstrzymać się do końca wiosny.

Co nie zmienia faktu (i wydaje mi się, że należy to podkreślać przy każdej okazji gdy ta kreatura jest wspominana), że Maciej Iwański to kwintesencja wszystkiego złego, co dotyczy naszych rodzimych piłkarzy. Brak ambicji, cwaniactwo, mania wielkości, pazerność, lenistwo, tłusty zad.

emj10 07.12.2010 11:09

Poczekałbym z ocenianiem Cabrala, bo może się okazać że na zielonych murawach na wiosnę może czarować. Iwańskiego sprzedać, albo wywalić na zbity pysk. Zwykły wyrobnik i olewacz.

dawidTS 07.12.2010 16:21

Wywiad z Jackiem Gmochem,myslle że pasuje do tegotematu

http://www.joemonster.org/filmy/3079..._w_internecie_

PhantomRanger 07.12.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1022866)
Poczekałbym z ocenianiem Cabrala, bo może się okazać że na zielonych murawach na wiosnę może czarować. Iwańskiego sprzedać, albo wywalić na zbity pysk. Zwykły wyrobnik i olewacz.

Rozumiem, że w okresie sierpień-październik cały czas grał na ziemi gdzie nie było ani jednego źdźbła trawy. Powiedzcie mi kiedy Skorża był konsekwentny, bo ja takiej sytuacji sobie nie przypominam.

avangarda 07.12.2010 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1023013)
Powiedzcie mi kiedy Skorża był konsekwentny, bo ja takiej sytuacji sobie nie przypominam.

Całkiem proste pytanie. Konsekwentny był w telenowelach: "Wisła szuka bramkarza" oraz "Wisła szuka wysokiego, dobrze grającego głową napastnika". Obie długie telenowele, na szczęście pierwszej z nich się zakończyła emisja, druga chyba została zawieszona, pewnie zbyt mała oglądalność czy cuś, w każdym razie reżyser się zmienił, więc może też już zakończyła się...

wiślak1906forever 07.12.2010 18:02

Głównego Bohatera uśmiercono :D

WiślakMyślenice 07.12.2010 18:24

lub też przerzucono do innego wymiaru ^^

Eternit 08.12.2010 07:32

Cytat:

Różnie o mnie mówiono, różnie pisano, ale mendą roku Czadoblog jeszcze nie był. Przyznam, że ten tytuł sprawiłby mi wielką przyjemność i satysfakcję. Wszystko ze względu na to, kto go przyznaje. Otóż przyznaje go ”Wiara Lecha” czyli organizacja grupująca fanów klubu mającego obecnie siedzibę w Poznaniu.
To ci sami, którzy nie protestowali kiedy Amica bezboleśnie przepoczwarzała się w ”Lecha”. Teraz nie lubią kiedy im się o tym przypomina, stąd nominacja Czadobloga w ichniejszym plebiscycie o nazwie ”M.E.N.D.a 2010”.
Uzasadnienie nominacji brzmi:
„Paweł Czado - fajnie byłoby, gdyby na swoim blogu pisał jedynie o sporcie na Śląsku. Niestety, ten zakompleksiony hanys lubi robić wycieczki pod adresem innych klubów. Ewidentny przykład na to, że mimo upadku wielu kopalń i hut, powietrze na Śląsku nadal jest szkodliwe.”

Prawda w oczy kole?:D

Krissu 08.12.2010 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1023213)
Prawda w oczy kole?:D

Pieprzenie.

Pawel Czado to jedyny dziennikarz sportowy Wyborczej, ktorego lubie.
Gosc ma pasje, potrafi to przelac na papier/klawiature.

Nie mam nic wspolnego ze Slaskiem, ale Czadoblog czytam codziennie.

Tu caly tekst:
http://czado.blox.pl/2010/12/Menda-roku.html

Pan Jotka 08.12.2010 11:46

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...adionu_.htmlNo oczywiście . Przecież musi się znaleźć miejsce dla tak zasłużonego dla polskiego futbolu klubu jak Cracovia :D

Sartre 08.12.2010 11:57

Akurat w tym kontekście nie doszukiwałbym się podtekstów, bo Polonia B. sama się podkłada. Uwalenie Ruchu będzie wymagało stosownej aktywności po stronie profesora, ale akurat z tego co widzę Polonia B. sama zaplata sobie pętlę i wkłada w nią głowę.

7 kotów 08.12.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 1023217)
Pieprzenie.

Pawel Czado to jedyny dziennikarz sportowy Wyborczej, ktorego lubie.
Gosc ma pasje, potrafi to przelac na papier/klawiature.

Nie mam nic wspolnego ze Slaskiem, ale Czadoblog czytam codziennie.

Tu caly tekst:
http://czado.blox.pl/2010/12/Menda-roku.html

Eternitowi chyba chodzilo ze farbowana amike to kole.

Vuko 08.12.2010 13:19

Polonia, Ruch, awans tylko 2 zespołów z I ligi i parchy kolejny sezon w Extraklasie.

Eternit 08.12.2010 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1023255)

Dokładnie:]

canarinhos 09.12.2010 12:20

Kto jest managerem Bonina? Wie ktos? Zrobil mu niesamowitą reklamę i gwiazdę Ekstraklasy.

Marszałek 09.12.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 1023540)
Kto jest managerem Bonina? Wie ktos? Zrobil mu niesamowitą reklamę i gwiazdę Ekstraklasy.

Gdzie mu ktoś tą reklamę zrobił?

Reklama reklamą, kto ma się nabrać ten się nabierze.

szprotson 09.12.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 1023540)

Krzysztof Jakubczak.

canarinhos 09.12.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1023541)
Gdzie mu ktoś tą reklamę zrobił?

Reklama reklamą, kto ma się nabrać ten się nabierze.

Gdzie nie przeczytasz w mediach tam jest coś w stylu - " "gwiazda" Górnika opuszcza klub" . ale w sumie przecież, co rundę jest ktoś kreowany z naszej ligę na taką osobę.

Krissu 09.12.2010 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1023255)

Wiem o co mu chodzilo.

To tylko taka moja prywatna refleksja dot. nagrody przyznawanej przez WL. :-)

flamengista 09.12.2010 17:07

Wzruszająca wiadomość - miłość do Boga i kibiców Poznańskich zwyciężyła z pieniędzmi:

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,87...__zostaje.html

Arboleda tak kocha Poznań, że zagra w nim za "darmochę" - marne 550 tys. dolarów rocznie, przez kolejne 3 lata.

Nie ma co ukrywać, wiadomość jeśli się potwierdzi fatalna. Mniejsza o to, że Amika utrzymuje w kadrze filar obrony. Ale ten facet gotów teraz wystąpić w biało-czerwonych barwach.

PS. No i pęka kolejna granica. Do tej pory największy kontrakt miał Garguła - 350 tys. €, ale to był kontrakt motywacyjny. Z tego co piszą wynika, że Manu ma mieć gwarantowane 400 tys. €. Sporo!

emj10 09.12.2010 17:38

Smolarek miał 400 tys. € więc Manu będzie teraz rekordzistą. Myślałem że i tak więcej wyciągnie.

flamengista 09.12.2010 21:58

Tak sobie myślę... Skoro stoper Arboleda nieco ponad 400 tys. €, to ile powinien zażądać defensywny pomocnik Bandrowski? A ile Stilić i Krivec? Nie mówiąc o zasłużonej podwyżce dla strzelca 4 goli przeciwko Juventusowi:-D

KOMINEK 09.12.2010 23:14

Te kontrakty mogą im jescze wyjść bokiem. Jeśli raz dali tyle kasy to inni zaczna krzyczeć, że też chcą.

Marszałek 09.12.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1023774)
Te kontrakty mogą im jescze wyjść bokiem. Jeśli raz dali tyle kasy to inni zaczna krzyczeć, że też chcą.

No i o to właśnie się rozchodzi:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl