![]() |
|
A ja mam nieco inne pytanie Wie ktoś może ile klub dostanie kasy od C+ za zdobycie mistrzostwa Wiem tylko o podziale 50(liga)/25(miejsce)/25(medialność) ale jaka to kwota to już nie
|
Cytat:
ps z nudów, kończąc wątek spalonego, pobawiłem się tą ost. fotką i wyszło mi takie cuś http://i39.tinypic.com/vmybv4.jpg Czyli był ale taki nijaki:) |
Przede wszystkim jest niesamowite wychylenie ciała. Nie ma o czym mówić. Spalony jak byk. "Usprawiedliwieniem" (w wielkim cudzysłowie!) dla liniowego, może być fakt, że mógł się pogubić - strzał, słupek, ogromne zamieszanie. Ale prawdą jest, że nieuznanie tego gola byłoby decyzją najlepszą i tak naprawdę jedyną słuszną. Koniec tematu. Drugi gol to już w ogóle paranoja. Sędzia był w linii. Wg mnie to jest prokurator. I nie chodzi o to, że to Cracovia. Mogło się to przytrafić z nami. Z kimkolwiek innym. Uważałbym tak samo.
Ps. Zresztą nie trzeba daleko szukać. Puchar Polski, 1/4 finału, marzec 2008, Robert Lewandowski na 1:0 dla Lecha. Oczywiście pomagał sobie ręką. Sędzia - nie zauważył :-) |
Cytat:
W każdym bądź razie dla mnie spalony jest dość wyraźny- bardzo duże wychylenie do przodu, jak na moje oko stopa również jest wysunieta sporo przed linię spalonego. |
Ja nie neguje że był spalony , co ciekawe jak się to ogląda na żywo to wygląda na większy niż na stop klatce.O drugim nie ma nawet co pisać.I fakt że przy całej niechęci do pasiastych, to sprawa wygląda tak że 'wczoraj oni a jutro może my'.Tym gorzej się stało bo mają kolejną cegiełkę do ich schizofrenicznego poczucia że wszyscy są przeciwko nim a przecież gdyby sędzia tych obu goli nie uznał to całkiem możliwe że i tak by spadli bo oba były przy remisie a przecież to nie takie proste że Lechowi odejmujemy 2, Cracovii zostawiamy i wychodzi że było by 0-2:)
Z drugiej strony jak czytam ich wielkie płacze jak to ich Lech(od soboty Amica) - wyruchała bo przecież powinni się położyć na boisku, to nie wiem jak można być tak samolubnym.Nikt nawet nie zająknął się o tym, że przecież gdyby Lech się podłożył, bądź odpuścił w końcówce wiedząc że mistrza i tak mieć nie będzie, to uwalił by....Arkę i to było by jawne s****ysyństwo że 1 zgoda dogaduje się z drugą by uwalić trzecią.pasiastym to jednak nawet przez myśl nie przyszło. ps Zwitter ja właśnie liniami chciałem delikatnie zasugerować że to była ciężka do odgwizdania sytuacja, szczególnie że po słupku.Podobnego gola, w sensie wielkości spalonego, strzelił Perejro Austriakom |
Panowie, Wy tu jakieś linie rysujecie na obrazkach, które i tak nie skończą spekulacji a sędzia decyzje musi podjąć w kilka sekund. O czym tu mowa. Jeden by zagwizdał, inny nie. Po prostu takie sytuacje się zdarzają i żadne powtórki telewizyjne tego nie rozwiążą.
|
1q2, a ja nie twierdzę, ze tego spalonego negujesz ;). Po prostu stwierdziłem, że to całe kreślenie nie oddaje w 100% jak to było w rzeczywistości.
I to 'wczoraj oni, a jutro może my' właśnie jest najgorsze. Dość dużo poważnych błędów sędziowskich ma miejsce w naszej lidze o czym z resztą też się przekonaliśmy parę razy na własnej skórze. Co gorsze czasami odnoszę wręcz wrażenie, że błędów jest coraz więcej i coraz częściej mają one dość duży wpływ na wyniki końcowe i o ile faktycznie trudno sądzić, że pasiaści wygraliby mecz z Amica, tak już DyskoPolo kolejkę wcześniej jak najbardziej mogło zainkasować 3 pkty. Pasiaści generalnie są dla mnie niczym innym niż stowarzyszeniem krakowskich hipokrytów (z nielicznymi wyjątkami). Sami spuściliby z ligi każdą ze swoich sztam po to, żeby własną dupę uratować i nawet nie mrugnęli by przy tym okiem, zaś kiedy oni prawdopodobnie lecą z ligi po meczu, z jedną ze zgód to najchętniej by ją rzucili w ****u bo przecież im to się powinni podłożyć. Cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Zwitter, ogólnie rzecz biorąc się zgadzam, błędy się przytrafiają- wiadomo, sytuacja stykowa, mało czasu itd. Tylko znowu Amica, w 2 ostatnich meczach strzeliła 4(?) bramki po spalonych i żaden z nich nie został odgwizdany- tutaj już coś nie gra do końca, zwłaszcza, że zdarzają się znacznie bardziej skomplikowane sytuacje, gdzie czasu jest jeszcze mniej, a wszystko się dzieje bez porównania szybciej, a mimo wszystko sędzia wychodzi z takich momentów obronną ręką. |
Już kończąc z mojej strony wątek o sędziach ,to ja mimo wszystko mam mieszane uczucia, w sensie że choć nie postawił bym grosza na tą tezę, to wydaje mi się jednak że szwindli w tym sezonie nie było.
Niepokalani piszą o 6 meczach i 7 sytuacjach...Pomijając już to czy aby wszystkie z przytoczonych to prawda czy tylko ich punkt widzenia, to czy na 30 spotkań to dużo?Każdy z nas bez problemu by pewnie znalazł z 10 takich sytuacji z naszych meczy, tyle że my większość z nich mimo to potrafiliśmy wygrać.Mam rozumieć że w 30 meczach nie przydarzyły się podobne sytuacje ale gdzie poszkodowanymi byli/bądź mogli być, przeciwnicy pasiastych - bo jak wiadomo błąd sędziego trzeba umieć też wykorzystać. Po za tym zespół atakujący - stwarzający sobie co chwile okazje, jest mimo wszystko w lepszej sytuacji bo sędzia ma więcej szans by się pomylić - jak ktoś oddaje po 2,3 strzały na bramkę to raczej nie może liczyć że dostanie karnego z kapelusza i walnie 2 gole ze spalonych. Czy coś/ktoś przeszkadzał im wygrać, choćby ostatni mecz z Górnikiem?Była mowa o spuszczeniu trójmiasta..Stało się to?.Była mowa że będą na siłę starali utrzymać Górnika, stało się to?.Pomyłki na korzyść Lecha - liga - to już była musztarda po obiedzie.Puchar...ok ale kto poważnie traktuje Puchar polski.Itp, Itd Niepokalani i Górnik w zasadzie od 1 kolejki okupowali ostatnie miejsca - sorry ale jak się wszystko zostawia na ostatnią kolejkę to potem są tego takie efekty.Jednym(Lechii i Arce) się udało inni idą garować.Dlatego rozumiem rozgoryczenie po drugiej stronie Błoń ale te pozwy(które i tak pewnie nie doją do skutku), są wd mnie żałosne i wpisują się w ich fałszywie wykreowany garbaty los.Spadli dla tego że po pierwsze grali fatalnie i takie są fakty a zaraz przeczytamy że gdyby nie złodziejstwo sędziów to oni by w pucharach grali i byli o krok od mistrza. |
|
Mnie tam ich nie żal. Nabiorą pokory trochę:) Spalony był swoją drogą.
|
Cracovia pozywa do sądu arbitrów i chce odszkodowania
http://www.tvn24.pl/-1,1603219,0,1,c...wiadomosc.html |
Cytat:
Cytat:
a ze stwierdzeniem: Cytat:
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1316227
Wiem, że to pewnie podłe, ale smutek tego męta wprawił mnie w dobry humor z samego rana:D |
Cytat:
cieszę się, zę spadek Cracovii idealnie wpisuje się w ich pełną upokorzeń i szwindli historię. **** z tym, ze tydzień temu nie umieli wygrac u siebie ze słabiutkim Górnikiem. Spadli rpzez układ, sedziów, PZPN i przede wszystkim GTS. Chrystus polskich klubów spada w imię sprawiedliwosci i uczciwego awansu. Za honor za naród za kraj, aj waj! |
Cytat:
No i Vistula ma teraz problem, bo z emisji nici a kredyt trzeba spłacić. Ciekawe, jakie "Kapitały" przyciągnie prezes Wandzel, jak nawet tak solidne spółki jak Orlen czy KGHM nie narzekają na nadmierne zainteresowanie inwestorów. Rozumiem, że Amica Wronki to ostatnia perła w Europie Środkowo-Wschodniej, biznes pewniejszy od miedzi i ropy... |
Cytat:
Ale nie wiem jak mówi przepis. |
Off topic. Z Krukiem to był lepszy motyw.
Otóż Vistula & Wólczanka zrobiły wezwanie na akcje Kruka no i niestety dotychczasowy właściciel Wojciech Kruk, nie mógł podołać temu wyzwaniu finansowemu więc sprzedał swoje akcje. Panowie z Supernova Capitals (Bauer i Wandzel) przeprowadzili w ten sposób wzorowe wrogie przejęcie. Pijąc szampana przestali obserwować rynek, a w tym czasie W. Kruk za pieniądze otrzymane ze sprzedaży firmy kupił 5% akcji V&W, skumał się z Mazgajem od Almy, który miał tych akcji 6%, dogadali się z PZU i wespół w zespół wykopali Bauera i Wandzla z V&W i pośrednio odzyskali swoją firmę :) Co dowodzi, że Wandzel się świetnie nadaje do Lecha - ten sam model biznesu. Najpierw nas pyknęli 4:1 i tak się cieszyli, że aż są na 3 miejscu. -------------- A co do liniowych i spalonego. Niech się każdy sprawdzi i zobaczy. buitenspel - spalony, geen buitenspel - nie ma spalonego; |
Cytat:
Nie wiem jak jest z obrońca ale przypuszczam, ze tak samo |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ze spadkowiczów,to tak jakoś najbardziej mi żal Górnika. Bo Cracovia jakby została,to byłyby derby,spadła,to można poczytać takie lamenty jak pana Maleńczuka |
http://sport.onet.pl/0,1248675,19823...wiadomosc.html
Leszki zabierają się do roboty po przeciętnym sezonie w lidze. |
Cytat:
|
Cytat:
Liczy się każda część ciała oprócz rąk. edit: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...e_zbadana.html :) |
Cytat:
Jacek Zielinski(ten z DyskoPolo) to dobry ruch ze strony Amiki. Widac idą tam zmiany ,szukają też bramkarza wywalili i Kotora i Turine... Ktos wie czy byla jaka "feta" kibiców Amiki po spotkaniu z Gorszą stroną Błon?? Bo raczej fetowac nie bylo co ,ale pisali ze ma na rynek isc ich cale 3 tysiace i fiesta do bialego rana :D Przynajmniej ta sie chwalili :D |
|
Dla mnie sprawa jest oczywista. ŁKS nie uwzględnił w rozliczeniach kosztów wynajmu stadionu (ok. 1-2 mln zł), za to doliczył przychody z tytułu sprzedaży napoju energetyzującego w wysokości 2 mln zł - według szacunków dziennikarzy oznaczało to konieczność sprzedania w ciągu sezonu 4 mln puszek tego specyfiku.
To zupełnie inna sytuacja, niż Polonii Bytom. Tam do licencji brakowało niewiele, głównie dobrej woli komisji. Tu z kolei trzeba by przymknąć oko na poważne niedobory. Miało już tak nie być, że klub niewypłacalny gra w Ekstraklasie. Co mają powiedzieć działacze Kmity, którzy będąc fair wobec piłkarzy i pozostałych klubów wycofali się z pierwszej ligi? Przecież też mogli kombinować i działać na zasadach dawnego Widzewa, z czasów Grajewskiego i Pawelca. A kto ma na tym zyskać, to mnie zupełnie nie interesuje. Ważne, by spełniał wymogi licencyjne. |
http://www.lechpoznan.pl/art,12018,a...w_poznaniu.htm
Cytat:
czyli prawdopodobnie... BetClick w Lechu bo Sacchi od dwóch miesięcy jest twarzą firmy bukmacherskiej BetClick |
Ktoś quma po co ten były trener Sachi potrzebny Lechaowi na tej "uroczystości" ??Czy on nie przewodzi może jakiejś znanej marce ?
|
Cytat:
|
no tak, ale on pytal o znana marke :).
|
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętam go jak prowadził Parmę. Nawet nieźle mu to wychodziło, byli jednym z czołowych zespołow Serie A. |
Smuda powiedział w Cafe Futbol, że Wisła miała 26 zawodników.
http://www.90minut.pl/news/93/news93...straklasy.html Cytat:
Ps. Płacze Cracovii są tak strasznie żałosne, że jeśli PZPN nie da licencji ŁKS-owi to będzie mi okrutnie przykro. :( |
|
Smude lubię bo lubię ludzi z pasją ale pieprzy 3 po 3.To on budował 1 team z 2 , To on miał najpierw chyba ze 3 mln ojro na transfery i to on miał też kasę zimą.Nikt mu nie bronił kupić zawodników 'na dziś' a nie 'na jutro'.
Na szczęście Franz już w zimie przyznał sobie mistrzostwo i efekty tego mamy:) huhu ale njus wyżej - Dobrze dla Górnika i dla samego Kaspra że tym razem nie pokusił się o walkę o odszkodowanie. |
Kasperczak ocalił resztki honoru, bo powiedzmy szczerze - przyspawanie do stołka w Górniku budziłoby tylko niesmak.
A i Henryemu nie pali się do jeżdżenia na mecze w pierwszej lidze. |
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
propaganda dalej trwa :D jedna z najlepszych umów sponsorskich ;) |
Kuchenkorz - prawdopodobnie najlepszy klub oraz wszystko co z nim związane na świecie. :D
|
Cytat:
|
ci pseudo dzialacze i kibice amiki,to normalnie jacys nawiedzeni sa:),wszystko maja naj ,naj,naj,nawet byli najlepsza druzyna w lidze choc zajeli dopiero ledwo trzecie miejsce:),smiech na sali normalnie:)))
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl