Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Dzimi 28.08.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 970371)
Weźcie dajcie sobie spokój z Januszami Golami, czy Poźniakami czy choć kim. Jak chcemy kupować jakiegoś polskiego piłkarza, to tylko młodego, perspektywicznego - jak Kuba Błaszczykowski. Reszta niech przychodzi z zagranicy. W Polsce znaleźć jakiegoś piłkarza, który byłby wzmocnieniem dla drużyny, to tak, jakby myśleć tylko o Ekstraklasie i niczym innym, zapominając o tym że są jeszcze europejskie puchary.

Tylko żeby mieć możliwość startu w europejskich pucharach to najpierw trzeba "myśleć tylko o Ekstraklasie" i wyciągać z niej najlepszych piłkarzy. W przeciwnym wypadku nie będzie nic z europejskich pucharów. Obecnie mamy przewagę obcokrajowców w składzie, i co z tego? Jakiejś kosmicznej drużyny na tle reszty zespołów z ekstraklasy w związku z tym nie posiadamy...

Jeśli chcemy być najlepsi w kraju, to tacy piłkarze jak Sobiech, Sadlok powinni grać u nas. A oto nowy Błaszczykowski. Niestety zamiast w Wiśle, gra w Jagielloni:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...l?ticaid=1ac34

Halleluja 28.08.2010 23:16

David Trezeguet rozwiązał kontrakt z Juve, ma dopiero 32 lata, więc to ciekawa propozycja na gwiazdę, którą chciał dyrektor marketingu do przyciągania ludzi na stadion, pewnie na rok-dwa za 0,5 mln Euro rocznie by zagrał w Wiśle ...

Ponoć interesuje się nim beniaminek z Primera Division, może ich przebijemy :))))

Dzimi 28.08.2010 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Halleluja (Post 970494)
David Trezeguet rozwiązał kontrakt z Juve, ma dopiero 32 lata, więc to ciekawa propozycja na gwiazdę, którą chciał dyrektor marketingu do przyciągania ludzi na stadion, pewnie na rok-dwa za 0,5 mln Euro rocznie by zagrał w Wiśle ...

Ponoć interesuje się nim beniaminek z Primera Division, może ich przebijemy :))))

Chyba kpisz...

Wojtas 29.08.2010 00:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Halleluja (Post 970494)

ha ha :)
juz widze naglowek "Trezeguet do Wisly,transferowa ofensywa kontynuowana !"

a na drugi dzien ,ta sama gazeta ,naglowek" Trezeguet jednak nie dla WIsly":)

tofik 29.08.2010 08:57

My musimy szukać promocji wśród tych napastników, którzy strzelają bramki, a nie jakichś cieci co kiedyś zagrali raz w rep młodziezowej Brazylii itp
Pierwszy z brzegu przykład król strzelców z Vojvodiny Dragan Mrdja. Niby wyśmiał propozycję z Polski, a ostatecznie poszedł do przeciętnego klubu ze Szwajcarii FC Sion. I to za 600k euro. Dlatego trzeba trzymać rękę na pulsie i być przekonywującym :)

JrQ- 29.08.2010 12:39

http://www.primeradivision.pl/index....artykul=177535

Macie swojego Trezegueta ;d
1,5 mln rocznie, damn'...

Forenza 29.08.2010 18:13

Grzegorz Sandomierski - to jest gość którego warto kupić. Szkoda ze wydajemy 500 tys euro na gościa który nie wydaje się lepszy od Pawełka.

63.5 Kg 29.08.2010 18:27

Ten goc sie nie wydaje lepszy od Pawelka bo ten gosc jest poprostu lepszy...

tofik 29.08.2010 18:28

Jovanic kosztował 300 tysięcy, a nie 500. Z kontraktem i prowizją może?

element 31.08.2010 00:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 971607)
Nadal wierzycie w to PS pisze ??

Bardziej persona non grata na tym forum i choć zdarzyło mu się czasem chybić to jakimś laikiem w tym temacie nie jest.
I według PNG jest możliwość że jeszcze ktoś odejdzie z klubu. Do innego z Ekstraklasy. Nazwiska nie podał, jedynie go zatkało.
Ale wierzę że po raz kolejny chybi i Piotrek(?) zostanie.

AYALA 31.08.2010 09:13

przykład Riosa pokazuje że warto szukac wzmocnień w Argentynie.Do 500 tyś € możha sprowadzic ciekawego zawodnika

Zlatan93 31.08.2010 09:21

Brożek nie może odejść, chyba że faktycznie nie chce mu się już trenować w Wiśle. Ale zostaniemy bez lewej strony. Diaz ma odejść(?), jeśli nie teraz to za pół roku, rok.

rafil 31.08.2010 11:42

A nie kończy mu się czasem kontrakt za rok? To w sumie ostatnia szansa żeby mieć z niego jakąś kasę (mówię o Diazie oczywiście)

czera84 31.08.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 971785)
A nie kończy mu się czasem kontrakt za rok? To w sumie ostatnia szansa żeby mieć z niego jakąś kasę (mówię o Diazie oczywiście)

Piotrek też ma chyba kontrakt do 2011:D

michal 31.08.2010 13:46

Nourdin Boukhari prawdopodobnie zostanie zawodnikiem Wisły. jest on w Krakowie i przeszedł testy medyczne. od nich zależy czy podpiszemy z nim kontrakt

wislakrakow124 31.08.2010 13:54

po co napastnik??

Marszałek 31.08.2010 13:56

To jest lewy pomocnik. Czyli Diaz albo Brożek jednak odchodzą.

mateusz212 31.08.2010 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 971905)
po co napastnik??

heh i to jeszcze słaby i stary ;D po jakiego nam taki napastnik????

Titto 31.08.2010 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michal (Post 971901)
Nourdin Boukhari prawdopodobnie zostanie zawodnikiem Wisły. jest on w Krakowie i przeszedł testy medyczne. od nich zależy czy podpiszemy z nim kontrakt

Skąd info?

Massi91 31.08.2010 13:59

To jest raczej skrzydłowy, idealnie pasuje do systemu 4-3-3, a takim nasz trener lubi grac najbardziej.

skąd info o tym ze ma przyjsc ?

michal 31.08.2010 14:07

z wislaportal.pl od lolka to jest jego info. podobno jest to człowiek którego informacjom można zaufać
http://wislaportal.pl/news.php?id=18427

mateusz212 31.08.2010 14:12

mając Kirma,Paliijca,Małego mogącego tam grac, troche dziwny transfer....ani goś za młody ani tez za dobry, no ale pewnie Maaskanat go chce, i zapewne odejdzie tez Brożek w takim wypadku.

SpoXsteR 31.08.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 971922)
mając Kirma,Paliijca,Małego mogącego tam grac, troche dziwny transfer....ani goś za młody ani tez za dobry, no ale pewnie Maaskanat go chce, i zapewne odejdzie tez Brożek w takim wypadku.

Sparta Rotterdam; 108 meczow - 21 bramek
NAC Breda; 45 meczow - 10 bramek
Ajax Amsterdam; 69 meczow - 14 bramek
+ wystepy w FC Nantes, AZ Alkmaar, Kasimpas SK, kilkanascie wystepow w druzynie narodowej i kilka bramek..
a to nie jest napastnik, tylko pomocnik..

Slyszales o nim? ogladales mecze z jego udzialem? bo ja nie.. ale patrzac na powyzsze statystyki smiem watpic ze to leszcz.. moze swoje lata ma.. ale powyzszy poziom jest nieosiagalny dla polskiego grajka, i jest bardzo doswiadczony.. z tymi swoje lata ma tez przesadzilem.. chlopak ma 30 lat.. Polscy pilkarze ze swoim wyszkoleniem i kondycja w tym wieku daja rade, majac na przeciwko druzyny pokroju Odry czy Piasta..

Massi91 31.08.2010 14:19

dla mnie jedynym pewnym źródłem jest ta strona http://www.wisla.krakow.pl/pl/ puki nie zobacze informacji na tej stronie nie uwierzę.

Titto 31.08.2010 14:22

Cytat:

A moim zdaniem jest zawodnik bardzo dobry na pewno przydałby się nam ze swoim doświadczeniem. No, a jakby miał odejść Brożek to trzeba by było jeszcze wzmacniać lewą stronę obrony bo zostałby nam tylko jeden zawodnik na tą pozycje.

szlaQ 31.08.2010 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michal (Post 971916)
z wislaportal.pl od lolka to jest jego info. podobno jest to człowiek którego informacjom można zaufać
http://wislaportal.pl/news.php?id=18427

Wiadomo że lolkowi można ufać ... dobry lolek nei jest zły :P

Lysy 31.08.2010 14:27

Cytat:

Sam sobie odpowiedziałeś. Mamy braki kadrowe na tej pozycji.

mateusz212 31.08.2010 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 971927)
+ wystepy w FC Nantes, AZ Alkmaar, Kasimpas SK, kilkanascie wystepow w druzynie narodowej i kilka bramek..

Slyszales o nim? ogladales mecze z jego udzialem? bo ja nie.. ale patrzac na powyzsze statystyki smiem watpic ze to leszcz.. moze swoje lata ma.. ale powyzszy poziom jest nieosiagalny dla polskiego grajka, i jest bardzo doswiadczony.. z tymi swoje lata ma tez przesadzilem.. chlopak ma 30 lat.. Polscy pilkarze ze swoim wyszkoleniem i kondycja w tym wieku daja rade, majac na przeciwko druzyny pokroju Odry czy Piasta..

akurat slyszałem, i jego statystyki ktore przytaczasz są super, tylko to było 3,4 lata temu. Wtedy to był naprawdę dobry zawodnik, dziś to jest gośc ktory od dwoch lat co kilka miesiecy zmienia kluby na coraz przecietniejsze. Poza tym pytam sie co z Kirmem i Pajicem( zakldam ze Brożka sprzedadzą)??? na trybuny??? i znów placenie zawodnikom, ktorzy nic nie grają?? ja sie pytam gdze tu sens wczesniejszego zatrudnieniea Pajica i brania teraz kolejnego "na 2 lata" świetnego zawodnika??? kiedy będzie normalnie w tym klubie to ja nie wiem...
P.S jeszcze Brożek zostaje,więc....lewych pomocników mamy aż nadto. ( choc ilośc nie siwadczy niestety o jakosci)

For_FuN_ 31.08.2010 14:36

Stawiac Paljica na rowni z Boukhari'm, to dosc odwazne posuniecie :D...bo klasa pilkarska tego drugiego jednak z innej polki. Ale to pewnie kolejna plota transferowa.

PhantomRanger 31.08.2010 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 971927)

To już emeryt według większości, ale gdyby to Kosowski wracał mógłbym sobie wyobrazić radość tutaj panującą mimo, że jest 3 lata starszy. Pożyjemy zobaczymy, ale jak na mój gust to plotka. mam jednak nadzieje, że prawdziwe wzmocnia z i do Wisły zaczną się w grudniu.

Lysy 31.08.2010 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 971944)
akurat slyszałem, i jego statystyki ktore przytaczasz są super, tylko to było 3,4 lata temu. Wtedy to był naprawdę dobry zawodnik, dziś to jest gośc ktory od dwoch lat co kilka miesiecy zmienia kluby na coraz przecietniejsze. Poza tym pytam sie co z Kirmem i Pajicem( zakldam ze Brożka sprzedadzą)??? na trybuny??? i znów placenie zawodnikom, ktorzy nic nie grają?? ja sie pytam gdze tu sens wczesniejszego zatrudnieniea Pajica i brania teraz kolejnego "na 2 lata" świetnego zawodnika??? kiedy będzie normalnie w tym klubie to ja nie wiem...
P.S jeszcze Brożek zostaje,więc....lewych pomocników mamy aż nadto. ( choc ilośc nie siwadczy niestety o jakosci)

Kirm i Dragan Paljić z powodzeniem grali na prawym skrzydle! Więc o czym my piszemy? Normalnie to będzie jak Wisła sprowadzi zawodnika pokroju Kosowskiego czy Patera i w końcu zaczniemy strzelać bramki po dośrodkowaniach ze skrzydeł.

Na dzień dzisiejszy nie mamy żadnego wartościowego skrzydłowego, a naszych skrzydłowych możemy podzielić an tych: bez dryblingu i szybkości: Kirm, Paljić
bez dobrego kończącego podania: Małecki specjalna trzecia kategoria dla Wojciecha Łobodzińskińskiego "bez niczego"
Ja się nie dziwię Maaskantowi , że chce wzmocnić te pozycje - musiał przeżyć szok, przyglądając się umiejętnościom naszych "mega" ofensywnych pomocników.

tofik 31.08.2010 15:05

Kirm jest szybki, Paljić jest szybki również. Poczekaj niech ktoś powazny się wezmie za przygotowanie kondycyjne...

szczepek19 31.08.2010 15:19

gdybyśmy przeczesali rynek Białoruski czuję że moglibyśmy mieć kilku dobrych gości... np Olega Veretilo z Dynama Mińsk lewy i prawy obrońca... młody ok. 400 - 500 tys. euro wg transfermarkt

szczebrzeszcz 31.08.2010 16:03

panowie
wy nie wiecie jakie "egzotyki" grają w naszej lidze

19 lat
3. miejsce mistrzostwa Azji U-17 2006
Buzurgmechr Jusupow
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16821

:D ;-)

damians 31.08.2010 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 972032)
gdybyśmy przeczesali rynek Białoruski czuję że moglibyśmy mieć kilku dobrych gości... np Olega Veretilo z Dynama Mińsk lewy i prawy obrońca... młody ok. 400 - 500 euro wg transfermarkt

to ja go kupię i wypożyczę do Wisły, tylko chcę darmowy karnet na 30 lat w zamian

Marszałek 31.08.2010 16:04

Z Białorusi już zaciąg w lidze polsiej był i jakoś szału nie ma. Wszędzie można znaleźć dobrego grajka,tylko potrzeba szukać a nie zamykać się na jeden rynek. Tylko dlatego,że kiedyś coś tam komuś się udało kupić.

KMZ 31.08.2010 16:31

panowie a mi wydaje się, że podpisze kontrakt Golański :D nie wiem czy to głupie przeczucie ale coś tak czuje : Diaz odszedł , kontrakt z Singlarem rozwiązany , robią miejsce dla Golańskiego przypominam, że może on grać na dwóch stronach obrony na prawej i lewej ;> czy ktoś też tak myśli ?:D

KoPer 31.08.2010 16:33

Jak już coś to Golański

szczebrzeszcz 31.08.2010 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 972140)
panowie a mi wydaje się, że podpisze kontrakt Goliński :D

moim zdaniem Golański byłby lepszy
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2748

KMZ 31.08.2010 16:37

dzięki koper ;] , no moim zdaniem to było by wzmocnienie ;) , mógłbym nawet powiedzieć, że byłby to zastępca Baszczyńskiego z prawdziwego zdarzenia ? :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl