Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

element 14.08.2014 13:14

Piotr Wawro tak oto podsumował aktualną sytuację, który z Cupiałem byli jak dobrzy znajomi,

Cytat:

- Nie chciałbym aby kibice Wisły wystąpili kiedykolwiek przeciw Bogusławowi Cupiałowi. Nie ma w stu ośmioletniej historii Wisły człowieka, który zrobił dla niej więcej. Teraz jest on po prostu zniesmaczony i niedoinformowany. Życzę kibicom aby wytrwali w proteście, który się kiedyś skończy, bo Jacek Bednarz nie zostanie z nami na wieki.

Droga od A do Z
Cytat:

Bogusław Cupiał w 2004 roku był bliski wycofania się z klubu, którego potęgę zbudował na nowo. Wtedy właśnie głos kibiców odwiódł go od tego pomysłu. SKWK zorganizowało manifestację poparcia dla właściciela, który wówczas naprawdę chciał Wisłę zostawić. W tamtym okresie Piotr Wawro nawiązał relacje z właścicielem. Bogusław Cupiał zrozumiał jak wielką siłą dla Wisły są kibice. Często z Piotrkiem rozmawiał i był to okres, kiedy do klubu weszło wielu młodych kreatywnych ludzi, którzy na Wisłę byli kolokwialnie mówiąc „zajawieni”, a w głowach mieli mnóstwo pomysłów. Bardzo dobrze zaczął funkcjonować dział marketingu, rozwinięto współpracę z fan-clubami, na stadion mimo w pewnym momencie nie najlepszych wyników (w tamtym okresie za brak sukcesu uznawano wicemistrzostwo Polski) przychodziło bardzo dużo kibiców. Nie zawsze notowano komplety, ale frekwencja nie spadała nigdy poniżej dziesięciu tysięcy. Niestety dla wielu osób zarządzających klubem głos z trybun był zagrożeniem. Nagle znaleźli się ludzie, dla których Wisła była ważniejsza od prywatnych interesów. Wielu działaczom w tamtym okresie nie podobało się to że fani patrzą im na ręce i nie pozwalają traktować klubu jak prywatnego folwarku. Koniec końców doradcy prezesa Cupiała „swoimi ścieżkami” dotarli do właściciela i przekonali go że z kibicami współpracować nie warto. Brylował w tym zwłaszcza Jerzy Jurczyński, osławiony rzecznik prasowy, dementujący w pewnym momencie już nawet własne komunikaty. Patrzący z dystansu kilku lat Piotrek zauważa podobieństwo do sytuacji w której teraz znalazło się Stowarzyszenie i wielu kibiców Wisły. -Bogusław Cupiał doszedł do porozumienia z Robertem Szymańskim i od pewnego czasu spotykał się z nim oraz rozmawiał na tematy klubu. Ci wszyscy pseudo-doradcy Cupiała przerazili się tym, że ktoś będzie patrzył im na ręce. Dlatego właśnie wywołano sztuczny konflikt z kibicami. Teraz mamy w Polsce dwóch sprawiedliwych czyli Osucha i Bednarza, którzy robią sobie zdjęcia z ministrem spraw wewnętrznych, a może nawet jedzą z nim na koszt podatnika ośmiorniczki… Ktoś kto walczy z kibicami nie rozumie tego sportu. Klub bez kibiców jest niczym, a co za tym idzie nie przyciągnie kolejnych sponsorów. –mówi Piotrek. Konflikt z Jerzym Jurczyńskim doprowadził do zerwania relacji Piotra Wawro z Cupiałem. Oliwy do ognia dolał mecz stulecia, podczas którego kibice opowiedzieli się za zwolnionym dzień wcześniej w wyniku „dworskich intryg” Danem Petrescu.

Zanim to się jednak stało Piotr Wawro odrzucił kilkanaście miesięcy wstecz stanowisko w zarządzie Wisły Kraków S.A, które proponował mu sam Bogusław Cupiał.
Nie chciał wtedy współpracować z niektórymi działaczami, a także - a raczej przede wszystkim nie chciał się nigdy na Wiśle dorabiać.

adam_09 14.08.2014 13:22

przecież ten tekst jest stary jak węgiel.

element 14.08.2014 13:28

Sprzed miesiąca.

I co w tym tekście jest nie tak, co by trzeba było zmieniać na stan dzisiejszy?

domin_czyzyny 14.08.2014 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1372800)
Spko niech dają. Tyle że zebranie kwoty to jedno, potem trzeba kasę dać Cupiałowi, ten zapłaci podatek od darownizy i przeleje te pieniążki JB, bo zakładam że z rak stowarzyszenia Jacek pieniedzy nie wezmie. Mylę się, twierdząc ze klub i Bednarz wypną się na ten 'spontan' tak jak ambasador rosyjski na polskie jabłka?

Nie wiem jak Ty ale, jesli stowarzyszneie jest w stani zebrac taką kasę na szczytny cel, osobiście wolalbym 300 tys wydać na muzeum wisły niz na dom Bednarza. W końcu - nawiązując do porównania - jak dom płonie i stoisz z gaśnicą dobrze wiesz że zwolnienie strażaka i chwycenie sikawki niewiele pomoże. Wiec w zależności od charakteru i portfela sponsora - albo kminisz o altance, albo przekuwasz porażkę w sukces twierdząc że jednak nowy salon bedzie ladniejszy.

Już się nie martw o dalej. Jeśli znajdzie się kasa, to i sposób jej przekazania Wiśle Kraków się znajdzie.
Ty dalej nie rozumiesz, teraz tym pożarem jest Bednarz, a nie jak Ty pisze że jest strażakiem. Jacek nic nie gasi, Jacek ten płomień tylko podsyca. Ta osoba to zło, które niszczy Wisłę, nie pozwala jej zarabiac pieniędzy z biletów, karnetów, cateringu, pamiątek, od sponsorów, itp.

Odejście Bednarza nie naprawi Wisły z dnia na dzień, ale przynajmniej da taką możliwość i odbijemy się w końcu od dna. Lepiej wypłacić łysej warszawskiej gnidzie 360 tyś zł i zacząć normalnie zarabiać na karnetach, biletach, cateringu, sponsorach, itp. Także wyniki sportowe będą lepsze ze względu na powrót dopingu.

Ps. Na przyszłość Wisła piszę się z DUŻEJ LITERY!. Wisła napisałeś z małej, a Bednarza z dużej - widać kogo szanujesz i kim jesteś. Ja wiem, że Wasi pracodawcy nie zwracają Wam na to uwagi, ale do ....y nędzy jak piszecie na forum kibiców Wisły Kraków to szanujcie nasze zasady.

4karol4 14.08.2014 19:24

Dla zwolenników JB (prościej się nie da):
Jacek Bednarz prezesem = bojkot i niska frekwencja = male wpływy do kasy = szybsze bankructwo. Jeżeli ktoś nie rozumie innych powodów, to tego nie da się nie zrozumieć. Dla dobra Wisły JB musi odejść. Facet doprowadził do konfliktu na linii klub - kibice. Ci wszyscy "bandyci" i "kibole" byli na Wiśle zanim pojawił się JB i wielu ludzi, którzy przychodzą tutaj dla wyników. Jakby klub zbankrutował i został zdegradowany do 4 ligi to też będą przychodzić, a pewnie spora część krytykujących przestanie chodzić na mecze "bo to nie ten pozom". A Pan Jacek w przedstawicielach kibiców nie widzi partnerów "nawet do rozmowy o pogodzie". kto tak traktuje najwierniejszych kibiców? Pokażcie mi taki klub? lista zarzutów wobec JB jest naprawdę długa. jest w klubie od 2 lat i nie potrafił znaleźć sponsora strategicznego. Mimo, że była ku temu korzystna koniunktura zeszłej jesieni. Drużyna się odrodziła, była dobra atmosfera i niezła frekwencja. Nikt tego nie wykorzystał. A jesteśmy niepoważnie traktowani właśnie przez takich łamistrajków, którzy na złość wszystkim chodzą teraz na mecze. Zrozumcie, że albo będziemy się trzymać razem i wtedy będziemy mocni, albo nikt nas nie będzie szanował.

PS nie jestem zorientowany w temacie, ale wierzyć mi się nie chce, że Cupiał żyje w oderwaniu od rzeczywistości. coraz bardziej zaczynam wątpić w to, że mu jeszcze zależy na Wiśle. Trzeba pamiętać, że usunięcie Bednarza to dopiero pierwszy krok ku uzdrowieniu sytuacji. A nie jak niektórzy myślą jedyny i ostatni. Jakby Boguś chciał ratować klub to pozbyłby się JB, w trosce o malejące wpływy z biletów i karnetów.

adam_09 14.08.2014 20:24

odejście Bednarza popieram, akceptuję i kibicuję wszelkim inicjatywom. Natomiast analizując już sytuację na chłodno to myślicie, że tak łatwo uda się rozwiązać te wszystkie niekorzystne umowy np. z UFA ? Przecież ta umowa jest podpisana na 10 lat a nie wydaje mi się żeby oni byli takimi frajerami jak łysy i o swoje interesy zadbali czyli potężne odszkodowanie.

Kurz 14.08.2014 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4karol4 (Post 1372868)
Dla zwolenników JB (prościej się nie da):
Jacek Bednarz prezesem = bojkot i niska frekwencja = male wpływy do kasy = szybsze bankructwo. Jeżeli ktoś nie rozumie innych powodów, to tego nie da się nie zrozumieć. Dla dobra Wisły JB musi odejść. Facet doprowadził do konfliktu na linii klub - kibice. Ci wszyscy "bandyci" i "kibole" byli na Wiśle zanim pojawił się JB i wielu ludzi, którzy przychodzą tutaj dla wyników. Jakby klub zbankrutował i został zdegradowany do 4 ligi to też będą przychodzić, a pewnie spora część krytykujących przestanie chodzić na mecze "bo to nie ten pozom". A Pan Jacek w przedstawicielach kibiców nie widzi partnerów "nawet do rozmowy o pogodzie". kto tak traktuje najwierniejszych kibiców? Pokażcie mi taki klub? lista zarzutów wobec JB jest naprawdę długa. jest w klubie od 2 lat i nie potrafił znaleźć sponsora strategicznego. Mimo, że była ku temu korzystna koniunktura zeszłej jesieni. Drużyna się odrodziła, była dobra atmosfera i niezła frekwencja. Nikt tego nie wykorzystał. A jesteśmy niepoważnie traktowani właśnie przez takich łamistrajków, którzy na złość wszystkim chodzą teraz na mecze. Zrozumcie, że albo będziemy się trzymać razem i wtedy będziemy mocni, albo nikt nas nie będzie szanował.

PS nie jestem zorientowany w temacie, ale wierzyć mi się nie chce, że Cupiał żyje w oderwaniu od rzeczywistości. coraz bardziej zaczynam wątpić w to, że mu jeszcze zależy na Wiśle. Trzeba pamiętać, że usunięcie Bednarza to dopiero pierwszy krok ku uzdrowieniu sytuacji. A nie jak niektórzy myślą jedyny i ostatni. Jakby Boguś chciał ratować klub to pozbyłby się JB, w trosce o malejące wpływy z biletów i karnetów.

Bednarz jest mi obojętny i równie dobrze może jutro zniknąć, albo wprost przeciwnie, zostać tu na lata, jeśli chce tego nasz generalissimus. To cyrk i zabawki Cupiała.

Za to niepojęta jest dla mnie sytuacja, gdy lud chce decydować o tym, kto ma pracować w prywatnej firmie. I tu napiszę najprościej, jak można. Im bardziej nalegacie na pozbycie się Bednarza, tym trudniej będzie tego dokonać. Poddanie się szantażowi w tej sytuacji będzie oznaką słabości i być może niebezpiecznym precedensem, bo kibice są nieobliczalni. Poza tym w świecie, w którym żyje większość osób decyzyjnych w Wiśle nie rozwiązuje się problemów w ten sam sposób, jak w blokowiskach, z których wywodzi się wielu najprawdziwszych z prawdziwych kibiców. SKWK najwyraźniej tego nie rozumie i zamiast załatwić sprawę dyplomatycznie, z taktem i w sposób, który druga strona uznaje za cywilizowany, wybrała kurs na zderzenie.

aNouc 14.08.2014 21:35

Kurs objęty przez SKWK jest takim samym kursem jaki obejmuje kazda ekipa kibicowska na świecie, ktora protestuje przeciwko działaczom klubowymi.
Kazdy protest wyglada tak samo - nie zapelnia sie stadionu i kropka.
W wielu krajach dochodzi do podpalen, pobic i innych takich, u nas jest luz, jakies bazgrolki na scianie i tyle.

A co dla ciebie jest niepojęte? kibice są czescia klubu, to oni kupuja bilety/karnety, kupuja pamiatki, korzystaja z cateringu na stadionie, kupują w sklepach sponsorow, ktorzy reklamuja sie na stadionie, ogladaja mecze w TV, czytaja media, wykupuja rozne aplikacje w internecie, to wszystko kręci pieniądze dla klubu... i my jako kibice ządamy aby nasze pieniadze przestaly byc marnowane i wyrzucane w bloto przez Jacka Bednarza

I jak Ty chces zalatwic sprawe "dyplomatycznie"? dyplomatycznie SKWK zalatwialo sprawe z Bednarzem kilkanascie miesiecy... a na koniec zostali wyj..eebani bez mydla, a Bednaz okazal sie oszustem i takim "dyplomatom" ze zwyzywal kibicow Wisly od najgorszych a w kierunku sektora C pokazal "gest Kozakiewicza" ( mecz Wisly z Lechem w CLJ)

Bednarz o kibicach Wisly z sektora C i SKWK powiedzial, ze.. "mam nadzieje ze zrobia nam przyjemnosc i juz nigdy nie pojawia sie na stadionie Wisly"

Klub rowniez wedlug Bednarza mial zaczac zarabiac wielkie pieniadze gdy pozbedzie sie sektora C i SKWK ze stadionu.. i gdzie te duze pieniadze? caly czas czekamy..

milosz 14.08.2014 21:53

Kurz
Jakie to szczęście, że twój punkt widzenia, (na mój gust, służalczo poddańczy), zawsze w dłuższej perspektywie przegrywa. Zaś wszystkich kibiców Wisły na Twoim miejscu nie traktowałbym jak stado baranów, lub milczących owieczek. Sam widzisz jak bardzo nie pasujesz do większości kibiców Wisły Kraków. A co do samego bojkotu, da rzecz bezcennie pozytywną, otóż w przyszłości jak pojawi się równie nawiedzony prezio w Wiśle, to będzie miał świadomość iż kibicom Wisły zawsze należy się szacunek. Hmm.. niby tylko bojkot, a jak pozytywna lekcja dla przyszłych zarządców Wisły, również dla samego bossa, który jeśli nawet myślał, że to tylko jego cyrk, no to teraz już wie, że tak nie jest, że klub piłkarski, to nie produkcja kabli, .. a i nawet tam obowiązują bardzo konkretne prawa pracownicze, których właściciel musi przestrzegać.

4karol4 14.08.2014 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1372878)
..Za to niepojęta jest dla mnie sytuacja, gdy lud chce decydować o tym, kto ma pracować w prywatnej firmie..

Patrząc czysto biznesowo: na tym polega wolny rynek. Pewnie, że nie mam żadnych możliwości prawnych, aby decydować kto pracuje w danej firmie, a kto nie. Ale jako stały klient mogę zagłosować nogami, czyli zrezygnować z kupowania produktu serwowanego przez tę firmę, dopóki nie zwolni feralnego pracownika. Niech właściciel wybiera: albo grupa stałych i wiernych klientów, albo pracownik o inicjałach JB. Pamiętaj, że bez tych kibiców nie byłoby klubu. Tym bardziej przykre jest to, że porobiły się jakieś dziwne podziały miedzy nami.

Miłosz

To również będzie nauczka dla nas. Jak jeszcze kiedyś komuś przyjdzie do głowy zatrudniać legionistę, czy pasiaka to trzeba protestować od samego początku. Nasza wina, że zignorowaliśmy ten problem, a trzeba go było dusić w samym zarodku.

Grantar 14.08.2014 22:01

Ja nie chcę bankructwa Wisły Kraków (S.A.) oraz degradacji do 4 ligi !
Wiem; jestem poj...ny, łamistrajk, zdrajca , kocham prezesa którego celem życiowym jest zniszczenie Wisły ..... itd.
Wisła Pany !

domin_czyzyny 14.08.2014 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1372889)
Wiem; jestem poj...ny, łamistrajk, zdrajca , kocham prezesa którego celem życiowym jest zniszczenie Wisły ..... itd.
Wisła Pany !

Grantar nie pij więcej. Nikt tego nie chce! Dlatego musimy wywierać maksymalną presję na decydentów, aby podziękowali tej warszawskiej gnidzie. Z nim nie ma szans na poprawę sytuacji.

4karol4 14.08.2014 23:50

BTW a pewni jesteście, że w razie zwolnienia bednarza kwota odszkodowania wyniesie 360 tys? jeżeli tak, to jest to żaden argument przeciw zwalnianiu JB. Teraz frekwencja oscyluje w granicach 5 tys. (inna sprawa jak się ją liczy, rozdaje bilety itp). Jeżeli Bednarz odejdzie to wracamy na stadion i zwiększają się wpływy z biletów. Weźmy pod lupę sam mecz z Legią. Myślę, że przyjdzie przynajmniej 25 tys. ludzi. Frekwencja będzie wyższa o 20 tys. Są bilety tańsze i droższe, ulgowe, niech więc średnia cena biletu wśród ludzi, którzy wrócą wyniesie 20 zł. Na tym jednym meczu zysk z braku Bednarza wyniesie min. 400 tys, co pozwoli zapłacić mu odszkodowanie. A to tylko jeden mecz.. W skali sezonu będziemy zdecydowanie na plusie. Także, argument "nie ma sensu zwalniać, bo trzeba będzie zapłacić odszkodowanie" to żaden argument. trzeba tez pamiętać, że JB nie pracuje charytatywnie i jak go nie zwolnimy to kasę trzeba mu płacić, a pożytek z jego pracy jest żaden.

universe 14.08.2014 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1372889)
Wisła Pany !

Ty nie pojmujesz baaardzo prostej rzeczy..

Przecież przez Tobie podobnych ten protest się przedłuża, dajecie złudne wrażenie publiczności natomiast jakie z tego są dochody?? Sporo biletów rozdawanych jest za darmo..
Oh moglibyście wreszcie pójść poszukać swojego rozumku! ( Miś Puchatek)

Michal_23 15.08.2014 06:14

Jest bardzo prosty sposób pozbycia się Bednarza z Wisły. Jego "dobrowolna" rezygnacja "dla dobra Wisły". Wiem jak to brzmi... ale to najlepsze co BOSS mógłby zrobić w tej sytuacji.

Z innej beczki (fragment pod koniec rozmowy):
http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/...wski_.html#Cuk

szprotson 15.08.2014 10:27

kiedyś gdy prezesi (byli i obecni) pięknie Nam mówili o pracy długofalowej itp itd to każdy przyklaskiwał, a jak Cupiał rezygnował z opcji to kibic ....ił i psioczył jacy to niesłowni ludzie nie potrafiący swojej strategii doprowadzić do końca.
Teraz sytuacji jest odwrotna, to kibic stosuje politykę długofalową której efektem ma być prezes przez prawdziwe P i zarządzanie klubem na adekwatnym poziomie i tenże kibic tej polityki nie potrafi jednak przetrwać...

Pamiętajcie że ten sezon to nie jedyny sezon Wisły Kraków.

!!IRIVER!! 15.08.2014 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4karol4 (Post 1372897)
Jeżeli Bednarz odejdzie to wracamy na stadion i zwiększają się wpływy z biletów. Weźmy pod lupę sam mecz z Legią. Myślę, że przyjdzie przynajmniej 25 tys. ludzi. Frekwencja będzie wyższa o 20 tys. Są bilety tańsze i droższe, ulgowe, niech więc średnia cena biletu wśród ludzi, którzy wrócą wyniesie 20 zł. Na tym jednym meczu zysk z braku Bednarza wyniesie min. 400 tys, co pozwoli zapłacić mu odszkodowanie. A to tylko jeden mecz..

Naprawdę uważasz, że na Legii będzie zaledwie 5 tysięcy ludzi, zwłaszcza po tym medialnym .......niku z ostatnich dni? Pomijając, że zapewne kibice samej Legii się tu zjadą, to wysyp Januszy będzie równie duży, jak zawsze na meczach z Legią, zatem ja osobiście będę BARDZO zaskoczony, jeśli na meczu będzie mniej niż 18-20 tys.

4karol4 15.08.2014 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1372920)
Naprawdę uważasz, że na Legii będzie zaledwie 5 tysięcy ludzi, zwłaszcza po tym medialnym .......niku z ostatnich dni? Pomijając, że zapewne kibice samej Legii się tu zjadą, to wysyp Januszy będzie równie duży, jak zawsze na meczach z Legią, zatem ja osobiście będę BARDZO zaskoczony, jeśli na meczu będzie mniej niż 18-20 tys.

Nie wierzę w to, że przyjdzie tylu ludzi. Legia pewnie zachowa się jak Ruch i nie przyjedzie. Ci którzy nie chodzą teraz, nie pójdą na mecz. Choć osobiście mogę się wybrać na któryś mecz mimo bojkotu, ale to już sprawa osobista, a nie chęć oglądania Legii. I wątpię, żeby nagle zebrało się tylu Januszów .

Gwiaździsty 15.08.2014 13:00

Bez kibiców Legii frekwencja nie przekroczy 8-9 tys. Taki to będzie interes dla Wisły a"la Bednarz. Jeśli się przypomni zeszłoroczne 32,5 tys. to porażka na całej linii.

szprotson 15.08.2014 14:08

32,5 to liczb do zrobienia przez Jacka.
Szkoda tylko ze to liczba wszystkich kibicow w calej rundzie ...

Padre1906 15.08.2014 14:11

I tak matoły będą się zachwycać tym ile to ich nie przyszło.
Zwolennicy Bednrza chwalą się że przychodzi ich coraz więcej na stadion. A może to przez to że bilety można dostać (nie kupić) w coraz większej ilości miejsc w mieście. Przed ostatnim meczem można było załątwić sobie doolną ilość biletów

serek.c2 15.08.2014 14:15

A niechże sobie przyłażą. Cóż oni znaczą? Nazłazi się dziwaków na Legię, a przyjdzie słabszy przeciwnik lub zdarzy się nam gorsza seria i znowu będą pustki. Tacy z nich "kibice"...

Padre1906 15.08.2014 14:24

Nic nie znaczyli, nie znaczą i znaczyć nie będą. Mają teraz swoje pięć minut które pozwala im zbliżyć się do gniazda i popstrykać foteczki na facebooka. Mam nadzieję że my dalej będziemy iść właściwą ścieżką i wrócimy jeszcze silniejsi,a obecni wielcy fani znikną w grupie januszy która jest im właściwa.

fialo 15.08.2014 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Łysy Złodziej
Nie mogę nie zapytać, nie martwi pana sytuacja na trybunach, chodzi oczywiście o frekwencje?
Nie, mnie ona raczej uspokaja. Mamy wakacje, z meczu na mecz jest coraz więcej kibiców, ufam, że z Lechią też tak będzie. Każdy może przyjść na Wisłę pod warunkiem, że chce kibicować piłce nożnej i drużynie. Jeżeli ktoś ma inne plany, to taka osoba nie jest mile widziana.

http://oi62.tinypic.com/6rrbr4.jpg

Takie vouchery jak wyzej Jacek rozdaje wszędzie, w krakowskich klubach sportowych, sklepach, wszedzie, wystarczy wyjsc z domu. Jak ktoś chodzi teraz na mecze i jeszcze placi za bilet to jest frajer do potęgi, albo nie kupuje warzyw w warzywniaku.

Sposób Jacka na "zapełnienie stadionu".

E. Sorry za rozjebanie forum.

speedfashion 15.08.2014 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1372935)
A niechże sobie przyłażą. Cóż oni znaczą? Nazłazi się dziwaków na Legię, a przyjdzie słabszy przeciwnik lub zdarzy się nam gorsza seria i znowu będą pustki. Tacy z nich "kibice"...

Moim zdaniem dojdzie do tak patologicznej sytuacji, że na stadion Wisły więcej osób przyjdzie oglądać Legię niż Wisłę. Jackowi nie przeszkodzi to odtrąbić sukcesu, zwolennikom Jacka poprawi humory do końca roku, a tylko niektórzy będą czuć niesmak.

Ale trzymajmy się tej wersji, że do tego meczu Jacek poleci. :)

Grantar 15.08.2014 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1372936)
Nic nie znaczyli, nie znaczą i znaczyć nie będą. Mają teraz swoje pięć minut które pozwala im zbliżyć się do gniazda i popstrykać foteczki na facebooka. Mam nadzieję że my dalej będziemy iść właściwą ścieżką i wrócimy jeszcze silniejsi,a obecni wielcy fani znikną w grupie januszy która jest im właściwa.

A wizja że "januszy" jest coraz więcej i w końcu zapełniają stadion was nie przeraża ?
Kraków to duże miasto.

szprotson 15.08.2014 14:41

ale to nie januszy jest coraz wiecej tyko coraz wiecej darmowych biletow znalazło ludzi którzy postanowili z braku laku pojśc na stadion.

Jakby dziewczyna przyniosła mi wejsciowki za free na jakas sztuke w teatrze tez pewnie bym sie bujnął jakbym sie nudził. A czy wróciłbym tam by wejsc i zapłacić ? Oczywiscie ze nie bo to nie moj klimat.

domin_czyzyny 15.08.2014 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1372939)
A wizja że "januszy" jest coraz więcej i w końcu zapełniają stadion was nie przeraża ?
Kraków to duże miasto.

Ty chyba dalej na melanżu jesteś. Lepiej odstaw to co pijesz lub to co bierzesz, bo tracisz kontakt z rzeczywistością.

WISŁAZWE 15.08.2014 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1372817)
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...kowa,id,t.html da ktoś radę przekleić cały artykuł ?

Jeżeli jeszcze aktualne to proszę:
http://oi58.tinypic.com/8xo29e.jpg

Gwiaździsty 15.08.2014 16:25

Te bednarzowe wiecej to raptem wachnięcia rzędu ok. 1 tys. osób. Pytanie podstawowe, na które na pewno nie odpowie jest takie: jakie ma wpływy z biletów jesli odliczy darmowe vouchery ? ilu kibiców kupiło bilety? :)

63.5 Kg 15.08.2014 16:28

Przerazajace jest to ze.....
Ch... z tego ze nie ma wplywow za bilety bo 50 % to sa rozdane vouchery,grunt żeby było widać ze ktoś na tych trybunach jest...
Ch.... ze polowa z tych ludzi jest na Wisle z przypadkow, nie wiedzac kto jest piłkarzem Wisły,kiedy powstal klub czy w ogole na jakiej jest ulicy stadion...

Gratulacje za tych nowych kibicow którzy chcą kibicować pilce nożnej...
Bednarz takiego pojebanca jak Ty to drugiego nie znam i gdybym miał tylko mozliowsc Ci to powiedzieć prosto w ryj to bym to zrobil...

Pozwole sobie przekleic....
Cytat:

Mecze Wisły Kraków z Lechią Gdańska zawsze różniły się od tych z Odrą Wodzisław Śląski czy też z Zagłębiem Lubin. "Mecz przyjaźni" to chyba najczęściej używane określenie, pewnie przy okazji niedzielnej rywalizacji zostanie parę razy użyte. Niefortunnie, bo fani z Gdańska do Krakowa się nie wybierają - solidaryzują się z bojkotującymi kibicami Wisły. Kiedyś (link) fani obu drużyn potrafili stworzyć znakomitą atmosferę, świetnie bawiąc się na trybunach. O dziwo nikomu krzywda się wtedy nie stała.

W niedzielę nikomu też nic się nie stanie, o ile każdy na to spotkanie zdąży wejść przed pierwszym gwizdkiem - z tym też są problemy ostatnio. Jacek Bednarz zapewnił wczoraj, że o frekwencję się nie martwi. - Mnie ona raczej uspokaja. Mamy wakacje, z meczu na mecz jest coraz więcej kibiców, ufam, że z Lechią też tak będzie. Każdy może przyjść na Wisłę pod warunkiem, że chce kibicować piłce nożnej i drużynie. Jeżeli ktoś ma inne plany, to taka osoba nie jest mile widziana - mówił dla Ekstraklasa.net prezes Wisły. Tymczasem Wisła rozdaje bilety na prawo i lewo. W niektórych piwiarniach wystarczy wypić trzy litry piwa by otrzymać voucher na niedzielne (i nie tylko zresztą) spotkanie. Teraz wystarczy być partnerem biznesowym i można sobie załatwić karnet - z tym nie ma problemu. I to nie musi być wcale firma z Krakowa, a nawet okolic. 220 kilometrów to dużo, prawda? Takie są fakty, bo... wczoraj zaproponowano nam taki karnet. Na sektor A21 bodajże. Albo A11, to nieważne, w każdym razie - odmówiliśmy. Tak nas zaczęło zastanawiać: Jacek Bednarz prowadzi politykę, która ma na celu zwalczanie jakiekolwiek przejawy agresji na trybunach, a co jeśli osoba, która ten bilet wygrała/otrzymała jest bandytą? Jest - załóżmy - nieobliczalnym psychopatą? Czy ktoś, a właściwie to Bednarz, skoro to on wybiera sobie, kto może wejść na stadion, a kto nie, pochylił się nad możliwością takiego rozwiązania? Człowiek z ulicy, który przyjdzie na mecz za darmo i nie wiadomo, czego po nim się spodziewać jest lepszy niż osoba, która kupi bilet, a nawet i karnet.

Wisła sztucznie pompuje frekwencję, bo mimo, że na stadion wejdzie te 5000 osób, to klub zarobi tak jakby weszło z 3000. Niedawno SKWK wyliczało straty Wisły z dnia meczowego. Jakoś w takim Chorzowie z długów potrafili wyjść, zagrać w pucharach i na nich zarobić. Chorzowianie zresztą obalili mit nieopłacalnych pucharów. Przejście dwóch rund dało chorzowianom więcej pieniędzy niż trzecie miejsce w T-Mobile Ekstraklasie, a przecież Ruch na tych meczach nie zarabiał, bo grał w Gliwicach i łącznie oba mecze obejrzało 5000 osób. Kadrowo Ruch też nie imponuje, ale jednak pokazali, że się da. I teraz mogą sobie pozwolić na zakup napastnika. Napastnika, o który Franciszek Smuda biadoli od roku.

..............

PiVoSH92 15.08.2014 16:47

Skąd ten cytat?

63.5 Kg 15.08.2014 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1372953)
Skąd ten cytat?

Z drugiego forum...

milosz 15.08.2014 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1372920)
(..) Pomijając, że zapewne kibice samej Legii się tu zjadą, to wysyp Januszy będzie równie duży, jak zawsze na meczach z Legią, zatem ja osobiście będę BARDZO zaskoczony, jeśli na meczu będzie mniej niż 18-20 tys.

2 tezy, pożyjemy zweryfikujemy.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1372925)
Bez kibiców Legii frekwencja nie przekroczy 8-9 tys. Taki to będzie interes dla Wisły a"la Bednarz. Jeśli się przypomni zeszłoroczne 32,5 tys. to porażka na całej linii.

Otóż to ..to scenariusz też realny, który byłby porażką JB i tu powraca temat średniej.. jeśli na 3 meczach (Legia, Cracovia, Lech) średnia będzie 8 tyś, to jeśli na pozostałych będzie ok. 5 (ja zakładam, że ciut poniżej 5), to razem, w sezonie zasadniczym nie przekroczy 6-ściu, czyli spadek będzie bardzo znaczący, średnia o niespełna 10 tyś, z ponad 15, na jakieś pięć i kilkaset (np. nawet 5,9).. Do tego jednak dąży JB, aby było inaczej.. i ta frekwencja dla jego szybszego wyautowania ma znaczenie..
Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1372935)
A niechże sobie przyłażą. Cóż oni znaczą? Nazłazi się dziwaków na Legię (..)

Otóż to jednak ma znaczenie..
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1372934)
I tak matoły będą się zachwycać tym ile to ich nie przyszło. Zwolennicy Bednrza chwalą się że przychodzi ich coraz więcej na stadion. A może to przez to że bilety można dostać (nie kupić) w coraz większej ilości miejsc w mieście. Przed ostatnim meczem można było załątwić sobie doolną ilość biletów

-dowolną*..jak rozumiem..

No cóż, jeśli traktuje się JB, jak przeciwnika, jeśli jego ocena jest, moim zdaniem słusznie, negatywna, to trzeba mieć świadomość iż facet nie gra fair, że jemu nie o przychody w kontekście frekwencji chodzi, tylko o sferę wizerunkową ..stąd jeśli nadal będzie prezesem.. a ta frekwencja będzie na Legii np. kilkanaście tysięcy to będzie jego zwycięstwo, a jego przeciwników, w tym moja, porażka, niestety tak tę sprawę trzeba stawiać. To że w kolejnych meczach średnia znowu spadnie do 5 tyś (licząc tylko mecze nie-topowe), to bez znaczenia, skoro będzie miał paliwo aby przetrwać w sferze propagandowej na wiele, wiele miesięcy..Rzecz jasna i nawet w tym przypadku "wojna" trwałaby dalej i wygrana i tak koniec końców, byłaby po stronie kibiców, bo JB i tak odejdzie, a kibice i tak w końcu wrócą i pamięć o JB będzie dożywotnio jak najgorsza.. a przyszłość i tak będzie budowana w dialogu z kibicami, czyli odwrotnie niż życzy to sobie Bednarz, ale .. jeśli można by było zakończyć sprawę wcześniej, to przecież byłoby to w interesie Wisły Kraków, w gruncie rzeczy w interesie nas wszystkich, bez względu na podziały, stąd .. postawa "Januszy" i skuteczność JB odnoście frekwencji na kolejnych meczach, również niestety topowych, ma istotne znaczenie, choć i tak decydujące jest zdanie BC, a co siedzi w jego głowie, ja nie wiem, pytanie czy w ogóle, aktualnie, Wisła jest w jego głowie !?

WISŁAZWE 15.08.2014 17:34

Dobrze drodzy forumowicze.
Uderzmy w inne sprawy. Spoko chodzicie na mecze, więc zapewne zapłaciliście za karnet/bilet. Powiedzcie mi czy nie czujecie się robieni w chuja, gdy obok was na stadionie siedziała będzie osoba, która wypiła 3 litry piwa, zamówiła pizze, czy kupiła bilet w kinie i przy okazji dostała voucher na mecz Wisły Kraków?

Nadal uważacie, że wszystko jest okej? Już ch..uj z zawyżaniem frekwencji, ale powiedzcie mi jak się czujecie, gdy na ten bilet musicie wydać zarobione przez was pieniądze a inni dostają te bilety za darmo, będąc często w lepszej sytuacji finansowej niż wy...

Idźmy dalej...

Część z Was mówi do nas w taki sposób ''zmieńcie formę protestu, wznoście okrzyki na stadionie" - pytam się więc tych którzy na ten stadion chodzą. Czy Wy wznosicie te okrzyki? Pokazujecie swoje niezadowolenie przez okrzyki? Czy zwyczajnie siedzicie cicho jak mysz pod miotłą...?
Jeżeli wybraliście tą drugą opcję, to proszę Was, przestańcie nas umoralniać, mówić nam jak mamy prowadzić bojkot, co powinniśmy zrobić, co wypada a co nie. Sami gówno robicie.

Przeżyjemy tego s....iałego prezesa i wrócimy na stadion bez względu na to, czy wam się to spodoba czy nie. A co do odprawy dla łysego, jeżeli zajdzie taka potrzeba to jestem przekonany, że te pieniądze się znajdą. Tylko nie zapomnijcie ewentualnie napisać, że pieniądze pochodzą z kradzieży, od Sharków z lewych interesów (tak, to kasa z tego zioła co sprzedajemy we Wrocławiu pod stadionem czy tam pod gniazdem, teraz na meczu z parchami spodziewamy się dobrych zysków, więc jeszcze ze dwa mecze i będzie na odprawę)

Pozdro!

4karol4 15.08.2014 17:59

Nie grozi nam przypływ Januszów, bo nasza liga jest bardzo słaba. Do tego ma beznadziejną opinię i kiepski PR, chyba nawet gorszy niż na to zasługuje. Janusze wolą oglądać przed TV mecze Realu, Barcy, o ile interesują się piłką. Pozostałe Janusze oglądają "Stocha", siatkówkę itp. Dlatego nie ma co liczyć na nagły wzrost frekwencji. Taki kibic może przyjść raz, z ciekawości. Jak zobaczy Jankowskiego, który nie trafia w pustą bramkę, albo zwody Boguskiego to już więcej nie wróci. A właśnie ludzie, którzy obecnie nie są mile widziani na stadionie przychodzili jak byliśmy w 2 lidze, przychodzili jak zdobywaliśmy tytuły i graliśmy o LM, przychodzili też jak przegrywaliśmy z Podbeskidziem. Każda firma, która coś produkuje, lub świadczy usługi ustala sobie do jakich odbiorców chce trafić z ofertą. Obecne działa JB można porównać do reklamowania prezerwatyw w domach starców, gdzie średnia wieku wynosi 80 lat. Ni jak nie będzie z tego kasy, bo nie jest to potencjalny konsument.

mazo 15.08.2014 19:10

Szokuje mnie to, że nie ma informacji o rozmowach. Przecież po to powołali Czerwińskiego. Tak po prawdzie to myślałem, że sie uda do meczu z Lechią.

A co do voucherów, jeśli to prawda to jest sprawa straszna po czymś takim bardzo trudno ludziiom wytłumaczyc, że muszą płacić

63.5 Kg 15.08.2014 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mazo (Post 1372966)
Szokuje mnie to, że nie ma informacji o rozmowach. Przecież po to powołali Czerwińskiego. Tak po prawdzie to myślałem, że sie uda do meczu z Lechią.

A co do voucherów, jeśli to prawda to jest sprawa straszna po czymś takim bardzo trudno ludziiom wytłumaczyc, że muszą płacić

Spawa voucherow jest jak najbardziej prawdziwa...
Dochodzi nawet do handlu tymi voucherami na forach internetowych...

aNouc 15.08.2014 20:06

Cytat:

Rozmowy juz byly.
I o jaka informacje Ci chodzi?
Warunek jest ten sam - BEDNARZ MUSI ODEJSC.

I nic tu nie zmieni 10 Czerwińskich.

swoją drogą..
Rada Nadzorcza podczas konferencji prasowej mowi, ze pozytywnie ocenia prace Jacka Bednarza i podczas tej samej konferencji tylko 20 sekund pozniej prezentuje Czerwinskiego jako tego, ktory ma poprawic negatywny klimat, do ktorej doprowadzil Bednarz....i kogo oni chcą w ch..uja robic? skoro praca Bednarza jest tak zajebi..sta to po co zatrudniają Czerwinskiego? czemu w tajemnicy przed Bednarzem próbowali się dogadac z kibicami? OKLAMUJA SAMYCH SIEBIE i udaja, ze wszystko jest OK.

aNouc 15.08.2014 20:18

Cytat:

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...03129497_n.jpg

Te vouchery rozdaja wszedzie, w spozywczakach, pizzeriach, knajpach, dyskotekach.. wystarczy przejrzec facebook, mnostwo jakichs no-name profili rozdaje darmowo bilety (wystarczy udostepnic jakies zdjecie), potem te osoby te bilety sprzedaja na aukjach internetowych i tak oto obca osoba bierze kase do kieszeni i zakladam, ze 3/4 z tych osob w ogole nie interesuje sie Wisłą.

I znajda sie ciamajdy co kupuja bilety u Bednarza.. bilet mozna sobie zalatwic nie wychodzac z domu i nic nie placac, wystarczy kliknac dwa razy w internecie, a drugim Bednarz pluje w twarz, oni udaja ze deszcz pada i sterczą ofiary losy w tej kolejce po bilety przed meczem.. a Bednarz sie smieje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl