![]() |
a tak nawiasem mówiąc to fajnie by było mieć bogatego Chińczyka za właściciela klubu :P
|
Cytat:
Zapewne całość kasy na to nie pójdzie, jednak zapewni dużą stabilizację finansową klubu. Przynajmneij na kilka najbliższych miesięcy. |
Cytat:
Nie dostaliśmy żadnego miliona za Guzmicia, transfermarkt ma informację z tzw. dupy. |
Cytat:
|
Jeśli weszłaby poważna chińska firma to nie żeby robić interesy krótkoterminowo,ale długoterminowo. Nie bałbym się. Zresztą za naszą południowa granica chiński konglomerat przejął Slavie Praga. Zobaczymy wkrótce na tym przykładzie jak to z chińczykami jest :D
|
tak się tylko zastanawiam, skoro Chińczycy mają tyle kasy, i tyle jej wydają na transfery ( 40 mln za rok gry dla Carlosa Teveza )to czemu nie kupili sobie ( z całym szacunkiem dla Ryśka ) jakiegoś lepszego środko
wego obrońcę?? |
Gdzieś rano na prywatnym profilu TT czytałem, że dostaliśmy 1M, ale PLN. Widział to ktoś jeszcze? Bo nie mogę teraz namierzyć.
|
Ja widziałem, że Knura coś takiego pisał.
Nawet jeśli uznajemy że kwota 1 mln euro jest z kosmosu, to za Guzmicsa spokojnie mogliśmy dostać 500-600 tys. euro a to już ponad 2 mln zł. więc sporo kasy. Jedno jest pewne zarobione pieniądze zostaną zapewne ciekawie spożytkowane. Jeśli w miejsce Węgra pozyskamy Gonzaleza to raczej się nie osłabimy, a to najważniejsze. Trzeba jak najszybciej spłacić długi, bo one zapewne ciążą na nas i to mocno. Im szybciej je spłacimy tym lepiej. Więc niech cała kasa idzie na długi, nowy zawodnik wskoczy w miejsce kontraktu Węgra i jest ok. |
Cytat:
Chinole teraz taką kasą ładują, że dla nich pół bańki czy bańka to są drobne. Nie zdziwiłbym się jeśli faktycznie taka kwota poszła |
Cytat:
|
Jeśli przyjmiemy, że Ivan Gonzalez do nas dołączy (oficjalne info ma być na początku tygodnia-poniedziałek lub wtorek) to zastępstwo za Guzmicsa już mamy, wypadałoby ściągnąć już teraz Arsenica, żeby przez pół roku mógł spokojnie poznać realia PL piłki, dodatkowo będąc dodatkową rywalizacją dla zawodników z formacji obronnej.
Jeśli tak się stanie to obrona byłaby bardzo solidnie obsadzona. Sadlok/Pietrzak-Głowacki/Arsenić-Gonzalez/Żemło,Uryga,Kujawa-Jović/Bartosz. Celowo nie liczę Mójty. Mamy wówczas przynajmniej 2 zawodników na każdą pozycję. Do szczęścia, realnie patrząc brakuje 1-2 skrzydłowych, bo środek pomocy jest jak na nasze obecne możliwości właściwy. Napastnikami też musimy grać tymi co mamy. |
Maciek17
http://images84.fotosik.pl/275/2ed3c636fbcac18cgen.jpg Raczej nie kłamią a Knura ma pewnie info z dupy |
Widocznie ta osoba przepisała info od Knury, dzięki. Odnośnie portalu Sporx, to ciężko potwierdzić wiarygodność - możecie mi nie uwierzyć, ale nie śledzę go na bieżąco. :D
Pozwolę sobie napisać kilka słów... jestem dziwnie spokojny. Junco + zarząd jak dla mnie mają głowę na karku, są świadomi sytuacji, a i tak starają się wyciągnąć tyle ile się da przy jednoczesnym dążeniu do stabilizacji w klubie. Też w pierwszej chwili skrzywiłem się na Kiko, ale już po konferencji ma u mnie czystą kartę i ciepłe życzenie powodzenia. Bardzo rzeczowe tłumaczenia, profesjonalne zachowanie się z Sobolem i panem Kazimierzem, podobnie bardzo mądry ruch z przesunięciem Goncalo Feio. Popieram wszystkie głosy rozsądku, które wiedzą jak się skończy zatrudnienie większości trenerów z polskiej "karuzeli" - efektem miotły (w najlepszym przypadku, Teddy np. zapomniał ze sobą miotły do Krakowa przywieźć), zjazdem po kilku miesiącach i śmierdzącą odprawą. No i tytułem tematu. ;) Arsenić wygląda mega dobrze, jestem naprawdę pod wrażeniem, że udaje się wyciągać tak perspektywicznych graczy. Podobnie jeśli uda się zakontraktować Gonzaleza - pierwsze co mi się rzuciło w oczy (jeśli można wysnuwać opinie na podstawie youtube) to jego szybkość i agresywność w obronie. Proszę, powiedzcie mi jeszcze, czyje to konto? https://twitter.com/arturo0955 Myślałem, że to Krzysztof Targosz, ale on ma inne konto. A ta osoba (jak domniemam związana z Profixem) ostatnio na profilu Aleksandra Jagiełło zabierała głos w dyskusji nt. jego przyjścia do Wisły. Link był na poprzedniej stronie, dla przypomnienia: https://twitter.com/A_Jagiello/statu...25069270073346 |
Cytat:
Co z tego, ze mamy 3 jak sa to pilkarze o zblizonej charakterystyce Prawdziwego defensywnego pomocnika nie mamy i to powinien byc obok skrzydlowego priorytet jeszcze na to okienko Klasyczna 10 tez by sie przydala |
Brylant, a skąd taka wiara w Turków?
|
Do Wisły ma trafić jeszcze 10tka i skrzydłowy, priorytetem na 10tke jakiś hiszpan. Ani Mąka ani Jović nie mają żadnych ofert.
https://twitter.com/krzysiektsw/stat...65217996341250 |
Jakis dynamiczny,techniczny Hiszpan na środek? ehh było by pieknie.
|
Zaraz nasi forumowicze skauci ruszą w poszukiwania kto jest wolnym zawodnikiem :P
|
Milion euro za zawodnika, któremu kontrakt kończy się w lecie? Coś nie chce mi się wierzyć. Zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Pewnie bliższa prawdzie jest ta sama kwota w złotówkach.
Szkoda, że zrezygnowaliśmy ze Stilicia, a "10" nam potrzebna najbardziej. A Hiszpan? Nie wiadomo kto to będzie, czy się zaaklimatyzuje ile sobie krzyknie... |
Nowy hiszpan na dziesiątce będzie 2x szybszy od stilicza 2x silniejszy i 2x mniej bedzie brał za gre :D
|
Brylant szybka analiza i wolny jest Victor Vázquez :D
|
Cytat:
Po co nam klasyczny przecinak? Wiem, że takie przyzwyczajenie, ale na dobrą sprawę, to zarówno Popovic jak i Mączyński mają sporo atutów w obronie. |
Jeśli popatrzymy ilu mamy prawdziwych skrzydłowych w kadrze, policzymy do jednego i już wiadomo, że skrzydłowy do wsparcia dla Patryka Małeckiego jest konieczny.
|
Jak tak serio popatrzymy na naszą kadrę, to myślę że na każdą pozycję niezbędny jest transfer :)
|
co do Jagiełły to on ma wciąż kontrakt z tym swoim klubikiem, pewnie tu jest problem bo nie sądze, żeby klub chciał za niego płacić a z drugiej strony nie po to go znicz podpisał żeby oddawać za friko
|
Cytat:
Nieprzypdakowo mimo posiadania 4 czołowych obronców w lidze (patrz raport Instat za zeszly seozn) mamy prawie najwiecej straconych bramek Spojrz na Chelsea i Leicster w tym i zeszlym sezonie, gdzie grał Kante wtedy a gdzie gra teraz Na granie bez klasycznej 6 sobie moze pozwolic Bayern czy Barceolna, ktore dominuja cały mecz Nawet Real wyglada lepiej z Casemiro w skladzie niż bez |
Cytat:
Cytat:
Wśród zawodników portugalskich, bez kontraktu raczej nie ma nikogo godnego uwagi. Jest też opcja, że jest to cały czas zawodnik związany z jakimś klubem i w przeddzień podpisania z nami umowy rozwiąże swoją poprzednią. Gonzalez swoją rozwiązał 4-5 stycznia, ma związać się z nami 9 lub 10 stycznia. |
Zawsze może to być zawodnik z umową wygasającą za pół roku.
|
Vazquez wraca do LaLiga, do Betisu chyba. Tak podają hiszpańskie media.
Potwierdzają tez Gonzaleza: https://twitter.com/desmarquemalaga/...52596010569734 Ktos zna hiszpański żeby napisać czy cos nowego tam jest? |
http://transfery.info/96502,bramkost...w-wisle-krakow
Wierząc internetowym mediom, Wisła interesuje się Budu Ziwziwadze. |
Ten Vazguez już się tu nie pierwszy raz przewija, dlatego ja zadam pytanie... Wy tak na poważnie z nim? :D
|
Na defensywnego pomocnika weźmy Xabi Alonso i już problem z głowy, na 10 Vasqueza i idziemy na mistrza!!! Do ataku Torresa, a co tam. Jak marzyć to na całego!
|
Wreszcie ekipa na Lm by była, wtedy w defensywie mogli by grać Buchalik Mójta Żemło Kujawa Pietrzak a przed nimi Alan!!!
|
Ta 10 to będzie młody portugalczyk i to będzie wypożyczenie narazie :)
|
Piszą na TT o Stolarskim i Chrapku - wypożyczenie do nas - ???
|
Skromna prośba - wrzucajcie linki do takich informacji jak powyżej.
Kto pisał? |
Dziennikarz PS
https://twitter.com/piwisniewski/sta...33652873838593 Chrapek byłby super, ale chce go jeszcze Slask |
Stolarski? Sorry, ale chłopak wcale nie jest lepszy od Bartosza. Pod żadnym względem. JEŻELI odejdzie Jovic, to mamy niby zostać z dwoma młodzikami na prawej obronie?
|
Stolarski to sie do meczowej 18 nie zmiesci
Chrapek, kurcze na jego pozycje mamy zawodnikow ale to bardzo dobry piłkarz jest, na pewno lepszy od Denisa, jakby za rozsadne pieniadze mozna go wykupić to warto |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl