Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Davss875 14.12.2016 23:03

Trzeba rozglądać się za stoperem, prawo skrzydłowym i napastnikiem. Pozbyć się Buchalika, Mójty, Popovicia, Cywki, Zachary lub Ondraska. Napastnicy z nich zadni. Guzmics odchodzi. Uryge podpisać na rok i wypożyczyć. Głowa, Brożek, Boguś jeszcze na rok podpisać. Snajper by się przydał z prawdziwego zdarzenia. Ogarnięty stoper i def. pomocnik, skrzydłowy. Jagiełło pewnie podpisze. Marzy mi się stoper a la Cleber lub Marcelo, a snajper typu Nikolić. Wiem marzenia ściętej głowy, ale jeśli pozyskamy sponsora któż wie? Z porządnym składem w przyszłym sezonie atak na podium!

wiesniak842 14.12.2016 23:08

Idz spac dziecko.

krzysztofff 15.12.2016 00:06

Davss nawet jeśli znajdzie se sponsor ,który da nam 3-4 mln za sezon to tylko załata to budżet do maxymalnego poziomu 25 mln złotych czyli na srodek tabeli,biorac pod uwagę ,ze nasi czołowi gracze jak Glowa,Brozek czy Boguski sa u schyłku kariery a Jovic ,Guzmics,Sadlok czy Maczynski raczej rozgladaja się za nowa praca to w najbliższym czasie musimy znaleźć 75 procent nowych graczy do jedenastki którzy zapewnia gre na chciazby podobnym poziomie co obecnie-szukając w smietniku i na lawkach rezerwowych nawet w ekstraklasie to słabo to widzę

LucjuszWielki 15.12.2016 01:00

Jovic również chce odejść i był zdziwiony/zaniepokojny jak wdowczyk odszedl, jest zaniepokojony sytuacją finansową klubu ehhhh.

Kupcie gadżecik na #12bohater bo jest cieniutko i nic nie zanosi się ze bedzie lepiej, a za rok dwa bedziemy marzyć o takiej kulawej kadrze jaka obecnie mamy...

!!IRIVER!! 15.12.2016 09:05

Nie przesądzajcie odejścia Mąki, dwoje małych dzieci - nie jest powiedziane, że wybiera się zagranicę. ;)

silver03 15.12.2016 10:16

Może się wybrać np. do Warszawy :D

lukas14 15.12.2016 11:19

za zadnym z obcokrajowców nie ma co płakac , tylko zarobic na nich ile sie da i postawic na polskich zawodników i swoja młodzież,

wolfu 15.12.2016 12:13

Fajne porównanie wywyższania naszych talencików, którzy jeszcze nic nie osiagnęli

https://pbs.twimg.com/media/CztMtwmXUAA09gE.jpg:large

jonaf 15.12.2016 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1459506)
Fajne porównanie wywyższania naszych talencików, którzy jeszcze nic nie osiagnęli

https://pbs.twimg.com/media/CztMtwmXUAA09gE.jpg:large

porównanie trochę stare

wazka 15.12.2016 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1459502)
Może się wybrać np. do Warszawy :D

Mąka bierze pod uwagę tylko i wyłącznie transfer zagraniczny i raczej jest na niego zdexydowany, więc jak pojawi się satysfakcjonująca jego i Wisłę oferta to on będzie chciał iść a Wisła nie będzie robić problemów.

lukas14 15.12.2016 15:10

to porównanie pokazuje jak funkcjinuje praca z młodzieża w innych krajach , nie boja sie postawic na młodziez kosztem kilku słabszymch meczy nawet ale pozniej zyski sa duzo wieksze , wiec mysle ze fajnie jak by postawic bardziej zdecydowanie na Bartosza , Kujawe , Drzazge i Kuczaka to zaprocentuje

TRNKRN 15.12.2016 15:23

Kuczak to w III ligowym Pelikanie sobie człapie, w I lidze w Kluczborku się nie sprawdził, wątpliwe by był sens dawać mu szansę raz jeszcze...

Davss875 15.12.2016 15:41

A gdzie jest Grzegorz Marszalik?

Revolver 15.12.2016 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1459517)
A gdzie jest Grzegorz Marszalik?

Kopie się po czole w II Lidze w pięknym mieście zwanym Katowice.

Arked 28.12.2016 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1459514)
to porównanie pokazuje jak funkcjinuje praca z młodzieża w innych krajach , nie boja sie postawic na młodziez kosztem kilku słabszymch meczy nawet ale pozniej zyski sa duzo wieksze , wiec mysle ze fajnie jak by postawic bardziej zdecydowanie na Bartosza , Kujawe , Drzazge i Kuczaka to zaprocentuje

Praca z młodzieżą to przede wszystkim jest wczesna selekcja i wieloletnie szkolenie na takim poziomie, że potem nie trzeba się bać tych młodych zawodników wystawiać w pierwszym składzie. To właśnie procentuje. A nie wystawianie na tzw. przypale kogo popadnie tylko dlatego, że ma 18 lat i jest wychowankiem.

Dariook 28.12.2016 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1459514)

Sorki. Ale w powaznych ligach żaden klub nie pozwala sobie na kilka slabszych meczy tylko dlatego, by dawac szanse słabszym a jednak młodym zawodnikom, jeśli w obwodzie są starsi a jednak lepsi.

Tam nie prowadzi się patologicznej polityki ciągnięcia za uszy. Graja najlepsi i aby dostac szanse swojego wystepu, mlody zawodnik musi ciezko pracowac i przede wszystkim prezentowac ten sam poziom sportowy co reszta druzyny.
Wiekszosc bubli jest eliminowanych na drodze szkolenia i do kadry włączani są nieliczni i najlepsi. Jest to tylko odsetek szkolonych dzieciakow na przestrzeni lat.
Jesli jednak zdażają się problemy z dojściem poziomu seniorskiej druzyny są najczesciej wypożyczani lub ostatecznie transferowani.

To wlasnie argument dawania mimo wszystko szansy mlodym jest patologią szkolenia. Bo wlaczenie do zespołu nie moze byc celem młodego zawodnika...zwieńczeniem drogi ma byc wywalczenie miejsca w pierwszej jedenastce. Musi tego dokonac cięzką pracą na treningach, gdzie tak naprawde dalej bedzie podnosil umiejetnosci trenujac u boku starszych kolegow, jednoczesnie z nimi rywalizujac o wyjsciowy sklad. Zapracuj na szansę młody i ją wykorzystaj...bo nikt łatwo nie zrezygnuje z kasy zbieranej na boisku.

Pamiętajmy, że to drużyna jest najwazniejsza! O jej sile, świadczy siła najsłabszego ogniwa.

wolfy 28.12.2016 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1460153)
Sorki. Ale w powaznych ligach żaden klub nie pozwala sobie na kilka slabszych meczy tylko dlatego, by dawac szanse słabszym a jednak młodym zawodnikom, jeśli w obwodzie są starsi a jednak lepsi.

Tam nie prowadzi się patologicznej polityki ciągnięcia za uszy. Graja najlepsi i aby dostac szanse swojego wystepu, mlody zawodnik musi ciezko pracowac i przede wszystkim prezentowac ten sam poziom sportowy co reszta druzyny.
Wiekszosc bubli jest eliminowanych na drodze szkolenia i do kadry włączani są nieliczni i najlepsi. Jest to tylko odsetek szkolonych dzieciakow na przestrzeni lat.
Jesli jednak zdażają się problemy z dojściem poziomu seniorskiej druzyny są najczesciej wypożyczani lub ostatecznie transferowani.

To wlasnie argument dawania mimo wszystko szansy mlodym jest patologią szkolenia. Bo wlaczenie do zespołu nie moze byc celem młodego zawodnika...zwieńczeniem drogi ma byc wywalczenie miejsca w pierwszej jedenastce. Musi tego dokonac cięzką pracą na treningach, gdzie tak naprawde dalej bedzie podnosil umiejetnosci trenujac u boku starszych kolegow, jednoczesnie z nimi rywalizujac o wyjsciowy sklad. Zapracuj na szansę młody i ją wykorzystaj...bo nikt łatwo nie zrezygnuje z kasy zbieranej na boisku.

Pamiętajmy, że to drużyna jest najwazniejsza! O jej sile, świadczy siła najsłabszego ogniwa.

Dokładnie. Małecki wygryzł ze składu Łobodzińskiego i miejsca nie oddał. Boguski pokazał się na wypożyczeniu w Bełchatowie. Brożkowie musieli długo czekać na swoją szansę. Nawet Brlek musiał poczekać na kolejną okazję i ją wykorzystać.
Polityka ciągnięcia za uszy może tylko zawodnikowi zrobić krzywdę.

Davss875 28.12.2016 23:58

Wilusz o Boże, klękajcie narody hahahahaa. Ze śmiechu idzie paść. Koleś jest tak słaby, że wolę jednak Uryge i Żemło niż taki wynalazek. Jeszcze zapłaćcie im za ten transfer. Brawo Wy!!! Kort? A któż to jest i co on osiągnął? ile bramek strzelił i ile asyst zaliczył? Polityka sciągania szrotu trwa w najlepsze! Czyli co walczymy o 8 do roku 2025??? powiedzcie ludziom prawde! Kiedy o Mistrza powalczymy za 30 lat?

picasso 29.12.2016 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1460169)
Błaszczykowski? A któż to jest i co on osiągnął? ile bramek strzelił i ile asyst zaliczył? Polityka sciągania szrotu trwa w najlepsze! Czyli co walczymy o 8 do roku 2025??? powiedzcie ludziom prawde! Kiedy o Mistrza powalczymy za 30 lat?

pozwoliłem sobie na drobna zmiane i można byłoby taki komentarz wstawic kilkanascie lat temu...
a kimjest Kort przekonamy sie jeżeli zagra u nas.może jest nikim a może okazac sie calkeim dobrym pilkarzem.najpierw niech kopnie pare razy pilke u nas.

Dariook 29.12.2016 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1460169)
Jeszcze zapłaćcie im za ten transfer. Brawo Wy!!! Kort? A któż to jest i co on osiągnął? ile bramek strzelił i ile asyst zaliczył? Polityka sciągania szrotu trwa w najlepsze! Czyli co walczymy o 8 do roku 2025??? powiedzcie ludziom prawde! Kiedy o Mistrza powalczymy za 30 lat?

Spokojnie...

Tak naprawde, martwic powinniśmy sie po 20 latach bez korony mistrzowskiej. Rok juz pozniej , "Sluchaj Jezu jak Cie błaga lud" traci przyjemny rytm.

Ps:
Wedle znawców tematu i hobbistycznych managerow oraz chałpniczych dyrektorow sportowych, Wisla zarobi na Korcie kilka milionow euro. Jest młody...i jak sie posypie to najwyzej wytransferujemy go do... Bangkoku.
Trza go brac, bo szejki z MC, PSG i niemiecki Dortmund wyslali juz zapytania faxem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1460171)
pozwoliłem sobie na drobna zmiane i można byłoby taki komentarz wstawic kilkanascie lat temu...
a kimjest Kort przekonamy sie jeżeli zagra u nas.może jest nikim a może okazac sie calkeim dobrym pilkarzem.najpierw niech kopnie pare razy pilke u nas.

Juz nie manipuluj. Bo ja zamiast Błaszczykowskiego moge wsadzic kilka innych nazwisk, ktore pokażą ze Kort będzie gównianym ruchem?

Przyjście Błaszczykowskiego nie ma nic podobnego z jakims Kortem.
W tamtych czasach byłą inna-bogata Wisła z plejadą o niebo lepszych zawodników niz mamy obecnie. Zatrudnienie po namowach Brzeczka Kuby nie wiązało się z jakimkolwiek ryzykiem dla nas. Nie wiązało się z jakimiś wielkimi nadziejami czy wyboramy typu miec/nie miec. Okazał się mega talentem ale jeśłi by tak nie było to nikt by nawet nie zakręcił nosem,

Teraz stoimy przed dylematami finansowymi. Trzon druzyny się rozsypuje i zaglada nam widmo kończących sie kontraktow. Nas nie stać na ryzyko i przekonanie się czy Kort to faktycznie zwykły szrot medialnej papki. Ta dyskusja z góry jest jałowa, bo na pytanie co za nim przemawia...odp. bedzie wiek :) Co oczywiscie nie jest żadnym argumentem, bo w naszej perspektywie o wiele bardziej potrzeba nam graczy ogranych i pewnych jakiegos poziomu, którzy beda stanowic o jakiejs jakosci druzyny a nie kolejnej niewiadomej.
Kadra az kipi graczami, którzy prezentuja marny poziom ba, nawet są za słąbi by jako rezerwowi wejść i liczyc na ich powiew świeżości. Za taki stan odpowiadaja gracze, ktorzy sprowadzani byli z mysla rozwoju czy odbudowania dawnej formy . Kompletnie zawiedli...młodzież też gwarantuje obecnie tylko o palpitacje serca.
Sorki ale my potrzebujemy graczy know how a nie kolejnych młodych cieniasów, ktorzy poziomem równają do 3 ligi i kompletnie nie rozwija się piłkarsko. Nawet nie potrafia naciskac na starych dziadków.

luczyk 29.12.2016 11:23

problemem jest to, że - jak kiedyś powiedział bodajże Probierz - u nas "piłkarze" nie umieją nawet biegać, źle ustawiają stopę do prostego podania, kłopoty z przyjęciem itp., i teraz Kort - czy odebrał abecadło piłkarskie, potrafi to robić = warto zainwestować w niego, jeśli ma braki w jego wieku nie ma sensu kombinować i liczyć, że wyeliminuje braki i jeszcze się rozwinie. jeśli ktoś ocenił jego potencjał, widzi iż to potrafi to warto. oczywiście, najlepiej kupić gracza rozwiniętego, z opanowanymi do perfekcji podstawowymi umiejętnościami sprawdzonych itp = tak robi to pewien klub ze stolycy obecnie, nas na to nie stać więc kombinujemy

Ogryzek 29.12.2016 11:37

luczyk
Dokładnie - my kombinujemy bo nas po prostu nie stać na ukształtowanych piłkarzy. Można żałować Stilica ale czy aby na pewno mogliśmy przebić ofertę Pogoni? Wg mnie nie.

Dariook
Nikt nie pisał że zarobimy na Korcie (jeśli do nas trafi) 3 mln euro, nie przesadzaj. Natomiast Junco coś w nim widzi. Jak z każdym piłkarzem na dorobku - wypali/nie wypali. To zawsze loteria. Szanse że wypali w przypadku takich piłkarzy są zawsze mniejsze niż to że rozczaruje. Dobre kluby z dobrym scautingiem potrafią zminimalizować nietrafione transfery ale nigdy nie uniknie się błędów. Chodzi o to żeby udanych transferów było więcej niż nie udanych. Poczekajmy cierpliwie i oceńmy za jakiś czas pracę Junco.

Ma_niek 29.12.2016 11:59

Jak ja czytam ze my sie interesujemy jakims Kortem i Wiluszem to sie zastanawiam czy ktos mocno na glowe w klubie nie upadł. Ba my jeszcze podobno za takiego Korta mamy spora kase placic. Plus Wilusz najwiekszy kabareciarz obronca w lidze.

Ogryzek 29.12.2016 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1460185)
Jak ja czytam ze my sie interesujemy jakims Kortem i Wiluszem to sie zastanawiam czy ktos mocno na glowe w klubie nie upadł. Ba my jeszcze podobno za takiego Korta mamy spora kase placic. Plus Wilusz najwiekszy kabareciarz obronca w lidze.

Napisz swoje uwagi i "żale" do Manuela Junco zamiast tu płakać.

Dariook 29.12.2016 12:25

Alez pisał jeden o milionach, tylko mi się przewijac niechce. A z resztą prawda jest taka , ze wielu tutaj tez podobnie sobie o milionach mysli ...wiec to nie ja przesadzam. Ja uwazam, że nawet banki nikt nigdy za niego nie da :)

Niestety ale w naszej sytuacji wydanie 100tys euro na jakiegos kolejnego polskiego żelusia i modlenie się czy on odpali to głupota. Gość ma 21lat i powinien walczyc w Pogoni o plac a nie odchodzic w momecie swojej oszałamiającej kariery, gdy nikt go poza desperacko szukającej zapchajdziury Wisły nie chce.
Bo jak się sprzedaje Mąkę to powinno się mieć jakąś alternatywe na wyłożone rozmowy z Stilicem. Chyba że Pogon jednak go odda za darmo, to wtedy brac...Drzazga bedzie mial kompana do noszenia piłek.

Niech Junko to Euro na akademie naszym Wislackim chłopakom lepiej zprezentuje, więcej z tego pożytku dla klubu bedzie.

rozarian 29.12.2016 13:54

Myślałem, że jak biorą Junco na dyra/prezia sportowego, to gość ma nam znaleźć kogoś w niższych ligach hiszpańskich
à la Quintana. Jakoś nie mogę dojrzeć sensu w tym, że to on akurat ma grzebać w polskich odpadkach.
Mam nadzieję, że transfer Mółjty jest dla nich ostrzeżeniem. No chyba, że liczą się "małe" interesiki.

swiety37 29.12.2016 13:59

Najpierw trzeba zbudować drużynę na spokojne utrzymanie się w lidze (może nawet na top8?) i na walkę o top 8 w przyszłym sezonie.
Jak uda się stworzyć dobrze grający zespół to będą też przyzwoite oferty za zawodników.
Zmierzam do tego, że powinniśmy się skupić bardziej na utrzymaniu poziomu drużyny zamiast myśleć o sprzedawaniu kogoś za X rund.... w niższych ligach trudniej kogoś drożej sprzedać.

Gordian 29.12.2016 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1460198)
Myślałem, że jak biorą Junco na dyra/prezia sportowego, to gość ma nam znaleźć kogoś w niższych ligach hiszpańskich
à la Quintana. Jakoś nie mogę dojrzeć sensu w tym, że to on akurat ma grzebać w polskich odpadkach.
Mam nadzieję, że transfer Mółjty jest dla nich ostrzeżeniem. No chyba, że liczą się "małe" interesiki.

Jak to transfer Mójty ostrzeżeniem? Jak pisałem przed transferem, że to szrot to zacne grono forumowiczów z wielkim oburzeniem wylało wiadro pomyj. A teraz Mójta zły? :foch:

A poważnie ciężko kogoś wskazać na kandydata do Wisły. Albo nas nie stać albo nie ten poziom. 18 lat to szmat czasu, Wisła odwykła od transferów wartościowych za niską cenę. Jeśli szybko się nie przestawimy na budowanie drużyny na środek tabeli to będzie ciężko. Mam tutaj na myśli uskutecznianie strategii przeciętnych sportowo klubów. Do takiej się teraz zaliczamy. Musimy to przeczekać do lepszych czasów, bo o to że nadejdą jestem spokojny.

Wydaje mi się (może błędnie), że mamy dwie drogi. Albo szukamy poważnego trenera i robimy skok na podium, bo mamy jeszcze ku temu zawodników. Albo szukamy uzupełnień na utrzymanie i na środek tabeli w przyszłym sezonie.

Davss875 29.12.2016 16:17

Ja jestem ciekaw gdzie ten sponsor na koszulki czy inwestor? Wisła miała podpisać umowę w przeciągu tygodnia, dwóch. Teraz już chyba 3 tydzień idzie i dalej nic! Czyli co bierzemy odpady i na zasadzie jakoś to będzie dotrwamy do końca sezonu,a później się zobaczy. I tak w koło Macieju... Trenera poważnego też nie widać czyli zostajemy z duetem Kmiecik-Sobol...Nigdy nie przypuszczałem, że dożyję takich czasów:/:/:/ Stilić odpuszcony, brawo zarząd

sebanop 29.12.2016 16:28

A może polecimy dalej i skoro Junco pracował w Liverpool i Columbus to może jakieś kontakty powinniśmy zawierać z tymi zaespołami??

picasso 29.12.2016 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1460172)
Spokojnie...

Juz nie manipuluj. Bo ja zamiast Błaszczykowskiego moge wsadzic kilka innych nazwisk, ktore pokażą ze Kort będzie gównianym ruchem?

jaka manipulacja? przeczytaj dokładnie to co napisałem i postaraj sie zrozumiec :
Cytat:

nie ma co oceniać gościa tylko dlatego,ze sie w Pogoni np nie sprawdził.

szprotson 29.12.2016 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sebanop (Post 1460215)
A może polecimy dalej i skoro Junco pracował w Liverpool i Columbus to może jakieś kontakty powinniśmy zawierać z tymi zaespołami??

no moze i powinnismy
tylko po co?

brylant17 29.12.2016 17:19

A może po to aby był dodatkowy zastrzyk gotówki

szprotson 29.12.2016 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1460222)
A może po to aby był dodatkowy zastrzyk gotówki

Witaj.
To ja Manuel Junco Twój były pracownik.
Dorzuciłbyś się na transfery?

Czy w jakiej formie ta gotówka od klubu ? Chyba nie oprzesz swej teorii na football managerze i klubie patronackim, więc oświeć mnie żebym nie szydził.

E: By załatwić staz nie potrzeba takich podchodów. Ale ok. Kiedy ten staz niby Sobol miałby odbyc? A wymieniłeś tez Columbus. Czyli na wakacje do USA ? przypomnij mi kto tam jest trenerem bo mi jakos krwa wypadło

e2: Tylko Ma_niek ma rozsadne argumenty...Pochwalam

sebanop 29.12.2016 17:37

Bardziej mi chodziło na przykład choćby o staż Sobolewskiego u Kloppa...

Ma_niek 29.12.2016 17:38

Liverpool kupi od nas Alana za 5 mln funtów.

sebanop 29.12.2016 17:52

Wiem wiem Szprotson... jak sie nie chce to sie znajdzie powod a jak sie chce to sie znajdzie sposob...

Dariook 29.12.2016 18:05

Junko zamiast tam jezdzic po paprykarza to niech czasem do biedniejszych przyjaciół wpadnie. Ruch własnie czeka na przelew 500 tys euro z Interu Mediolan za 16 letniego Przemka Bargiela :) Kluby sie dogadaly. Dzieki temu splacaja 600 tys zaleglosci,licencyjnych ratujac odjecie 4 punktow.

No i teraz chwilka chlodnej kalkulacji. Czy to Junko chcial wyjebac Inter? A moze to Inter wyjebal jednak Junko?

Płacą za mlodego 500tys euro, ktory nawet chlopakom pilek nie moze nosic? I my tak po prostu udanie ukrywamy polskiego diamenta? Tego...Korta - syna Deyny i Lubanskiego, nasza nadzieje na łątwo złupione zachodnie miliony? Czy Makaroniarze wiedzą, co się stanie jak on odpali ogien z dupy i zaskoczy na boiskach ekstraklasy? No najwidoczniej chyba nie! Taka okazja za smieszne 100 tys koło nosa im przeleciala.

Dobrze ze nasz sztab to rozkminil . Za tego Szczecińskiego Maradone to mozemy teraz nawet i 200tys dac. Obijemy sobie to z nawiązką,

Adenalix 29.12.2016 18:41

Prezes jest wolny.
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ym-zawodnikiem

krzaq12 29.12.2016 18:45

I chce zarabiać miesięcznie około 250 tys. euro.

Dziękuję, dobranoc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl