Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wester 27.08.2016 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1451856)
Diaz zaraz skończy 33 lata więc daj sobie z nim spokój. Uryga potrafi ładne wślizgi dwoma wyprostowanymi.
Co do pożyczekhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items...rrow-10x10.png - ostatnie 19 lat było na kredyt, chciałbyś, żeby spirala zadłużenia dalej się nakręcała?

Zadłużenie wewnętrzne zostało całkowicie zrestrukturyzowane. Nie mam wglądu do finansów ale strzelam, że zostaliśmy głownie z tzw holenderskimi długami. Co do agresywności naszych zawodników w defensywie to strzelam, że na treningach w championship chłopaki grają bardziej ostro niż nasi ostatnio w meczach.
Zdaję sobie sprawę, że Junior Diaz to nie transfer przyszłości natomiast jest to ktoś doświadczony znający realia ligi oraz klubu. Doskonale wiedzalem że to nazwisko może nie spotkać się z jakąś aprobatą gdyż części kibiców wierzy jeszcze w Stilicia itd, oraz wiem ze styl jego gry jest drażniący. Takie gole jakie tracimy to Junior by to pokasował 10 razy.

Patryko 27.08.2016 00:36

Zostało ponad 10 milionów zadłużenia, które pewnie spędza teraz sen z powiek nowym władzom SSA. Mam nadzieję, że ich strategia będzie długofalowa i nie będzie w niej miejsca na doraźne, prowizoryczne rozwiązania typu sprowadzenie 33-letniego def. pomocnika. Nie mamy kasy na tego typu transfery, gość tu nie przyjdzie grać za szczęść boże.
Dałbym szansę graczom rezerw, skoro szorujemy po dnie a na boisku biega Uryga czy Brożek potykający się o własne nogi to naprawdę możemy testować kogokolwiek.

Ogryzek 27.08.2016 00:45

Po takim meczu - sprzedać Mąkę i Guzmicsa. I kupić jednego ofensywnego piłkarza jak choćby Stilic czy Morioka.

wester 27.08.2016 00:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1451862)
Zostało ponad 10 milionów zadłużenia, które pewnie spędza teraz sen z powiek nowym władzom SSA. Mam nadzieję, że ich strategia będzie długofalowa i nie będzie w niej miejsca na doraźne, prowizoryczne rozwiązania typu sprowadzenie 33-letniego def. pomocnika. Nie mamy kasy na tego typu transfery, gość tu nie przyjdzie grać za szczęść boże.
Dałbym szansę graczom rezerw, skoro szorujemy po dnie a na boisku biega Uryga czy Brożek potykający się o własne nogi to naprawdę możemy testować kogokolwiek.

Mam nadzieję , że działacze którzy pracują w klubie są jednak bardziej odpowiedzialni i tak łatwo się nie poddadzą, to co Ty piszesz to przygotowanie gruntu do występów w 1 lidze. Ja natomiast jestem człowiekiem który nie dopuszcza do siebie możliwości porażki i wierze, że można rozegrać na tyle mądrze pewne kwestie aby Wisła została w ekstraklasie.

Uważam że kluczem do tego aby pójść gdzie kol wiek dalej jest uporządkowanie gry z tyłu. Też jestem fanem długofalowej strategi itd, natomiast jesteśmy w pożarze, Wisla płonie, najpierw trzeba ugasić pożar by można było od nowa budować drużynę.

Patryko 27.08.2016 01:01

Naprawdę wierzycie w transfery gotówkowe albo w wysokie kontrakty dla graczy pokroju Diaz/Stilic? W obecnej, tragicznej kondycji finansowej Wisły? Nie wykluczam, że jak przyjdą sponsorzy (pewnie po zakończeniu okienka) znajdą się na to jakieś pieniądze, ale póki co nie widzę po prostu możliwości poważnych ruchów transferowych.

czaro 27.08.2016 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1451865)
Mam nadzieję , że działacze którzy pracują w klubie są jednak bardziej odpowiedzialni i tak łatwo się nie poddadzą, to co Ty piszesz to przygotowanie gruntu do występów w 1 lidze. Ja natomiast jestem człowiekiem który nie dopuszcza do siebie możliwości porażki i wierze, że można rozegrać na tyle mądrze pewne kwestie aby Wisła została w ekstraklasie.

Uważam że kluczem do tego aby pójść gdzie kol wiek dalej jest uporządkowanie gry z tyłu. Też jestem fanem długofalowej strategi itd, natomiast jesteśmy w pożarze, Wisla płonie, najpierw trzeba ugasić pożar by można było od nowa budować drużynę.

Czyli będąc bokserem, przystąpiłbyś do walki bez okresu przygotowawczego, bo nie dopuszczasz do siebie porażki? Czy raczej zaczął budowę od podstaw, treningu i dopiero po odpowiednim przygotowaniu stanąłbyś do rywalizacji?

Arked 27.08.2016 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1451862)

Gracze rezerw nie zasługują na szansę w Ekstraklasie.

momo 29.08.2016 09:56

Sądzę iż najkorzystniejszą formą wzmocnienia składu są wypożyczenia. Nie stać nas na kupno, nie mamy siatki skautów żeby 'odnaleść' talenty bez kontraktu. Natomiast mail do klubów z bundesligi, lig angielskich itp. z prośbą o listę zawodników dostępnych do wypożyczenia nie kosztuje nic. A chyba lepiej wypożyczyć młodych głodnych gry niż zbierać no-name bez kontraktu.

Viper 29.08.2016 10:42

^^ Problem w tym, że życie to nie FM, i zawodnika pod wypożyczenie też trzeba wpierw wypatrzeć i obserwować. Nawet jakby klub taką listę dostał? to co ona da jak nic o tych zawodnikach nie wiemy. Samo wypożyczenie to też koszta.

lorddavy 29.08.2016 10:46

Na razie to powinno się zejść z kontraktów paru graczy zamiast ściągać jakichś emerytów. W obecnej sytuacji zatrudnianie nowych zawodników to nonsens.

silver03 29.08.2016 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1452159)
W obecnej sytuacji zatrudnianie nowych zawodników to nonsens.

:help:

10 znaków

emjot 29.08.2016 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1452030)
Gracze rezerw nie zasługują na szansę w Ekstraklasie.

Okazuje się że nie zasługują nawet na to by grać w rezerwach.
Żenujące dla nas to jest.
Rozumiem brak środków itp. itd... ale...

tsw biała gwiazda 29.08.2016 11:21

Znaczną większość składu rezerw stanowili juniorzy, którzy powinni grać w CLJ. Na poziomie III ligi futbol jest strasznie siłowy, więc nie było sensu ciągnąć rezerw dalej zarówno ze względu na finanse jak i dobro tych chłopaków. Na grze w CLJ juniorów zyskają więcej, techniki raczej nie podszkolą w III lidze, prędzej ich tam połamią.

czaro 29.08.2016 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1452166)
Okazuje się że nie zasługują nawet na to by grać w rezerwach.
Żenujące dla nas to jest.
Rozumiem brak środków itp. itd... ale...

Ale po co utrzymywać drużynę, która od lat nie prezentuje niczego, absolutnie niczego, nie stanowi żadnego zaplecza dla I drużyny i generuje koszty w sytuacji, w której liczy się każda złotówka? Ja czekam jeszcze na rozwiązanie kontraktów z Cywką i Mójtą/Pietrzakiem (obu na raz pewnie nie da rady).

emjot 29.08.2016 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1452171)
Ale po co utrzymywać drużynę, która od lat nie prezentuje niczego, absolutnie niczego, nie stanowi żadnego zaplecza dla I drużyny i generuje koszty w sytuacji, w której liczy się każda złotówka? Ja czekam jeszcze na rozwiązanie kontraktów z Cywką i Mójtą/Pietrzakiem (obu na raz pewnie nie da rady).

a nazwisko Jakub Bartosz mówi ci coś czy nic? (54 mecze -11 goli w rezerwach) dało mu to coś czy tylko pił i rwał laski?
a Krystian Kujawa (41-2)? Mówi czy też nie?
a Piotr Żemło (55-5)? Znany?

Nie stanowi zaplecza bo nikt nie chce z tych chłopaków korzystać. Nie twierdzę że wszyscy to nie wiadomo jakie talenty. Ale ... skoro ta trójka otarła się o I drużynę, a w przypadku Bartosza wręcz przez rezerwy weszła do pierwszej drużyny to może jednak to nie jest taki sensowny ruch.
Tym bardziej że po Musiale trenerem został Czerwiec. Ten Rychu :P no to żenada jest i tyle.
I kwintesencja podejścia władz do wychowywania młodzieży w Wiśle i wprowadzania do I składu.

baj de łej jakież to przełożenie ma Cywka, Mójta i Pietrzak na rezerwy?
bo... tak było efektownie napisać jakie do rzęchy mamy w rezerwach?
Pytanie co się stanie z Purchą i Porębskim po rozwiązaniu rezerw? Bo że Dariusz W. z nich korzystał będzie to nie wierzę... rozwiną się w CLJ?
I co potem? oddamy ich byle gdzie bo rezerw u nas nie ma
mam wrażenie że wylewają tu dziecko z kąpielą....

szprotson 29.08.2016 13:07

Jakub Bartosz to ten który przypadkiemzadebiutował i okazało sie że jest nieźle. Do momentu debiutu nikt w rezerwach nie stawiał go jako pewniaka do pierwszego zespołu. Ba, nawet niektorzy byli w szoku że potrafi grać na takim poziomie jakim gra.
Kujawa Krystian to .....jest wysoki chłopak. Coś ponadto ? czym rózni się od Michała Czekaja?
Piotr Żemło - z tego co pamiętam jego występki, to raczej dupy nie urywał. Casus Kowalskiego.

Być może problem leży w tym, ze trener boi sia na młodych stawiać, vide Chorążka. Być może. Albo sa po prostu słabi....

Rezerwy usunięto zeby uciułać pół bańki. Skoro tak, to juz zaczynajmy zbiórke funduszy na to by dograć ligę....

Dariook 29.08.2016 13:14

To teraz bajlando. Nie można już nikogo przesunąć do rezerw.

czaro 29.08.2016 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1452189)
To teraz bajlando. Nie można już nikogo przesunąć do rezerw.

Hahaha to Ci się udało.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1452185)
(...)

Ale czego taki junior się nauczy w III lidze grając na drwali? Ci, którzy wiekiem pasują do CLJ powinni grać w CLJ, starci trenować z I drużyną - jeżeli się nadają, albo na wypożyczenie - jeżeli rokują. Reszta do widzenia. No sorry, ale utrzymywanie rezerw tylko po to, żeby były rezerwy to się trochę mija z celem.

Ja kojarzę rezerwy z ostatnich miesięcy jako okazję do regularnej gry dla Drzazgi, Crivellaro i Popovica. Imo żaden z tego pożytek.

Kurz 29.08.2016 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1452187)
Jakub Bartosz to ten który przypadkiemzadebiutował i okazało sie że jest nieźle. Do momentu debiutu nikt w rezerwach nie stawiał go jako pewniaka do pierwszego zespołu. Ba, nawet niektorzy byli w szoku że potrafi grać na takim poziomie jakim gra.
Kujawa Krystian to .....jest wysoki chłopak. Coś ponadto ? czym rózni się od Michała Czekaja?
Piotr Żemło - z tego co pamiętam jego występki, to raczej dupy nie urywał. Casus Kowalskiego.

Być może problem leży w tym, ze trener boi sia na młodych stawiać, vide Chorążka. Być może. Albo sa po prostu słabi....

Rezerwy usunięto zeby uciułać pół bańki. Skoro tak, to juz zaczynajmy zbiórke funduszy na to by dograć ligę....

Robimy miejsce dla pierwszej drużyny :P.

emjot 29.08.2016 16:48

Super
zlikwidujmy jeszcze CLJ, juniorów młodszych...
po co mają się męczyć

i po ch. wydawać na nich kasę

w sumie niczego nie będzie to i jedynkę się zlikwiduje i po kłopocie... :P

ps. jeśli twierdzicie co poniektórzy że w rezerwach niczego nie można się nauczyć to pewnie macie rację. Ale tylko tych prowadzonych przez Rysia.
Maciej Musiał robił dobrą robotę. Materiał miał jaki miał. Pomoc od właścicieli (chodzi m. in. o finanse) prawie żadna....Ale ogarniał to i chłopaki robiły postępy
a i jeszcze jedno: jeśli nie widzicie różnicy pomiędzy CLJotem a futbolem seniorskim to ... piszczecie to co piszecie. Czyli bzdety. Bo rezerwy są po to żeby młodzi się w nich otrzaskali z grą w seniorach przed skokiem do I drużyny...

Biedna ta nasza Wisła. Kibice nie wiedzą po co są rezerwy, władze (poprzednie) szkolenie miały w de, obecne szukają tylko oszczędności...

Rob_Zombie 29.08.2016 17:18

Wydaje mi się że likwidacja rezerw to działanie doraźne, bo w tej chwili każdy grosz się liczy. Te dyskusje czy to dobrze czy źle nie mają żadnego sensu, bo jakby klub nie stał na skraju bankructwa to pewnie nikt by o tym nie pomyślał nawet.

kopaczoholik 29.08.2016 17:31

likwidacja rezerw oznacza zejście z kosztów... a to oznacza że próbują domknąć budżet... Wpływy i wydatki muszą się bilansować a jeszcze mamy do spłacenia długi...
ciekawe jakim budżetem obecnie dysponujemy...
mam nadzieje, że mamy kasę na przetrwanie tego sezonu....

czaro 29.08.2016 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1452234)
Biedna ta nasza Wisła. Kibice nie wiedzą po co są rezerwy, władze (poprzednie) szkolenie miały w de, obecne szukają tylko oszczędności...

A co mają zrobić? Urodzić te pieniądze? Jak kasa będzie pełna to z pewnością otworzą i dwie drużyny rezerw, m.in. po to, żeby tuzin znajomych-trenerów miało pracę.

Karherop 29.08.2016 17:53

Przy centralizacji rozgrywek juniorskich trzymanie rezerw mijało się z celem. Rozbijanie jednego rocznika na dwie grupy powodowało osłabienie poziomu obu grup.Utalentowani 19,20-latkowie powinni iść na wypożyczenie do I,II lub III ligowych drużyn. Schodzą z kontraktów i rozwijają się. Zmiana otoczenia również podnosi ich poziom.

W ostatnich 20 latach jeśli z jakiegokolwiek juniora mieliśmy pożytek to praktycznie zawsze poprzedzało wypożyczenie takiego nieopierzonego piłkarza do innego klubu.

A co do problemu ogrywania zawodników po kontuzjach to lepiej co środę organizować sparing w Myślenicach. Obędzie się bez kosztów wyjazdów, a i morale przeciwników będą większe przy grze z "I' drużyną Wisły.

alexx6 29.08.2016 19:10

Ciekawe czemu tak nie myślą w Legii, Śląsku, Zagłębiu czy Lechu. Chyba mamy mądrzejszych szefów

bódyń 29.08.2016 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1452254)
Ciekawe czemu tak nie myślą w Legii, Śląsku, Zagłębiu czy Lechu. Chyba mamy mądrzejszych szefów

Bo maja wiecej pieniedzy. My walczymy o przezycie a mozna zyc bez II druzyny. A Lechie teoretycznie ma duzo $ a rezerw nie maja .

Davey777 29.08.2016 19:34

3 liga po reformie jest kosztowna. Ponadto piłkarze ktorzy odgrywali tam kluczowe role w poprzednim sezonie nie sprawdzali sie w pierwszej drużynie. Myśle że w obecnej sytuacji dobra decyzja

Karherop 29.08.2016 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1452254)

kolega @bódyń myślę, że dobrze wytłumaczył

W sytuacji jakiej jesteśmy krytykować zarząd za likwidację rezerw jest nie na miejscu

Ogryzek 29.08.2016 20:14

Mnie też szkoda rozwiązania zespołu rezerw, ale chyba faktycznie nie było nas stać...

emjot 29.08.2016 22:18

Czwórka być może w Podhalu: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...halu,10567865/

wolfu 30.08.2016 14:44

Cytat:

Z tego co słyszę Wisła Kraków chciałaby sprowadzić z powrotem Izraelczyka Dudu Bitona. Ciekawe jakby teraz się spisywał...
https://twitter.com/UEFAComPiotrK/st...16479767142400

szprotson 30.08.2016 14:51

jesli nie bedzie paru transferow Last Minute to będzie naprawde ciekawe runda....

wester 30.08.2016 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1452320)

Byłby to bardzo dobry ruch, z prostego powodu gość jest pazerny na strzelanie goli. Przede wszystkim nie boi się podejmować ryzyka przy strzałach w porównaniu do naszych obecnych napastników. Nasi wolą strzelać bezpiecznie, strzelają lekko, nie mierzą bezpośrednio w róg tylko bliżej środka, tak jakby chcieli nic nie zepsuć. Dudu natomiast wali mocno i tak aby bramkarz nie miał szans. Fakt że czasami może nie trafić w bramkę natomiast jak mu najdzie to nie ma szans na obronę. Oczywiście nie jest to jakiś specjalista w walce wręcz z obrońcami, natomiast w roli tego który ma wykonać egzekucje jest bardzo dobry.

nesta 30.08.2016 15:28

Byłoby pięknie, pytanie jak finansowo. Moze jakiś sponsor, który opłacalny jego kontrakt?

PhantomRanger 30.08.2016 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1452331)
Byłoby pięknie, pytanie jak finansowo. Moze jakiś sponsor, który opłacalny jego kontrakt?

Nie jestem pewien, ale PZPN chyba zakazał takiej opcji.

gdsmk 30.08.2016 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1452338)
Nie jestem pewien, ale PZPN chyba zakazał takiej opcji.

pomijając, że w ogóle w ten transfer nie wierzę, i uważam, że te pieniądze byłyby sto razy bardziej potrzebne gdzie indziej, to taki zakaz można byłoby w sekundę obejść.

Może chodzi Ci o współwłasność?

bonawentura 30.08.2016 17:20

https://twitter.com/Raphael_Gellar/status/770634399272566784
Może to jednak prawda z tym Bitonem? :P

Ajax 30.08.2016 17:29

Kiedyś był Nisterloy a dziś Biton znak czasów:D

piotrband 30.08.2016 17:42

panowie Bidon i Semir plus dobry prawy skrzydłowy i możemy grać bez tych 3 transferów lipa

ABGwislakABG 30.08.2016 17:48

A nie ogarnęliście, że ten newsik to kontrolowany "przeciek" z klubu, by fani/kibice mimo ostatniego miejsca mieli inny temat na rozmowy niż seria porażek, ostatnie miejsca w tabeli, niepewne jutro?

Może to jebnąć w 2 strony, in plus, in minus.

Klub zapewne liczy, że kibice/fani skumają, że do tego potrzebna im będzie kasa z ich portfeli i ruszą tłumniej po bilety/karnety/gadżety.

In minus, że pomimo faktycznej ciężkiej sytuacji kibice/fani uznają, że skoro nagle ma przyjść taki Biton to byli robieni w chvja, a obecna RN to Landryna.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl