![]() |
Ponoc nie od dzisiaj;)
|
Brawo oni, niech korzystają dalej. Efekt zajebisty :D
|
Cytat:
|
A jeśli za pieniądze to co? Tak jak korzysta się z usług prawników, doradców podatkowych tak można skorzystać z firmy doradczej.
Nie wiem skąd zdziwienie. |
Katarzyna Król: Wisła może spaść do IV ligi na życzenie klubu. Wiecie co to oznacza? Że zarząd na prawde nie ogarnia, ze karty jakie ma na ręku sa dobre na blef, a nie na licytację...Miasto ma więcej i z łatwością wygra . Plan B czy C w ieć groźba gry w Sonswcu to raczej slaby argument dla miasta by sie nadstawiać za niegospodarność.
|
Fakt jest taki, że póki nie spłacimy długów to nic nie zdziałamy.
A PZPN nas zajebie, jak faktycznie im powiedzieliśmy, że w środę umowa będzie gotowa na 100%. Jak ktoś z zarządu mógł im taką informację przekazać - patrząc na to co się dzieje na dzisiejszym spotkaniu ???? |
Z mojej strony zdziwienie bierze się stąd, że na forum od kilku-kilkunastu tygodni pisze się tylko o tym, jaki zarząd jest niekompetentny i niechętny do korzystania z usług fachowców. Że zamiast dwuosobowego zarządu, potrzebujemy kilku przecinaków-menedżerów. Nikt nigdy o tej firmie doradczej nie wspominał - ani na forum, ani w prasie.
Żadna profesjonalna firma doradcza nie pobiera wynagrodzenia barterem. W płaceniu im honorarium nie ma więc nic złego tak, jak kolega wyżej napisał. Ciekawe tylko, co to za ludzie. Jak będę miał chwilę, sprawdzę. |
Cytat:
A tak na serio, to Polinvest to są pierwszorzędni fachowcy, chociaż chyba zwłaszcza od pozyskiwania środków unijnych. Nie przeczę, że ich rady mogą się Wiśle jakoś przydać. Niestety, ich zatrudnienie teraz wygląda jak - nie przymierzając - zatrudnienie Carillo w zimie. Dobry trener, tylko za drogi na ten moment. I analogicznie: dobrzy doradcy, tylko nie na ten moment. Najpierw terapia, potem rehabilitacja. Oby pacjent przeżył. crux alba |
Słucham tego spotkania i jesteśmy w czarnej dupie i Wisła nie ma żadnego argumentu. Jest zupełnie pod ścianą.
|
Dla mnie to też myślenie życzeniowe, że zaraz znajdzie się stadion, na którym można rozgrywać mecze ekstraklasy. Jak wiadomo na takich grają kluby ze swoich miast i to one mają pierwszeństwo(i już podpisane umowy). Nikt nie będzie dostosowywał terminarza danej klasy rozgrywkowej pod Wisłę. PZPN jebnie pewnie dużą karę finansową + ujemne punkty, jeśli w ogóle stadion się znajdzie.
|
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ywo_26268.html Pięknie są punktowani.
|
No to koniec... Miasto nie popuści. To przykre, ale raczej zrozumiałe...
|
Cytat:
Co tu jest zrozumiałe To ze drenują nas chorą kwotą za najem? Płacimy 6 razy tyle co parchy, a stadion mamy tylko 2 razy większy |
Ale tu nie chodzi o to na ile miasto nas drenuje, bo nie podpisanie nowej umowy jest celem spotkania, a niezapłacone (grube) zaległości.
Wisła jest sama. Nie ma lobby, nie ma zaplecza osobowego. Stowarzyszenie milczy i nie zamierza zabrać głosu. Zarząd robi co może, ale przejebali trochę temat na własne życzenie. Pozostaje wierzyć, że umowa wynajmu w Niecieczy jest już gotowa tylko do podpisania... |
Ale trzeźwo patrząc... mieli rozłożony dług na raty - nie płacili ich. Doszło do ugody - nie zapłacili tego zobowiązania. To jak miasto ma reagować? Trzeba było inny stadion znaleźć sobie rok temu, skoro nie stać nas na grę przy Reymonta. Sprzedać Carlitosa(za poważniejszą sumę) można było latem. We wniosku licencyjnym na ten sezon, wskazać inny stadion. Trzeba było myśleć. Za to biorą po 20 tysięcy miesięcznie.
|
Cytat:
Ja .......e. |
Wiecie co nam tylko zostało?
Napisanie #MajchrowskiOut Nie wiem na co SKWK jeszcze czeka? Już dawno powinni zorganizować akcję... |
Od redakcji: Niestety, ale przedstawiciele Wisły nie przedstawili ani jednej propozycji rozwiązania patowej sytuacji
Hahahahaha i koniec. Gasić światło i koniec pajacowania. |
to spotkanie to była rzeź niewiniątek.
Game over. Zostaje nam Nieciecia albo spadek. |
Ten mail anonim na spotkaniu prezentowany to jakaś mega żenada. Byle parch napisał coś podszywając się pod kibica Wisły a ci to łyknęli jak pelikan ciepłe kluchy i prezentują. No cyrk.
|
Cytat:
|
To spotkanie było zwołane po to, żeby uderzyć w klub. Argumenty o zarobkach zarządu, argumenty, że TS dostał 1,6 mln zł i ten anonimowy list obrażający zarząd to było czyste sk.urwysyństwo. Potraktowali nas jak zwykłych szmaciarzy. Tak potraktowali klub ze 112 letnią historią. Nie wiem po co było to spotkanie, z nimi NIE NALEŻY JUZ ROZMAWIAĆ. Podpisać umowę gdzieś w Gliwicach czy Tychach czy gdzieś i zmienić strategie działania!
JEDYNA OPCJA TERAZ TO ROZWIĄZANIE SIŁOWE. PROTEST PROTEST PROTEST! SKWK niech ruszy dupe w końcu! |
SKWK??? A to jeszcze istnieje?
Miasto napluło nam w twarz, a my udajemy, że deszcz pada. |
Niewiarygodny skandal ta postawa miasta.
Ale... Wisla sobie sama winna. Niekompetencja, amatorszczyzna, wiejskie cwaniactwo i cynizm. Roz.......ili klub w drzazgi. |
Cytat:
Ja naprawdę nie wiem, jakie argumenty mają w rękawie zrządzający Wisłą, że podchodzą do wszystkiego na takim luziku, |
Cytat:
Wielkie brawa dla SKWK za ostatnią pomoc i zachowanie |
Niestety, radni, którzy nie rozumieją czym jest bilans albo ile się zarabia w dużych spółkach oraz radni, którzy chcą na sprawie Wisły zbić nazwisko i proponują organizowanie "okrągłych stołów" nie rozwiążą problemu, tylko zorganizują nam cyrk na pogrzebie. Wszystko teraz zależy od tego, czy Wisła zostanie pokazowo przeczołgana czy naprawdę nikt jej nie odpuści. Bo w nagłe pozyskanie środków nie wierzę.
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Urzędnicy MUSZĄ pilnować finansów. To przykre, ale z formalnego punktu widzenia miasto ma 100% racji. Gdyby urzędnicy podpisali nową umowę bez odzyskania zaległości mogliby za to siedzieć. - Ciekawe jakie plany wykorzystana stadionu bez Wisły ma prezydent? - Ciekawe ile musimy zapłacić za wynajem stadionu w Sosnowcu, Chorzowie, czy Niecieczy i czy mamy na to jakiekolwiek pieniądze? |
Jak ktoś nie płaci czynszu za mieszkanie to go wypierdalają na bruk, bez znaczenia ile tam wcześniej mieszkał.
Tak jest w tym przypadku. To jest przykre, ale wszyscy myślący głowami a nie wyrostkami robaczkowymi to przyznają. Trzeba było płacić. Nie Ramirezy czy Carillo, nie szturm na puchary, a stadion. Zarząd myślał że "jakoś to będzie"? Czy w stylu holendersko-basałajowym policzono kasę której nie było w kieszeni? Co my teraz możemy? Liczyć, że ktoś JESZCZE DZIŚ wynajmie nam stadion... Cytat:
|
Czyli nadal jestesmy w czarnej dupie
|
Cytat:
Gówno prawda z tą niemożnością miasta. Jak by chcieli to by mogli. Oni chcą nas udupić tak to wygląda. Cytat:
Są też tacy, którzy przez zasiedzenie przejmują nieruchomości albo nie płacą za wynajem robią dzieci i ich nikt nie ruszy... warto mówić o 2 stronach medalu pojeb.anego prawa a nie złośliwie tylko o jednej, która jest niekorzystna dla nas ;) |
Cytat:
Zawsze twierdzilem,ze tylko glupiec sie chwali tym,ze ominelo go cos madrego. Niejednokrotnie okazales swoja cwiercinteligencka malostkowosc, zwlaszcza w kierunku tych,od ktorych dostales lub moglbys dostac intelektualne lanie. Wowczas "odpowiadasz" na ich posty,ale z reguly ni w tym mysli,ni talentu,ni wreszcie wiedzy,tylko glupia zazdrosc i zacietrzewienie. Naprawde wisi mi to i powiewa jaki masz status na tym forum - lub tez jaki uwazasz,ze masz... Naprawde wisi mi takze moj - sa tu ludzie,z ktorymi chetnie dyskutuje,i sa tacy z ktorymi nie dyskutuje,i margines,ktory zbanowalem,bo szkoda czasu na troglodyckie zachowania i przemyslenia. Zapytaj kogos madrzejszego,to Ci odpowie,ze jak sie nie ma nic do powiedzenia,to sie nic nie mowi lub nie pisze. Wspolczuje lat z innymi ludzmi,w ktorych wykazales niezdolnosc nauki tej podstawowej prawdy. Ale nie ze mna te numery kolego - moje "mityczne" dysputy mialy -w wiekszosci - odbiorcow na poziomie,ktorzy nie podzielajac mojego zdania w jakims temacie - potrafili dyskutowac na argumenty. Patrzac na Twoja dzialalnosc na tym forum w ostatnim roku spiesze doniesc,ze nie,nie jestes moim targetem.,uzywajac modnych tu i owdzie okreslen. Nie przekonuje mnie Twoj koniunkturalizm,z ktorym piszesz o "slusznosci" mojego postu. To typowy prostacki chwyt,w ktorym dyskredytujac kogos,jednoczesnie prawisz mu plasciutki i banalny komplement. Ale ja go nie kupuje. Masz wiec do wyboru - napiszesz cos madrego,nie bedziesz komentowac moich postow ,albo nastepny jednokomorkowiec dostanie bana. Teraz mozesz plakac. Albo dalej plodzic te glupawe posty(jak to u nas w kraju),ze nie ma ludzi i pomyslow na prowadzenie Wisly bez udzialu TS.. I ludzie,i pomysly spokojnie by sie znalazly.Problem w tym,ze w tym kraju spora (zbyt duza) czesc decyzji w wielu dziedzinach oparta jest na opinii takich jak Ty. I mijaja lata,a instytucje,firmy czy kluby sa w stanie takim jakim sa. A moj post pokazuje,ze to nieprawda,ze w kraju jest niemoznosc,albo nie mozna znalezc kogos,kto chocby w zarysie potrafi stworzyc podwaliny jakiejs strategii. Wcale przy tym nie udajac,ze wymysla proch. Tacy jak Ty ukazuja falszywa alternatywe - albo Ci,(w tym przypadku Zarzad Wisly) albo nikt. Pomimo wszystkich glupot jakie ktos wyrabia. Rzadko kto byl na poczatku przeciw Zarzadowi (ja tez nie). Ale w miare,jak lista glupot rosla,takze tych,za ktore poprzednie zarzady krytkowalismy,to trudno utrzymywac optymizm i udawac,ze ten Zarzad spelnia pokladane w nim nadzieje. I nie,nie chodzilo o brak pieniedzy,tylko wrecz przeciwnie - o szastanie nimi bez ladu i skladu i deklaracje bez pokrycia. Pisalem o tym - ze to sie odwroci przeciw nim. Jeszcze raz cos glupiego i masz bana. Patrzac na lata jakie jestes na forum ufam,ze zanadto to Cie nie wzruszy,ale ja upieke 2 pieczenie na jednym ogniu - pozbede sie Twoich pseudoeksperckich postow sprzed oczu i udowodnie czesci forumowiczow,ze siwe wlosy uzytkownikow nie chronia od glupoty. Pozdrawiam cieplo i serdecznie :rotfl: Gdyby tacy jak Ty mnie denerwowali,to gdzie ja bym w zyciu doszedl :rotfl: To zmeczenie belkotem po prostu. Przestan belkotac,strzelac zza wegla i wbijac szpilki. Nie tylko ty tak potrafisz. |
Granie na innym obiekcie to żadne rozwiązanie bo koszty mogą być dużo większe niż gra w Krakowie przy tej stawce najmu:
- mniejsza frekwencja - utrata sponsorów -kary umowne , pozwy - za rok i tak będzie trzeba wrócić do Krakowa a smród pozostanie i z czynszu nie zejdą Chyba, że to dalej zwykłe nieporozumienie jak twierdzi zarząd |
Temat stadionu w Krakowie pozamiatany.
Co ze wszystkimi kupionymi karnetami? Co z umowami sponsorskimi, strefą VIP i masą innych spraw jak będziemy grać w Niecieczy etc ? I co z PZPN? Gdzie podobno dali im 100% informację, że 11 lipca podpiszemy umowę na korzystanie ze stadionu na Reymonta. Daliśmy miastu ogromną satysfakcję do takiego działania. Nikt z nich umowy z nami nie podpisze, mając na uwadze długi i nie dotrzymywanie kolejny raz słowa. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
mamy tu oświadczenie majątkowe Pani Król
file:///E:/2018/Szczurowa%20Antosz/osw_15509.pdf czas poznać naszych wrogów sama ma niezłe długi a innych nie potrafi zrozumieć widać tez ze uczicwą praca to sie ta paniausia w zyciu nie skalała http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=66594 a tak na marginesie to inne maista pomagaja klubom w nasze nasz dołuje. |
Cytat:
|
Z przebiegu dzisiejszych obrad wynika, że w "mieście" uważają, że klub stać na spłatę zadłużenia. Padł zarzut wysokich płac dla Zarządu milionowe przychody ze skybox. Proponuję ustalenie dobrowolnego nadzoru finansowego z miasta nad klubem jeśli to jest prawnie możliwe. Niech ktoś w końcu sprawdzi jak to faktycznie jest.
|
Nie rozumiem tylko jednego co robi w tym momencie Zarząd? Na najważniejsze spotkanie z dłużnikiem zostaje wysłany dyr. Gołda. Nie pojawia się ani prezes ani wice prezes. Myślę że w tak trudnej sytuacji do negocjacji powinna pojawić się osobiście prezes Sarapata. PRowo wygląda to nie ciekawie jakby Zarząd zlał miasto. Musimy pamiętać że Wisła to nie cały Kraków i wielu mieszkańców patrzy na to trochę przez inny pryzmat niż my.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl