Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

anthony09 25.02.2010 15:00

Narzekacie na stadion ale mi się zaczyna on podobać coraz bardziej ;) i w ogóle w tym roku dzieje się szczęśliwie dla wisły w przeciwieństwie do ubiegłych lat. W tamtym koszykarki słabo grały a w tym już są sukcesy, hali w tamtym roku nie było a w tym jest zaplanowana już, może będzie tak że w tamtym roku nie było Champions League a w tym będzie, bo na takim stadioniku fajnie by się oglądało i kibicowało na meczu LM ;)

maci0s 25.02.2010 15:09

O jezu, to w koncu będzie telebim? Facet od dzwigu jak tam jechał mówił ze mają dzwigac telebim ale tak to powiedzial ze nikt nie wiedział o co chodzi... Potem to zaczeło zwisac z dachu i sie bali ze walneli jakies słupy oporowe dla dachu... Ja osobiście myslałem ze to elementy rynien powmiedzy pleksi którymi ma płynąc stopniały śnieg/ woda ( \_/ - cos takiego...) ... nawet mówiłem ze dam sobie rękę obciąć... I co? I bym teraz ku...wa nie miał ręki...:D
Kurcze naprawde zmienia sie projekt... Gdzie jest jakiś ostateczny bo ja pamiętam projekt dachu w którym telebimy miały być w dachu narożników przymocowane a nie na środku trybuny...

Zwierze 25.02.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 859156)
Gdzie jest jakiś ostateczny bo ja pamiętam projekt dachu w którym telebimy miały być w dachu narożników przymocowane a nie na środku trybuny...

2 posty wyżej

Fuks 25.02.2010 15:18

to ty chyba jestes z 5 lat do tyłu :D , telebimy beda dwa, po przeciwnych stronach boiska, zreszta widac na kamerce gdzie dokladnie. Troche te uchwyty długie sie wydają, ale to pewnie skrót kamery cos takiego przedstawia, no i na projekcie one mają byc pod kątem, tym samym będą troche wyzej. W koncu jest na co patrzec na tych kamerach :P

maci0s 25.02.2010 15:19

to widze Zwierze... chodzi mi o ostateczny projekt stadionu z wszystkimi niuansami...

Fuks, teraz to ja już wiem, ślepy nie jestem... ale jakbyś był na stadionie to byś tak nie mędrkował... a ten telebim to na całą konstrukcje stalową pójdzie...? ile to cali...?:D ciekawe jakby to było zapodac na takim Need For Speeda Shifta...:D

tofik 25.02.2010 15:36

http://www.youtube.com/watch?v=WSZ3JH3t1qU
Tutaj masz telebim ze stadinu Dallas COwboys, jak widac, ktoś sobie klepie w Halo 3 :)

maci0s 25.02.2010 15:38

Hehe... SUPER!!! Ale mi sie wydaje ze to robią po to zeby Cupiał widział aktualne notowania giełdowe i na bieżąco znał ceny miedzi na rynkach europy i azji...:D

mIcHaL666 25.02.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 859163)
to widze Zwierze... chodzi mi o ostateczny projekt stadionu z wszystkimi niuansami...

Na stronie ZIKITu kiedyś były dokumentacje i na tym forum byly zamieszczane kilkukrotnie linki. Chodzi mi trybunę wschodnią. Z zachodnią nie wiem nawet.

tofik 25.02.2010 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 859175)
Hehe... SUPER!!! Ale mi sie wydaje ze to robią po to zeby Cupiał widział aktualne notowania giełdowe i na bieżąco znał ceny miedzi na rynkach europy i azji...:D

Z loży Vip akurat mógłby sobie odpalić Fifę i cały stadion zamiast piłkarzy dopingowałby Bogusia :D

crazykaro 25.02.2010 15:49

Ostateczny projekt będzie dopiero w kwietniu jak pan o. wszystko uzupełni, a bieżące projekty ma tylko wykonawca coś mi się tak wydaje. W necie tego raczej nie ma.

pan Dudi 25.02.2010 15:50

Nie wiem, czy to optymalne rozmieszczenie telebimów... Teoretycznie chyba lepiej by je było rozmieścić na krótszych sektorach (D i E), albo (najlepiej) w rogach, na linii dachu... Ludziom ze środka D i E będzie trudno dostrzec co na nich jest. Podobnie ludziom ze środka C i A/B, bo pewnie jeden telebim będzie zasłaniał drugi...

Edit: Zapomniałem, że będą piętrowe te sektory. Więc tylko mały kąt będzie utrudniał "widoczność" ludziom z D i E. Chociaż dach z ich sektorów też może zasłaniać.

Wicked 25.02.2010 15:51

ten projekt dachu wrzucony stronę wcześniej, to jest chyba wykonany przez pracowników Polimexu, bo nie mogli doczekać się tego od wielkiego O.

yogul 25.02.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wicked (Post 859184)
ten projekt dachu wrzucony stronę wcześniej, to jest chyba wykonany przez pracowników Polimexu, bo nie mogli doczekać się tego od wielkiego O.

jakbyś przez pare tygodni nic nie robił to też z nudów byś sobie projekcik zrobił ;P

maci0s 25.02.2010 16:05

ale mówie Wam jak dzisiaj ruszyli z kopyta... nagle sie ludzi tyle na stadionie pojawiło... chyba im za jakąś fakturę im miasto zapłaciło i ruszyli:P naprawde ludziów jak mrówków...:D

jaszczur90 25.02.2010 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 859189)
ale mówie Wam jak dzisiaj ruszyli z kopyta... nagle sie ludzi tyle na stadionie pojawiło... chyba im za jakąś fakturę im miasto zapłaciło i ruszyli:P naprawde ludziów jak mrówków...:D

Szkoda, że tak nie mogło być od 3 miesięcy tylko dopiero teraz będzie wszystko na szybciocha robione aby tylko dostać licencję w lipcu/sierpniu

bebeto 25.02.2010 16:28

Cytat:

może dlatego...?:>http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eur...wiadomosc.html

arturtsw 25.02.2010 16:35

Cytat:

No jak ty to mówisz to można wierzyć :D

Arapaho 25.02.2010 16:46

Cytat:

Fakturę....? Dziś mi mówił kumpel kumpla że ktoś podrzucił kierownikowi budowy kalendarz ...

bravelukas 25.02.2010 16:48

maci0s Ty powinieneś częściej przebywać wokół stadionu...zawsze masz dobre info
Właśnie telebim podnoszą:)

Sami 25.02.2010 16:50

O w pytę. Ależ ten telebim wielki! Nie za duży troszkę?

DIX1906 25.02.2010 16:55

Ja bym się nie cieszył że taki duży będzie telebim. Zapewne w ramach oszczędności zrobią mniejszy a wokół powieszą reklamy.

miras108 25.02.2010 17:02

Telebim będzie tylko na trybunie wschodniej czy na zachodniej też planują?

Mario Nh 25.02.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miras108 (Post 859226)
Telebim będzie tylko na trybunie wschodniej czy na zachodniej też planują?

Post 7656.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DIX1906 (Post 859224)
Ja bym się nie cieszył że taki duży będzie telebim. Zapewne w ramach oszczędności zrobią mniejszy a wokół powieszą reklamy.

Zapewne telebim będzie pokrywał sam środek (pionowe elementy podnoszonej konstrukcji).

arturtsw 25.02.2010 17:32

a z boku reklamy eh

Fuks 25.02.2010 17:39

a co w reklamach złego? będą pewnie dwie po obu stronach i tyle, ale wielki problem.

rav 25.02.2010 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arturtsw (Post 859242)
a z boku reklamy eh

skandal...

orzeu 25.02.2010 17:54

Reklamy w klubach za granica wykorzystywane sa do wszystkiego,od produkcji programow meczowych ktore finansuja w 100% przez platny show w przerwie meczu az po takie triki jak "pizzeria XXX funduje wszystkim widzom dzisiejszego meczu tyle darmowych dodatkow ile bedzie goli". Spora kasa z tego idzie dla klubu i osobiscie nie przeszkadzaloby mi gdybym wiedzial ze kupujac np. pepsi zamiast coca-cole wspieram Wisłę. Zwykly mechanizm zamkniety, widzisz reklame -> kupisz produkt -> firma zauwazy wzrost sprzedazy dzieki kibicom -> wylozy pieniadze znowu -> zyskuje na tym klub.

Fuks 25.02.2010 17:59

wypada sie tylko cieszyć. 18 godzina, juz ciemno a dzwig na A/B pracuje aż miło

Proud 25.02.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 859254)
Reklamy w klubach za granica wykorzystywane sa do wszystkiego,od produkcji programow meczowych ktore finansuja w 100% przez platny show w przerwie meczu az po takie triki jak "pizzeria XXX funduje wszystkim widzom dzisiejszego meczu tyle darmowych dodatkow ile bedzie goli". Spora kasa z tego idzie dla klubu i osobiscie nie przeszkadzaloby mi gdybym wiedzial ze kupujac np. pepsi zamiast coca-cole wspieram Wisłę. Zwykly mechanizm zamkniety, widzisz reklame -> kupisz produkt -> firma zauwazy wzrost sprzedazy dzieki kibicom -> wylozy pieniadze znowu -> zyskuje na tym klub.

dokładnie!

Musimy się podporządkować w niektórych aspektach skomercjalizowanego świata. Wiadomo, każdy by wolał aby na telebimie i stadionie nie było reklam, tylko flagi, ale taki teraz świat. Kluby żyją z reklam.

saklak1906 25.02.2010 18:29

Wiem ze bylo, ale moglby mi ktos podac linki do kamer na stadionie. Bo mi system w piz.u padl i nie chce mi sie kilkunastu stron przeszukiwac.A jeszcze mi sporo pozostalo do zrobienia.

Z gory wielkie dzieki

TSW Fanatyk 25.02.2010 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 859271)
Wiem ze bylo, ale moglby mi ktos podac linki do kamer na stadionie. Bo mi system w piz.u padl i nie chce mi sie kilkunastu stron przeszukiwac.A jeszcze mi sporo pozostalo do zrobienia.

Z gory wielkie dzieki

http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/

Sami 25.02.2010 18:32

http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/

maci0s 25.02.2010 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arturtsw (Post 859206)
No jak ty to mówisz to można wierzyć :D

Heh staram się... ;P

A tak serio to ja tylko pisze co widzę lub usłyszałem osobiście... a to lepsze od tego co "znajomy kumpla mówił", lub "gdzieś kiedyś było"... ;)

Dzisiaj im robota bardzo szła szybko, troche sie obijali z odbiorem tego drugiego dźwigu na a/b.
Przede wszystkim widać ze dostali prefabrykaty... ze 4 tiry dzisiaj chyba przyjechały ( może więcej ) i po prostu mają co stawiać, robotników naprawdę wielu, to juz chyba podejscie pod te 3 zmiany od 1 marca.
Na dach dzisiaj jechała jedna za drugą paletą z pleksiglasem więc pewnie zaczną go niedługo na dachu układac i tym samym kryć trybunę.

Powiem Wam jeszcze ze we wtorek byłem w okrąglaku i faktycznie ta częśc konferencyjna jest ok, ale dół okrąglaka to... większy porządek to ja mam w garażu... a to wykończenie... tam jest odkryta studzienka kanalizacyjna z której wychodzą 3 rury ciepłownicze!! :D (wiem ze to tymczasowe, ale mimo wszystko ludzie tam z innych klubów chodzą i wstyd...), gratów masa, w 2 łazienkach pisze ze nie ma wody, a w trzeciej czynnej nie ma światła...:p do tego zajebista dziura w suficie ( czymś zalana ale od powieszchni sufitu do tej wylewki ze 40 cm jest róznicy poziomów) po jupiterze... a w ziemie wlali gruszkę betonu i tak zostało, nawet wykładziny nie położyli... Takie wszystko tam sie wydaje prowizoryczne...:/ No ale cieszy mnie myśl ze byłem tam pewnie pierwszy i ostatni raz:)

aha.. z nowości to w poniedziałek słyszałem "gdzie jest X? - W trybunie E bo basen przecieka" :D

Jakby ktoś był Ciekawy to ten największy dzwig kołowy ma udźwig 500 ton, drugi 300, a trzeci 250... :) ten pierwszy samego obciązenia ma 200 ton doczepionych!! Te liczby budzą respekt!!

Jedna tylko kwestia, której nie mogę rozwiązac... od jakiegoś czasu kopią dziurę w ziemi przy wjeździe dla autokarów pod trybune ( miedzy wjazdem a przyszłym wejściem), co to jest? Nie mam pojęcia i nikt mi nie potrafi odpowiedzieć... Przecież sciana do trybuny tam jest wiec po co robią tam dziurę?

a w ramach poprawy humoru to pytałem dzisiaj inżynierka w białym kasku czy zdązą na lipiec... tylko się uśmiechnął i z rozbrajającą szczerością powiedział "nie wiem" :)

Griszka30KR 25.02.2010 18:50

Przepraszam,ze w tym temacie,ale nie wiecie jaka opinie wydali dzis na temat stadionu Hutnika?

Grodo 25.02.2010 19:40

Sorki za offtopa
Jaka bedzie pojemnosc na Hutniku i jak bedzie wygladac dystrybucja biletow??

Krzysiek 25.02.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 859295)
Przepraszam,ze w tym temacie,ale nie wiecie jaka opinie wydali dzis na temat stadionu Hutnika?

Wnioskując po wypowiedzi Pana Antkowiaka, to chyba wiosną będziemy na suchych stawach grać. Jednakże, równie dobrze ten apel mógł być wydany jeszcze bez wiedzy (czy też przecieków) na temat licencji na grę na Hutniku.

„Przed pierwszym meczem rundy wiosennej chciałem prosić wszystkich kibiców Wisły Kraków, zarówno tych, którzy będą oglądać jedynie mecze u siebie, jak i tych, którzy reprezentować będą Wisłę w trakcie spotkań wyjazdowych, o kulturalne zachowanie w trakcie wszystkich meczów. Przypominam, że zgodnie z nową ustawą o organizacji imprez masowych na stadionach piłkarskich obowiązywać będzie pełna identyfikacja wszystkich osób na nich przebywających."

Kaan 25.02.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 859295)

Nie wiedzą tego nawet najbardziej zainteresowani czyli Lenczyk i spółka.

Niko22 25.02.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 859279)
prostu mają co stawiać, robotników naprawdę wielu, to juz chyba podejscie pod te 3 zmiany od 1 marca.

nom też mi sie tak zdaje dzisiejszy Fakt ma duży artykuł ze stadionu Wisły i wypisywali że termin lipcowy nie jest zagrożony a mają to zapewnić 3 zmiany, czy to prawda pozostaje tylko wierzyć

piter116 25.02.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 859379)
Nie wiedzą tego nawet najbardziej zainteresowani czyli Lenczyk i spółka.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

bravelukas 25.02.2010 22:11

maci0s z której strony przyjezdzały dzis te ciezarowki z prefabrykatami ze ja ich na kamerce nie widziałem???

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl