Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

wolfy 11.09.2011 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1162535)
Ci goście mają wielkie pieniądze płacone za granie. 3 godziny gry w tygodniu dla tych profesjonalistów to za dużo? Do tego co chwila przerwa w graniu, bo tu reprezentacja. Tu przerwa zimowa. Letnią też by mieli długą jakby im się grać chciało.

Człowieku, ty myślisz, że my płacimy dużo? Nawet jak na ekstraklasę nie jesteśmy jakoś szczególnie rozrzutni. Nie, my płacimy grosze i dlatego mamy zawodników z defektami. Iliev, jak mu starczało sił na 90 minut toi grał w zupełnie innych klubach i ligach. Podobnie jak Boukhari, kiedy nie miał jeszcze nadwagi.
Wydolność zależy od wielu czynników, takich jak wiek, styl życia czy genetyka. Taki Małecki ma żelazne płuca, ale jest młody. "Kosa" też kiedyś miał.

Co trzy dni grają zawodnicy wiele wiele drożsi od naszych.

Dla tych co "płacą i wymagają": płacicie za mało, żeby wymagać nie wiadomo czego. Za bilety, za koszulki, za transmisje, za gadżety. Za wszystko.

prezes85 11.09.2011 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1162770)
Człowieku, ty myślisz, że my płacimy dużo? Nawet jak na ekstraklasę nie jesteśmy jakoś szczególnie rozrzutni. Nie, my płacimy grosze i dlatego mamy zawodników z defektami. Iliev, jak mu starczało sił na 90 minut toi grał w zupełnie innych klubach i ligach. Podobnie jak Boukhari, kiedy nie miał jeszcze nadwagi.
Wydolność zależy od wielu czynników, takich jak wiek, styl życia czy genetyka. Taki Małecki ma żelazne płuca, ale jest młody. "Kosa" też kiedyś miał.

Co trzy dni grają zawodnicy wiele wiele drożsi od naszych.

Dla tych co "płacą i wymagają": płacicie za mało, żeby wymagać nie wiadomo czego. Za bilety, za koszulki, za transmisje, za gadżety. Za wszystko.

szczególnie za stadion zapłaciliśmy za mało
Chelsea czy Juventus też stadion budował za pieniądze miasta?

arti 11.09.2011 20:10

Dopóki Pareiko nie sklopsił w Nikozji na 1-0 to było trochę wiatru, ale nic strasznego się nie działo.
Gdybyśmy dotrzymali to 0-0 do przerwy, potem jeszcze parę minut, Apoel by się musiał odsłonić, wszedłby Iliev i kto wie.
Więc zamysł był dla mnie zrozumiały tylko znowu jak z PAO zabrakło trochę jakości - tym razem jeden błąd zasadniczo zmieniający sytuację na boisku.
Może/oby za rok...

MarcinKrosno 11.09.2011 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1162776)
Dopóki Pareiko nie sklopsił w Nikozji na 1-0 to było trochę wiatru, ale nic strasznego się nie działo.
Gdybyśmy dotrzymali to 0-0 do przerwy, potem jeszcze parę minut, Apoel by się musiał odsłonić, wszedłby Iliev i kto wie.
Więc zamysł był dla mnie zrozumiały tylko znowu jak z PAO zabrakło trochę jakości - tym razem jeden błąd zasadniczo zmieniający sytuację na boisku.
Może/oby za rok...

Dopóki Pareiko nie sklopsił? Dopóki Patryk "Piknik" nie zagrał jak zawodnik z drugiej strony Błoń. Zdeklarowany Piknik Marcin.

Ogryzek 11.09.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarcinKrosno (Post 1162791)
Dopóki Pareiko nie sklopsił? Dopóki Patryk "Piknik" nie zagrał jak zawodnik z drugiej strony Błoń. Zdeklarowany Piknik Marcin.

To nie temat o Małeckim. Nie zaśmiecaj i nie popisuj się.

Pereiko jak świetnie broni, tak niestety miał klasycznego Pawełka. Cóż, zdarza się nawet najlepszym.

martin_6 11.09.2011 20:55

Co znowu Mały sklopsił niby przy tym golu? Miał urosnąć nagle? Podskoczyć nie miał szans, bo miał ułamek sekundy na reakcję. Mógł tylko stać i modlić się, aby go dobrze trafiła.

Do Pareiki też trudno mieć jakieś wielkie pretensje. Fakt, wypuścił piłkę, ale gdyby nie jego wcześniejsza reakcja i szybkie rzucenie się, to i tak by był gol, a nikt by nie miał do niego pretensji. Zaryzykował i mu się nie udało.

prezes85 11.09.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1162795)
Co znowu Mały sklopsił niby przy tym golu? Miał urosnąć nagle? Podskoczyć nie miał szans, bo miał ułamek sekundy na reakcję. Mógł tylko stać i modlić się, aby go dobrze trafiła.

Do Pareiki też trudno mieć jakieś wielkie pretensje. Fakt, wypuścił piłkę, ale gdyby nie jego wcześniejsza reakcja i szybkie rzucenie się, to i tak by był gol, a nikt by nie miał do niego pretensji. Zaryzykował i mu się nie udało.

Źle główkował.

wolfy 11.09.2011 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1162803)
Źle główkował.

Za niski był żeby piłki sięgnąć. Dlatego stał na słupku - bo jest niski. Wysocy byli zajęci pilnowaniem zawodników APOEL-u.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1162803)
szczególnie za stadion zapłaciliśmy za mało
Chelsea czy Juventus też stadion budował za pieniądze miasta?

A co to ma do rzeczy? Wymagasz od zawodników którzy kosztują kilkanaście razy mniej, a zarabiają kilkadziesiąt, żeby grali jak piłkarze z Premiership czy Primera Division. Czysty debilizm, zwłaszcza, że często sprowadzamy zawodników już za starych na tamtejsze zespoły (Jaliens, Lamey czy Iliev w ostatnim okienku). A sprowadzamy, bo nie stać nas na lepszych.
Gdzie logika w Twoim poście?
Iliev ma grać co trzy dni? Przecież on wysiada w góra 65-tej minucie grając co tydzień. I dlatego gra u nas, a nie chociażby w Partizanie.

Wydolność u nas mają młodzi: Małecki, Wilk i Bunoza mogą grać co trzy dni. Dlatego właśnie, że są młodzi i zdrowi.

Pomijam już taki drobny detal, że w najlepszych klubach wydają na odnowę biologiczną zawodników więcej niż wynosi nasz budżet. Myślisz, że dlatego, bo nie mają co robić z pieniędzmi?

Niech każdy frustrat sobie to wbije do głowy, że jak kupujemy zawodników na ostatniej prostej ich kariery, to im będzie się czerwona lampka coraz częściej, a nie - rzadziej zapalać. Mając do wyboru zdrowych jak byk drewniaków, jak Cikos czy Bunoza, oraz zawodników starszych, ale umiejących grać w piłkę wybieramy tych drugich. IMHO słusznie, ale jest cena jaką za to musimy zapłacić.
Więc jeśli trener daje odpocząć Ilievowi cz Jaliensowi, to nie dlatego, bo tamci się opierdalali na treningach, albo im się nie chce.

alterego 11.09.2011 21:21

niepotrzebnie się wmieszał

michalo28 11.09.2011 21:27

@Ogryzek nie rozumiesz, że najlepszą obroną jest atak, a nie autobus we własnym polu karnym z kryjącym na radar Diazem? Pisząc o mniej defensywnej grze nie mam na myśli mega otwartego i ultraofensywnego futbolu. Chodzi mi o utrzymywanie piłki jak najdalej od własnego pola karnego i dłuższe utrzymywanie sie przy niej. APOEL wystarczyło lekko przycisnąć, powtarzam - lekko, a już gubili kredki w obronie. A poza tym ja nie krytykuję taktyki z meczów z Litexem. Krytykuję taktykę z drugiego meczu z APOElem.

1q2 11.09.2011 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalo28 (Post 1162810)
@Ogryzek nie rozumiesz, że najlepszą obroną jest atak, a nie autobus we własnym polu karnym z kryjącym na radar Diazem? Pisząc o mniej defensywnej grze nie mam na myśli mega otwartego i ultraofensywnego futbolu. Chodzi mi o utrzymywanie piłki jak najdalej od własnego pola karnego i dłuższe utrzymywanie sie przy niej. APOEL wystarczyło lekko przycisnąć, powtarzam - lekko, a już gubili kredki w obronie. A poza tym ja nie krytykuję taktyki z meczów z Litexem. Krytykuję taktykę z drugiego meczu z APOElem.

Kolejny mistrz teorii - Ty w ogóle myślisz że takie było założenie ,jak to było widać na boisku?
Daruj sobie tak jak jakieś gówniarskie teksty o gubieniu kredek.

A co do gola bo ktoś pisał o 'Pawełku' - bez przesady.Pareiko popełnił błąd ale przez to że został zmylony przez błąd Małego - takie bramki się zdarzają - ja bym zbytnio nie obwiniał ani jednego ani drugiego

milosz 11.09.2011 23:09

Link do mapki pokazującej miejsce polskiej piłki klubowej.
http://i54.tinypic.com/2rduvdy.jpg
I ona jest najlepszym dowodem gdzie jesteśmy, a to czas złotej ery Wisły i szkoda jedynie że trafiamy w nim na głeboki kryzys naszej klubowej piłki.

michalo28 11.09.2011 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1162813)
Kolejny mistrz teorii - Ty w ogóle myślisz że takie było założenie ,jak to było widać na boisku?
Daruj sobie tak jak jakieś gówniarskie teksty o gubieniu kredek.

Nie będziesz mi mówił jakch tekstów mogę używać, a jakich nie. Posługuję się takimi metaforami na jakie mam ochotę i dopóki nie są obraźliwe będę to robił. Poza tym nie rozumiem po co robisz jakieś dziwne personalne wycieczki pod moim adresem w stylu "mistrz teorii". Miałem nadzieję na ciekawą polemikę, ale widzę, że niektórzy wolą jechać po sobie nawzajem, zamiast wymieniać argumenty. Pozdro.

nh79 12.09.2011 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1162807)
Za niski był żeby piłki sięgnąć. Dlatego stał na słupku - bo jest niski. Wysocy byli zajęci pilnowaniem zawodników APOEL-u..

gadalem z koleszka, ktory jest bramkarzem i ten mowi, ze bramka jest na konto Malego, bo na bank takiej klasy bramkarz jak Pareiko biegnac do niej krzyknal moja a Maly niepotrzebnie do niej skakal.no a ta nieszczesliwa interwencja jest poklosiem tego, ze Maly z Pareiko wpadli na siebie.bylo wyraznie widac, ze Pareiko do niej biegl, wiec ja tez nie wyobrazam sobie, zeby nie krzyknal moja skoro Maly stal tylem, ale niestety Ty nalezysz do jakiegos fanklubu Malego, bo wszedzie widzisz tylko jesgo superlatywy, zupelnie niezauwazajac, ze bez Malego radzimy sobie lepiej jako zespol.pozdr

1q2 12.09.2011 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalo28 (Post 1162850)
Miałem nadzieję na ciekawą polemikę, ale widzę, że niektórzy wolą jechać po sobie nawzajem, zamiast wymieniać argumenty. Pozdro.

Jeśli chcesz ciekawej polemiki to pisz ciekawie a nie banały w stylu - powinniśmy grać daleko od bramki, utrzymywać się przy piłce itp - na prawdę wierzysz w to że założenie nie było takie?
Bo jakie miało być - wypierdalać piłkę i liczyć na cud? -To że tak to niestety wyglądało i to też kamyczek do trenera ale to jest oczywiste że miało to wyglądać zupełnie inaczej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nh79 (Post 1162853)
gadalem z koleszka, ktory jest bramkarzem i ten mowi, ze bramka jest na konto Malego, bo na bank takiej klasy bramkarz jak Pareiko biegnac do niej krzyknal moja a Maly niepotrzebnie do niej skakal.

Mały potrzebnie skakał bo po to tam był, tyle że mu nie wyszło i to nie chodzi tylko o wzrost.Jak ktoś dobrze zauważył - wysocy kryją w polu, mniejsi słupek - ta piłka była do wygarnięcia nawet dla Małego ale nie dał rady - zrobił błąd, który spowodował błąd Pareiki
Ale po co to roztrząsać?Tego nie wiem ale przypuszczam - internetowi kibice chcą jak najbardziej dowalić Małeckiemu
Fajnie dowiedzieć się że to ten który zabrał nam LM.

skeba 12.09.2011 00:53

Chyba panowie nie zauważacie jednej małej rzeczy. Zobaczcie co Małecki zrobił parę sekund przed rożnym. Przez niego był ten korner, bo miał piłkę na nodze, ale jej nie wybił + ewidentny błąd przy słupku - Mały zawalił na spółkę z bramkarzem.

PrawdziwośćDlaGry 12.09.2011 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1162846)
Link do mapki pokazującej miejsce polskiej piłki klubowej.
I ona jest najlepszym dowodem gdzie jesteśmy, a to czas złotej ery Wisły i szkoda jedynie że trafiamy w nim na głeboki kryzys naszej klubowej piłki.

ja p....e nawet śmiesznie to wygląda nie ze względu na liczbę 0 ale na to że POlska to taki dosyć duży kraj na mapce, w porównaniu do Czech, Słowacji czy Austrii...

cronos20 12.09.2011 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1162807)
Za niski był żeby piłki sięgnąć. Dlatego stał na słupku - bo jest niski.

hhehe :rotfl:

piłka przeleciała mu koło ucha :-P
- po to obstawiał 1 słupek żeby piłka tamtędy nie przeszła a nie dla tego że jest niski!:idea:

Merkury 12.09.2011 09:52

Jak dla mnie spotkania ligowe nie za bardzo przekładają się na spotkania w europejskich pucharach a nasz najbliższy przeciwnik gra w lepszej lidze, notuje ostatnio dobre wyniki i zapewne nie da nam tyle wolnego miejsca co Lech w Poznaniu. Nasza skuteczność od dłuższego czasu jest beznadziejna dlatego w meczu czwartkowym dla mnie faworytem będą Duńczycy tym bardziej, że potrafili wyeliminować Greków my na rozkładzie mamy Łotyszy i Bułgarów - obecnie gdzie poziom ligowy i to co prezentują zespoły z tych krajów nie jest niczym nadzwyczajnym chociaż trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że polska piłka ligowa jest w podobnym miejscu - przeciwnik, którego nawet trudno kreślić średniakiem europejskim APOEL pokazał nam gdzie na dzisiaj jesteśmy.

farben 12.09.2011 10:12

Mecz nr 100 Wisły Kraków w pucharach

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rach,id,t.html

Wspominki Motyki z drogi Wisły do ćwierćfinału Pucharu Europy.

Kon®ado 12.09.2011 10:17

śmiem wątpić czy Duńska Liga jest lepsza od naszej ; ) dla nas ten mecz jest o tyle ważny, że jeśli go nie wygramy to nie ma co się łudzić na wyjście z grupy, a już przegranej sobie nie wyobrażam to by znaczyło że Europejskiego hmm nawet nie średniaka nie umiemy pokonać, mam nadzieję że tak nisko jednak nie jesteśmy.

rafal777 12.09.2011 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1162896)
śmiem wątpić czy Duńska Liga jest lepsza od naszej ; ) dla nas ten mecz jest o tyle ważny, że jeśli go nie wygramy to nie ma co się łudzić na wyjście z grupy, a już przegranej sobie nie wyobrażam to by znaczyło że Europejskiego hmm nawet nie średniaka nie umiemy pokonać, mam nadzieję że tak nisko jednak nie jesteśmy.

Oczywiscie, że nasza liga jest lepsza. Tylko angielksa, no może tez hiszpańska jest lepsza. Reszta daleko za nami.

Merkury 12.09.2011 10:38

Liga duńska jest lepsza od naszej - wystarczy spojrzeć na budżety tamtejszych klubów, infrastrukturę etc. Nieszczęściem polskiej piłki jest fakt, że rodzimi piłkarze w większości jak i trenerzy są beznadziejnie słabi przez co potrzebą chwili jest import zawodników z zewnątrz. To czego piłkarze uczą się nieraz na treningach woła o pomstę do nieba - dwa czołowe zespoły Polonia i Śląsk w ostatniej kolejce popełniły w strefie obronnej taką masę błędów jaką można zobaczyć na A-klasowych boiskach - to jest również pokłosiem tego jakich miernych mamy trenerów, którzy nie mają pojęcia o taktyce czego świadkami jesteśmy podczas kolejnych kolejek polskiej Ekstraklasy - Selekcjoner reprezentacji uważa że nie warto ćwiczyć stałych fragmentów gry - zespoły słabsze trenują to bo wiedzą, że w ten sposób można łatwo strzelić bramkę, w dzisiejszej piłce ok 60% bramek pada po stałych fragmentach gry - my zarówno jeśli idzie o piłkę klubową jak i kadrę narodową mamy jeden pomysł na grę kontratak, sposób gry, który każdy cieć potrafi realizować.

Kon®ado 12.09.2011 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1162899)

Oczywiscie, że nasza liga jest lepsza. Tylko angielksa, no może tez hiszpańska jest lepsza. Reszta daleko za nami.

bez ironii ; )
powiem Ci tak jeśli Wisła zakwalifikowałaby sie do LM to mowilbys ze nasza Liga jest zajebista? chyba nie wiesz o czym mowisz.
FC Copenhagen, AaB Aalborg ,OB Odense,Brondby te druzyny jedynie ktore moge uznac za wybijajace się. Dlatego uwazam ze jakiejs wielkiej roznicy nie ma, w razie przegranej (oby nie) mam nadzieje ze sie nie beda tlumaczyc tym ze ich Liga jest lepsza -,-

Kurz 12.09.2011 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1162914)
bez ironii ; )
powiem Ci tak jeśli Wisła zakwalifikowałaby sie do LM to mowilbys ze nasza Liga jest zajebista? chyba nie wiesz o czym mowisz.
FC Copenhagen, AaB Aalborg ,OB Odense,Brondby te druzyny jedynie ktore moge uznac za wybijajace się. Dlatego uwazam ze jakiejs wielkiej roznicy nie ma, w razie przegranej (oby nie) mam nadzieje ze sie nie beda tlumaczyc tym ze ich Liga jest lepsza -,-

Wystarczy, że Odense zagra bardzo defensywnie i będzie bardzo źle. Prawdę mówiąc martwi mnie wizja Wisły zmuszonej do gry pozycyjnej przeciwko solidnemu, być może porównywalnemu zespołowi.

Merkury 12.09.2011 11:07

Przepraszam kolego ale dobrze to powiedział Rudzki w Lidze Plus Ekstra - chwiejność formy czołowych klubów w Polsce w tym Wisły pod względem gry z tygodnia na tydzień nie świadczy wcale dobrze o polskiej ekstraklasie. Poziom zamiast iść w górę, wyrównuje się, co gorsza większość spotkań czy to Legii, Wisły czy Lecha wygląda podobnie - próbują wygrywać spotkania na stojąco, najlepiej jakby przeciwnik sam sobie miał strzelić bramkę.
Wracając do czwartkowej potyczki - tak na prawdę zobaczymy ile brakuje nam do Europy, tej których reprezentanci grają w LM czy LE regularnie w rozgrywkach grupowych. Dopóki polskie zespoły nie nauczą się konstruować akcji w ataku pozycyjnym w dalszym ciągu skazujemy się na gonienie za piłką po boisku, z drugiej strony by w ten sposób móc grać trzeba posiadać zawodników zaawansowanych pod względem taktycznym i technicznym czego w większości polskich drużyn nie ma - są jedynie jednostkowe przypadki. Każda z drużyn z zachodu europy występująca w europejskich pucharach na tym poziomie ma takich zawodników jak i zarówno pod względem taktycznym prezentuje się lepiej od reprezentantów polskiej piłki, co tu dużo mówić - Basałaj jak i właściciel będą mieli okazję zobaczyć na własne oczy w jakim miejscu budowania zespołu jesteśmy - a widząc stan obecny nie mogę zgodzić się ze stwierdzeniem Pana Basałaja, że gdybyśmy mieli tych zawodników co teraz od roku nasze przejście APOELu byłoby prawdopodobne - można zgrywać się latami, jeżeli nie ma dostatecznych umiejętności i jakości nic z tego nie będzie i tego świadomość musi mieć również Cupiał - na razie próbujemy zaczarować rzeczywistość.

rafal777 12.09.2011 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1162914)
bez ironii ; )

Wisła nie awansowała do LM bo w meczu z Apoelem (oczywiście ze słabszej od naszej, cypryjskiej ligi) została rozjechana. Zerknij sobie kolego ile druzyn z Danii wymieniłeś. Jak myślisz ile drużyn z polski wymieni duńczyk? Ich drużyny coś w Europie znaczą i gadanie w stylu "tylko pare drużyn coś znaczy" jest po prostu...sam nie wiem jak to nazwać. A ile drużyn u nas coś znaczy w Europie?? Żadna?

Nie oglądam ligii duńskiej. Nie wiem jak oni graja w piłkę. Ale widzę ranking UEFA w którym to Dania jest na 12 miejscu czyli 11 pozycji nad nami!! Co roku ugrywaja w Europie minimum tyle punktów ile my ugraliśmy w rekordowym w zeszłym roku. Oczywiście dla polskiego kibica ignoranta to nei ma znaczenia bo po prostu "ich liga jest słabsza"...

No i Adamka skrzywdził sędzia.

Liga duńska jest lepsza od naszej i nastawiam się na ciężki mecz. Jeśli kibice pomoga i zagramy ze szczęściem, możemy pokonać lepszą drużyna jaką jest Odense, tak jak pokonaliśmy lepszą drużynę, jaką był Apoel (u nas).

Kon®ado 12.09.2011 11:28

Ale czytaj ze zrozumieniem, nie mówie że jest słabsza, mówie ze nie jest w cale lepsza, porownywalna, mimo iż faktycznie wiecej ugrywali w Europie niż my( nie liczą sie same suche statystyki). A faktyczne porównaanie będzie w czwartek oby na nasza korzysc :)

Marszałek 12.09.2011 14:03

Bardzo trudny rywal. Znając Skandynawów,nie będą kalkulować jak Juventusy czy inne City,czy opłaca im się biegać w Polsce czy nie. Oni będą zapierdzielać,bo tak mają. Poza tym gdzie jak gdzie ale w LE idealnie można się pokazać więc należy podejrzewać,że Nordycy będą grali jak najlepiej. Nieśmiało podejrzewam,że taktycznie i technicznie są "lekko" lepsi od nas. Doprawdy remis będzie naszym sporym sukcesem. Tacy bardzo solidni rzemieślnicy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1162899)

Angielska też nie jest lepsza od naszej,bo tam się głownie biega!a w hiszpańskiej to znów klepią tą piłkę aż do znudzenia. Poza tym nie chce nic mówić,ale Saragossa remisuje z Barceloną, a my Saragosse przecież pogoniliśmy jak chcieliśmy, tak więc sami "wicie rozumiecie"
Tylko nasza liga. Nie bez powodu pokazuje ją Eurosport 2.

JrQ- 12.09.2011 14:07

Cytat:

,ale Saragossa remisuje z Barceloną, a my Saragosse przecież pogoniliśmy jak chcieliśmy, tak więc sami rozumiecie.
no, Barce tez przeciez pokonalismy
ja tam mam w pamieci nasze sparingi z Norwegami (ktos powie ze to poczatek okresu przygotowawczego byl, ale kij z tym) jak nas lali

Kon®ado 12.09.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1162972)
Angielska też nie jest lepsza od naszej,bo tam się głownie biega!a w hiszpańskiej to znów klepią tą piłkę aż do znudzenia. Poza tym nie chce nic mówić,ale Saragossa remisuje z Barceloną, a my Saragosse przecież pogoniliśmy jak chcieliśmy, tak więc sami "wicie rozumiecie"
Tylko nasza liga. Nie bez powodu pokazuje ją Eurosport 2.

szczerze nie wiem czemu sluzy takie pierdzielenie tym bardziej z ust moderaotra czy admina, ale to juz Twoj problem nie moj.
Jak mamy sie bac Odense to po uj te płacze po Apoelu ze stracilismy LM? wtf to troche mało logiczne

crate digger 12.09.2011 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1162984)
szczerze nie wiem czemu sluzy takie pierdzielenie tym bardziej z ust moderaotra czy admina, ale to juz Twoj problem nie moj.
Jak mamy sie bac Odense to po uj te płacze po Apoelu ze stracilismy LM? wtf to troche mało logiczne

http://2.bp.blogspot.com/_p5mAt9Tofm...little-guy.jpg

nesta 12.09.2011 18:34

Delikatnie mowiac klub sobie robi jaja z kibicow i traktuje ich jak debili, publikujac takie oswiadczenie na temat cen biletow..

tedyy 12.09.2011 19:33

jeżeli Mały stałby na słupku a nie prawie metr od niego to nie byłoby bramki

crazykaro 13.09.2011 10:55

W TV4 nie będą pokazane wszystkie występy Wisły tylko co drugi. A najgorsze jest to że zamiast transmitować w TV4 mecze na wyjeździe to oni transmitują w otwartej telewizji mecze domowe przez co frekwencja na stadionie będzie niższa, a mogliby to zrobić na odwrót.
Poza tym nie rozumiem dlaczego nie transmitują jednego z meczów na zwykłym Polsacie zamiast tych swoich durnych seriali? Na TV4 o 19 też lecą jakieś bzdety.

bukaj22 13.09.2011 11:03

Liga Duńska jest lepsza od naszej i wystarczy spojrzeć na skład Odense by stwierdzić , ze nie graja tam ogórki. Broendby , Kopenhaga , Odense , to kluby , które regularnie grają w LM lub LE i nie odpadają z Levadiami , czy Irtyshami Pavlodar i to jest ta różnica. Nasze zespoły graja w pucharach od Święta notując przyzwoite wyniki. W Danii , to jest normalnością , ze ogrywa się tego typu zespoły. Przede wszystkim Duńska piłka jest profesjonalnie zarządzana i maja zaplecze w postaci młodzieży. Taki piłkarz jak Victor Fischer już niedługo może zrobić niesamowitą karierę. W naszej piłce nie myśli się przyszłościowo i Wisły też to się tyczy. Patrząc na skład Wisły czy możecie mi powiedzieć jakie ten zespół ma perspektywy na najbliższe dwa lata? Za pół roku przyjdzie pięciu piłkarzy , bo reszta jest zaawansowana wiekowo lub kończą się wypożyczenia i na nowo trzeba się zgrywać. Nie widzę tez u nas myśli , by poświęcić sezon i wrócić silniejszym za rok po sprzedaży kluczowych piłkarzy. W wielu klubach zachodnich tak się dzieje , że znikają z Europejskich pucharów na dwa lata i powracają silniejsze.
Tym czasem u nas jest ciągła presja , by rok w rok grać w pucharach nawet gdy zespół nie jest do tego przygotowany , ani personalnie ani finansowo.

Co do meczu z Odense , to myślę , ze Wisłę czeka bardzo ciężkie spotkanie. Nasze drużyny nigdy nie umiały grać ze skandynawami , bo jest to futbol nie dość , ze fizyczny , to jeszcze poparty dobrą techniką. Tak więc remis uznam za sukces Wisły. Myślę tez , że zobaczymy na podstawie gry Odense czym jest prawdziwy napastnik w osobie Utaki i kreatywnego Djemby Djemby oraz Andreasena. Największe obawy mam do przygotowana fizycznego Wiślaków , bo mecz z osłabionym Lechem pokazał , ze zespół nie jest przygotowany fizycznie na 90 minut w meczu ligowym. A wysiłek teraz będzie narastał co trzy dni...

katiusza 13.09.2011 11:09

A ma ktoś jakąś rozpiskę transmisji? Z tego co wiem to Legia gra o tej samej godzinie, wiadomo który mecz pokaże TV4? Na pewno nie będzie transmisji wszystkich meczów?

Blaszczu16 13.09.2011 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez katiusza (Post 1163433)
A ma ktoś jakąś rozpiskę transmisji? Z tego co wiem to Legia gra o tej samej godzinie, wiadomo który mecz pokaże TV4? Na pewno nie będzie transmisji wszystkich meczów?

Legia gra o 19, my o 21! To jest ta sama godzina?

jendrus 13.09.2011 12:15

Wisła z Apolelem oglądalność 3 mln a te serialowe bzdety wątpię żeby taka oglądalność miały ;/ A więc Solarz obudź się i puść na otwarty bo nie oglądnę żadnego meczu;( !!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1163461)
Te serialowe bzdety mają pewnie z 5mln oglądalności. Niestety.

:rzygi:

PiotrG 13.09.2011 12:22

Te serialowe bzdety mają pewnie z 5mln oglądalności. Niestety.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl