Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

qchar90 07.11.2011 20:55

w tym klubie nigdy nie bedzie zadnej stabilizacji, nikt nie dostanie szansy zbudowania zespolu wedlug swojej koncepcji
mimo ze jeszcze pare miesiecy temu Robert byl swietny, to teraz jest gnojony na kazdym miejscu

przyjdzie nowy trener, zrobi dobry wynik, potem zdarza mu sie wpadki i znow trener do wyrzucenia i tak caly czas od paru lat sie bawimy :) ale ktos musi przeciez stracic glowe

moze wreszcie niech dostanie szanse jakis trener dluzej popracowac, pewnie holendrzy dostali obietnice ze bedzie budowana baza treningowa i ze beda dobre transfery a wyszlo jak zawsze gówno

nie wierze ze zmiana trenera cos da, ale moze sie myle
kto by nie przyszedl to po roku czy max 2 latach do zwolnienia pojdzie, bo sukces musi byc na wczoraj!

Pablo84 07.11.2011 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1188261)
He, he, he dobre są tłumaczenia adwokatów Maaskanta. Nagle mamy takich słabych piłkarzy, którzy cudem na 3 kolejki przed końcem rozgrywek, zaledwie kilka miesięcy temu zdobyli MP, a teraz przegrywaja seryjnie z takimi tuzami ligi jak Podbeskidzie i to u siebie czy z parchami, którzy od początku rozgrywek zdobyli raptem 6 pkt., którzy byli lani przez wszystkich u siebie.
Prawda jest taka, że ten zespół przestał grać po fecie na Rynku. Maaskant nie potrafił ich dobrze przygotowac do pucharów. Zespół jest cieniem tego z ubiegłego sezonu. A za jego forme odpowiada własnie Maaskant.

Zobacz sobie najpierw kolego na listę kontuzjowanych piłkarzy.Ciekawy jestem jak Amica będzie grała bez Rudnevsa, a Legia by grała bez Radovicia i Ljuboli- czy jak mu tam.

MatMario 07.11.2011 20:59

Amica nie oszałamia grą.... No jasne że nie oszałamia. Ma tyle punktów co my co uznaję za wynik beznadziejny, a Ty że nie oszałamia. Ostatnie 3 mecze R-R-P bez strzelonej bramki.

Super ruch że go nie wymienili a zostali z Bakero, tylko że dla nas.

Worcester 07.11.2011 20:59

FraMat przechodzisz samego siebie. Jaka budowa? Czego, że tak zapytam?
Co poprawiło się w grze Wisły na przestrzeni ostatnich 6 miesięcy?

W d***e mam całą budowę. Niech grają padaczkę cały sezon, ale w dwa dni w roku mają być zwycięzcami!
Nie obchodzi mnie to, że to jest sport. Derby to nie jest mecz. To coś więcej. Maaskant musi polecieć, najlepiej ze swoimi rodakami Panami J i L. Wczoraj "pałka się przegła" i lud żada igrzysk!

HatefulRespect 07.11.2011 20:59

Na nSport byla podobno informacja, ze jednak polecial. Dziwne o tyle, ze to kapitalowo i informacyjnie polaczone z TVN i Onetem, wiec powinni teoretycznie miec spojne info.

Kluvi 07.11.2011 21:01

bo pisali że tak podała interia.pl

Grisza1 07.11.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1188295)
Zobacz sobie najpierw kolego na listę kontuzjowanych piłkarzy.Ciekawy jestem jak Amica będzie grała bez Rudnevsa, a Legia by grała bez Radovicia i Ljuboli- czy jak mu tam.

A jak my graliśmy w pełnym składzie choćby na wyjeździe w Łoweczu? Milion fur szczęscia i to wszystko co dało nam tam sukces.

Gwiaździsty 07.11.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1188287)
Jak mawia klasyk:

Maaskanta nie można zwolnić!!!!!

Basałaja nie można zwolnić również!!!!!

Ich trzeba wy.......ić dyscyplinarnie!!!

Zamknijmy ten temat bo RM nie jest już trenerem, czy teraz, czy jutro czy za miesiąc, czy na koniec sezonu...

Parafrazując oficjalne konto Wisły na FB. Było BUM wczoraj ok 19 na Kałuży, głowa spadł i się turla, a czy doturla się dziś czy jutro to bez znaczenia.

I to jest konkretna wypowiedź. Nie ma co się pochylać nad rozlanym już mlekiem. Panu Holendrowi już dziekujemy ! Miał i tak szczęście, że nie podszedł wczoraj pod sektor Wisły. Usłyszałby co nieco.
Tam adwokatów Maaskanta nie było.
Zasada jest jasna przegrywasz z parchami, wkrótce wylatujesz. W jego przypadku to i tak był tylko kropka nad " i".

willow 07.11.2011 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1188295)

Melikson i Małecki kontuzjowany od Ruchu. Przypomnij sobie nasze wcześniejsze męczarnie. Graliśmy identyczną pytę.
Drużyna zaliczyła mega zjazd formy mimo, iż skład w zimie nie został osłabiony, a wzmocniony.
Orłów z naszych kopaczy nie robię i cudów nie wymagam, ale na Boga... z ostatnią drużyną w tabeli to my powinniśmy na kacu wygrać...
Gdyby była jeszcze jakaś wizja w tym wszystkim, gdyby to faktycznie szło w dobrym kierunku, jak pisze FraMat... ale niestety.
Powinien dograć do końca rundy i zostać zmieniony.

P.S. Co oczywiście nie znaczy, że nie potrzebujemy lepszych zawodników. To jest bezdyskusyjne.

Kibic_1906 07.11.2011 21:05

Z perspektywy czasu myślę też że błędem było wyrzucenie Skorży..

Aleks 07.11.2011 21:06

Do Wisły nadawałby się Probierz. Po układałby skład i miałby zapewne większe pole manewru z transferami.

Grisza1 07.11.2011 21:07

Takie pytanie przyszło mi do głowy: a co może się pogorszyć po odejściu Maaskanta? Bo jak dla mnie to NIC. Ani gra, ani wyniki. A szansa na poprawę jest pod okiem kogoś innego. Nawet nie jakiegoś Bóg wie jakiego trenejro. Nawet Kaziu Moskal z Tomkiem Kulawikiem moga być.

MatMario 07.11.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1188308)

Myślę że jego formuła wyczerpała się w Wiśle w tamtym okresie. Doświadczenie jakie wtedy zdobył u nas teraz procentuje w jego pracy w Warszawie. Ale jednocześnie nikt w Krakowie nie dałby mu wtedy takiego kredytu zaufania do przebudowy, bo ten który miał zmarnował wcześniej. A i nie wiem czy już wtedy wiedział jakie ruchy trzeba było podjąć czy dopiero dalsza perspektywa mu na to pozwoliła.

tofik 07.11.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1188304)
Melikson i Małecki kontuzjowany od Ruchu. Przypomnij sobie nasze wcześniejsze męczarnie. Graliśmy identyczną pytę.
Drużyna zaliczyła mega zjazd formy mimo, iż skład w zimie nie został osłabiony, a wzmocniony.
Orłów z naszych kopaczy nie robię i cudów nie wymagam, ale na Boga... z ostatnią drużyną w tabeli to my powinniśmy na kacu wygrać...
Gdyby była jeszcze jakaś wizja w tym wszystkim, gdyby to faktycznie szło w dobrym kierunku, jak pisze FraMat... ale niestety.
Powinien dograć do końca rundy i zostać zmieniony.

P.S. Co oczywiście nie znaczy, że nie potrzebujemy lepszych zawodników. To jest bezdyskusyjne.

A po co do zimy go trzymać ? Ja nigdy nie jestem fanem zmian trenerskich, ale skoro Cupiał go zwolni prędzej czy później to lepiej sztucznie tego trupa nie podtrzymywać tylko odłączyć.
Zawsze to więcej czasu na ogarnięcie się dla nowego, wyrobienie sobie opinii(o ile nie bedzie znał piłkarzy)
Więcej czasu na (mam nadzieję) wywalenie szrotu do rezerw i zrobienie miejsca dla piłkarzy którzy przyjdą w oknie transferowym. A nowy trener zawsze tam kogoś swojego dostanie na dobry start.

Worcester 07.11.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1188312)
Takie pytanie przyszło mi do głowy: a co może się pogorszyć po odejściu Maaskanta? Bo jak dla mnie to NIC. Ani gra, ani wyniki. A szansa na poprawę jest pod okiem kogoś innego. Nawet nie jakiegoś Bóg wie jakiego trenejro. Nawet Kaziu Moskal z Tomkiem Kulawikiem moga być.

Dokładnie! Dodatkowo nowy trener będzie miał miesiąc, aby zapoznać się z jakimi wirtuozami ma do czynienia:rotfl:

martin_6 07.11.2011 21:14

Cytat:

Chyba nie pamiętasz równi pochyłej, jakimi były ostatnie dwie rundy rządów Maćka przy Reymonta. Oczywiście, patrząc na to, jak ostatecznie zakończyła się tamta runda, a potem występ w pucharach, można teraz dojść do wniosku, że gorzej pod względem wyników by nie było (bo co za różnica gdybyśmy nawet nie zakwalifikowali się do pucharów?), ale w momencie zwolnienia liczyliśmy wszyscy na mistrza, a bez drastycznych posunięć wydawało się to nierealne.

Kossori 07.11.2011 21:14

Posypały się 3 kluczowe ogniwa dla tego zespołu (Mellikson, Małecki, Sobolewski) trzymający, kreujący i prowadzący grę, nie ma kto teraz tego robić i to jest problem...Jirsak przypomina rozgrywającego jak Diaz Tracy Chapmana niby podobieństwa są ale...Wilk nie jest w stanie kreować sam gry, Garguła zatracił zdolność ostatniego, prostopadłego podania, Nunez taki drugi Paulista. Skrzydła mamy wolne, więc bez kreatywnego środka nie ma i skrzydeł.
Wszyscy jadą po obronie, fakt słaba jak nigdy ale q...wa dawniej traciliśmy 2 bramki ale strzelaliśmy 4, nikt nie liczył straconych bo było pewne że i tak więcej strzelimy. Dzisiaj tego nie ma, w niedzielnym meczu po pierwszej połowie jeszcze miałem nadzieję, ale tak od 60min byłem pewny że choćby mieli 15 setek nic nie strzelą...to było po prostu czuć.
Ta drużyna nie gra tragicznie w obronie, oni grają prze mega hu...wo w ofensywie.

BlurgH 07.11.2011 21:14

@Pablo84: owszem, mamy na liście kontuzjowanych dwóch najważniejszych graczy, którzy odpowiadali za grę do przodu i kapitana drużyny, ale to nie kibice mówili przed sezonem, że mają dwie równorzędne jedenastki - i między innymi dlatego całe to ciśnienie i coraz więcej głosów domagających się głowy RM

arti 07.11.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1188287)
Jak mawia klasyk:

Maaskanta nie można zwolnić!!!!!

Basałaja nie można zwolnić również!!!!!

Ich trzeba wy.......ić dyscyplinarnie!!!

Zamknijmy ten temat bo RM nie jest już trenerem, czy teraz, czy jutro czy za miesiąc, czy na koniec sezonu...

Parafrazując oficjalne konto Wisły na FB. Było BUM wczoraj ok 19 na Kałuży, głowa spadł i się turla, a czy doturla się dziś czy jutro to bez znaczenia.

No fajnych masz klasyków - chylę czoło:lol:
No to banieczka za zdrowie i następne złote myśli Janka - konsultanta..., a druga za to, żeby drugi klasyk (myśli trenerskiej) przybył nam na pomoc po zakończeniu narodowej misji 2012:-/
Nadal organizacja klubu przypomina odwróconą piramidę, gdzie podstawa to sprawy szkolenia młodzieży o czym nadal sza, z kolei na górze jak zawsze wielkie nadzieje, aspiracje i ego i nieśmiertelna "walka" o LM.
Tak więc do zimy pobawimy się w trenerskie i ogólnie personalne igrzyska, w zimie będą bąki na forach i w brukowcach o Kezmanie i Van Nistelrooyu, może kolejny trener - ktoś zobaczy Jimeneza, kto inny Schaefera, a trenerem zostanie Fornalik.
A z nowym rokiem - atak na MP i LM oczywiście, potem kac, polowanie z nagonką itd. itp.

WhiteStarDvisionTheBest 07.11.2011 21:15

Cytat:

Z perspektywy czasu dla większości błędem było zwalnianie Kasperczaka :)..

Wiadomo jak się skończył jego powrót ,Wisła wtedy gry trenował ją Henryk była samograjem :),Kosa
w jakimś tam wywiadzie mówił,że Kasperczak im po prostu nie przeszkadzał.

Teraz niestety dla Nas poziom ligi się wyrównał,i nastały takie czasy,że każdy zespół z ekstraklasy walką jest w stanie wygrać z każdym.

Bez wysokich nakładów finansowych nie będzie wyników z rozpamiętywanych sezonów 2002/03.

Uważam też,że Maskant powinien odejść bo miał dużo czasu na to,żeby odcisnąć Swoją ręke na drużynie
a gra Wisły wygląda chaotycznie i nie ma żadnego pomysłu na gre.

Maskant przegrał w tym sezonie wszystko co się dało,więc nie widze tu ryzyka w zwalnianiu go,jednak sam trener to nie wszystko,potrzebni są nowi zawodnicy ale to wszyscy wiemy,tylko nie tacy za darmo bo Oni nie bez powodu są za darmo ;-)
aczkolwiek pozbyć się tych darmozjadów którzy teraz mają u nas kontrakty będzie bardzo ciężko,mam na myśli Lameya i Jaliensa przede wszystkim. w Dlaszej kolejności nie sprawdza się Jirsak i Kirm,z Diazem wiadomo..podac Sobie ręce po okresie wypożyczenia i tyle.

Grisza1 07.11.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kossori (Post 1188318)
Posypały się 3 kluczowe ogniwa dla tego zespołu (Mellikson, Małecki, Sobolewski) trzymający, kreujący i prowadzący grę, nie ma kto teraz tego robić i to jest problem...Jirsak przypomina rozgrywającego jak Diaz Tracy Chapmana niby podobieństwa są ale...Wilk nie jest w stanie kreować sam gry, Garguła zatracił zdolność ostatniego, prostopadłego podania, Nunez taki drugi Paulista. Skrzydła mamy wolne, więc bez kreatywnego środka nie ma i skrzydeł.
Wszyscy jadą po obronie, fakt słaba jak nigdy ale q...wa dawniej traciliśmy 2 bramki ale strzelaliśmy 4, nikt nie liczył straconych bo było pewne że i tak więcej strzelimy. Dzisiaj tego nie ma, w niedzielnym meczu po pierwszej połowie jeszcze miałem nadzieję, ale tak od 60min byłem pewny że choćby mieli 15 setek nic nie strzelą...to było po prostu czuć.
Ta drużyna nie gra tragicznie w obronie, oni grają prze mega hu...wo w ofensywie.

Brawo bracie za tego posta!!! Pisałem to samo kilkanaście postów wcześniej. Czemu Maaskant zabił nasza ofensywe? Mogą tracić i 10 bramek w meczu, byleby strzelali 11. Ale jak mają strzelać, jak 2/3 składu to defensywa?

dynek.pl 07.11.2011 21:21

Sinisa Mihajlovic jest wolny -> http://www.eurofutbol.pl/news/369786...w-Fiorentinie/

MatMario 07.11.2011 21:22

A jest ktoś wolny z firmą budowlaną żeby bazę treningową odrazu sobie sam wybudował?

Elefant 07.11.2011 21:24

Nadal będę zdziwiony gdy zwolnią Maaskanta. Głównie ze względu na koszty z tym związane.

Z drugiej strony jest mowa o porozumieniu stron. Czyli po naszemu. Maaskant ma dość pracy na jednym boisku treningowym w klubie, który nie potrafi załatwić wiz. A dodatkowo ma małe dziecko. Więc nie chce, ale się nie opiera.

Jest mi wszystko jedno, czy go zwolnią czy nie. Jakby Cupiał wystąpił z orędziem, że oto Basałaj ma sześć miesięcy na załatwienie boisk treningowych i on daje na to swoje tereny przy Błoniach to bym się taką informacją przejął. Jakby pojawiła się informacja o ultimatum dla Basałaja: Akademia Piłkarska za trzy miesiące albo wylot to bym się ucieszył. A tak. Nowy trener ? W krótkiej perspektywie może coś to zmieni. W dłuższej niewiele.

Grisza1 07.11.2011 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1188326)
A jest ktoś wolny z firmą budowlaną żeby bazę treningową odrazu sobie sam wybudował?

Przestań z tą bazą treningową. Cracovia ma lepszą, bo trenują na Camp Nou na Kablu tak? Podbeskidzie ma pewnie zaj...istą, bo nie mieli gdzie grać na początku sezonu? Na ilu to boiskach trzeba trenowac jednoczesnie, żeby wygrac z ostatnią drużyną w tabeli w derbach? Na 10? na 20? Mają jedno boisko, z równą murawą, mają basen i odnowę biologiczną? Mają. Więc maja warunki, żeby wygrywać z Cracovią i Podbeskidziem.

thechris 07.11.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1188276)
A przede wszystki żadnych gwałtownych ruchów.
Mam nadzieję, że Cupiał nie jest już taki porywczy. Że da Maaskantowi przepracować wiosnę i dopiero wtedy zapadną decyzje.

Inaczej ten klub zawsze będzie pośmiewiskiem

Albo czasem trzeba przerwać coś co jest pozbawione sensu. Tak jak z budową stadionu. Buduję się, buduje... jest przepłacony o jakieś 250 mln złotych i końca nie widać. Końca nie widać a jak się ukończy to i tak ten stadion jest i będzie pośmiewiskiem. Z drużyną tak być nie musi. Obecna formuła drużyny się wyczerpała. Ani z tym trenerem ani tymi piłkarzami z derbów nic w tym sezonie nie osiągniemy. Co więcej, każdy piłkarz, który wystąpił w tej haniebnej klęsce z półamatorami z Cracovii nic nie osiągnie w prawdziwej piłce. To są ludzie dla mnie przegrani i skończeni. Bez wyjątku. Tak, bez wyjątku... również taki Biton czy Jovanović. Oni mogą być wyjątkami potwierdzającymi regułę ale na 99% również niczego nie osiągną. Tak samo Maaskant - nigdy nie będzie znanym ani uznanym trenerem w prawdziwej piłce, bo jest zwyczajnie słaby. Można tkwić w błędzie i budować bublowatą drużynę tak jak miasto budowało bublowaty stadion a można w którymś momencie powiedzieć stop i zwyczajnie zacząć od nowa, tylko z sensem. Patrząc na stadion, można stwierdzić, że im szybciej tym lepiej.

nesta 07.11.2011 21:34

Czyli juz oficjalnie... Dziekujemy za mistrzostwo i LE.

Mrsnh 07.11.2011 21:37

Tak musiało się stać.
Zobaczymy co będzie dalej.

Grisza1 07.11.2011 21:38

Dziękujemy za mistrzostwo i Ligę Europejską. Powodzenia w dalszej karierze trenerskiej.

Maciuś 07.11.2011 21:39

yes! yes! yes!
Czas budowac nowy zespol, prowizorce i amatorstwu mowimy NIE!

mimon89 07.11.2011 21:40

Dzięki Robert za wszystko co było miłego...Powodzenia w dalszej pracy.

Co będzie? Do zimy będzie Moskal prowadził a ja nie wiem czy to będzie dobry pomysł...

PlacekTSW 07.11.2011 21:40

Te ciągłe zmiany trenerów nie za wiele dadzą, raczej nic. Jak dla mnie zła decyzja. Powinni całą obrone zmienić i pensje zablokować.

willow 07.11.2011 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1188341)
yes! yes! yes!
Czas budowac nowy zespol, prowizorce i amatorstwu mowimy NIE!

Z kim budować? Z Kazkiem Moskalem?

bellic88 07.11.2011 21:41

- Ja, jako zarząd, zdecydowałem, że Robert Maaskant nie będzie już trenerem Wisły Kraków - powiedział dla INTERIA.PL Bogdan Basałaj, prezes krakowskiego klubu.

Bardzo mi się to spodobało :) Ja, jako zarząd :) Fajnie to brzmi :)

Gercu 07.11.2011 21:41

Cytat:

Robert Maaskant został trenerem Białej Gwiazdy 21 sierpnia 2010 roku. Przez ponad rok pracy z drużyną zdobył tytuł mistrza Polski sezonu 2010/2011 oraz zakwalifikował się do fazy grupowej Ligi Europejskiej.
Ten cytat może właściwie podsumować wszystko. Skoro nie szanujemy takiego trenera, to jakiego mamy szanować? Sen o Lidze Mistrzów odpływa coraz dalej. Przyjdzie jakiś hiszpan, uda mu się parę meczy i balonik zacznie się pompować. Potem przyjdzie kryzys i znowu go po roku wywalą. Jak długo jeszcze panie Cupiał?

Kamrat 07.11.2011 21:41

Bez żalu, powodzenia w opowiadaniu baje i anegdot. Swoją drogą to śmierć holenderskiej myśli szkoleniowej w Po;sce.

HatefulRespect 07.11.2011 21:42

Dziekujemy za miłe chwile. Veel succes.

mitmichael 07.11.2011 21:42

No to ten temat mozna zamknac lub usunac. Za to co bylo powinnismy podziekowac ale trzeba zmian, bardziej znanego trenera. Mam nadzieje, ze Basałaj ze Stanem sprowadza jakiegos bardziej znanego trenera. Jimenez mogłby byc jak dla mnie

WislaOnly 07.11.2011 21:42

Dzięki za mistrzostwo piękny Robercie. Sam jesteś ofiarą własnych wyborów.

MatMario 07.11.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1188331)
Przestań z tą bazą treningową. Cracovia ma lepszą, bo trenują na Camp Nou na Kablu tak? Podbeskidzie ma pewnie zaj...istą, bo nie mieli gdzie grać na początku sezonu? Na ilu to boiskach trzeba trenowac jednoczesnie, żeby wygrac z ostatnią drużyną w tabeli w derbach? Na 10? na 20? Mają jedno boisko, z równą murawą, mają basen i odnowę biologiczną? Mają. Więc maja warunki, żeby wygrywać z Cracovią i Podbeskidziem.

prachy mają lepszą bazę treningową, oczywiście że tak. Mają balon, chyba z dwa boiska, jedno oświetlone. W porównaniu do nas to jest kosmos.

Sama baza jest determinująca dla poważnych trenerów z zachodu, żeby być zainteresowanym pracą tutaj. Bo o poważnych trenerów mi chodzi a nie słodko pierdących bajkopisarzy którzy przyjmują takie warunki jak proponujemy i jest super.

Warunki na pokonanie parchów i Podbeskidzia oczywiście że mamy, ale na rozwój i sprostanie poważnym celą niestety już nie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl