![]() |
Przelozona wiosenna kolejka przelozona na wiosne. To jest ....a polska piłka właśnie.
Może by klub zorganizował jakiś sparing przy otwartych trybunach? Parę koła by może przyszło. Nie lubia dorabiać? Wiem ze murawa teraz zasypana ale w parę dni idzie się pozbyć tego śniegu. |
Cytat:
|
dziwne, ze Bundesliga gra jeszcze przez 2 tygodnie, a startuje jeszcze w styczniu
cytat z 90 minut: Cytat:
|
Dziękuję, że ktoś przeczytał mój wpis i poszedł po rozum do głowy. :-)
|
Ale przecież inaczej się nie dało. Ma jeszcze sypać śniegiem i to w całym kraju.
Dla nas jest to korzystne, bo kończymy rundę w troszkę lepszych nastrojach, jako wicelider rozgrywek. W dodatku jest szansa na to, by mecz z Arką został rozegrany na normalnej murawie. Niewątpliwie najbardziej stratni są Legioniści i Jagiellonia. Legia mogła dobić dołującą Cracovię. Na wiosnę Pasy wzmocnione przez Filipiaka, nieźle przygotowane przez Szatałowa mogą być groźne. A to będzie mecz na inaugurację rundy. Z kolei Jaga jest nadal "w gazie", więc powinna pokonać solidnego, ale średniego Śląska. Co innego na wiosnę - nie wiadomo, czy utrzymają obecną dyspozycję a Orest może jeszcze sporo poprawić u Wrocławian. Myślę, że sporo zyskuje również Amika. Mają teraz czas na cieszenie się sukcesem i negocjowanie nowych kontraktów. No i ew wzmacnianie się, bo wiosną muszą ruszyć z kopyta w lidze, jeśli chcą walczyć o puchary. |
Te podgrzewane murawy to rzeczywiście prowizorka. Jakieś rurki poustawiali pod murawą byleby było. A przychodzi co do czego to dramat na to patrzeć.
|
Cytat:
|
bardzo dobrze.. ciekawy wyjazd na wiosne się szykuje bo śledzie już chyba na nowym stadionie będą grać:)
|
Ciekawe czy pchną wszystkie kolejki i tą dadzą na początek czy gramy według tego co tam sobie wydumali a ten mecz upchną koło kwietnia.
Dla nas spoko o tyle że Arka na tej sztucznej trawie sobie dobrze radziła, a tak to nowa trawa będzie na nowym stadionie. |
Zmodyfikowany terminarz rundy wiosennej
http://www.90minut.pl/news/141/news1...straklasy.html |
Czyli teraz temat bedzie obfitowal w plotki transferowe :lol: ?
|
oj juz zacieram ręce :D
p.s. uff dobrze ze przełożyli E: http://www.90minut.pl/news/141/news1...-z-Korony.html Weszło, z tydzien temu napisało ze Jurij Sz. zatrudni albo Cierzniaka albo Kaczmarka ( z racji oddania przysługi menadzerowi) zobaczymy co z tego wyjdzie |
Cytat:
Sowją drogą jak by mi ktoś 6 kolejek temu powiedział że będziemy razem z Legią wiceliderem z 3 punktami straty to bym go wyśmiał;) |
Super nam ułożyli terminarz... Zamiast tą 16 kolejkę dać tydzień wcześniej tj. 19-20 to oni nic nie zmienili tylko 26 kolejkę tj. mecz z Amika ustalili na 11 maja (środa), a zaraz po tym derby 14-15 maja (sobota-niedziela)...
|
Jak dla mnie to dobrze, że ją odwołali. I tak nie za dużo osób na stadiony by przyszło.
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o ruchy transferowe Wisły, to mogę zupełnie racjonalnie i obiektywnie ocenić, że będziecie bić się o utrzymanie. Howgh. |
Cytat:
|
Ciekawi mnie jakie ruchy transferowe beda w Legii,Lechu,Polonii,Wisle :D
Ciekawe tez jak sie zachowa Jaga, czy bedzie oslabiana czy raczej nikt nie odejdzie. Licze ze pojawi sie u nas Radkow :D Pamietacie Kyslyaka? Niby gwiazda a sami widzimy co sie z nim dzialo po wykupieniu :D |
Z Jagielloni pewnie odejdzie przy pierwszej lepszej okazji Grosicki. Amika może mieć problemy z żądaniami płacowymi kopaczy. Arboleda na pewno out.
A w drugą stronę szrot szrotem pogania:) |
Cytat:
|
Cytat:
Pozostałe drużyny albo zupełnie nie trafiły z transferami i są pół roku do tyłu (jak Legia) albo grozi im odpływ kluczowych zawodników (Jaga - Grosicki, Kupisz, Bełchatów - Nowak, Cetnarski, Lech - Arboleda, Peszko, Lechia - Wołąkiewicz) Korona ma za mało kasy, żeby walczyć o mistrza, a Polonia za dużo i pewnie w przerwie zimowej 2 razy zmieni trenera, wyrzuci Smolarka. Będzie dobrze :) |
Fajnie i wesoło wyszło.
Przez tą przeprowadzkę popsuto śledziom imprezę bo mieli bawić się na swoim kurniku z amica, a tymczasem padło na Was. A sami przecież tam nie pojedziecie;] pozdrowienia z Pruszcza Gdańskiego co ja gadam ... przesunięcie kolejki mi chodziło |
Maestro z Polonii szaleje, chce Arboledę i Peszko :
http://www.sport.pl/pilka/1,70997,87..._i_Peszko.html Idą na mistrza.:) |
I jak tu nie kochać tej ligi..
|
Czekam na news typu : Jóek dogadany z Sobolem albo z Pawlem Brozkiem :-P:-D:lol:
|
Pawełka nam podkupi... :D
|
E tam, to tylko zasłona dymna. JW po prostu kupi całego Lecha, dokona Fuzji i będzie miał Drużynę Podwójnej Mocy. ;)
|
Cytat:
|
Polonia Warszawa zaczyna współprace z Juventusem
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Pol...829,1,717.html |
Stwierdzam, że Wojciechowski jest chory psychicznie. Nic go ta letnia wielka wyprz nie nauczyła. Drużynę powinno się budować w oparciu o sensowny schemat. Zasada - ten jest drogi to przepłacamy i bierzemy jeszcze nigdzie się nie sprawdziła. Nawet Chelsea na tej zasadzie kupowała przez 4 lata zanim do czegoś doszła. Peszko ma w d... polską lige już od lata kiedy nie poszedł na zachód. Arboleda może i przyjdzie do niego ale nie wróżę mu powodzenia.
Coraz brdziej podoba mi się natomiast polityka naszych. Teraz coś słychać o Wełnickim. Młody, coś tam umie, może być perspektywiczny. Podoba mi się również, że już od dawna nie słychać o kwiatkach typu Kluivert czy inne 40 letnie wynalazki. Ok , gdzieś tam się przewija Glik ale on przynajmniej młody. Zresztą mam nadzieję, że media sobie to wymyśliły. Tak czy siak już wolę plotki o drewnianym Gliku niż o graczach, którzy może i błyszczeli ale jak chodziłem do liceum ( a to daaaawno było). |
Cytat:
Dla rozluźnienia: http://www.fakt.pl/Lato-mial-plame-p...y,89503,1.html Cytat:
|
Młoda Legia przegrała wczoraj z reprezentacją Burkina Faso U-20. Kilka dni wcześniej pokonali wicemistrzów Afryki, Kamerun U-20. Do rozegrania jest jeszcze mecz z młodzieżówką Saint-Etienne, która wczoraj przegrała z Kamerunem. W drugiej grupie grają reprezentacje U-20 Egiptu, Nigru, Mali oraz klubu America Mineiro.
W jednym z artykułów w jednej z anglojęzycznych afrykańskich portali przeczytałem, że w turnieju zagrają afrykańskie młodzieżówki, zagrają klub z Francji oraz dwa północnoafrykańskie. Najwyraźniej za bardzo nie wiedzą, gdzie leży Brazylia i Polska :). |
Cytat:
Generalnie można się załamać. Kiedy się skończą te polskie kompleksy? Wojciechowski doszedł ciężką pracą do milionów, a imponuje mu że działacze Juve chcą się z nim spotkać. Faktycznie, wielki zaszczyt. |
Podobno w szalenstwie jest metoda. Potwierdzam. Najlepsza metoda by stac sie smiesznym ;-)
OFFowo: http://www.wprzerwie.pl/Wpis/Z-Trybu...irmingham.html Do TVN trzeba to wysylac z akazdym razem jak beda pisac, ze my jestesmy troglodytami, aw Anglii jest tak ladnie na stadionach. Zwlaszcza te kible trzeba pokazywac, bo podobno tylko kibice Wisly walcza z klozetami. |
Cytat:
|
Pamiętam jak rok temu na forum pojawił się temat, że Legia dostaje strasznie mało kartek, sędziowie ją chronią etc. Nie mam danych sprzed roku - ale w tym:
Cytat:
:) |
http://www.weszlo.com/news/5954
Weszlo jakie jest kazdy wie, ale tutaj maja racje. Ten wybor to KOMPROMITACJA. |
Cytat:
Może za x lat okaże się, że to przebłysk geniuszu PN i chłopak będzie strzelał gole np. dla Milanu. Oby. Ligowiec roku - Mierzejewski, a nie Franek - utrzymanie z minus 10+lider ligi+współlider strzelców (plus PP i SP - no ale to poza ligą) - tj. równie kontrowersyjne. |
Z Wojciechowskim jest ten problem,że ma kasę. Naprawdę, w jego przypadku jest to problem.
Kluby takie jak Juve, Inter,Milan itd mają masę piłkarzy, którzy zwyczajnie nie nadają się do gry w pierwszym składzie.Do rezerw tez ich ciężko zsyłać. Raz zabierać będą miejsce młodym,dwa zarabiają pewnie z te 500 tysięcy,trochę dużo jak na kopanie w rezerwach. Za cholerę tacy goście nie odejdą z klubu, gdzie mają pewny pieniądz i specjalnie wysilać się nie muszą. Do tego są za słabi aby ktoś z Włoch ich wypożyczył. I tutaj z odsieczą przychodzi Wojciechowski. Facet ma kasę,chce szybko sukcesu....Niech weźmie dwóch takich darmozjadów na rok i płaci im nawet te 50 procent pensji. Dla Juve to czysty biznes. Gość szczęśliwy,bo ma kopaczy z Juve:)tamci zadowoleni,bo darmozjadów na rok się pozbyli i trochę budżet został odciążony. Kopacze nie wysilając się i tak mają tyle co za siedzenie na ławie. Tak to mniej więcej wygląda. Nikt nie traci,no może Wojciechowski ale tez niekoniecznie. Ziemia spalona jak nasza liga to eldorado dla mocarzy,aby upychać swoich miernych kopaczy. |
Cytat:
Gdze rzetelność, uczciwosc etc Piłki Nożnej...i pomyśleć że za dzieciaka to było moje kompendium wiedzy, i teraz wiem ze turnieje im. Marka P. nie sa po to by wynajdować talenty przez POLSKĘ tylko by wynajdować kontrakty dla pana Marka. Szkoda. btw. dla mnie odkryciem jest Matuszczyk. Chłop z dupy wyczarowany przez Smude gra w kadrze i klubie, a nie jakiś Jankowski który musi grać bo nie ma kto grać. Równie dobrze mogli by dorzucić kilku nowych z Bytomia, Radowicza z Widzewa i z pewnością jeszcze ktoś ciekawy by doszedł. A np. Makuszewski taki, też młody chłopaczek dlatego ufam tylko wyborom na TWSD E: nie wiem czy czytaliście, polecam Kolejny wywiad z JW |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl