![]() |
Przecież wiadomo że wygrają z Polonią walczącą o NIC. Tylko w Chorzowie mogą zgubić punkty.
|
No i co z tego, ze prowadzi? Jestesmy liderami, mamy 2 mecze do rozegrania i 2 mecze musimy wygrac...sytuacja jest bardzo prosta. Gramy poza tym z druzynami, ktore zagrozone sa spadkiem i ktore nie reprezentuja jakiegos oszalamiajacego futbolu...
Wszystko w nogach naszych pilkarzy. |
No tak, ale jednak rozmarzyłem się remisem :-)
Zobaczymy.. |
Apropos tego 7-0 co pisze AWE. Pełna zgoda, jakby Wisła była poważną drużyna to powinna Legie zmasakrować do końca. Wybić tym pedałom piłkę nożną z głowy.
I teraz kontrowersyjna refleksja: Pamietacie 1993 rok? Pamietacie. Oczywiście nie twierdze, że Legia ten mecz sprzedała, bo pewnie tego nie zrobiła. Jest po prostu taka beznadziejna i wreszcie ktoś potrafił to wykorzystać. Tragiczne Piasty i Korony za bardzo się bały. Ale o co mi chodzi. A no o to, że równie dobrze jak o meczu 93 można o tym powiedzieć, że Legia go sprzedała. Wisła miała multum sytuacji. Wrecz mógłbym cytować zarzut do tamtego meczu jak ulał pasujace tu. "fatalne zachowania obrońców, którzy nie przeszkadzali Wiśle w niczym". Jakby w Wiśle grało nieco wiecej piłkarzy, a nie skórokopów, powiedzmy ze 3 Brożków to 6 by była. Boguski powinien do pustej trafić, Brożek miał jeszcze sam na sam, Kirm. A Legia nic. Czym to się rożni od 93? Niczym. I teraz najlepsze. Wisła wtedy wywaliła pół kadry. Legia pewnie zrobi to samo. Legia wtedy grała o mistrza i bardzo potrzebowała punktów, Wisła dziś tez. Legia nie grała o nic, bo teksty o pucharach nalezy włożyć miedzy bajki - po co zaczynac sezon 20 czerwca jak mozna w połowie lipca? Myslmy jak piłkarze, a nie normalni ludzie. Jestem absolutnie pewny, ze gdyby ten mecz byl w 93 to by został uznany za sprzedany ze wszystkimi konsekwencjami. Wygladało to tak jakby jeden Kosecki nie był wtajemniczony i grał normalnie. A reszta pozwalała Wiśle na wszystko. Po co to pisze? Nie stawiam tezy, że mecz sprzedany, dla mnie był czysty, bo Legia jest żałosna. Najgorsza od x lat. Po prostu znalazlem kolejny przykład na to, że z 93 to nie jest do końca wszystko jasne, czarno - białe. Dzisiaj Wisła mogła spokojnie pojechać Legię 6 do 0 i można by stawiać znaki równości miedzy zachowaniem Wiślaków w 93, a Szali czy Rzeźniczaka dzisiaj. Iti spierdalaj. |
My, prawdziwi Krakowianie, jesteśmy wdzięczni Wam- Legionistom- za to, że potraficie się odwdzięczyć (w tym wypadku za '93).
Dziękujemy i pozdrawiamy, z wyrazami szacunku. |
Cytat:
10 znaków poparcia. |
Cytat:
Na plus tej kolejki ilość bramek jak na razie :) |
Witam. Antykwariat przy ulicy Łazienkowskiej? Tak, tak. Ja w sprawie jubilerskiej. Taaak. Jedno berło i jedna korona. Macie państwo na stanie? Okej. W porządku. Ile muszę czekać na dostawę? Dwie kolejki... jakoś wytrzymam. Dziękuję, do widzenia!
|
No to po remisie w Poznaniu. A michu-k do*ebał do pieca...
|
Umiesz liczyć, licz na siebie. trzeba wygrać 2 mecze.
|
Peszko powinien dostać kartkę za symulację ( wtedy nie grałby w dwóch ostatnich meczach ) i moim zdaniem też pierwsza bramka jest dyskusyjna ( uważam, że faulował Arboleda ).
|
Lechowi zazdroszcze jedynie przygotowania fizycznego i kondycyjnego pilkarzy ,jakby Wisla byla tak przygotowana to juz dawno bysmy byli Mistrzem a nie przegrywali z Arka i Korona u siebie
|
A tak w ogóle, to pięknie byłoby, gdybyśmy na spółkę ze Śląskiem spuścili Odrę do I ligi.
|
Odra przegrała i będzie do końca walczyć o utrzymanie. Mamy 2 ciężkie mecze.
Podejrzewam że wtorkowa kolejka może wyjaśnić sprawę. Lech gra z Ruchem, my derby. |
Cytat:
co takiego siedzi we łbach warszawian, że nie przechodzi im przez gardło, że białe jest białe tylko kocopoły wypisują? Aleś 0-22 karkołomną paralelę skonstruował, dejże spokój chłopie, my wiemy, że wtedy niektóre nasze grajki ten mecz Wam sprzedał edytka:, sorry, przypisałem kreseqowi słowa innego dyskutanta. |
Cytat:
Ale o co chodzi? Przegrałi, bo są chujowi, a Wiśle zależało. Szkoda, że nie było szóstki jeszcze lepiej by wyszło. EDIT Harthausen - ah, jak wiecie to sorry :) :) :) |
Nigdzie w moim tekscie nie wspominalem o sprzedawaniu meczy czy podkladaniu sie. Musiales Harthausen pomylic osoby.
|
Przepraszam ale jak czytam że mamy dwa ciężkie mecze do końca z CRACOVIĄ i ODRĄ to ja się pytam czy my jesteśmy WISŁA KRAKÓW kandydat do gry w lidze mistrzów ,czy może Piast Gliwice którego głównym celem jest i będzie zawsze utrzymanie w elicie.W meczach z takimi rywalami powinno być pytanie ile wygramy a nie, czy wygramy.
|
Cytat:
|
Nie wiem czy mi sie zdawało czy w przerwie meczu Lecha w trakcie wywiadu z Wojtkowiakiem puszczali sobie na stadionie hymn Ligi Mistrzów?:D
|
Cytat:
No, ale nie wyobrażam sobie żebyśmy znów derby przegrali. |
Cytat:
3 zwycięstwa jedną bramką 3 porażki (wszystkie 0:1) 1 remis (wyrównująca bramka zdobyta 6 minut przed końcem...) 1 mecz do rozegrania (właśnie Odra) Tylko 4-punktowa przewaga przed ostatnią kolejką zapewnia tytuł MP. W ostatniej rundzie Wiślacy są w stanie zrobić dosłownie wszystko, począwszy od 3:0 (jak z GKS czy z Lechią), przez remis a skończywszy na kolejnej porażce. |
Kluczowe jest pytanie: czy Wisła zagrała tak zajebiście i jest taka silna, czy Legia aż tak słaba?
A odpowiedź oczywista. Tak słabej Legii nie było od dawien dawna. To drużyna bez ikry, bez indywidualności (jeden Mucha nie może w nieskończoność ratować Warszawian, w dodatku jeszcze nie gra w ataku), bez trenera, kibiców... Przykre, to co piszę ale prawdziwe. To nie lekceważenie Legii, to realna ocena jej sytuacji. A my gramy fatalny sezon - przecież jeszcze w poprzedniej kolejce wyłożyliśmy się na słabiutkiej Koronie. Dlatego zamiast piać po zlaniu słabeusza, należy się martwić o derby i Odrę. W obu tych meczach musi być komplet punktów. Będzie o to o wiele trudniej, niż w Warszawie. Jeśli mam podać jeden powód do optymizmu, to jest to niewątpliwie przebudzenie Pawła Brożka. Wreszcie coś drgnęło w ataku, to może i o zwycięstwa będzie łatwiej. Ale derby i Odra to nie przelewki. My jesteśmy tak słabi, że w każdym meczu musimy drżeć o wynik. PS. A Legionistom szczerze współczuję. ITI z resztą też. Muszą wszystko budować od nowa, bez żadnych fundamentów. Fundamentem mógłby być Mucha, którego głupio wypuszczono z rąk. Zamiast muchy na przyszły rok przy Łazienkowskiej zostanie Pączuś Iwański, co jest prawdziwym dramatem. Tu nie wystarczy kupić 3-4 klasowych zawodników (w których przyjście i tak ciężko uwierzyć). Tu trzeba sprowadzić 5-6 takich piłkarzy, plus klasowego trenera. Mimo wszystko dziwię się Grzelakom i Pączkom. Bądź co bądź grali o swoją przyszłość - nowe kontrakty w nowych klubach, ew. przedłużenie ciepłych posadek na Łazienkowskiej. Żeby nie mieć w ogóle ambicji... |
Pączek i tak ma kontrakt jeszcze na przyszły sezon, a Grzelak ponoc z Widzewem dogadany.
|
Cytat:
Przecież ta "Legia" to ich autorskie dzieło. Wzięli klub z tradycjami i spuścili go na dno. Ja nie pamiętam, żebyśmy kiedykolwiek przyjeżdżali na Legię jak po swoje. Piszesz, że muszą wymieniać piłkarzy - a kto ich sprowadził? Kto powierzył pracę dyletantom takim jak Trzeciak i Miklas? ITI wprowadziło nowe standardy, to fakt. Takiego upadku jeszcze nie widziałem. |
Cytat:
|
Zawodnicy Legii powinni dostać zakaz uprawiania zawodowo tego sportu.
To mają kuwa być profesjonaliści? ?? My zrobiliśmy co do nas należało ale w 100% muszę zgodzić się z Awe. Powinniśmy im zajebać z 7-0 a nie zrobiliśmy tego bo dalej mamy ten sam problem w ataku. Najbliższe mecze będą trudniejsze bo spodziewam się ,że przeciwnicy podejmą walkę. Nie wyobrażam sobie jednak ,żebyśmy nie zdobili 6 pkt. |
A Boguski też powinien dostać zakaz uprawiania zawodu piłkarza po dzisiejszym meczu?
Legia tak czy owak sobie poradzi, martwy się o Siebie a nie o innych. Mamy 2 mecze gdzie nie możemy się potknąć. Oba trzeba wygrać co łatwe nie będzie jeśli z przodu tak pudłujemy. Trzeba grac i wygrać:) |
ITI współczuję - bo mają piękny nowy stadion, który będzie zajebiście ciężko zapełnić. Mają teraz spory ból głowy. Tego blamażu chyba jednak w biznesplanie nie uwzględnili.
Chcieli przebudowy zespołu, a tu potrzebna rewolucja. Pytanie, czy mają na to pieniądze. Problem w tym, że bez imponujących wzmocnień i prawdziwego fachowca na ławce nic się nie zmieni. A na tak żenujących kopaczy nawet fani W11 i Frani nie przyjdą. |
Cytat:
Jeżeli uznać ich za ofiary, to tylko i wyłącznie własnej pychy i głupoty. Muszę rozwijać? |
Legia - Wisła 0-3 :)
bramki z C+ Kod:
http://hotfile.com/dl/41917954/3853b5f/AG_2010.05.08_Legia-Wisla_0-1.avi.zip.html |
spokojnie można Legię zostawić swemu losowi. Jak nisko by nie upadli - podniosą się. Pod warunkiem, że w miarę szybko wezmą się za naprawę, obojętnie kto to nie będzie. W przeciwnym razie ludzie , szczególnie młodzi zaczną odpływać na Konwiktorską.
A my mamy jeszcze dwa mecze, na nich warto się skupić. Nie ma co liczyć, że Craxa sobie na luzie zagra , jak ostatnio. Nie z nami. Na dodatek byt po ostatniej wpadce nie jest taki pewny. O Odrę martwić się na razie nie ma co . Przyjdzie na to czas :D edytka; nie pamiętam, kto napisał mądre zdanie: fajnie by było by Odra zagrała z nami , jak już będzie pewna, wóz lub przewóz. Grają ze Śląskiem i z nami. Piast z Arka i Craxą. Arka z Piastem i ze Ślaskiem. I jak tu można być czegokolwiek pewnym? :D |
|
Cytat:
ITI samo chciało takiej atmosfery jak jest teraz, więc ją mają. Marzenie by zapewnić sobie mistrza w derbach. My wygrywamy z Craxą. Lech przegrywa z Ruchem. |
weszło pięknie podsumował ten "mecz na szczycie"
Cytat:
|
33 punkty dają utrzymanie - craxa potrzebuje jedno zwycięstwo, a ma dwa mecze...
z odrą nie wiadomo czy dwa zwycięstwa jej pomogą... wniosek: te dwa mecze wcale nie muszą być takie trudne... |
Wszystkie mecze przegrane 0-1 rozgrywane były w piatek. Na szczescie mecz z Legia był w Sobote a z Cracovia jest we wtorek :P tylko z Odra jeszcze w piatek ;/ do 4-ech x sztuka.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kolejna kolejka będzie jedną z najważniejszych w ostatnich latach.
Wygrać, przypieczętować walkę o mistrza i spuścić parchy w jednym meczu - to przejdzie do historii. Nawet mi przez myśl nie przechodzi że może być inny wynik, po prostu nie ma takiej pieprzonej możliwości. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl