Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Ogryzek 08.05.2010 17:45

Przecież wiadomo że wygrają z Polonią walczącą o NIC. Tylko w Chorzowie mogą zgubić punkty.

For_FuN_ 08.05.2010 17:49

No i co z tego, ze prowadzi? Jestesmy liderami, mamy 2 mecze do rozegrania i 2 mecze musimy wygrac...sytuacja jest bardzo prosta. Gramy poza tym z druzynami, ktore zagrozone sa spadkiem i ktore nie reprezentuja jakiegos oszalamiajacego futbolu...

Wszystko w nogach naszych pilkarzy.

jurukuru 08.05.2010 17:49

No tak, ale jednak rozmarzyłem się remisem :-)
Zobaczymy..

0 22 08.05.2010 17:51

Apropos tego 7-0 co pisze AWE. Pełna zgoda, jakby Wisła była poważną drużyna to powinna Legie zmasakrować do końca. Wybić tym pedałom piłkę nożną z głowy.

I teraz kontrowersyjna refleksja:

Pamietacie 1993 rok? Pamietacie.

Oczywiście nie twierdze, że Legia ten mecz sprzedała, bo pewnie tego nie zrobiła. Jest po prostu taka beznadziejna i wreszcie ktoś potrafił to wykorzystać. Tragiczne Piasty i Korony za bardzo się bały. Ale o co mi chodzi. A no o to, że równie dobrze jak o meczu 93 można o tym powiedzieć, że Legia go sprzedała. Wisła miała multum sytuacji. Wrecz mógłbym cytować zarzut do tamtego meczu jak ulał pasujace tu. "fatalne zachowania obrońców, którzy nie przeszkadzali Wiśle w niczym". Jakby w Wiśle grało nieco wiecej piłkarzy, a nie skórokopów, powiedzmy ze 3 Brożków to 6 by była. Boguski powinien do pustej trafić, Brożek miał jeszcze sam na sam, Kirm. A Legia nic. Czym to się rożni od 93? Niczym.

I teraz najlepsze. Wisła wtedy wywaliła pół kadry. Legia pewnie zrobi to samo. Legia wtedy grała o mistrza i bardzo potrzebowała punktów, Wisła dziś tez. Legia nie grała o nic, bo teksty o pucharach nalezy włożyć miedzy bajki - po co zaczynac sezon 20 czerwca jak mozna w połowie lipca? Myslmy jak piłkarze, a nie normalni ludzie.

Jestem absolutnie pewny, ze gdyby ten mecz byl w 93 to by został uznany za sprzedany ze wszystkimi konsekwencjami. Wygladało to tak jakby jeden Kosecki nie był wtajemniczony i grał normalnie. A reszta pozwalała Wiśle na wszystko.

Po co to pisze? Nie stawiam tezy, że mecz sprzedany, dla mnie był czysty, bo Legia jest żałosna. Najgorsza od x lat. Po prostu znalazlem kolejny przykład na to, że z 93 to nie jest do końca wszystko jasne, czarno - białe.

Dzisiaj Wisła mogła spokojnie pojechać Legię 6 do 0 i można by stawiać znaki równości miedzy zachowaniem Wiślaków w 93, a Szali czy Rzeźniczaka dzisiaj.

Iti spierdalaj.

michu-k 08.05.2010 17:55

My, prawdziwi Krakowianie, jesteśmy wdzięczni Wam- Legionistom- za to, że potraficie się odwdzięczyć (w tym wypadku za '93).

Dziękujemy i pozdrawiamy, z wyrazami szacunku.

wolfy 08.05.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 894989)
My, prawdziwi Krakowianie, jesteśmy wdzięczni Wam- Legionistom- za to, że potraficie się odwdzięczyć (w tym wypadku za '93).

:lol:

10 znaków poparcia.

LuKaS TSW 08.05.2010 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 894970)
Wiecie jak ten nieszczęsny klub z Lubina strzelił drugą bramkę? Ogląda ktoś ?

Najpierw Onyszko obronił sam na sam a poźniej drugi mu dobił pod poprzeczkę ładnym strzałem.Odra jeszcze w 90 minucie trafiła w poprzeczkę a szkoda bo remis nie byłby zły.
Na plus tej kolejki ilość bramek jak na razie :)

Watts 08.05.2010 17:58

Witam. Antykwariat przy ulicy Łazienkowskiej? Tak, tak. Ja w sprawie jubilerskiej. Taaak. Jedno berło i jedna korona. Macie państwo na stanie? Okej. W porządku. Ile muszę czekać na dostawę? Dwie kolejki... jakoś wytrzymam. Dziękuję, do widzenia!

jurukuru 08.05.2010 17:59

No to po remisie w Poznaniu. A michu-k do*ebał do pieca...

Vuko 08.05.2010 18:02

Umiesz liczyć, licz na siebie. trzeba wygrać 2 mecze.

kosaTS 08.05.2010 18:03

Peszko powinien dostać kartkę za symulację ( wtedy nie grałby w dwóch ostatnich meczach ) i moim zdaniem też pierwsza bramka jest dyskusyjna ( uważam, że faulował Arboleda ).

AS82 08.05.2010 18:03

Lechowi zazdroszcze jedynie przygotowania fizycznego i kondycyjnego pilkarzy ,jakby Wisla byla tak przygotowana to juz dawno bysmy byli Mistrzem a nie przegrywali z Arka i Korona u siebie

Vuko 08.05.2010 18:04

A tak w ogóle, to pięknie byłoby, gdybyśmy na spółkę ze Śląskiem spuścili Odrę do I ligi.

John1906 08.05.2010 18:06

Odra przegrała i będzie do końca walczyć o utrzymanie. Mamy 2 ciężkie mecze.
Podejrzewam że wtorkowa kolejka może wyjaśnić sprawę. Lech gra z Ruchem, my derby.

harthausen 08.05.2010 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 894989)

też się do podziękowań przyłączam.

co takiego siedzi we łbach warszawian, że nie przechodzi im przez gardło, że białe jest białe tylko kocopoły wypisują?

Aleś 0-22 karkołomną paralelę skonstruował, dejże spokój chłopie, my wiemy, że wtedy niektóre nasze grajki ten mecz Wam sprzedał

edytka:, sorry, przypisałem kreseqowi słowa innego dyskutanta.

0 22 08.05.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 895013)
co takiego siedzi we łbach warszawian, że nie przechodzi im przez gardło, że białe jest białe tylko kocopoły wypisują?.

Nie jest to co prawda do mnie, ale..

Ale o co chodzi? Przegrałi, bo są chujowi, a Wiśle zależało. Szkoda, że nie było szóstki jeszcze lepiej by wyszło.

EDIT Harthausen - ah, jak wiecie to sorry :) :) :)

kreseq 08.05.2010 18:15

Nigdzie w moim tekscie nie wspominalem o sprzedawaniu meczy czy podkladaniu sie. Musiales Harthausen pomylic osoby.

LuKaS TSW 08.05.2010 18:19

Przepraszam ale jak czytam że mamy dwa ciężkie mecze do końca z CRACOVIĄ i ODRĄ to ja się pytam czy my jesteśmy WISŁA KRAKÓW kandydat do gry w lidze mistrzów ,czy może Piast Gliwice którego głównym celem jest i będzie zawsze utrzymanie w elicie.W meczach z takimi rywalami powinno być pytanie ile wygramy a nie, czy wygramy.

AS82 08.05.2010 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 895016)
Przepraszam ale jak czytam że mamy dwa ciężkie mecze do końca z CRACOVIĄ i ODRĄ to ja się pytam czy my jesteśmy WISŁA KRAKÓW kandydat do gry w lidze mistrzów ,czy może Piast Gliwice którego głównym celem jest i będzie zawsze utrzymanie w elicie.W meczach z takimi rywalami powinno być pytanie ile wygramy a nie, czy wygramy.

pompuj balonik dalej , potem bedziesz plakal :-/ po przegraniu z Arka u siebie nic mnie w tym sezonie juz nie zdziwi

rutek 08.05.2010 18:27

Nie wiem czy mi sie zdawało czy w przerwie meczu Lecha w trakcie wywiadu z Wojtkowiakiem puszczali sobie na stadionie hymn Ligi Mistrzów?:D

John1906 08.05.2010 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 895018)
pompuj balonik dalej , potem bedziesz plakal :-/ po przegraniu z Arka u siebie nic mnie w tym sezonie juz nie zdziwi

Dokładnie tym bardziej, że lepiej gramy na wyjazdach ostatnio, niż na Suchych Stawach.

No, ale nie wyobrażam sobie żebyśmy znów derby przegrali.

prober 08.05.2010 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 895018)

Dołóżmy to tego m.in. Cracovię i Koronę - mamy bilans meczów u siebie z ośmioma NAJSŁABSZYMI drużynami w lidze:
3 zwycięstwa jedną bramką
3 porażki (wszystkie 0:1)
1 remis (wyrównująca bramka zdobyta 6 minut przed końcem...)
1 mecz do rozegrania (właśnie Odra)

Tylko 4-punktowa przewaga przed ostatnią kolejką zapewnia tytuł MP. W ostatniej rundzie Wiślacy są w stanie zrobić dosłownie wszystko, począwszy od 3:0 (jak z GKS czy z Lechią), przez remis a skończywszy na kolejnej porażce.

flamengista 08.05.2010 18:37

Kluczowe jest pytanie: czy Wisła zagrała tak zajebiście i jest taka silna, czy Legia aż tak słaba?

A odpowiedź oczywista. Tak słabej Legii nie było od dawien dawna. To drużyna bez ikry, bez indywidualności (jeden Mucha nie może w nieskończoność ratować Warszawian, w dodatku jeszcze nie gra w ataku), bez trenera, kibiców... Przykre, to co piszę ale prawdziwe. To nie lekceważenie Legii, to realna ocena jej sytuacji.

A my gramy fatalny sezon - przecież jeszcze w poprzedniej kolejce wyłożyliśmy się na słabiutkiej Koronie.

Dlatego zamiast piać po zlaniu słabeusza, należy się martwić o derby i Odrę. W obu tych meczach musi być komplet punktów. Będzie o to o wiele trudniej, niż w Warszawie.

Jeśli mam podać jeden powód do optymizmu, to jest to niewątpliwie przebudzenie Pawła Brożka. Wreszcie coś drgnęło w ataku, to może i o zwycięstwa będzie łatwiej. Ale derby i Odra to nie przelewki. My jesteśmy tak słabi, że w każdym meczu musimy drżeć o wynik.

PS. A Legionistom szczerze współczuję. ITI z resztą też. Muszą wszystko budować od nowa, bez żadnych fundamentów. Fundamentem mógłby być Mucha, którego głupio wypuszczono z rąk. Zamiast muchy na przyszły rok przy Łazienkowskiej zostanie Pączuś Iwański, co jest prawdziwym dramatem. Tu nie wystarczy kupić 3-4 klasowych zawodników (w których przyjście i tak ciężko uwierzyć). Tu trzeba sprowadzić 5-6 takich piłkarzy, plus klasowego trenera.

Mimo wszystko dziwię się Grzelakom i Pączkom. Bądź co bądź grali o swoją przyszłość - nowe kontrakty w nowych klubach, ew. przedłużenie ciepłych posadek na Łazienkowskiej. Żeby nie mieć w ogóle ambicji...

0 22 08.05.2010 18:45

Pączek i tak ma kontrakt jeszcze na przyszły sezon, a Grzelak ponoc z Widzewem dogadany.

wolfy 08.05.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 895036)
ITI z resztą też.

Czemu ich żałować?
Przecież ta "Legia" to ich autorskie dzieło. Wzięli klub z tradycjami i spuścili go na dno. Ja nie pamiętam, żebyśmy kiedykolwiek przyjeżdżali na Legię jak po swoje.
Piszesz, że muszą wymieniać piłkarzy - a kto ich sprowadził? Kto powierzył pracę dyletantom takim jak Trzeciak i Miklas?
ITI wprowadziło nowe standardy, to fakt. Takiego upadku jeszcze nie widziałem.

John1906 08.05.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 895036)
Kluczowe jest pytanie: czy Wisła zagrała tak zajebiście i jest taka silna, czy Legia aż tak słaba?

PS. A Legionistom szczerze współczuję. ITI z resztą też. Muszą wszystko budować od nowa, bez żadnych fundamentów. Fundamentem mógłby być Mucha, którego głupio wypuszczono z rąk. Zamiast muchy na przyszły rok przy Łazienkowskiej zostanie Pączuś Iwański, co jest prawdziwym dramatem. Tu nie wystarczy kupić 3-4 klasowych zawodników (w których przyjście i tak ciężko uwierzyć). Tu trzeba sprowadzić 5-6 takich piłkarzy, plus klasowego trenera.

Mimo wszystko dziwię się Grzelakom i Pączkom. Bądź co bądź grali o swoją przyszłość - nowe kontrakty w nowych klubach, ew. przedłużenie ciepłych posadek na Łazienkowskiej. Żeby nie mieć w ogóle ambicji...

Czego Ty ITI współczujesz, że tak zapytam ?

MaG* 08.05.2010 18:47

Zawodnicy Legii powinni dostać zakaz uprawiania zawodowo tego sportu.
To mają kuwa być profesjonaliści? ??
My zrobiliśmy co do nas należało ale w 100% muszę zgodzić się z Awe. Powinniśmy im zajebać z 7-0 a nie zrobiliśmy tego bo dalej mamy ten sam problem w ataku.
Najbliższe mecze będą trudniejsze bo spodziewam się ,że przeciwnicy podejmą walkę. Nie wyobrażam sobie jednak ,żebyśmy nie zdobili 6 pkt.

Ogryzek 08.05.2010 18:50

A Boguski też powinien dostać zakaz uprawiania zawodu piłkarza po dzisiejszym meczu?

Legia tak czy owak sobie poradzi, martwy się o Siebie a nie o innych. Mamy 2 mecze gdzie nie możemy się potknąć. Oba trzeba wygrać co łatwe nie będzie jeśli z przodu tak pudłujemy. Trzeba grac i wygrać:)

flamengista 08.05.2010 18:52

ITI współczuję - bo mają piękny nowy stadion, który będzie zajebiście ciężko zapełnić. Mają teraz spory ból głowy. Tego blamażu chyba jednak w biznesplanie nie uwzględnili.

Chcieli przebudowy zespołu, a tu potrzebna rewolucja. Pytanie, czy mają na to pieniądze. Problem w tym, że bez imponujących wzmocnień i prawdziwego fachowca na ławce nic się nie zmieni. A na tak żenujących kopaczy nawet fani W11 i Frani nie przyjdą.

wolfy 08.05.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 895050)
ITI współczuję - bo mają piękny nowy stadion, który będzie zajebiście ciężko zapełnić. Mają teraz spory ból głowy. Tego blamażu chyba jednak w biznesplanie nie uwzględnili.

Chcieli przebudowy zespołu, a tu potrzebna rewolucja. Pytanie, czy mają na to pieniądze. Problem w tym, że bez imponujących wzmocnień i prawdziwego fachowca na ławce nic się nie zmieni. A na tak żenujących kopaczy nawet fani W11 i Frani nie przyjdą.

Wiesz, ja tematu ich stadionu nie będę nawet rozwijał, bo mnie krew zalewa.

Jeżeli uznać ich za ofiary, to tylko i wyłącznie własnej pychy i głupoty. Muszę rozwijać?

Szymonito 08.05.2010 18:57

Legia - Wisła 0-3 :)
bramki z C+
Kod:

http://hotfile.com/dl/41917954/3853b5f/AG_2010.05.08_Legia-Wisla_0-1.avi.zip.html

harthausen 08.05.2010 18:58

spokojnie można Legię zostawić swemu losowi. Jak nisko by nie upadli - podniosą się. Pod warunkiem, że w miarę szybko wezmą się za naprawę, obojętnie kto to nie będzie. W przeciwnym razie ludzie , szczególnie młodzi zaczną odpływać na Konwiktorską.

A my mamy jeszcze dwa mecze, na nich warto się skupić. Nie ma co liczyć, że Craxa sobie na luzie zagra , jak ostatnio. Nie z nami. Na dodatek byt po ostatniej wpadce nie jest taki pewny. O Odrę martwić się na razie nie ma co . Przyjdzie na to czas :D

edytka;
nie pamiętam, kto napisał mądre zdanie: fajnie by było by Odra zagrała z nami , jak już będzie pewna, wóz lub przewóz.
Grają ze Śląskiem i z nami. Piast z Arka i Craxą. Arka z Piastem i ze Ślaskiem.

I jak tu można być czegokolwiek pewnym? :D

wolfy 08.05.2010 18:59

Według "Weszło" nowym trenerem Legii będzie Skorża.

:lol:

John1906 08.05.2010 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 895050)

Ja mogę współczuć kibicom Legii, a o ITI się nie martw mają dość pieniędzy.
ITI samo chciało takiej atmosfery jak jest teraz, więc ją mają.

Marzenie by zapewnić sobie mistrza w derbach. My wygrywamy z Craxą. Lech przegrywa z Ruchem.

flamengista 08.05.2010 19:00

weszło pięknie podsumował ten "mecz na szczycie"

Cytat:

Absolutnie nie sugerujemy, że Wisła ten mecz kupiła - broń Boże. Nie musiała. To byłoby marnotrastwo pieniędzy. Kupić mecz od Legii to jak płacić abonament telewizyjny. Pewnie można, ale po co? Ze wszystkich ligowych spotkań w tym sezonie, to było dla wiślaków zdecydowanie najłatwiejsze. Wystarczy powiedzieć, że Juszczyk nie musiał ANI RAZU interweniować. Wymowne - mecz na szczycie, na Łazienkowskiej, Legia gra o puchary, a bramkarz gości nawet się nie pobrudził. I gdyby go w ogóle nie było, nikt by nie zauważył. Mógł - jak kiedyś bodajże Mariusz Śrutwa - pójść do kibla, zrobić kupę i wrócić po 10 minutach.
http://www.weszlo.com/news/4927

omen69 08.05.2010 19:01

33 punkty dają utrzymanie - craxa potrzebuje jedno zwycięstwo, a ma dwa mecze...
z odrą nie wiadomo czy dwa zwycięstwa jej pomogą...
wniosek: te dwa mecze wcale nie muszą być takie trudne...

mitmichael 08.05.2010 19:02

Wszystkie mecze przegrane 0-1 rozgrywane były w piatek. Na szczescie mecz z Legia był w Sobote a z Cracovia jest we wtorek :P tylko z Odra jeszcze w piatek ;/ do 4-ech x sztuka.

Mareq 08.05.2010 19:07

Cytat:

tylko z Odra jeszcze w piatek ;/
Takiś pewny; ;) ?

qchar90 08.05.2010 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 895061)
Wszystkie mecze przegrane 0-1 rozgrywane były w piatek. Na szczescie mecz z Legia był w Sobote a z Cracovia jest we wtorek :P tylko z Odra jeszcze w piatek ;/ do 4-ech x sztuka.

z Odra gramy w sobote, ostatnia kolejka jest rozgrywana w sobote i wszyscy graja o tej samej godzinie

Kocur 08.05.2010 19:12

Kolejna kolejka będzie jedną z najważniejszych w ostatnich latach.

Wygrać, przypieczętować walkę o mistrza i spuścić parchy w jednym meczu - to przejdzie do historii.

Nawet mi przez myśl nie przechodzi że może być inny wynik, po prostu nie ma takiej pieprzonej możliwości.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl