![]() |
Cytat:
nie powielajcie takich linkow na forum. |
Spóbowalbym wymienić Jirsaka lub Gargułe i Łobo lub Boguskiego lub wszystkich na Vuka Sotirovicia i Waldemara Sobotę.
Sotirović wygląda jak młody Żuraw, kapitalny strzał z dystansu, silny fizycznie, natomiast Sobota nie sądziłem, że tak się rozwinie w Śląsku. W Kluczborku nie grał AŻ tak dobrze. |
Sotirovic był nawet 3 lata temu na testach w Wiśle jak grał w Zawiszy Bydgoszcz ale coś nie wypaliło.
O Sobocie w tym temacie pisało sie już rok temu jak grał w Kluczborku to tutejsi "znawcy" napisali że ma za dużo lat.Fajnie że do Śląska trafił. |
Cytat:
Wycofaj się z tego chwalenia Soboty bo" bluźnisz":D |
gdybym byl... to bym zakupil Johana Voskampa ze Sparty Rotterdam ... ale bedzie to trudne bo dopiero co przyszedl do Sparty i chlopak lepszego (??? da sie lepiej ?!!chyba na treningu) debiutu nie mogl sobie wymarzyc
tak tak w debiucie strzelił 8 bramek !! w pierwszej polowie 5 !! ma chlopak pier***nięcie |
pisze w temacie Gdybym był bogaty...
Możliwe ze trenerem Wisly zostanie E Koeman |
Ja natomiast z chęcią oprócz Soboty widziałbym w Wiśle Celebana. Chłopak niesamiowcie dzisiaj czyścił swoją stronę, każde prostopadłe podanie, każdy rajd. Nic nie przechodziło jego stroną. A dodatkowo mocno włącza się do akcji ofensywnych. To drugi z rzędu mecz Śląska który oglądałem i drugi z rzędu w którym był jednym z najlepszych zawodników na boisku.
|
Cytat:
|
W Bredzie jest taki fajny i uniwersalny grajek jak -> http://transfermarkt.de/de/kees-kwak...eler_7949.html
Zdaje sie, ze kiedys przeszedl tam za nowy trenerem z Roosendaal, moze teraz znow by poszedl za Maaskantem ? byloby fajnie |
Heh, właśnie chciałem napisać, że kogoś z NAC może by trener za sobą pociągnął i ten Kees Kwakman wydaje się bardzo solidny. Strzelił zresztą gola dla Poloni w Warszawie. Grajek z gatunku od razu pierwszy skład.
|
Glynor Plet, o którym tu pisałem kilka miesięcy temu, przeszedł za darmo z Telstar do klubu Eredivisie Heracles Almelo i po 2 meczach ma 2 bramki. Szkoda, że zaciąg holenderski przychodzi dopiero teraz :) Mogliśmy mieć skutecznego napastnika bez odstępnego. vid: http://www.youtube.com/watch?v=Cet0GmC0iuk
Skoro nie on, to powinnismy ściagnąć Johana Voskampa ze Sparty Rotterdam. Zapowiada się kolejny jego dobry sezon w 2 lidze holenderskiej. W tamtym sezonie strzelił 22 bramki i miał 11 asyst. A ten sezon zaczął również od mocnego uderzenia, bo strzelił Almere 8 bramek :) Tu sławny już skrót z tego spotkania: http://www.youtube.com/watch?v=nQftO...embedded#at=22 Natomiast będzie to zadaniem trudniejszym, niż sprowadzenie Pleta, gdyż Sparta to klub o większych aspiracjach niż Telstar i finansowo również lepiej stojąca drużyna. |
skoro Valckx pracował w Azjii to licze że poszuka nam takiego drugiego Kagawe co trafił do Borussi Dortmund za 350 tyś €.To sie nazywa interes
|
1) Niedawno grało MFK z Trnava (0:2).
2) Nie zagrał Mario Milinkovic 3) Nie zagrał Kopunek 4) W MFK Mario nadal nie ma w składzie 1 drużyny 5) w Spartaku Kopunek jest ... ale nawet nie ma przyznanego numeru Czy ktoś się orientuje jak sie ma sytuacja? Podobno Wisła wysłała nową ofertę do Mario, a Kopunek podobno czeka tylko na decyzję ? |
Cytat:
|
Wypożyczenia wszyscy? A z klubu odejścia/wypożyczenia?
|
Cytat:
Kopunkowi wg angielskiej wikipedii skonczyl sie kontrakt z Trnava i jest obecnie wolnym zawodnikiem wiec nie gral. O ile oczywiscie plotki laczace go z Wisla sa prawdziwe to mysle, ze jest szanse, ze u nas zagra. Solidny, doswiadczony, wolny zawodnik - zbrodnia nie skorzystac. |
Gdybym był, ściągnął bym jakimś cudem sponsora Fly Emirates ajjj marzenie :D
|
Cytat:
Od początku powtarzam, że naszą największą bolączką są skrzydła i to powinien być absolutny priorytet jeśli chodzi o wzmocnienia. Dwóch klasowych skrzydłowych pokroju Kosy i Uche. |
Cytat:
:P |
Może w związku z ich absencją w obu składach można myśleć o ich ewentualnych transferach do Wisły. Z drugiej jednak strony myślę, że po zatrudnieniu Valcksa te transfery będą musiały być przez niego zaaprobowane. Dlatego ciężko powiedzieć, czy oni się pojawią.
|
W Okocimskim gra Reprezentant U-20 Jakub Czerwiński.To boczny obrońca, może warto sie nim zainteresowac zamiast szukac 3-4 rzędnych obcokrajowców ?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=11680 |
Cytat:
|
Oglądałem przedwczoraj mecz Partizan - Anderlecht. Grał tam dość dobry środkowy defensywny pomocnik - Petrovic. Grał całkiem przyzwoicie, miał niezły odbiór, dobre przyspieszenie. Mógłby się przydać do naszej drużyny. Kłopotem mogłaby być cena zaporowa, bo zawodnik gra w drużynie, która weszła do Ligi Mistrzów. O Cleo - napastniku nie mówię, bo cena za niego wzrosła pewnie dziesięciokrotni i byłby nie do wyciągnięcia.
|
A ja oglądałem Żline ze Spartą. I ze zdumieniem zobaczyłem że skauci Żliny znaleźli parę tygodni temu w Belgi wielkiego murzyna grającego na pozycji środkowego napastnika. Gość strzelił w tym meczu nawet bramkę (i to jaką!) i grał naprawdę nieźle (pomimo wysokiego wzrostu jest szybki i sprawny). Nazywa się Cisse. Jak pomyślę że my szukamy piłkarza o takich parametrach od kilku lat to ....
A tak w ogóle to Żlina jest naprawdę dobra. Oprócz Cisse mają co najmniej kilku innych niezłych piłkarzy.Ciekawe jak im pójdzie w CL. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe jak go mieli Ci skauci wypatrzec. Koleś na pewno został podesłany przez jakiegos menago.
|
Nie przyjechał z podpisanym kontraktem przecież. Ktoś musiał go ocenić pozytywnie. Ma 21 lat, 195 cm wzrostu pewnie pomyśleli, że warto zaryzykować. Młody, wysoki, taki chodliwy towar wśród napastników,
|
Cytat:
|
Cytat:
|
warto się przyjrzeć temu Kamilowi Poźniakowi, wczoraj kapitalnie rozdzielał piłeczki w I połowie, coś jak gargulec za najlepszych czasów :D
|
Cytat:
Ale Gol według mnie rozegrał jeszcze lepsze zawody. Można ich obserwować, bo po jednym meczu i to szczególnie przeciwko Legii, trudno coś wyrokować. |
dokładnie Gol też super zawody rozegrał, przy czym oboje są stosunkowo młodzi, chociaż Gol to już raczej pewnego poziomu wg mnie nie przeskoczy, a Poźniak może..
jeśli jesteśmy już w temacie " gdybym był bogaty .. " to bym podebrał Arbolede amice .. kontrakt mu się powoli kończy, więc będzie za darmo, Smudy w Poznaniu już nie ma .. zaoferować mu 400-450 k rocznie kontrakt na 2 lata z opcją + 1 płace i tak będą szły ostro w górę, wg mnie do Euro osiągniemy granicę ok 600 k rocznie, a za niego nie trzeba nic płacić .. za 200 k takiego obrońcy nie znajdziemy |
Cytat:
|
Cytat:
Wczoraj bardzo mi się podobał Janusz Gol, ale on ma już 25 lat(!), więc wg. mnie jest troche za stary. Co innego Kamil Poźniak, rocznik 89, z niego będa ludzie |
No pewnie ;-) W Polsce piłkarz jest młody i perspektywiczny do 29 roku życia ;-) haha
Z tego co piszecie można wywnioskować że obaj chłopcy są starsi od Małeckiego ;-) Ja bym zostawił w drużynie Riosa za cenę tych dwóch. A jeżeli mówimy o młodych i utalentowanych - to sprowadziłbym na nowo Leszczaka i Jonczyka ;) W ogole któryś ze skautów powinien obowiązkowo jeździć na wszystkie mecze mlodziezówek począwszy od U-16. |
Tymczasem Soriano znów trafia dla Barcy, tym razem B.
Makinwa grał 65' w Larisie, nic nie strzelil, jak ktos ogladal to niech powie cos wiecej o nim. |
Weźcie dajcie sobie spokój z Januszami Golami, czy Poźniakami czy choć kim. Jak chcemy kupować jakiegoś polskiego piłkarza, to tylko młodego, perspektywicznego - jak Kuba Błaszczykowski. Reszta niech przychodzi z zagranicy. W Polsce znaleźć jakiegoś piłkarza, który byłby wzmocnieniem dla drużyny, to tak, jakby myśleć tylko o Ekstraklasie i niczym innym, zapominając o tym że są jeszcze europejskie puchary.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl