Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

arti 27.07.2012 11:26

Lamey... wg mnie tj. piłkarz bardzo mocno zużyty fizycznie więc będę bardzo zdziwiony jak WHU z nim podpisze kontrakt. A jak w dodatku ML będzie tam jakimś znaczącym graczem (zagra nawet np. z jakieś 15 meczów po połowie albo więcej) to będę w szoku. To będzie chyba oznaczało, że w Wiśle się po prostu opierd.lał.

Karherop 27.07.2012 13:59

Nas naciągnął ( Bardziej Valcxa, bo kibice akurat dobrze w większości widzieli co się święci ) to i WHU może naciągnąć , ciekawe jakby tam zareagowali na Branco :lol:

Marszałek 27.07.2012 14:16

WHU może zaproponować mu kontrakt na takim poziomie jak u nas i chłop będzie zadowolony. Dla nas to był wydatek do nich to w sam raz na chłopa, który uzupełni skład.

PvD 27.07.2012 15:28

Gdyby ktoś jeszcze nie czytał:

Dwukrotnie wcielał się w rolę trenera Białej Gwiazdy. Za pierwszym podejściem wywalczył trzy razy mistrzostwo Polski, notując też kilka spektakularnych występów w europejskich pucharach. Za drugim, przegrał krajową batalię z Lechem, a także poległ w dwumeczu z azerskim Karabachem. Jeszcze do niedawna miał sporą ochotę na przejęcie schedy po Franciszku Smudzie, ale PZPN dokonał innego wyboru. Zapraszamy do lektury wywiadu z Henrykiem Kasperczakiem.

Czym się pan obecnie zajmuje?

Henryk Kasperczak: Na pewno na brak zajęć nie narzekam. Prężnie działam w Stowarzyszeniu Trenerów, gdzie zajmuję się wieloma sprawami związanymi właśnie z tematyką trenerską. Ponadto zasiadam w komisji kształtowania i licencjonowania trenerów.

Gdzie spędza pan najwięcej czasu? Rodzinne Zabrze, Kraków, Warszawa, Francja?

- Z tym bywa różnie. Mieszkam w Krakowie, ale bywam także czasami we Francji. Natomiast stolica to przede wszystkim sprawy zawodowe.

Nie ciągnie pana do ławki trenerskiej?

- W żadnym polskim klubie już chyba nie będę pracował. Teraz była szansa, by trenować naszą reprezentację, ale jak wiemy – selekcjonerem został ktoś inny.

Nie było panu przykro, że pana nazwisko ogóle nie pojawiało się wśród kandydatów na stanowisko selekcjonera?

- Ja nie wiem czy którykolwiek z trenerów był tak naprawdę nominowany. Rozmawiałem z tymi trenerami, którzy według Antoniego Piechniczka byli faworytami ,i co ciekawe – żaden z nich nie otrzymał sygnału ze strony PZPN, że są w tej grupie, z której trzeba wybrać następcę Smudy. Nie mam pojęcia skąd w mediach wzięły się te wszystkie nazwiska.

Więcej WislaLive.pl - H. Kasperczak: Fornalik to kaprys Piechniczka

Żmijka 27.07.2012 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1264772)
Myślę, że nikt tam nie płakał po super mario:)

To nie myśl, bo marnie Ci idzie chyba ...

Konya chciała bardzo, żeby Mariusz został u nich. Jednak sytuacja była jak pisali niektórzy wyżej (przepisy). Te zostały w ostatnich tygodniach zmienione jednak i pierwsze co to zadzownili do Mariusza, żeby wracał ...

Nie płaczą to tam za Robakiem, który ma jeszcze umowe, ale siedzi w domu bo go odsuneli od I składu.

westersyl 27.07.2012 20:34

Cytat:

Nie płaczą to tam za Robakiem, który ma jeszcze umowe, ale siedzi w domu bo go odsuneli od I składu.
Paweł również nie trenuje z pierwszym zespołem i jak napisał kolega nic się w tej kwestii raczej nie zmieni właśnie z powodu limitu obcokrajowców.

wolfy 27.07.2012 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1265238)
Konya chciała bardzo, żeby Mariusz został u nich. Jednak sytuacja była jak pisali niektórzy wyżej (przepisy). Te zostały w ostatnich tygodniach zmienione jednak i pierwsze co to zadzownili do Mariusza, żeby wracał ...

Dobra informacja :)
Ja słyszałem, że Pawełek ma tam całkiem niezłą renomę.

Żmijka 28.07.2012 00:31

Ma tam bardzo dobra renomę ... wybrali go najlepszym bramkarzem ligi i to nie wybierali kibice czy coś tylko trenerzy, zawodnicy ect. Ale niestety raczej nie wróci do Konyasporu ...

Elendil 28.07.2012 01:43

Bo Pawełek nie był złym bramkarzem. Po prostu czasem przytrafiały mu się... pawełki ;)

najm 28.07.2012 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1265277)
Bo Pawełek nie był złym bramkarzem

Tak, zgadzam sie, ale dotyczy to tylko jego ostatniego półrocza w Wiśle. Wcześniej to miał tylko Pawełki i czasem coś dobrze obronił.

Rob_Zombie 28.07.2012 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1265324)
Tak, zgadzam sie, ale dotyczy to tylko jego ostatniego półrocza w Wiśle. Wcześniej to miał tylko Pawełki i czasem coś dobrze obronił.

Za Petrescu (a raczej rumuńskiego trenera bramkarzy który był wtedy u nas) Pawełek też był pewnym punktem zespołu. Ja mam wrażenie że to ten cały Kazimierski był winowajcą kiepskiej postawy Pawełka. Jak odszedł to Mariusz znowu wrócił do dobrego grania.

tofik 28.07.2012 18:52

Niech siedzi w tym Koniu i nie psuje nerwów :D

tarantulaw2 28.07.2012 19:57

Ale zobaczcie, że za Kurdziela bronił bardzo dobrze i Pawełek i Pareiko. Dla Pawełka właśnie było to ostatnie pół roku, dla Pareiki - pierwsze pół. Odszedł Kurdziel, i jakoś się to wszystko posypało, Pareiko zaczął bronić mniej pewnie, aż nadszedł APOEL, czy liga, gdzie bronił dużo słabiej niż przez pierwsze pół roku.

laxa 30.07.2012 15:36

Mariusz Pawełek zostanie bramkarzem Polonii

http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...m_Polonii.html

brylant17 30.07.2012 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1265511)
Mariusz Pawełek zostanie bramkarzem Polonii

http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...m_Polonii.html

Widzę Polonia skupuje byłych Wiślaków :D Na testach w Polonii jest nie kto inny jak Wojciech z..y byłem Łobodziński :]

mitmichael 31.07.2012 11:45

Co do Naszych byłych zawodnikow i rowniez Polonii Warszawa to z zespołem Czarnych Koszul trenuje takze Cwielong a kluby w miedzy czasie maja dogadac sie w sprawie transferu. Teraz prawdopodobnie slonce bedzie mu przeszkadzalo grac w Warszawie :P

laxa 31.07.2012 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1265628)
Co do Naszych byłych zawodnikow i rowniez Polonii Warszawa to z zespołem Czarnych Koszul trenuje takze Cwielong a kluby w miedzy czasie maja dogadac sie w sprawie transferu. Teraz prawdopodobnie slonce bedzie mu przeszkadzalo grac w Warszawie :P

mam nadzieję że zabezpieczyliśmy się na taką ewentualność jakąś klauzulą dającą nam jakieś dodatkowe profity z następnego transferu :)

najm 31.07.2012 15:26

Polityka Polonii przypomina politykę LKS, na szybko sciagaja za darmo jakichs graczy bez wzgledu na ich poziom sportowy. Ale przeciez musza byc w lidze takie zespoly w ktorych nawet Cwielong czy Łobodzinski sie zalapia do 11.

Watts 04.08.2012 13:21

Orientuje się ktoś tu w lidze argentyńskiej? Dzisiaj Quilmes gra z Boca Juniors u siebie i zastanawiam się, czy niejaki Gervasio Nunez ma szanse na występ.

syryls 04.08.2012 13:58

http://sportklub.pl/start-ligi-argen...lubie-na-zywo/

najm 05.08.2012 16:16

Wczoraj Kaziu i jego Nieciecza 3;1 ze Stala Mielec (cały mecz Nalepy, coś tam pograł też Skołorzyński).

A propo młodych to wczoraj też nasi byli juniorzy bracia Makowie strzelili po bramce Pogoni Szczecin i wygrali 3;0.

cinekw 05.08.2012 19:08

PSV ograło dzisiaj Ajax 4:2 i zdobyło superpuchar Holandii. Marcelo grał 90 minut i niestety strzelił swojaka.

http://www.youtube.com/watch?v=4ibyxyQo24k

Marcinnno 05.08.2012 20:09

Wie ktoś co się dzieje z Ryszardem Szulem obecnie :) ?

piter116 05.08.2012 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1266831)
Wie ktoś co się dzieje z Ryszardem Szulem obecnie :) ?

Opowiada o tym swoim hormonie stresu w programie Atleci na Polsacie Sport. ;)

arti 05.08.2012 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1265637)
mam nadzieję że zabezpieczyliśmy się na taką ewentualność jakąś klauzulą dającą nam jakieś dodatkowe profity z następnego transferu :)

chodzą słuchy że dostaniemy skrzynkę bezalkoholowej wódki

przemek1902 05.08.2012 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1266654)
Orientuje się ktoś tu w lidze argentyńskiej? Dzisiaj Quilmes gra z Boca Juniors u siebie i zastanawiam się, czy niejaki Gervasio Nunez ma szanse na występ.

Nasz były turbokozak nie zmieścił się do meczowej 18-nastki :-)
Quilmes pyknęło 3-0 Boca :shock:

markowywislak 05.08.2012 21:03

Daniel nie pograł w Łksie. Szkoda

cfa 06.08.2012 20:51

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97434,t...l?ticaid=1ef0d

Blaszczu16 06.08.2012 21:38

Barany piszą o Piotrku, a dają zdjęcie Pawła.

PvD 07.08.2012 08:15

Jest pan wychowankiem Wisły. Proszę powiedzieć dlaczego nie od razu trafił Pan do 1 drużyny, tylko wylądował najpierw w Błękitnych Modlnica, a potem w Wawelu i Garbarni zanim zadebiutował pan w ekstraklasie w drużynie Wisły.

Był to dziwny zbieg okoliczności. Powiem szczerze, myślałem, że zostanę w Wiśle i zacznę grać w pierwszej drużynie albo w rezerwach. Tak się jednak nie stało. Byłem niskim zawodnikiem mającym ok. 1,70 m wzrostu przez co większość doradców i trenerów po prostu mnie skreśliło, twierdząc, że jestem za mały i nic z tego nie będzie. Miałem trafić do Hutnika, ale Wisła chciała za mnie kwotę na która nie było stać zespołu z Nowej Huty. Postanowiłem wtedy, że będę grał w Modlnicy, czyli miejscowości z której pochodzę w B-klasowym zespole Błękitnych.

Pamięta Pan mecz na Olimpii i swój ekstraklasowy debiut?

Tak, pamiętam go bardzo dobrze. Razem ze mną debiutował Darek Marzec. Zremisowaliśmy tam 1:1, ale zarówno mi jak i Darkowi grało się wyśmienicie. To był debiut z prawdziwego zdarzenia w których dostaliśmy solidny zastrzyk pozytywnych emocji.

Skąd w ogóle pomysł na grę w piłkę w Pana życiu? Tradycje rodzinne?

Mój tata grał w piłkę jednak nie udało mu się przebić do żadnego klasowego zespołu. Z tego co mi mówiono był znakomitym napastnikiem - szybkim i strzelającym dużo bramek. Skauting nie działał wtedy na taką skalę jak obecnie, działały bardziej znajomości czy układy. Tata, jest jednak bardzo znany i pamiętany wśród kibiców Błękitnych Modlnica.

Wszedł Pan do zespołu razem z Motyką, Lipką i Moskalem, ale to dopiero po ich odejściu Wisła awansowała do ligowej czołówki.

Mieliśmy wtedy zespół składający się z bardzo dobrych nazwisk. W Wiśle występowali wtedy m.in. Tomasz Kulawik, olimpijczyk Marcin Jałocha, Dariusz Marzec, Jacek Bobrowicz, nasz król strzelców Tomasz Dziubiński, Zbigniew Gręda czy Dariusz Wójtowicz.

Więcej Co słychać u...WislaLive.pl

yoda79 07.08.2012 19:45

Przeczytałem ksiązkę Majdana z nadzieją,że będzie sporo o Wisełce. Niestety mało... Petrescu zły, Majdan zawsze super bronił, e tam, nie warto. "Spalony" to klasa, to to jakas popierdólka.

cfa 07.08.2012 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1267235)
Przeczytałem ksiązkę Majdana z nadzieją,że będzie sporo o Wisełce. Niestety mało... Petrescu zły, Majdan zawsze super bronił, e tam, nie warto. "Spalony" to klasa, to to jakas popierdólka.

Radek jest chyba z tych których można oglądać na boisku, a poza jakiś taki żenujący.

syryls 08.08.2012 11:12

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...tudiantes.html

Kociewiak 08.08.2012 11:19

A Mariusz Pawełek będzie grał w DiscoPolo Warszawa :D

Edit; Dzięki za poprawke ;)

przemek1902 08.08.2012 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1267356)
A Mariusz Pawełek prawdopodobnie będzie grał w DiscoPolo Warszawa :D

Nie prawdopodobnie tylko na pewno. Dzisiaj podpisał roczny kontrakt.

gypsy 08.08.2012 12:15

Pietia już podobno podpisał wstępny kontrakt z Lechią i tylko testy medyczne dzielą go od zostania zawodnikiem BKSu.

Kociewiak 08.08.2012 12:17

Tak podpisał na rok z opcją przedłużenia. Dzisiaj przechodzi badania w Poznaniu.

mitmichael 09.08.2012 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1267372)
Pietia już podobno podpisał wstępny kontrakt z Lechią i tylko testy medyczne dzielą go od zostania zawodnikiem BKSu.

Piotrek Brozek oficjalnie zawodnikiem Lechii. Bedzie gral z numere 10tym. Na razie podpisal na rok

Rob_Zombie 10.08.2012 10:34

To smutne oglądać kolejnych naszych mistrzów wracających z zagranicznych wojaży z podkulonym ogonem...

serek.c2 10.08.2012 10:47

Piotrkowi na drodze stanęła kontuzja - dobrze sobie radził do momentu jej odniesienia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl