![]() |
Lamey... wg mnie tj. piłkarz bardzo mocno zużyty fizycznie więc będę bardzo zdziwiony jak WHU z nim podpisze kontrakt. A jak w dodatku ML będzie tam jakimś znaczącym graczem (zagra nawet np. z jakieś 15 meczów po połowie albo więcej) to będę w szoku. To będzie chyba oznaczało, że w Wiśle się po prostu opierd.lał.
|
Nas naciągnął ( Bardziej Valcxa, bo kibice akurat dobrze w większości widzieli co się święci ) to i WHU może naciągnąć , ciekawe jakby tam zareagowali na Branco :lol:
|
WHU może zaproponować mu kontrakt na takim poziomie jak u nas i chłop będzie zadowolony. Dla nas to był wydatek do nich to w sam raz na chłopa, który uzupełni skład.
|
Gdyby ktoś jeszcze nie czytał:
Dwukrotnie wcielał się w rolę trenera Białej Gwiazdy. Za pierwszym podejściem wywalczył trzy razy mistrzostwo Polski, notując też kilka spektakularnych występów w europejskich pucharach. Za drugim, przegrał krajową batalię z Lechem, a także poległ w dwumeczu z azerskim Karabachem. Jeszcze do niedawna miał sporą ochotę na przejęcie schedy po Franciszku Smudzie, ale PZPN dokonał innego wyboru. Zapraszamy do lektury wywiadu z Henrykiem Kasperczakiem. Czym się pan obecnie zajmuje? Henryk Kasperczak: Na pewno na brak zajęć nie narzekam. Prężnie działam w Stowarzyszeniu Trenerów, gdzie zajmuję się wieloma sprawami związanymi właśnie z tematyką trenerską. Ponadto zasiadam w komisji kształtowania i licencjonowania trenerów. Gdzie spędza pan najwięcej czasu? Rodzinne Zabrze, Kraków, Warszawa, Francja? - Z tym bywa różnie. Mieszkam w Krakowie, ale bywam także czasami we Francji. Natomiast stolica to przede wszystkim sprawy zawodowe. Nie ciągnie pana do ławki trenerskiej? - W żadnym polskim klubie już chyba nie będę pracował. Teraz była szansa, by trenować naszą reprezentację, ale jak wiemy – selekcjonerem został ktoś inny. Nie było panu przykro, że pana nazwisko ogóle nie pojawiało się wśród kandydatów na stanowisko selekcjonera? - Ja nie wiem czy którykolwiek z trenerów był tak naprawdę nominowany. Rozmawiałem z tymi trenerami, którzy według Antoniego Piechniczka byli faworytami ,i co ciekawe – żaden z nich nie otrzymał sygnału ze strony PZPN, że są w tej grupie, z której trzeba wybrać następcę Smudy. Nie mam pojęcia skąd w mediach wzięły się te wszystkie nazwiska. Więcej WislaLive.pl - H. Kasperczak: Fornalik to kaprys Piechniczka |
Cytat:
Konya chciała bardzo, żeby Mariusz został u nich. Jednak sytuacja była jak pisali niektórzy wyżej (przepisy). Te zostały w ostatnich tygodniach zmienione jednak i pierwsze co to zadzownili do Mariusza, żeby wracał ... Nie płaczą to tam za Robakiem, który ma jeszcze umowe, ale siedzi w domu bo go odsuneli od I składu. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja słyszałem, że Pawełek ma tam całkiem niezłą renomę. |
Ma tam bardzo dobra renomę ... wybrali go najlepszym bramkarzem ligi i to nie wybierali kibice czy coś tylko trenerzy, zawodnicy ect. Ale niestety raczej nie wróci do Konyasporu ...
|
Bo Pawełek nie był złym bramkarzem. Po prostu czasem przytrafiały mu się... pawełki ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niech siedzi w tym Koniu i nie psuje nerwów :D
|
Ale zobaczcie, że za Kurdziela bronił bardzo dobrze i Pawełek i Pareiko. Dla Pawełka właśnie było to ostatnie pół roku, dla Pareiki - pierwsze pół. Odszedł Kurdziel, i jakoś się to wszystko posypało, Pareiko zaczął bronić mniej pewnie, aż nadszedł APOEL, czy liga, gdzie bronił dużo słabiej niż przez pierwsze pół roku.
|
|
Cytat:
|
Co do Naszych byłych zawodnikow i rowniez Polonii Warszawa to z zespołem Czarnych Koszul trenuje takze Cwielong a kluby w miedzy czasie maja dogadac sie w sprawie transferu. Teraz prawdopodobnie slonce bedzie mu przeszkadzalo grac w Warszawie :P
|
Cytat:
|
Polityka Polonii przypomina politykę LKS, na szybko sciagaja za darmo jakichs graczy bez wzgledu na ich poziom sportowy. Ale przeciez musza byc w lidze takie zespoly w ktorych nawet Cwielong czy Łobodzinski sie zalapia do 11.
|
Orientuje się ktoś tu w lidze argentyńskiej? Dzisiaj Quilmes gra z Boca Juniors u siebie i zastanawiam się, czy niejaki Gervasio Nunez ma szanse na występ.
|
|
Wczoraj Kaziu i jego Nieciecza 3;1 ze Stala Mielec (cały mecz Nalepy, coś tam pograł też Skołorzyński).
A propo młodych to wczoraj też nasi byli juniorzy bracia Makowie strzelili po bramce Pogoni Szczecin i wygrali 3;0. |
PSV ograło dzisiaj Ajax 4:2 i zdobyło superpuchar Holandii. Marcelo grał 90 minut i niestety strzelił swojaka.
http://www.youtube.com/watch?v=4ibyxyQo24k |
Wie ktoś co się dzieje z Ryszardem Szulem obecnie :) ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Quilmes pyknęło 3-0 Boca :shock: |
Daniel nie pograł w Łksie. Szkoda
|
|
Barany piszą o Piotrku, a dają zdjęcie Pawła.
|
Jest pan wychowankiem Wisły. Proszę powiedzieć dlaczego nie od razu trafił Pan do 1 drużyny, tylko wylądował najpierw w Błękitnych Modlnica, a potem w Wawelu i Garbarni zanim zadebiutował pan w ekstraklasie w drużynie Wisły.
Był to dziwny zbieg okoliczności. Powiem szczerze, myślałem, że zostanę w Wiśle i zacznę grać w pierwszej drużynie albo w rezerwach. Tak się jednak nie stało. Byłem niskim zawodnikiem mającym ok. 1,70 m wzrostu przez co większość doradców i trenerów po prostu mnie skreśliło, twierdząc, że jestem za mały i nic z tego nie będzie. Miałem trafić do Hutnika, ale Wisła chciała za mnie kwotę na która nie było stać zespołu z Nowej Huty. Postanowiłem wtedy, że będę grał w Modlnicy, czyli miejscowości z której pochodzę w B-klasowym zespole Błękitnych. Pamięta Pan mecz na Olimpii i swój ekstraklasowy debiut? Tak, pamiętam go bardzo dobrze. Razem ze mną debiutował Darek Marzec. Zremisowaliśmy tam 1:1, ale zarówno mi jak i Darkowi grało się wyśmienicie. To był debiut z prawdziwego zdarzenia w których dostaliśmy solidny zastrzyk pozytywnych emocji. Skąd w ogóle pomysł na grę w piłkę w Pana życiu? Tradycje rodzinne? Mój tata grał w piłkę jednak nie udało mu się przebić do żadnego klasowego zespołu. Z tego co mi mówiono był znakomitym napastnikiem - szybkim i strzelającym dużo bramek. Skauting nie działał wtedy na taką skalę jak obecnie, działały bardziej znajomości czy układy. Tata, jest jednak bardzo znany i pamiętany wśród kibiców Błękitnych Modlnica. Wszedł Pan do zespołu razem z Motyką, Lipką i Moskalem, ale to dopiero po ich odejściu Wisła awansowała do ligowej czołówki. Mieliśmy wtedy zespół składający się z bardzo dobrych nazwisk. W Wiśle występowali wtedy m.in. Tomasz Kulawik, olimpijczyk Marcin Jałocha, Dariusz Marzec, Jacek Bobrowicz, nasz król strzelców Tomasz Dziubiński, Zbigniew Gręda czy Dariusz Wójtowicz. Więcej Co słychać u...WislaLive.pl |
Przeczytałem ksiązkę Majdana z nadzieją,że będzie sporo o Wisełce. Niestety mało... Petrescu zły, Majdan zawsze super bronił, e tam, nie warto. "Spalony" to klasa, to to jakas popierdólka.
|
Cytat:
|
|
A Mariusz Pawełek będzie grał w DiscoPolo Warszawa :D
Edit; Dzięki za poprawke ;) |
Cytat:
|
Pietia już podobno podpisał wstępny kontrakt z Lechią i tylko testy medyczne dzielą go od zostania zawodnikiem BKSu.
|
Tak podpisał na rok z opcją przedłużenia. Dzisiaj przechodzi badania w Poznaniu.
|
Cytat:
|
To smutne oglądać kolejnych naszych mistrzów wracających z zagranicznych wojaży z podkulonym ogonem...
|
Piotrkowi na drodze stanęła kontuzja - dobrze sobie radził do momentu jej odniesienia.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl